Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Apista
2013-10-15 22:11:10
Mit nem olvasok Kásler honlapján: "Kell a hely az országot megszállni készülőknek." No fene!
Apista
2013-10-15 21:55:15
Apista
2013-10-15 21:47:47
Topi
2013-10-15 20:20:24
HunorMagor
2013-10-15 19:29:18
Lehel
2013-10-15 18:06:25
Kedves Kubinyi Tamás !

Mint már jeleztem, csak telefonon tudok jelentkezni, ha lehetséges lesz. ( A hívás díja az enyém ) A Skype-t már régen is letöröltem és nem rég újratelepítésnél is sok problémát okozott, ezért ismét letöröltem.

Kedves Benedek !
A " közgazdászkodást " nem szeretem, mert nem követi le a természetes folyamatokat.
A miundennapi gazdasági folyamatokat nem szabad elszakítani egymástól, hiszem a "gazdaságosság" fogalma bevezetése igen félrevezető, hiszen a legfontosabb goldokat rejtve hagyja.
Pl.A " nyereséges"intenzív termelés elfogadott céllá válhatott, miközben környezeti katasztrófát, munkanélküliséget indukál...stb.
Ezért össztársadalmi szinten kell gondolkodnunk.
Kubínyi Tamás
2013-10-15 08:54:53
Kedves Lehel!

Elvonják az életerőnket az élősködők. Ezt szépíthetjük közgazdasági fejtegetésekkel, ám a lényeg ugyanaz marad. A válaszát - ha lehetséges - a műsorban kérem.
Lehel
2013-10-15 06:46:14
Kedves Kubinyi Tamás !
Itt azt mondják, kapitalizmus útjára értünk... Mi magyarok sajnos ebből ki vagyunk rekesztve.
Ehhez viszont arra lenne szükség, hogy az értékeink felett rendelkezni tudjon az, aki azt képezi, illetve az érték többletet felhalmozni, tőkésíteni tudja.
Itt nálunk pontosan ezt lehetetlenítik el, hiszen elvonnak mindent attól, aki képes az értékteremtésre. Az állam kifejezetten hátrányos üzletpolitikát folytat ellenünk ,mivel a "köz nevében" olyan helyekre teszi a közérdekre elvont pénzt, ahonnan nem jön vissza sem a hozadéka, sem a tőke
(betonba önti a szépítészeti, de nem megengedhető beruházásokkal, stadionokkal, az egyéntől, pedig olyan szintig vonja el a megtermelt értéket, hogy nem lesz képes sem azt felhalmozni, sem kívánsága szerint dönteni a saját fogyasztásáról, hiszen az elvont hatalmas értékkel ( a megtermelt értékből annak csak 3-5 %-át fizetik ki a dolgozóknak ) és az elvont pénzt protekcionista módon osztja ki olyanoknak, akik a regnáló olligarcák érdeket támogatják a Nemzeti érdek (szabadság, szabad verseny ) helyett)
Ezért nem működhet a lakosság élelmiszer önrendelkezése sem.
Így nem lesz képes a Nemzet önállóvá váéni.
totya54
2013-10-14 23:35:07
HunorMagor
2013-10-14 19:32:02
Lehel
2013-10-14 18:01:37
bocs: ez az egy cél vezérli : ...
Lehel
2013-10-14 18:00:42
Kedves Kubinyi Tamás !
Ezen kijelentéssel nem érthetek egyet:
"Futballoligarchák kezén az ország!
Hollandia - Magyarország 8:1 "
Az ország idegenszívű olligarchák kezén van. ( és pont )
Ezeket egy clk vezérli: a magyarságtól elvonni minden eszközt, amivel önálló életre képesek lennének.
A futtball csak egyik kicsinyes eszköze ennek a leszívásnak. A hatás persze itt is lemérhető. Teljes erkölcsi romlottság, semmi teljesítmény ( ahogy a többieknél sincs, akik ebben a leszívásban részt vesznek, de nem szabad elhallgatni azt, hogy nem a FUTBALL a fő csapásirány.
Borsodi
2013-10-14 15:24:17
Jobbiknak ajánlanám, hogy vesse fel a parlamentben, hogy a választás tisztasága érdekében a cédulákat ne semmisítsék meg...

Annak idején számítógépes módszerrel kiejtették a MIÉP-et, majd 4 év múlva a kopogtató céduláktól szabadították meg őket.
Topi
2013-10-14 07:10:36
Topi
2013-10-13 21:10:38
Egy tál lencséért ne adják jogaikat

Ma reggel a „Már számolatlanul kapják a pofonokat a bankok a bíróságoktól” című írásom után kaptam az alábbi üzenetet:

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Köszönöm minden értesítő levelét és fáradságos munkáját. Az elmúlt napokban kaptam a fenti levelet, ami azt igazolja, hogy a bankok valamerre elindultak az Ön áldásos és nagyon fáradságos munkáját követően.

