Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Topi
2019-06-18 15:22:26
EZT AZ ÍRÁST A FACEBOOK-RÓL MÁSOLTÁK KI. HOGY IS VOLT?

Hitelesség:

-Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a legtöbb intőt-rovót kapta a pápai általánosban?

-Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a Vaszari HUnyadi tsz-ben a krumpliszedéskor köveket gyüjtött a zsákokba, hogy a leméréskor több pénzt kapjon, mint a többiek?

.- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit eltávolítottak a pápai középiskolákból mielőtt sokadszor is bérmálkozott volna??

-Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki összemart és leordította a budapesti középiskola kollégium- igazgatóját, és év közben kitoloncolták a budapesti gimnáziumból is? Emiatt" kolokvált" Pápán?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki Pécsett politechnika tanárnak készült,de bemutató óra, gyakorlat nélkül az egész népet akarja tanítani? Mire?

-Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az apja kerékpárlopásból, asszonyok táskájából lopott pénztárcákból töltött fel a garatra rendszeresen s emiatt 2 évet ült?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki meghonosította Magyarországon a gyűlöletkampányt és a karaktergyilkos lejárató propagandát?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választási kampányban elhazudta az ország valós pénzügyi helyzetét, és gazdasági, majd Veres nevezetű pénzügyminiszterével millió euró nagyságrendben költött az adófizetők pénzéből arra, hogy nyugat-európai újságokban manipulatív óriásreklámok jelenjenek meg Magyarországról?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választást követő napokban sarokba vágta a választási programját, és az új parlamenttel visszavonatta a már hatályban lévő adócsökkentési programot, miközben az ígéretektől merőben eltérő, és/vagy azokkal szöges ellentétben álló kormányprogramot nyújtott be?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki százmilliárdnyi ÁFA visszatartásával vállalkozók tízezreit tette végképp tönkre és visszafordíthatatlanná tette a körbetartozási spirált?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a választások előtt a Svábhegyi Gyerekkórház szobáiban meghatottan simogatta a beteg gyerekek buksiját, hogy azután (a "reform" jegyében) bezárassa az intézményt?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a szocialista választási kampány kidolgozásával és tanácsadással azt a "drezdai-kör" nevű csoportot bízta meg, amelynek a szlogenje: "Ha a népszerűségeden nem tudunk javítani, elérjük, hogy a riválisodat nálad is jobban utálják"?

Belpolitika, kormányzás:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki 2004-ben megpuccsozta az akkori kormányfőt, Medgyessy Pétert? (az legalább kevesebb kárt tett volna az országunkban)

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki hazudott reggel, délben meg este?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki "elqrta", nem kicsit, nagyon?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki majd beledöglött abba, hogy (minimum másfél évig) úgy kellett tennie, mintha kormányozna?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki nem hogy a helyes kormányzati

politikát, de igazából még a harmadik helyes lépést sem tudja?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki kedve szerint beszélhetett a "közszolgálati " televízióban, míg az ellenzék vezetői nem?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a Merkellel, II. János Pál pápával, Bush-sal és Ficoval való találkozása után az említettek részéről tartott sajtótájékoztatójukon a partnerei korrigálni voltak kénytelenek, mert egyoldalúan meghazudtolta őket?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki ma fennen hangoztatja köztársaságpárti mivoltát, holott a rendszerváltás előtt a FIDESZ és az MDF teljes ellehetetlenítését szorgalmazta?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormányzása alatt megduplázódott a magyar államadósság?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya(i) világbajnoki ezüstérmet szereztek az GDP arányos államháztartási hiány előidézésében?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a svájci Davosban azt találta nyilatkozni, hogy a magyar gazdáktól meg kellene vonni az uniós támogatásokat?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki akkora demokrata és hazafi, hogy esze ágában sincs teljesíteni a nyilvánvaló népakaratot és lemondás helyett húsz körömmel kapaszkodik a hatalomba, miközben éppen politikai riválisait vádolja féktelen hatalomvággyal?

Fasiszta és antiszemita kártya:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki egy zsidó tulajdonostól a kommunisták által elkobzott villában antifasisztáskodik?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki előszeretettel használ hitleri jelszavakat? (Egy ország, egy program, egy ember - Neue Ordnung) - fura dolog szájából!

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki antiszemitának és fasisztának nevezi politikai ellenfeleit, és a fasizmus alaptalan felemlegetésével sorozatosan lejáratja a világ előtt Magyarországot?

