Martin Killeen
2013-12-01 07:20:32
Menyhart Martanak es vagy Evanak uzenem, hogy sajnos nekem nem jott be az ujsag azota sem. Azt a bizonyos kodot milyen e-mail cimre kuldhetem?
Udv. Barbara
Ajózsef
2013-12-01 03:36:02
Ott kezdődik, hogy Kazinczyék eldobtak egy gyönyörű nyelvet ugyanakkor, amikor egy nyelvet akartak bolond apostolsággal megjavítani. Kettős volt a baj s a baj oka: Nyugatról jöttek hirtelen a fogalmak, s az akkor intelligensnek mondható magyarság nem tudott magyarul...
...Ott volt kezük ügyében a legpompásabb nyelv, de ők nem ismerték a parasztot, s azután jött a zsidó, akitől igazán mindent lehet követelni, de azt már nem, hogy magyar nyelvre tanítson bennünket. Lett tehát a magyar nyelvből egy ál-magyar nyelv, színtelen, alkalmazkodó, csigerszerű, más nyelvekből fordított s csak néha komikusan magyarkodó nyelv. Még tán ilyen sincs, mert ezt az ilyen nyelvet is minden ember átdolgozza a maga számára, ha beszél vagy pláne ír. Majdnem bűnt követek el, de politizálok, mert a magyar nyelv tragédiája egyenesen ugyanaz, mint a magyar demokráciáé. Tetszett volna demokratikus államreformokkal fölsegíteni a színre, fórumra a jól beszélő magyar parasztot, ma lenne tüneményes, szép, dús magyar nyelv...
...a nyelvünknek pedig, melynek nyolc évtized óta minden hírhedt védője hóhéra volt, nem kellett volna megcsúfolódni.
...az eldobott magyar nyelvet közös akarattal talán föltámaszthatnók, de ha föltámad máma, kikkel beszélhetnénk vele?
Ady Endre: Van-e magyar nyelv?
Link
http://www.3szek.ro/load/cikk/16565/www.istanbuldaevdeneve.com
bmariaterezia
2013-11-30 20:05:52
Így már sikerült megnyitnom a tegnapi adás videóját, ahogy a honlapon lévő linkre kattintottam.Hálás szívvel köszönöm!Áldás!
HunorMagor
2013-11-30 19:44:41
HunorMagor
2013-11-30 19:43:55
totya54
2013-11-30 18:06:09
bmariaterezia
2013-11-30 17:34:23
SAJNOS A PÉNTEKI ADÁS 2.RÉSZÉT NEM SIKERÜLT MEGNÉZNI, HIÁBA MÁSOLTEM BE A LINKET !PEDIG NAGYON SZERETNÉM MEGNÉZNI ÉS ELŐFIZETŐ IS VAGYOK AZ AKTV-ÉRE ÉS AZ AKA-RA KÖSZÖNÖM..
Ajózsef
2013-11-30 16:35:25
Ébredj, magyar!
Országodon kufárok osztoznak,
rabtartóid leszármazottjai,
s kik raboltak, öltek, véredet vették,
ma mástól rabolt palotákban élnek.
Szétterelnének száz apróka pártba,
hogy szavazatod feldarabolódjon,
s egy kisebbség, fölzárkózva keményen,
uralkodhasson a többség felett.
Gyermekeid lelkéből már kiöltek
tisztességet, Istent és Hazát.
Volt kínzólegények demokráciára
tanítják ma az unokát.
Szabadságról rikácsol a lopó,
a fosztogató igazságról fecseg,
s aki kifosztott, ma igazságról kesereg.
Wass Albert
Topi
2013-11-30 10:35:06
szerkesztő
2013-11-30 08:20:34
Az előfizetőknek jelzett úton egy kattintással elérhető a pénteki műsor három része. A kívülálló érdeklődőknek a www,kubinyitamas,hu nyitóoldalról a témajavaslatok helyén csak a 2. sort, tehát a linket kell kimásolni és felül a
www.kubinyitamas.hu helyére bemásolni, és így számukra is nézhető a pénteki Cenzúra nélkül!
