Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Kis Tibor
2013-06-12 18:05:15
Ferenc,
minden javaslatod igy teljesüljön.
HunorMagor
2013-06-12 17:29:53
A bankokat ki kell rúgni az országból, és a múltikúlti nagy cégeket majd a nagy bevásárló központokat is. Persze először az áspis kgyót le kell fejezni, ahhoz, hogy ez sikerüljön. Nagyon fontos és halaszthatatlan a Magyarság összefogása, minél hamarább annál jobb ! Nagyon szeretnék csak Magyar termékeket vásárolni, de amit a Magyarságnak meg kell érteni azt, hogy ha lehet akkor a multiknál olcsóbban kell az élelmiszereket adni, és ezt addig folytatni, mig a népet teljesen a Magyar termékek mellé állították, és a multiknak semmiképpen se érje meg a termékeit kis hazánkba behozni. Ez egy kegyetlen küzdelem, élet halál küzdelme és azt szeretném mondani, hogy azok a Magyarok akik külföldön nagyon megszedték magukat, és van miből Magyar földet vásárolniuk, kérem mihamarább vásároljanak minél több földet, és használják föl a nemzet jó elő menetelére a nemzet megmaradása érdekében. Gondoljanak arra, hogy a Jó Isten nem véletlenül adott nekik milliárdokat dollárban, lehet hogy pont azért mert a haza mindenek előtt ! Köszönöm, hogy megértik szándékomat .
BGabor
2013-06-12 10:56:28
Példa a nemzetközi multi cégek támadására a magyar vállalkozások ellen, interjú részlet a Szentkirályi tulajdonosával Balogh Leventével:

hvg.hu: A multik ilyenkor megpróbálják felvásárolni a helyi cégeket, volt ilyen próbálkozás Önök irányában is?

B. L.: Engem is többször föl akartak már vásárolni.


hvg.hu: Volt, hogy azt gondolta, mégis érdemes lett volna elfogadni egyik, vagy másik több tízmillió eurós ajánlatot?

B. L.: Jó döntés volt, hogy nem fogadtam el, mert megtarthattam az országnak. Persze vannak olyan periódusok, amikor megbánja az ember, és vannak olyanok is, amikor pedig nem.

hvg.hu: Még most is meg akarják enni a multik a Szentkirályit?

B. L.: Először is tudni kell, hogy a multik többnyire meg akarják ölni ezeket a cégeket. Az a filozófiájuk, hogy ha nem tudod legyőzni az ellenséged, akkor legyen a barátod. Van olyan multi, aki a barátom lett, és van olyan is, aki a mai napig „meg akar ölni”. Volt sokféle ajánlatom, több tízmillió eurós kitöltött csekk is, amit nem fogadtam el. Most ez a trend megfordult, mert a Szentkirályi kezdett el terjeszkedni, Közép-Európában próbálunk meg felvásárolni cégeket.

hvg.hu: Milyen módszerekkel próbálják meg „szétcincálni” a kisebb cégeket a multik?

B. L.: Mindig azt szoktam mondani, hogy ez egy háború, és a Szentkirályinál dolgozók pedig egy hadsereg. Akik a konkurenciánál dolgoznak azok is. Jellemző még az áruházi polchelyek megszerzésén kívül a könyöklés egymás elé. Volt egy multi cég például, amelyik a Szentkirályi elé lerakta az akciós raklapját, hogy ne érjék el a miénket. A legaljasabb, és válogatottabb módszerek vannak, amit kezelni kell.

hvg.hu: Az ásványvizük terjesztését is megpróbálták akadályozni a multik, amikor bejöttek a piacra?

B. L.: El lehet képzelni mi volt ott, amikor berobbantunk 2004-ben. Először 0,2 százalékos piaci részesedéssel indultunk, amit utána felnyomtunk 15-re. Hogy mit meg nem tettek azért a konkurenciától, hogy a Szentkirályit akadályozzák. Volt olyan bolt, ahol 2-3 évig tartott a Szentkirályit belistázni, mert olyan extra megállapodásokat kötöttek, hogy ne kerüljön be. Ahol Szentkirályi víz van, ott más víz is van, de ahol egy bizonyos víz van, ott nincs más - ott Szentkirályit sem lehet kapni. Nagy cégek milliókat fizetnek például a Szigetnek csak azért, hogy az emberek ne tudjanak Szentkirályit inni, holott Gerendai Károly jó barátom. Én azt mondom, hogy lassú víz partot mos, én türelmes ember vagyok.
BGabor
2013-06-12 10:21:13
Tibor által berakott írása és Lehel tömör hozzászólása összefoglalja nyomorúságunk okait.

