Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

totya54
2013-11-02 19:58:50
Topi
2013-11-02 19:56:25
Ady Endre:

HALOTTAK NAPJÁN
(részlet)

Halottja van mindannyiunknak,
Hisz percről-percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.
Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!

Az 1944-45-ös szabadkai vérengzések áldozataira is emlékeztek

Ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az 1944-45-ös vérengzések ártatlan áldozatairól a szabadkai Zentai úti temetőben szombaton.

A megemlékezés több száz résztvevője virágokat, gyertyákat, mécseseket helyezett el az azonosított áldozatok nevét felsoroló gránitlapok előtt, a tömegsírokat rejtő parcella gyepén és az ismeretlenek által néhány hete ellopott Vergődő madár című szobor talapzatán.

Kern Sólya Mária, a szabadkai képviselő-testület elnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy az idén még nagyobb az emlékezők fájdalma, hiszen meggyalázták az ártatlanul kivégzettek emlékét.

Nem tudni, pusztán haszonszerzés vagy ideológiai ok vezérelte az elkövetőket, az azonban biztos, a történtek ismét feltépték azokat a sebeket, amelyeket az áldozatok rokonai hordoznak 1944-45 óta – mondta a politikus.

"Sokan szeretnénk hinni, hogy a tolvajok csak a fémet látták, s nem a jelképet, melyet számunkra a szobor jelent" – hangsúlyozta az elnök. Lehet, hogy a tett hátterében ideológia ok húzódik, mert "napjainkban is számos, nemzeti gyűlöletet szító tettel és magyarveréssel kell szembesülnünk" - hangoztatta Kern Sólya Mária.

A politikus kifejtette, hogy a közösség remélte, a megbékélés jó irányba halad, de még várja azt a kormányhatározatot, amely jogi értelemben pontot tesz a kollektív bűnösség ügyére a Vajdaságban. Ám e szimbolikus gesztus után is még rengeteg lenne a tennivaló a történelmi igazságtétel területén.

Pásztor István, a vajdasági képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a megemlékezés után újságíróknak úgy fogalmazott, hogy a mulasztásnak is üzenete van.

"Ha két hét nem elég arra, hogy a rendőrség egy ilyen ügyben hatékonyan eljárva eredményt tudjon produkálni, ha két hét nem elég ahhoz, hogy a szerb kormány világos mondatokat fogalmazzon meg az eset elítélésével kapcsolatban", azt kell mondani, "igaz, hogy semmi nem történt, de sok minden történt" - jelentette ki a politikus.

Az 1994-ben fölavatott emlékmű megrongálását és Kalmár Ferenc alkotásának, a Vergődő madárnak az eltűnését október 19-én vették észre. A 350-400 kilogrammos bronzszobrot az elkövetők leemelték a talapzatáról. A történteket egyaránt elítélték szerb, vajdasági magyar és anyaországi politikusok.

1944 őszén több száz embert, köztük magyarokat, horvátokat és németeket öltek meg a partizánok az egyik szabadkai téglagyár agyaggödrénél. Az észak-bácskai városból és környékéről elhurcolt és meggyilkolt áldozatok közül eddig 852-t azonosítottak.

1944-45 telén a Délvidékre bevonuló szerb csapatok bevezették a katonai közigazgatást, és több hónapos irtó hadjáratot kezdtek a relatív többséget alkotó ártatlan magyar polgári lakosság ellen: Újvidéken, Szabadkán, Zomborban és sok más magyarlakta helységben több tízezer embert gyilkoltak le, és földeltek el jeltelen tömegsírokban.

Mindmáig nem tudni pontosan, hogy hány áldozata volt a bosszúhadjáratnak. Az egész Délvidékre vonatkozóan helyi dokumentumok alapján a szerbiai magyar kutatók leggyakrabban 15-20 ezerben adják meg a vérengzések magyar áldozatainak számát, más becslések szerint a halottak száma meghaladhatja a harmincezret.

A vajdasági magyar közösség minden évben a halottak napjához kapcsolódva tiszteleg az ártatlan áldozatok előtt, az idén Szabadka mellett több mint egytucatnyi településen tartanak megemlékezéseket.
Lehel
2013-11-02 17:34:33
Probléma.
Tanulság ?
Sőt ! Milyen megoldást találtál kedves AJózsef ?
Ajózsef
2013-11-02 15:06:55
"Hihetetlen! Mintha Zazriveczet hallanám"

