Topi
2014-10-11 22:56:51
Topi
2014-10-11 08:48:36
barodza
2014-10-11 06:44:31
Topi
2014-10-11 00:21:59
Csaba
2014-10-10 23:15:50
Topi
2014-10-10 21:12:44
Lehel
2014-10-10 19:04:34
Kedves BA !
Volt időszak, amikor én is a kivonulási lehetőséget kerestem, Amit akkor én találtam , valahol India környékén léteznek szabad kolóniák, ahol havi egy napi munka a köznek és ennyi minden kötöttség, - ahol élnek magyar emberek is - de hogy idő közben gyermekünk született, így inkább a harc mellett döntöttem és itthon maradtam. A helyzet sajnos azóta még rosszabb lett itthon...
A fák azonban nem nőlhetnek az égig, így remélem ezt a folyamatot is lesz rá képesség, ami meg fogja állítani, persze nekünk kell felismerni és élni vele.
Üdv
Imre
BA
2014-10-10 18:31:53
Kedves Lehel, tudom hogy nem érdemlik meg, de amelyik életben nem lehet teljes tisztességgel, bescsülettel élni, dolgozni, vállalkozni, akkor inkább keresek másik életmódot, mint ahogy kerestem is, találtam is.
Én lényegesen egyszerűbb életet tudok már csak elgondolni magam számára, ahova nem kellenek piaci, kereskedelmi ismeretek és kapcsolatok. Ugyanis ahol megjelenik a pénz, ott megjelenik az ördög is, mert ő is az én munkám eredményéből szeretne megélni. Saját erejéből képtelen értéket teremteni.
Lehel
2014-10-10 18:11:35
Kedves BA !
Amennyiben forgalomba hozom és eladom terményemet, akkor igen, az érte kapott pénz vagy jószág adóköteles jövedelem, DE !
Megérdemli e az olyan állam az adóforintjainkat, amely azokat ellenünk használja fel ?
Megérdemli e, amikor ha egy vállalkozás kiállítja a számlát, , de a társadalmilag már" bevettnek "tekintett" körbetartozás ( régi szóval orgazdaság) miatt nem kapja meg az ellenértékét az árujának, akkor is ki kell fizesse az Áfát, miközben az az állam, amelynek Áfát fizet, megvonja a jogot az "önkényes" érdekérvényesítéstől, hiszen kizárólag Ő jogosult "erőszakra", de azt érdekünkben nem alkalmazza az ún. I-gazságszolgáltatása körében.
Ez így egy önemésztő rendszer és elég szomorú, hogy ennek lényegét ( ami az egyik átkunk) kevesen látják.
Persze én sem azt állítom, hogy mindenkinek mindenhez kell értenie, hiszen - ahogy írod - képesek vagyunk specializálódva gazdaságosabban és felesleget is termelni és azt vagy elcserélni, vagy elajándékozni. Így valósíthatjuk meg az öngondoskodási kötelezettségünket, ahogy nem fogunk rákényszerülni, hogy a máséra vágyakozzunk ellenszolgáltatás nélkül...szerintem ez a nyugodt élet egyik sarkköve.
az ajándék viszont magánszemélyek körében kis érték esetén nem adóköteles ismereteim szerint...
Én abba is bele gondolok, hogy bármelyik napon megtörténhet, hogy kivonulnak az idegen szolgáltatók - ha számukra nem lesz elég jövedelmező az itteni működés - és akkor lesznek igazán bajban azok, akik nem a nemzeti érdek útját járják, mert kapcsolat híján nem fognak tudni kikhez fordulni szükségleteik fedezete birtokában sem, hiszen nem voltak részei az itt maradni szándékozók piaci struktúrájának... ezért is érdemes minnél előbb elkezdeni az építkezést és csatlakozni a működő itthoni termelő/fogyasztási struktúrához...
A termelők részéről alapvető - ahogy Tamás is kihagyta a multikat - hogy legyenek piaci ismereteink és kapcsolataink és lehetőleg ebbe az irányba összpontosítsuk kézben tartva a saját áruink kereskedelmét .
