Lehel
2013-06-24 09:38:18
Bocsánat a téves címért, az előző Martin Killeennek szólt !
Lehel
2013-06-24 09:36:23
Kedves Lisbeth !
Részben értek egyet a véleményével. Nem tudhatjuk, Emese Fórumtársunk indíttatását, de én úgy érzem jobban magam, ha megadom neki is a lehetőséget, hogy jobban érezze magát és megoldódjon az esetleges szorongása, ha az lenne a viselkedése hátterében- nem tudom, csak példaként említem ezt az esetleges okot is...
Nyilván lehet ignorálni bárkit, de azzal kirekesztjük az illetőt és kérdezem : lehet e az igazi közösség, amelyik az eltévedt bárányoknak nem ad lehetőséget a visszatérésre , vagy amelyik nem igyekszik meggyógyítani a beteget ?
Tudom, türelem kell hozzá, de talán ez a türelem teremhet rózsát - azaz értékes embert - is a közösségünk számára.
Martin Killeen
2013-06-24 09:26:38
Bayer Zsolttol"„Sok van, mi csodálatos,
De az embernél nincs semmi csodálatosabb.
Ő az: ki a szürke
Tengeren átkel,
A téli viharban
Örvénylő habokon,
S Gaiát, a magasztos istennőt,
Zaklatja a meg-megújulót
Évről évre az imbolygó ekevassal,
Fölszántva lovával a földet.”
Gaia a Földanya. A legősibb szimbólum, a legősibb istenség, az egyik őselem, aki nélkül semmi sincsen. Így volt ez évezredeken át, aztán az ember – akinél lassan már minden csodálatosabb – ezt is elfelejtette. S elkezdett lekicsinylően, megvetéssel beszélni a földről, a mezőgazdaságról és a mezőgazdaság művelőiről. (Hungarikum, ahogy negyven év lumpenproli tobzódása alatt a „paraszt” szitokszó lett, a közönségesség, bunkóság, alacsonyabb rendűség szinonimája.)
Mindez persze meg fog változni.
Aki egy csöppet is továbblát a saját orránál, az tudja, hogy az elkövetkezendő néhány évtizedben semmi sem lesz fontosabb a két őselemnél: a víznél és a földnél. A hazai földtörvény körüli vitáknak és immáron őrjöngéseknek természetesen nem ez a mozgatórugójuk. Az őrjöngők sem nem okosak, sem emelkedettek, sem pedig magasztosak.
Az őrjöngők hazug ostobák csupán.
Lássuk a tényeket: a magyar földtörvény a dán földtörvény mintájára készült. Hároméves helyben lakáshoz, életvitelszerű földműveléshez köti a földvásárlást. S ezenkívül beiktat még egy akadályt: ha a külföldi mindezen előírásoknak megfelel, akkor a faluközösségnek is rá kell bólintania a vásárlási szándékra, és a faluközösség indoklás nélkül megvétózhatja a vásárlást.
Nos, ha egy külföldi állampolgár három éve nálunk él valahol vidéken, és hivatásszerűen műveli a földet, s három év elteltével a helyi közösség is rábólint a földvásárlási szándékára, akkor az a külföldi nyugodtan vegyen földet minálunk. Egyrészt azért, mert akkor az az ember itt akar élni, másrészt azért, mert uniós tagként ez a legtöbb, amit megtehetünk. És nyugodtan próbálja ki bárki: menjen Dániába, feleljen meg ezeknek a feltételeknek, és vegyen utána földet ott magának.
Ahogy a dán földeket sem fogják ilyen módon kivásárolni a dánok alól, úgy a magyar földet sem fogják kivásárolni alólunk. Mert nem lesz lehetséges. A másik tény: eddig a teljes magyar földterületre vetítve ötven százalék volt a nagybirtok aránya. Az új földtörvény ezt az arányt húsz százalékban határozza meg. Ezek után azt állítani, hogy a kormány eladja a magyar földet, illetve hogy a nagybirtokrendszert tartja fenn, egyszerűen hazugság.
A Jobbik azért hazudik, mert már nincs is más lehetősége. Képességtelen, ostoba fajankók gyülekezete az egész, akik egy dolgot tudnak pontosan: ez a négy év volt életük első és egyben utolsó dobása. Ezért álltak oda az ülésteremben balhézni a pulpitus köré, hogy híveiknek megmutassák még egyszer magukat. Hogy a hiábavaló, ártó és hazug gyűlölködés csontját vessék azok elé, akik úgysem fogják soha életükben elolvasni, mi is van beleírva abba a törvénybe, mert nekik elég, ha látják az ostoba pofákat maguk előtt őrjöngeni.