Kedves Apista, azért, mert a figura le lett cserélve, de a bábmesterek és a beszédírók nem.
Lehel
2013-11-02 14:22:17
Köszönöm kedves Benedek !
Én is hiszem az általad leírottak valóságát.
Üdv.
Lehel
Lehel
2013-11-02 13:58:11
Milyen hozzászólásra célzol kedves Barbara ?
Lehel
2013-11-02 13:56:46
A Torgyán által előadottak valósága bebizonyosodott. Miért baj az, ha ennek veszélyére egy politikus felhívja a lakosság figyelmét ?
" HA VALAMELY IGAZSÁGOT NEM LEHET ELTITKOLNI, AKKOR AZT HIHETETLENNÉ KELL TENNI ", A médiaterrorral ez történik, VAGY LEJÁRATJÁK AZT, AKI ELŐADJA az igazságot és AZZAL ÉRIK EL, HOGY A TÁRSADALOM NE BESZÉLJEN RÓLA, MERT SENKI NEM SZERET PÁRIÁKként kezeltek KÖZÉ TARTOZNI.
MIÉRT NINCS ANNYI ESZE ENNEK A NÉPNEK, HOGY KI MERNE ÁLLNI Az EMBERI JOGAIÉRT, MÉLTÓSÁGÁÉRT, AZ ERRE TÁMADÓ MÉDIATERROR ELLEN ?
HunorMagor
2013-11-02 09:31:17
Békességetek, és örömötök, tisztánlátásotok, Istentudásotok bőséges legyen !
Posta Imre előadása 2013.02.23.-án, Csepelen http://www.youtube.com/watch?v=j340FVhC9VI&feature=c4-overview&list=UU0fNhpV8syxxUN3Y-sNqyGQ
Martin Killeen
2013-11-02 06:25:18
En meg mintha az Elmegyogyintezet zartosztalyan vasracsokkal vedett elmebeteg hozzaszolasat olvasnam atsipa. Szebb jovot! Barbara
Apista
2013-11-01 22:55:33
Hihetetlen! Mintha Zazriveczet hallanám:

http://www.youtube.com/watch?v=JAPaXp2Jrvc
Lehel
2013-11-01 20:53:48
Kedves Kubinyi Úr !
Kérem helyezze ezt az információt is a számonkéréshez megőrzendők közé !

Bajnai hazudott a múltjáról - leleplező dokumentum
B. A. 2013.09.12. - 14:20 Heti Válasz

Egy hete a Bajnai-életmű újabb, eddig ismeretlen darabját tárta fel a Heti Válasz. Eszerint a Hajdú-Bét-ügynek előjátéka is volt: a '90-es években egy nyolcmilliárdos forgalmú gabonavállalat zuhant csődbe az Együtt mai frontemberének kezei közül. Bajnai Gordon közleményben tagadott - lapunk ezúton közli a bizonyítékot.

A hivatalos életrajzok szerint a '90-es évek Bajnai Gordonjáról annyit illik tudni, hogy hősünk ekkor érett fővárosi csúcsmenedzserré (a CA IB Értékpapír Rt. egyik húzóarcaként), majd az ezredfordulóhoz közeledve már mint a Wallis Befektetési Rt. sztár-vezérigazgatója folytatta. A Heti Válasz szeptember 5-i számában ehhez hozzátettük: Bajnai ez idő tájt közösen birtokolt édesapjával egy évi nyolcmilliárd forintos bevételt is produkálni képes gabonakereskedő konszernt, a Mohács-Záhony-vonaltól délre tevékenykedő bajai International Food (IF) Rt.-t - amely cég végül a későbbi Hajdú-Bét-csődöt idéző módon hullott szét.

Másképpen: amikor Bajnai Gordonnak 2003-2004-ben alkalma nyílt a vezérigazgatói székből "végigkövetni" a Wallis-tulajdonú debreceni libakereskedő társaság bukását, már bőven volt agrárvállalkozói, "zöldbárói" tapasztalata. Az IF Rt.-t ráadásul ugyanúgy offshore-talapzatra építették, mint a Hajdú-Bétet: míg utóbbinál ciprusi, írországi, Turks- és Caicos-szigeteki adóoptimalizáló cégekből állt a tulajdonosi kör, a bajai családi érdekeltség pénzeit Liechtensteinbe terelték. És nem mellékesen: az International Food és a Hajdú-Bét botrányos felszámolásához ráadásul ugyanaz a korrupciógyanúba keveredett cégbíró segédkezett.

Múlt heti cikkünk megjelenése után az Együtt-PM Szövetség sajtóközleményt jelentetett meg, melyben - egyebek mellett - a következő állítások szerepelnek: "A valóság a sejtetésekkel szemben az, hogy Bajnai Gordon az International Food Zrt. üzleti döntéseinek meghozatalában operatív módon soha nem vett részt, a cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt."