Bűntársak, bűnügyek:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc (a máig titokzatos "nagyember"), akit Kulcsár Attila nevű bűntársa egyszerűen csak Gyurcsányinak hívott, aki - ha baj van - végül minden kényes ügyet elsimít?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a minisztériumában (állítólag tudta és beleegyezése nélkül) alapítványi pénzek sorsáról döntöttek ifjú szocialista politikusok (Zuschlag, Mesterházy, Arató, Újhelyi), és a sokmilliónyi támogatással ma sem tudnak elszámolni? (de Mesterházy lett a maga pártbéli utódja)

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Zuschlag-ügyben tett ügyészségi vallomását (ígérete ellenére) a mai napig sem hozták nyilvánosságra?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki lényegében nulla befektetéssel (és hathatós anyósi segítséggel) privatizálta a MOTIM-ot, és más állami vállalatokat

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki miután privatizálta és az állammal felújítatta a balatonöszödi kormányüdülőt és a Szalai utcai képviselői klubot, azt ugyanolyan áron visszabéreltette az államtól?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akit eddig csak azért nem lehetett köztörvényes ügyei miatt rács mögé küldeni, mert:

1. Mentelmi joga van

2. Az ügyészség sorozatosan megtagadja ügyében a nyomozást

3. Az elkövezett adócsalások és bűncselekmények időközben elévültek?

Társadalom, erkölcs:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya agresszíven hozzálátott a tradicionális magyar társadalmi szerkezet, a család és a keresztény erkölcsi normák szétveréséhez, a drogosok, pedofilok, a nemi másságukat nyíltan vállalók elvtelen kormányzati bátorításával?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki jóváhagyta, pártolta, segítette az egészségügyi törvény néven elhíresült, nyilvánvaló népirtást?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a feleségét (a pápa elleni merényletben való családi érintettség okán) kitiltották a Vatikánból?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az édes jó mamája aggódva figyeli a gázóra állását a pápai panellakásban, miközben telente csak a konyhát tudja fűteni?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a cégei olcsóbban kapják az áramot, mint bárki más?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki mindenki másnál jobban tudja, mit jelent reggel ötkor felkelni és hogyan lehet hatvanezer forintból (talán óránként?) megélni?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek az cégeinél sorozatosan megszegik a munkaügyi előírásokat, túllépik a törvényes munkaidőt, ahonnan a szakszervezeteket is kitiltották az üzem területéről?

Magyarság:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a 2004-es népszavazási kampányban megtagadta a határon túli magyarokat, és 23 millió román beözönlésével riogatott?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya tanulmányt készíttetett és távol-keleti bevándorlók millióinak a fogadásáról?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a kormánya nehezebben adott állampolgárságot egy határon túli magyarnak, mint egy egyéb bevándorlónak?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc aki a privatizáción és az energia szerződések révén befolyó kincstári összegeket magánvagyonaként Indonéziába menekítette?

Terror, megfélemlítés:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az izraeli kommandósokat, és a magyar rendőrséget a hatalom ökleként, párt-milíciaként működtettei?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az adóhatóságot a másként gondolkodók, megfélemlítésére használja?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki szándékosan kelt terror-fenyegetettség pánikot minden alkalommal, amikor el akarja terelni a figyelmet egy-egy ügyről vagy a kormányzati alkalmatlanságáról?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki az ellene tüntető tömegbe lövetett 2006.október 23-án, miközben aznap legalább háromszor konzultált a legfőbb rendőrségi vezetőkkel?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki gátlástalanul zsarolja, és sakkban tartja saját párttársait azok viselt dolgai miatt?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki alkotmánysértően, a titkosszolgálatokat a szocialista párt gestapójaként felhasználva megfigyelteti a szabadon választott önkormányzatokat?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, akinek a Keller Lászlóval fémjelzett kormánya Kapolyi László közbeiktatásával törvénytelenül megfigyeltette az ellenzék prominens képviselőit?

Végül - de nem utolsó sorban:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki a "haladó baloldali" hagyományokat folytatva, ismételten tönkretette Magyarországot?

És végül néhány kérdés nemcsak maga, hanem a pártja számára is:

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki azt mondta Magyarország miniszterelnökeként, "....akinek nem tetszik, el lehet menni ebből a qrva országból!"

-Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki Orbánt hibáztatja a külföldre szakadt magyarokért?