Üdv.
Imre
barodza
2014-10-10 17:54:40
BA
2014-10-10 17:50:04
Kedves Lehel, kevesen tudják, de az elcserélt áru értéke is adóköteles jövedelemnek minősül.
Mi egyszerűen elajándékozzuk a felesleges terményeinket azoknak, akiknek abból esetleg hiányuk van.
Amikor nekik lesz feleslegük valamiből, akkor abból mi is kapunk majd. Szépen, lassan kialakul, hogy ki mit tud, szeret termelni, amiből lesz feleslege is, így nem kell mindenkinek mindennel foglalkoznia, mindenkinek mindenféle termelési eszközt beszereznie, fenntartania. Én is azt vallom, hogy ami nélkül az ember (vezetékes víz, villany, autó, telefon, TV, videó, libero stb...) tudott élni, boldogulni, szaporodni, gyarapodni évezredeken keresztül, azok nélkül a mai embernek is tudnia kellene. Csak rajtunk múlik!
Valaki el tudja gondolni, hogy mi történne akkor, ha holnaptól nem menne vásárolni, nem tankolna, nem telefonálna, nem kapcsolna villanyt, nem nyitna vízcsapot, gázcsapot senki? Az élet nem állna meg akkor sem! A miénk biztosan nem! Viszont azoké, akik fenntartják a jelenleg uralkodó állapotokat országban, világban, azoknak bizony megállna.
Lehel
2014-10-10 15:46:21
Egyet értek Veled kedves BA, ahogy Csaba hozzászólásaiból is a realítás érzéke nyilvánul meg.
Sajnos a keresztény erényekről, mint terhektől szabadult meg az emberiség zöme és bedőlt a haliwoodi hipnózisnak.
Az elkülönülő jólét pedig csak a rablásból származik és nem fognak juttatni belőle csak a cinkosoknak pár morzsát egy ideig.
Persze hogy fárasztó maga az egész élet és annak fenntartása, főleg, ha úgy szocializálódnak, hogy lenézik,megvetik, kirabolják mind azt, aki hajlandó tenni a javak előállításáért.
Itt nem volt kapitalizmus - szokták mondani - talán ez az oka mindennek. Én ezt nem tudom, de azt igen, hogy az nem kapitalizmus, ami ma a világgazdaságban többnyire eluralkodik, hanem rablás.
Adam Smith, aki a kapitalizmus eszméjével foglalkozott, leírta, hogy erkölcs nélkül nem működik a kapitalizmus,,.persze ezt nem szokták idézni tőle.
Itt pedig nincs erkölcs, avagy, ahol érvényesíteni akarják, ott a gazdaság a jelen körülmények között csődbe jut, hiszen az évi 13 % pénz növekedés békáját próbálják lenyeletni és vannak, akik áldozatul esnek...Mi pedig nem állunk ki melléjük,ahogy nem állunk kia az etniaki "tisztogatás" áldozatai mellé sem, az önvédelmet próbálgatók mellé sem, a bedőlt hitelesek mellé sem, de kiálltak, sőt sétálva követték SZÉLES GÁBORT, a hiteleseket kirabló Pesti Hitel Rt többségi tulajdonosát. Hát nemzet az ilyen, kérdezem kedves Homfitársaimat ?
.
Ami működik, az nem kapitalizmus,hanem szabad rablás.
Hogy lehet e harmadik útnak nevezni, azt amire szükségünk van, azt sem tudom, de úgy gondolom, Önálló útnak kell lennie és a magyar gazdaságnak pedig el kell különülnie az idegen gazdaságoktól és érdekektől, mert azok köreiben mi nem rendelkezünk a védelemhez szükséges erővel, jó szívünk, ami a közbizalom alapja volt csak hátrányt jelent közöttük, így csak a fényes elszigetelődés" segíthet, ( amit anno az angolok is hirdettek (persze közben ez náluk mást jelentett)
Tudomásul kell venni, hogy igazából csak magunknak tudunk parancsolni, bár az sem könnyű.