Legfőbb bajunk a megszállók által ránk kényszerített jogszabályok és gazdasági kifosztás.

Henry Ford sikeres vállalatát is fel akarták vásárolni a ssidók és mikor nem adta, akkor majdnem tönkretették a Ford birodalmat!
Most is ugyanez folytatódik, a megmaradt magyar vállalkozásokat felvásárolják.
Például a Szentkirályi Ásványvizbe is beledöftek (a víz létszükséglet és nagy nyereség a palackozása), miután nem volt eladó, a saját (HF: a nemzetközi ssidó) élelmiszerláncaikon keresztül nehezítik meg az életben maradását: kitiltják vagy extra pénzeket kérnek.

Tegnapi hír, hogy OV már megint egy külföldi multinak (most éppen japán cég) ad adókedvezményeket.
Elegem van az idegeneket kiszolgáló OV-ből. Ugyanolyan pökhendi bábfigura az ország élen, mint elődjei és ugyanazokat az intézkedéseket folytatja.
Magyar vállalkozások segítését , a magyar termelés beindítását hirdette, s közben mást tesz, Mercedes buszokat vett hitelbe.

Nincs szükségük magyar közgazdászokra, mert a háttérhatalom forgatókönyveit hajtják végre: az ország züllesztése és rabszolgasorsba döntése és kiirtása folytatódik.
Olcsó buta kiszolgáltatott szalagmunkásokat, emberi erőforrásokat gyártatnak az iskolapadokban.
Lehel
2013-06-12 10:21:00
Eltűnt, mert nem védtük meg sem a hazánkat, sem az erkölcsünket, sem egymást kedves Emese.
A tudást kell ápolnunk, ami a függetlenségünk záloga .
Nem adományokat gyűjteni, hanem dolgozni és vigyázni a tisztességes versenyre és kizárni mind, ami sérti azt ( pl. multik ).

Nem mástól várni a ténykedést, hanem saját példánkkal irányt mutatni, építve a honi gazdaságot.
Nem lenyúlni magyar embertársainkat, hanem munkánkkal, a korrekt elszámolással, tisztelettel , bizalmi köröket építeni ( mert az intézményes közbizalom már nem létezik), amihez a hasonló mentalításúak örömmel fognak csatlakozni...ahogy a Szent Korona közösségéhez is csatlakoztak még más származásuak is.
Lehel
2013-06-12 07:21:56
Kedves Tibor !
Az állapot még a felvázoltnál is azért rosszabb, mert azok, akik jogot vettek a közvagyon elidegenítésére továbbra sem lettek megjelölve, illetve továbbra is ezek írják a jogszabályokat, amivel a szó jogi értelmében is ellenkezője történik, mint amit megmaradásunk érdekét képviselő ősi alkotmányunk meghatározott.

Mivel a közvagyon "elfogyott", ma már a magányvagyonokra megy ki a játék. Részben a meglévő magánlakásokra, ingatlanokra, másrészről a magyar tulajdonú cégek is idegen kézbe kerülnek, vagy olyan körülmények közé lettek szorítva, hogy a lakosság kifosztására képesek csupán, kiszolgálva azon gazdasági körök extra profit igényét, amelyekhez beszállítanak. A piac monopolizálódása végett önálló termelésre és ármeghatározásra képtelenné lettek téve.
Addig, amíg ez a jogrend meg nem változik nem fog változni a trend sem.
Más nép sem lenne képes ilyen jogi környezetben boldogulni.
Már sokadszor írom le : senki nem fog úgy ültetni, hogy nem lehet biztos abban, hogy a termése az övé vagy családjáé lesz.
Ez az elvárás idegen.
Itt a kiéheztetésünk folyik továbbra is, amennyiben nem vagyunk képesek ellenállni.
Kis Tibor
2013-06-12 00:41:38
Bocs , lemaradt, hogy a Posta Imré-n bukkantam rá
Kis Tibor
2013-06-12 00:38:51
Az örmények ezt az írást angol és francia forrásoktól vették át..( 2012.szept. 9.), változatlan tartalommal.