- Maga az a Gyurcsány Ferenc, aki megválaszolja a kérdésemet: "Mondja kérem, egy menjen el, vagy tízmillió?" És ez a pártjára is vonatkozik, ex-miniszterelnök úr?! Mindkettőre! Mindháromra! Mind a hétre (MSZP, LMP, MLP, JOBBIK, SZDSZ, MDP, MSZMP, MKP, DK)! Érti?

És még mindig szabadlábon van, mert sokat tud róluk!

Taccsvonalról beugatás = USZÍTÁS! De mi nem vagyunk kutyák! Sem elmebetegek mint Ön!

Emlékszik?

Magát kezelték Franciaországban az elmebajával! Nem a magyarokat! Mi nem tudnánk megfizetni, ha szükségünk lenne is rá, a maga, maguk "jóvoltából"

Ne felejtse szavamat, Isten nem bottal ver, de nem is vasárnap fizet! És még maga akar itt diktálni? Ennyire hiányzik a hatalom? Vagy a fidesz nem úgy muzsikál egészen, ahogy maguk szeretnék?

Mikor hozza vissza az Indonéziába kimenekített 3 milliárd EUROt? Örüljön, hogy még szabadlábon örülhet

Ja és hova lett a diploma?

Mikor fizeti vissza Vaszaron a kövek árát?
Barteli2
2019-06-17 22:20:41
Lókínzás, kutyakínzás, teknős,... mind mind bilincs és börtön.
Jól van no , ha példát kell statuálni..

Na de mi van azzal aki nagyban csinálja? LiBajnai?

Mi van azokkal akik még nagyobb léptékkel teszik? Akik embereket tesznek tönkre, akik embereket kínoznak, elveszik házukat és utcára kergetnek ?
Topi
2019-06-16 23:28:28
Elnézést a Spésze megnyomására valamiért rögtön kétszer is hozzáadta ! https://www.youtube.com/watch?v=nLoA_HzH8Do&feature=youtu.be
Topi
2019-06-16 23:23:39
Koporsót vitt a román nagykövetségre a Mi Hazánk
Topi
2019-06-16 23:23:38
Koporsót vitt a román nagykövetségre a Mi Hazánk
Topi
2019-06-16 23:18:47
mindszentiocsi
2019-06-16 15:17:42
Javaslatom az ominózus cikket követő részben olvasható

https://hvg.hu/kultura/20181218_Nem_tudom_eppen_ki_van_soron_lehet_hogy_holnap_en_leszek_a_Soros__interju_Hoboval

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Művész Úr Kérem Nincs Itt Semmi Gond!

- Vissza kellene adni az országnak a Kossuth-díjat Hobókém, meg az innen - onnan összemásolt (sokszor homlokegyenest ellenkező véleményeket tartalmazó) más emberek gondolatait lenyúló, majd rímekbe szedő, s ezután eszméletlen fals énekhangon elkornyikált, utána jó pénzért eladott Hobó Blues Band lemezekkel "összekuporgatott pénzecskéket" is a vidék szegény Magyarországának, oszt ennyi!
- Egyébként Magyarországon hagyománya van a Hobó -ságnak ámbár akként nevezték azt akkoriban, hogy uradalmi nincstelen zsellérség, cselédég, béresség esetleg kubikosság és a többi és a többi bár ezek nem annyira hangzanak trendi amerikásan mint az, hogy: Hobó, viszont ők is állandóan az utakat rótták, viszont nem divatból !!!!

- Csakhogy Önnek tanár úr erről az életformáról halovány lila ibolyája sincsen és a Jó Isten őrizzen meg bennünket attól, hogy hozzányúljon az ő és a mi élettörténeteikhez.

- Budapestet pediglen először is ki kell üríteni, majd utána porig le kell rombolni és magyarrá újraépíteni. Le kell tarolni ezt a ... ezt a ... beképzelt értelmiségi hólyagokkal teli, bűnös, dölyfös, idegenszívű és elkényeztetett valamint mindig is csak a saját úri nyomorúságukkal elfoglalt, viszont a dögrováson lévő egész vidéki Magyarországnak a hátán egyfolytában még ma is heremód élősködő fővárost. Ámbár, az is meglehet, hogy a sorrendet végrehajtani fordítva, az talán célszerűbb lenne.


