barodza
2014-03-22 09:34:15
Radnóti Miklós
Töredék
Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt
s az élő irigylé a férges síri holtat
míg habzott asztalán a sűrű méregoldat.
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, -
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
Martin Killeen
2014-03-22 08:43:36
AZ ENGEM ZSID0ZONAK A ZSIDO ROKONAIMROL...
Varga Albert megemlékezése
Huszár György gimnáziumi tanárról (APAI NAGYAPAM)
2013. május 24-én a Hősök napján, a Nagykőrösi ref. temetőben
Született 1880. augusztus 6-án Nagykőrösön
Meghalt 1915 október 29-én, Doberdó fennsíkon a 275-ös (San Michele) magassági pont védelmében. Cotici faluban temették el
(Olaszország).
Apja: id. Huszár György kisbirtokos
Anyja: Búz Julianna
Felesége: Szigeti Varga Ilona (1885-1973)
Négy gyermekük született: Benjamin, Ilona, György és Viktor. (AZ ELSO AZ EDESAPAM, AKIT RECSKRE HURCOLTAK EL AZ
az AVO-SOK, VIKTOR, FOHADNAGYKENT HALT HOSI HALALT A DON-KANYARBAN 32 EVES KORABAN, ILONA ES GYORGY FUZESGYARMATRA LETTEK KITELEPITVE)
Nagykőrösön, a Református Gimnáziumban érettségizett 1898-ban.
Tanári oklevelet Kolozsvárott szerzett 1902-ben, magyar-latin szakon.
1905-től a helyi gimnáziumban, mint helyettes, 1906-tól, mint rendes tanár működik 1914-ig. Erdélyi Múzeum-Egyesület tagja, (Erdélyi Múzeum-Egyesület Évkönyve, 1913.)
A VII. Könyvtártani szaktanfolyamot elvégezte 1913 július 3-tól 12-ig. (Magyar Könyvszemle XXI. kötet, 3. füzet, 1913 július – szeptember.)
Az első világháborúban először a szerb fronton harcol, majd 1915. július 8-tól Olaszországban a 2-3-4-dik isonzói csatában vesz részt főhadnagyi rangban, századparancsnoki beosztásban. A fronton töltött 14 hónapos helytállás után életét veszti a doberdói fennsík védelmében, 1915 október 29-én. A 29. népfölkelő gyalogezred kötelékében harcolt tartalékos főhadnagyi rangban.
Kitüntetései:
•Katonai Érdemkereszt III. osztálya
•Bronz Katonai Érdemérem a katonai érdemrend szalagján, a kardokkal.
•Károly Csapatkereszt
•Sebesülési Érem
1915. december 11-én a ref. templomban tartottak megemlékezést a gimnázium tanárai és diákjai Huszár György személyéről és haláláról. (A megemlékezés leírása a Főgimnáziumi értesítő 1915-1916 évi kiadványában olvasható.) Horváth József vallástanár az erre az alkalomra írt versét mondta el, melynek egyik versszaka így emlékezett a halottra:
Te már a hősök büszke álmát alszod
Szívünk szerette, édes jó barát
S a nagy idő szép lassan behavazza
Fényes lelkednek sírbadőlt porát
De neveden nem győzhet az enyészet!
Míg utánad tengernyi könny rezdül,
Szent biztatás égi világa árad
Gyászunk komor felhőin keresztül.
1926-ban vitézzé avatták. Huszár Györgyről a Huszonkilences Honvédek Hadtörténete című könyv is megemlékezik (De Sgardeli Ceasar alezredes szerkesztésében, 1935.) A gimnázium hősi halottainak emléktábláján Huszár György neve az első sorban olvasható.
Emlékét szintén tábla őrzi a Szigeti Varga -neve az interneten es regebbi lexikonokban is megtalalhato (ez tolem, a fenti zsidok leszarmazottjatol ered..) Felirata:
Itt emlékezünk hősi halált halt édesapánkra és öcsénkre: Huszár György, Huszár Viktor.
Ennyi! Borbala, Barbara Szebb jovot! CSAK A JOBBIK!
Topi
2014-03-22 07:32:24
A metszett@......... email cím valamiért itt nem jelet meg!
Topi
2014-03-22 07:28:28
Most kaptam, a zs liberosok evvel kampányolnak ezt küldözgetik emailban és a netten szanaszéjjel :
To: Lenin Riefenstahl , HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI
HUNGÁRIA TÁVIRATI IRODA - HTI
HÍRKÜLDÉS - feliratkozás - leiratkozás: hungariataviratiiroda@gmail.com
Pap Gábor után a neves újságíró is leleplezi Vona magyargyalázó, áltudós főtanácsadóját és körét.
Mennie kell a haynauista elnöknek, ha nem kér bocsánatot s nem rúgja ki magyarellenes embereit.
Kubínyi Tamás író, újságíró az MTV-n, a Dunán és az Echo Tv-ben is műsort vezetett, de végül túl ‘reakciósnak’ bizonyult, kirúgták. Azóta a neten vezet betelefonálós műsort.
Többek közt a kuruc szellemiségű Álmos Király Akadémia alapítója, szemben a zsidó gyökerű, magyarellenes szellemiségű, Atilla nevét megcsúfoló Vona-Baranyi akadémiával.
http://www.kubinyitamas.hu/
Vona Gábor hagyja békén a gyerekeket, és az óvodákat ne használja kampánycélokra!
