Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Marcsi
2013-05-22 11:00:35
Érdemes elolvasni ! Lajdi Péter :Tiltott Tanítások

http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4806&kat=
Lehel
2013-05-22 09:53:38
Mostanába beszélünk arról, mi a magyarság lényege... Nem lehet az, hogy lényegtelen kérdéseken veszünk össze, miközben ég a nemzet háza és oltára.
Szubjektív véleményként én ebben a sikeres "magyarban" nem találok rá egyik magyar jellemzőre sem. Sokkal inkább siker ez azoknak a perc embereknek, akik futtatják. Dallamos nyelvünk szépségét sokkal jobban prezentálhatná némely szépirodalmi alkotás, vers,ha lenne mód a világ füle hallatára előadni, ahogy ez ebben az esetben történt...kérdésem miért nem történhet az meg ?
Zavar, hogy a média megőrjíti az emberek zömét.
Zeneileg még a Csík zenekart tartanám alkalmasnak, hogy képviseljen bennünket, akik ismertté váltak és vannak szólózók, de nem ismerjük meg őket.
Az, hogy kik egy ilyen fesztivál bírái, szintén nem mellékes kérdés, ahogy az sem, kik a közvélemény tudatformálói, hipnotizőrjei .
Itt is egy projectről lehet szó, amibe történtek befektetések és azon keveseknek lehetnek megtérülések. Sajnos ( vagy nem ) nekem személy szerint nem tetszik ez a ficsúr sem, sem a produktumuk. Kíváncsi leszek megőrzi e ezt a közizlés, vagy - ahogy a korábbi hasonló celeb - kreálmányok élettörténetét átfutjuk, - kiderült zöme teljesen értéktelen és semmi más nem állt a pillanatnyi siker mögött, csak az egyént hipnotizáló média és az azt fizető befektető.
Ahogy a Cey-Bert műsorban is láttuk, tudatunk harmadik legmélyebb részében a kollektív tudat és értékek csak ritkán jönnek elő...ezzel egyet értek és kíváncsi leszek hány emberben fogja lázba hozni ez a produktum magyar kollektív tudatunk idegpályáit.
Ez személyes vélemény és nem állt szándékomban senkit sérteni, akiknek tetszik. Kívánom legyen számukra élmény !
Peter123
2013-05-22 08:59:52
Kedves Lisbeth én is így gondolom örülni kell a Magyar sikernek.Ugord át a nevét mert mindenkivel ezt teszi.
Kis Tibor
2013-05-22 03:59:13
Kis Tibor
2013-05-22 00:40:02
Ha a magyarok többsége eljut a felismerésig, akkor kezdődhet a megtisztulás.

Talpra Magyar!
Kis Tibor
2013-05-22 00:36:22
Anikó egyre jobb.
Igaza van, nincs olyan, hogy magyar-zsidó vagy zsidó-magyar. Ez fából vaskarika.
Asszimiláció, integráció szóba se jöhet, ill. sosem volt megoldás.
Ennek a bolygónak nincs szüksége arra ami zsidó.
Ferenc
2013-05-21 20:11:42
Anikó mai hozzászólásávál tökéletesen egyettértek. Ez a mai Magyarország legnagyobb problémája!
Gábor-Pestszentlőrincről
2013-05-21 20:11:38
Kedves István barátom!

Annak hogy a mai műsorba nem sikerült bekerülnöm - nincs különösebb jelentősége.

Arra viszont nyomatékosan szeretnélek megkérni,hogy legközelebb ne mondjál be
olyan butaságokat a műsorba - velem kapcsolatban, amit én nem is mondtam neked.

Megkérlek,hogy többet ne hozzál engem kellemetlen helyzetbe.

Egyébként nem vagyok egy lelkizős típus.
És megsértődni sem szoktam.

A többit majd skype-on.
:)
Kis Tibor
2013-05-21 14:50:52
Újra fontos dokumentumok székelyfölditől.
Köszönet érte.
Meg kell őrizni, hogy az utánunk jövőknek is tanúskodjanak.

