Topi
2014-07-05 17:34:23
Kedves Barátaim és Harcostársaim!
Kb. 1 hete néhány címre már továbbítottam az MVSZ petícióját és aláírásgyűjtő ívét a kárpátaljai magyar fiatalok védelmében, azzal a kéréssel, hogy a kinyomtatás után mindenki próbáljon meg minél több aláírást összegyűjteni.
Közben elkészült a világhálós változat is, melyet most a teljes címlistámra szétküldök. Kérem, hogy valamennyien írjátok alá (a külföldön élők is!), majd ezt a levelemet továbbítsátok ismerőseiteknek, barátaitoknak. Ennyit igazán megtehetünk szorongatott helyzetbe került magyar testvéreinkért.
Köszönettel és honfitársi üdvözlettel Siklósi András
Magyar Testvérek!
Mint tudjátok, az MVSZ Elnöksége, majd ezt követően Térségi Tanácsai és végül Küldöttgyűlése úgy döntött, hogy utcai és világhálós aláírásgyűjtésbe kezdünk a kárpátaljai magyar fiatalok védelmében. Mint tudjátok, 15 évvel ezelőtt egy ugyanilyen aláírásgyűjtéssel sikerült megvédenünk a délvidéki magyar fiatalokat attól, hogy továbbra is az ő életüket áldozzák fel a délszláv háborúban.
NYOMATÉKKEL KÉREM A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉNEK MINDEN KÜLDÖTTÉT ÉS PÓT KÜLDÖTTÉT VALAMINT MINDAZOKAT, AKIKET A KÜLDÖTTGYŰLÉS VALAMILYEN SZÖVETSÉGI SZINTŰ TISZTSÉGBE MEGVÁLASZTOTT, HOGY:
ÍRJÁK ALÁ AZ ELEKTRONIKUS ALÁÍRÓÍVET IA KÖVETKEZŐ HIVATKOZÁSRA KATTINTVA.
http://www.peticiok.com/az_ukran_haboru_ellen
Cselekvésetekre számítva és leveleteket várva búcsúzom.
Velünk az Isten!
Patrubány Miklós
Aláírásgyűjtés a világhálón is: "Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!"
Karsay Péter, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének alelnöke tájékoztatta sajtószolgálatunkat, hogy a világhálón is alá lehet írni azt a tiltakozást, amellyel a magyar fiataloknak az ukrajnai konfliktusokban ágyútöltelékként való bevetését kívánják megakadályozni:
Aláírásgyűjtésbe kezd az MVSZ: "Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!"
http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/1752-alairasgyujtesbe-kezd-az-mvsz-ne-vigyek-a-karpataljai-magyar-fiatalokat-agyutolteleknek-az-ukrajnai-konfliktusokba
Korábban írtuk:
Kárpátalja: Vegyenek golyóálló mellényeket!
http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/1780-karpatalja-vegyenek-golyoallo-mellenyeke
HunorMagor
2014-07-05 17:20:50
Admin03
2014-07-05 09:48:51
Kedves Barbara!
A 2014-07-03 23:45:03 bejegyzésemben van egy link, arra kattintson és utána még egy kattintással indítsa el a csütörtöki adást a vimeo.com oldalán. Eddig mástól nem érkezett panasz.
Topi
2014-07-05 08:41:21
Martin Killeen
2014-07-05 06:33:42
Kedves Adm03!
Nekem ma sem jott be a csutortoki adas, csak egy urat lattam vitez Nagybanyai Horthy Miklos kormanyzo ur arckepevel hang nelkul es semmi mast! Nagyon remenykedek, ( mert kubinyitamas.hu fuggo vagyok) hogy segit valaki, akinek kesobb bejott az adas! Szebb jovot! Udv. Barbara
HunorMagor
2014-07-05 00:09:22
HunorMagor
2014-07-05 00:08:55
Ez olyan írás, amit minden igaz jó Magyar embernek meg kell ismerni ! Luter Márton figyelmeztetése, óvása, a gonosztól .http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/articles.php?article_id=491
HunorMagor
2014-07-04 21:37:35
barodza
2014-07-04 15:27:29
Barteli2
2014-07-04 14:50:23
Tegnap lemaradtam az élőadásról. Köszönöm a műsor készítőinek a új megosztást!
Tényleg kár lett volna kihagyni! Nagyon jó betelefonálások és gondolatok hangoztak el!
Az ÁKA előadások is nagyon jók! Mindig csodálom, hogy mennyi új ismeretanyag kerül elő mindig!
Ez nagyon sok utánajárást időt és felkészülést igényel!
A vendégelőadók is nagyon jók! Az anyaság témája, nagyon tetszett az Andrea előadása és gondolkodása.
Látszik, hogy nem a tv és újságok reklámjaiból hanem gondolkodó magyar emberek tudásából építi fel az életét! :-)
Nagyon jó ötlet a női, anyasági mozgalom beindítása, mert a nők 90%-a elfordul, ha a napi politika kerül szóba,
ha azonban a gyereknevelésről, család összetartásról van szó.... :-)
HunorMagor
2014-07-04 13:59:01
Winnetou magyar barátai ( részlet ) Xántus János az Indiánok földjén
http://www.youtube.com/watch?v=vUPrd_TFMJU
Published on Feb 10, 2014
Magyar volt-e Old Shatterhand? - John Xantus de Vesey
Xántus János az Indiánok földjén
A hetvenes évek végén Franz Remmel író, irodalomtörténész és Karl May-kutató röppentette fel a hírt, hogy Old Shatterhand magyar volt. Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy Karl May német író híres indián regényeinek ihletője és forrásanyaga Xántus János geográfus-utazó, vadnyugat-kutató naplója és hazaküldött levelezése volt. A film bemutatja Xantus amerikai utazásainak hiteles helyszíneit, és keresi az összefüggéseket a világhírű indiánregények és Xantus írásainak összevetésével.
Újra itthon
Hazatérve megromlott egészségi állapota miatt először Ótátrafüredre utazott gyógykezelésre, majd erdélyi körutat tett. Később indítványozta egy természetrajzi könyvtár megszervezését, valamint belgiumi és hollandiai tapasztalataira hivatkozva felvetette egy állami állatkert létrehozásának tervét, s közreműködésével nyílt meg 1866. augusztus 6-án a pesti Állatkert, melynek igazgatói tisztét is betöltötte. 1868-ban tisztségét feladva Kelet-Ázsiába indult egy osztrák--magyar expedícióval.
Először Ceylonban, Sziámban, Kínában és Japánban végeztek gyűjtéseket, majd miután Xántus a kutatóút vezetőivel összekülönbözött azon, hogy a gyűjtött anyag a bécsi vagy a pesti múzeumba kerüljön-e, 1869-ben különvált az expedíciótól. Celebesz, Borneó és Jáva szigetén hatalmas állattani anyagot gyűjtött (ennek legnevezetesebb darabja egy preparált orangután volt), valamint 2500 darabos, párját ritkító borneói etnológiai gyűjteményéből alapították meg a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályának, a későbbi Néprajzi Múzeumnak az alapjait. -wiki-
http://mandarchiv.hu/cikk/158/Winneto...
magyar dokumentumfilm, 2006.
rendező: Xantus Gábor
forgatókönyvíró: Xantus János, Xantus Gábor
operatőr: Xantus Áron
szereplő:
Dr. Kubassek János
Dr. Szabó Péter
Franz Remmel
Category
Music
License
Standard YouTube License
HunorMagor
2014-07-04 12:33:15
LacháziGábor
2014-07-04 12:22:34
barodza
2014-07-04 09:20:53
Admin03!
Köszönjük, hogy láthatjuk a tegnapi müsort
elejétől a végéig..
Isten áldja meg érte!
Olivér!
yobo8258
2014-07-04 07:39:06
Meg kéne keresni a módját, hogyan lehetne bizonyos helyeken a pápa által elfogadott Ördögűző csapatot hasznosítani.
Krisztus Urunk megtalálta a pillanatot, mikor kell korbáccsal berontani abba az egykor szent jeruzsálemi épületbe, amelyet a zsidóság addigra már zsinagógává züllesztett.
Jób
yobo8258
2014-07-04 07:35:33
Jó napom lesz ma - talán. Még egyetlen holo-megemlékezésről sem érkezett hír.
Igaz, még csak reggel 8 óra van.
Martin Killeen
2014-07-04 02:40:34
Kedves Holgyem!
Sosem voltam meg vimeon, nem is hallottam errol es az URL-rol sem es szamlam nincs, ill.csak az, amit az att-nek fizetunk. Nagyon orulnek, ha tudna valaki segiteni! Elore is koszonom. Udv. Barbara
Admin03
2014-07-03 23:45:03
Martin Killeen
2014-07-03 23:16:40
p.g. nagyon remelem, hogy a primitv, bunko szemenszedett hazugsagaidert elobb, vagy utobb megkapod, amit megerdemelsz! Szebb jovot! Barbara
Martin Killeen
2014-07-03 23:05:24
Bocsanat, hogy nem voltam elegge egyertelmu de azt hittem, hogy ha a hollokauszt-ot emlitem, az eleg lesz! Nem tudom, hogy a hozzaszolok kozul vannak olyanok, akiknek a csaladja tobbet szenvedett volna, mint a mienk. Edesapamat Recskre vittek, 2 testveret csaladostol Fuzesgyarmatra telepitettek ki, amikor visszamehettek a lakasukba, 2 csaladdal kellett evekig egyuttelniuk, kozuluk az egyik zsido volt. A furdoszobajukba csak akkor mehettek be, amikor a "tarsberlok" otthon voltak (szerencsere volt kulso wc-juk is) Ennyit rolunk es a zsidokrol es meg sokkal tobbet is leirhatnek. Szebb jovot! Udv. Barbara