Peter123
2015-02-16 18:56:29
totya54
2015-02-16 17:18:22
Topi
2015-02-16 15:07:37
barodza
2015-02-16 15:04:18
Terez
2015-02-16 12:11:55
Lehel
2015-02-16 09:18:59
Kedves Mindszentiöcsi !
Itthon élek, de a kádári érában nőttem fel. Az iskolában többször megaláztak azok, akiknek tanítaniuk kellett, mert maszek szülők gyermeke vagyok...Akkor nem értettem az okot,hiszen mint később megtudtam a nagyszüleimék földjének jó részét az a rezsim vette el ...majdnem úgy éreztem, ez a természetes, hiszen ez volt a gyakorlat.
Később, mint fejlesztő mérnök ,de gyári alkalmazott, gondoltam majd a szolgálati találmányommal elérhetek némi előrehaladást,akkor amikor önálló egzisztenciát kellett alapítani, nem hitelért mentem, hanem dolgoztam. "Maga még túl fiatal, menjen vissza dolgozni" mondta a nagyhatalmú vezérigazgató, amikor egy évi késedelem után személyesen kerestem meg, kérvén, hogy produktumom után az engem törvény szerint megillető találmányi javadalmat szíveskedjenek kiutalni...
Ekkor eldöntöttem, hogy nem dolgozom tovább ezen rezsim embereinek, ahogy korábban Édessapám is otthagyta a KTSZ-t a pártitkár miatt, én sem fogom engedni a megaláztatást.
Maszek lettem -ahogy a szüleim is azok voltak - és vagyok azóta is.Sajnos, vagy hál'Istennek, ment a bolt nekem, részben ezért (igaz éreztem, hogy milyen kárt okoz a rezsim a pártkáderek által vezetett Állami gazdaságok, Tsz-ek elvtelen támogatásával, de úgy mondták volt mindenkinek munkája ).
Nekem nem kellett az a kenyér, de bizony nagyon kevesen voltunk maszekok, akik felvállalták az intézményesen előidézett piaci hátrány leküzdését és a média által sugallt "megvetést". Bizony így kondícionálták ezt a lakosságot.Gondoltam korábban , elmegyek az országból, de Édesanyám már özvegyen élt és nem volt szívem magára hagyni, másrészről ment az üzlet itthon is. A lakosság egyénileg szívesen vette azok szolgáltatását, akik megbízhatók voltak.
Ez nyugaton is így volt és van. Ma is így van itthon is, csak a szolga szemlélet alatt kirabolt, a MÉDIA és az ILYEN GYAKORLAT ÁLTAL IS elbutított tömegek vásárló ereje igen kicsi, így a tőlük intézményesen elvont értékekkel támogatott volt komcsik kezébe került cégek és a szintén támogatott globál cégek áruit képes megfizetni
Sajnos ennek a problémának a hátterét nagyon kevesen látjuk. Sokan nem látják, azonban biztosan van bűntudatuk, mert érzik az igazságtalanságot, ami végül is nyomorunk oka. Ettől igyekeznek időre szabadulni, amikor vedelnek, ahogy ez a "párt"ban is így volt, ugyanakkor ez a bűntudat-elfogadás,illetve lustaság,hitvesztés nehezíti, hogy igaz emberré váljanak.
A feladat nem kevesebb, mint megértetni a tömeggel a problémát és bátorítani, példát mutatni, hogy szerezzék meg az önálló életvitelhez szükséges tudást minél többen, mert akkor menekülhetnek (ünk) a kiszolgáltatottságtól és nyomortól.
Akik elmentek, valójában ne hibáztassuk őket, mert belátták, hogy nem voltak képesek megváltoztatni az itteni tömeg-tunyaságot,ugyanakkor többnyire nem akartak részesei lenni ennek a kórnak
asplenium
2015-02-16 07:43:38
Itt valahol felmerült, volt-e cigány tagozata a Nyilaspártnak?
A válasz meg is van.
Talán még furább: volt-e zsidó tagozata a Nyilaspártnak?
Persze, nem volt, de!
Szálasi Emlékirataiban elmondja: "...egy ízben megkerestek engem a zsidók...szeretnének a nyilaspárton belül zsidó tagozatot alakítani....mondtam nekik, ezt ne tegyék, inkább legyenek jó zsidók, jó cionisták..." (Ez is eltitkolt történelnük része.)
