Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Borsodi
2013-07-11 13:09:21
Benedek, nagyra értékelem a hozzászólásaid.
Most is fején találtad a szöget, az elmúlt 3,5 évben nem kezdeményezett népszavazást..
de legalább mutassanak hajlandóságot!
Ha azt mondhatod nekik, hogy nyújtsanak be módosítást vagy újt törvényt, azt elintézik azzal, hogy nincsenek többségben.
és akkor jönnek a szavak, HA majd 2014-ben többségben leszünk, akkor visszavesszük stb (hangsúly a "HA")

Viszont akkor mindenki tisztán látna, hogy ki mit szeretne elérni és a sok félretájékoztatott Fideszes kiábrándulna!
Tudsz jobbat?
Szabó Ferenc
2013-07-11 12:30:35
Igazad van Borsodi, én is ezt várom mint szavazójuk.
Borsodi
2013-07-11 12:17:09
Legégetőbb problémák: földtörvény, EU-s diktátumok, idegen nemzetek érdekeit képviselő parlamenti képviselők.

Mit várok el a Jobbiktól?

Lépjen a tettek mezejére!


1. Vigye végig a választásokig a kettős állampolgárok ügyét!
Aki nem vallja be, hogy más országnak is az állampolgára (még a kampány kezdete előtt) és úgy jut a parlamentbe, az börtönbüntetés terhe mellett azonnal veszítse el parlamenti tisztségét.
(1 b. vagy mint Izraelben, adja vissza a másik állampolgárságát.)

2. Kezdeményezzen népszavazást az EU-s tagságot illetően, vagy ha már ennyire nem érdekli az ügy, akkor legalább mint parlamenti párt tegye lehetővé hogy civilek is kezdeményezhessenek népszavazást! (lásd: dr. Halász József kezdeményezéseit mind jogtalanul elkaszálták )


3. Kezdje minden nyilatkozatát úgy, hogy 2014 május 1-től minden EU-s polgár és egyéb gazdasági társulás magyar földet vehet. (ha sokszor hajtogatja, akkor talán eljut az üzenet azon agymosott emberekig is, akik papagáj módjára ismétlik: OV megvédi a magyar földet) és kezdjen népszavazást a földtörvény életbelépésének elhalasztásáról , legyen újabb 70 évig magyar kézben a magyar föld! (addigra tuti nem lesz életben a mai EU és Fizess párt Liszaboni aljassága) - ha jobb megoldást tud azt se bánom, de érdemi legyen!

Mint (jelenleg Jobbikra) szavazó a fentieket ultimátumként elvárom. Legalább az egyik pontban eredményt mutasson fel! Ha nem tud fellépni egyik pontban sem, akkor soha nem is fog tudni érdemi eredményeket felmutatni a parlamentben , tehát valamelyik szimpatikus kis pártra fogok szavazni.

Kérdezem a fórumosoktól: nagyok az igényeim , vagy elvárhatóak ezek egy nemzetet képviselő párttól?
Marcsi
2013-07-11 12:11:52
Világos gondolkodással és a dolgok megértésével győzhetjük le a félelmet.

http://www.kulturaliskreativok.eoldal.hu/cikkek/magyarsagtudat/karpat-medence-a-foldi-paradicsomkert.html
Szabó Ferenc
2013-07-11 10:42:00
Martin Kileennek