Azzal, hogy bedőltünka "Te is megérdemled" szlogennek és már határa sem lett vágyainknak, azzal, hogy elhittük, hogy csatlakozva a "korszerű" életvitelhez,
felégetve hátunk mögött mindent, elfeledtük azt a tudást - sőt még mindig meg is vetjük - ami ahhoz kell, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak és legyen választásunk életünk stratégiai pontjainak meghatározásában.
Azárt megyünk be éhbérért dolgozni a gyárba, ahol egy gyermekes család eltartásához szükséges csereértéket sem kapjuk meg, mert nem vállaljuk a szabadság jogával járó kötelezettségeket, ahol nem egy, de 10 gyermeket is fel tudnánk nevelni családunkban, megművelve saját gazdaságunkat.
Mivel " én is megérdemlem, hogy svájci csokit/sajtot egyek, testvérem nem fogja tudni eladni a portékáját,ha nem vesszük meg tőle, vagy ha igen, akkor az idegeneknek csak igen hátrányos csere értéken, ami kmiatt Ő szintén nem fogja tudni értékén megfizetni az én produktumomatés ez így megy tovább.
Nagyon nagy bűn, hogy bűntetlenül tönkre tehették a korábban kiépült termelési és kereskedelmi struktúráinkat, de ez már a múlt, ami után való síránkotzással csak rosszabb helyzetbe kerülünk.
Ha viszont azt a következtetést vonjuk le, hogy valaha képesek voltunk, akkor a jövőben is képesek lehetünk, akkor lesz remény a túlélésre,ha ezen az úton indulunk és járunk.
Hiába fényképeznek, jöjjön a kalálka és csere mindenben.
Ne legyünk telhetetlenek, úgy szolgáltassunk barátainknak, testvérünknek, hogy az értékarányos legyen és ezen az útion ismét helyre fog állni a közbizalom a köreinkben...meg persze ott a szükség is.
Az életösztönből adódó szükség érzése okán az elveszés félelme pedig mindenkiben ott marad, aki nem ezt teszi, ezért BÁRMI ÁRON ELADJA MUNKÁJÁT és ebből a körből nincs más kiút,csak, ha a nyakunkba vesszük az önfenntartás terhét és igyekszünk magunk bonyolítani a cseréket is.
BA
2014-10-10 14:50:55
A debreceni Csaba barátunk és honfitársunk már számtalan alkalommal elmondta, mi az egyetlen lehetséges megoldás.
Levállni a rendszerről és önellátóvá tenni családunkat, kisebb közösségeinket, falvainkat, majd egész országunkat.
Az összes többi elgondolás reménytelen és eredménytelen.
Higgyétek el neki és nekem is, hogy Földanyánk és Teremtő Istenünk mindent megad nekünk, - csak kérnünk kell, - amire szükségünk lehet teljes életünk során. Ezzel a lehetőséggel viszont nagyon kevesen akarnak élni, mert a nagy-nagy többség ragaszkodik a megszokott kényelméhez, az angol WC-hez, az autóhoz, a mobiltelefonhoz stb... A falvak, amik ennek a törekvésnek legfőbb erőforrásai lehetnének, előregedtek.
A fiatalok városokba mentek, vagy külföldre, az idősebb korosztály pedig a fiatalok ereje nélkül már képtelen egyedül a földeket megművelni. Mindez pedig nem a véletlenek műve, hanem a lehetőségeinktől való megfosztásunk jó előre kitervelt eredménye.
Szabó Ferenc
2014-10-10 13:23:56
Nagyon jó volt a tegnapi műsor, inditásnak a legjobb. Azon lehet gondolkodni, hogy a hét vezér összetétele így a legjobb-e, kezdésnek mindenképpen jó. Keresek Budaörsön nézőket mert a lap alapján sokan vagyunk csak nem tudunk egymásról.