Az információk egyesével tudottak, de így összerakva, félelmetesek.
Csak egy, kisebb számszerű tévedést látok, a cukorgyáraknál.
Az is magáért beszél, hogy külföldön nyíltan irnak a felemás származásról, és hát az asszony neve is beztédes

http://www.panarmenian.net/eng/details/125111/

Nem létező magyar gazdaság

Alijev pénze megmenti-e a magyar gazdaságot? Vagy Azerbajdzsán csak a mézesmadzagot húzta el fizetés helyett?

Augusztus 31-ével kezdődően Magyarország Örményország figyelmének középpontjába került. Az örmények egy darabig azon csodálkoztak, hogyan adhatták el a gyilkost, akár egy nagy halom pénzért is. A sajtóbeszámolók, blogok és a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos honlapja meglehetősen lehangoló képet fest Magyarország gazdasági helyzetéről.

Szeptember 29, 2012

PanARMENIAN.Net - Tehát, a nemzeti vállalatok: a nemzeti MALÉV légitársaságot eladták, és újra eladták több alkalommal is, végül pedig csődbe ment. A GANZ MÁVAG, a legnagyobb gépgyár, amely 1870 óta gyártott gőzmozdonyokat, vasúti járműveket, mozdonyokat, buszokat stb., s amely a termékeit a Szovjetunióba, Kanadába, Svájcba, Olaszországba, Romániába, Egyiptomba, Indiába, Jugoszláviába, Koreába és más országokba exportálta. A társaság, ami most osztrák tulajdon, tönkrement. A termelési részlegeit az ország legnagyobb kínai piacának használják.

Az Ikarust, az 1895-ben alapított híres autóbusz gyártót 2007-ben zárták be. 2010-ben igyekeztek újraindítani a gyártást, azonban ma Magyarország főleg Kínától vásárol buszokat.

A MÁV-ot (1869), a magyar nemzeti vasúttársaságot mostanában osztották fel személy- és teherszállító üzletágra. A legjobban jövedelmező teherszállító üzletág jelenleg magántulajdonban van, míg a veszteséges személyszállítás tulajdonosa az állam. Korábban a teherszállító üzletág másodlagos bevételt hozott a személyszállítás mellett; most a vasúti összeköttetést a távol eső településekre vagy lecsökkentették vagy felszámolták.

A BKV-t - Budapest tömegközlekedési vállalatát, melyet 1968-ban hoztak létre - hamarosan részekre darabolják és privatizálják. A budapesti metró egyik új állomásának újjáépítését, amit valamikor szovjet szakemberek építettek, egy francia cég vállalta. Az ár már most háromszor magasabb, mint az orosz építés költsége. Magyarország uniós támogatást kapott erre; a pénzt már elköltötték, de az állomás még nem készült el. Közben a hitelt vissza kell fizetni két év múlva... Ráadásul valahogy mindössze csupán... 1 km-nyi alagutat sikerült megépíteni 1 milliárd dollárért. A pénz 30%-a "jogi tanácsadásra” ment el, név szerint a szerződés összeállítására és a „jogi ellenállásra”.

A Herendi Porcelánmanufaktúra (1826), amely gyártó cég luxus, kézzel festett és aranyozott porcelánra szakosodott, és a brit királyi ház edényeinek beszállítója volt, még működik. A Zsolnay (1853), a másik magyar porcelán gyártó valójában már tönkrement. A termelő egységet, ami valamikor az IKEA-nak szállított edényeket, nem sokkal utána bezárták.

A RÁBA, egy teherautó- és a motorgyár bezárt. Kapacitásai egy részét felszámolták, a többi részben a Suzuki, Audi és Mercedes szerelési egységeihez került. A Mercedes ráadásul olyan adókedvezményt kapott, amelynek elutasítása független szakértők szerint kevesebbe került volna, mint a karbantartás.

