Topi
2013-09-13 09:56:30
Szentek és ereklyék
Sosem voltam nagy rajongója a keresztény hagyományoknak, kiváltképp a szertartásokat, kegytárgyakat tartottam feleslegesnek, de ez a véleményem jelentősen átalakult két hete egy élménysorozat után.
Amikor Szombathely-Sopron-Győr vonalon tartottam önismereti előadásokat, igen érdekes spirituális tapasztalataim voltak Szombathelyen és Győrött.
Szombathelyen a Martineum egyházi intézmény kollégiumában szálltam meg, amely a Savarián keresztül húzódó Szent Márton zarándokút egyik pontja is egyben. Erről az udvaron elhelyezett információs táblácskákról értesültem, valamint arról, hogy Szent Márton Savaria szülötte volt, innen került a franciaországi Toursba, ahol püspökként élt, majd isz. 397-ben az Úrhoz távozott.
Ennyit tömören a történelmi tényekről, amelyekből engem semmi nem érintett meg, viszont jó ötletnek tartottam, hogy mivel amúgy is átmegyek a belvároson, miért ne mennék ezen a zarándokúton!
http://api.ning.com/files/bH3TtQwMlzcF4AJsEwhnfbjuvpUFFSAGOwITyIDqxjhtfKv-HvfOCG-Lvu8McDzMX*DC2TFjATvWyiRbryLFx2em*4pc7HDF/martonherma.JPG
Szent Márton
El is indultam reggel és még alig mentem pár saroknyit, amikor megéreztem egy energiát a térben, amelyik rátelepszik a városra és közben erőteljesen nyitja a koronacsakrámat is.
Figyelek, gondolkodok: Vajon ez a város energiája lenne? Vagy lehet, hogy Szent Mártoné? Tegnap még nem éreztem vagy csak nem tűnt fel eddig?
Egyelőre nem volt válasz, de éreztem egy belső indíttatást, hogy a következő kereszteződésnél ne jobbra tartsak a központ felé, hanem kanyarodjak balra. Meg is láttam nemsokára egy hatalmas templomot, - erről később kiderült, hogy ez a szombathelyi székesegyház - amely mágnesként vonzott magához. Ahogy közeledtem felé, egyre erősebben érztem azt a bizonyos energiát, így nem volt kétséges, hogy bemegyek, utánajárok mi is ez?!
Ahogy beléptem a székesegyházba, majd hanyatt vágott az energia, le is ültem az üvegfalon kívüli lócára. Itt meditáltam fél órát, engedtem magamba az erőt, amelyről itt már bizton tudtam, hogy ez Szent Márton energiája. Töltöttem magam, kapcsolódtam Mártonhoz, befogadtam az Ő lényét magamba.
Közben egy hölgy, aki a virágokat rendezgette és a templomot felügyelte, beinvitált, így már lehetőségem nyílt leülni Szent Márton hermája (ereklyetartó szobor) elé is.
Eszméletlenül erősnek éltem meg az energiát, ami a herma környékéről sugárzott, teljesen magával ragadott, a csakrasoromat totál kinyitotta és egymás után kerültem bele abszolút állapotok sorába.
Életem egyik legfelemelőbb, legszentségesebb élményeinek egyike volt az itt eltöltött 3 óra.
Miközben az energia áradt és én szárnyaltam, olyan történeteket, képeket is láttam, amelyekkel mélyebb bepillantást nyertem Márton életébe, a római kor és a középkor világába, az emberek hétköznapjaiba, valamint az egyház fejlődésébe, társadalmi és politikai szerepébe. A mini történelemóra és spirituális élmény végeztével lassan nekem is mennem kellett, de megfogadtam, hogy ide még visszajövök.
http://api.ning.com/files/bH3TtQwMlzeiyUtybivk6U0oWMszBWoYNaZYeVt0VafikyJAOv0IOoFVChWdjy-eDBtz69b08HllWeLZ-uZjGaczfwTgf2wk/laszloherma.jpg
Szent László
Másnap Győrben volt pár szabad órám, így ott is meglátogattam a székesegyházat, ahol Szent László hermáját őrzik, benne László koponyacsontjával.
