Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

barodza
2015-05-07 09:33:34
barodza
2015-05-07 09:32:36
Rákóczi induló

Magyarok Istene, rontsd a labanc erejét!
Közeleg az óra csata riadóra
Hogy a magyar akarata, csata vasa, diadala
mentse meg a szomorú hazát.
Hős Rákóczi népe, kurucok, előre!
Diadal veletek, ellenes feletek letiportátok,
verje gonoszokat átok!
Már a hazán íme újul a vész,
Íme a gonoszok seregi fenyegetik.
Hej! Hova lettek a hős daliák?
Hova lettek a hős, a derék vezetők,
A szegény nép sokezerje,
A legigazabb dalia vezér
Bujdoshatnak most szanaszét.
Lobogónk magasan, ez a büszke nemzet újra talpon áll.
Aki előtt ellen soha meg nem áll
csak elő, csak elő, csak előre!
Szabadon él a magyar vagy érje a halál.
Mert a magyarok Istenére, szent nevére,
esküt esküre teszen e hős nép:
Míg ragyogón kel a nap az égen,
Rab a magyar soha, soha, soha, soha, sohase leszen.
000713
2015-05-06 21:13:33
Dr. Szilas László
H-2500 Esztergom, Percz utca 3.
Telefon: +36 (70) 362 24 60
E-mail: laszlo.szilas@kameras.hu
HungaryUNIÓS ALAPÉRTÉKEK MEGSÉRTÉSEEurópai Bizottság
Jean-Claude Juncker Elnök Úrnak
Rue de la Loi / Wetstraat 200
1049 Brüsszel
Belga Királyság

Kelt Esztergomban 2015. május 06-án. Mindszenty József bíboros, hercegprímás halálának negyvenedik évfordulóján


Tisztelt Jean-Claude Juncker Elnök Úr!

Nagy tisztelettel köszöntöm Esztergomból, Szent István király szülővárosából, mártírsorsú Mindszenty József Hercegprímás Úr nyughelyéről.
Szomorúan kell tájékoztatnom, hogy jelenleg olyan kettős állampolgárságról szóló törvény van hatályban, Szlovákiában, ami több ponton sérti az uniós alapértékeket.
Nincs egyenlőség, mert amíg, a Szlovákiában élők nem kérhetik vissza a szlovák állampolgárságukat, amikor felvesznek egy másik állampolgárságot, addig egy más országban állandó lakhellyel rendelkező szlovák állampolgárok visszakérhetik a szlovák állampolgárságukat.
Itt külön szeretném szíves figyelmét felhívni arra, hogy JUDr. Martin Javorček szlovák jogász azt állítja, hogy a Szlovák Köztársaság Alkotmánya értelmében akarata ellenére senkit sem lehet megfosztani szlovák állampolgárságától.
Sokan a törvény szigorától félve, hogy elveszik tőlük a szlovák állampolgárságukat inkább fájó szívvel, beletörődve, hogy nem lehetnek szabad európai polgárok, nem veszik fel másodikként a nemzetiségük állampolgárságát, így az emberi méltóság, szabadság és emberi jogok is súlyosan sérülnek.
Ezért tisztelettel kérem az intézkedését.
Előre is hálás szívvel köszönöm.

Dr. Szilas László


VIOLATION OF BASIC VALUES OF THE UNION

Mr Jean-Claude Juncker
President of the European Commision
Rue de la Loi/ Wetstraat 200
1049 Bruxelles
Belgium

Dated 6th of May 2015, the 40th anniversary of the death of Cardinal Joseph Mindszenty

Dear Mr Juncker,

I am sending you my respectful greetings from the city of Esztergom, the native city of king St Stephen and the resting place of Cardinal Joseph Mindszenty,a martyr.
I need to inform you with regret that there is currently a law in Slovakia relating to dual citizenship that violates the basic values of the European Union in several respects.
There is no equality, because while those living in Slovakia cannot request that they regain their Slovak citizenship when they take up another citizenship, Slovak citizens who have permanent residence in another country can request that they reghain their Slovak citizenship.
I would like to draw your attention especially to the fact that the Slovak jurist Dr Martin Javorcek states that according to the constitution of the Soovak Republic nobody can be deprived of their citizenship against their will.
Many people, scared of the strict laws that may deprive them of their Slovak citizenship, rather resign themselves sadly to the fact that they are not able to be free European citizens and do not take on a second citizenship matching their ethnicity and therefore human dignity, freedom and human rights are seriously violated.
Therefore I ask respectfully that action be taken.
I would like to thank you in advance for your valuable help.

Dr. Szilas László
Topi
2015-05-06 09:45:34
Csak egy médiát érdekel a milliókat tönkretevő törvénycsomag alkalmatlansági problémái

(A többi média továbbrontva országunk sajtószabadsági rangsorának a 64. helyét, ki tudja miért most is, és ilyen esetekben mindörökké – hallgat…)

Siófokon 2015. május 6. napján. Léhmann György


Léhmannt is meglepte: Szegeden folytatódik a devizapere

2015. május 5. 17:28 , Legutóbb frissítve: 2015. május 5. 19:34 Fónai ImreA Szegedi Törvényszék fittyet hány a forintosítást lehetővé tevő adósmentő jogszabályra, netán e helyett az uniós jogrendet tartja irányadónak? Mindenesetre még Léhmann Györgyöt is meglepte, amikor a szegedi bíróság arról értesítette egy devizahitel-perével kapcsolatban: az OTP Jelzálogbank Zrt. ellen a szerződés részbeni érvénytelensége iránt indított eljárásban május 13-ára tárgyalást tűzött ki.A siófoki ügyvédet minden más perében arról értesítette az illetékes bíróság: a tavaly nyári, adósmentőnek nevezett törvény értelmében a peres eljárást felfüggeszti.


Miközben a devizaadósok többsége megkapta bankjától az elszámolást és akad, aki elégedett vele, mások pedig nem, Léhmann továbbra is amondó: a forintosításnak (mely akkor lép életbe, ha az adós elfogadja az elszámolást) több hátránya lehet hosszú távon, mint haszna. –

Alapvető, hogy a forintosítást „kicsikaró” törvény ellenkezik az uniós jogrenddel (és ezt most már az illetékes brüsszeli testület is vizsgálja), http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/semmis-lesz-az-adosmentes-brusszel-vizsgalja-a-lehmann-panaszt-604444 így a Szegedi Törvényszék bírójának igaza van, mert jól tudja: az adósmentő törvény rendelkezései csak akkor érnek valamit, ha nem ellentétesek az európai jogalkotással – így a siófoki jogász. – Ezért aztán kitűzte a per tárgyalását, figyelmen kívül hagyva, hogy a hazai jogszabály szerint fel kellett volna függesztenie.

Minden bírónak így kellene eljárnia, hiszen jól tudják: a 2014-es törvény a magyar bíróságok számára használhatatlan rendelkezéseket tartalmaz. Akár csak azt: törvénysértően alakít át magánjogi szerződéseket, márpedig ilyesmi jogállamban nem létezik. Az Európai Unióban a fogyasztó jogait az állam politikai, társadalmi, gazdasági érdekből sem csorbíthatja.
Léhmann úgy véli: fogyasztói szerződést módosítani csak az esetben lehet, ha az a fogyasztó érdekében áll; és ezt egyedül csak a fogyasztó döntheti el. – http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/a-bankokat-kell-perre-kenyszeriteni-lehmann-figyelmeztet-599606 Hiába hazudja bárki, hogy jól járnak az adósok a forintosítással, amennyiben az adós nemlegesen válaszol, akkor az európai jogszabályok alapján nincs az a hatalom, amelyik rá tudja kényszeríteni a törvényi előírások betartását.

Minden más megoldás a jogállamiság sérelmét jelenti. Ennek értelmében szerintem a bíróságoknak két lehetősége van az eléjük kerülő perek esetén: a Szegedi Törvényszékhez hasonlóan tárgyalást tűznek ki, vagy az Európai Bizottság által indított panaszeljárás befejezéséig felfüggesztik a pert és csak utána folytatják.

Az adósoknak persze nem könnyű eldönteni, hogy mit lépjenek.Léhmann György szerint annak az esetnek, ha az adós nem fogadja el a banki elszámolást és a hitele devizában marad nyilvántartva, egyetlen kockázata van: ha bíróság a banki kockázatvállalási okiratot is értékelve úgy dönt, hogy az árfolyamváltozás terheit az adós viseli. –

Ellenben ha elfogadja az elszámolással együtt járó forintosítást, úgy elveszíti azt a jogát, hogy a korábban a bank által okozott károk, többletfizetések megtérítését bármikor is követelhesse. Például a többlet kamatfizetést sem tudja többé visszakövetelni, mint ahogyan az elszámolás során az adósra kényszerített árfolyamváltozásból származó terhek viselését sem kérheti átterhelni részben vagy egészben a bankra, ami pedig a kockázatvállalási nyilatkozatból könnyen következhet.
Sőt, a svájci frank 2009-től tartó alapkamat-zsugorodása folytán el nem számolt kamatcsökkentést sem kérheti vissza többé. Hiszen emiatt nem csökkentette a bank a törlesztőrészletet, viszont az adósmentő jogszabály ezt a problémát se rendezi, nyilvánvalóan „bankmentő” megfontolásokból. És egy jövőbeni forintkamat-növekedésből fakadó jelentős törlesztőrészlet-emelkedés veszélyéről még nem is szóltam...
Horvathek
2015-05-06 02:40:40
Igen sokminden megfordul az agyamban, olyan szornyusegek, gonoszsagok amik a regmultban tortentek, meg amit ateltunk, atelunk a a mai mindennapokban.
A mai musor befejezesekor irtam a Tamasnak: "Draga Tamas! Koszonom, hogy meghallhagattal es meghallgathattak a mai AKTV musor nezoi, hallgatoi. Sajnos nem jo a beszelokem, gondolataimat igazabol irarsban tudom roviden tomoren megfogalmazni. Szoban nem megy." Hat most roviden leirom, A multtal nem is kezdem, hiszen mindannyian tudjuk akik nezik az AKTV musorait. Hat most keremszepen el kell indulnunk a jelenben. A gyermekeink, unokaink jovoje erdekeben. En igen aggodom. Hova vezet ez a satani befolyas. A buzik jogait mar elismeri a jog itt, az iskolakban is. Tanitjak a gyerekeket, hogy ebben nincsen semmi rossz, csak kulonboznek . Meg sok mas zsido fele "hagyomanyt" igen jol kiemelik itt. Az Erzsike (Erzsike Jaden Elizabeth Horvath) es Emese (Emese Madison Joy Horvath) minden nap a befolyasa alatt van az iskolaban a satani iranyitasnak. Minden nap, hetfotol pentekig reggel 8 oratol delutan 3 oraig. Daraljak az agyukba a buzi zsido hazuksagot. Ok ket Magyar kislanyok, hiaba vinnem oket privat iskolaba, ott is az ilyen dolgokban ok dirigalnak, ugyan ugy mint ami most van.
Igaz Jo Magyar Emberek, a Joisten Aldjon Mindannyiunkat.
Topi
2015-05-05 20:57:17
A régi Nemzeti Színház a színházi kultúra egyik jelentős fellegvára volt. Milyen remek előadások, csodás színészek és mennyi szép emlék!!!

http://www.nlcafe.hu/szabadido/20150315/nemzeti-szinhaz-tortene-kepek-bontas-/
Topi
2015-05-05 20:30:43
Péter János‎Chicago -i Magyarság

FELHÍVÁS MINDEN MAGYAR EMBERHEZ
ELADÓ GÁBOR ÁRON SZÜLŐHÁZA ROMÁNOKNAK KÍNÁLJÁK

Miért van az, hogy egyetlen újság sem ír róla, egy rádió sem mondja, tv sem mutatja és az internet sem közli?Titok?Vagy talán senkit sem érdekel?

Eladó a székelyek egyik legnagyobb hősének tartott személye, Gábor Áron ágyúöntő őrnagy Berecki szülőháza.

Eladó; már a szó kimondása is szégyellni való.

Hogyan lehet eladni egy nemzeti emlékhelyet, egy székely ereklyét?

Tegnap este Berecken keresztül utaztam, a mellettem ülő ismerősöm vigan mutatta a kocsi ablakán keresztül:-Nézd, abban a házban született Gábor Áron.Felcsillant szemmel kaptam a fejem a ház irányába, hiszen még sosem láttam. De amint megpillantottam, megrökönyödtem.A kis parasztház falán egy emléktábla állt, mellette viszont egy kibiggyesztett, kövér betűs, kézzel irt felirat: DE VANZARE (ha magyarul is fel lett volna írva, azt jelentené, hogy eladó).

Eladó a székelyek egyik legnagyobb érzelmi, nemzeti kincsének tulajdonítható épülete. (és kizárólag román felirattal)

A büszke székelyek százezrei alkottak 50 km-es összefüggő élő láncot Bereck és Kökös között a székely szabadságért, az áhított autonómiáért. Ha van aki esetleg még nem tudja, akkor elmondom, hogy Gábor Áron Kökös mellett halt hősi halált a kárpátmedencei magyar szabadságért. Ő az életét adta érte, értünk.És mi most feltünés nélkül eladjuk a szülői házát;( kizárólag megszálló nyelvü felirattal.)

Létezik mélyebb értelmű szó arra hogy "szégyellhetjük magunkat"?Keresem a szót, mert ez a kifejezés amelyet irtam, nem elég nyomatékos, ehhez a tetthez.

Egy kis falusi ház, ahol Gábor Áron született.Egy kis nép, amely ha ezt a tettet hagyja megvalósulni, nem érdemes többé a Csaba királyfi által adott névhez "népem itt székelj".Székely.Székely vagy te?Vagy már elfajult a véred azóta?

Kérdezem én; hol van a helyi önkormányzat, hol van a székely többségű megye tanácsa, hol vannak a választott képviselőink, hol vannak az újságirók, hol van a magyar kormány segitő keze, aki megmenti, vagy hol vannak azok a kárpátmedencénkben lakó magyarok, akik összedobják,összedobjuk az aznapi dohányra szánt pénzünket, megvesszük nemzetünknek a házat és nem esünk abba a szégyenbe, ami előttünk tátong?

Csak egy kis parasztházA nemzet nagy hősének házaUnokáink öröksége..Tisztelettel: G..2015.05.02

(arra kérek mindenkit, ossza meg, mert nagyon fontos; én megtettem a magamét azzal, hogy megirtam ezt a szöveget, és hajlandó vagyok pénzt is áldozni, de fontos lenne, hogy fontos emberekhez is eljusson a hir, NAGYON FONTOS LENNE, HOGY MEGTEGYÜK AMIT KELL)

Ha lenne pénzem azonnal megvenném. Talán akad valaki, akinek van rá tehetsége, vagy többen összeállnak és megteszik.
NE HAGYJUK BETELJESÜLNI TRIANONT!
Topi
2015-05-05 20:08:10
Alkalmatlanok és méltatlanok


Az a 110 kormánypárti képviselő, aki tegnap megszavazta a Nemzeti Parkok felszámolását elindító, Magyarország természeti kincseit szabad prédává tevő T/3788-as számú törvényt – alkalmatlan és méltatlan a magyar nép képviseletére.

„Itt a piros, hol a pirost” játszottak a törvénytervezettel, szembe mennek az Alkotmánnyal, fütyülnek a szakmai szervezetek tiltakozására. Az országot markában tartó érdekcsoportok szavazó robottá alacsonyították a valamikor „szent” képviselői munkát.

Tiltakozunk ez ellen a szégyenletes és pusztító döntés ellen!


Élőlánc Magyarországért


A 110 képviselő névsora az alábbi cikk végén található:

Elfogadták az alkotmányellenes tervezetet - szabad az út a földrabláshoz
http://www.greenfo.hu/hirek/2015/04/28/elfogadtak-az-alkotmanyellenes-tervezetet-szabad-az-ut-a-foldrablashoz
miskolcilaci
2015-05-05 17:12:04
Már csak idő kérdése, hogy mikor fog sugározni a Kárpát medence.

Putyin befenyítette Magyarországot.
Hír24

Az orosz elnök azt mondta: ártalmas lesz a magyar gazdaság számára, ha elutasítjuk a Roszatommal való együttműködést.
Kedden a Roszatom-vezér Szergej Kirijenkóval folytatott megbeszélésén Vlagyimir Putyin kijelentette: jó feltételeket, fejlett technológiát kínálnak Magyarország számára. Az orosz elnök szerint, ha hazánkat „arra kényszerítik”, hogy utasítsa el a megállapodást, az káros lesz a magyar nemzeti érdekekre nézve.

Kirijenko ugyanakkor kijelentette: a magyar kormány ragaszkodik a paksi bővítéssel kapcsolatos szerződések teljesüléséhez, a nehézségeket külső nyomás okozta. A magyar fél ugyanakkor jelezte: az összes megállapodás érvényes az építkezéstől kezdve a fűtőanyag-ellátáson át az üzemeltetési szolgáltatásokig.
http://www.hir24.hu/kulfold/2015/05/05/putyin-befenyitette-magyarorszagot/#sl
miskolcilaci
2015-05-04 19:40:43
E-méreg lista

Innen bárki kimazsolázhatja mit eszik meg éppen, és akit érdekel megkeresheti bővebben milyen hatással van a szervezetre.
"E100 Kurkumin (Kurkumin, Turmeric színezék)
E101 Riboflavinok (Riboflavin, Riboflavin-5'-foszfát színezék)
E102 Tartrazin színezék
E104 Kinolinsárga színezék
E110 Narancssárga S, Gelborange S színezék
E120 Kárminsav, kárminok színezék
E122 Azorubin színezék
E123 Amarant színezék
E124 Neukokcin, Ponszó 4R színezék
E127 Eritrozin színezék
E128 Vörös 2G, Red 2G színezék
E129 Allura vörös AC színezék
E131 Patentkék V színezék
E132 Indigóvörös színezék
E133 Brillantkék FCF színezék
E140 Klorofill- és klorofillinek (Klorofill, Klorofillinek színezék)
E141 Klorofill- és klorofillin rézkomplexek (Klorofill rézkomplexek, Klorofillin rézkomplexek színezék)
E142 Zöld S, Green S színezék
E150a Karamell - egyszerű színezék
E150b Karamell - szulfitos színezék
E150c Karamell - ammóniás színezék
E150d Karamell - ammónium-szulfitos színezék
E151 Brillantfekete BN színezék
E153 Növényi szén színezék
E154 Barna FK, Brown FK színezék
E155 Barna HT, Brown HT színezék
E160a Karotinok (Vegyes karotinok, Béta-karotin színezék)
E160b Annatto, bixin, norbixin színezék
E160c Paprikakivonat, kapszantin, kapszorubin színezék
E160d Likopin színezék
E160e Béta-apo-8'-karotinal színezék
E160f Béta-apo-8'-karotinsav-etilésztere színezék
E161b Lutein színezék
E161g Kantaxantin színezék
E162 Céklavörös, betanin színezék
E163 Antociánok színezék
E170 Kalcium-karbonátok (Kalcium-karbonát, Kalcium-hidrogén-karbonát színezék, hordozó, csomósodást gátló)
E171 Titán-dioxid színezék
E172 Vasoxidok és hidroxidok színezék
E173 Alumínium színezék
E174 Ezüst színezék
E175 Arany színezék
E180 Litolrubin BK színezék
E200 Szorbinsav tartósítószer
E202 Kálium-szorbát tartósítószer
E203 Kalcium-szorbát tartósítószer
E210 Benzoesav tartósítószer
E211 Nátrium-benzoát tartósítószer
E212 Kálium-benzoát tartósítószer
E213 Kalcium-benzoát tartósítószer
E214 Etil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E215 Nátrium-etil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E216 Propil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E217 Nátrium-propil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E218 Metil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E219 Nátrium-metil-(p-hidroxi-benzoát) tartósítószer
E220 Kén-dioxid tartósítószer, antioxidáns
E221 Nátrium-szulfit tartósítószer, antioxidáns
E222 Nátrium-hidrogén-szulfit tartósítószer, antioxidáns
E223 Nátrium-metabiszulfit tartósítószer, antioxidáns
E224 Kálium-metabiszulfit tartósítószer, antioxidáns
E226 Kalcium-szulfit tartósítószer, antioxidáns
E227 Kalcium-hidrogén-szulfit (Kalcium-dihidrogén-diszulfit) tartósítószer, antioxidáns)
E228 Kálium-hidrogén-szulfit tartósítószer, antioxidáns
E230 Bifenil (difenil) tartósítószer
E231 O-fenil-fenol tartósítószer
E232 Nátrium-o-fenil-fenolát tartósítószer
E234 Nizin tartósítószer
E235 Natamicin tartósítószer
E236 Hangyasav tartósítószer
E237 Nátriumformiát tartósítószer
E238 Kalciumformiát tartósítószer
E239 Hexametilén-tetramin tartósítószer
E242 Dimetil-dikarbonát tartósítószer
E249 Kálium-nitrit tartósítószer
E250 Nátrium-nitrit tartósítószer
E251 Nátrium-nitrát tartósítószer
E252 Kálium-nitrát tartósítószer
E260 Ecetsav étkezési sav, savanyúságot szabályozó
E261 Kálium-acetát tartósítószer, savanyúságot szabályozó
E262 Nátrium-acetátok (Nátrium-acetát, Nátrium-hidrogén-acetát tartósítószer, savanyúságot szabályozó, kelátképző)
E263 Kalcium-acetát tartósítószer, savanyúságot szabályozó, stabilizátor, hordozó
E270 Tejsav étkezési sav, savanyúságot szabályozó
E280 Propionsav tartósítószer
E281 Nátrium-propionát tartósítószer
E282 Kalcium-propionát tartósítószer
E283 Kálium-propionát tartósítószer
E284 Bórsav tartósítószer
E285 Nátrium-tetraborát (bórax) tartósítószer
E290 Széndioxid csomagológáz, hajtógáz
E296 Almasav savanyúságot szabályozó
E297 Fumársav savanyúságot szabályozó
E300 Aszkorbinsav antioxidáns, lisztkezelőszer
E301 Nátrium-aszkorbát (aszkorbinsav nátriumsó) antioxidáns
E302 Kalcium-aszkorbát (aszkorbinsav kalciumsó) antioxidáns
E304 Aszkorbinsav zsírsav-észterei (Aszkorbil-palmitát, Aszkorbil-sztearát antioxidáns)
E306 Tokoferolok keveréke antioxidáns
E307 Alfa-tokoferol antioxidáns
E308 Gamma-tokoferol antioxidáns
E309 Delta-tokoferol antioxidáns
E310 Propil-gallát antioxidáns
E311 Oktil-gallát antioxidáns
E312 Dodecil-gallát antioxidáns
E315 D-eritroaszkorbinsav antioxidáns
E316 Nátrium-(D-eritroaszkorbát) antioxidáns
E320 Butil-hidroxi-anizol (BHA) antioxidáns
E321 Butil-hidroxi-toluol (BHT) antioxidáns
E322 Lecitinek emulgeálószer, antioxidáns, hordozó
E325 Nátrium-laktát antioxidáns szinergista, nedvesítőszer, tömegnövelő szer, testesítő anyag
E326 Kálium-laktát antioxidáns szinergista, savanyúságot szabályozó
E327 Kalcium-laktát savanyúságot szabályozó, lisztkezelőszer
E330 Citromsav étkezési sav, savanyúságot szabályozó, antioxidáns, kelátképző
E331 Nátrium-citrátok (Nátrium-dihidrogén-citrát, Dinátrium-hidrogén-citrát, Trinátrium-citrát savanyúságot szabályozó, kelátképző, emulgeálószer, stabilizátor, hordozó)
E332 Kálium-citrátok (Kálium-dihidrogén-citrát, Trikálium-citrát savanyúságot szabályozó, kelátképző, stabilizátor, hordozó)
E333 Kalcium-citrátok (Kalcium-hidrogén-citrát, Dikalcium-citrát, Trikalcium-citrát savanyúságot szabályozó, kelátképző, szilárdító anyag)
E334 Borkősav (L(+)-) étkezési sav, savanyúságot szabályozó, kelátképző, antioxidáns szinergista
E335 Nátrium-tartarátok (Nátrium-hidrogén-tartarát, Dinátrium-tartarát stabilizátor, kelátképző)
E336 Kálium-tartarátok (Kálium-hidrogén-tartarát, Dikálium-tartarát stabilizátor, kelátképző)
E337 Kálium-nátrium-tartarát stabilizátor, kelátképző
E338 Foszforsav savanyúságot szabályozó, antioxidáns szinergista, kelátképző
E339 Nátrium-foszfátok (Nátrium-dihidrogén-foszfát, Dinátrium-hidrogén-foszfát, Trinátrium-foszfát emulgeálószer, emulgeáló só, savanyúságot szabályozó, kelátképző, stabilizátor)
E340 Kálium-foszfátok (Kálium-dihidrogén-foszfát, Dikálium-hidrogén-foszfát, Trikálium-foszfát emulgeálószer, emulgeáló só, savanyúságot szabályozó, kelátképző, stabilizátor)
E341 Kalcium-foszfátok (Kalcium-hidrogén-foszfát, Dikalcium-foszfát, Trikalcium-foszfát emulgeálószer, emulgeáló só, savanyúságot szabályozó, lisztkezelőszer, csomósodást gátló, szilárdító anyag, térfogatnövelő szer, hordozó)
E343 Magnézium-foszfátok (Monomagnézium-foszfát, Dimagnézium-foszfát emulgeálószer, emulgeáló só, savanyúságot szabályozó, lisztkezelőszer, csomósodást gátló, szilárdító anyag, térfogatnövelő szer, hordozó)
E350 Nátrium-malátok (Nátrium-malát, Nátrium-hidrogén-malát savanyúságot szabályozó, nedvesítőszer)
E351 Kálium malát (almasav káliumsó) savanyúságot szabályozó
E352 Kalcium-malátok (almasav kalciumsók) (Kalcium-malát, Kalcium-hidrogén-malát savanyúságot szabályozó)
E353 Metaborkősav savanyúságot szabályozó
E354 Kalcium-tartarát savanyúságot szabályozó
E355 Adipinsav savanyúságot szabályozó
E356 Nátrium-adipát savanyúságot szabályozó
E357 Kálium-adipát savanyúságot szabályozó
E363 Borostyánkősav savanyúságot szabályozó
E380 Triammónium-citrát savanyúságot szabályozó
E385 Kalcium-dinátrium-(etilén-diamin)-tetraacetát kelátképző, antioxidáns szinergista, tartósítószer
E400 Alginsav sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E401 Nátrium-alginát sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E402 Kálium-alginát sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E403 Ammónium-alginát sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E404 Kalcium-alginát sűrítő anyag, stabilizátor, habzásgátló, hordozó
E405 (Propán-1,2-diol)-alginát sűrítő anyag, emulgeálószer, hordozó
E406 Agar sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E407 Karragén (gyöngyzuzmó) sűrítő anyag, zselésítő anyag, stabilizátor, hordozó
E407a Feldolgozott euchema moszat (PES) sűrítő anyag, zselésítő anyag, stabilizátor
E410 Szentjánoskenyér liszt sűrítő anyag, stabilizátor, emulgeálószer, hordozó
E412 Guar gumi (guar gyanta) sűrítő anyag, stabilizátor, emulgeálószer, tömegnövelő szer, hordozó
E413 Tragantmézga sűrítő anyag, stabilizátor, emulgeálószer, hordozó
E414 Gumiarábikum sűrítő anyag, stabilizátor, emulgeálószer, tömegnövelő szer, hordozó
E415 Xantán-gumi (xantán gyanta) sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó
E416 Karaya-gumi (kara-gumi) sűrítő anyag, stabilizátor, emulgeálószer, tömegnövelő szer
E417 Tara magliszt sűrítő anyag, stabilizátor
E418 Gellán-gumi sűrítő anyag, stabilizátor, zselésítő anyag
E420 Szorbit (Szorbit, Szorbit szirup édesítőszer, nedvesítőszer, kelátképző, hordozó, testesítő anyag)
E421 Mannit édesítőszer, hordozó
E422 Glicerin nedvesítőszer, testesítő anyag, hordozó
E425 Konjak (Konjak gumi, Konjak glukomannán emulgeálószer, stabilizátor, sűrítő anyag)
E431 Polioxietilén (40) sztearát emulgeálószer
E432 Polioxietilén-szorbitán-monolaurát (poliszorbát 20) emulgeálószer, hordozó
E433 Polioxietilén-szorbitán-monooleát (poliszorbát 80) emulgeálószer, hordozó
E434 Polioxietilén-szorbitán-monopalmitát (poliszorbát 40) emulgeálószer, hordozó
E435 Polioxietilén-szorbitán-monosztearát (poliszorbát 60) emulgeálószer, hordozó
E436 Polioxietilén-szorbitán-trisztearát (poliszorbát 65) emulgeálószer, hordozó
E440 Pektinek (Pektin, Lebontott pektin (amidált pektin) sűrítő anyag, stabilizátor, zselésítő anyag, hordozó)
E442 Ammónium-foszfatidok emulgeálószer, hordozó
E444 Szacharóz-acetát-izobutirát sűrítő anyag, zavarosító
E445 Glicerinészterek természetes gyantából emulgeálószer, stabilizátor, sűrítő anyag, tömegnövelő szer
E450 Difoszfátok (Pirofoszfátok) (Dinátrium-difoszfát, Trinátrium-difoszfát, Tetranátrium-difoszfát, Dikálium-difoszfát, Tetrakálium-difoszfát, Dikalcium-difoszfát, Kalcium-dihidrogén-difoszfát emulgeáló só, stabilizátor, savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer, kelátképző, csomósodást gátló)
E451 Trifoszfátok (Pentanátrium-trifoszfát, Pentakálium-trifoszfát emulgeálószer, emulgeáló só, savanyúságot szabályozó, kelátképző, szerkezet kialakító, texturáló anyag)
E452 Polifoszfátok (Nátrium-polifoszfát, Kálium-polifoszfát, Nátrium-kalcium-polifoszfát, Kalcium-polifoszfát emulgeálószer, emulgeáló só, kelátképző, nedvesítőszer, szerkezet kialakító, texturáló anyag)
E459 Béta-ciklodextrin hordozó, stabilizátor
E460 Cellulóz (Mikrokristályos cellulóz, Porított cellulózpor emulgeálószer, csomósodást gátló, hordozó, tömegnövelő szer, szerkezet kialakító, texturáló anyag)
E461 Metil-cellulóz sűrítő anyag, emulgeálószer, stabilizátor, hordozó, tömegnövelő szer
E463 (Hidroxi-propil)-cellulóz sűrítő anyag, emulgeálószer, stabilizátor, hordozó, tömegnövelő szer
E464 (Hidroxi-propil)-metil-cellulóz sűrítő anyag, emulgeálószer, stabilizátor, hordozó, tömegnövelő szer
E465 Etil-metil-cellulóz sűrítő anyag, emulgeálószer, stabilizátor, habképző anyag, hordozó, tömegnövelő szer
E466 (Karboxi-metil)-cellulóz
Nátrium-[(karboxi-metil)-cellulóz] sűrítő anyag, stabilizátor, hordozó, tömegnövelő szer
E468 Keresztkötésű nátrium-karboxi-metil-cellulóz sűrítő anyag, emulgeálószer, stabilizátor, hordozó, tömegnövelő szer
E469 Enzimmel hidrolizált karboxi-metil-cellulóz sűrítő anyag, stabilizátor
E470a Zsírsavak nátrium-, kálium- és kalcium sói emulgeálószer, stabilizátor, csomósodást gátló
E470b Zsírsavak magnézium sói hordozó
E471 Zsírsavak mono- és digliceridjei emulgeálószer, stabilizátor, hordozó
E472a Zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav-észterei emulgeálószer, hordozó
E472b Zsírsavak mono- és digliceridjeinek tejsav-észterei emulgeálószer
E472c Zsírsavak mono- és digliceridjeinek citromsav-észterei emulgeálószer, stabilizátor, kelátképző, hordozó
E472d Zsírsavak mono- és digliceridjeinek borkősav-észterei emulgeálószer
E472e Zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono és diacetil-borkősav észterei emulgeálószer, hordozó
E472f Zsírsavak mono- és digliceridjeinek ecetsav- és borkősav észterei emulgeálószer
E473 Zsírsavak szacharóz észterei emulgeálószer, hordozó
E474 Szacharóz gliceridjei emulgeálószer
