Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

barodza
2014-03-29 06:09:53
Kun Miklós nemzedéke még tanulta az iskolai énekórákon az orosz mozgalmi dalt a drága “bunkócskáról”, ami “nagyapákról unokákra maradt szerszám”. Kun Miklós is egy ilyen nagyapákról unokákra maradt szerszám, azaz Kun Béla nagyapától örökölte a magyar nép ezt az unokát, azaz “szerszámot” a szó minden értelmében. Kérdés: kinek a kezében szerszám Kun Miklós? Volt ő már szerszám Kádár János kezében, most épp Orbán Viktor kezébe kívánkozik szerszámnak. Kinek kell ez a szerszám? A Károli Református Egyetemnek!Jobban kell nekik, mint a holland református professzor, Anne-Marie Kool. Vajon miért? A protestáns hagyományok ápolására? – A szerk.

Szerző: Tóth Károly

Minden választás értékválasztás. Különösen szembetűnő érték alapon történt a döntés, mikor a Károli vezetői idén nyáron úgy határoztak, hogy hat éves sikeres munka és ¨magas szintű oktatási és gyakorlati-elméleti tevékenység után¨ megszünteti az Anne-Marie Kool által vezetett Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézetet. A határozat dátuma 2012. július 6-i, de „súlyos szabálytalanságokra” való hivatkozással augusztus 31-re halasztották a végleges átadást. Ezen közben a KRE-n tovább virágzik nemcsak a Petrőczi András -Szabó András házaspár által kitöltött Puritanizmuskutató, hanem a Kun Miklós – Gereben Ágnes házaspár által jegyzett, gazdagon dotált Kremlinológiai Intézet. A Puritanizmus Intézettel és feltalálóival már sokat foglalkozott ez a blog, de teljesen elhanyagolta a másik alternatívát, a Kremlinológiai Intézetet. Most ezt a hiányt szeretnénk pótolni.

Kun Miklós, Kun Béla unokája 1946-ban született orosz anya és magyar apa gyermekeként egy Moszkvához közeli városban. A Kun-család a Szovjetunióban élt, csak Kádár engedte őket vissza Magyarországra 1959-ben. „Kun Béláné mindig kommunistához méltó optimizmussal nevelt bennünket, családja tagjait” – írta Kun Miklós 1979-ben Kádár Jánosnak abban a levelében, amelyben arra akarta rávenni az MSZMP els§ titkárát, hogy az újonnan átadott Klinikák metrómegállót nagyapjáról, azaz Kun Béláról nevezzék el.

Kun a Rákóczi Gimnáziumban érettségizett, majd 1969-ben végzett az ELTE BTK-n orosz-történelem szakon. Rögtön utána alkalmazták is ugyanott, el§ször az orosz tanszéken, de miután kiderült, hogy az oktatásra teljesen alkalmatlan, áthelyezték a történelem tanszékre tudományos kutatói státusba. Oktatói alkalmatlansága egyrészt szélsőséges nárcizmusában nyilvánult meg – folyamatosan locsogott, tekintet nélkül az elsajátítandó tananyagra, ezért hallgatói csoportosan buktak meg a szigorlatokon – másrészt mindmáig szembetűnő erotomániája miatt.

Kun Miklós jellem(telenség)ére jellemző, hogy 1979-ben feljelentette Borsányi György történészt Kádár Jánosnál annak Kun Béláról szóló monográfiájában előforduló néhány, Kun nagyapjára vonatkozó negatív megfogalmazás miatt. A feljelentés sikeres volt, a tudós történész könyvét betiltották és bezúzták.

Kun Miklós történészi munkásságára jellemző, hogy családjára való tekintettel más kollégái számára tiltott témákkal – az anarchista Bakunyin, ill. a Sztálin által meggyilkoltatott Buharin – életével foglalkozhatott. Megnyíltak előtte a „Leninka” és az SZKP KB titkos archívumai. Kun az „oral history” módszerével is dolgozott. A sztálinizmus történetét tárta fel öreg pártmunkások interjúzásával. Ebben hihetetlenül sikeres volt, még a mindenkivel bizalmatlan Kaganovics is őszintén vallott „Kun elvtárs unokájának”. Kétes értékű szakmai sikereit azáltal érte el, hogy más történészkollégák hozzáférését az általa kutatott anyaghoz megakadályozta.