Ha a magyarok ellen szervezett hálózatot feltártuk és lebontottuk, akor igaza van, utána nem számit ki honnan jött, csak az, ki a magyar. Ám amig félrevezetnek bennünket névváltoztató ZKD-k, multjukat eltitkoló szerb-görög-zsidó zaazrivecek addig nekünk magyaroknak óvatosnak kell lennünk, mert pont a hiszkenységünket használják ki. Szépet és jót mondanak amire odagyűlünk utána félreviszik az egész ügyet. Ezért nem fognak össze a devizahiteles ügyben sokkal előrébb tartókkal, ezért nem találják a hangot Ángyán proffal, mert ők tudják hogy idegenekkel nem szabad magyar ügybe fogniuk. Az illuziók ettől fügetlenül szépek, a szavazótábor szinmagyar. Ha ön tud abban segiteni miként lehet tisztára mosni ezt a vezetést, akkor a magyarok ügyét segiti. Ha ezt a kérdést nem tartja fontosnak, akkor a szerb-görög-szemitákkal van. Ilyen egyszerú, mindenki maga dönt.
Topi
2013-07-11 10:36:35
Kedves Benedek!
2013-07-10 12:41:42
Nagyon jó tényszerű a meglátásod, az egész Jobbikos műsor a szavazáson csak egy jól tervezett cirkuszi mutatvány volt, mert az igazi magyar hazafiak a média mutatvány és cirkusz helyett, a helyükön maradva NEMMEL szavaznának.
Apista
2013-07-11 09:53:56
Azt még hozzáteszem, hogy persze mikor rájött, hogy kifélék már késő volt, ki is nyírták ahogy mondod.
Apista
2013-07-11 09:51:51
Benedek!
Bizony hogy megszegte Mátyás az Aranybullát, mikor rábízta a rohadt zsidóra a gazdaságot. Nőttek az adók, dőlt a lé a kincstárba az emberek meg szegényedtek. Ismerős a helyzet?
Martin Killeen
2013-07-11 09:44:39
Szabo Ferenc Ur!
Z. Karpat Daniellel szarmazasaval kapcsolatban csak azt tudom mondani, ill. leirni, hogy a hulyeseggel nem lehet mit kezdeni. Ilyen alapon barki mas jobbikosrol is lehetne u.ez a velemenye akarkinek, foleg annak, aki nem akar az egyetlen igazi nemzeti partra szavazni Ettol fuggetlenul normalis embernek elsosorban nem a masik szarmazasa szamit (csak egyetlen peldat emlitek - Teller E- det), hanem , amit a hazajaert tesz. Udv. Barbara
Martin Killeen
2013-07-11 09:26:54
Kedves Topi!
Koszonom a nagyon rovid, de annal velosebb kifejezeset. Nagyon le voltam hangolva Kis Tibor ur miatt, de ez a csökkentkegyelmű kifejezes egy csoppet felviditott. Szebb jovot! Barbaa
Szabó Ferenc
2013-07-11 09:24:04
Topinak

A kormány maga is része ennek a zs rendszernek, ahogy a biróságok is, tehát nincs min csodálkozni. A pártrendszer is ide tartozik. Ahogy Tibor elmondta z Kárpát Dániel példáját aki egy névváltoztató élertrajz módositó bankár-kalmár zs gyerek, úgy lehet tovább vinni a láncot. Minden pártban egyszerre vannak jelen, támogatják kitartják egymást. ZKD például a Kárpátia lapjában állandó rovatot tart fönn a zs szabadkömüves Szentmihályi Szabónak, aki Széles lapjának főmunkatársa is közben, szintén hálózatban a zs Stefkával, Bayerrel és ez a lánc az ATV-ben folytatódik. Közösen intézik hogy ne kerüljön tartósan magyar közéjük. Közben ZKD felügyeli az Attila Király Népfőiskolát, ahol az a feladata, hogy Pap Gábor, Szántai Lajos Kubinyi Tamás, Pap Lajos és hasonló kaliberek még csak véletlenül se tarthassanak előadást. Ez csak egy példa, valójában az egész Jobbik át van szőve, és közben a magyarok örülhetnek, hogy van végre egy rradikális pártjuk és még ezek tudatában sem lehet jobbat mutatni. Igazatok van, h zsék nélkül kellene mindezt megvalósitani,de azt nem engednék, nem adják áldásukat rá a hálózatok lásd kis pártok.
Martin Killeen
2013-07-11 09:21:19
Kedves Kis Tibor Ur!
Azt mondta szerdan, vagy korabban, hogy a Jobbik tele van beultetett emberekkel! Engem az altalanositas megorjit, ha valaki ilyet mond es ezt a valakit nagyon rendes, becsuletes es nagytudasu embernek ismertuk meg, annak konkretumot, neveket, tenyeket is KELLENE emliteni, nem csak beszelni a v..v.....a!
P.S.: Nem akartam megbantani! Szebb jovot! Barbara
Topi
2013-07-11 08:45:25
Topi
2013-07-11 08:16:10
A kurmány nem határozatban, hanem rendletben támogatja a zsiráfokat. Törvénytelenül. A bizonyítás az alábbiakban látható. Jó lenne, ha nem csak egyszál magam állnék szembe ezekkel a csökkentkegyelműekkel. Csak a 2. bekezdéshez kell hozzáírni a nevét és címét és benyújtani az ítélőtáblához. Nem kéne nyugodni hagyni ezt a kérdést sem.