Az élmény itt is lehengerlő volt, a majdnem ugyanolyan tiszta energia itt is magával ragadott, éreztem benne a harcos erejét, az ország irányítót. Itt is kaptam kisebb tanításokat az életemre, majd jött a templomszolga és kitessékelt, mert zárnia kellett az épületet.
Másnap hazafelé ismét meglátogattam Szent Mártont Szombathelyen, valamint azóta még két szent ereklyéjénél is volt szerencsém meditálni, Szent Eufrozinánál Porecben és Boldog Gizellánál Veszprémben.
Következtetések
Mint írtam, a tapasztalatok hatására megváltozott a véleményem a szertartásokról, ereklyékről és az egész egyházi jelenlétről a világon:
Az ereklyék igen nagy erőket hordoznak, közvetítenek, vagy talán úgy még pontosabb a megfogalmazás, hogy egy kaput nyitnak odaátra, ahol végtelen a szeretet, a bölcsesség és az energia.
A szent vagy a szentté avatott, de a szentséget még maradéktalanul nem megvalósított lényétől, tisztaságától függ, hogy mekkora ez a kapu, mennyire szűri meg vagy hagyja tisztán áttörni az energiát, tudást, szeretetet odaátról.
Ezekkel az erőkkel valóban lehet imádkozni, gyógyulni, akár kívánságokat is teljesítenek, de nem ez az elsődleges rendeltetésük!!! Ezek ugyanis mind a kikerülései a tudatos probléma megoldásnak: Önmagunk felvállalásának, megismerésének, elfogadásának, vagyis a tudatos fejlődésnek.
Valódi megoldást az adhat, ha fejlődünk, tudatosodunk és ehhez ezek a szentektől származó ereklyékből fakadó erők, energiák, információ áramlások tökéletes tanítók lehetnek.
Sokszor panaszkodunk, hogy bezzeg nálunk nem rohangálnak szentek, megvilágosodottak (vagy csak nem ismerjük fel őket!), mint ahogy Indiában (feltételezzük legalábbis).
Nem, nem rohangálnak, de az isteni források bent vannak a templomainkban, csak be kell menni, megkeresni ezeket és rájuk kapcsolódni! Máris érezni fogjuk, ahogy közvetlenül elindul az energia áramlás, benne a tanításokkal, tudatossággal, bölcsességgel.
http://www.youtube.com/watch?v=9hsDusqmLtU&feature=youtu.be
Martin Killeen
2013-09-13 08:47:07
Kedves Kubinyi Tamas Ur!
Sajnos nem vagyok jol ertesult, csak most tudtam meg a forumot olvasva, hogy Kubinyi Tamas igaz jo magyar embernek szuletesnapja volt 11-en, vagy 12-en. Utolag kivanok tiszta szivembol jo egeszseget, sok oromet boldogsagot, de azt is, hogy ne dolgozzon szinte megallas nelkul, jusson ideje sajat magara es a csaladjara is! Onzetlen es minden atlagon feluli munkajaert tobbek neveben is halas koszonetet mond/ok/unk Barbara, Zsuzsanna es 3 magyarul is beszelo unokam Orsolya, Martin es Zsofia
Ajózsef
2013-09-13 08:29:51
Magyar Adorján levele a történelemhamisítások egyik legnagyobbikáról.
Manapság általános hiedelem, hogy a magyarok Ázsiából jöttek és hogy körülbelül 1000 évvel ezelőtt nomádokként vándoroltak Európába. Ezt iskolákban is így tanítják. Ami azonban csak újabb kitalálás, amiről egyetlen régi följegyzés sem tud semmit. Alapítója pedig, természetesn nemmagyar, vagyis Wamberger Herrmann, író és keleti utazó volt. Miután azonban az elmélet Ferenc-József császár politikájának igen megfelelő volt, Wamberger nem csupán Bécsbe rendeltetett, hanem igen kedves vendégként, császári ebédhez is meg lett híva. Ami nem is történt hiába, mivel – holott ő ezelőtt inkább azon véleményen volt, hogy Árpád honfoglalói törökök voltak – ám bécsi tartózkodása után már másképen írt, vagyis mindinkább úgy, hogy a magyarság lényegét az Árpáddal bejöttek képezték, akikhez már ezelőtt csatlakozott valami kevés finn-ugor elem. Valamint hangoztatta, hogy a magyarság “par excellence keveréknép” és hogy “a mai magyarság vérében az ősmagyarságnak már egy csöppje sincsen”. Amivel szemben embertanilag kimutatható, hogy a magyarság ma is 98 százalékban egyöntetű faj, valamint nyelvészetileg is, hogy nyelve szintén egyöntetű európai ősnyelv...
