Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Tamás
2013-12-10 16:13:23
Bocsánat MSZP -t írtam MSZMP helyett.
Terézia
Tamás
2013-12-10 16:08:44
Kedves pestszentlőrinci Gábor !
Utánanéztem az interneten ki ez a Nyikos László.Ez az ember 24 éves korában 1967-ben belépett az Mszp-be és végigjárva a minisztëriumi,tervstatisztikai,meg szakszervezeti állásokat ahol az elvtársak jól fizetetten és vígan éltek ,maradt MSZP tag 1989-ig.
Megkérdezték töle egy riportban miért a Jobbik ? Azt válaszolta,hogy vėgigjárta a tôbbi pártot is,egyedül a Jobbik mutatott fogadõkészséget. Röhej ! Gábor, kérdezze meg idősebb rokonait,ismerőseit,milyen emberek voltak azok,akik 24 éves korukban beléptek
a pártba ! Már megint a rókára akarjuk bízni a tyúkokat,hogy a ö vigyázzon a tyúkok életére és létszámára.
Ön nagyon értelmes,rendes fiatalembernek túnik, gondolkodjon el azon,amit az idősebbek mondanak.
Üdvözlettel:Terézia /Önnek:néni
Kis Tibor
2013-12-10 15:19:03
szerkesztő
2013-12-10 12:57:35
Kedves me!

Az időelcsúszást nem tudjuk egyelőre helyreállítani, remélem egyszer eljutunk oda is.
Régi Jobbikos
2013-12-10 12:54:04
A Jobbiknak pontosan a Gáborféle hozzászólók ártanak, mert mindig előjön belőlük a szemellenzős aktivista. Egymilliós pártnál szükségzerúen vannak olyanok, akiknek háttérbe kell húzódniuk, akár Nyikosról van szó, akár a Jobbik által fizetett voltkommunista riporterről, akár a Szabó Gábor által zugtanulmányokban fizetett MSzP tagokról.. Innen a többesszám, kedves Barbara, sajnos sokan vannak. Ha a pártvezetésbe bekerülnek, nekünk végünk van. P. Gábor szóvá tette, hogy a műsorvezető többet beszél mint ő, miközben őt rakta helyre. Ez nem csak szemtelenség, hanem félreértelmezett szerep, hiszen Kubinyi Tamás szavai nagyságrenddel fontosabbak, ezt eddig Gábor nem vette észre? Szóval ha jót akarasz a Jobbiknak Gábor, akkor vond le a következtetést, ne hőzöngj és fogadd el a jobbító szót az okosabbtól. Ez a Jobbik érdeke.
Martin Killeen
2013-12-10 05:45:34
Minden tiszteletem es elismeresem Kubinyi Tamas konyvei, munkassaga es az AKTV csodaval hataros megalapitasa ellenere (es az is csoda, hogy fent tudja tartani masfel eve egyetlen szunnap nelkul), meg kell jegyeznem, hogy PESTSZENTLORINCI Gabor kikapcsolasa nem volt fair, kulonben sem, de foleg azert nem, mert almoskiralytelevizio@gmail.coma musor cime: CENZURA NELKUL! Meg egy megjegyzes: nem ertettem, hogy az egyetlen, volt mszp-s kepviselorol szolva, miert beszelt vegig tobbesszamban? Szebb jovot! Barbara
szerkesztő
2013-12-09 23:20:36
Kedves Barbara!

Korábbi kérése alapján négyszer elküldtük Önnek az archívum elérhetőségét és a decemberi lapot. Valami gond lehet az e-mailjével, mert ennyiszer nem szoktunk tévedni. Kérem, küldjön egy e-mailt az almoskiralytelevizio@gmail.com címre és a válaszlevélben megoldjuk.
Martin Killeen
2013-12-09 19:57:09
Kedves Szerkesztok!
A Karacsony-i es az az elotti Magyar Ember-t sem kaptam meg, ezen kivul a mai adast es pentekit sem tudtam meghallgatni. Nagyon varom a valaszukat, mert a fuggoseg miatti elkeseredesemben talan fel fogok menni az echotv.hu-ra, ami nagy veszellyel jar! Szebb jovot! Udv. Barbara
bémargó
2013-12-09 19:29:46
Nagyon szép, felemelő volt a ma esti műsor. Köszönet érte.
kurucPista
2013-12-09 18:45:12
Re: kedves 'me' !
Biztos, hogy csak 1 órát vagy elmaradott? Vigyázz'me a helyzet fokozódik! - tudod - oszt mégjobban lemaracc!
Kubínyi Tamás munkásságát talán nem kellene 'ennyire' 'méltatnod'! és nem itt, hanem máshol, mást 'nyaldosnod'.
Annyi jó - nekedvaló - másságos oldal van! Asztat ajánlanám én neked - üdvözlettel kP
Borsodi
2013-12-09 11:54:27
December 9: A korrupcióellenes világnapot minden év december 9-én rendezik az ENSZ Korrupció Elleni Egyezményének 2005. decemberi hatályba lépése óta.