Kun számos könyvet publikált feleségével, a hasonló témákban kutató Gereben Ágnessel együtt. Ezek érdekes tények és/vagy faktoidok koncepció nélküli, hatásvadász, kaleidoszkópszerű felvillantásai. Történészként kollégái nem becsülik sokra, jelleméért még kevésbé, „tudós kaméleon”-nak nevezik. Az ELTÉ-n nem is terjesztették fel professzornak.

Ezért Kun 2003-ban átjött a Károlira, ahol még abban az évben felterjesztették professzornak. 2005-ben pedig megalapította a Kremlinológiai Intézetet. Ezzel párhuzamosan átjátszotta magát politikailag a baloldalról a Fidesz legbelsőbb körébe.

A kremlinológia mint terminus jellegzetesen a hidegháború terméke. A kétpólusú világrendszerben a nyugati világban létfontosságú volt, hogy tudják, mit terveznek a „Kreml urai”. Ezt az elemző munkát végezték el a szovjet bel- és külpolitikával foglalkozó, oroszul jól beszélő, nemritkán ottani családi kapcsolattal rendelkező nyugati kutatók – a mindenkori hírszerzői szolgálatokkal szoros együttműködésben. A Szovjetunió bukásával a kremlinológia mint sajátos kutatási terület elvesztette a jelentőségét. A kutatóközpontok megszűntek. Tény, hogy Közép-Európában egyetlenként a Károli hozott létre újonnan egy kremlinológiai intézetet. Ami természetesen ellentétes a Károli alapító okiratával. A Károlinak sikerült létrehoznia valami tökéletes paradoxont, a protestáns értékőrzés jegyében a református kremlinológiát.

Most pedig, amikor szűkösebb a pénz, és választani kell a Missziói Tanulmányi Intézet és a Kremlinológiai Intézet között, a Károli – nyilván a fenntartó Zsinattal egyetértésben – a kremlinológiát választja. Krisztus helyett Barabást. Ez a csak nevében református Károli Egyetem vezetőségének döntése. Ahogy a Szentírásban olvassuk, Pilátus kérdésére a zsidók egyértelműen feleltek. Ahogy most a Károli vezetősége.

„Kit akartok, hogy elbocsássak nektek, Barabást vagy Jézust, akit Krisztusnak mondanak?…Azok felelték: Barabást! Pilátus erre megkérdezte: És mit tegyek Jézussal? Azok mindnyájan azt felelték: ‘Keresztre vele‘!” (Máté 27: 15-26)

Lásd még: “Unokákra maradt ez a szerszám” – Kun Miklós kremlinológus pályaképe, http://magyarnarancs.hu/konyv/unokakra_maradt_ez_a_szerszam_-_kun_miklos_tortenesz_kremlinologus_palyakepe-65013
barodza
2014-03-29 06:06:24
Lenin Csoroszlyák és utodaik!


Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók!!!!!!
Martin Killeen
2014-03-29 05:10:22
Tisztelt Seraf es Varadi!

