Kis Tibor
2013-05-30 15:22:28
Több hírforrás megerősítette : megérkezett az első SZ 300-s orosz védelmi rendszer Szíriába.
Korábban, többen úgy tudták, már kb 1 éve megtörténtek a szállítások.
http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/30/10/Aszad_megerkezett_az_Sz_300_as_raketak_els_szallitmanya.aspx
Kapcsolodó hír,hogy az Eu ( brit és fr döntés) feloldotta a fegyver szállítási embargot.
Az osztrák külügyminiszter aggodásának adott hangot ezel kapcsolatban.
Úgy tűnik, további eszkalációra lehet számítani. Erre utal,, hogy Szíriából, az ott tartozkodó orosz állampolgárok ( ezek, gondolom a családtagok) térnek haza, Oroszországba:
http://hungarian.ruvr.ru/2013_05_30/Oroszorszag-kesz-Sz-rianak-Sz-300-as-rendszereket-szall-tani/
Folyik a háttérben a diplomáciai egyezkedés, de úgy túnik az oroszok keményen ellenállnak.
A bölcsek elszámították magukat. Nem is olyan bölcsek?
Lehel
2013-05-30 11:27:32
http://www.youtube.com/watch?v=cyuZfulAf_k
Ilyen szinteken nyilván szükségük van - a kiválasztottaknak is - már a gyakorlati próbákra és a tömegek manipulálásához is fontos...
Amit itt is mutatnak, de nem a jelentőségének megfelelő terjedelemben, Iránban sértetlenül szedtek le egy amerikai drónt több éve, ami azt jelenti, hogy a hozzánk hasonlóan fejlett gondolkodású perzsák képesek azt a kommunikációs hálózatot felismerni, beazonosítani, blokkolni és helyébe lépni, ami a drón és a vele "játszó" katona között működik.
A háború tehát igen magas szinten fog eldőlni, hiszen olyan mesterséges intelligencia nincs, ami az embert teljesen helyettesíti, ezért szükség van a gép ember kapcsolatra, az a felület ahol ez zajlik, az viszont sérülékeny.
Lehel
2013-05-30 11:11:18
Jajj kedves Emese ! Hogyan mondjam el Neked, hogy mást jelet ha így írod :
Lehel, a szíriai affér csak egy apcsóka , ámbár tyúklépésnyit..., momentum, mint tudhatod,
vagy mennyiben más amit írtál:
" Lehel...a szíriai affér csak egy aprócska, ámbár tyúklépésnyit előrevivő momentum (a hódító szemszögéből), úgyis tudod "
Itt a másik fél emberi méltóságának, gondolati szabadságának "sérelmét " követed el" azzal, hogy a másik kompetenciájába eső dolgot Te döntesz el anélkül, hogy azt kivizsgálhatta volna bárki ( hiszen nem Te, hanem én tudom azt, hogy mit tudok és mit nem ) , állítasz TÉNYKÉNT tudattartalmat anélkül, hogy erről már beszéltem volna Veled, illetve nem adod meg az elidegeníthetetlen jogot annak, akit megillet.
Bocsánat, hogy ezt így kifejtem, mert lehet, hogy ez a (ESETLEG CSALÁDI SZOKÁSBÓL HOZOTT ) hibás szemléletmódod csupán az oka - ami kommunikációs probléma - ha valaki sérelmesnek veszi valamely beírásodat.
Én ezt toleráltam, és csak azért írok most róla, hogy megkérdezzem,
Te hogyan látod ezen felvetésemet ?
Szíria egy erőpróba én úgy látom (de biztosan nem Tudom, hiába állítod azt Rólam ) kedves Emese :)
Lehel
2013-05-30 08:20:36
Nálad esik Emese ?
Itt , nálunk nem :)
Én szívesen olvasom minden Fórumtárs írását, így biztatlak Téged is, Lisbethet és a többieket is a tisztességes hangvételű, egymásnak tiszteletet meg adó írásra.
Dolgunk, hogy fejlődjünk, ahhoz meg mindenki tudására, gondolatára szükségünk van, még akkor is, ha nem értünk vele egyet, mert a kritikával is fejlődhetünk :).
Lehel
2013-05-30 08:03:31
Kedves Tibor !