Ámde Wamberger Bécsből nem csupán a legnagyobb dicséretben részesült, hanem a császár magyar nemességet is adományozott neki, miután ő a magyarosan hangzó Vámbéry Ármin nevet vette föl.
Utóbb a császár titkos parancsai folytán... ezen elméletet a volt osztrák magyar tudósok sohasem fogadták el. Csakhogy Wamberger a maga elméletéről több könyvet írt, amelyek a császár és a “magyar”-nak nevezett de a valóságban osztrák fiók-kormány által pártfogolva, lettek terjesztve, más nyelvekre lefordítva, amely könyvekben a magyarság ázsiai, sátoros, nomád eredetű... a magyarság és a történelmi igazság legnagyobb kárára... Mi több, a németek utóbb már azzal sem elégedtek meg, hogy a magyarság török nomád eredetű legyen, hanem még iskolakönyveinkben is azt kezdték tanítani, hogy a magyarság mongol eredetű. Amely egész elmélet ily nagy fölkarolása és terjesztése pedig azért történt, mert az osztrák császári hatalom ebben a magyarság kiírtását célozó politikájának legjobb megokolhatását látta.
Hogy viszont a magyarság ázsiai eredetéről egyetlen történelmi nyom vagy följegyzés sincsen, ezt egyszerűen agyonhalgatták. A vége az lett, hogy idővel a magyarságnak a nyelvészetben és embertanban nem járatos része, vagyis nagy többsége is e tévtant elfogadta...
A tényállás azonban az, hogy a magyarság... Európa árjaelőtti lakosságának fönnmaradott része, ami történelmi, nyelvi, néprajzi és embertani adatokkal pontosan kimutatható. A magyarság tehát eredeti őshelyén, a nehezen járható hegységek által körülzárt, tehát jól védett Kárpát-Medencében, mindennemű viszontagság és későbbi betelepítések ellenére is mindmáig fönnmaradott.
A teljes levél:
http://tomoryzsuzsa.weebly.com/a-toumlrteacutenelemhamisiacutetaacutesok-legnagyobbikaacuteroacutel.html
Magyar Adorján élete és munkássága:
http://hu.metapedia.org/wiki/Magyar_Adorj%C3%A1n
Ui. Vigyázzatok kedves testvéreim, kit követtek, sokan vannak kik külömböző okokból félrevezetik népünket, aki egy dologban hazudik, az más aljasságra is képes. Legelső dolgunk megszabadulni a téves tudástól, szerencsére vannak tanítóink kiket követhetünk.
Áldás, békesség Magyar testvéreim.
Topi
2013-09-13 07:46:15
Kubínyi Tamás
2013-09-12 22:05:54
Köszönöm szépen Benedeknek, HunorMagornak, Topinak, és mindenkinek a jókívánságokat! Örülök, hogy ilyen kiváló harcostársaim vannak.
Topi
2013-09-12 22:04:00
Topi
2013-09-12 19:38:01
Topi
2013-09-12 12:15:12
HunorMagor
2013-09-12 05:35:14
Topi
2013-09-11 20:13:18
HunorMagor
2013-09-11 20:06:46
Kedves Magyar Testvéreim ! Nem gondoljátok azt, hogy mindent meg kell tennünk azért hogy az Ármós Király televízió fönnmaradjon ? Pláne az után, hogy az ávós gazembereknek a kegyetlenkedését is kiteregetik ezen a nagyszerű oldalon. Erre a szörny tettre amit az ávós zsidók tettek, ennek ismeretében még mindig van valaki aki elhiszi azt, hogy ők a Jó Isten választott népe ? Akkor el kell gondolkodni azon mindenkinek hogy, akik Jézust a Jó Isten fiát kivégezték nem véletlenül mondta nekik az Úr Jézus, hogy a sátán a ti atyátok aki kezdettől fogva ember gyilkos volt . Ők nem a jó Isten népe, hanem a sátán népe aki ezt cselekszi amit ezek a gazemberek tettek, a cselekedetük tesz bizonyságot arról, hogy ki az ő istenük .
Topi
2013-09-11 18:30:11
Topi
2013-09-11 18:10:10
Topi
2013-09-11 18:06:10
Éva
2013-09-11 16:25:29
Benedek2013-09-09 23:24:51 -nek üzenem, a Barikád újság egyik példányában részletes leírás olvasható Martonyi pályafutásáról kb 2 éves példányban.
Topi
2013-09-11 11:13:41
Martin Killeen
2013-09-11 09:36:10
Nem tudja veletlenul valaki, hogy az lmp-s Dr, Szel Bernadett szerepelt az echos Ejjeli Menedek-ben Matuz Gaborral? Bocsanat a nem "valo" kerdesert, de par perce hallottam eloszor a nevet es nem akarom elhinni, hogy idaig sullyedt. Barbara
Mariann
2013-09-11 09:35:45
A nagymamám ismerte azokat az imákat amik a magyarságot ezer évig megvédték. Jó volt élőben hallani, lélekemelő este, csodálatos előadása volt itt Békéscsabán Kubinyi úrnak, köszönjük szépen!
Topi
2013-09-11 08:42:42
Az ügyvédi kar becsülete érdekében
Tegnapi „Nem tudok hallgatni – válasz – viszontválasz” írásomat követően nagyon sok kedves levelet kaptam és többek között az alábbit:
Dr. Léhmann György
Nem kéne feladni
A műtőben fekvő beteg példájánál maradva;
- egy hozzáértő orvos - látva, hogy a többi kolléga, de a teljes asszisztencia is megzavarodva tétovázik a percekre szabott életmentő műtét során - , azonnal cselekszik, teszi, amit tenni helyes, menti az életet. Ha olyan helyzetben lenne, hogy nem tud cselekedni (pl. csak megfigyelő, nincs bemosakodva, beöltözve) rákiált a többiekre, mondja és ismételten mondja a teendőket, ha nem azt teszik, erélyesebben ismétli, utasítva ismétli, amíg csak életben van a krízises beteg, nem törődik tekintéllyel se máséval se a sajátjával, kitart a végsőkig..
Bocsánatot kérek , tisztelt Ügyvéd Úr!
A devizaperek óta (családilag érintett lévén) olvasom leveleit, a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel adózva kísérem figyelemmel eddigi áldozatos munkáját, közszerepléseit, végtelen türelemmel és átgondolt alapossággal vívott szellemi harcát az alattomos sötétséggel szemben. Az utóbbi értetlenséget látva a hivatalosságok részéről, megértem a legutóbbi Ady-idézetének aktualitását is, és mégis kérem, hogy a csodálatosan boldogító családi körben töltött pillanatnyi kikapcsolódás után, " ne hagyja ott az operációt az odakiáltás után, hiszen a szegény beteg még nem halt meg a műtőasztalon, hátha kihúzza novemberig" - Azaz kérjük, továbbra is maradjon velünk, és minden egyes alkalommal (levélválaszában, riportokban) ismételten mondja el az Ön által ajánlott megoldást nem engedve zavaros agyalmányoknak teret ily módon, tudom, hogy leírta pontosan, tán nem is egyszer, de újra és újra hallani, olvasni kell ismételten az egyetlen jó megoldást, csakis a megoldást. A szereplő egyének vagy megzavarodottak, vagy félrevezetettek, vagy csak feltűnősködők, vagy hátsó szándékúak, vagy csak inkompetensek, mégis ismételten mondani, írni kell számukra a helyes megoldást, be-beillesztve az aktuális (esetlegesen szándékosan félrevezető) téma közé. .