Kati
2014-10-10 12:00:08
Barbara
Tele van a net leleplező cikkekkel, csak te nem nézel utána. Itt egy:
8 általánost végzett LMP-s, hasonló cigány, fideszes: elkezdődhet a szebb jövő a Pest megyei faluban is a Jobbik listájával. De mi vagyunk a “bomlasztók”, hogy ezt leleplezzük.
Középen Gajdosné, tőle balra az LMP-s Szekszárdi-Berinszki Zsófia, háta mögött kisebbségi barátnője, Nagy Anna. Együtt már nagyon sok osztályt végeztek.
Középen Gajdosné, tőle balra az LMP-s Szekszárdi-Berinszki Zsófia, háta mögött kisebbségi barátnője, Nagy Anna. Együtt már nagyon sok osztályt végeztek.
Helyi informátorunk írja: érdemes megnézni a Pilisen jelenleg Jobbik néven működő szervezet történéseit és jelöltjeit. Található köztük olyan fekete cigány lány mint az éjszaka, érdeme nagyjából ennyi, végzettsége ennek megfelelő. Viszont Pilisen jó sok a cigány, hát kell a voks, bármi áron, bárkitől.
A kép baloldalán szereplő “értelmiségi” jelölt, Berinszki (Szekszárdiné) Zsófia (8 általánossal), aki a 2010-es parlamenti választások során, egy nagyon kemény kampányidőszakban az LMP szórólapjait szórta szét a település összes postaládájába 5.000 forintért!
Az LMP-nek is kampányol, ha úgy adódik.
Az LMP-nek is kampányol, ha megkérik rá.
A szebb jövő és a néppárti nyitás záloga. Kell a voks, na!
A szebb jövő és a néppárti nyitás záloga. Kell a voks, na!
A középső hölgy, Gajdosné Nagy Tímea 2010-ig a Fidesz színeiben ült az önkormányzati testületben, éveken keresztül a Jobbikot fúrta, amíg a ténylegesen hazafias gondolkodású tagközösséget szét nem verte, és úgy lett már 2010-ben polgármesterjelölt, hogy nem volt Jobbik tag sem! Mindez tehát nem hátráltatta jobbikos karrierjét, sőt gyors előmenetele volt. Gajdosné 2010-ben kiment a Magyar Szigetre, ahol a Vona Gabival leült beszélgetni, és a tagszervezet megkérdezése nélkül felülről jött az információ, hogy ő a polgármesterjelölt. A sokoldalú nő azelőtt családsegítő volt, cigányházról cigányházra járt, talán innen az ötlet a kisebbségi jelöltre. Most már csak a politizálásból él.
A pártot váltogató vezérnő. Tovább a tisztesség útján!
A pártot váltogató vezérnő. Tovább a tisztesség útján!
Berinszki-Szekszárdi Zsófia jobbikos jelölt ellen 2010-ben etikait szeretett volna indítatni néhány tag az LMP-zése miatt, de Gajdosné ezt csípőből megakadályozta.
https://www.facebook.com/anna.nagy.372661?fref=ts
https://www.facebook.com/zsofia.berinszki?fref=ts
A Jobbik vezetése évek óta tisztában van azzal, hogy mi folyik Pilisen, hogy szakmailag, erkölcsileg méltatlan elemek jelöltté válhattak (1-2 kivétel akad még), mert erről helyi lakosok tájékoztatták őket. Azonban szokás szerint semmi sem történt. Azon kívül, hogy a pilisi Zábráczki László szakmunkás végzettséggel (!) a Jobbik fizetett környezetvédelmi tanácsadója lett, feleségét elhagyva, tartásdíjat nem fizetve. Hajrá, keresztény erkölcsiség, hajrá szakértelem!
Ezek indulnak most Pilisen, Jobbikként. Vicc. Pilis egy kis állatorvosi ló, de nagyjából mindenütt ez a tendencia az országban. A pártvezetés káros tevékenységén felül ezért bukkannak fel egyre ostobább, egyre alkalmatlanabb és egyre magyartalanabb jelöltek.