Fővárosi Ítélőtábla
dr. Lukács Zsuzsanna elnök részére
1055 Budapest, Markó utca 16.
Hivatkozva a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény ELSŐ RÉSZ I. Fe-jezet 9.§-ban meghatározott ügyelosztási rendre, a Fővárosi Ítélőtábla elnökének az alábbi kereseti kérelmet nyújtom be:
Magyarország területén élő minden magyar állampolgár, I. rendű felperesek a Polgári Törvénykönyv XL fejezet 2. / 484.§ alapján, a megbízás nélküli ügyvitel szabályai szerint);
keresetet nyújtok be a 3. Magyar Köztársaság Kormánya, alperessel (képviseli: Orbán Viktor, idézhető címe: 1357 Budapest, Pf. 6, Telefonszám: 06-1-795-5000.) szemben.
I. Kereseti kérelem
A Polgári perrendtartás 123.§ alapján felperesek
kereseti kérelme
a következő:
1. A Fővárosi Ítélőtábla állapítsa meg, hogy a 3. Magyar Köztársaság Kormánya az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározata a felperesek és az alperes között fennálló jogviszonytartalmat egyoldalúan módosító, kötelezettség-keletkeztető nyilatkozat.
2. A Fővárosi Ítélőtábla állapítsa meg, hogy a 3. Magyar Köztársaság Kormánya az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározatát jogsértő és törvénybe ütköző módon alkotta meg.
3. A Fővárosi Ítélőtábla a Polgári Törvénykönyv. 84.§ (1) bekezdés b.) pontja alapján az alperest tiltsa el a további jogsértéstől.
4. A Fővárosi Ítélőtábla a Ptk. 339.§-ának (1) bekezdése alapján kötelezze alperest, hogy az I., és II. rendű felperesnek jogellenesen okozott kárt térítse meg.
II. Indítvány
5. Hivatkozva a fentebb leírt 1-től 4-ig pontokban foglalt állításokra, megismétlem, mintha azok teljes egészében le volnának írva.
6. Indítványozom, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a Polgári perrendtartás (a továbbiakban Pp.) 124.§ (4) d.) alapján vizsgálja meg jelen keresetlevelet, majd a Pp. 156.§ (1) szerinti kereseti kérelemben foglaltak ideiglenes intézkedéssel történő teljesítését foganatosítsa, illetve a Pp. 156§ (8) alapján előzetesen végrehajtható módon rendelje azokat el, mert alperes részéről további, visszafordíthatatlan károk okozása valószínűsíthető.
7. A felek között közvetítői eljárás nem folyt, tekintettel arra, hogy felperesek a 3. Magyar Köztársaság Kormányának intézkedéseit csak a Magyar Közlönyből ismerhetik meg, melynek okán a 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat a kihirdetése napján hatályba lépett.
III. Indoklás
8. Hivatkozva a fentebb leírt 1-től 7-ig pontokban foglalt állításokra, megismételem, mintha azok teljes egészében le volnának írva.
9. A bíróság illetékessége
A 2010. évi CLXXXIV. törvény 1. § (1), valamit a Pp-ról szóló 1952/III. 31.§ és 37.§, valamint 40.§ (1) szerint az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla (címe: 1055 Budapest, Markó utca 16.) illetékes, az alperesi képviselő és a 3. Magyar Köztársaság Kormánya mint mellékkötelezett székhelye szerint.
10. A felperes illetékessége
Az I. rendű felperes a Pp-ról szóló 1952/III. 49.§ (1) előírásának megfelelően cselekvőképes, illetve perbeli cselekvőképessége fennáll.
11. A per tárgyát képező 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat 1. pontjában foglalt fizetési kötelem-keletkeztetés jogsértő, mert a Ptk. 75.§ (2) (3) és 76.§ kimondja, hogy polgári jogviszonyban egyoldalú nyilatkozattal senki nem róhat kötelezettséget más személyre.
„Ptk. 75.§ (2) A személyhez fűződő jogok védelmére vonatkozó szabályokat a jogi személyekre is alkalmazni kell, kivéve, ha a védelem – jellegénél fogva – csak a magánszemélyeket illetheti meg.”
„Ptk. 75.§ (3) A személyhez fűződő jogokat nem sérti az a magatartás, amelyhez a jogosult hozzájárult, feltéve, hogy a hozzájárulás megadása társadalmi érdeket nem sért vagy veszélyeztet. A személyhez fűződő jogokat egyébként korlátozó szerződés vagy egyoldalú nyilatkozat semmis.”
Ptk. 76.§ A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti különösen a magánszemélyek bármilyen hátrányos megkülönböztetése nemük, fajuk, nemzetiségük vagy felekezetük szerint, továbbá a lelkiismereti szabadság sérelme és a személyes szabadság jogellenes korlátozása, a testi épség, az egészség, valamint a becsület és az emberi méltóság megsértése.
12. Alperes jogsértése több pontban nyilvánul meg:
12.1 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat 1. pontjában megjelölt várományosok a fajuk szerint megkülönböztetett személyek („Holokauszt túlélők”). A Magyarországon élő és adózó polgárok, továbbá a jogi személyek, akik fajuk szerint nem tartoznak a megjelölt csoporthoz, az adó formájában befizetett államháztartási hozzájárulásuk meghatározott hányadát, a 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat, adót nem fizető várományosok számára vonja el (tekintve, hogy 2013-ban valamennyi holokauszt túlélő átlépte a törvényben szabályozott nyugdíjkorhatárt). Az elvonás faji megkülönböztetésen alapul, az államháztartást terheli, amit adó formájában az adózásra kötelezettek befizetéseiből töltenek fel, ezzel társadalmi érdekeket sért. Következésképpen, a 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat a hátrányos megkülönböztetéssel, a személyhez fűződő jogok megsértését valósítja meg, ezzel a jogsértés állapota áll fenn.