Az alábbi, az International Food hivatalos aktáiból származó dokumentum ugyanakkor lapunk igazát erősíti. 1998. május 15-én, amikor az International Közgyűlése a 100/1998-as számú határozatával eldöntötte a részvénytársaság jogutód nélküli megszüntetését, Bajnai Gordon a cég legnagyobb részvényeseinek egyike volt - vagyis hazugság, hogy a "cég csődje idején a vállalkozáshoz köze nem volt".
Lehel
2013-11-01 17:43:30
Mit jelent és miért fontos a Nemzet, a hűség és a család ?

http://www.youtube.com/watch?v=YoaD0DGTCFU
HunorMagor
2013-11-01 17:25:54
A Jó Isten áldja meg, minden értékes, áldott honfitársamat !
Molnár V. József Magyarnak lenni büszke gyönyörűség 2013. sze http://www.youtube.com/watch?v=MMsme1HJsu8
totya54
2013-11-01 14:27:31
Topi
2013-11-01 12:56:28
Lehel
2013-10-31 10:33:11
Kedves Fórumtársak !

Országunk gazdasági szuverenításán keresztül válhatunk csak szabaddá.
Ami ma történik, az nem más, mint üzleti spekuláció, azaz kaszinó színhelyévé tették Hazánkat és ezt az állapotot védik minden erővel.
A belső béke,illetve a honi önfenntartás feltétele a Ft védelme, a belső értékteremtő folyamatokat védelme( ami itt a Ft -nak értéket ad !!! ). Ne szólhassanak bele mások,illetve ne húzhassanak idegenek tetszésük szerint hasznot belőle ( Churchill azzal indokolta a II. Vh "jogosságát", a németek leverését, mivel szerintük "nem fogadható el, hogy egy "népet" kizárjanak egy ország gazdaságának működéséből."
Szerintem pedig ez a nemzetek közötti béke alapvető feltétele.
Kiknek érdeke ennek akadályozása ?
Nyilván a Churchillhez is tartozó szocializáción átesettekéi. Én azt mondanám, azokéi, akik természetesnek azt tartják, ha kényszerrel vehetnek rá embereket, hogy tzartsák el őket fizikai szükségleteikben, amíg szellemileg ők vindikálják még arra is a jogot, hogy az eltartók szellemére erőszakot gyakoroljanak.

Churchilltől idézett mondás a legnagyobb badarság, amit valaha hallottam - ezért történtek és történnek háborúk - és a népek békességes életére ez jelenti a legnagyobb veszélyt,ha nem engedik őket saját belső viszonyaikban szuverénen gazdálkodni és hitük szerint élni, vitáikat kultúrális, gazdasági egységükön belül eldönteni.
Ugye nem csak magyar szólás-mondás, hogy a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás2 ???

Akkor, ha egy idegen kultúra jogot formál más népek gazdasági elszámolásának (főleg belső elszámolásának) befolyásolására, miként érvényesülhetne egy nép szuverenítása, autonómiája ?
Persze sehogy.
Félő, hogy most a Székelyek esetében is nehogy ez következzen be még azon esetben is, ha valami féle autonómiát képesek leszünk kiharcolni.
Martin Killeen
2013-10-31 06:36:04
Kedves SZERKESZTO/K!

Okt. 14-tol nem tudtam hallgatni
az eloadasokat. Hol lehetne megtalalni az
okt. 14-18 valamint a 21-i musorokat? Elore is nagyon koszonom a valaszt. Szebb jovot! Udv. Barbara
HunorMagor
2013-10-31 06:24:54
Áldásotok bőséges legyen !

A Magyar csak családban gondolkodjon, amely egységben van és egységben tartja a nemzetet, a családi kötelékkel. (kötél ékkel) És mosakodjunk meg kristály tiszta vízben, amely ki mos közülünk minden sarat piszkot, amely el szigeteli egymástól a nemzet családot.
Benedek áldás rád !
Áldás minden Magyar szívvel rendelkezőre.
Apista
2013-10-30 19:37:50
A ma betelefonáló Attila mintha nem egy másik kontinensről, hanem egy másik bolygóról nézné a világot.
HunorMagor
2013-10-30 06:31:03
Tudásotok ami a Jó Istentől van, bőséges legyen ! Néhány hete néztem egy természet filmet, amelyben a varacskos disznók játszották a főszerepet. Éppen mentek a sárba vagy iszapba megmártózni, amikor ismertetik a következő tényt. Ha ezek a varacskos disznók nem fürödnének meg ebben a sárban, vagy iszapban akkor az élősködők elszaporodnának a bőrében és hamarosan megbetegednének, és elpusztulnának . A mi esetünkben mi az eljárás, amellyel bizonyítani tudjuk hogy amit teszünk az merő önvédelmi reakció és nem gyűlölet ???? Nekünk is meg kell mártózni az életet, és áldást hozó iszapban és akkor egészségesek leszünk :)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.