A Richter Gedeont, a széles körben ismert gyógyszergyártó vállalatot visszaadták a szocializmus előtti tulajdonosainak. 2010-ben a korábbi tulajdonosok eladták a vállalatot a svájci Prelegemnek. Az új tulajdonosok jelenleg átteszik a termelést a szomszédos Szlovákiába a kedvezőbb adózás miatt.

A híres magyar környezetbarát mezőgazdaság valójában tönkre van téve. A helyi tejfeldolgozó egységek egy részét megvásárolta a Danon, többeket pedig bezártak. Eközben a tej nagy részét Lengyelországból importálják, a görögdinnyét Spanyolországból, a paradicsomot, valamint más zöldségeket Spanyolországból és Törökországból, a fokhagymát Kínából, míg a hús és a csirke Argentínából és Brazíliából származik.

A PIC-et, az egyik nemzetközileg ismert szalámigyárat, amely a termékeit valamikor Európába és az USA-ba szállította, jelenleg "természetesen" Ausztria birtokolja. A második, a HERTZ, csődbe ment, és lévén rivális cég, bezárták. A híres magyar házi kolbászt többnyire már Szlovákiában állítják elő. Mind a 9 cukorgyárat bezárták.

A GLOBUS-t, a Kelet-Európában széles körben ismert mezőgazdasági export céget a francia Bonduelle vásárolta meg; a nemzeti márkát azonnal megszüntették. Ugyanez volt a helyzet a MOL-lal. A magyar olaj- és gázipari vállalat több tulajdonosváltást élt át; a „Surgutneftegaz” részesedést vásárolt az osztrák cégtől, és a részvényesek nem voltak hajlandók részvénytulajdonosként nyilvántartásba venni őket. Ezután a részvényeket visszavásárolták az orosz olajtársaságtól. A nacionalista kormány a nyugdíjalap majdnem minden pénzét a MOL-ra költötte. A saját olajmezők hiánya és a teljesen lepusztított gazdaság miatt a magyar benzinárak a legmagasabbak között vannak Európában. A gépjárművek 80%-án inkább "Nagy Magyarország" matrica látható.