12.2 A 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat 1. pontjában megjelölt várományosok a fajuk szerint megkülönböztetett személyek („Holokauszt túlélők”). A faji megkülönböztetésen alapuló, kötelezettség-keletkeztető, 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat sérti az 1969. évi 8. törvényerejű rendeletet, amely az első rész első cikk 3. pontjában hatályát a nemzetiségekre is kiterjeszti.
I. RÉSZ 1. Cikk 3. Ez az egyezmény semmiképpen sem értelmezhető úgy, hogy az bármilyen módon érintse a részes államok nemzetiségre, állampolgárságra vagy honosításra vonatkozó törvényes rendelkezéseit, feltéve, hogy ezek a rendelkezések nem jelentenek megkülönböztetést valamely nemzetiség hátrányára.
Mivel a 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat faji megkülönböztetése a magyar nemzetiség adózó tagjait érinti, még akkor is, ha a várományosok magyar állampolgárnak vallják magukat, a 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat joghatása az 1969. évi 8. törvényerejű rendeletbe mint törvénybe ütközik, ezzel a törvénysértés minősített esete áll fenn.
12.3 Az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat jogforrásként az 1947. évi XVIII. törvény 27. cikke 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról szóló 1997.évi X. törvény alapján folyósított életjáradék tárgykörében hozott jogszabályt jelöli meg. A rendelet megalkotója figyelmen kívül hagyja a jogforrásként megjelölt törvény 2003. évi CVIII. törvényben foglalt módosítását (a Párizsi Békeszerződésről szóló 1947. évi XVIII. törvény 27. Cikke 2. pontjában foglaltak végrehajtásáról szóló 1997. évi X. törvény módosításáról), amely szerint a kárpótlási jegy helyébe lépő életjáradék-keret fedezeti értéke az eredeti 250 millió forintról 200 millió forintra csökken:
„2. § (1) Az 1. § (1) bekezdésében írt kárpótlási jegy, illetve a helyébe lépő keret, amelynek fedezeti értéke 200 millió forint, annak az állandó jelleggel (életvitelszerűen) Magyarországon élő, magyar állampolgárnak javára váltható át életjáradékra, aki a Párizsi Békeszerződésről szóló 1947. évi XVIII. törvény 27. Cikkének 2. pontja szerint támogatásban részesíthető.”
továbbá, a hatályos 1997. évi X. törvény 2.§ (4) bekezdésben foglaltakat, idézve:
„2.§ (4) E törvény szerinti életjáradék emeléséről az éves költségvetési törvény keretében kell dönteni.”
Miután az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat nem része a 2012. évi CCIV. törvénynek (Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről), valamint a kógens jogforrás hivatkozott paragrafusának joghatása, annak törvényi módosítása miatt semmis, az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározat törvénysértő.
IIII. Követelés
13. Hivatkozva a fentebb leírt 1-től 12-ig pontokban foglalt állításokra, megismételem, mintha azok teljes egészében le volnának írva.
14. Tekintettel a fentebb felsorolt tényekre, beterjesztők a személyhez fűződő jogok megsértésének jogorvoslását követelik az alábbiak szerint:
1. Követeljük, hogy a Fővárosi Ítélőtábla állapítsa meg, hogy a 3. Magyar Köztársaság Kormányának az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározata a felperesek és az alperes között fennálló jogviszonytartalmat egyoldalúan módosító, kötelezettség-keletkeztető nyilatkozat.
2. Követeljük, hogy a Fővárosi Ítélőtábla állapítsa meg, hogy a 3. Magyar Köztársaság Kormánya az 1699/2012.(XII.29) jelzetű Kormányhatározatát jogsértő és törvénybe ütköző módon alkotta meg.
3. Követeljük, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a Polgári Törvénykönyv 84.§ (1) bekezdés b.) pontja alapján az alperest tiltsa el a további jogsértéstől.
4. Követeljük, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a Ptk. 339.§-ának (1) bekezdése alapján kötelezze alperest, hogy az I. és II. rendű felperesnek jogellenesen okozott kárt térítse meg.
Budapest, 2013.
Marcsi
2013-07-11 07:44:39
Én csak azt szeretném tudni,hogy hol vannak az izraeli tankok?Ugyanis bejönni láttuk,de kimenni nem.
Apista
2013-07-10 23:17:49
Szia Tibor!
Te is tudod, hogy ezt a szabályt már megfogalmazták: Aranybulla 24. cikkely. Csak az a baj, hogy már Mátyás király is felrúgta.
Kis Tibor
2013-07-10 23:10:28
Topi,
Nem adtál választ a kérdéseimre, felvetéseimre ( megjegyzem, más se). Egy mondatban igazat adtál ( ezzel nem sokat érek), és aztán elkezdtél valami egész másról beszélni. Ez nem a tísztulást, hanem az összekuszálást növeli.