Ennek keretében ZÁRTKÖRŰEN TANÁCSKOZTAK, hogy mit is mondhatnának a nyilvánosságnak, majd sajtótájékoztatót tartottak:

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke és Kónya István, a Kúria elnökhelyettese a korrupcióellenes küzdelem világnapján.
kurucPista
2013-12-09 09:50:41
Szerencsére - kedves Borsodi - azért NEM! Nincs mindenhol ott, vagy hatalmon! Pl az ébredő Dél-Amerika - Bolívia,Venezuela vagy Irán - amely épp meg tudta magát menteni a 70-es években az amerikai elnyeletéstől, a helytartó sah árulásától. Nekünk is hasonlóképp kellene eljárnunk az árulóinkkal! Csak ezekről nem, vagy hazugan számol be a zsé-média! Sok helyütt zajlik az 'ébredés' - remélem kisHazánkban is - és egyre eőteljesebben. Ezért különös köszönet Kubínyi Tamás kiállásáért, a Televízióért, a köréje gyülekező kis Közösségért! Üdv! kP
Borsodi
2013-12-09 08:02:21
(kurucPista gondolatának folytatása). s bizony mindenütt ott van a háttér-hatalom.
Megdöbbentő hír számomra az volt, mikor Kásler Árpád bejelentette, hogy Horvátországban pert nyertek a devizahitelesek.

Nem az, hogy nyertek, hanem az, hogy olyan országban is betudták vezettetni (ez csak politikai - állami jóváhagyással működik!) ezt a devizahitel alapú átverést, ahol még csak külső kényszer sincs, mert nem EU tagok.
kurucPista
2013-12-08 22:19:17
Bizony-bizony - kedves Borsodi - nagyszerű látleletet adott Laci a mai Amerikáról! Érdemes visszanézni > http://www.youtube.com/watch?v=xNFKO6uV6F0 < - 41perc30-tól! Hogy mennyire ugyanaz a háttér-hatalom teszi ott és itt mindezt - a 'demokrácia' diszletével - jól kivehető a hasonló jelenségekből. Persze ugyan ezért tákolták össze az Eu-t is...
totya54
2013-12-08 15:55:53
Sziasztok! Esti mozi: http://gloria.tv/?media=127651
Topi
2013-12-08 08:18:59
Juhász Gyula:

Karácsony felé (1902)

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Behegesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.
Éva
2013-12-07 18:29:29
Úgy emlékszem, hogy Szaniszló Ferenc mondta, hogy a székely himnusz eredeti szövege szerint a porlik sora így hangzott: "Maroknyi székely őrt áll, mint a szikla."
A porlik nem is illik az élő emberhez, a halott porlik, a mállik még úgy sem illik. A győzelemért harcra képes nép nem mállik, hanem büszke és a maradék erejéig kitart, őrt áll, a székelyek ilyenek. Ha az eredeti az, amit Szaniszló mondott, akkor ezentúl úgy kellene énekelni.
Ajózsef
2013-12-07 17:12:31
Wass Albertnek a Kossúth nóta szövege nem tetszett. Pap Gábornak a Székely Himnusz üzenete, azaz hogy a székely mállik, porlik, szúrta a szemét, ezért kiegészítette két versszakkal.

SZÉKELY HIMNUSZ

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
Göröngyös úton, sötét éjjelen,
Segítsd még egyszer győzelemre néped,
Csaba király, a csillagösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
Népek harcától zajló tengeren,
Fejünk az ár ezerszer elborítja,
Ne hagyd el Erdélyt, Erdélyt, istenem!

a két új versszak amelyet Papp Gábor művészettörténész a Székely Himnusz kiegészítésének szánt.

Kigyúlt a mennybolt, zeng a hadak útja,
Csaba királyfi gyűjti táborát,
Szűnik az átok, kiapadt a kútja,
Szívünkön égi öröm lángol át.