Teljesen Igazad volt akkor, amikor azt mondtad, hogy Izraelfegyveres támadást, háborút folytat Szíria ellen. Szíriai kormány jogosan vásárol fegyvert, bíz meg fegyvereseket az ország rendjének fenntartására, amíg semmilyen idegen országnak nincs joga oda sem fegyvert bevinni a szír kormány megbízása nélkül, sem embereket - főleg nem gyerekeket - lázítani, felfegyverezni szíriai területen.
Remélem a dollárembargó meg fogja tenni a hatását és meg fogja gyengíteni ezt az élet ellenes szellemet.
Azt hiszem ide is belinkeltem, hogy az oroszok már az USD betltek átváltására ösztönzi az orosz betéteseket, akkor pedig annyi USD szabadul a világra, hogy nem lesz szükség újabb FED műveletre sem.
Lehel
2013-05-30 07:39:53
Kedves Eleonóra !
Tudom, hogy nagy fájdalom, ha " kiveti " a családot egy közösség (vagy nem becsüli meg úgy, hogy ott tovább élhessen) de ezért nem Te , nem a családod a hibás...és ez még ma is így van Magyarországon - szerintem.
Bevallom, fiatalemberként bennem is bőven volt "magyar komplexus", aminek okát az akkori orosz megszállásban láttam, mert csak arra volt látásom.
Ha átléptem az osztrák határt és láttam az ottani rendezettséget, jólétet, bizony arra gondoltam, "nekik könnyű mert nem szívják a vérüket az oroszok", pedig nem ez volt a teljes igazság, amire csak később jöttem rá.
Itt sem csak az oroszok szívták a vérünket ( sőt az volt a kisebbik baj , látván a mai cionista bagázs vérszívását, kirekesztését, ehhez képest az orosz csak egy szúnyog lehetett ), hanem azok a gonosz szellemben élő vezetőink okoztak igazán nagy károkat, akik megakadályozták a magyar elme és alkotó szellem kibontakozását , a jó megbecsülését az ostoba írinységük és a politikai körülmények miatt.
Ez a gyakorlat sokakat megfertőzött, magával ragadott már akkor.
Hogy ezt az országot itt hagytad, azzal sok emberi kapcsolatot ugyan részben elveszítettél, de a "magyarságodat " nem, mert nem az volt a magyarság akkor sem, amit ezektől a vezetőktől kaptunk, hanem ami mélyen élt még a családi összefogásban - azt meg korábban magadba szívhattad... az pedig az egymást segítő szeretet, a sugallt KÁINI szemlélet helyett HUNOR-MAGOR mintája... és a sorsvállalás,amiben már teljesen nem tudtok részt venni, de talán ez a kisebbik baj mert nem tudja megkötni kezeitek az itteni állam .
Emlékszem mennyire feldühített, amikor Rubik Ernő megalkotta a híres kockáját és vezetőink ahelyett, hogy segítették volna a kocka magyarországi gyártását, azt akadályozták,
emellett a rádióban arról diskuráltak, milyen "kispolgári" ( tehát lenézendő ) ez az ember, hogy nem ladán, hanem VW autón jár.
Ezzel még gyűlöletet, írigységet is szítottak ellene.
Rubik Ernő is itt hagyta ezt az országot...és bizony sokan mások is.
Ma az internet korában talán több esélyünk lesz nekünk magyaroknak vissza venni hazánkat ettől a torz szellemiségű bandától, ami a pusztulásba viszi.
Ebben továbbra is részesei tudtok lenni Nemzetünknek, tehát tudtok osztozni velünk ilyen távolságról is a feladatokban
anélkül, hogy az itteni vezetők képesek lennének törvényileg elvonni javaitokat, ahogy teszik azt a még itt maradt magyarokkal .
Így van választásotok, kinek segítetek és kinek nem (persze lehetőségeitek szerint ) !
Kedves Lisbeth ! Valószínű itt is leold a program, ha egy bizonyos írásidőt túl lépsz és eltűnik, amit írtál. Így már én is jártam. Fontos, hogy ez ne riasszon el :)
Üdvözlettel !
Horvathne Habony Eleonora Piroska
2013-05-30 03:58:40
Udvozollek Lisbeth, Vannak jo erzesu emberek, akik kisse el vannak tajolva. Ilyenkor kell annak aki ezt eszreveszi beszolni. Az a lenyeg, hogy ossze kell tartanunk.
2013-05-30 03:37:44
Kedves Lehel, koszonom csaladom minden tagja neveben a megertest, ahogy nem biralsz bennunket, amiert elhagytuk otthonunkat. Fiunk felnott es van ket kislanya. Egyik het eves, a fiatalabb hat eves. Dagad a lelkem, mikor buszken mondjak, hogy ok magyarok. Mar eleg tisztan beszelnek magyarul, Ertenek mindent amit a Magyar nyelven hallanak. Ami a lenyeg, hogy meg vannak mentve a hazugsagoktol, csak az igaz szot tanuljak a Magyar igaz multat es jelent. Hat ez borzaszto, hogy erre szinte nincs esely otthon. Nagyon hianyzik a hazam, csak az vigasztal, hogy elultettuk a Magyar magot.
Lehel
2013-05-30 00:02:21
Kedves Tamás !
Bocsánat a hosszú mondatokért az üzenetben, de én nem úgy gondoltam - ahogy az a részlet felolvasásból kitűnt - , hogy az élelmiszer a megszállóknál lenne és mi próbálunk diktálni, hanem azt, hogy részben azoknak nem természete hogy értékképzéssel foglakoznának, másrészt mi úgy termelünk és értékesítünk, hogy ne legyenek képesek belőle elvonást eszközöni, amit persze a mi gyöngítésünkre, a saját és csókosaik erősítésére és a verseny zavarására használnak.
Elgondolkodtató, hagy amíg egymás közötti csere esetén pl. egy csirkét egy dinnyére cserélhetünk egymással, mert pl. hasonló munka van mind a kettőben, addig ha állami rendszerbe kerül, az arány 30%lesz a 100% -ról, vagy pl. egy hűtőgép árában az összes munkadíj aránya a vételár csupán 2 - 3% -a
Lehel
2013-05-29 23:41:50
Kedves Eleonóra !
Köszönöm, hogy írtál a történetekről !
Sajnálom, hogy itt olyan feltételek voltak, vannak, amik miatt el kellett mennetek ( ma különösen olyanok ) ! Lehet, hogy Ti jobban jártatok és a nemzet sem veszített sokat, mert amit itt termeltetek volna, azt is elszednék, majd elcsalnák vagy kiprivatizálnák. Példa rá az én esetem.
Mivel vezérigazgatónk még túl fiatalnak tartott, hogy fejlesztőmérnökként megkapjam találmányomért a törvény szerint járó díjat ( ami 20 évi fizetésem lehetett volna ) , így elhagytam a nagy gyárat és a fejlesztő mérnöki munkát . Később azért megkaptam a pénzt, de a megaláztatás miatt végleg elhagytam a gyárat és nem mentem vissza.
Olyan magánvállalkozásba kezdtem már akkor,('85 -ben) amiben nem szólhat bele párttitkár, sem vezérigazgató. Maszek gazdálkodó lettem és így a termelésemet egyenesen a lakosságnak értékesíthettem itt K.Magyarország területén.
Ekkor tapasztaltam meg életemben először, hogy a lakossággal semmi bajom nem volt évtizedeken át,
Ha sokat dolgoztam, jól teljesítettem, jött a pénz is,amit persze itteni bővítésre használtam.
Ez a normális. (valójában már a szocializmusban is kiskapitalizmus volt a 80 as években)
Mindenki boldoguljon teljesítőképessége szerint és az elosztást ne a párt/kapcsolati tőke határozza meg,hanem a teljesítmény és a fogyasztó.
Amíg a nagyvállalatnál anno a vezető( gazdasági képviselő, párttitkár ) féltékeny, írigy és úgy viseltetik az emberrel, hogy inkább vesszen az, aki nagyobb teljesítményre képes, vesszen vele inkább az az érték, amit a társadalom hasznosíthatna, sem, mint nőhessen az ÁTLAG felé gazdaságilag az, aki átlagon felül teljesít.
Akkor én is gondolkodtam, hogy kitelepülök Ausztráliába, de a családi érzés - és mert ment a bolt itthon - miatt ítt maradtam . A váltás után már cégekkel kellett dolgoznom, de az addig akkumulált vagyont, tőkét , sőt a cégemet is a körbetartozási mókával vesztették el velem - egyenlőre.
Nyilvánvaló, hogy csak olyan cég működhet már itt, amiből az idegen gazdagodhat és függésben tarthatja a magyart.