Koszonom a pontositast. Csak azt tudom mondani az igazsagom biztos tudataban (4 even keresztul naponta hallgattam, olvastam roluk a kuruc.info-ban, a barikad.hu-n, es parszor szemelyesen is volt alkalmam talalkozni veluk) irom le azt, hogy a part (azert az, mert ilyen modon tudtak bekerulni a Parlamentbe a kozel 1 millio rajuk adott szavazatnak koszonhetoen. Es ezert volt alkalmuk az oriasi zsidesz, maszop,lmp,stb. magyargyulolo -ellenes hazarulokkal szemben jo par dolgot kozvetlenul, vagy kozvetve (ugy, hogy a hazaarulok
leszavaztak,oket, aztan, kesobb sajat javaslatukkent terjesztettek be. Pontosan Kalifornia-i Laci elgondolasa alapjan, azaz, osszefogtak a magyar emberek erdekeben (devizaadosok, foldtorveny, ciganybunozes, legutobb a felcsuti kiskiraly palotaja es a nem tudom hany ezer szurkolonak helyet ado stadion,ezen kivul szazaval hoztak elo olyan eseteket, amelyek mindegyike sulyos bunteny lett volna, de nem az Abszurdisztanban. Jakab Istvanra, ill a blablajara visszaterve, akkor igaza lenne, ha eddig nem bizonyitottak volna es azert nem tobbet, mert az ellenfel 2/3-a, plusz a regebbi ellenfel talan 20 %-a ezt lehetetlenne tette. Kovette itt valaki csak azt, hogy mit muveltek ellenuk a Parlamentben, amikor csak hetfon volt bent, a szavazasok idejere legtobbjuk, amikor osszegyultek egy helyre a tv kozvetites idejere es a Jobbik mindig, mindenhol ott volt keves kiveteltol eltekintve?
Nem folytatom tovabb, mert ha eddig nem ertettek meg, hogy azert ke/ll/ne elmenni szavazni az igaz magyar embereknek, hogy tobb eselyunk lenne arra, hogy vegre visszakapjuk a sajat hazankat, Magyarorszagot es beleszolhassunk a sajat eletunket erinto kerdesek eldontesebe!!
Meg csak annyit, hogy en az unokaim (Bendeguz es Botond) miatt "harcolok" itt a computer elott. Szebb jovot! Udv. Barbara
fogni
(fogalmam sincs, hogy gondolta ezt kivitelezni?). Es, ok osszefogtak, alulrol szervezodo, igaz jo magyar emberekbol allo partta szervezodtek. ajnosEmellett, emberek es nem tevedhetetlenleven itekhozzaszolasaikatjoval hamarabbelozoleg a
Borsodi
2014-03-28 20:17:13
A 4-es metró videó: http://youtu.be/f3RchMtTo74
Borsodi
2014-03-28 19:59:25
A rettegő O.V. csak szűk réteg előtt merte "átadni" a 60 milliárd/km -es metrót. Csak nem megint ment az alvállalkozói mutyi, hogy még a munkásoktól is berezelt?

Viszont volt egy tökös ember, aki megmondta a véleményét! :-)
Martin Killeen
2014-03-28 19:54:26
Varadinak
Csak eddig olvastam el a hszolasat: "aki igérget, de nem teljesíti az hazug. Akik pedig kiszolgálói az elnyomó rendszernek, szintén azok. Nincs ezen mit szépíteni." Ezt kikre ertette? Ugye, 4 evre elore ezt nem lehet biztosra tudni, meg akkor sem, ha egy javasasszonyfele allitana ezt, foleg akkor, ha On?
Topi
2014-03-28 19:18:21
Topi
2014-03-28 17:21:28
VÁLASZTÁSOK ELŐTT http://youtu.be/pC5z8BKnelo
Kiszivárgott felvétel a szombati békemenet főpróbájáról http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DfUWd91SkCg
Borsodi
2014-03-28 16:17:08
OVG és a török geopolitika újabb adaléka:

A YouTube és a Twitter törökországi blokkolása ellenére is kiszivárgott a Szíria elleni török terv.
Kiszivárog egy felvétel, hogy egy NATO tagország megrendezett támadás alapján indít háborút Szíriával és a török miniszterelnök annyit volt képes reagálni, hogy a kiszivárogtatás „erkölcstelen“.