Hát ez sikerült.
Olyanok voltak éppen, mint holmi törpe jakobinusok. Az igaziak 1793. június 2-án hajtották végre a maguk puccsát Robespierre vezetésével, majd bevezették az újkori történelem első igazi szervezett terrorját. Előbb a „gyanúsakat” küldték a vesztőhelyre, aztán a „veszetteket”, végül magát Dantont. Danton után meg mindenkit – mígnem a végére nem maradt más, csak maga Robespierre.
Ahogy tegnap körbenézett az ember az ülésteremben, ennek a véres és rettenetes színjátéknak a bánatos paródiáját nézhette végig. Fent álldogáltak az elnöki pulpitus körül szánalmas pofával a zsebjakobinusok és a karzaton tarsolylemezeikbe kapaszkodva a síkhülye zsebveszettek.
Aztán jött a csősz, és mindenkit elzavart.
A törvény pedig meg lett szavazva, és – ismétlem – gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy külföldiek vásárolják fel a magyar földet. Merthogy ez volt a cél.
Ángyán pedig végre kilépett a Fidesz-frakcióból. Őszintén szólva éppen ideje volt. Én már egy éve kivágtam volna, hogy a lába se érje azt az immáron nem eladható földet. Most végre ment magától. És csak azon kell töprengenie, hogy a zsebjakobinusokhoz csatlakozik vagy a Párbeszéd Magyarországért eszdéeszeseihez. Ugyanis mindkét formációban tárt karokkal várják. Ami szintúgy elgondolkodtató."
Lehel
2013-06-24 09:25:43
Kedves Ajózsef ! A szívemből szóltál.
A magyarok Istene egyénileg arra int, hogy tegyük magunkat függetlenné és ne vegyünk részt a cirkuszban. Ne másik embertől várjuk, hogy majd ad nekünk, hanem mi teremtsük meg, amire szükségünk van.Ha szkiita emberként tudunk élni és nem mások becsapásában keressük a boldogulásunkat, hanem a másik megsegítését is sikernek fogjuk érezni, akkor fog eljönni Csaba királyfi, ugyanis a természet az ÚR birodalma, ami végtelenül igazságos és akkor kapjuk meg jutalmunkat a bő termésben és nyugalomban, ha azért tenni sem vagyunk restek.
Martin Killeen
2013-06-24 09:23:10
Kedves Lehel! A lenti hozzaszolo azert kerdezi Ontol ezt a nagyon fontos dolgot, mert lehetseges, hogy az On hibaja.... Leirtam mar parszor, hogy eddig nem volt olyan erdemleges, szinte mindenhez erto hozzaszolo, akibe ne kotott volna bele, ugy is volt, hogy nagyon letorkolta, kesobb meg talan egyet is ertett vele, es forditva is. Hozzaszolni sosem szol hozza, masolgatja (szerintem mas dolga nem nagyon lehet) majd megnezem milyen idopontokban kritizalgat nagy boszen es olyan megalazoan csunya szavakat hasznal, hogy ilyen helyen ez nem fordulna elo, ha okelme nem lenne itt. Volt mar soron Vajda Miklos, Szenkuti Peter, ##, Lisbeth, Totya, Arpad, most Kis (1 s-sel) Tibor, es sokan a regiek kozul, most On van soron. Ha soha senki nem erdemesitene arra, hogy leereszkedjen hozza, akkor talan nem csinalna itt a zurzavart, bar ebben egyaltalan nem vagyok biztos. A "legokosabb" Vajda Miklos volt, aki szora sem erdemesitette. Szebb jovot!
Lehel
2013-06-24 09:15:48
Fenntartom, amit korábban írtam és kiemelem, hogy a kérdésemre nem adtál választ Emese.
Hogy miért kattintasz duplán, azt is csak Te tudhatod,nem más..A két küldés között volt 1 sec idő !
A kérdéseid fölöslegesek lennének, ha ismernéd a két riportot, - nyilván, ha érdekelne a tényleges probléma, először meghallgatod és utána írsz.