Nagyon meglepődtem amikor elolvastam az AXA Banktól kapott, kamat csökkentésről értesítő levelet. Eddig abban a szerencsésnek mondható helyzetben vagyok, hogy késedelem nélkül tudom fizetni a tartozás kamatát és kezelési költségét, de ki tudja meddig.

Aztán az jutott eszembe, hogy az eddig a Bank által egy oldalúan jogtalanul megállapított és általam befizetett pénzzel mi lesz?

A kölcsönt 2008. szeptemberében vettük fel, ez egy halasztott tőke törlesztésű módozat éves kamat periódussal. A korábban minden évben megkapott hasonló levelek mindig emelkedésről szóltak. Kezdtük 188 CHF havi részlet forintra átszámított összegével, aztán még ebben a hónapban is 261.04 CHF- nek megfelelő forint összeget fizettem.

Kérdésem: Van-e lehetőség arra, hogy a Bankot valamilyen módon rá tudjam venni, hogy visszamenőleg is csökkentse a kamatot és az eddig befizetett összegeket beszámítsa, mert hogy a svájci alapkamat már sokkal korábban csökkent és ezt ők figyelmen kívül hagyták?

Ügyvéd Úrtól kapott korábbi levélben azt tanácsolta, hogy az adósok egyet ne tegyenek, hogy a Bankkal leüljenek egyezkedni.

Köszönettel tartozom Önnek minden ebben az ügyben megtett fáradozásáért. Az Isten áldja meg és adjon erőt a továbbiakhoz. Várom válaszát, ha tud rám időt szakítani. Tisztelettel: B……. K……..

----------------------------
Ebből a levélből állapítható meg az, hogy miért elleneztem azt, hogy az adósok leüljenek tárgyalni. Azért elleneztem, mert tudtam előre azt, hogy az a Bank aki szemrebbenés és bármiféle bűntudat nélkül elviseli azt, hogy vétkes magatartása miatt több ezer magyar ember önkezével vetett életének, magyar családok százezreinek élete lehetetlenült el, milliók vándorolnak el hazájukból munkát keresni, attól tisztességes, erkölcsi normáknak megfelelő egyezség nem várható el.

Ebből a levélből tudható meg az, hogy az a bank, amelyiknek szerződéséről immár folyamatosan megállapítják azt, hogy tisztességtelenül és törvénytelenül határozta meg az adósokkal meg nem tárgyalt szerződési feltételeket taktikát változtatott. Úgy döntött, hogy hitvány üveggyöngyökre cseréli az adósoknak jogos, túlfizetésből eredő követelését.

Mondjuk a ténylegesen 1/20-ad részre zsugorodott kamatuk helyett most nagylelkűen felajánlanak 1-2 százalék kamatcsökkenést akár minden indok nélkül csupán jóságból úgy, hogy ezért cserébe az adósok minden jogos követelésükről mondjanak le. Majd aláírattatnak az adósokkal ismét, ugyanúgy mint az árfolyamrögzítés során tették közjegyzői tartozás elismerési, szerződésmódosítási okiratokat, abban majd megállapítják azt, hogy adós örökre lemondott minden jogos igényéről, és a közjegyzők újabb asszisztálása mellett részükről a problémát megoldották.

Alappal tartok attól, hogy a Kormányzat az esetben, ha majd „megoldja” a problémát ugyanígy jár el. Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatos kormányzati intézkedésből kiindulva, semmi jó nem várható tőlük.

A bankoknak és Kormányzatnak sajnos ez idő szerint egy célja van. Valahogy, a bankok számára a legkisebb vesztességgel ezt a problémát a bankok megússzák. Ezt meghaladóan nem számít itt sem jogrend, sem tisztesség, sem erkölcs, sem emberélet, semmi.

Soha nem az megoldandó számukra, hogy egyszer végre ebben a korrupciótól, mint rákos daganattól megfertőzött országban a törvényes jogrend a devizaalapú forintkölcsön szerződéseknél helyreálljon, hanem az, hogy a rákos daganatot valahogy elfedjék.

Ezért kérem az adósokat arra, hogy ameddig a bankok által okozott törvénytelen állapot miatti jogos kártalanításuk nem következik be, addig egy tál lencséért a jogaikról ne mondjanak le.

És a levélben olvasható javaslatomat is fenntartom arra vonatkozóan, hogy nincs értelme a bankokkal egyezkedni. A skorpió soha nem fog dorombolni, akárhogy simogatják.

