Topi
2013-10-21 13:19:33
yobo8258
2013-10-21 06:44:40
Kedves magyar Testvérek!
Többen többféleképp ítélhetünk meg valamit, ezért aki hozzá tud valamit tenni - indulat nélkül - kérem, tegye meg:
Egyáltalán nem lerágott csont, Rákosit és Nagy Imrét kellene akár emlékezetből jellemezni, röviden:
Én a rendelkezésemre álló régi hangfelvételek alapján az alábbiakat tudom róluk elmondani, hozzátéve: nem mindenben értek egyet a kazettákon levő régi véleményekkel:
Rákosi: Jó felkészültségű, taktikus, de nem ismerte a magyar népet. Mélyen megült benne valami zsigeri gyűlölet. (Talán amiért 15 évet ült, vagy talán valamiért nem érezte a magyarság szeretetét......hiába kiáltották ki a magyar nép "bölcs" atyjának.
Nem tudott közvetlen lenni a munkássággal sem, mindig volt benne valami félszegség, mesterkéltség.
Több nyelven beszélt (a börtönben volt ideje!).
Párttagsági könyvecskéjében (1-es sorszámú!) másfél évvel volt lemaradva a tagsági díj fizetésével, ami havi 160 Ft. volt.
Nyizsnyij-Novgorod -ban halt meg, ahol a kétszobás lakótelepi házban a szomszédok kedvelték, s csak egyszerűen "Rakuskának" szólították.
N a g y Imre: Kedves volt, népszerű, moszkovita. Amint hazaérkezett, egyszeriben otthon érezte magát. Ő tényleg szerette a népet. Paraszti eredetét nem tagadta meg. Nem volt zsidó.
A legrégebbi hangfelvételek szerint zemplén-megyei képviselő, majd begyűjtési miniszter volt.
A forradalomban nem vett részt, eleinte kifejezetten passzív volt, csak később ragadta magával a forradalom.
Az újabb - elsősorban ifjúsági műsorok szerint Nagy Imre magával ragadta a zászlót és a forradalom élére állt.
(1956. októberében szüreten vett részt Badacsonytomajban egy bizonyos Z a b ó (így, Z -vel) házaspárnál, 22-én este jött haza, igen fáradt volt, úgy ment az Országházba, tartott egy rövid, erőtlen beszédet, ez volt az a bizonyos: "Elvtársak" kezdetű).
Ezt már én is hallottam, egy ócska régi íróasztali lámpával világítottak az arcába, hogy odalenn egyáltalán felismerjék, később egy egykori nemzetőrtől tudtam meg, a lámpa izzója 40 Watt volt.
Nagy Imre megtehette volna, ha önkritikát gyakorol, nem végzik ki, de ez nem bizonyítható.
Ha Snagow-ban (Román Népköztársaság) Kállai Gyulával megegyezett volna, másképp is alakulhatott volna az élete.
Nos, ennyi. Néhány dologban nem értek egyet, dehát én csak egy vagyok, ezért is kellene a hallgatók-nézők-olvasók véleménye.
Köszönettel:
Czékus Jób
HunorMagor
2013-10-21 06:24:34
Drága Magyar Testvéreim ! A Jó Isten áldjon meg benneteket e mai napon is, és tegye különlegesen áldottá, hasznossá, értékessé ezt a számunkra csodálatos és áldott napot. Töltsön be titeket a Jó Isten minden égi, és földi jóval tisztánlátással, bölcsességgel és értelemmel. A tudás is teljes legyen bennetek, amely a mi Jó Istenünktől van aki teremtette az eget és a földet, a szűkségeteket is rendelje ki időben, és a reménységetek is teljes legyen. Testvéreim, nekünk Magyaroknak áldott és csodálatos jövőnk van, vár bennünket egy csodálatos és minden jóval teljes jövő, mindenféle élősködő nélkül. Áldás és békesség kísérjen titeket minden utatokon, és tegyen titeket a Jó Isten minőségileg a legmagasabb szintre, és szülessen nektek Igaz, sok, és minőségi gyermekek. Áldás rátok !
Topi
2013-10-20 22:29:35
Tisztelt Szellemi Honvédők, Kedves Barátaim!
Kérlek írjátok alá és adjátok tovább elvbarátainknak az erdélyi testvéreink érdekében az Európai Parlamenthez címzett petíciónkat!
A petíció teljes szövege a csatolt fájlban olvasható el, az aláírásra pedig a PolgárPortálon, a következő linken van lehetőség (az adatokat ezúttal is a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kezeli):
http://www.polgarportal.hu/civilosszefogas/cof/2656-nem-hagyhatjuk-a-tortenelmi-szekelyfold-szetszabdalasat-irja-ala-on-is
Álljunk ki erdélyi testvéreink mellett és követeljük az Európai Parlamenttől, hogy tűzze napirendjére a székely autonómia ügyét! A Civil Összefogás Fórum (CÖF) e célok érdekében arra kéri szimpatizánsait, és különösen a Szellemi Honvédők Mozgalmának tagjait, hogy aláírásukkal támogassák az Európai Parlamenthez (PC) címzett petíciónkat! Reméljük, hogy az aláírók tömege elrettenti majd a nemzeti ügyeink ellen lobbizó uniós politikusok gáncsoskodását, és a parlament megtárgyalja az autonómia kérdését. A petíció gondozását Bagó Zoltán néppárti képviselő, az Európai Parlament Petíciós Szakbizottságának tagja, a Fidesz politikusa vállalta magára, amit ezúton is köszönünk.
