Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

Kubínyi Tamás
2013-06-17 12:13:04
Kérek minden érintettet, hogy egymással ne foglalkozzanak, csak közügyekkel. Kedves ellenségünk ad elég feladatot.
HunorMagor
2013-06-17 07:57:33
Tisztelt Kis Tibor ! 21 után mindenki félreteszi a szemellenzőt, hogy ne a pártot lássa hanem az igaz jó Magyar embereket, és egységbe tömörülünk, ez az én szívem vágya és ezek után cselekszünk ahogy a helyzet meg kívánja .
Kis Tibor
2013-06-17 00:41:29
Ez a levél még kevés, továbbra is az a kérdés, mit tegyünk jun. 21. után?

Erre sajnos kevés, és nem biztos, hogy életképes beírást láttam eddig.
Kis Tibor
2013-06-17 00:39:13
A képviselőknek küldhető üzenet:
http://parlament.varosatyak.hu/
a képre katt. és az üzenet bemásolása(jobb egér, másolás)
jó párat elküldtem, folytassátok.
Aki e-mail címlistáról tud, jelezze.
Gábor-Pestszentlőrincről
2013-06-17 00:13:52
"ferkó
2013-06-14 19:40:26"

Kedves Ferkó!

Az elmúlt időszakban én is
úgy éreztem,hogy többen
megpróbálják rákenni a jobbikra a
Fidesz nemzetellenes és hazaáruló politikáját.
Részben tudatlanságból esetleg személyes
indulatból vagy egész egyszerűen
azért,mert nem érzékelik a valóságos helyzetet...
És akkor nagyon finoman fogalmaztam.
Ők valahogy elfelejtik azt,amikor a jobbik a
magyar termőföld idegen kézbe adása ELLEN szavazott!
Tehát a NEM gombot nyomta meg.
Ők voltak azok,akik nem akarták és nem akarják most sem kiárusítani az országot!
Ezért a felállás a következő
Fidesz = MSZP = DK = LMP = nemzetközi (globalista-cionista) oldal

Jobbik = magyar nemzeti oldal

Egyébként engem a jobbikról senki nem tud lebeszélni,
mert a nemzeti radikálisok az egyedüliek,akik képviselik
hazánk érdekeit az országgyűlésben.
Ezért nem csak én,de remélhetőleg egyre
több magyar ember rájön arra,hogy Magyarország
megmaradása csak akkor garantált,ha
a jobbik kerül hatalomra.
Egész egyszerűen nem bírunk ki újabb négy évet
a felcsúti "fülkeforradalmár" fojtogató szorításában.
Ami viszont bizakodásra ad okot,hogy a
fiatalok körében messze a jobbik a legnépszerűbb.
Kérdés hogy ezt mikor tudjuk majd
győzelemre váltani.

Mert véleményem szerint a jövő évi választásokon
még (mindig) "összecsap" majd egymással a múlt és a
jelen.
Hozzáteszem:intelligens és hazáját szerető nyugdíjas
is a jobbikra szavaz.Sok ilyen tisztességes
idős embert ismerek.
Viszont azt is látni kell,hogy
Kádár/Csermanek népe
(leginkább) a Fideszt és az MSZP-t támogatja.
És ez azért baj,mert így elveszik a fiataloktól
a jövőjüket.

Kubínyival kapcsolatban:Az előadásai mindig nagyszerűek,
de meg kellene hívni olyan
előadókat is,akik zsúfolásig megtöltik a termet.
Színészekre,tv-s személyiségekre,ismert közgazdászokra vagy adott esetben nemzeti ügyeinket
felvállaló képviselőinkre gondolok.
Ez utóbbi esetben a jobbik frakció kiegészülne
Ángyán Józseffel és Bencsik Jánossal.
Ha nem megy a fővárosban akkor vidéken kell megpróbálni.
A fiatalok meg akkor fogják majd látogatni a szemináriumot,ha őket is
érintő napi témák is szóba kerülnek.

Az ÁKTV beszélgetős műsorával kapcsolatban is
egy komoly vérfrissítésre lenne szükség annak érdekében,hogy továbbra is megmaradjon a cenzúra nélkül...
Persze leginkább az segítene a műsoron,ha több lenne a
támogató/fizető néző (sok-sok 1000 forinttal),de nem ártana,ha
sokkal több lenne a betelefonáló.
Ha már az én személyem is szóba került...
Több betelefonáló is az én véleményemben
találta meg saját sikertelenségének okát.
Ha már érdemben nem tudnak vitatkozni akkor
elkezdenek személyeskedni.
Másrészt pedig: 1 év után telefonáltam be az
Echo tv-be,mert többen felhívtak,hogy régen hallottak felőlem és szeretnék ha megszólalnák a kibeszélőben.
1 év után két vasárnapi műsorban ezt meg is tettem,ami miatt többek beárultak Kubínyi Tamásnál.
Nem mint hogyha bármi rosszat is elkövettem volna.
Ráadásul Kubínyinak több olyan telefonálója is van,akik
napi(!!!!!) rendszerességgel betelefonálnak az Echo tv-be,de valahogy ők nem kaptak ezért rosszindulatú megjegyzéseket.
Engem viszont többen is "cseszegettek" ezért.
Na mindegy.Ez utóbbinak nincs különösebb jelentősége.
Most ennyi jutott eszembe nagy hirtelenjében.
Köszönöm a dicséretet és a mellettem való kiállást.