- Utána pedig el kelleni menni Önöknek őkelméiknek - teszem azt - az Ormánságba lakni, oszt ott - ha egyáltalán képes még rá egy budapesti is, de kivált képen az olyan elfilózgató szellemi emberek mint Ön - kétkezi munkával talpon maradni sőt gyarapodni. És! Nem egy két évre ám ! Hanem évtizedekre, majd ha mindez már megvolt, akkor onnan aztán el lehet kezdeni óvatosan, megalapozottan osztogatni az észt! Abból viszont én garantálom, hogy biztos nem lesz Kossuth díj.
Nagyon Sok Sikert Kívánok Hozzá Kossuth - díjas (csak azt tudnám hogy mitől előadó-művész) Művész Úr Kérem Szépen!

Kíváncsian várom a fejleményeket!
Maradok Őszinte Híve:
Mindszenti Öcsi
Jovon Antal
2019-06-15 18:11:36
a vlc média lejátszó nem támogatja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jovon Antal
2019-06-15 17:58:06
Kedves elvtársak és elvtársnők/akik értik is amit itt ritkán leírok/ Az Álmos Király Televízió és Akadémia összes adása blokkolva(letiltva) van a You Tube- on az én gépemen. Lehet, hogy , mások gépein is.
Topi
2019-06-08 09:20:19
Topi
2019-06-07 23:50:03
Úz völgye 2019. június 06 … https://www.facebook.com/watch/?v=457836081652885
Topi
2019-06-07 22:56:40
Terez
2019-06-07 12:18:03
Tobb ezer romant hoztak a Szekelyfoldre akik betortek az Uz-volgyi magyar katonatemetobe.
http://www.youtube.com/watch?v=kn00eKxAAjg
Terez
2019-06-07 08:16:21
Igy gyalazta meg az Uz-volgyi magyar katonatemetot a Moldovabol odautaztatott lealjasodott , eroszakoskodo csocselek.
http://www.youtube.com/watch?v=9kHqzCOAgTw
Topi
2019-06-07 07:29:27
Szécsi Levente
2019-06-06 22:21:53
Buda, a sákják bölcse - A Magadha királyság és a páli nyelv (6. rész)
Buda a Magyarok Istene - A Turáni Egyistenhívők buddhista hittételei

https://baalvany.blog.hu/2019/06/06/buda_a_sakjak_bolcse_a_magadha_kiralysag_es_a_pali_nyelv_6_resz
Szécsi Levente
2019-06-03 00:12:01
A tejjel és mézzel folyó Kánaán - A szkíta méhészet
A nyelvünk kapcsolata a méhészettel

https://baalvany.blog.hu/2019/06/02/a_tejjel_es_mezzel_folyo_kanaan_a_szkita_meheszet
Topi
2019-06-02 19:51:49
Barteli2
2019-06-01 23:18:05
Választás:

1 A párt-megosztás legfőbb szabálya: nem valami mellett, hanem valami ellen szavaznak a demokrácia színjátékban szereplő választásra jogosult személyek.
2 Amennyiben a rendszerbe behatolna a demokrácia színjátékát el nem fogadó csoportosulás, azt azonnal kizárják (akár törvénytelen eszközzel is!).

a partokrácia fenntartása működik: a 3/3-ot amerikai mintára 2/2-re igazítják.
Eszközök:
- csalással továbbra sem engednek be parlamenten kívüli - komliberális szabályokat nem követő csoportokat (5% + csalás)
- csalással felhozták a kommunista pártot alias Demokarata Koalíció (Fidesz kollaboráns), mert a szemkilövetőre szükség van a FiDe(mokraták)Sz nek
- a Ballós magukfajták mindig létrehozzák a nemzeti színben tetszelgő Mi Magunk pártot (dupla biztosítás, mert a vezetők kettős emberek)
- elhitetik az emberekkel, hogy a szavazatuk számít,
- az ember legfőbb mozgatója a félelem, emiatt nagyon fontos indulatból valami ellen szavazni
Lehel
2019-05-31 20:31:09
https://www.youtube.com/watch?v=zr97gjWp9j8
ÉRDEMES LENNE GAUDI URAT ( nem GANDHI ) Megkérdezni, mit is tett ezek után az ügyért ,

A képlet egyszerű: az anyacég és leányvállalat ügyvezetője azonos személy és egyszerűen nem könyvelte le az anyacég szállítását, azért, hogy nem legyen BIZONYÍTÉK, ami alapján a bíróság elítélhetné. Ezen esetben a ptk.203 § alkalmazandó, azaz, ha a cég adósságát nem fizeti ki, akkor rajta van a bizonyítási kényszer és nem a kívülállókon, ahogy a bíróság erőlteti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.