Hiába zúgsz már gyűlöletnek árja,
Megáll a szikla, nem porlik tovább,
Imánk az Istent újra megtalálja,
Köszöntsd ma népem, üdvöd hajnalát.
Borsodi
2013-12-07 08:54:54
Nagyon hasznos volt a kaliforniai Laci tegnapi betelefonálása, amiben az "amerikai álomvilágról" húzza le a leplet.

Az emberek nem szívesen beszélnek a saját ballépéseikről, ami többnyire egy átverés következménye és
a saját nyomorúságukról sem, ami szintén többnyire külső hatások összetevőiből jön össze.
Ám bemagyarázzák az embereknek, hogy ez saját egyéni hibájuk:

Propaganda: Nagy a jólét az országban, fejlődik, a gazdaság! Ja, hogy Te kivétel vagy? Keresd a hibát magadban! Miért nem tanultál, miért nem választottál másik szakmát, miért fogyasztasz többet a kelleténél, pazarlod a vizet, stb stb ..

Nagyon köszönöm Laci betelefonálását és a műsorvezető munkáját is!
Topi
2013-12-06 19:12:55
cigányügyben egy tisztességes ítélet-

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta - jogi képviselő dr. Manger Marcell

B. István jogi képviselője dr. Manger Marcell a Nemzeti Jogvédő Szolgálat partner ügyvédje (MTI-OS)


B. István két gyermekes családapa, 15 éve kiemelten képzett mentőápoló, egészségügyi dolgozó, a feloszlatott Magyar Gárda ceglédi vezetője ellen a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indított eljárást 2010. augusztus 4-én közösség tagja ellen, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette (büntetési tétele 2-8 év) valamint lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette (büntetési tétele 2-8 év) gyanúja miatt. A cselekmények halmazati büntetési tétele 2-12 év szabadságvesztés. B. István 2010. augusztus 4-től 2010. október 1-ig volt előzetes letartóztatásban.


A nyomozás végén az ügyészség a fenti gyanúsítás szerinti bűncselekmények miatt emelt vádat B. István ellen. A tényállás röviden:


B. István Cegléd Ugyer városrészében található tanyavilágban rendszeresen szervezett gárdista társaival napközbeni és esti órákban járőrözéseket. Ugyer városrész bűncselekményekkel kiemelten fertőzött terület, ez elsősorban az ország más részéből néhány éve odaköltözött népes, cigány származású L. család deviáns, bűnözői életmódja miatt. A vádirat szerint az ügy I. r. vádlottja, a helyi körzeti megbízott ezen járőrözésekről tudott, sőt, ő kérte meg B. Istvánt a járőrözésekre és hogy értesíti őket, ha bejelentés miatt rendőri kivonulás lenne, hogy legyen alkalmuk eltávozni a helyszínről. A vád szerint mindezt azért, mert az L. családot roma származásuk miatt meg akarták félemlíteni és fenyegetésekkel el akarták üldözni a környékről.

A vádirat I. pontja 4 esetet sorol fel:

- 2010. 01. 30-án B. István ismeretlen társaival fekete ruhában fenyegető és szidalmazó bekiabálásokkal próbálta származásuk miatt elköltözésre rávenni az L. családot,

- 2010. 02. 14-én ismeretlenek hasonló módon fenyegető és szidalmazó bekiabálásokkal próbálták származásuk miatt elköltözésre rávenni az L. családot,


- 2010. 02. 18-án ismeretlenek egy több méteres keresztet szegeztek az L. család kerítéséhez amit meggyújtottak (Ku-Klux-Klan módra)

- 2010. 02. 28-án az L. család a családfő szabadulását ünnepelte 50-100 fővel, részegen életveszélyesen, háza felgyújtásával megfenyegették a szomszéd tanya lakóját és családját, aki B. Istvántól kért segítséget. B. István 6-8 társával a helyszínre ment, egyiküknél balta volt és egy riasztófegyver, a szomszéd házához megérkező gárdistákat meglátva az L. család tagja védekezésül kaszát, kapát, botokat, fejszét ragadva kirohantak ahol szóváltásra került sor köztük és B. István és társai között, egy riasztólövés is eldördült, tettlegességre nem került sor.

Mindezt a vádirat szerint B. István az L. család cigány származása miatt, rasszista indítékkal követte el, ezzel valósította meg a közösség tagja ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett erőszak bűntettét.

A vádirat IV. pontja lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolta meg B. Istvánt, mert a házkutatás során egy az Osztrák-Magyar Monarchia időszakából származó pisztolyt találtak nála amit dísztárgyként tartott otthon, egy barátjától kapta.