Ez sajnos a gazdaság szinte minden ágában megfigyelhető, ez a FŐ oka a munkanélküliségnek is, hiszen az idegen cégek nagyon keveset fizetnek alkalmazottaiknak..
Szóval én is úgy gondolom, onnan többet tudtok segíteni és Ti is nagyobb biztonságban tudtok élni - bár ott is romlik a helyzet, ahogy hallom, mert azok,
akiknek " térkép a táj ", onnan is elvitték a termelést Idegenbe és bezárták a helyben munkát adó üzemeket, most pedig amikor rájöttek, hogy Kínával a saját kapzsiságuk csapdájába estek, nem lesznek képesek vissza vinni a termelést és a valós értékképzést.
Ez az oka, hogy minden idők legnagyobb pénzügyi csalásait követik el csak azért, hogy ne dőljön be az USD.
Előnyötök, hogy ott a lakosságnál még kint vannak a fegyverek, így az Alkotmányt sem lehet naponta leváltani.
Kis Tibor
2013-05-29 23:04:01
Lehel
2013-05-29 22:56:04
Várok kedves Emese.
Én is valami hasonlóra gondoltam :)
2013-05-29 22:26:34
Kis Emese, en ugy gondolom, hogy mi sokban egyetertunk, ami jelzoket irtam a"férgek, tetvesek," ezek mind az otthonunkat, hazankat megfertozo megszallokra vonatkoznak. Kerlek ne vedd ellened valo sertesnek, en is egy jo igaz Magyar ember vagyok, es kerlek ne sertodj meg, de en a Szentkuti Petert nagyban szivembe fogadtam. Utoljara mondom, hogy ne "csavakodjunk" , ossze kell fognunk.
2013-05-29 21:34:58
Kedves Lehel, Nem titok, mi elhagytuk hazankat 1985 Julius elejen. Harman voltunk, volt ket borondunk es kb $400.00 penz. 1986 marcius 18-an erkeztunk az Egyesult Allamokba, Harman, ket borondel es a kb $400.00 volt nalunk, Tiz evbe telt amig talpra altunk az Amerikai Egyesult Allamok Kalifornia allamaban.
A ferjem volt teto fedo, es dolgozott ettermekben, kozben angol nyelvet tanult, es felvettek ot egy egeszsegugyi foiskolara, en mentem takaritani, idos embert gondozni hogy megeljunk ebben az idoben. Amikor a ferjem sikeresen letette a kaliforniai egeszsegugyi allamvizsgat, en is el tudtam kezdeni tanulni, Szamviteli foiskolat vegeztem egy privat de elismert kollegiumban. Mindenutt becsuletesen dolgoztunk es a munkaltato elismereset fejezte ki. Ettol mar messze vagyunk. Jobb a helyzet. Kalifornia egy nagyon draga allam a USA-ben. De nekunk senki nem dumal, hogy a hazam elott leng a Magyar zaszlo, hogy romai katolikus templomba jarunk...stb. Szerintem innen a mi kuldetesunk bizonyitja, hogy sok Jo Magyar ember el otthon es a hatarokon kivul. Meg egy gondolat mi sose felejtkezunk meg rolunk otthon, ti sem felejtkezzetek meg rolunk. Minden kotelezo iromanyt beadtunk az itteni hivatalnal, hogy Magyar allampolgarkent szavazhassunk. Ennel tobbbet most nem tudok kozolni. Igaz Barati Szeretettel udvozlok minden Igaz, Jo Magyar Embert
2013-05-29 20:39:49
Kedves Kis Emese, en veled es a hozzaszolasaiddal, gondolataiddal, velemenyeddel egyet ertek, en arra utalok, hogy nem kell sertegetni bantani es tamadni egymast. A Szentkuti Petert meg semmikeppen. Igen, van Magyar szovegertesem, ugyanis hosszu idot toltottem a Magyar nyelv tanulasara . Meg a nemetre is, meg az amerikai angolra is, most kezdem a spanyolt. Kerlek, ne ugy vedd, hogy veled nem vagyok egy uton. Ossze kell tartan, mert kulonben megesznek bennunket a fergek...tetvesek.
Lehel
2013-05-29 20:24:20
Kedves Eleonóra !