Tudom persze azt is, hogy ahhoz, hogy valaki átlássa a történések hátterét, bizony sokat kell foglalkozzon a kérdéssel,amire csak kevesek szánnak elég időt, inkább csak a kevés információ és túl sok dezinformáció okozta zavarban érzett dühüket terítik szét, sem mint elmélyednének az alapok megértésében.
Ez a legsúlyosabb probléma.
Halász Józsefnek igazat adok abban, hogy az EU-hoz való csatlakozással a főldkérdés is determinált. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyet értek a Kormányok tevékenységével, SŐT !
Így a problémát elsősorban onnan kell közelíteni, miért nem távolodik el az országunk az EU diktatúrától, amikor arra a csatlakozási szerződés is lehetőséget adna, hiszen úgy a Liszaboni Szerződés, mint a többi, a magyarság kiszolgáltatottságát jelentő parlamenti döntések, parlamenti volta mind csak színjáték és abból az elfogadott és teljesítés alatt lévő szerződésből ered, amit az EU csatlakozáskor a magyarok Állama elfogadott a magyar nép érdekével ellentétes irányként és most ezeknek az áruló elveknek a törvényekbe iktatása zajlik.
Ajózsef
2013-06-24 09:13:54
Magyar testvéreim, ne a parlamenti pártoktól várjátok a szebb jövőt, gondoljatok arra hányszor becsaptak már bennünket a megválasztott "kiválasztottak", vegyétek kezetekbe saját sorsotok felett az irányítást, ki-ki bátorságához és lehetőségéhez mérten önállósítsa magát. Irány a halálra itélt magyar falu, mentsük meg és vele Hazánkat és magunkat is. A Magyar földet akkor birjuk megtartani, ha megműveljük. A föld most olcsó, pedig a Magyar föld aranyat ér, mert eltartja azt aki együtt él vele és gondját viseli. Akinek ma autója van annak lehetne egy-két hold földje is, ha azt akarná. Tudom nem könnyű út, mert magam is ezen járok mégis azt mondom megéri... de nem eladásra kell termelni, mert akkor ugyanolyan kiszolgáltatott rabszolga lesz a magyar mint a futószalag mellet, akár külföldön is a parazita "kiválasztottak" gyáraiban.
Nem győzhetnek mert a Magyarok Istene velünk van, várjuk Csaba királyfit hisz eljön egyszer, akkor megmutatjuk, hogy pezseg még vérünk... de addig dolgozzunk, műveljük a Magyar földet, annál nagyobb öröm nincs, mindenkinek hasonló jókat kívánok.
József
Borsodi
2013-06-24 08:58:52
Lehel
2013-06-24 07:44:39
Még annyit a kérdéshez kedves Hunor, hogy ha teheted, olvasd el Hans Habbe A Küldetés c. könyvét !
Lehel
2013-06-24 07:40:31
Kedves HunorMagor !
Auswitz története bizonyára förtelmes volt, de ha ezzel foglalkozunk, akkor foglalkozni kell azzal is, kik és milyen érdekből, milyen támogatással végezték ezt a "dolgot", tovább a többi lágerekben történtekkel IS EGY LAPON.
Az viszont, hogy csak az ottani multat - meghamisítva vagy hitelesen - állandóan forszírozzák a saját változatuk szerint, miközben azt a látszatot keltik, hogy ebben mi magyar keresztények vagyunk a bűnösek, szerintem ez a tűrhetetlen.
Ez egy pszichózis . Addig ismételgetik a saját érdeküket szolgáló - szerintem hamis - vádakat, amíg az emberek untukban el nem fordulnak tőle, így érik el, hogy az igazi történet és a valódi érdekek, bűnösök rejtve maradjanak.
Lehel
2013-06-24 07:28:46
Szerepzavarban vagy Emese, állítsd le Magad kérlek !
Mit kellene ellensúlyozni, ha nem azt a tematizálást, amit Te művelsz ?
Politikai fórumon vagyunk, aminek a kultúra ugyan lehet témája, és annak részeként az esztétika is, de egymás oktalan gyalázása elfogadhatatlan.
A mi (Tibor) oldalunkról nincs mit ellensúlyozni. Egy szép női test látványa esztétikai élmény egy férfi számára ( ahogy jó esetben fordítva) erre példának nagyon híres,
évezredes művészeti alkotásokat sorolhatunk. Attól, hogy csatorban járnak pl. a mohamedánok, még ismerik a Dávid szobrot,,,stb.
Válasz nélkül hagyott kérdésem volt, hogy szerinted miért van szüksége egy nőnek arra, hogy intimításába bárkit bevonjon, azaz mutogassa magát bárkinek, akár fényképen ???
Ha tudsz, erre adj választ és ne személyeskedj kérlek !,
Tudod ki volt Mária Magdalena ?
A "magyarságról" illetve arról, amit az jelenthet - mint kívánatos közjogról - sokat megtudhatsz Halász Dr előadásaiból, ajánlom, hogy inkább azzal foglalkozzunk !
A kérdés mellőzése és mások általad vélt szexualításának általad való túlhangsúlyozása viszont a Te oldaladról árul el valamit, amin talán gondolkodhatnál... Itt ez ne legyen téma, mert ez mind személyeskedés.
HunorMagor
2013-06-24 07:23:24
Jó reggelt kívánok, minden igaz jó Magyar embernek ! A Jó Isten adja meg belátható időn belül, hogy azok az elemek akik Magyarország a Magyar nép elpusztításán dolgoznak, olyat kapjanak a nyakukba, hogy átkos terveikkel örökre le álljanak .
Föl teszek egy kérdést . Hogy lehetséges az, hogy Auswici áldozatok számát olyan magasra helyezték példátlan módon. Az én szerény meglátásom szerint, vagy az lehetséges hogy egy zsidóban 8-10 személyiség lakozik, vagy az hogy a zsidók életük során, sokszor nevet változtatnak és ha egy meghal belőlük akkor ők 8-10 személy haláláról beszélnek .
Lehel
2013-06-23 22:15:50
Tibor ! Halász Dr rengeteget dolgozik ezen a kérdésen, szinte naponta tart előadást, érdemes keresni.
Ha szeretnéd, elküldöm a hírlevele címét és akkor körlevélben Neked is küldeni fogja a napi témáit, de zömét szóban is elmondja és a youtube-on megtalálható.
Lehel
2013-06-23 22:10:29
Igen, beszéljünk, szerintem is fontos, bár a gyönyörű női idomok is fontosak (nekünk), csak ugye arról nem beszélni szoktunk leginkább :)
Ahogy látom egyik fősodratú média sem akarja behívni Halász Dr.-t, mert azonnal kiderülne, hogy milyen ártalmasak.
Az pedig ugye senkitől nem várható el a mai világban, hogy saját érdeke ellen lássa el hivatalát...bizony rengetegen érintettek ( szerintem a lakosság20-30 %-a ) abban, hogy ne változzon lényegesen a helyzet, így vagy elhiteltelenítik, vagy elhallgatják...
Sok szempontból Kásler is hasonló szálakat penget, de Halász dr. azt is látja, mik a történelmi okok, csak kevesen figyelnek rá.
HunorMagor
2013-06-23 21:36:16
Szia Kis Tibor !
http://www.hunnianet.hu/irodalom/Ahmadinejad_20081226 erre gondoltál ? Köszönöm elolvastam, nagyon fanatikusak, és közben arra gondoltam, hogy miért nem tudják úgy megoldani a dolgot, hogy egy két méter széles könnyű hengert tolnak maguk előtt az elaknásított területeken, és a hengeren olyan kiálló részek lennének mint egy emberi láb és akkor nem embereket kéne a pokolra küldeniük, persze olyan 30 méteres nyéllel ellátva . Vagy egy harckocsira rögzítve, és úgy irányíthatja ahogy akarja.
Kis Tibor
2013-06-23 21:01:20
Lehel,
most nézem a Halász Józsefet, erről beszélni kellene, mert fontos.
Kis Tibor
2013-06-23 21:00:15
HunorMagor,
feltettem mégegyszer.
itt van a 2. oldalon 06/23 13:57
ha pucér nőt látsz, csukd be a szemed, persze csak akkor, ha 106 éves, vagy ha ostobaságokat rikoltozik.
HunorMagor
2013-06-23 20:41:03
Szia Kis Tibor ! Nem találtam meg a bajisokról szóló dokumentációdat, ha lehet akkor oszd meg még egyszer a kedvemért : Köszönet .
LacháziGábor
2013-06-23 19:07:44
ankica
2013-06-23 19:04:21
Nagyon köszönöm L.G-nak a segítséget!