Vili
2015-04-03 15:52:44
T.ÁKTV Szerkesztősége!
A tegnapi adás - ápr.02. - helyett ma a tegnap előtti - ápr. 01.- került ismétlésre.
Kérdezem: az ápr.02-i adás mikor nézhető vissza, vagy valami miatt kikerült az archívumból végleg?
Köszönöm.
barodza
2015-04-03 12:26:42
Topi
2015-04-03 11:58:35
Kegyetlen világban élünk, mossuk egymás fejét, szidunk, korholunk mindenkit, veszekedünk és kegyetlenül ítélkezünk! Milyen szörnyű világot építettünk, az irgalom ma már nem erény, hanem elítélendő korrupció! A tanár köteles irgalmatlanul büntetni, akárcsak a rendőr, az adóellenőr, mindenki! Jól menő vállalkozásokat zárnak be néhány lejes elírásért, mert nincs irgalom, mert senki semmit a másiknak nem mer, nem tud megbocsájtani!!! Félelmetes ahogyan harsogja a mindenkit feljelentő, törvényszékre adó mai ember, hogy nincs irgalom, zéró tolerancia minden téren!! Milyen világ lesz, ha mi sem tudunk kegyelmezni másoknak és más sem kegyelmez nekünk?! Egy marék porból születtünk, nem vagyunk tökéletesek, irgalom nélkül még több házasság fog felbomlani, a börtönök megtelnek, és a társadalmunk darabokra hull!
Jézus megmossa a tanítványai lábát!! Milyen jó lenne, ha lélekben le tudnánk hajolni a másik előtt és gyöngéd szeretettel megmosnánk mi is egymás lábát!! Jézus nem ítélkezik, hanem segít, kiszereti tanítványaiból a szentet, a csodát!! Jézusnál az irgalom az egyik legszebb erény! Szent Péter, Szent Pál, Krisztus irgalma nélkül ma számunkra ismeretlen figurái lennének egy elvetélt történetnek!
A kereszténység az irgalmas Isten története, s mi mindannyian ennek az irgalmas Istennek a képére, hasonlatosságára vagyunk teremtve!! Nagycsütörtök van, s ezen a szent napon gondolkozzak el, hogy Krisztusnak ez a szép vonása mennyire ragyog az arcomon, mindennapi életemben mennyire látható?!
------------------------------------------------
Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora közben
történt, amikor a sátán már fölébresztette Júdásnak, Karióti Simon fiának szívében a gondolatot, hogy árulja el őt. Jézus tudta, hogy az Atya
mindent a kezébe adott, s hogy Istentől jött és Istenhez tér vissza. Fölkelt hát a vacsora mellől, letette felső ruháját, fogott egy vászonkendőt és a derekára kötötte. Azután vizet öntött egy mosdótálba, és
mosni kezdte tanítványainak a lábát, majd a derekára kötött kendővel meg is törölte. Amikor Simon Péterhez ért, az így szólt: „Uram, te akarod megmosni az én lábamat?” Jézus így felelt: „Most még nem érted, mit
teszek, de később majd megérted”. De Péter tiltakozott: „Az én lábamat ugyan meg nem mosod soha.” Jézus azt felelte: „Ha nem moslak meg, nem lesz semmi közöd hozzám”. Erre Péter így szólt: „Uram, akkor ne csak a lábamat, hanem a fejemet és a kezemet is!” Jézus azonban kijelentette: „Aki megmosdott, annak csak a lábát kell megmosni, és egészen tiszta lesz. Ti tiszták vagytok, de nem mindnyájan.” Tudta ugyanis, hogy egyikük elárulja, azért mondta: „Nem vagytok mindnyájan tiszták.” Miután megmosta lábukat, fölvette felső ruháját, újra asztalhoz ült, és így szólt hozzájuk: „Megértettétek-e, hogy mit tettem veletek? Ti Mesternek és Úrnak hívtok engem, és jól teszitek, mert az vagyok. Ha tehát én, az Úr és Mester megmostam lábatokat, nektek is meg kell mosnotok egymás lábát. Példát adtam nektek, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg.”
Jn 13,1-15 - Szeretettel, Csaba t.
barodza
2015-04-03 10:09:25
Félelmes fortélyok országává váltunk
mindannyian !
Rabláncainktól kéne, először megszabadulnunk mindnyájunknak nem egymás adok- kapóknak a pufogtatásaitól és üzeneteitől virágnyelven, az jót
nem jelent mi nekünk mindnyájam a saját fogságaink
alatt vagyunk, én a megbékélés híve vagyok, és ne ellenkezzünk egymással. Minden a gonosz talentumijaiból
élünk. Kérek mindenkit ne tegyük még nehezebbé az életünket,
mert mindenki csak a csodára vár . Örüljünk annak, hogy még
vagyunk és leszünk. A vörös kéretlen kenyéradóinktól kéne
először is megszabadulni és tőlük semmit el nem fogadni adni ezen járjon a gógyink. Erre varrjon valaki gombot, ha tud.
Kegyelemmel teljes húsvétot repítsen felénk az árgyélus madarunk mindenkinek mindenkor!
Olivér
bémargó
2015-04-03 09:03:09
MAI NAPTÓL CSAK AZ ÍRJON, AKIT A SZERETET VEZÉREL ÉS JOBBÍTANI AKAR!
ÁLDOTT, KEGYELEMTELJES HÚSVÉTOT KÍVÁNOK VALAMINT LELKI MEGNYUGVÁST A TÉVÚTON JÁRÓKNAK ÉS EGYMÁS MEGÉRTÉSÉT ÉS ELFOGADÁSÁT. ÁLDÁS, ÁLDÁS, ÁLDÁS.