Magyarország nacionalista pártját Orbán Viktor vezeti. Orbán apja cigány volt, anyja pedig zsidó származású. Orbán felesége Lévai Anikó. Amúgy Orbánról írni unalmas, és nincs benne semmi érdekes. A kérdés az, hogy Alijev pénze megmenti-e a magyar gazdaságot? Egy másik kérdés pedig az: tényleg fizetett Azerbajdzsán, vagy csak mézesmadzag volt az egész?
Kis Tibor
2013-06-11 21:52:44
Ferenc,
Ez szerintem is jó ötlet.
Lehel
2013-06-11 21:24:50
Mesés Emesike ! Tudod, " Mindenik embernek a lelkében dal van...".
Figyelj, mert én így értettem : Majd ha a postás hozza a nyugdíjat, akkor talán lesz több szabad időm, de addig ( ha megélem még sok év) tennem kell a dolgomat. Kérlek így értsd...!
Ugye ? nem mindegy hogyan fogalmazunk, pedig talán egy nyelvet beszélünk :)
Ferenc
2013-06-11 20:49:47
A Kossuth rádió hajdani szünet jelzésének beszüntetése a mai napig nem hagy nyugodni, Már annak idején 2010 - ben kifogásoltam a dolgot az igazságügyi miniszternél, Navracsics Tibornál és a választások után megalakitott Media hatóságnál is. Semmit mondó válaszokat kaptam és csak most - a három év távlatában - értem, hogy miért! A sokaknak, talán jelentéktelenek tünö dolognak , a valóságban sokkal nagyobb jelentösége van. Ezért javaslom, hogy az Álmos király televizió minden alkalommal ezt a szünet jelet is játsza be, ha rövid ideig is! És akkor hamarosan az egész ország tudni fogja, hogy van még magyar média, ahol még felcsendül az " ´Éljen a magyar szabadság, éljen a haza ..."
Lehel
2013-06-11 20:11:40
Emese: Honnan veszed, hogy nyugdíjasként nélkülözök ?
Lehel
2013-06-11 20:10:03
Talán érthetőbb lennél , ha nem kódolnád a mondandódat ennyire Emese !
HunorMagor
2013-06-11 17:36:04
Az "Isten ajándékainak" azt mondja a Pártus Magyar Jézus, elmentek a világ végére is hogy egy pogányból zsidót csináljatok, és tízszerte a gyehennának fiává teszitek őket magatoknál . Itt már beigazolódik Jézus szava, a Kazárok esetében . Ha pedig valaki be akar menni az Isten országába, ti nem mehettek be de aki be akar menni azt meg akadályozzátok . Rátok száll minden igaz embernek a vére, az igaz Ábeltől Zakariásnak a Barakiás fiának véréig akit az oltár mellett megöltetek . Valahogy ez a mondata Jézusnak arra utal, mintha a zsidóknak az ős apja Káin lenne . Káin áldozatát nem fogadta a Jó Isten, és meg is átkozta a földet Ábel kiontott véréért hogy ne adjon Káin számára bőséges termést mint az előtt. 12. Mikor a földet míveled, ne adja az többé néked az ő termő erejét, bujdosó és vándorló légy a földön. A Cigányokra és a zsidókra jellemző az állandó vándorlás, és a bujdosás . A Kain tette szinte örökletes náluk, Káin hazudik Istennek és nincs bűnbánata a meggyilkolt testvére miatt, és attól retteg hogy ha valaki rátalál akkor őt megöli . NAGYON AJÁNLOM MINDEN IGAZ JÓ MAGYAR EMBERNEK, HOGY ELOLVASSA A TISZTELETRE MÉLTÓ BADINYI JÓS FERENC EZEN ÍRÁSÁT ! Palesztína története és népei, Ebla http://aranylaci.freeweb.hu/jezus-palestina/palestina.htm
Lehel
2013-06-11 15:55:59
Kedves Emese !
Az EU-ból való kilépés elleni érveimet már régebben felhoztam ide. Persze az is egy másik út lehet. Mivel valamelyik műsorban volt róla szó, ezért linkeltem be Dr.Halász József indítványát.
A legfőbb baj a rossz szokásokkal és a tönkretett infrastruktúrával van...meg azzal a hozzállással, amit egyre többen képviselnek Hazánkban.
A t.szám 2. személy ...kérdésemre adott válaszodat nem találom.
Lehel
2013-06-11 15:51:36
Kedves Tibor !
Talán lesz rá alkalom, hogy személyesen is folytassuk, de egyelőre az én lehetőségeim eléggé megkötik a programjaimat, lévén, hogy nem hozza a postás még a nyugdíjat, az idegenekkel nem üzletelek, így sok időmet vesz el a piacaim felkutatása és kiszolgálása ebben a globalista hátszélben..de nem azért mondom, hogy panaszkodjak..
Tehát csak kivételesen tudok részt venni rendezvényeken, de ha Jászberény felé vezet az utad, szívesen látlak ,ha itthon vagyok.
Persze, a megelőlegezett bizalom nálam is hiányzik, de egy adatnak értékelem azt is, amit B.F. mondott.
Az a tény, hogy a korábbi társai kiközösítették és elszegényedve élte le idősebb éveit, mégis azt jelzi számomra, hogy árulónak tekintették és így kereste azokat, akiknél bizalmat kaphat.
Ilyen helyzetben talán őszintébb is az ember. Ezért és mert a tapasztalat sokban igazolta, így kap tőlem némi hitelt a szava.
totya54
2013-06-11 11:13:26
Kis Tibor
2013-06-11 09:20:11
Lentebb, fogalmam sincs hogy sikerült be másolnom a forum 11. oldalát, ezt akartam:
http://www.magtudin.org/Bodi_Dezso_Europai_jelentosegu_asvanykincseink.pdf
Kis Tibor
2013-06-11 06:12:48
Kis Tibor
2013-06-11 04:54:09
Kedves Tamás,

Kérhetném azt hogy az 101 éves Ilonka néni és a másik "brüsszeli" magyar ember neve az élő adásban elhangozzon. Szívem szerint mind a 170?) felvidéki magyart említeném név szerint. Hősök Ők, mindannyiunknak pédát mutatnak.

üdvözlettel : Tibor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.