Forrás:
http://idokjelei.hu/2014/03/a-youtube-es-a-twitter-torokorszagi-blokkolasa-ellenere-is-kiszivargott-a-sziria-elleni-torok-terv/
HunorMagor
2014-03-28 15:32:05
Aki időt nyer, életet nyer - Jakab István arról is beszél, hogy 18 párt van Magyarországon, megélhetési párt ok . Nézzük csak, 3x6=18=666 és most kérdem én, kellenek e nekünk ezek a pártok, akik a fenevadnak a részei ? A fenevad és az ember száma, 666 és melyik nép az, aki csak magát tartja embernek, és minden más nemzetet leölendő állatnak tart, és nem tartja bűnnek ?
http://www.youtube.com/watch?v=7MOKO7pp0uQ&feature=youtu.be

Nem elgondolkodtató egy kicsit ?
HunorMagor
2014-03-28 14:47:38
Áldott legyen az, akinek megadatott, hogy hatalomba kerülve, csak és kimondottan a Magyar ügyet szolgálja, úgy mint Nimród, Atilla, Ármos, és Mátyás nagy és nemes királyaink. Áldott legyen az, aki erejéhez képest, a Magyar nép ügyét szolgálja, szóval, és tettekkel .Áldottak azok, akik a Magyar testvéreikre nem fújtatnak, azért mert más párt rendszerben vannak. Áldottak azok 100x és 1000x-sen akik a Magyart 1-ségben kívánják, és akarják látni, a Nimrudi szakrális Királyság kereteiben. Áldottak legyenek azok, 1000xresen akik nem pártban képzelik el a Magyarság jövőjét, hanem Testvéri Szeretetben, egymást segítve örömmel, jó érzéssel áldott drága jó dolgokkal, megszabadítva örökre minden gonosztól.

Legyetek áldottak, és szavazzatok a Jó Istenre inkább, és nem ezekre a gyanús és hatalom éhes brigádokra .

Akinek pedig van kertje, tegye a Jó Isten olyanná, mint Atlantiszvolt, igazi Édenkertté .
Borsodi
2014-03-28 13:28:03
x-et tenni
Borsodi
2014-03-28 13:27:19
Több cigánypárt is szerepel a szavazási cédulán?
Az egyik kimagaslóan fog szerepelni az összes közül!

Szerintetek melyikhez tud a legnagyobb számban x-et egy a primitív olvasni is alig tudó népség?
Topi
2014-03-28 11:20:03
Konkrétan: SZÍVJÁK A VÉRÜNKET. http://vimeo.com/85825261
Topi
2014-03-28 11:13:25
Oroszország Hangja: az USA a nyílt katonai betörést készíti elő Európában http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-marcius/mar-28?sid=006724&honnan=Nemzeti_Hirhalo#.UzVY0Y9q3Gs
Topi
2014-03-28 09:33:56
BÖSZME VAGYOK

Becses nevem Kurcsány Ferenc,
Böszme vagyok, de nem lelenc.
Kató néni a jó anyám,
Volt nekem több hites arám.

Kurva ország, lári-fári,
Öregecskedik a Klári.
Guminőre lecserélem,
Ezután csak azt kefélem.

Komcsiból állibsi lettem,
De sok lóvét zsebre tettem!
Öszöd magyar, vagy nem öszöd,
Cégeimhez semmi közöd!

Lütyő vagy te, nem is vitás,
Nyakon felül anyaghibás!
Kergebirka, mégis ravasz,
Csillagbörtönt hoz a tavasz!

Soltvadkert, 2014.03.23.

Ha van időd érdemes ezt is megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=uCknoq9L5WY

találtam egy érdekeset. http://letmealone.com/post.php?id=2637
Borsodi
2014-03-28 08:57:00
Mennyit kaptunk Csernobilból?

Az alábbi linken végigkövetheted az atomfelhők terjedését:
http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_video_nuage.aspx
Martin Killeen
2014-03-28 04:07:28
Kedves Seraf!
Nem veszem magamnak a faradsagot, hogy megvalaszoljam a levelet (ebben igaza is van, mert nem erdekel annyira), csak vilagositson fel arrol, hogy mikor es mivel fenyegettem en Kubinyi Tamast, mert ezzel ellentetben tamogattam az AKTV-t, mert alig varom az adast minden nap. Szebb jovot! Udv. Barbara
Topi
2014-03-27 20:48:48
Reakció Welsz Tamás halálára


Körülbelül egy hete kérdeztek meg lakossági fórumon arról, hogy mit

gondolok a Simon-ügyről.Nem a szabolcsi Simon Miklósról, aki a bíróság
előli menekülés nagymestere,hanem az országos médiában olvasható Simon Gáborról.
Akkoriban merült fel Welsz Tamás neve az ügyben egyre gyakrabban a
jobboldali médiában. Az ügyet részletesen nem ismervén csak a lassan
négy évtizednyi védői tapasztalatalapján tudtam azt mondani, hogy
Welsz Tamás egészsége miatt aggódom, mert az ilyen típusú vallomások
után megesik, hogy valaki hirtelen legurul a lépcsőn, szívrohamot kap,
vagy eltűnik és nem találják.

