Topi
2014-12-27 10:10:56
Topi
2014-12-26 21:52:54
Karácsonyi jókívánságaim mellé Kálnay Adél Kérdés című versét idézem:
„Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra, fácánra.
Koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki.
Kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba.
Békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni.
Tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?”
Szívből kívánom, hogy legyünk jók ebben a rossz világban, vagy legalábbis törekedjünk arra, vágyjunk rá, hogy jók legyünk.
A hit, remény és szeretet jegyében kívánok áldott karácsonyi ünnepet és boldog új esztendőt mindenkinek! Legyenek velünk az angyalok!
HunorMagor
2014-12-26 21:11:29
magyartm
2014-12-26 16:28:12
Topi
2014-12-26 08:39:36
Sziszi
2014-12-25 21:24:00
Andrea Bocelli - Ave Maria - YouTube
Aldott, bekes Karacsonyt.
Topi
2014-12-25 19:43:50
Topi
2014-12-25 19:02:20
Topi
2014-12-25 18:58:53
Áldd meg, Isten, a magyart
Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján!
Áldd meg, Isten, a magyart karácsony éjszakáján!
Engedd, hogy a harangszó, ha már mindenüvé elért,
Egymáshoz öleljen szülőt, barátot, testvért,
És mindazokat, kiket a sors ma idegen fenyő alá állít,
De lélekben itthon vannak mind egy szálig!...
Kiket - mint tékozló gyermekeket - már elveszettnek hittünk.
Ma hazahozza őket az egyszerű jászolba vetett hitünk
És a magyar röghöz láncoló szeretet,
Mely legyőz minden távot, tengert, gyűlöletet,
Hogy öledbe hozza édes szülő a gyermekedet.
Hitvesnek a hitvest, testvérnek a testvért, barátnak a barátot..
Óh, színezüstben csillogó karácsonyfa, legyél érte áldott!-
Bár ne aludna ki fényed soha, mely lángol karácsony éjszakáján,
Áldd meg, Isten, a magyart itthon és a világ minden táján!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lJdBmOvoR88
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AqBReJhiu_w
Martin Killeen
2014-12-25 10:54:24
Kedves Topi!
Azt a 2. linket sajnos teljesen felreertettem, (ugy latszik, hogy csak a helyesirasommal nincs problema - kiveve az ekezetes maganhangzokat -) mert azt hittem, hogy Peterre gondoltal. Nekem ugy tunt, hogy egy reszeg, lakas nelkuli ferfi ult a padon. Szebb jovot! Barbara
Topi
2014-12-25 10:24:37
Kedves Barbara, a képen lévő úriember hogyan védekezne? "Akire ilyesmit ráfognak, azt egyúttal kitaszítják a társadalomból. A kitaszítottal pedig bármi megtehető, hajdan, aki meglátta, megölhette. Ez a bizonyítatlan, ráolvasott vád sem politikai, sem emberi szinten nem kezelhető." Sajnos az elmúlt két hónapban (pedig eddig még hideg sem volt,) a képen látható úrhoz, vagy a cikkben említett Péterhez hasonló nagyon jó közeli barátomat vesztettem el, mert az utcai körülmények miatt meghaltak. Persze veled ellentétben Jézus mindezt másként gondolta. De szerencsére van egy biztató jó hírem is, Péternek és valamennyi hasonló sorstársának is, hogy urunk Jézus tegnap Ő értük is megszületett.
Martin Killeen
2014-12-25 03:46:19
Kedves Ferenc!
A fojton ly-nal irando magyarul, amikor azt jelenti, hogy allandoan! J-vel pedig egeszen mast, azt hogy elveszi a masik eletet, ha megfoJtja!
Szebb jovot! (ujra) Barbara
Martin Killeen
2014-12-25 03:27:47
Kedves Topi!
A 2. linket nem "ertettem", mert az a holgy csak szepet es jot irt Peterrol, akinek segitett. Hogy kuldhettel erre fel egy - gondolom - tok reszeg, borzalmas kinezetu alakrol kepet, amikor en egy rovid szemelyleirast kertem rola??? Szebb jovot, A JOBBIKKAL!
Topi
2014-12-24 23:31:35
Horvathek
2014-12-24 17:57:33
Kedves Karin,
Bocsanat a hatter zavaro zajert.... kicsi a lakasunk es minden visszhangzik. ... Igen, zavart voltam.... Karacsonykor mindig megtortenik velem. Ami a Szilas Imret illeti, nekunk megadatott, hogy szemelyesen megismertuk ot. Irod, hogy az orgonahoz ragadkodsz... a Szilas Imre orgona muvesz. Gyonyoru orgona koncerteket ad itt Kaliforniaban es adott szamunkra. Az itt elo Magyarok szamara. Igaz Jo Magyar Ember.. Neki el kellett jonnie Magyarorszagrol, mert hisz a Joistenben. Sajnos, mar regota nem talalkoztunk vele. Szeretettel kuldtem az altala megirt Udvozlegy Maria eneket. Ha te nem szeretted, hat ez ugy van. En nem vitazom... Aldott Karacsonyt Kivanok Minden Igaz Jo Magyar Embernek!
Topi
2014-12-24 15:28:00
Topi
2014-12-24 10:53:51
miskolcilaci
2014-12-24 10:09:12
Áldott, békés, szeretettel teli ünnepeket kívánok az Álmos király televízió minden dolgozójának, valamint a kedves nézőknek is.
Valamint szeretném megköszönni, hogy lehetővé tették az előző napi műsor megtekintését, kódok nélkül.
Szabó Ferenc
2014-12-24 09:16:53
Ismét leleplezte önmagát Kis Emese, mert gépe feltörésének tartja a felismerést, hogy László és Karin vele azonos. Kérem Admint, ne engedje itt garázdálkodni, mert szétvert már több oldalt és itt is fojton rombol. Nézz magadba Emese-Laci és változz meg, talán a szent ünnep még ezt is elhozhatja.
Boldog karácsonyt!
Horvathek
2014-12-24 01:45:46