Imi
2014-10-10 11:50:05
Barbara
A kutyából nem lesz szalonna, de a zsidóból sem magyar és főleg nem nemzeti érzelmű magyar ember.
Jézus tudta, mi tudjuk, de te miko érted megr?
Jézus a zsidókhoz:
A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. Mégis, bár az igazságot hirdetem, nekem nem hisztek. Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem? Aki az Istentől való, meghallja az Isten szavát. Ti azért nem halljátok meg, mert nem vagytok az Istentől valók." (János evangéliuma 8:44)
bémargó
2014-10-10 10:54:42
Megindult a HÉT VEZÉR! Melengette szívem a tegnap esti beszélgetés. Az út mindenkinek a lélek fejlettsége szerinti saját választása , de a cél az EGY.
Honleányi üdvözlettel B.Margó
Martin Killeen
2014-10-10 10:52:42
Imi!
A sor u.annyira vegtelen" az itteni oldalon, de nem sullyedek le olyan melyre, ahol te tartozkodsz, hanem tudomasul veszem, hogy nem tudtal egyet sem megnevezni! Szebb jovot a zsidesszel, a maszoppal es a dk-val. Barbara
Imi
2014-10-10 10:28:39
Barbarának
A lista végtelen, az összes beírás se lenne elegendő a zsidó, cigány, emeszpés jobbikosok felsorolására. Inkább azt kérdezem, ismer-e akár csak egyet is a ki nem rugott jobbikosok közül aki feltétel nélkül megfelel a magyarságnak?
Topi
2014-10-10 07:32:35
A kedves Barbarának is!
Nyílt levél
Vona Gábor, a Jobbik elnöke részére
Tisztelt Elnök Úr!
Hozzám intézett levelére – melyet ugyan nem jelzett nyílt levélként, de amelyet az Önök körei kiszivárogtattak – nyílt levéllel válaszolok.
Mindenekelőtt méltányolom levelének tisztelettudó hangnemét, és azt, hogy elismerően szól a Magyarok Világszövetsége 76 éves történetének legjelentősebb nemzetpolitikai cselekedetéről, a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásához elvezető 2004. december 5-i népszavazásról.
Sajnálattal kell megállapítanom viszont, hogy hozzám intézett levele teljességgel válasz nélkül hagyja és egyoldalúan, vita nélkül le is zárná azokat a súlyos, egyre égetőbb kérdéseket, amelyekre hosszú hónapok óta hiába próbáltuk az Ön és vezetőtársai figyelmét felhívni. Ön elegánsan elsiklik a lényeg fölött.
Ha Elnök úr vette volna a fáradságot arra, hogy az MVSZ Elnökségének Murányi Levente Jobbik-alelnök révén hivatalosan eljuttatott intelmével foglalkozzék, akkor lehet, hogy nem jutunk ide. Ha illendőnek tartotta volna, hogy a Magyarok Világszövetsége négy magas rangú vezetőjének Önhöz intézett levelét elolvassa, rá kellett volna jönnie, hogy az egy sikoly, amely arra figyelmeztetett, hogy betelt a pohár! Ha megtalálta volna a módját, hogy a Magyarok Világszövetségének elnökét – saját személyi titkárának ígérete és több képviselőtársának közbenjárása után – visszahívja, lehet, hogy az MVSZ Elnökségének 23 igennel, és mindössze két tartózkodással, ellenszavazat nélkül elfogadott határozata, amely választás elé állítja együttes MVSZ- és Jobbik-tagsággal bíró tagjait – nos, lehet, hogy ez nem született volna meg.
De az Ön vezetésével a Jobbik más utat választott.