Igy most csak Apista alábbi beírására reagálnék.
Számomra egyre nyilvánvalobbá válik, hogy szükség van a pontokba foglalt, magyar, nemzeti programra ( ahogy azzal már többször probálkoztam)
És az is világos, hogy ebben előkelő helyen kell megfogalmazni, kinyilvánítani: Magyarország legyen zsidómentes.

üdv Tibor
Apista
2013-07-10 22:00:56
"A zsidók kétezer évig nem azért maradtak távol Jeruzsálemtől, mert oda nem volt lehetőségük visszatérni, hanem amiatt, mert vallásuk megtiltotta nekik az oda való visszatérést a messiás eljöveteléig."

Na ez az! A messiásuk már rég eljött, de ők kegyetlenül megkínozták és kivégezték, mert nem ismerték el megváltójuknak és most várják az "igazit", hogy végre szerintük is törvényes legyen az i betűs államuk. Ezek ugyanúgy azt képzelik, hogy Isten nekik adta azt a területet és ugyanúgy lenéznek minden nem zsidót. Nagyon unom már ezt a zsidómentegető dumát, hogy jaj ezek csak egyszerű Tóra követő szegíny kis zsidók. Mindenki olvassa el Mózes könyveit oszt rádöbben micsoda népirtó vallásuk van ennek a kis ártatlan, napi 12 órát robotoló, ajvékoló csürhének.
Topi
2013-07-10 21:26:44
Könyvajánló: „Hogyan alkották meg a zsidó népet?”

http://kepfeltoltes.hu/130710/hogyan_alkottak_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pár éve látogatott hazánkba Dr. Shlomo Sand, a Tel Aviv Egyetem történészprofesszora, hogy a magyar közönségnek is bemutassa a Kairosz Kiadó jóvoltából immár magyarul is olvasható - 19 nyelvre lefordított -, „Hogyan alkották meg a zsidó népet?” című vaskos tanulmánykötetét, amely 2008-as megjelenése óta alighanem a legnagyobb szálka a cionista politika szemében. Könyve megírására elmondása szerint az inspirálta a professzort, hogy képtelen volt tovább nézni azt a rendszerré épített történelmi, kulturális és politikai hazugságözönt, amellyel Izrael Állam a maga létét, identitását és jogosultságát próbálja igazolni. Bevezetőjében ezt írja: „E könyv megírása nélkül nem lettem volna képes továbbra is Izraelben élni. Nem hiszem, hogy a világot könyvek változtatják meg, de amikor a változás elkezdődik, az emberek új könyvek után kutatnak. Talán jóhiszemű a feltételezés, de azt remélem, hogy a jelen mű ezek közé tartozik.”

Könyvében - ahogy arra a címéből is következtetni lehet - Dr. Sand nem kevesebbet állít, minthogy a zsidó nemzet fogalma, vagyis a cionizmus, amely alibiként szolgált Palesztina 1948-as megszállására, nem más, mint egy alig száz évvel ezelőtt kitalált mítosz.

Állítását, azzal támasztja alá, hogy a zsidókat soha sem űzték ki a Szent Földről, s a mai zsidók többségének nincs semmiféle történelmi kapcsolata azzal a földdel, amelyet ma Izraelnek neveznek. A rómaiak általi kiűzetés egyetlen „bizonyítékául” ugyanis csak a Bibliában leírt történet szolgál, amelynek történelmi hitelességére adni egyszerien szólva is képtelenség. Ezen kívül viszont semmiféle írásos dokumentum nem létezik erre a feltételezett esetre. Sand számára nem kétséges: ügyes és okos cionisták találták ki azt a zsidó népet, amelyre hivatkozással Izrael Állam meghozza törvényeit, s amelyekkel - többek között - jogot formálhat az ottani őslakos nép szisztematikusan kiirtására a világ szeme láttára (és szégyenére).

Dr. Sand fő érve szerint száz évvel ezelőtt a zsidók csak a közös vallás alapján tekintették magukat zsidóknak. A XX. század elején a cionisták (élükön Theodor Herzllel) azonban elvetették ezt a nézetet, és egy nemzeti történelem megalkotásához láttak, amely arra a kitalált állításra épült, hogy a zsidók a vallástól függetlenül is önálló népként léteztek. A zsidók vallási alapú meghatározása alapján azonban, a judaizmus eszméjétől idegen az a gondolat, hogy a zsidóknak vissza kell térniük az Ígéret Földjére. Ennek hagyományát egyébként a Neturei Karta nevű ultra-ortodox zsidó szervezet ápolja, s következetesen képviseli azt palesztin párti tüntetések és egyéb lobbi-tevékenységek formájában. Sand szerint „a cionizmus megváltoztatta Jeruzsálem gondolatát. A cionista mozgalmat megelőzően, a szent helyek a vágyakozás helyeit jelölték meg, nem pedig a tényleges lakóhely lehetőségét. A zsidók kétezer évig nem azért maradtak távol Jeruzsálemtől, mert oda nem volt lehetőségük visszatérni, hanem amiatt, mert vallásuk megtiltotta nekik az oda való visszatérést a messiás eljöveteléig.”

Shlomo Sand könyve a maga tudományos igényességével és alaposságával állít kérdőjelet, a zsidósággal kapcsolatos összes alapvetőnek tartott identitásbeli (nép?, nemzet?, vallás?, etnikum?), származási (askenázi, kazár, spanyol, jemeni, berber, görög, szláv, német zsidótípusok), illetve történelmi mesék és realitások (Mózes, Dávid alakja, kivonulás Egyiptomból) mellé, szembesítve ezeket egymással, hogy végül rámutasson: a szekularizálódott, vallását nem folytató, héberül nem tudó, a zsidó hagyományokat nem követő zsidó - vagyis Izrael Állam lakóinak cirka 80%-a! - valójában nem tekinthető zsidónak.