Adjon az Isten!
Szebb jövőt!
HunorMagor
2013-06-16 19:04:05
Kedves Győrey Attila ! Szégyenlem magam, nem tudom . Elnését kérek, de ki az én Országgyűlési képviselőm ?
gyorey.attila@t-online.hu
2013-06-16 16:16:36
Kérem Önöket!

Minél többen küldjék el saját Országgyűlési képviselőjüknek e levelet, saját véleményükkel kiegészítve mely Tamás áldásos szerkesztői javításaival most már egész olvasmányos
Köszönettel
Budapest 2013.Június 12.

Nyílt Levél Minden Országgyűlési Képviselőhöz!
Tisztelt Képviselőink!
Tudatában vagyunk annak, hogy a földtörvény elfogadása akár néhány szavazaton is múlhat, ezért kérjük, az ismét elhalasztott zárószavazása előtt, fontolják meg gondolatainkat. A legfontosabb kifogásunk: a földtörvénytervezet május közepén történt beterjesztését nem előzte meg széles körű társadalmi vita, de az átlagpolgár is nagyon kevés és hiányos információt kapott a tervezetről, pedig Európában egyedülálló módon naponta hat óránál többet tv-nézéssel tölt. Hiába! Önmagában az a tény sem kapott nyilvánosságot az országos közszolgálati és kereskedelmi médiában, miszerint a „külföldi” fogalmát a tervezet helytelenül értelmezi, amikor úgy határozza meg: nem tagállami állampolgár. De tagállami, a német, olasz, francia stb., pedig az ezer éves államiságot, irodalmat, történelemet jogrendet és ez alapján következő szövegértést kimunkáló magyar közgondolkodásban ezek nagyon is külföldiek. Valamint „külföldi jogi személy” a nem tagállami székhelyű jogi személyt tartja külföldi jogi személynek, - mindez elfogadhatatlan félremagyarázás, szófacsarás. Mindez önmagában is elegendő ahhoz, hogy a törvényt Ön ne szavazza meg!

Szintén súlyos probléma az a jogi csűrés-csavarás, ami a tulajdonjog megszerzését lehetővé teszi jogi személy számára is. A termőföld olyan értékes vagyon amely az egész magyar nemzet életére, jövőjére jelentős kihatással van ezért egyes speciális esetet kivéve, jogi személy termőföldet legfeljebb csak használhat. Egyébként sem szerencsés, hogy a termőföldre tulajdonjog alapítható, hiszen ez ellentétes az ezeréves magyar jogrenddel, melyet az állami önrendelkezésünket helyreállító, és Önök által megszavazott Alaptörvény tartalmaz. Alapvető elvárás a földtörvénnyel szemben: a földtulajdon-szerzését pontosan szabályozza, a kívülállók tulajdonszerzését akadályozza meg. Ennek érdekében be kellett volna építeniük biztosítékokat más európai tagállamok mintájára.

Ez a tervezet egyre távolabb kerül attól a Vidékfejlesztési Stratégiától melyben a családi gazdaságok és kisüzemek valamint a nagyüzemek 80%-20%-os egészséges aránya alakulna ki. Ennek kidolgozása Ángyán József személyéhez fűződik. Az ő becsületes, és lelkiismeretes kiállása, mindenképpen követendő példa kell legyen a többi képviselő számára, akkor is, ha a jelenlegi kormányzat a személyétől elfordult, hiszen eredendően a kormányrakerülés előtt az Ángyán-féle földprogramra épültek a választási ígéretek, majd maga a kormányprogram. Ángyán Józsefet a politikai megtorlástól csak a nyilvánosság védheti meg, ennek kiemelt szereplője minden országgyűlési képviselő. Ezért is szólítunk fel minden országgyűlési képviselőt, hogy döntsenek felelősen, kövessék dr. Ángyán József professzor úr példáját és nemmel szavazzanak.

Összefoglalva az elmúlt három évben nem mindig sikerült a képviselői megbízatás követelményeinek, de főként a választók elvárásainak megfelelő törvényeket alkotni. Tisztelet a kivételnek. Kérjük önöket, ne fogadjanak el olyan törvényt, amely nem a magyar nemzet érdekeit szolgálja! Ne fogadjanak el olyan földtörvényt, amely kivérezteti a magyar vidéket, tönkre teszi a magyar parasztot, aki évszázadokig a nemzet gerince és megtartója volt. Végezetül ne olyan törvényt fogadjanak el, amely vörös és zöld és még vörösebb és mégzöldebb oligarchák kicsinyes, haszonleső érdekeit szolgálja. Fogadjanak el olyan földtörvényt melyre önök is büszkék lehetnek, mert nem kell állandóan módosítgatni, mint az Alaptörvényt. Hallgassanak szívükre, lelkiismeretükre, tegyék félre a pártfegyelmet, mert ez a törvény az új magyar demokrácia legfontosabb szabályozója lesz, és aki ebben közreműködik, az hazafiságból, a nemzethez való tartozásból vizsgázik. Végső soron a jellem legkeményebb próbája, mely nem a pillanatnyi diktátum és érdek, hanem a nemzet örökérvényű léte és igazsága alapján kerül majd megítélésre.