Önök Sípos Lászlót választották!? Önök tudatosan vállalják, sőt még magyar emberek európai parlamenti képviseletére is alkalmasnak tartják azt a ! Sípos L ászlót, aki a Jobbikban Szegedi Csanád „örökségét ápolja", és aki nemzeti kulturális örökségünk talán legbecsesebb része, a székely-magyar rovásírás elleni legnagyobb – szerencsére meghiúsított – merénylet levezénylője volt!? Az Ön viszonyulása szerint, ha Sípos László nem jobbikos mezben, hanem szabadidejében égeti köztereken a magyar zászlót, az rendben van?!
Véleményünk szerint ez nincs rendben. Még egy nyíltan magyarellenes erő sem engedhetné meg ezt következmények nélkül magának.
Ön megtűrte, hogy a Jobbik nemhivatalos lapjában, a Barikádban „románozzák" és „szlovákozzák" a Magyarok Világszövetségének elnökét és elnökhelyettesét. Ön és a Jobbik ekkor is választott: inkább letagadta a Jobbiknak erre a lapra bíró befolyását, és tiltakozásunk ellenére következmények nélkül hagyta a gyalázatot.
Az Ön vezetésével a Jobbik Kvacskay Károlyt választotta!? Tette ezt annak tudatában, hogy ezzel a választással egyidejűleg eltaszítja magától, maga ellen fordítja a Magyarok Világszövetségét. Emlékeztetem, hogy Ön, ezzel szemben elutasította Rácz Sándort!? Levelem mellékleteként nyilvánosságra hozom négy évvel ezelőtt Önhöz írt levelemet, amelyet teljesen figyelmen kívül hagyott, és amelyre csak két és fél év múltán, többszöri tiltakozásom eredmény- eként, egy, a mostanihoz hasonlóan lényeg-megkerülő levélkével válaszolt.
Ön és a Jobbik azt K.K-t választotta, akinek a neve alatt négy éve olvasható pártjuk legnagyobb támogatójának, a kuruc.info-nak honlapján a Magyarok Világszövetsége elnökét elképesztő rágalmakkal illető iromány. K. K. röhögve tagadta le nevét a ma is olvasható iromány alól, mert a bíróságnak ismert okok miatt nem sikerült bizonyítania, hogy akuruc.info-n megjelent rágalmakat ő írta. De attól, hogy ez a bizonyítás nem sikerült, attól még az a személy, aki négy éven keresztül szó nélkül tűri, hogy az ő nevében gyalázzanak egy másik magyar embert – az a személy közképviseletre alkalmatlan! Fájdalommal állapítjuk meg ismételten, hogy Önöknek kell ez a személy, miközben nem kell Rácz Sándor!?
Tisztelt Elnök Úr!
Kérem, ne panaszkodjék az időzítésre, és ne vádoljon minket támadással. E konfliktust Önök robbantották ki, sokszori figyelmeztetés ellenére. Tudatosan tették, és az időpontot is Önök időzítették a választási kampány idejére.
Persze lehet, hogy Önök mindezen képtelenségekre majd megfelelő indoklást adnak a pártérdek mindenek-fölöttiségének jegyében.
De ez az a világ, ahová a Magyarok Világszövetsége nem óhajtja Önöket követni. Mi sohasem léphetünk be abba a világba, ahol a pártérdek fölülírja a tisztességet, az igazságot és a méltányosságot!
Ezért állította az MVSZ Elnöksége választás elé azon tagjait, akik intézményesen kötődnek a torzuló értékrendű Jobbikhoz, hogy ezek a torzulások ne szüremkedhessenek be a Szövetség életébe. Hiszen ahogyan sokan mondták: ez már nem az a Jobbik, amelybe beléptek.Vagy lehet, hogy mégis ugyanaz lenne? Ez is lehetséges, de ez egyben azt is jelenti, hogy a Magyarok Világszövetsége és vele együtt közel egymillió magyar szavazópolgár is tévedett a Jobbik megítélésében.
Maradva a magyar nemzet önös érdekektől mentes szolgálatában, köszöntöm Önt.
Budapest, 2014. október 8-án
Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke