Ajózsef
2013-12-24 20:25:06
Kedves kurucPista!
>Vajon lesz egyszer ebből szabadulás...?<
épp most szőjük a szabadulás szőttesét...
Topi
2013-12-24 14:40:46
kurucPista
2013-12-24 10:41:01
... és akinek -vajon miért...?- Ady ezt írta: "Bajt okozott a te pénzességed... Hidd el, hogy nagyon sokszor nagyon-nagyon szerettem volna, ha neked sincs pénzed."
Köszönet az 'adalék'-ért - kedves Ajózsef! Át és át vagyunk szőve ezekkel... Vajon lesz egyszer ebből szabadulás...?!
Topi
2013-12-24 09:39:22
Martin Killeen
2013-12-24 07:01:35
Bocsanat, Schiff! Szebb jovot! Barbara
Martin Killeen
2013-12-24 06:51:46
Kedves Mindenki, akit erdekel a kuruc.info Schiffer Andrasrol szolo cikke, mert az uldozott retteg hazajonni Magyarorszagra. Csak egy hozzaszolast ragadtam ki a sokbol, ime: "Mindent felforgattam,hogy egy fekete karszalagot találjak,és azt feltegyem....De nem vóóót...Hát akkor...Nincs gyászolás,marad az öröm"
Topi
2013-12-23 18:52:10
Ajózsef
2013-12-23 18:35:26
Egy kis adalék deutschtomika pedigréjéhez:
Hatvany Lajos báró úr ősei természetesen valamikor sem „Hatvanyak“, sem pedig bárók nem voltak. A „Deutsch“ család (mert eredetileg így hívták őket) az 1867-es magyar agyalágyulás eredményeként megvalósított emancipációnak köszönhette, hogy a nemrég még Galiciából beszivárgott hasonszőrű hittestvéreivel együtt pár évtized alatt olyan mértékben meghódíthatta Magyarország gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi életét, mint a waterlooi csata nagy börzejátékával a Rotschildok Angliáét...
1873-ban 500 000 kemény aranykorona ellenében és a kormánypárt választási kasszájának állandó üressége következtében I. Ferenc József először magyar nemesi, majd 1908-ban bárói rangra emelte őket. Hatvany Lajos báró úr ezt később úgy hálálta meg, hogy 1918-ban tagja lett Károlyi Mihály hírhedt nemzeti tanácsának, összebarátkozott az 1919-es kommunista gyilkosokkal, majd Kohn-Kun Béla menekülése után maga is Bécsbe „emigrált“. A Kúria hazaárulásért 4 évi fegyházra ítélte, de 1927-ben már újra otthon volt, beleszerkesztgetett az általa pénzelt Pesti Naplóba s a Horthy-rendszer, kiváltképpen Bethlen István rosszemlékű korszakában eltűrte, hogy a hazaáruló báró újra meghatározó tényező lehessen a meghódított magyar honban. A Nyugat megalapítása, azon keresztül Ady Endre és a legjobb magyar írók felvásárlása, a magyar szellemi élet befolyásolása a szabadkőművesség, liberalizmus, majd egész a kommunizmus irányáig a Hatvany-Deutschok és a velük összeházasodott vagy rokonvérű családok teljesítménye volt...
Sértő előtt Adyn kívül „támogatta“ már József Attilát is. S talán az sem teljesen véletlen, hogy az általa megtámogatott három nagy magyar tehetség sorsa félelmetesen hasonlatos. Mindhárman fiatalon és tragikusan fejezték be földi pályafutásukat. Ady mindössze 42 éves, mikor a vérbaj végez vele. József Attila valószínűleg a melegszívű mecénás önzetlen támogatásának hatására, örömében ugrott vonat alá. Sértő Kálmán pedig már legalább három halálos betegség hordozója, mikor végül rádöbben, hogy kik közé keveredett.
Szabó Dezső az „Elsodort falu“-ban mindenesetre jól megérdemelt emléket állított a „báró“ Hatvany-Deutsch családnak és a család legnevezetesebb tagjának, Hatvany Lajosnak.
További részletek:
http://kuruc.info/r/9/103973/#ixzz2oK68uRn9
Topi
2013-12-23 18:20:42
Lehel
2013-12-23 15:05:33
Köszönöm a választ kedves Tamás és köszönöm az előadást is !
Árpád királya szerepelhet és nem Árpád király.
Áldott Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok !
Ajózsef
2013-12-23 13:47:32
Kedves Jób!
Köszönöm válaszát, tökéletesen igaza van, >Ha elfogadjuk, a "...csak a szépre emlékezem..." elvet, hamar tévútra kerülhetünk.<
Magam is ezt vallom. A múlt hibáiból tanulnunk kell, mindig igazi nevükön kell neveznünk őket, ezért viszketett meg a billentyűzetem amikor azt hallottam, hogy előléptette Grúznak azt a gazembert.
Sajnos az is előfordul, hogy Kohn Berele-t vagy Roth (Rosenfeld) Manót és tettestársaikat valaki Magyarnak nevezi, szarvashiba, mintha valaki zsidónak mondaná Ponczius Pilátust, nem ő római volt, Júdea helytartója. Emezek pedig a mi helytartóink voltak, rokonságukat pedig a következő 2014-es választáson, legalizálhatja aki akarja.
A gyógyulás útja ha egyre többen felismerik és nevén merik nevezni az alattomos kórt, ami gyengíti nemzetünk, márpedig nemcsak hiszem és vallom, de hála Istennek, azt látom nap mint nap, hogy ébred a Magyar.
Országok országa Törvénytudás népe,
Napkelet s Nyugat közt
A világnak fénye,
Nagy a te nemzeted,
Nagy a te végzeted,
Oly messze magasztos,
Hogy föl sem érheted.
Mint a magas mennység,
Szíved mérhetetlen,
Életed gyökere
Szent és sérthetetlen,
Hegyek, árnyas erdők,
Hős föld büszke népe,
Ez a te végzeted
Ősi öröksége:
Erős, gazdag vár vagy,
De az örök törvényt,
Amit Isten rád rótt,
Vállalnod kell önként,
Hogy beteljesüljön
Győzelmes végzeted:
Úr oltára te vagy,
Emeld fel a fejed!
Adjon az Isten Önnek és minden Magyar testvérünknek erőt és kitartást a ránk váró munkához.
Borsodi
2013-12-23 11:40:31
helyesbítés:
Atilla Király Gimnázium
:-)
Borsodi
2013-12-23 11:36:49
2013-ban az abai gimnázium felvette az Attila Király nevet! :)
Ez hogyan lehetséges? Az igazgató és a tanárok bemutatkozását elegendő elolvasni és megérthetjük:
http://www.abaigimnazium.hu/tanitoink.html
Ilyen iskolába szeretném járatni gyermekemet! :)
yobo8258
2013-12-23 07:21:32
A szombati F É N Y L Á N C R Ó L :
Már este 10-re a legtöbb résztvevő hazaért.
A guggerhegyi felújított kilátóban (mellesleg Kós Károly tervezte!) fellobbant a szent tűz.
Kikötés volt: mindenki hozott magával egy darab jelképes értékű tüzifát, akármilyen kicsi darabot.
Felhangzottak az ősi magyar énekek, aki akart, 2 percben elmondta a véleményét, hozzászólását.
Forró pogácsa, forralt bor, meleg tea várta az érdeklődőket.
Előadás hangzott el Prohászka Ottokárról, a nagyformátumú püspökről.
Gyerekek is voltak szép számmal, ők is énekeltek.
A legközelebbi ilyen alkalom:
2014 -ben, január első dekádjában kirándulás lesz - a Tahi fölötti hegyekbe.
Ekkor van ugyanis Atilla nap!
A szervezők gondoskodnak Atilla Nagykirályunk méltó megünnepléséről.
Ugyanitt: József Attila mint révülő költő címmel előadás hangzik el a nagy költő nevenapján.
Czékus Jób
yobo8258
2013-12-23 07:11:02
Kedves Ajózsef!
Sztálin előéletét pontosan írta, én is így és ennyit tudok a generalisszimusz életéről.
Talán még hozzátenném: az ARVISURA c. kiadványban szerepel egy bizonyos PÁL vagy (Paál?) Zoltán magyar ember, aki a Vörös Hadsereg tisztjeként vett részt a háborúban. Amikor aztán a híres-hírhedt hármas találkozó létrejön a SZU-ban (Sztálin, Roosvelt, Churcill),az alaponan bepoloskázott szobákban laktak a nyugati urak, mellettük egy egyszerűbb szálláson pedig Pál Zoltán. Róla tudni kell, ő viszont a magyar-zsidó Rappaport Samutól tanulta a mesterséget.
Gyakorlatilag Sztálinnak szinte semmit nem kellett tennie, a tanítvány kiválóan szuggerálta a nyugati urakat, akik mindketten egész ottlétük alatt heves fejfájásról panaszkodtak. (Csak hangulati elem: József Attilát is ez a R. Samu küldte - sátáni tudományával a másvilágra, de ne menjünk el ebben az irányba.)
A generalisszimusz élete utolsó 3 évét már teljes visszavonultságban élte, minden este hatalmas tivornyákat rendezve Moszkva melletti dácsájában. Még a hájas Hruscsovot is rávette, járjon el egy gyors orosz táncot (Trepakot).
Amikor megütötte a guta, Berija (zsidó) megtiltotta a szobájába való belépést, mindössze egy öregasszonyt küldtek be, nézze meg......Sz. leesett a kanapéról, óvatosan visszafektették, de nem mozdult......
Ekkor Berija az őrkatonákkal ismét felrakatta a már merevülő testet, majd amikor már bizonyos volt a szívhalál, küldték be az orvosokat, a műszerek pedig csak órák múlva érkeztek oda.
Különös!
Sztálin leánya, Szvetlána Allelujeva még elmondja, igen veszélyesek voltak ezek az esti-éjszakai "bulik", mert hajnal felé az állami kocsikban ülők soha nem tudták bizonyosan, vajon hazaviszik-e őket az autó vagy a KGB börtönébe.
Szergej, Hruscsov fiának ugyanez volt a véleménye könyvében.
Kedves Ajózsef, én hanggyüjtő vagyok, és - tudja - mint ilyen, szinte teljesen mindegy, milyen a rögzítendő hang.
Pl: aki bélyeget gyűjt, nyilván nem fog kidobni egy Sztálin- vagy Mussolini sorozatot csak azért, nem nem szereti.
Ha elfogadjuk, a "...csak a szépre emlékezem..." elvet, hamar tévútra kerülhetünk.
Én - jelesül éppen dec. 21-én este a Fényünnep keretében tűzgyújtási szertartáson vettem részt a Guggerhegyi kilátóban.
Bizonyára Ön is megemlékezett - akár családi körben - a Fényünnepről.
Isten áldását kérve az Ön és az én munkámra, üdvözlettel:
Czékus Jób
totya54
2013-12-22 19:58:21
Topi
2013-12-22 18:59:24
Topi
2013-12-22 18:33:44
Ajózsef
2013-12-22 17:16:40
Kik miatt vesztegel az ország?
http://magyarmegmaradasert.hu/kozerdeku/olvasoink-irjak/item/3839-kik-miatt-vesztegel-az-orsz%C3%A1g
2014 DÓZSA GYÖRGY ÉVE LEGYEN, NE IDEGEN JELKÉPÉ!
Legújabbkori történelmünkben adódtak kedvező helyzetek, amikor országunk sikere nagyrészt vezetőink döntéseitől függött, ám a legtöbbször kudarcot kellett elkönyvelnünk. Sokan tették fel a kérdést: miért, kik miatt nem sikerült kiaknázni a lehetőségeket? A kisiklatott rendszerváltás kudarcaival terhelt két évtized után pedig tömegesen kérdezzük ugyanezt, mivel a világháborúkat követő két nemzeti vagyonvesztés után elszenvedtük a harmadikat.
Akik és ahogy végrehajtották a privatizációt, nem magyar nemzeti érdekeket szolgáltak; abban segédkeztek, hogy nemzeti vagyonunk döntő részét külföldiek és belföldi nemzetidegenek szerezzék meg.
Kik állnak emögött? A kegyetlenül szétszórt, de elszakíthatatlanul összetartó nemzet önmagát kérdezi: miért nem halad kellően az anyaország, s rája támaszkodva a nemzet? Kiknek a szándékai érvényesülnek országunk, nemzetünk akaratával szemben? …
Ajózsef
2013-12-22 15:58:46