Czékus Jób
mindszentiocsi
2015-02-16 02:39:03
Külföldön élő honfitársaim ,ha nektek így esik jól,hogy a pálya széléről ordítoztok szidva a hatmilliónyi,gályarab magyart,rázva a biciklit- ám legyen,de nem győzöm elégszer elmondani,hogy nevezzétek néven azt az ember típust aki a családja érdekében próbált befurakodni állami-közalkalmazotti állásokba úgy mint:újságíró,riporter,színész,író,költő(hajjaj!)ügyvéd,hivatali alkalmazott,egyetemi vagy középiskolai tanár,apeh- ellenőr ,buszos ellenőr.banki alkalmazott ,munkaközvetítői alkalmazott,tűzoltó,katona?! tudósító,MTA-tag.Szerintetek ők ejtettek könnyet egy morzsányit is például a bányászokért,kohászokért,a Tsz parasztért?No meg ez a" többesszám első személy":elrontottuk,szembeköptük,kii kell javítanunk,mikor érjük már fel ésszel szóval ez ,gyomorforgató szóhasználat.Ez a hadseregnyi ember mindig annak a hatalomnak nyal akinek épp a tenyeréből eszik.A 70-es években egyszerűen csak "IRODISTA -INGYENÉLŐKNEK" hívta őket a nép.pedig hát ők tulajdonképpen magyar emberek volnának .A LÉLEK szólt hozzám az éjjel és,azt .mondta vissza kell terelni őket az igaz útra .Volna pár ötletem,de az a minimum,hogy színről színre nevezzük meg őket.Kérlek benneteket nézzétek meg ezt a filmet!
http://filmbirodalom.com/watch-embed-251406-18628
totya54
2015-02-15 23:57:26
Kuruc Pista barátom!
Ezzel a beírással nagy örömöt adtál nekünk.
Köszönöm szépen.
miskolcilaci
2015-02-15 21:15:28
Topi
2015-02-15 19:52:07
Topi
2015-02-15 19:47:04
"Ha a választásokkal bármin is változtathatnánk, nem engednék meg nekünk!"
Barteli2
2015-02-15 19:27:54
Választó hatalma, hogy szavazhat???
Kénytelen vagyok megismételni: a DEMOKRÁCIA a 4 évenkénti választás lehetőség látszatának fenntartása!
Nem választhatunk! Mert csak a hatalom által futtatott pártok, zsarolható megvesztegethető embereire adhatjuk le szavazatainkat!
Emlékeztető: Horkovics beszámolt, hogy a legutóbbi választáson az összes "kis" pártot megbüntették súlyosan, hogy egy életre elmenjen a kedvük az újbóli indulástól! (miközben az átlagember azt hiszi, hogy vannak megélhetési pártok!)
kurucPista
2015-02-15 19:11:11
(bocs - nem a Műsorral kapcsolatos - 'csak' a mai valósággal...)
Magyar cigány együtt utazás - Bp 15febr15
Békésen nézelődve utaztam a körúti Combino-n ma délután - az ajtó melletti ülésen.
Mikor is a Rákóczi téri megállóban - a hátam mögül kirohanva - egy kapucnis alak két kézzel megragadva a válltáskám azt letépte a vállamról és már kint is volt a kocsiból... Noha a táska az ablak és köztem volt - annyira váratlanul történt, hogy nem tudtam visszatartani. Ösztönösen utána eredtem. Átvágott a villamos előtt, a körúton. Utolérni nem tudtam volna, de szerencsémre a túloldali járdán a kiabálásomra két fiatal ember utánaeredt! Hamar elgáncsolták, elkapták. Így visszakaphattam a táskám - benne igazolványok, bankkártya, kulcsok, stb. 'Természetesen' cigány volt. Még csak meg se szeppent - szégyenről ugye ne is essék szó - inkább azzal jött, hogy neki kára keletkezett a cipőjében...
Nagyon köszöntem annak a két ismeretlen derék fiatal magyar embernek, hogy nem néztek félre és önzetlenül segítettek - tettükért semmit el nem fogadva - megmentettek vagy 100eFt kártól és sok-sok hivatal-járástól. Isten áldja az ilyen Embereket!
Topi
2015-02-15 18:05:11
Terez
2015-02-15 15:41:19
Topi
2015-02-15 15:36:43
Terez
2015-02-15 01:22:17
Topi
2015-02-14 18:42:03
Topi
2015-02-14 18:25:44