üdv Tibor
Lehel
2013-05-21 10:16:07
Ismerősök közül sokan voltak Csíksomlyón...egymillió ember kb. azt mondják, annyian gyűltek össze a hét végén.
Kérdezem milyen vélemény alakult ki a vatikáni változások kapcsán, amire a válasz:" milyen változások, nem érint bennünket."
Ezek szerint a magyar vallás él bennünk, ami függetlenedik a vatikáni eseményektől.
Korábban úgy gondoltam, Ferenc Pápa rendjét illetően pontosan azon buenos airesi jezsuita egyetem hatáskörébe tartozott, ahol Badinyi Jós Ferenc professzor volt...számomra ez, a Badinyi Jós Ferenc által kutatott ( Jézus visszatérése, gnosztikus iratok kánonba helyezése ) egyház- elmélet adta volna azt az irányt, ami várható a Vatikánban. Lehet hogy tévedtem ?
Lehel
2013-05-20 21:30:31
Nekem is az egyik kedvencem kedves Emese !
A másik kedvencemet G. Marquezhez ( aki kigyógyult betegségéből ) kötik, -bár Ő tagadta - de nekem tetszik:

"Gabriel García Márquez egészségi okokból visszavonult a nyilvánosságtól (nyirokrákja van).
Úgy tűnik, egyre súlyosabb. Búcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. Ajánlom, hogy olvassátok el az utóbbi idők legzseniálisabb latin-amerikai elméjének igazán megható írását.

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu
vagyok, ésmég egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan
kihasználnám. Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.
Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem
azért, amit jelentenek. Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor
alszanak. Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel,
egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is. A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést! Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni. Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön. Annyi mindent
tanultam tőletek, emberek. . . Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi
öklével az apja ujját, örökre megragadja azt. Megtanultam, hogy egy
embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.
Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek
vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek. Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz. Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek. Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod". Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el. Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma
látod utoljára azokat, akiket szeretsz Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést. Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket.
Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked. "
Lehel
2013-05-20 21:20:05
Ami a szakralítást illeti, azzal csak az ÚR hatalmazhat fel arra alkalmas lényt vagy lényeket. Mi nem emelhetjük magunkat más emberi lény fölé "szakrális" alapon.
A Szent Korona szakralitása úgy vélem csak is annak természetet esszenciálisan tömörítő lényéből fakadhat és csak azok számára, akik azt megértik és tisztelik...
A szkiiták talán ilyen népek voltak(lehetnek), de lényegesnek tartom, hogy csak éltek benne és nem hivalkodtak vele mások kárára
Lehel
2013-05-20 21:08:09
Ha megengedik a kedves fórumtársak, egy régi AJÁNLÁST én is megosztanék a társasággal:
" DESIDERATA

Vizsgáld szelid nyugalommal az élet utjait a sok zaj és tülekedés közepette és gondolj arra, hogy milyen békesség lehet a csöndben !
Légy jó viszonyban mindenkivel anélkül, hogy megtagadnád önmagad. Beszélj nyugodtan és világosan arról, amit igaznak vélsz,
De hallgass másokra is, még azokra is, akik unalmasak és tudatlanok, mert nekik is megvan a maguk mondanivalója.
Kerüld a hangos és agresszív embereket, mert azok zaklatják a lélek nyugalmát, ha pedig összehasonlítod magad másokkal, hiú leszel, vagy kedv-szegett,
mert mindíg lesznek nálad jobb és kevésbé jó emberek.
Élvezd sikereidet és terveidet és törődj a pályafutásoddal, bármilyen egyszerű legyen is az, mert az a tied és tied is marad a szerencse minden változása között.
Üzleti ügyeidben légy óvatos, mert ez a világ tele van csalárdsággal ! de, ne vakítson el.
Lásd meg a jót, és az erényt is ! Sok ember küzd nemes ideálokért és az élet teli van hősiességgel.
Légy hű magadhoz és igaz szeretetben. A szerelemmel pedig ne légy cinikus,mert minden meddő csalódás dacára az állandóan újra éled mint a fű.
Fogadd az évek tanácsát jó szívvel és mondj le méltósággal a fiatalság dolgairól mikor annak már eljön az ideje.
Ápold lelki erődet, mert az megvéd a balszerencsében..
Ne hagyd , hogy képzelgéseid nyugtalanítsanak.
Sokszor a félelem oka nem más, mint fáradtság és magányosság.
A józan önfegyelmen kívül pedig légy jó és gyöngéd magadhoz !
Te része vagy a világegyetemnek, éppúgy, mint a fák és a csillagok és jogod van itt lenni és függetlenül attól, hogy észreveszed-e vagy sem, ez a világ megnyílik előtted. úgy, ahogy kell.
Légy tehát békében Istennel, bármiképp is fogod ŐT fel és légy békében önmagaddal is, munkádban és törekvéseidben egyaránt,mert a sok csalás, ámítás, küszködés és tört remények dacára ez mégiscsak egy szép világ. Légy óvatos, törekedj boldogságra "