Néhány nappal ezelőtt a megyei sajtó előtt is beszéltem arról, hogy
vajon mi történik akkor, ha Welsz Tamás eltűnik, baleset éri és majd csak a
választások után derül ki, hogy mi történt vele. Addig természetesen a
Hír Tv-nek és a Magyar Nemzetnek időközönként "tudomására jutnak"
azok, a törvénytelenül a nyomozó hatóságtól kiszivárgó hírek,
amelyekre épp szüksége van a FIDESZ-nek kampány célból a választási ellenfelek lejáratására.


Utaltam arra is, hogy szerencsére ez inkább a Szicíliáról, a
maffiáról szóló filmekben szokott így lenni, nálunk ez nem jellemző. Vagy mégis?

Néhány hónapja Komáromi András, miután eladta a kormánynak szombaton
a Welt 2000Kft-t, másnap, vasárnap, 47 évesen meghalt, úgy, hogy előtte
nem volt beteg. Sajnos 3 kiskorú gyermeke maradt árván. A Welt 2000 Kft.
fejlesztette azt a programot, az EMIR-t, amelyből két kattintással
lehívható, hogy mi van a pályázati pénzekkel, melyik pályázat hol
tart, melyik megrendelést, melyik vállalkozó nyert meg. Kellett a
kormánynak a program, meglett a program. A tulajdonos másnap halott volt.

Welsz Tamásról nem tudjuk, hogy mit mondott a hatóságnak, de tegnap,

március 20-án a rendőrautóban egyszer csak rosszul lett és meghalt. A
mai (március 21-i !)Magyar Nemzet - ki tudja honnan szerzett
információk alapján
- azt írja, hogy"a 41 éves férfi a napokban jelezte a Nemzeti Nyomozó
Irodának, hogy terhelő dokumentumokat szeretne átadni a rendőrségnek.
A nyomozók a vállalkozót autóval szállították a bizonyítékokért - egy
érdi és egy budai - helyszínre, közben Welsz Tamás rosszul lett. A
rendőrök a férfit azonnal az Alkotás utcai mentőállomásra vitték, ahol
azonban már nem tudtak rajta segíteni."

Több évtizedes védői praxisomból tudom, hogy a terhelő bizonyítékok

átadásában nem szoktak a tanúk, vagy a gyanúsítottak belehalni,
különösen akkor nem, ha eleve ők "szeretnének" bizonyítékot átadni a
hatóságnak. Azt is a gyakorlatból tudom,hogy a Magyar Nemzet mai fenti
információi törvényes úton nem juthattak a lap birtokába.

Természetesen én senkit nem gyanúsítok semmivel.
Mindkét személy természetes halált halt.
Csak rosszkor.

Viszont felmerül a kérdés: Ha Önnek, kedves választópolgár, dolga
akad a jelenleg regnáló hatalommal, vajon vesz tartós tejet, belekezd-e egy
könyv olvasásába, vagy inkább megnézi még utoljára a gyerekeit, mert
lehet, hogy holnap egyszer csak rosszul lesz?

Nem kellene olyan országban élnünk, ahol nem halnak meg gyanús
körülmények között a hatalomnak útban lévő személyek?


Nyíregyháza,2014. március 21.

Dr.Helmeczy László
Topi
2014-03-27 20:32:48
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(SZÓRÓLAPJA)

TETSZIK VAGY NEM TETSZIK, EZEK MEGCÁFOLHATATLAN TÉNYEK

(AMIT A KRÍMRŐL TUDNI KELLENE)

A Krím félsziget történelme kb. Kr. e. VI. századtól ismert: Taunké Kherszonészosz ógörög névvel görög terület volt Kr. u. 375-ig, akkor a Római Birodalom része lett. Rövid ideig a gótok is uralták, majd hunok, magyarok, kazárok, besenyők és kunok hatalmába került 1237-ig, amikor a tatárok birtoka lett. 1475-ben - Krími Tatár Kánság néven -, Mehmed szultán vette török fennhatóság alá a félszigetet, amely 1774-ben - az orosz-török háború során -, független tatár területté vált. 1783-tól az oroszok a tatároktól „lízingelték” fizetett évdíjért a félszigetet, majd az 1854 – 55-ös krími háborút követően, lemondták a lízinget és bekebelezték az Orosz Birodalomba. Ekkor ukránok sokasága települt át a Krímbe, az ott lévő tatár, görög, örmény és bolgár nemzetiségűek szomszédságába.

Miután az 1917-es Nagy Októberi Szocialista Forradalomnak nevezett bolsevik puccs után, Lenin szabad választási lehetőséget ígért a cári elnyomás alatt élő népeknek, ezért Ukrajna is (a finnekhez hasonlóan) a szabadságot választotta. Kikiáltották a független Ukrán Köztársaságot, amelynek része volt a Krím félsziget. Lenin viszont nyilatkozatával ellentétben, fegyveres erővel kényszerítette az ukránokat függetlenségük feladására. 1921-ben birtokba vették a Krím félszigetet, 1922-ben pedig beolvasztották az Ukrán Köztársaságot a Szovjetunióba, Ukrán SZSZR (Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság) néven.

Nem ez volt az első és az utolsó területrablási tettük a szovjeteknek. Az egykori Orosz Birodalom beteges terjeszkedési politikáját folytatva, célpontjuknak minősült: Észtország, Lettország, Litvánia, Finnország, Ukrajna, Románia, Mongólia, Kína, Csecsenföld, Ingusföld, Kazahsztán, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Japán, akik megtapasztalhatták az orosz „medve” területéhségét. Többségükben többszöri népirtást végeztek, ártatlan emberek tíz és százezreit hurcolták el, éheztették és/vagy dolgoztatták halálra.

Sztalin semmibe vette a világ közvéleményét, a nemzetközi jogot és az igazságot! A kis Finnországtól például Leningrád veszélyeztetése címén kb. 130 ezer négyzetkilométernyi területet harácsoltak el. De nem kímélték a környezetében lévő többi országokat sem. Ún. „ősi orosz” területnek nyilvánították például Lengyelország egy részét, Besszarábiát, Bukovinát, a Balti államokat, a Krím félszigetet, a Kárpátalját (színtiszta magyar vagy magyar-szlovák lakosú városokat és községeket), és ami már a tragikomédia kategóriájába tartozik, a japán Szahalin szigetek egy részét is.

A Szahalin sziget őslakói a nyivhek és az ainuk voltak, a XIX. századtól kezdve megjelentek a japánok, majd kisebb számban a kínaiak és az oroszok is. Az orosz cár főként a száműzötteket deportáltatta a Szahalinra és ott börtönöket is létesített. Szahalin a második világháború befejezéséig a japánok birtokában volt, akkor a szovjetek szállták meg és a félmilliós japán lakosságot kitelepítették Japánba, de szép számmal jutott belőlük (az ainuk és nyivhek őslakosokkal együtt) szibériai munkatáborokba is. Azóta a Szovjetunió, majd az Orosz Föderáció részének tartják Szahalint, ennek következtében a mai napig nem lett megkötve a békeszerződés a japánok és az oroszok között!

Mindezek párosultak azzal, hogy a „testvéri közösségükbe” beolvasztott nemzeteket vagy nemzetiségeket szép számmal likvidálták vagy deportálták a Távol-Keletre, és helyükbe oroszokat telepítettek. Sztalinnak ez az ördögi tette oda vezetett, hogy ma már nehéz elkülöníteni az őslakosságot a 70-80 évvel ezelőtt (erőszakkal) betelepített oroszajkúaktól, hiszen azóta már 2-3 generáció is a szülőföldjének tartja azt a helyet, ahová nagyszüleit vagy szüleit kitelepítették.