A legújabb fejlemény: a legutóbbi tárgyalások a kormányzat és a civilek között ismét eredménytelenül végződött, mert nem engedélyezték az esemény rögzítését a nyilvánosság számára, vagyis ki kívánják zárni a társadalmat a részletekből. Egyszóval titkolóznak, mert tudják, hogy valami nagyon nincs rendben. Ezért felszólítjuk Önöket. hogy a választóknak tett ígéretükhöz és képviselői esküjükhöz híven erre a földtörvény tervezetre, végszavazáskor, a Magyar Nemzet életbevágóan fontos érdekeit mindenek előtt figyelembe véve szavazzanak nemmel! Valódi honatyától másféle szavazást nem tudunk elfogadni. A törvény megszavazói önmaguk felett mondanak ítéletet: a szavazó géppezetté züllesztett képviselő méltatlan tisztségére, és elszámolással tartozik döntéséért.

Persze nincsenek illúzióink, tudjuk ma már a teremben lévők kétharmadának igen szavazata is elég a kétharmadhoz. Mert addig módosítgatták az alaptörvényt, hogy ma már ez is elég lehet. Biztosíthatom, Önöket nem fogja elkerülni a választók többségének figyelmét, ha lesz olyan ellenzéki képviselő aki távolmaradásával hozzájárul e gyalázat megvalósulásához. Tehát párthovatartozástól függetlenül mi választók erre a törvénytervezetre csak a nem szavazatot tudjuk elfogadni.

Üdvözlettel:

Győrey Attila
választópolgár
1185 Budapest Kaszás utca 4/a
Kati
2013-06-16 13:41:57
Szeretném látni, milyen terveuzetről tárgyalt a minisztérium. Ha az is titkos, akkor borul a bili, a civilek boríthatják.

Zoltánnak 2013-06-16 08:56:23
Elég tisztán látszik két figura, akiket nem nevezek meg, mert nem kívánok hivatásosokkal levelezni.
Szabó Ferenc
2013-06-16 12:08:33
Amit a minisztérium tett, az közbotrány. A nyílvánosságot kerülik, sötét ügy az egész.
HunorMagor
2013-06-16 11:32:32
Köszönöm Zoltán ! A Jó Isten Áldja önt és kedves családját ! Az inget az ön tanácsára azonnal levettem .
Kati
2013-06-16 10:51:16
Nagyon határozottan ki kell állnunk az érdekeinkért, a gyerekeknél kell kezdeni a tájékoztatást. Próbljuk őket bevonni, kerssünk nekik való programot, vigyük el oda őket.
Zoltán
2013-06-16 10:14:41
Kedves HunorMagor!

Van egy mondás, miszerint: "Akinek nem inge, ne vegye magára!"

Nem tudom, hogy melyik ing volt, amelyiket magára vett; de ha
véletlen nem illett magára, hát vesse le! :o)

Üdvözlettel:

--Zoltán
HunorMagor
2013-06-16 09:31:28
Kedves Horvathne Habony Eleonora Piroska ! Igazából a cigány és a zsidó egy nép, de két törzs a népből Ábrahám gyermekei !
HunorMagor
2013-06-16 09:19:55
Üdvözlöm Zoltán ! Rám gondolt ? Ha igen akkor kívánom azt, hogy annyi pénzt kapjon amennyit én :) És nem azért vagyok itt hogy észt osztogassak, azt csak a Jó Isten tud adni . Szerintem ezt az oldalt csak IGAZ JÓ MAGYAR EMBEREK KERESSÉK FÖL, AKIK szeretnék, ha a Haza megszabadulna a rákfekélyétől . Én őszintén meg mondom, hogy igaz jó magyar emberekkel szeretnék megismerkedni, akikben megvan a bátorság arra, hogy változtassanak a jelen problémáin. Nem szeretem azt, ha valaki azzal jön elő hogy mocskos zsidók, mocskos cigányok , és amikor azt mondom, hogy vissza az elrabolt területekkel mert Magyarország jövője benne van, és minél hamarább egyesítjük a nagy Magyarországot nekünk annál jobb ! Erre azt válaszolja, hogy abból nem lesz semmi, minek visszaállítani hiszen magunkat sem tudjuk eltartani, arról már lemaradtunk így beszének némelyek és az a szomorú benne, hogy nagy Magyarnak tartják magukat és Mesterséget tanítanak, vagy főnökök. Nos ezek az emberek részéről, fura egy hozzáállást tapasztaltam meg, a cigány származású embereiket igyekeztek rám uszítani, és keresték azt hogyan árthatnak és pokollá teszik az ember életét.
Horvathne Habony Eleonora Piroska
2013-06-16 09:06:52
A HunorMagor Hozzaszolasahoz,(2013-06-16 07:15:20).
Minden igaz az irasaban, en Nograd Megyeben jartam iskolaba ahol rengeteg volt a cigany. Cigany telepen, putrikban laktak, tetvesek es piszkosak, budosek voltak. Hazudtak, loptak, tobben kozuluk a hatodik osztalyban mar tizennegy evesek voltak. Mindenunkre vigyazni kellett, de a tanitoink is tudomassal voltak errol es nagy figyelmet forditottak arra, hogy a ciganyok mit csinalnak. Jol megfegyelmeztek oket, abban az idoben meg lehetett. Igy aztan kenytelenek voltak alkalmazkodni, kulonben jott nekik a testneveles, ahol megadatott nekik a lehetoseg es ido, hogy levezessek az energiajukat. Masnap, ha nem jotttek iskolaba, ket tanar (ket eros ferfi) ment ertuk, hogy megkeressek es meg is talaltak oket; nem volt mese, behoztak oket az iskolaba. ... Aztan jott a kivandorlasunk; Ausztriaban, egy kis telepulesen, Neuhausban (gyonyoru hely az Alpokban) voltunk es a ciganyok ott is es ahol lehetett a magyarokra csak szegyent hoztak, mindenutt loptak, vagy megprobaltak. Aztan meg egy eset ami az edesanyammal tortent, 80 eves koraban harom cigany ratorte az ajtot es megtamadta ot otthonaban, kinoztak ot azert, hogy megmondja hol van a hazban valami ertek, penz; a szomszedjanak koszonheto, meg a nagy kutyajanak, hogy nem sikerult a ciganyok terve, hogy edesanyam eletben maradt.
Az en tapasztalatombol, nem eloiteletbol, igaz tiszta szivvel mondom, hogy a ciganyban nem lehet, nem szabad megbizni es minden modon ki kell oket kozositeni a magyarok kozossegebol. En kimondhatatlanul gyulolom oket, mert ok nem tisztelik a Joistent, felebaratjukat, nincs lelkiismeretuk es vegtelenul allatta vannak meg az allatvilag viselkedesenek is. Alatta vannak meg a hianaknak is. Egyenloen gyulolok ket fajtat (fajt), ferget, igazan, a ciganyt es a zsidot (a sorrend nem fontos). Legalabbb itt az Amerikai Egyesult Allamokban meg tudom tartani, tanitani es epiteni az igaz Magyar multat. Itt senki nem szol bele, hogy milyen vallasu vagyok, hiszek - e Jezus Krisztusban....stb. Na persze vannak mas befolyasolo dolgok itt is ...munkanelkuliseg, sok elbocsajtas munkahelyekrol, fegyverrel valo tamadasok ok nelkul, sok beteg ember akiknek nincs elhelyezese igy aztan otthontalanokka valnak. Ez nagyon lehangolo ar szamomra, most abbahagyom.
En koszonom, a Joistennek hogy megvan amire szuksegem van.
Zoltán
2013-06-16 08:56:23
Igen kedves Kati, én is ugyanezt tapasztaltam...

A regisztráció bevezetése után új (addig sosem hallott) személyek tűntek fel,
immáron megnevezhető néven...
És osztják az észt azóta is, a hét százhatvannyolc órájában...

De ne csodálkozzunk rajta, hisz ezért fizetik őket.

A munkabérért meg kell dolgozni. A betű/nap limitet teljesíteni kell; vagy
akár -- a sztahanovista elvekhez hűen -- túl is kell (khmm... illik) teljesíteni.

Természetesen senki nem köteles sem elolvasni, sem reagálni a nevükkel fémjelzett
firkálmányokra...

"A törvény szövedéke mindig felfeslik valahol..."
Lehel
2013-06-16 08:07:00
Kedves Ferkó !
Én el tudom képzelni, hogy Tibor barátunk bizony olvasta Bartha Miklós Kazárföldön c. könyvét és így van módja összehasonlítani Egán Ede és Ángyán Prof. ténykedését is. Kuthy Lajos már Bartha M. előtt 50 évvel leírta mi fog történni és eddig nem tévedett
HunorMagor
2013-06-16 07:15:20
Csendőrségi Jelentés a cigányokról !
MINDEN IGAZ MAGYARNAK és TESTVÉREMNEK!!!

1930 körül kiadott, csendőröknek szánt oktatókönyvecskéből olvasható a cigányokról szóló fejezet!!! - A cigányság igazi és hamisíthatatlan személyisége, valódi jelleme.....

A cigányok

A cigányokat ma már a világ összes államában megtaláljuk. Egyformaságukat, egymáshoz való hasonlatosságukat csodálatosan megőrizték, és az őket környező más nemzetiségekbe beolvadni nem voltak képesek. Mindenütt hasonló foglalkozást űznek: jóslás, kártyavetés, kovács, üstfoltozás, lókereskedés, zenélés és lopás a szakmájuk.

Ami a jellemüket illeti, lusták, bosszúállók, kegyetlenek; arcátlanul hazudnak, mert szégyenérzetük hiányzik és gyávák. Ezek a tulajdonságaik belügyi szempontból annyiban fontosak, hogy merész bűntettekre nem képesek, áldozatukat vagy alvás közben vagy orvul támadják meg, vagy e célra mérget használnak. A veszéllyel járó bűneseteket inkább mellőzik.

Feltűnő határtalan lustaságuk, tunyaságuk; szeretik a szabad életet, vándoréletet, nem szeretnek más felett uralkodni, de engedelmeskedni sem. Legnagyobb szerencséjüknek tartják, ha lustálkodhatnak. Ma a vándorlásuk már igen megkötött, s ezen állandó lakhelyhez való kötöttség folytán a cigányok bűnözése javulást is mutat.
Határtalan lustaság, állati étvágy és érzéki szerelem következménye, hogy jogtalan vagyon szerzésére törekszenek, mások terhén akarnak élősködni, s dolgozni nem akarnak. A cigányok kiváló, szinte ösztönszerűen tájékozódó érzékkel bírnak, elsőrangú kémek. Kikémlelik a bűneset elkövetéséhez szükséges adatokat, de az elkövetés alatt is inkább őrt állanak, a végrehajtást inkább másra bízzák, mert ehhez gyávák és lusták.
Hogyan lop a cigány?

Különösen feltűnő a nagy ügyesség és nyugodtság, mellyel a cselekményt elkövetik, mellyel a tett színhelyére behatolnak s onnan menekülnek. Mindig több őrtálló segítségével követik el a tettet, hogy annál nyugodtabbak s biztosabbak lehessenek a végrehajtás alatt. Ezen őrszemek igen jó látással és hallással bírnak, hisz már gyermekkorban erre gyakorolják őket. Egyedül ritkán lop a cigány, nem szereti a magányt, így sokszor az egész karavánnal indulnak lopni. Az asszonyok rendszerint őrt állnak, a gyermekek a kisebb réseken bebújnak, s onnan a lopott tárgyakat kiadják stb.

A cselekmény színhelyén észlelhető feltűnő nyugodt végrehajtás majdnem biztosan cigány működésre vall.

Jellegzetes az az óvatosság is, mellyel visszavonulásukat biztosítják. Sokszor az ajtókat bezárják, sőt, belülről lekötik dróttal, vagy valamilyen tárgyat állítanak az ajtó elé, vagy megtámasztják azt, hogy a szomszéd szobában alvó vagy lakó egyének a lopás végrehajtása alatt rájuk ne támadhassanak.

Az ajtónak ily módon való biztosítása igen gyakran fordul elő s jellemző „cigány elővigyázatosság”, önbiztosítási eszköz. A cigány annyira óvatos, hogy még a bezárt ajtót is betámasztja, ha pedig az ajtó befelé nyílik, úgy a kilincset a keresztfához köti, s pedig dróttal, nehogy azt elvághassák. Ily eljárás cigánymunklára vall. Pl. fadorongot tesz az ajtón keresztbe, s a dorongot a kilinccsel összeköti.
Gyávasága folytán csak oly cselekményekre vetemedik, melynek végrehajtásához szembeszállás, nagyobb nehézség nem szükséges. Szemből nem igen támad a cigány áldozatára, dulakodásba nem igen bocsátkozik, orvul, lesből támad még akkor is, ha többen vannak a cigányok. Oly házba nem törnek be, hol egy-két férfi van, inkább a lakatlan helyiségeket, irodákat szemelik ki. (Bősárkányi és jánosházi eset.) Bármennyire felkészül is a cigány támadóeszközökkel, ha azokat használni kellene, inkább menekül. Ily helyzetben már inkább tesz lövést az őt üldözőjére, de azt is csak sötétben vagy védett helyről.