Az utóbb egyre gyarapodó érdeklődő, tájékozatlan emberekkel is megismertetni íly módon a jó megoldást. Tudjuk jól, hogy a politikai szereplők egyik bevált fogása az agyonhallgatása annak az igazságnak, mely kínosan érinti őket, de nincs semmi érvük ellene, . Kérem, ne hagyja ezt a törekvésüket érvényre jutni.A bankszövetségről nem beszélek, mert a nép előtt egész rendszerük hiteltelenné vált már. Ezt ők is tudják, fő taktikájuk az időhúzás, félrevezetés és zavarkeltés. Ne hagyjuk ezt sem! "
Az igazság gyakori kimondásával nyílnak ki a "kómába borult" szemek, gyógyulnak meg a szenvedő családok, mert nagyobb valószínűséggel jut el hozzájuk, megértik és követelik is később hatékonyan, tömegesen, kikényszerítve a helyes intézkedést az illetékesektől.
Már csak annyi hiányozna tisztelt Ügyvéd Úr, hogy a devizában nyilvántartott Ft-hitelek (avagy kölcsön-szerződések) szabályossá tett mintáját (az Ön által korábban közzétett blanketták módjára) közreadni, ajánlva az adósoknak és a (sunyi) bankoknak is. Az se árt, ha a Kormány is megvilágosodik általa. De jó is lenne, ha ez a kérés még beleférne az Ön lelkierejébe, melyet lassan végleg kimerítenek az értetlenséget színlelt jóakarók.
Tisztelettel és reménykedve:
okl.ép.mérnök, nyugd. mérnöktanár
-------------------------
Az ilyen felkérést nem lehet visszautasítani, ezért ügyvédkollégáim felé az alábbi felhívást teszem:
Tudva azt, hogy az ügyvédi kar hallgatásának egyik oka az, hogy többségében úgy gondolkoznak, ahogy az alábbi szövegezéssel ezt kifejtette az ATV-nek 2011. augusztus 22-i adásában Dr. Bánáti János Országos Ügyvédi Kamarai Elnök Úr,
„Dr. Bánáti János: Én nem merem azt mondani, amit Professzor úr mond, hogy ez általánosságban ez az úgynevezett svájci frank alapú kölcsön hibás termék és ezen a címen mindenki függetlenül attól, hogy melyik banktól, milyen kölcsönt vett fel, és mik az ő személyes körülményei, indítson pert.
Én tehát csak azt tudom mondani, és tudom azt, hogy ez nagyon kevés és nem fogja vigasztalni azokat a szerencsétlen családokat, amelyekre mind a ketten utaltunk, akik nagy részt saját hibájukon kívül kerültek egy helyzetbe, de csak azt tudom mondani, hogy menjenek el egy ügyvéd kollégához, egy ügyvédi irodába, vigyék el az adott konkrét szerződést, tárják fel a szerződés körülményeit, lehet, hogy az ügyvéd kolléga sem fogja tudni kiszámolni, ahogy professzor úr mondja, hogy a bank az elmúlt években milyen alapon számolta ki, de valahova én remélem, hogy el tudnak jutni. Kockázatokat kell ebben az esetben mérlegelni, mert egy perindításnak én kénytelen vagyok állandóan ezt mondani az ügyfelek felé, egy perindításnak kockázata van.
Amíg nem lesz egy egyértelmű vizsgálóbizottság, vagy bárki által általánosságban kimondva, hogy itt hibás termék volt, addig az egyedi pereknek meg van a kockázata. Azt az ügyvéd és ügyfél közösen majd mérlegeli, és döntés lesz, hogy megindítják-e a pert.
Riporter: Ez is pénzbe szokott kerülni, hogyha megkérek egy ügyvédet, hogy bogarássza már át az én szerződésemet, most aki éppen bajban van és azon gondolkodik, hogy hátha így menekül a bajból és vállalja a pereskedést, neki valószínűleg még ezért a szerződés átolvasására sincs pénze.
Dr. Bánáti János: Ezt megértem és nyilvánvalóan itt az ügyvéd kollégákat itt önmérsékletre fogjuk felkérni, mert jogszerű tőlem megkérdezte valamelyik kollégája, hogy jogszerű-e, ha egy ügyvéd felszámol azért pénzt, hogy átnézi a szerződést, véleményt mond és mondjuk ennek az az eredménye, hogy nem indít pert. Erre a válaszom az, hogy ez jogszerű, de újra mondom megtudjuk kéri, csak kérni tudjuk az ügyvéd kollégákat, hogy itt minimum visszafogottak legyenek.
Más megoldást én sem tudok, mert a kérdés, ahogy professzor úr mondta, összességében tragikus, hiszen ha itt feltesszük, hogy úgy ahogy van az összes szerződésben valami végzetes hiba történt, tehát tételezzük fel, hogy hibás termék, hát akkor megkérdezem, hogy hát akkor mi van.
Ha az összes devizalapu kölcsön hibás termék volt, akkor eredeti állapot helyreállítása, - mert a jog ezt a megoldást adja - például a magyar jog, miképp képzelhető el, vagy ki kit fog kárpótolni. Hát itt az egész országról van szó.
Itt Magyarország tíz millió ember jövőjéről van …
Riporter: Pénzintézeteket sem lehet ilyen kártérítéssel bedönteni.
Dr. Bánáti János: Hát összeomlik a magyar pénzügyi rendszer és bankrendszer? Az nemcsak a bank tulajdonosainak lesz rossz, tízmillió magyar állampolgárnak lesz rossz. Hát ha megszűnik a hitel Magyarországon, leáll a gazdasági élet. És tízmillió ember nem jut fizetéshez sem, tehát itt nagyon megfontolt megoldást kell keresni, az indulatokon, azoknak a gerjesztésével sajnos nem megyünk sehova.”
mégis
k é r e m
azokat a budapesti ügyvédkollégáimat, akik készek minden ellenszolgáltatás nélkül olyan egyezség tervezeteket velem együtt közösen elkészíteni a devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatos tragédia következményeinek lezárása érdekében, hogy segítsenek.
Elgondolásom az, hogy 3-5 főből álló lelkiismeretes és jól felkészült ügyvédnek egy heti tevékenysége eredményeként lehetséges olyan egyezségi ajánlatok elkészítése, melyek összhangban vannak a nemzeti jogszabályokkal éppúgy, mint az EU-s joggyakorlattal.
Olyan ügyvédkollégáim jelentkezését várom, akik az adósoktól az eddigiekben hasonló ügyekkel kapcsolatosan nem reméltek pénzt, és a jövőben sem kívánnak tőlük jövedelemre szert tenni, illetve nem tartanak attól, hogy a bankok az ügyvédi tevékenységük ellehetetlenítésére fognak törekedni. Rajtam kívül négy főnél több ügyvéd szerintem szükségtelen, mert részletes megbeszéléseknek, órákig tartó szócséplésnek nincs értelme. De rajtam kívül 2-3 ügyvéd is elégséges.
Szeptember 18-án – szerdai napon – kezdünk egy olyan budapesti ügyvédi irodában, aminek címét kérem részemre megküldeni, és rendelkezésünkre áll itt számítógép, jogszabálygyűjtemény.
Természetesen ebben a budapesti irodában minden nap reggel 9-re érkezem, és ez tart addig, míg munkánkkal nem végeztünk. Október 10-ig végeznünk kell.
Várom a nemzet sorsáért aggódó Kollégáim jelentkezését.
Vidéki kollégáim jelentkezését is várom, de nekik ugyanúgy mindennap utazni kell Budapestre, mint nekem.
Léhmann György
Siófokon 2013. szeptember 11. napján.
http://prohungarianemzetiportal.ning.com/forum/attachment/download?id=6573332%3AUploadedFile%3A36374
Martin Killeen
2013-09-11 06:51:08
Kedves HunorMagor!
Halasan koszonom a segitseget! Nem irom le a velemenyem az igaz jo magyarokrol......! Ha az adas a "rohejes" 1000 Ft-ok miatt allt le, nem is erdemel mast a Szent Korona orszaga!!!! Szegyen es gyalazat!100x , 1000x es 100.000x! Kubinyi Tamas nem ment egyetlen 1 napra sem szabadsagra, a hetvegeit is felaldozta ertunk, magyarokert!!!!! HA EZ IGY IGY IGAZ, AKKOR, fajdalmas leirni, de nem vagyunk egyaltalan igaz jo magyarok, es nem erdemeljuk meg a tovabbi eloadasait! Nagyon remelem, hogy nem igy lesz! Udv. Barbara