Topi
2013-10-20 20:49:54
Egyházüldözés a Rákosi-Kádár diktatúrában – pályázati felhívás
A Lakiteleki Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum és a HIT PAJZSA-díj alapítója pályázatot hirdet középiskolás diákok részére.
A pályázat célja feltárni, bemutatni, dokumentálni az egyes településeken és a fővárosban történt egyházüldözést.
A pályázaton egyénileg és max. 3 fős csoportok indulhatnak.
A pályázati anyag terjedelme minimum 5 oldal, ami a mellékleteket, fotókat stb. is tartalmazza.
Beadási határidő: 2014. január 17.
Leadási cím: Magyar Országgyűlés
Lezsák Sándor alelnök
1357 Bp., Kossuth tér 1-3.
Eredményhirdetés 2014. februárban az Országház épületében. A pályázatok díjazására 500 ezer Ft-ot biztosítanak a kiírók.
A díjazott művek készítői meghívást kapnak a Hit Pajzsa-díj átadó ünnepségére.
Valamennyi pályamű elhelyezésre kerül a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum könyvtárában.
Bíró Zoltán a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet főigazgatója
Dr. Horváth Béla a HIT PAJZSA-díj alapítója
Lezsák Sándor a Lakiteleki Népfőiskola alapítója
totya54
2013-10-20 18:01:32
HunorMagor
2013-10-20 15:53:14
Anna
2013-10-20 15:03:28
HunorMagor
2013-10-19 23:06:34
Topi
2013-10-19 22:42:40
Kedves Mindenki!
Egy igen tanulságos cikknek küldöm most a magyar nyelvű rövid összefoglalását. A cikk egy osztrák katolikus honlapon jelent meg, aki szeretné eredeti nyelven olvasni az egész cikket, annak alul csatoltam a linket.
Tehát:
Vlagyimir Putyin 2013 szept. 19-én tartott Valdai Fórumon egy figyelemre méltó előadást tartott az alábbi címmel:
Oroszország meg fog térni, Európa a pokol felé tart.
Az európai kultúra bukása - Európa számára Isten és a sátán egyenlők:
Mint pl. család és homoszexualitás, gyermek és abortusz, politika és pedofília, béke és háború, demokrácia és bankfeudalizmus, a keresztény gyökerek tagadása stb.
Részletek Putyin beszédéből:
Látjuk, hogy hány euro-atlanti állam = a Nyugat azon az úton jár, hogy megtagadja, sőt elutasítja saját gyökereit, így a keresztény gyökereket is, mely a nyugati civilizáció alapja.
Ezekben az országokban megtagadják nemzeti, kulturális, vallási, sőt nemi azonosságukat is. Ezekben az országokban olyan politikát folytatnak, mely egyenlőként kezeli a gyermekeket nevelő családot az egyneműek partneri kapcsolatával. Ez a politika egyenlőségjelet tesz az Isten-hit és a sátánban való hit között.
Sok európai országban az emberek szégyellik megvallani a hitüket, eltörlik a vallási ünnepeket.
Ezek az európai államok megpróbálják ezt rákényszeríteni más országokra is. (Lásd az EU hazánkkal szemben! Én megjegyzésem) Ez az út a pusztulásba és a kultúra primitívvé válásához vezet.
Az is ezt bizonyítja, hogy a Nyugat már nem képes reprodukálni magát, még a migránsok segítségével sem.
A kereszténységben megtalálható erkölcsi értékek nélkül, melyek évezredeken keresztül formálták az embert, az ember elveszti méltóságát és embertelenné válik.
Mi fontosnak tartjuk e keresztény értékek megőrzését.
Nemzetközi szinten látjuk azokat a próbálkozásokat, hogy megszüntessék az egyes államok szuverenitását, és egy egypólusú világot hozzanak létre. Abban a világban már nem lenne szükség szuverén államokra, csak vazallusokra.
Ez az egypólusú világ ( az USA imperializmusa) történelmi szemszögből az Isten által teremtett sokszínűség és a saját identitás feladását jelentené.
Oroszország ezért mindig azok mellet fog állni, akik a kollektív akarat szerint hozzák meg a fontos döntéseket és nem egy állam (USA vagy Izrael), vagy egy államszövetség (NATO - "Nord Atlantische Terror Organisation) akarata szerint.
Eddig a cikk kivonata, végül az eredeti link: érdemes végigolvasni;
http://www.kreuz-net.at/index.php?id=289
http://www.youtube.com/watch?v=YZEjOkiRhv0
HunorMagor
2013-10-19 22:23:07
Topi
2013-10-19 22:16:05
HunorMagor
2013-10-19 21:57:00
Ajózsef
2013-10-19 21:06:04
A tetemmel együtt elhurcolták Erich Priebke koporsóját!