Egyetlen gyermekintézményben sincs helye oktatási idő alatt a Jobbik kampányának és semmilyen politikai rendezvénynek!
A Liberálisok megdöbbenve látták Vona Gábor facebook oldalán azokat a fotókat, melyek egy óvodai kampányrendezvényen készültek
Gyöngyösön.
A Jobbik vezetője büszkén számol be arról, hogy óvodások között járt, és ezeket a pillanatokat fotókon is megörökítette, majd
közzétette.
A Liberálisok megdöbbentek a látogatásról készült beszámoló láttán, hiszen sem Vona Gábornak, sem a Jobbiknak, és semmilyen
kampányrendezvénynek nincs helye az óvodákban a gyerekek között!
Súlyosan vét a kampányetika ellen az, aki ezt az íratlan szabályt megszegi és az is, aki partnerként ezt hagyja, illetve támogatja.
Vajon Gyöngyösön tudták-e a szülők, hogy gyermekeik milyen rendezvényen vesznek részt, hozzájárultak-e gyermekeik kampánycélú
fotózásához és a fotók közzétételéhez?
Hogyan engedélyezhette mindezt az óvoda fenntartója, az intézmény igazgatója, a város polgármestere?
Vona Gábor néhány ezer forintért, adományokkal megvette, megvehette a gyöngyösi óvodásokat.
A mostani választási kampányban sok minden történt már, de amit Vona Gábor művelt, s ami a gyöngyösi óvodában
történt, annál a Liberálisok szerint aligha van lejjebb.
Kiadó: Magyar Liberális Párt
Topi
2014-03-22 07:07:07
Martin Killeen
2014-03-22 06:44:37
Meg egy utolso elottit: azert kereszteltek Borbala nevre (magam neveztem magamat Barbaranak, mert a yenkik ezt tudjak csak kiejteni), mert a 2. vilaghaboruban hosi halalt halt keresztapam tuzer fohadnagy volt es szent Borbala az o orzoangyaluk.
kurucPista
2014-03-21 22:25:05
szegény szegedi csanának is mennyit kellett kutakodnia - mire rájött...
Martin Killeen
2014-03-21 22:00:13
Igazad van, a magyargyulolet is, meg az is, hogy mindenkit lezsidozzak, minden alap nelkul. Szebb jovot a JOBBIKKAL, az egyetlen olyan parttal, aki meg nem bizonyitotta az ellenkezojet annak, amit igert, viszont elore is bizonyitott mar sok-sok mindent a nyomorszint ala sullyesztett neptomegek melletti kiallasaval. Udv. Barbi-Barbi.
kurucPista
2014-03-21 20:54:25
Barbi-barbi - nálad nem csak a ékezet hiányzik...
Martin Killeen
2014-03-21 20:46:29
benne-dek
Ki mondta, hogy kotelezo szavazni?????????????????????????????????????????????????????????
Itt JOBBIK-ozhatnak az igaz magyar emberek. A marha, a magyargyulolo meg rad illik a zsidozassal egyutt. Akit utalsz, az mind zsido, ugye, de milyen alapon? Hogy a csudaba tudtad kinyomozmni? Legalabb a nevet tudod annak a hazafinak, mert azon sem csodalkoznek be/nn/lol/ed kiindulva! A Szent Korona Torvenyt onnan tudod, hogy nem emlegettek, mert mindig meghallgatod a felszolalasaikat a Parlamentben, a kuruc.info-n, meg nagy ritkan az echoban, vagy a hirtv-ben, mert ezekben a nagyon-nagyon zsideszes tv-kben meg a maszop-os, lmp-es alakok is sokkal tobb lehetoseget kapnak? Szegyelld magad, de nagyon! Szebb jovot! Barbara, akit szinten lezsidoztal
Topi
2014-03-21 19:53:33
Topi
2014-03-21 19:08:18
kurucPista
2014-03-21 18:24:12
hát Seráf...? tényleg kérhetsz 'Elnézést' - mert ezt nagyon el-nézted!
('Válassz identitást...! - és a legvégén a BudapestPride-logo...) . . . . NaNe !!!
Borsodi
2014-03-21 14:19:04
Kérés: ha valaki belinkel valamit, az legyen szíves odaírni, hogy miről szól az , a könnyebb visszakereshetőség miatt, illetve, hogy el tudjam dönteni, hogy érdekel-e...
Gondolom más se szeret mindenre rákattintani...
totya54
2014-03-21 13:38:43
kurucPista
2014-03-21 12:10:19
LacháziGábor
2014-03-21 11:13:32
LacháziGábor
2014-03-21 11:07:57
LacháziGábor
2014-03-21 11:01:25
Borsodi
2014-03-21 10:15:37
Minden "nyugati" ország a háttérből van irányítva. Ne tessék most csak Ukrajnára gondolni..
a bizonyítékok már 1956 októberében megjelentek Magyarországon (csak akkor még nem állt össze a kép az emberekben).
Adalékok Molnár V. József előadásából:
https://www.youtube.com/watch?v=5h5JzSFfqFk
az októberi események Molnár V. József tapasztalataiból, a 46-ik perctől...
54-perctől: amerika és anglia is kidobta a magyarokat 56-ban, csak a lengyel és jugoszláv nagykövetség engedte be és hallgatta meg a magyarokat.