A védekezés alapja végig az volt, hogy a cselekmények nem rasszista indítékkal, nem az L. család cigány származása, hanem annak bűnöző életmódja miatt történtek, a keresztégetésben való részvételét B. István tagadta, a járőrözést elismerte, és elismerte a 2010. 02. 28-i cselekményben való részvételét, azonban ez esetben jogos védelmi helyzetre is hivatkoztunk, mivel az L. család által megfenyegetett szomszéd segítségére mentek ki.

A lőfegyver vonatkozásában a szakértő kimutatta, hogy azzal legalább 30-40 éve senki nem lőtt, senki nem próbálta meg használatra alkalmassá tenni, az neki is csak hosszas munkával sikerült, így ez esetben a társadalomra veszélyesség hiányára hivatkoztunk.


A Budapest Környéki Törvényszék 2012. június 27-én meghozott ítéletével B. Istvánt a lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés vádja alól társadalomra veszélyesség hiányában, így bűncselekmény hiányában felmentette, azonban bűnösnek találta a közösség tagja elleni erőszak bűntettében a 2010. 01. 30-i esemény és a 2010. 02. 28-i események miatt. A keresztégetésről megállapítást nyert, hogy azt vélhetően az L. család tagja maguk csinálták, így akarván magukat áldozatnak beállítani.

A Törvényszék tehát bizonyítottnak vette, hogy a 2010. 01. 30-i és 2010. 02. 28-i cselekményt B. István a sértettek roma származása miatt követte el, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette és elrendelte B. István pártfogó felügyeletét.

Az ügyészség az ítéletet minden vonatkozásában tudomásul vette, B. Istvánnal a felmentő részt tudomásul vettük, az elítélés ellen fellebbezést jelentettünk be, elsődlegesen felmentésért, másodlagosan téves minősítésért.

A Fővárosi Ítélőtábla dr. Néhrer Péter vezette tanácsa 2013. november 21-én meghozott jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta.

Az ítélőtábla kimondta, hogy B. István tettét nem a "sértettek" cigány származása miatt, tehát nem rasszista indítékból, hanem kizárólag azok deviáns, bűnöző életmódja miatt követte el, tehát nem állapítható meg a közösség tagja elleni erőszak büntette. (A tanács elnöke nagyjából 15-20 percig ismertette az ügyben sértett tanúként kihallgatott L. család tagjainak priuszát, gyakorlatilag mindannyian többszörös visszaesők főleg vagyon elleni és személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt, a családfő jelenleg is 8 éves szabadságvesztés büntetését tölti, de a család legfiatalabb 14 évet betöltött tagja is előzetes letartóztatásban van - az elsőfokú tárgyalás során is előzetesben volt - és még a tököli börtönben is további bűncselekményeket, így szemérem elleni erőszakot követett el.)

Az ítélőtábla egyetértett a védelem azon érvelésével is, hogy a 2010. február 28-i cselekmény során B. István nemhogy nem rasszista indítékból cselekedett, de egyértelműen jogos védelmi helyzetben volt, hiszen a "sértetti" család fenyegette meg a szomszédot és ők támadtak a kiérkező B. Istvánra és társaira az élet kioltására alkalmas eszközökkel. A szóbeli indokolás szerint az ügyészség itt "vádlottat tévesztett" mert nem B. István, hanem az L. család tagjai ellen kellett volna eljárást indítani és vádat emelni.

Az ítélőtábla kizárólag a 2010. január 30-án történt járőrözés során az L. család házánál történt fenyegető bekiabálások miatt marasztalta el B. Istvánt, azonban ezt sem rasszista indítékúnak vette, hanem a család bűnöző életmódja miatt elkövetettnek, ezért garázdaság bűntettét állapította meg.

A Fővárosi Ítélőtábla ezen egy cselekmény miatt - az első fokon kiszabott 2 év, 5 évre felfüggesztett börtön helyett - B. Istvánt büntetés kiszabása helyett 1 évre próbára bocsátotta, pártfogó felügyeletét is mellőzte. B. István tehát továbbra is büntetlen előéletű, így nem csupán megtarthatja az Országos Mentőszolgálatnál betöltött állását - megjegyzem az OMSZ Ceglédi Állomása mindvégig kitartott megbecsült dolgozója mellett, több beadványban is méltatták kiváló munkáját - de az előzetes letartóztatásban töltött időre még kártérítés is jár a részére.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.