A volt SS-tiszt holtteste koporsóval együtt tűnt el az olaszországi Albano Laziale egyik templomából
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69567
A volt náci katona koporsója feltehetően kedden éjszaka tűnt el, azóta sincs nyom, hol lehet. Priebke ügyvédje szerint a temetés miatt összecsapások voltak neonácik és ellentüntetők között. Állítása szerint egy harminc fős csoport vihette magával a koporsót a templomból...
A jogász arra is emlékeztetett: a férfi szeretett volna Argentínában, a felesége mellett nyugodni, de az olasz hatóságok ezt sem tették lehetővé. Korábbi lakhelyein, német városokban azért nem nyugodhatott volna, mert attól tartottak, zarándokhellyé válik a sírhelye. Mert akit az egész világ gyűlöl, annak a sírja zarándokhely lesz, ugye? Akkor valami nem stimmel az értékítéletnél. Zarándokolni oda szoktak, ahol valami jelentős esemény történt, vagy olyan ember földi maradványait rejti a föld, akit sokan tiszteltek...
Ajózsef
2013-10-19 20:58:02
2013. október 11-én elhunyt Erich Priebke, a tömeggyilkossággal vádolt volt SS tiszt. A halála után ügyvédje nyilvánosságra hozta videó-üzenetét, amelyben egyebek mellett a zsidó holokauszttal kapcsolatos korábbi álláspontját is megerősítette. Az alábbi interjút a brit International Business Times tette közzé néhány hónappal a halála előtt.
link :
http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=69550
részlet:
K. — Német állampolgárként tudja, hogy Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Svájcban börtönnel büntetik a holokauszt tagadását ?
V. — Igen, az erős világhatalmak kikényszerítették ezeket a törvényeket, és rövidesen Olaszországra is rákényszerítik. Valójában az az álnokság, hogy elhitetik az emberekkel, hogy aki például szembe száll az izraeli kolonializmussal vagy a cionizmussal Palesztinában, az antiszemita; és hogy aki megengedi magának, hogy kritizálja a zsidókat, az mindig és mindenképpen antiszemita; hogy aki bizonyítékokat mer követelni a gázkamrák létezésére a koncentrációs táborokban, az mintha ezzel helyeselné a zsidók kiirtásának az ötletét.
Egy szégyenletes megtévesztésről van szó. Ezek a törvények éppen az attól való félelmet bizonyítják, hogy az igazság kiderül. Láthatóan attól rettegnek, hogy az érzelmi alapú propaganda-kampány után a történészek górcső alá veszik a bizonyítékokat, és hogy a kutatók rádöbbennek a misztifikációkra. Ezek a törvények éppen fel fogják nyitni azok szemét, akik még hisznek gondolat szabadságában és a történelmi kutatás függetlenségének fontosságában.
Nyilvánvaló, hogy azért, amit elmondtam, üldözhetnek, és a helyzetem bizonyára rosszabbodhat, de el kellett mondanom a dolgokat úgy, ahogyan azok valóban megtörténtek. Az őszinteség bátorsága kötelesség számomra hazámmal szemben, és a századik születésnapom alkalmából hozzájárulás népem megváltásához és méltóságához.
Topi
2013-10-19 20:48:48
Borsodi
2013-10-19 20:06:41
A mai előadás végén valaki megemlítette Gazdag István írásait (köszönöm a hozzászólónak!) így egy újabb "izgalmas" oldalra leltem rá:
http://www.antidogma.hu/
Ez az oldalt is egy kis-közösség működteti (mint az internetfigyelőt , idők jeleit, .. )
HunorMagor
2013-10-19 19:41:06
Kedves Magyar Testvérek ! Elszomorít az a tudat, hogy azok akik jó kereszténynek vallják magukat nem érdekli a saját népük múltja, semmi nem érdekli ami a népével történt, történik és az igazság egyáltalán nem érdekli. Csak a zsidó ó szövetség, és az új szövetség de az igazság nem érdekli őket. Nekem nagyon fontos az igazság, és nagyon fontos a Jó Istennek igazsága, Drága nemzetünk múltja jelene, és jövője. Most én mondom, hogy engem nem érdekel a zsidó ó szövetség, de érdekel a Melkisédeki Ős szövetség mely a Teremtő Istennek szövetsége a Magyar néppel. Igen ! Nekem ez a fontos, az igazság, az amit a mi Pártus Magyar Jézusunk a Melkisédeki Papi rend Pap Királyának a szeretet vallása, az ős vallás. Áldás Békesség nektek !
Borsodi
2013-10-19 15:35:32
barodza
2013-10-19 09:43:01
Tisztelt Fővárosi Honfitársaim!
Összetrombitált nagyközösséget olyan táblával kell fogadni, hogy Temerinig meg se álljatok és szabadítsátok ki az ártatlanul letartóztatott honpolgárainkat mind Táncsicsot