Siófokon 2013. október 13. napján.
Dr. Léhmann György
Topi
2013-10-13 19:03:50
Topi
2013-10-13 19:00:21
Egy kis csemege !
A magyarok meg dél-Indiából származnak, a finnek a déli sarkról jöttek, mikor a rénszarvas ott kifogyott
a Massza áruházból, az eszkimók meg a Rio-Negrotól vándoroltak el, mert szégyelték, hogy pici a micsodájuk !!

Akárhogyan is nézem, nem fedezem fel rajta a tipikus közel-keleti rassz jegyeket./a riói Jézus szobron ! /

Tegnap találtam egy érdekes cikket, amelyben a zsidók eredetét bizonygatják egy legfrissebb kutatás eredményei alapján. Az a lényege, hogy ezen kutatás szerint a zsidók inkább Európából, mintsem a közel-keletről származnak!!!
El is lehetne ezen "eredmények" felett sikkadni, de szerintem ijesztő jövőt jósolnak ezek a kutatások, amelyeknek az igazság tartalma a magunkfajták részéről természetesen erősen megkérdőjelezhető. Mindenesetre hamarosan hallatni fogják a hangjukat, mint "európai nép", hogy ők is követelik a jussukat és a jogaikat, amit természetesen senki nem mer elvitatni tőlük. Az meg, hogy bárki meg meri kérdőjelezni az újdonsült származás-elméletük hitelességét, egyenlő a nyílt antiszemitizmussal!!!

http://index.hu/tudomany/tortenelem/2013/10/09/uj_elmelet_a_zsidok_eredeterol/
Topi
2013-10-13 18:25:23
Jásdi Kiss Imre - A Világtörténelem kicsinyke szelete a magyar kultúrának | Tudatosság Völgye 2013
http://www.youtube.com/watch?v=YvfXk01URLY
Régi Jobbikos
2013-10-13 17:00:00
Megnéztem a médiamanpuláció előadást, ugyanazt tapasztalom, amiről Tamás beszél. Az életemben minden irányból a pokoli erők akarnak legyűrni, és a végső tartalékomat is felzabálják. Ilyenkor jóljön a lelki segítség! Áktv függő lettem.
HunorMagor
2013-10-13 16:57:08
Ha a világ csak ennyit ismer meg Erdélyről, az már elégséges alap a
függetlenedési törekvéseihez:

http://www.youtube.com/watch?v=1M4FhIjtCKs
Transylvania. autonomy.infografic.

Van egy Belgiumnál 3-szor nagyobb terület Közép-Európában, amely az utóbbi ezer évben több nép otthona volt, és általuk egy színes kultúrájú, nagy múltú régió lett /103.295 négyzetméter/

Ez ERDÉLY melynek lakói azonban gazdaságilag, kulturálisan teljesen kiszolgáltatottak a saját Hazájukban.

MOST ELJÖTT ERDÉLY TÖRTÉNELMI ESÉLYE!!!!!!!.

A erdélyiek ma még nem dönthetnek kifizetett adójuk felhasználásáról, nemzeti jelképeikről, arról, milyen tankönyvekből tanulhatnak gyermekeik, milyen nyelven intézhetik hivatalosan ügyeiket, és milyen fejlesztésekre lenne szükségük.
A román állam az újraelosztás során Erdélynek aránytalanul keveset juttat vissza a befizetett adókból, és még a fizetések is elmaradnak az országos átlagtól.
Mindez akadályozza fejlődését, pedig ez egy gazdaságilag életképes, gazdag kultúrájú régió.

Erdély több évszázados kalandos történelme során mindig önálló, decentralizált és befogadó volt. Viszont számtalanszor lett háborúk és be nem tartott ígéretek áldozata. A történet 70 millió évvel ezelőtt, a Kárpátok kialakulásával kezdődött.
Ezt a földet sok nép lakta,mielőtt a középkor hajnalán a Magyar Királyság része lett. Európában először, 1224-ben az itt élő népek autonómiát kaptak a magyar királytól.

Földjét végigdúlták a tatárok, a törökök, később viszont másfél évszázadig önálló hatalomként az európai politika fontos szereplője volt. A világon először itt hirdettek teljes vallásszabadságot 1568-ban. 160 évig a Habsburg Birodalom tartománya lett, jöttek forradalmak, szabadságharcok, majd beköszöntött a béke.
Európában ez volt az egyik első terület, ahol anyanyelvhasználatot biztosítottak a kisebbségekben élő népeknek 1868-ban ezt később korlátozták, majd a békének az I. világháború vetett véget. A román hadsereg a háború végén megszállta Erdélyt, majd a román nemzetgyűlés minden nemzetiségnek saját önkormányzatot, szabad anyanyelvhasználatot és arányos parlamenti képviseletet ígért!!!!!!!!

EZ AZÓTA SEM TELJESÜLT!!!!!!!!!!!!!

A trianoni békeszerződésben a győztes hatalmak Erdélyt, a nem sokkal korábban alakult Romániához csatolták.!!!!