( Szent Pál templomban találtatott Baltimore-ban 1692-ben.)
Dochnal Róbert
2013-05-20 08:35:12
Az előző "Hogyan tudjuk menteni, ami menthető?" sorok között vannak olyan sorok, melyek talán nem érthetők, mert nem tértem ki a mögöttük meghúzódó okokra. Több ilyen célkitűzésnek/javaslatnak is van egy közös alapgondolata, melynek fontosságát most hangsúlyozni szeretném:

IRÁNYELV: AZT KAPOD, AMIRE A FIGYELMEDET HELYEZED!!!

Ha a sárga csekkeken tartod a figyelmedet, akkor sárga csekkeket kapsz.
Ha a nyomorúságon tartod a figyelmedet, akkor nyomorúságot kapsz.
Ha sétálva az utcán csak a rendetlenségen, a szeméten és a kutyagumikon tartod a figyelmedet, akkor csakis ezekbe fogsz léptén-nyomon belebotlani.

Az előbbiek negatív példák, de ez az irányelv érvényes a pozitív dolgokra is egyaránt.

Ha a termelésen és bevételeken tartod a figyelmedet, akkor termelést és bevételt fogsz kapni.
Ha a szeretetten tartod a figyelmedet, akkor szeretetet fogsz kapni.

Az előbbiek nem azt jelentik, hogy ne vegyük észre a rosszat, a nem optimális dolgokat. Nem, nem erről van szó. Képesnek kell lenni mindent érzékelni, a jót is és a rosszat is, egyaránt. DE, most jön a NAGY DE, ne rögzítsd a figyelmedet a rossz dolgokon. Ha nem vagy képes - az érzékelés után - levenned a figyelmedet a rossz dolgokról, akkor azon túl, hogy megkapod a rosszat, eléred azt is, hogy nem leszel képes érzékelni mást.

Van két szakszó, amit a köztudatban használunk/használnak, de nem igazán tudják, hogy mit is jelentenek valójában: neurotikus és pszichotikus. Azt a személyt, akinek a figyelme egy a jelenében lévő problémára van rögzülve, azt neurotikusnak nevezik. Akinek a figyelme egy múltbeli eseményre rögzült, azt pszichotikusnak nevezzük. mindkettő abban a helyzetben van, hogy szinte képtelen mást érzékelni, melynek az a másik következménye, hogy képtelen a jövőt teremteni. Az ilyen ember elmondja a problémát újra és újra, de megoldással sosem áll elő, hiszen a figyelmét leköti a probléma.

Mindig, mindenre van megoldás!

Mindig mindennel lehet kezdeni valamit!

Azokat, akiknek kórosan rögzült a figyelmük valamin, az a legjobb megoldás, ha eltereljük a figyelmét. Ezt úgy tesszük meg, hogy teret adunk nekik. Magyarul ki kell küldeni őket a szabadba, mondjuk egy parkba, sétáljanak egyet, nézzen körül egy két órát. Ennél még egyszerűbb, hogy megkérjük arra, hogy helyezze a figyelmét valami másra.

No, visszatérve a filózásból a "tenni valamit" mezejére, a figyelmed a célon kell tartani.