Miért is? A zsidók közötti legfőbb összekötő kapocs ugyanis a zsidó vallás, ami azonban a szekularizálódott világban elgyengült. Példával élve: a magyar akkor is magyar, ha ateista, hiszen Magyarországon él, magyarul beszél, magyar ételeket eszik, magyar hagyományok szerint viselkedik, s adott esetben magyar értékrendek szerint is gondolkodik. De mitől zsidó egy jemeni arab, egy ateista szovjet menekült, vagy egy, az USA-ból Izraelbe „hazatelepült”, szekularizálódott pénzember? Mi a közös bennük? „A zsidóság mindig is jelentős vallási kultúra volt, amely azonban sokfélesége miatt nem tekinthető különös vándorló népnek” - nyomatékosítja Sand, aki önmagát is második generációs vallástalannak nevezi. „Izrael Államban már az olyan vallástalan zsidók vannak túlsúlyban, akik nem hisznek Istenben, de hisznek abban, hogy Isten nekik adta Izraelt!” - vélekedik Sand.
E tanulmánnyal pedig igazolást nyernek azok az állítások, miszerint ilyen égbekiáltó hazugságokra épül a velejéig erőszakos, despotikus, fajgyűlölő izraeli politika, ahol a mai napig nem köthet törvényes házasságot egy zsidó egy nem zsidóval, illetve a hazatérési törvény néven ismert fajtörvény értelmében nem telepedhet le Izraelben nem zsidó! Sand pedig egyenesen leszögezi: „a cionistáknak az Ószövetség, valamint ‚a zsidó nép száműzetésének’ emlékezete nélkül nem lett volna jogalap az arab Jeruzsálem bekebelezéséhez”.

Dr. Shlomo Sand

A rendkívül alapos és megalapozott tanulmány olvasása után, a tények tekintetében pedig nincs okunk kételkedni abban, hogy ez a könyv a változás könyve lesz, a tisztánlátási igénnyel fellépő XXI. század könyve. Ezt annál is inkább hihetjük, mert valójában nem előzmények nélküli húrokat penget Sand, gondoljunk csak Fred Leuchter, David Irving, David Cole, Dr. David Duke tényfeltáró kutatásaira, vagy éppen Roger Garaudy másfél évtizede világot látott, híres munkájára, Az izraeli politikát megalapozó mítoszokra. A trouville, mivel Sand (David Colehoz hasonlóan) maga is zsidó.

Sand a könyvbemutatója végén egy nagyon érdekes, groteszk ellentmondásra is felhívta a figyelmet: száz éve, de még tíz éve is az volt „antiszemita”, fajgyűlölő, aki a zsidókat, mint külön fajt merte felfogni. Napjainkban, Izraelben és az USA-ban már az számít antiszemitának, aki kételkedik a zsidó genetikusok új - némileg a sztalinista Liszenkót idéző - eredményeiben: a zsidógén létezésében, vagyis abban, hogy a zsidó igenis egy külön faj! Sand szerint erre a mítoszra azért van szüksége Izraelnek, hogy az elszekularizálódott vallás helyett legyen valami olyan egyetemes, kétségbe nem vonható összekötő kapocs a hihetetlenül tarka, soknyelvű, elütő kultúrájú és múltú „zsidó nemzet” tagjai között, amire, mint közös nemzeti sajátságra hivatkozni lehet. Shlomo Sand meg van győződve arról, hogy ez utóbbi megint csak egy tudományos blöff, amelyet Izrael érdekében felkaroltak az Amerikában élő zsidók, s ahol az ottani sajtó már szinte naponta emlegeti, mint tényt. „Természetesen zsidógének nincsenek, de ha mértékadó genetikai körök mégis bebizonyítanák, hogy vannak, akkor nyilvánosan visszavonom és elégetem ezt a könyvet. Ezt megígérhetem”.

http://www.szentkoronaradio.com/20090101-zsidok-tuntetnek-izrael-ellen
http://szeszkgyulablogja.blogspot.hu/2010/03/peldakepunk-legyen-izrael.html
Martin Killeen
2013-07-10 19:43:29
EGY JOBBIKOS-NAK!

Kedves igazi Hazafi! Hetfon csak itt este tudtam meghallgatni a musort es ma sem jott be semmi csak a hofeher kepernyo. Olvastam, hogy mit kene tenni, de a muszaki nyelvet meg magyarul sem ertem, nemhogy angolul! Nem tudom lehetseges-e segiteni a tavolbol, de biztosan kizart. Isten aldja Ont es csaladjat! Szebb jovot! Barbara
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.