Az országból az azóta eltelt évtizedek alatt centralizált nemzetállam lett, melynek egyik célja, az itt élő magyar, német, roma és sok más nemzetiség vallási, kulturális beolvasztása, gazdasági megbéklyózása. Ezen az sem változtatott sokat, hogy Románia az 1989-es forradalom óta demokratikus állam lett,.2007. óta pedig az Európai Unió tagja.

Ma, 2013-ban az Erdélyben élő magyarság Európa legnagyobb nemzetiségi közössége, amelynek nincs autonómiája. Ők több mint 1 224 000 ember, akik számarányukhoz képest kis mértékben használhatják anyanyelvüket.

Nincs önálló magyar nyelvű, állami egyetemük, politikailag kiszolgáltatottak és a központi kormányzat nincs tekintettel a magyarok által lakott régiók történeti határaira. Erdély a legnagyobb európai régió, amelynek nincs autonómiája.
De mi is az autonómia?

A nemzeti közösségnek saját regionális parlamentje, és kormánya, költségvetési önállósága, többnyelvű közigazgatása van, autonómiája az oktatásban, rendelkezhet nemzeti jelképeivel, és az anyanyelvét szabadon használhatja, az igazságügyben, és egészségügyben.
Hogy működik ez Európában?

Európában 17 700 000 kisebbségi állampolgár él. Valamennyien autonómia keretei között.
Melyik nemzetiségi közösségnek jár? A méret nem számít.........
Nézzük például Dél-Tirolt, vagy az Aland szigeteket, amelyeknél Erdély jóval nagyobb, mégsem rendelkezik ilyen jogokkal!!!!!!!!
Hogyan talál vissza Erdély az igazi autonómia útjára? Például megnézi, hogyan csinálják a svájciak már 165 éve!!
Erdély több dologban hasonlít Svájcra, mint sokan gondolnák. Viszont néhány fontos területen hátrányban van Svájchoz képest, ahol több hivatalos nyelv. közvetlen demokrácia, automóm kantonok szövetsége, és konszenzusos alapú közös kormányzás van. A svájciak mindennapjait érintő legfontosabb kérdésekben a szövetségi államot alkotó kantonok maguk döntenek és a nemzetiségek aránya szerint határozták meg a kantonok hivatalos nyelvét.

Az Erdély területén levő kisrégiók nemzetiségi, nyelvi szempontból hasonlóan sokszínűek., kulturálisan és történelmileg is önálló hagyományokkal bírnak, és különböznek egymástól.

A megoldás tehát: A JÖVŐ ERDÉLYE ROMÁNIA SVÁJCA!!!!!!!!!


Szőke István Atilla
Megmaradunk!

Fáj,
fáj, mint mikor
sót szórnak élő sebre,
vagy húzzák kínzatásul szélesebbre,
vagy égő, parazsas fát nyomnak bele tövig,
hogy beletörik.

Fáj,
fáj, mint mikor
a sebbe keményedett rongyot kitépik,
hogy kínod földuzzad az égig,
vagy üvegreszeléket szórnak bele,
s a nyers hús tűz-szilánkkal lesz tele.

Fáj,
fáj, mint mikor
éles késsel, rozsdás pengével vakarják a vart.
Fáj,
fáj, mikor bántják a magyart!

Fáj, mikor nem tudják e Honban,
hogy mi történt Trianonban,
és alázkodva köpik szembe önmagukat,
s bennük rothad a holnap,
s a múlt is mellé roskad,
eltörölve, ölve, bántva, meggyalázva,
örökké a semmit magyarázva,
mert itt már nem értik a szót,
amely mondaná az igazát,
hogy óvni kell a Hazát,
s óvni kell a nemzetet,
mert a Fény felé csak az vezet.

Nem vakon kell botorkálni azok között,
akikbe a magyargyűlölet beleköltözött,
'kik elzárják a lélekcsapot,
gyaláznak tegnapot, mát, holnapot,
mert nékik nem volt olyan, hogy "még",
mert náluk nem létezik a "rég",
s nincs, mint nékünk, olyan ősgyökerük,
és Istennel van folyton-folyvást perük,
de véle sem szemközt állnak,
csak néki háttal kiabálnak,
s nem merik a lelkét megidézni,
nem mernek a szemébe nézni,
mert a szem a tükre a léleknek,
s a lélek a magva az életnek,
s ez a MAG, mely a nevünkben hordatik,
élni fog még évszázadokig,
sőt, még annál is tovább,
addig, amíg Isten szeme lát,
addig, míg világ lesz a világ.

Lám már nem fáj, ha reám bármit mondanak,
az összképen semmit sem rontanak,
s akármilyen rosszat akarnak,
mi megmaradunk magyarnak!


Kérlek, segíts a terjesztésével!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.