Aki felveti a problémát, az tanúsítja, hogy érzékel valamit, ami rendkívülien fontos. Ezért nagyon hálásak vagyunk, megköszönjük, nagyszerű és csodálatos, és most jöhet a következő lépés: a MEGOLDÁS. Ha még nincs megoldása, az nem baj, azért vagyunk többen, hogy megtaláljuk azt. Vannak problémák, melyek megoldására nagyon sok ember erejére, józan eszére, kitartására és kemény munkájára van szükség.

Legyen ez is egy alapgondolat: minden felvetett probléma után a figyelmet a megoldásra kell helyezni.
Kis Tibor
2013-05-20 03:47:57
Találtam még egy fontos Tóth Judit írást, 2004-ből.
Mindenkinek javaslom, BGábornak (ha nem ismerné) külön is:

http://www.hazankert.com/04jun_8.html

Isten nyugosztalja ezt a bátor, igaz jó magyar asszonyt!
Takács
2013-05-19 20:11:23
Szeretnék csatlakozni Dochnal Róbertet méltatók "táborához".
Minden elismerésem,nagyon jó összefoglalója azon felvetéseknek melyek a magyar életet és megmaradást szolgálhatják.
Ezzel kapcsolatban jutott eszembe,hogy Budaházy Szentkorona rádiós műsorai elején mindig elmondja az általa fontosnak vélt parancsolatokat,mely parancsolatok betartása szolgálja a magyar megmaradást.

emese korábban szórakoztatónak találtam a beírogatásait,mára szánalmasnak találom!Utoljára foglalkoztam magával a fórumon ezt megígérhetem:)
Peter123
2013-05-19 19:54:09
D. Gábor hozzászólását én is hallottam ami rendkívüli volt. Hiszen a 3-3-as ügynökök nyugdíj pótlékát vonták meg aminek én is örülők.Gábor erről beszélt.Én úgy tudom hogy Kubinyi Tamás senkit sem kért fel arra hogy kommentálja az itt szereplőket.De ha tévedek Tamás igazítson ki senki más.
Kis Tibor
2013-05-19 19:23:15
Olvasva a beírásokat, ideillik egy fiatal győri költő verse.

Édes Emil Péter: Divatos szonett

Spenótzöld-értelmű szózuhatag,
szóömleny, gondolat-sivatag kísért,
vad narancsszörp-gondolatokkal kimér,
majd az ármány-teknőben leragad.

Holdfényáztatta-ragyogás tapad
majd utána, melyet árny-lábú vigéc
valamiért cserébe jól megdicsér,
majd lúg-ízű mosollyal letagad.

Ez az igazi desszert mindenkinek,
lágyan, kecskesajtszerűen tekintek
az idő tág pióca-fodraiba

beleremegő, holdfény-glóriás,
meztelen-tűndöklő nő-óriás
tágra nyitott, szürkéskék karjaiba.Igaza volt Imre nagyapámnak, az ocsú mindig elválik a búzától.
Róbert beírása nagyon jó, és abban is igaza van, folytatni kell, rendszerezni, csiszolni, a mindennapokat belefogalmazni.
Ferenc
2013-05-19 18:48:47
Dochnal Róbertnek tökéletesen igaza van. Sajnos ezen a fórum is vannak - a regisztráció ellenére -provokátorok, akik a mások hozzászólásának véleményezésével vannak elfoglalva és minden témához feltétlen van valami mondanivalójuk. Az ismertetö jelük az, hogy naponta minimum 4 - 5 alkalommal hozzászólnak, amiböl logikusan az következik, hogy gyakorlatilag egész nap a fórum figyelését végzik. A társaikat pedig arról lehet felismerni, hogy folymatosan egymásnak válaszolnak, mintegy megerösitve hasonló véleményüket vagy egyettéresüket.
bémargó
2013-05-19 13:32:54
Kedves Dochnal Róbert!
Szeretettel üdvözlöm az oldalon! Örülök, hogy Tamás is megerősítette a véleményemet az Ön beírásáról, ha bizonytalan lettem volna.
Mindenkinek ajánlom, többször elolvasandó és megszívlelendő. Üdvözlettel
bémargó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.