Mivel az ukránok részéről nagy volt (és fokozódott) az ellenállás a szovjetek (oroszok) ellen, ezért Sztalin a GPU/ OGPU terrorszervezetével és az ukránok kiéheztetésével akarta megtörni az ellenállásukat. 1933-35 között, a mezőgazdasági termékek könyörtelen kisajátításával és elszállításával olyan éhínséget hoztak létre Ukrajnában, hogy mintegy 7-8 millió(!) ember halt éhen, az átlagos életkor nem érte el és az sem volt ritkaság, hogy egyesek emberhúst ettek!

A második világháborúban (1941-ben) a németek elfoglalták a Krím félszigetet, 1942-ben a szovjetek visszafoglalták, majd Sztalin parancsára vagonokba rakták az ukránok, a tatárok, az örmények többségét és a Távol-Keletre deportálták őket, azzal a megbocsájthatatlan bűnnel vádolva, hogy kollaboráltak a németekkel. Helyükre oroszokat (szovjeteket) telepítettek be, jelentősen megváltoztatván a Krímben élő nemzetiségek arányát az oroszok(szovjetek) javára.

Sztalin azt akarta, hogy minden ukránt deportáljanak keletre, de terve nem lett végrehajtva, mivel a vasúti illetékesek nem tudtak biztosítani annyi vagont, amennyi Ukrajna akkori lakosságát (kb. 35 millió főt) képes lett volna elszállítani.

A Krím félszigettel könnyebb volt a helyzet, mert 1942-ben a lakosainak száma kb. másfél millió volt, a deportáltak száma pedig 500 – 600 ezer fő lehetett. Jelenleg a Krímre vonatkozó területi és lakossági adatok a következők: a félsziget területe 26 100 km2, lakossága pedig kb. 2 millió, a lakosság összetétele jelenleg: 58,3% orosz, 24,3% ukrán, 12,6% tatár, 1,4% fehérorosz, 0,4% örmény, 0,2% körül zsidó, lengyel, moldovai, azeri, 0,1% körül üzbég, koreai, görög, német, mordvin, csuvas, cigány, bolgár, grúz, mári, karaim, krimcsák.

Sztalin halála után (1953. 03. 05) a deportált ukránok - életben maradt részének - többsége visszatért a Krímbe, és Hruscsov visszaadta az Ukrán SZSZ Köztárságnak a Sztalin által annektált Krím félszigetet.

1991. augusztus 24-én ismét kikiáltották a független Ukrán Köztársaságot, amelyhez az autonóm Krím köztársaság is csatlakozott és a december 1-jén megtartott választások is megerősítették ezeket a döntéseket.

Ami Putyint és a Krímmel kapcsolatos eljárását illeti, gyakorlatilag a sztalini módszerek egyik változatának lekopírozását jelenti. TÖRVÉNYES ÉS IGAZSÁGOS NÉPSZAVAZÁS NEM LEHET ÉRVÉNYES, HA AZ ADOTT HELYEN (KÖZTÁRSASÁGBAN) IDEGEN KATONÁK GYAKOROLJÁK A HATALMAT! Ez akkor is igaz, ha a lakosság zászlókat lengetve, kacagva és örömkönnyeket hullajtva követeli a terület státuszkólyának a megváltoztatását.

Talán még sokan emlékeznek arra, hogy a magyarországi forradalom és szabadságharc leverését, valamint a megtorlás során végrehajtott akasztások tömegét, a nyugatra menekülők százezreit, a munkatáborokba és a börtönökbe hurcoltak tízezreit követően,- 1957. május elsején, nálunk is százezrek ünnepelték Kádárt és söpredékét, riadókészültségben voltak a pufajkások és a megszálló szovjet alakulatok. Ne ítélkezzünk tehát a propaganda gépezettel végzett agymosás hatására azok felett, akik változást akartak és akarnak, akik között jól felkészített provokátorok is működtek, és akiket olyan talpig kipróbált egykori KGB-s személy irányit, mint Putyin, aki nemrégiben is kijelentette, hogyha az egykori szovjet érdekszférába tartozó államokban nemkívánatos belső zűrzavar keletkezik, akkor az Orosz Föderáció kötelességének tartja és jogot formál arra, hogy beavatkozzon az események kimenetelének irányítására.