Vili
2015-04-03 07:44:59
Szabó Ferenc, kisemese-fóbiás beírásai már közismertek. Ha valaki neki nem tetsző dolgokat hoz fel, azonnal összefüggésbe hozza a hölggyel. Miközben senkiről nem tudni az oldalon -és egyik honlapon sem-, hogy ki kicsoda, így Szabó Ferencről sem, kit takar a neve.
Az is köztudott, hogy a "figyelők" bárki stílusában, kitapasztalt észjárásával tudnak hamisítványokat gyártani, bárki nevében.
Szabó Ferenc, alias, kicsoda is?
Értelmes gondolatot viszont szívesen vennék még tőle is.
Szabó Ferenc
2015-04-02 23:20:17
Kis Emese alias Vili
Ne rosszmájúskodj, mindkét telefonáló nagyon értékes gondolatokat mondott, te még egyszer sem mertél betelefonálni, de ha valaki megszólal, rögtön ömlik az epéd. Legalább húsvétkor tarts egy kis önvizsgálatot.
Vili
2015-04-02 22:53:30
Szó, mi szó, engem a Zsuzsa nevű betelefonáló megcsípett. Szeretném látni a kis pici orcáját is, nem tenné meg, hogy képet is küld legközelebb? Úgy meglenne a vizuális élmény is a verbális mellett. Amit mond ugyanis (a terjedelem nem számít), az több, mint izgató. Az élet iskolája adta a magasztos gondolatokat, vagy egyenesen égi küldöttnek tekinthető, mint az előző adásban az általa bejátszott verőcei részletben Natália nővér? Énekelni is szeret, talán tanulgatott is, verseket is írogat, emelkedett lélek, a madarakat is kedveli, a sólymot. Magányosságát is kiemelte a Tamásnak. Mintha boldogtalan lenne valami miatt, talán vennünk kellett volna az üzenetét.
S hogy rögtön Zsuzsa után jött a Nórink Amerikából, micsoda időzítés. Nem is tudtam hirtelen felmérni, felülmúlta-e a Zsuzsát a színes előadása alapján.
Örültem, hogy ismét helyreállt az akcentusa, előbb-utóbb stabilizálódik is tán, gyakorlat kérdése.
Mindkét hölgy kitett magáért, várjuk a folytatást!
kurucPista
2015-04-02 17:15:45
kurucPista
2015-04-02 11:09:12
Tosipeti
2015-04-02 09:16:17
Topi
2015-04-02 07:42:00
miskolcilaci
2015-04-01 22:18:57
Ismerős?
Európai szintre emelkedik a rezsi ára Ukrajnában.
https://www.youtube.com/watch?v=58BOxM2zwpg
Kollégiumokból hurcol fiatalokat, Donbászi vérfürdőbe a sorozóiroda.
https://www.youtube.com/watch?v=wQjWA0PRYtU
Az eset március 25-én történt a Kijevi Politechnikai Főiskola kollégiumában – írja az aif.ua hírportál.
A kollégiumot a hadkiegészítő parancsnokság emberei a rendőrséggel együtt járták be, szobáról-szobára, csütörtök reggel, amikor még szinte mindenki a kollégiumban volt. A diákokkal a helyszínen aláíratták a behívókat, csupán annyi idejük maradt, hogy felöltözzenek és már vitték is őket az orvosi vizsgálatra.
A kollégium udvarán a 60 diáknak tartottak egy gyors eligazítást, ahol felolvasták jogaikat, ezután buszra ültették őket és elmentek.
Ukrajnában egyre nehezebb a mozgósítási tervek teljesítése, a hadkiegészítők már ehhez hasonló lépéseket is bevetnek a haderő növelése érdekében.
Putyin. A külföldi fegyverzetet már szállítják.
https://www.youtube.com/watch?v=KTnKT4slhHw
Putyin beszédét letiltották az USA egész területén.
https://www.youtube.com/watch?v=E4M70FZo9Wg
Anikó3
2015-04-01 22:04:30
Ilyen négy órát mint a mai Áktv müsor még soha nem láttam magyar televizióban. Köszönet a szemnyitogatóknak, mindenkinek aki részt vett benne és mindenek előtt Tamásnak! Kegyelemmel teljes Husvétot kivánok az Áktv minden munkatársának
Ferenc
2015-04-01 19:49:23
Az ÁKTV mai adása (19:48) kifogástalan!
Horvathek
2015-04-01 19:32:39
Kedves bmargo, Nekunk az internet explorer nagyon jol mukodik, semmi gond visszanezni barmelyik AKTV es AKA musort. Mikor atvaltok a Firefox-ra a gepem lelassul es utana problemak lesznek.
Horvathek
2015-04-01 19:15:26
Oliver - barodza,
Szeretettel gondolunk rad. Aldott Husveti Unnepeket Kivanunk Kaliforniabol. A Magyarsag a Joisten nepe, a Joisten Aldjon meg es Minden igaz jo Magyar Embert. Horvath Ferenc es Nori
kurucPista
2015-04-01 16:12:05
barodza
2015-04-01 08:08:58
Pici szám, kicsi szívem!
Kegyelemmel teljes húsvéti
ünnepeket kíván minden honfit
társamnak mindenhol mindenkinek.
Olivér
bémargó
2015-04-01 07:47:27
Az a tapasztalatom, hogy az ÁKTV 2. a Google Crome-mal nem működik, viszont a Mozilla Firefox-szal vissza lehet nézni.
Áldott Húsvétot Mindenkinek! Margó