Lehel
2013-11-30 07:40:55
Kedves Kuruc Pista !
Köszönöm a visszajelzést és az együtt gondolkodás lehetőségét, amit nem hogy nem bánok, de megtisztelőnek tartok !
Kikötöm persze, hogy nem válhat erőszakká, csupán egyéni vállalás kérdése, hogy ki osztozik egy adott közösség (egyén) ideológiájával -mert aki igen, azokon a közösségi viselkedés okozta sár is nyomot hagy.
Akik viszont nem akarnak besározódni, azoknak el kell szigetelödniük a velük szemben másként gondolkodók közösségétöl...
Egy ilyen írás keretei nem engedik a teljes kifejtést, talán valamelyik műsorban lesz lehetőség szóban megvitatni !
Itt csupán annyit tennék hozzá, hogy közösségi felelősség, sőt kötelesség egy adott eszmeiség védelme.
Egyéni feladat az, hogy a kérdést megfogalmazzuk az igazságszolgáltatást végzők felé,
majd a közösség feladata az igazságszolgáltatás számonkérése, amennyiben az NEM AD HELYES VÁLASZT !
Marcsi
2013-11-30 06:17:29
Martin Killeen
2013-11-30 04:42:41
Kedves Benedek!
Nagyon tetszett, amit az elaggott sorosrol irt, a nyogdeselese is. Remelem, hogy nem hiaba fel az a ++emetlada!
Martin Killeen
2013-11-30 04:34:15
Kedves ME! Azota mar lattam,. hallottam mindket reszet a csodas musornak. Koszonom. Szebb jovot! Barbara
salesz73
2013-11-29 22:23:50
Martin Killeen
2013-11-29 21:26:41
Kaliforniaban tokeletesen lehetett hallani mindent, de amikor a talan Laszlo befejezte es Tamas mondta, hogy varni kell, azota nem jon be semmi, hiaba probaltam a "segitseget": bemasolni a bongeszobe. Kerem, hogy aki tud segitsen. Elore is koszonom, Barbara
HunorMagor
2013-11-29 15:21:53
A Boldogság barátságossá tesz,
a megpróbáltatások erőssé,
szomorúság emberségessé,
a kudarc alázatossá.
Egyedül a REMÉNY visz előbbre...
Ma kezdődik a BARÁTSÁG HETE !
Küldd el Barátaidnak ezt az üdvözletet (nekem is, ha barátaid közé sorolsz) és figyeld, hány üdvözletet kapsz !
kurucPista
2013-11-29 09:13:39
Kedves Lehel! (Re: antiszemitizmus)
Nagyon fínom, nagyon tiszta Vélemény! Alkalmaznám - ha nem bánja...
Már csak az 'igazság-szolgáltatás' válaszát kell kivárnunk...Üdv! kP
Apista
2013-11-28 19:07:07
Pápa=Isten földi helytartója=VICARIVS FILII DEI=666
Lehel
2013-11-28 16:48:17
Kedves Jób !
Köszönöm a választ !
Úgy vélem minden embernek elvitathatatlan joga az, hogy szeret valamit, valakit, vagy nem.
A másik dolog, hogy a szervezetünk és a pszichénk is ÖSZTÖNÖSEN" VÉDEKEZIK a támadókkal szemben ELLENANYAGOT TERMEL.
Ezt senki nem vonhatja kétségbe, SEM NEM TILTHATJA MEG.
Innentől számomra nem jelent megbélyegzést az "antiszemita" jelző, csupán azt, hogy valaki gyakorolja jogát,illetve működik az immunrendszere.
Az pedig, hogy miért alakíthatták ezt az egyszerű állapotot olyan cimkévé, amivel bűntetlenül sérthetik jogainkat, azt az igazságszolgáltatásnak kell megválaszolnia...feltéve, ha valaki merészelni feltenni számukra a kérdést.
Üdvözlettel
Lehel