A cigány rendkívül fél a szélvihartól, oly esetben elkövetett bűnesetek tettesei nem cigányok, a szél a cigány örök ellensége.
Emberélet elleni bűncselekmény esetében, ha erre egyáltalán vetemednek, az elkövetési mód is jellegzetes lehet a cigányok működésére. A végrehajtás kegyetlensége cigánytettre vall. Pl. Egy csendőrt támadtak meg éjjel, ki egyedül az erdőszélén pihent; számtalan késszúrással ölték meg, sőt, több szúrást még a halál beállta után is tettek, ami a boncolás során nyert megállapítást. Ebben egyrészt gyávaságuk nyilvánult meg, tudniillik, hogy teljesen biztosak legyenek, hogy a halál beállott, de ezen lejárás feltétlen vérszomjukat is igazolja.
Bűncselekményeik egyik fő rugója: a nyers élvezeti vágy, a kielégíthetetlen bírvágy s falánkság. Ha valamit látnak, ami vágyaikat felébreszti, úgy arról lemondani nemigen tudnak, hanem annak eltulajdonítására törekszenek. Sokszor tisztán a meglátás ingerli a cigányt a lopásra, így velük szemben áll az igazság: „az alkalom szüli a tolvajt.” Ezen okból sok helyen cigányt nem engednek belépni a szobába, előtte nem mutatnak tárgyakat, mert a cigány mindent lát, mint a róka, s azt megkívánja, s a cigány maga is bevallja: „Nem tudunk mi másképp, fektess a cigány sírjára egy aranyat, s meglásd, kinő annak keze, és elviszi“.
Lólopásoknál elég ravaszul járnak el. Vásárok előtt lopják a lovakat —mindenki a közeli vásáron keresi s ott reméli feltalálni a lovát — addig azokat messze, a 2. vármegyébe vitték el.

Ami a cigányok által elkövetett gyermeklopást illeti, az csak rémmese. Van a cigánynak elég gyermeke s elég baja saját gyermekeivel, nincs szükségük más gyermekekre, hogy még azokat is táplálják. Ezzel inkább ijesztik a gyermekeket, s ez a mese rég elmúlt időkről maradt fönn a cigányokról. A vörös haj (bola kammerskó = a nap haja) szerencsét jelent a cigányoknál; így ily hajú gyermek, a szerencse gyermeke, feltalálása cigány körökben gyanús, de nem tudunk ily gyermeklopási esetről sem.

Gyakori a cigányok vásári tolvajlása is. A férfi cigány inkább a lóvásáron keres prédát. A lólopást a cigány vásár után hajtja végre, mégpedig úgy, hogy a lóvásárról hazatérőket bizonyos helyekről megfigyeli, és különféle módszer szerint a vezetékló kötőfékszárát elvágja, mire a ló elmarad a szekértől. A cigányfiú ezután felkap a lóra s azzal a karavánhoz vágtat, mely nyomban hozzáfog az átalakításához. Befogják valamely szekérbe, rossz hámot tesznek rá stb. s azután az egész karaván elhajtat a hetedik határba.
A csendőr vegye alapos vizsgálat alá a lójárlatokat, s azonnal felfedezi, hogy a lopott lónak nincs járlata, vagy az előmutatottal nem egyezik; mindenesetre a sikert még jobban elősegíti az is, ha a nyomozó csendőr némi lóismerettel is bír. A cigányoknak ugyanis minden lovukról van járlatuk, sőt az elhullott gebék járlatai is köztük vannak, s így könnyű az ellopott lóról is járlatot előmutatni; tehát a lóismerő nyomozó ha megtekinti a járlatot és a lovat, legyen az bármennyire is átalakítva, azonnal észreveszi az eltéréseket.

A cigánynő, mint vásári tolvaj többedmagával lép a sátorhoz, s míg az egyik a sátor egyik végén a kereskedővel alkudozik, azalatt társnője a sátor másik végén elemeli az árut.

Hogy mi mindent összelopkodnak a cigányok, arra nézve jellemző, hogy egy cigányasszony vásáron megmotoztatván, szoknyája belső zsebében három kendő, kebelében több harisnya, szoknyája alatt egy rúd szalámi, ingujjában egy lopott csirke, a szoknyája szegélyében, valószínű már régebbi lopásokból eredő, három darab százkoronás találtatott.
Végtelen sok útja-módja van a vásári tolvajlásnak, s általában a körülmények szabják meg, hogy a tolvaj mily módon ér könnyebben célt. Legkönnyebb a lopás ott, ahol sokan tolonganak. Ilyenkor a vásári cikk nézegetése után sokszor fizetetlenül kerül a látszólagos vevő zsebébe.

A cigányok jó tulajdonságai

Jó tulajdonsága a cigánynak nincs, ha olykor ennek ellenkezőjét véljük is észlelni, úgy az csak színlelt. A cigány háládatlan, bármely előnyben részesült is. Pl. Beteges öreg cigányasszony hideg szélvész idején egy parasztnál 3-4 napig hajlékot kapott, eltávozásakor soha el nem múló háláról beszélt, és ígérte hogy házát cigányok többé nem zaklatják, arra Isten áldását kéri stb. Rá 7 napra kifosztották az egész parasztlakást, s megállapítást nyert, hogy jelzett cigánynő csak kiszemlélte a helyi viszonyokat, hamis kulcshoz nyomatot készített stb. Az ellopott tárgyak meg is kerültek utólag a cigánytanyán elásva.
A cigány nem vallásos, ha azt mutatja, úgy csak félelemből teszi, mert Istenben egy felső hatalmat lát, egy szellemet, kitől fél, retteg, s ez a szellemfélelem képezi az igazi cigány egész vallásosságát. Nem is csinál nagy különbséget Isten és Ördög között (Devel = Isten, beng = ördög). Számára mindkettő földöntúli hatalom, melyek jót és rosszat egyformán tehetnek vele.
Tolvajszerszám, méreg

Ritka, hogy a cigány jó betörőeszközzel rendelkezik. Bár ügyes kovács és lakatos születésénél fogva, mégsem készít különös eszközöket (még álkulcsot sem), mert:
1. ahhoz is lusta,
2. fél azt magával hordani.
Mindenkor találunk a cigánynál horgot és ehhez spárgát, drótot stb. 2-3 horgot a hátulsó részen ólomgolyóval illeszt össze. Ezen horog nagysága és szerkezete különféle célokra szolgál, csak éppen nem halászatra, amit a cigány nemigen gyakorol.