Köszönöm, hogy emlékszel még a soraimra ! :)
Nem tudom milyen rég óta éltek "kint", ahol feltehetően beilleszkedtetek az ottani közösségbe , még akkor is, ha az USA nem igazán mondható nemzetnek, mégis feltehetően jobb lett számotokra, mint az itteni volt - megjegyzem ma már ott tartunk, hogy valószínű még a román állam is jobban bánik a magyarsággal, mint az itteni (óhazai) állam.
Putin, (akiről nem tudható, hogy mennyiben ragadt meg a KGB 45 pontjában) ma mégis azt mondja, hogy a kisebbségeknek el kell fogadni a többségi akaratot képviselő befogadó állam szabályait.
Ez lenne a normális, de ma Magyarországon ezt sem mondhatjuk, mert a létező "Magyar Állam" szabályai nem a többségi etnikum értékrendjét képviseli,hanem egy kisebbségét.
Innentől kezdve, nagy itt a zűrzavar látod.
Örülök, hogy Kubinyi Tamás Úr a megzavart magyarság rendelkezésünkre bocsájtotta ezt a lehetőséget és köszönöm, ha Ti is tudjátok támogatni őt és ezzel az itt élő többségi társadalom érdekét. Köszönöm !
Üdv. Lehel
Lehel
2013-05-29 20:05:53
Gratulálok Tibor ! :)
2013-05-29 17:54:57
Kedves Kis Emese, ime csak egy szoszerinti idezet toled: "Péter, te meg ne lázíts, mert újabban mást sem teszel, miközben eljátszod a szentfazekat, a kettő nem fér össze, bort iszol és vizet prédikálsz! Szállj le rólam, van neked hörcsögöd, kutyád, azokat cseszegesd! Meg úgy hírlik, feleséged is van..." .
Elgondolkoztam rajta, hogy az ilyen beirasra mi szukseg van... nincs sukseg erre es nincs szukseg sertegetni es tamadni egymast.
Amellett nagyban egyet ertek veled, a velemenyeiddel. Mindketten, Te es en is " éleslátású, jellemerős " igaz jo Magyar emberek vagyunk. Isten aldjon .
Kis Tibor
2013-05-29 15:00:14
2013-05-29 00:59:06
Kedves Lehel, (2013-05-22 09:53:38), regebben valaszoltal arra az uzenetemre, hogy az orszagunkat elaraszto eloskodo es bunozo, megszallo egyedek menjenek vissza ahova tartoznak, a sajat fajukhoz es fajtajukhoz, ..."bunozok, mert nincs hol laknom, nincs mit ennem"..En erre azt tudom mondani, hogy menjel vissza oda ahova tartozol; a mi hazankban nincs hely szamara vagy vegye tudomasul, hogy senki nem fog szamara tamogatast adni. Velemenyem szerint az ilyen nem egy-egy ember, hanem nagy csoportokban mukodo eloskodok ellen agresszivan kell viselkedni. Igen is fogadjak el es tiszteljek hazankat, sokkal tobbet tudnak az oket vedo torvenyekrol mint az Igaz Jo Magyar Ember. Akkor azt irtad, hogy ez egy kivansag vagy..(tudod mit irtal). Ki kell oket toloncolni barmilyen modon, nincs szamukra hely. Tudom, hogy figyelemmel kisered a Kubinyi Tamas Cenzura Nelkul adasat, es mi is innen Del-Kaliforniabol, az USA-bol. Gondolod nekunk innen konnyu az Amerikai Egyesult Allamokbol. figyelni es tamogatasunk lehetoseget intezni az szeretett hazankert? Nem egyszeru, sok idobe es nem keves penzbe kerul. Azt uzenjuk innen az Amerikai Egyesult Allamokbol minden Jo Igaz Magyar embernek, hogy jelentkezzen (roviden) a Forumon (WWW.kubinyiTams.hu/Forum)
Meg egy rovid hozzaszolas, Kis Emese reszere: a Magyar nyelv hatalmas szokinccsel rendelkezik, vegyunk peldat a tisztelt Kubinyi Tamastol; Kis Emese legtobbszor mi egy sinen vagyunk, csak te sokszor olyan kozonseges szavakkal kuldod uzenetedet. A magyar nyelv szamtalan lehetoseget ad, hogyan fejezzuk ki velemenyunket, gondolatainkat. En magam reszerol azt gondolom, es kerem hogy a Kubinyi Tamasra valo tiszteletbol MINDEN ROSSZ INDULAT NELKUL, valogassuk meg szavainkat/