Putyin intézkedett, hogy a fehér-kék-piros orosz zászló helyett, a hadsereg továbbra is a vörös lobogót használja. Gorbacsov és Putyin jóváhagyásával maradt meg az egykori szovjet himnusz szövegére komponált zene az új szövegre.

Gorbacsov fenyegette meg a Balti államokat, amikor a függetlenségüket választották és kommandósai legéppisztolyoztak mintegy húsz fegyvertelen litván vámőrt, akik a határállomásnál teljesítettek szolgálatot.

Putyin az észteket fenyegette meg, mert eltávolították a számára oly emlékezetes és szovjet emlékművet Tallinnból,

Putyin (hallgatólagos) tudtával élesztgetik Sztalin „dicső” tetteinek emlegetését és szobrainak újbóli felállítását. Putyin fenyegeti Ukrajnát a gázár emelésével. Putyin volt a legaktívabb a Krím félsziget bekebelezésénél. Példátlanul gyorsan, rugalmasan és a szocializmusban szokásos, 90% feletti eredményt biztosítva szervezték meg a népszavazást, valamint a kulcsfontosságú katonai és polgári objektumok birtokbavételét, akárcsak Sztalin idejében a balti államok csatlakoztatását, vagy a magyar forradalom és szabadságharc leverését.

Összegezve a krími kérdést: szó sincsen a nyugatiak mentegetésétől, vagy hibáik takargatásáról, de látni kell, hogy most az egykori, tradicionális cári-szovjet-orosz gyakorlat alkalmazása zajlott putyini változatban! Megismétlődött 1942, 1956 vagy 1968,- a nemzetközi jog megtiprása, az események ködösítése, a fegyveres erők bevetése. Az események kezdetén, amikor még voltak tisztában a nyugat reagálására, szinte az egész világot „szembe köpték” azzal a „kisóvodás” (primitív) nyilatkozataikkal, hogy fogalmuk sincsen a krími területre behatoló, ismeretlen egyenruhás katonák kilétéről és hovatartozásukról. Akárcsak Sztalin vagy Hruscsov is mondhatta volna! A szöveg semmiben sem különbözött Andropovétól, aki Nagy Imrét azzal „nyugtatta”, hogy a beözönlő szovjet csapatok, csupán az eltávozó egységek biztosítási feladatát látják el.

Putyin is, mint elődjei, minden talpalatnyi (meghódított, bekebelezett,) földet ősi orosz tulajdonnak minősít, japántól kezdve, Csecsen Földön és a Krímen át Lembergig bezárólag. Putyin sem adta vissza (elődjeihez hasonlóan) a második világháborúban elrabolt műkincseinket és gyáraink gépállományát, Putyin sem akar hallani az ’56-os agressziójukért járó kárpótlásunkról, Putyin sem kért elnézést a málenkij robotra elhurcolt több százezer nyoma veszett magyar sorsáért. Putyin jól érzékeli, hogy a gazdaságuk talpra állt, a haderejük sokat fejlődött, érdemes kockáztatnia, hiszen a nyugatiak aligha vállalnak fel egy fegyveres konfliktust a Krím félszigetért. Bár az is borítékolható, hogy a Krím bekebelezése nem elégítette ki az orosz felső vezetés terjeszkedési igényeit.

Nem ártana, hogy a Putyint egyre hangosabban éltetők, egy csipetnyivel többet foglalkoznának az orosz (szovjet) történelemmel (valamint saját történelmünkkel is), nehogy a pillanatnyi lelkesedésüknek hideg zuhany vessen véget. Más szavakkal: „nyugtával dicsérjék a napot”!

Lejegyezte:

(Prof. Dr. Bokor Imre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.