Cigánynevek

Különösen sok nehézséget okoznak a hatóságoknak a cigányok nevei, melyeket egyébként is kb. csak 100 év óta viselnek; mikor is hivatalból erre kötelezve lettek. Ez természetesen a cigányoknak egyáltalán nem kellemes, mert jól tudják, hogy a katonai sorozás, birói üldözés, előéletüknek nyilvántartása, személyazonosságuk megállapítása csak úgy lehetséges, ha egy állandó jellegű nevük van. Hogy ezen névjelöléssel járó hátrányokat valahogy kijátsszák, a cigányok előneveinek száma igen kevés. Majdnem minden cigány Horváth, Karika, Sárközi, Kolompár, Balogh előnevet visel, s így vajmi nehéz pusztán ennek alapján a személyazonosság megállapítása. Németek Weiss, Kreütz, Röck, Kiefer, Handstein, Merck, Muffel név alatt ismeretesek.

A személyazonossági eljárás csalhatatlan eszközeitől, úgy az ujjnyom-rendszertől irtóznak, mert tudják, hogy ezen eljárás során örök időre kilétük nyilván lesz tartva.
A cigány testi tulajdonságai

A cigány testi képessége egészen másképp ítélendő meg, mint más emberé.
Ha cigányt gyanúsítunk, sose mondjuk azt, ember erre nem volt képes: a cigány mindenre képes. Így főleg bizonyos távolságok megtétele tekintetében a cigány rendkívül sokra képes. Jó út, rossz út, fiatal vagy aggkor, könnyűszerrel vagy teherrel való gyalogolás a cigánynál számításba nem jön; képes utakat elképzelhetetlen rövid idő alatt megtenni. Csak egy akadályt ismer: ez a szél, ezzel szemben tehetetlen. A közönséges tolvaj szereti a viharos, szeles időt, éjjelt lopásra felhasználni, a cigány ezt sohasem teszi.
Ha az ő legnagyobb ellensége, a szél fújni kezd, úgy a cigány megbúvik, mint az üldözött vad, s ha mégis szélben kell mennie, úgy erre kétszer annyi idő kell neki, mint más embernek.

A cigány a testi fájdalom iránt igen érzékeny (fél a vérzéstől, mindent beismer), ellenben a legborzasztóbb sebekkel képes menekülni, futni. Sebei igen gyorsan gyógyulnak, „szinte látni lehet a seb gyógyulását”. Ezen két körülmény ugyancsak fontos a nyomozó szolgálatban, ha azt bíráljuk, hogy egy megsérült cigány képes volt-e még ezt, vagy amazt elkövetni, vagy ha az állapítandó meg, hogy egy bizonyos seb mikor keletkezett. (Egy elgázolt cigány, kinek gyógytartalmát orvos legalább 3 hétre vélte, már a 3. nap ablakon át szökött meg a kórházból, magával vitte a lepedőt, ágyi ruhát stb.)

A belső betegségeket is jól bírja a cigány, gyógykezelés és ápolás nélkül.
Sok a vénember, cigánynő, kik bámulatos életerővel bírnak, frissek, mozgékonyak.
Zoltán
2013-06-16 04:32:30
Elnézést kérek előre is, amiért nem olvastam el a sok hozzászólást;
sajnos ritkán olvasom a fórumot, és akkor is csak kevés ember véleményét...
Anonymousok ugyan már nincsenek, de helyettük vannak nevesített anonymousok;
az ő feladatuk ugyanaz: provokáció, ködösítés, kötözködés, figyelemelterelés,
valamit az olvasókapacitás kiszippantása, és az olvasási kedv csökkentése.

Én Kis Tibor Magyarokhoz intézett azon kérdésére kívánnék reagálni, miszerint:
mit kellene tennünk a földrablás megszavazása esetén...

Nos, a választ nem tudom megadni.
Viszont egy néhány kérdés rögtön fölmerült a fejemben ezzel kapcsolatban,
amelyek megválaszolása esetleg közelebb vihet a megoldáshoz...

Például: Mit tegyenek azon vonat utasai, amelyik egy szakadék felé robog,
és az utasai kétharmadának bizalmát élvező "kalauz" feladata az, hogy a
szakadékbazuhanásig fenntartsa a rendet?

És mivan, ha ez a "kalauz" nemis bírja az utazóközönség kétharmadának
bizalmát, hanem csak alig több, mint a feléét?
Sőt, ha ez az aligtöbb mint fél is csak azoknak a fele, akik egyáltalán
hajlandóak voltak részt venni a lehetséges kalauzok show-műsorában...

Azt se felejtsük el, hogy ez a kalauz már korábban nyugtázta azt a lisszaboni
szerződést, amely a vonat pályáját kijelölte a szakadék irányába.

Valamint azt is elfogadta a kalauz, hogy a vonat törvényei érvénytelenek,
ha azok a "mozdonyvezető" törvényeivel ellentétesek.
És ha a kalauz nem bír az utasokkal, akkor jön a mozdonyvezető, aki nem
szarozik; és kérdés nélkül kihajítja az ablakon a rendetlenkedőket...

Ha az egyik utas föláll, és elindul a kalauz felé?
Kilövi a szemét, gumilövedékkel.
A gumilövedék mégiscsak barátságos lövedék, hisz gumiból van.

Ha még azután is jön?
Sebaj, van ólom lövedék is.
Hát így járt.
Nem látta senki; vagy ha mégis, akkor kaphat ő is belőle.
Szóval nem tanácsos kalauzra támadni fegyvertelen utasoknak, akik 7 cm-nél
hosszabb bicskával kapásból röpülnek az ablakon...

Mit tegyünk egy földtörvény esetén?

Mi van, ha nem egy ember indul el a kalauz felé, hanem legalább kettő?
Vagy neadjisten három, négy, öt?
Az utasok elég sokan vannak.......

És még valami...
Illegitim hatalom illegitim törvényei csak addig kenyszeríthetőek ki,
amíg "a vonat meg nem áll"...
A földtörvény csupán perctörvény. A Földet elvinni nem tudják.
Egy papír, amire rá van írva, hogy ez a parcella Jákobé, annyit ér, mint
az, aki ráírta.
Egy kaléap szart. Se...

Nos...
Mindezzel nem azt akartam mondani, hogy történjen, aminek történnie kell;
és szavazzák meg úgy, ahogy van, oszt ámen.
Szó sincs róla.
Aki ezt a törvény megszavazza, semmi kétség: hazaáruló.
Legyen az ötvenhatos hős, vagy egykori kisztitkár.

http://www.youtube.com/watch?v=a5H762t1DPU

Az a legkevesebb, hogy erről név szerint kell szavaznia minden egyes
"képviselőnek"; és -- ha már erre a kevésre lehetőség van, -- minden
egyes hazaáruló neve az utókor számára írásban rögzíttessék!
Ahogyan trianon szereplői dokumentáltattak, úgy a második trianonéival
hasonlóképp történjék.

A fent hivatkozott felvétel szereplőinek viselkedése mindent elárul az
ő jellemükről, és lelkiismeretükről (illetve annak nem létezéséről).
Hasonló "interjúk" készítésére buzdítom azokat, akiknek módjában áll
ilyenek készítésére.
És ezek kerüljenek nyilvánosságra, hogy önmagukkal is szembesülhessenek
ezek a senkiháziak...
Ne tudjanak a tükörbe nézni se; de ne tudjanak a tisztességes vaálasztóik
szemébe se nézni ezentúl.

Csak egymás között, szűk "családi" körben köpjék magukat szembe, a
lelkiismeretük tükrében...

Szép álmokat, hazaárulók.....
Horvathne Habony Eleonora Piroska
2013-06-15 23:18:36
Kati, (2013-06-15 20:56:58). Egyetertek!
Egy kis tajekoztatas es utmutatas midannyiunk szamara, de kulonoskeppen azoknak, akiknek az Internet Etikett fogalom teljesen ismeretlen.
A Netikett szó az angol "netiquette" (network etiquette) magyarosított formája, és a hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Konkrét útmutatásai a következo területekre terjednek ki: e-mail, Usenet, levelezési listák, internetes vitafórumok, IRC stb.
Példák a Netikett irányelveire:
Ne írj csupa nagybetuvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetuket is!
Egy sor ne legyen 70 karakternél szélesebb!
­Légy tömör anélkül, hogy túlságosan lényegretöro lennél!
Amikor egy levélre válaszolsz, csak annyit idézz az eredeti anyagból, hogy értheto legyen a válaszod és ne többet!
­Ne keveredj flame war-ba! * Ne írj heves leveleket és ne válaszolj ilyenekre!
Ne sértsd más vallási és hazájához fuzodo érzelmeit!
Ne írj csúnyán a chatre vagy a fórumba nem illo dolgokat!
*Flame war: Lángoló (Internet) lángoló, más néven a kisujjában ellenséges és kölcsönhatása az Internet felhasználók számára sértő, sokszor a szentségtörés. Gyakran elofordul a valós életbeli problémák tárgyalása, a fűtött politika, vallás, filozófia,...eseten, de a látszólag jelentéktelen különbségek megvitatasaban is.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.