E475 Zsírsavak poliglicerin észterei emulgeálószer, hordozó
E476 Poliricinolsav poligliceridje emulgeálószer
E477 Zsírsavak propán-1,2-diol észterei emulgeálószer
E479b Hőkezeléssel oxidált szójaolaj zsírsavak mono- és digliceridjeivel reagáltatva emulgeálószer
E481 Nátrium-sztearoil-2-laktilát emulgeálószer, stabilizátor
E482 Kalcium-sztearoil-2-laktilát emulgeálószer, stabilizátor
E483 Sztearil-tartarát lisztkezelőszer
E491 Szorbitán-monosztearát emulgeálószer, hordozó
E492 Szorbitán-trisztearát emulgeálószer, hordozó
E493 Szorbitán-monolaurát emulgeálószer, hordozó
E494 Szorbitán-monooleát emulgeálószer, hordozó
E495 Szorbitán-monopalmitát emulgeálószer, hordozó
E496 Szorbitán-trioleát emulgeálószer
E500 Nátrium-karbonátok (Nátrium-karbonát, Nátrium-hidrogén-karbonát, Nátrium-szeszkvi-karbonát savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer, csomósodást gátló)
E501 Kálium-karbonátok (Kálium-karbonát, Kálium-hidrogén-karbonát savanyúságot szabályozó, stabilizátor, hordozó)
E503 Ammónium-karbonátok (Ammónium-karbonát, Ammónium-hidrogén-karbonát savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer)
E504 Magnézium-karbonátok (Magnézium-karbonát, Magnézium-dihidrogén-karbonát savanyúságot szabályozó, csomósodást gátló, hordozó)
E507 Sósav savanyúságot szabályozó
E508 Kálium-klorid zselésítő anyag, hordozó
E509 Kalcium-klorid szilárdító anyag, hordozó
E511 Magnézium-klorid szilárdító anyag, hordozó
E512 Ón(II)-klorid antioxidáns, színstabilizátor
E513 Kénsav savanyúságot szabályozó
E514 Nátrium-szulfátok (Nátrium-szulfát, Nátrium-hidrogén-szulfát savanyúságot szabályozó)
E515 Kálium-szulfátok (Kálium-szulfát, Kálium-hidrogén-szulfát savanyúságot szabályozó)
E516 Kalcium-szulfát lisztkezelőszer, szilárdító anyag, hordozó
E517 Ammónium szulfát lisztkezelőszer, stabilizátor, hordozó
E520 Alumínium-szulfát szilárdító anyag
E521 Alumínium-nátrium szulfát szilárdító anyag, savanyúságot szabályozó
E522 Alumínium-kálium-szulfát savanyúságot szabályozó, stabilizátor
E523 Alumínium-ammónium-szulfát stabilizátor, szilárdító anyag, savanyúságot szabályozó
E524 Nátrium-hidroxid savanyúságot szabályozó, fényező anyag
E525 Kálium-hidroxid savanyúságot szabályozó
E526 Kalcium-hidroxid savanyúságot szabályozó, szilárdító anyag
E527 Ammónium-hidroxid savanyúságot szabályozó
E528 Magnézium-hidroxid savanyúságot szabályozó
E529 Kalcium-oxid savanyúságot szabályozó, lisztkezelőszer
E530 Magnézium-oxid, csomósodást gátló
E535 Nátrium-ferro-cianid csomósodást gátló
E536 Kálium-ferro-cianid csomósodást gátló
E538 Kalcium-ferro-cianid csomósodást gátló
E539 Nátrium-tioszulfát antioxidáns, kelátképző
E541 Savanyú alumínium-nátrium-foszfát savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer
E550 Nátrium-szilikátok (Nátrium-szilikát, Nátrium-metaszilikát csomósodást gátló)
E551 Szilícium-dioxid csomósodást gátló, hordozó
E552 Kalcium-szilikát csomósodást gátló, hordozó
E553a Magnézium-szilikátok (Magnézium-szilikát, Magnézium-triszilikát csomósodást gátló)
E553b Talkum csomósodást gátló, hordozó
E554 Alumínium-nátrium-szilikát csomósodást gátló
E555 Alumínium-kálium-szilikát csomósodást gátló
E556 Alumínium-kalcium-szilikát csomósodást gátló
E558 Bentonit hordozó
E559 Alumínium-szilikát (kaolin) csomósodást gátló, hordozó
E570 Zsírsavak habzásgátló, habstabilizátor, fényező anyag, kenőanyag
E574 Glükonsav savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer
E575 Glükono-delta-lakton savanyúságot szabályozó, térfogatnövelő szer
E576 Nátrium-glukonát kelátképző
E577 Kálium-glukonát kelátképző, hordozó
E578 Kalcium-diglukonát savanyúságot szabályozó, szilárdító anyag
E579 Vas(II)-glukonát színstabilizátor
E585 Vas(II)-laktát színstabilizátor
E620 Glutaminsav ízfokozó
E621 Nátrium-glutamát ízfokozó
E622 Kálium-glutamát ízfokozó
E623 Kalcium-diglutamát ízfokozó
E624 Ammónium-glutamát ízfokozó
E625 Magnézium-diglutamát ízfokozó
E626 Guanilsav ízfokozó
E627 Dinátrium-guanilát ízfokozó
E628 Dikálium-guanilát ízfokozó
E629 Kalcium-guanilát ízfokozó
E630 Inozinsav ízfokozó
E631 Dinátrium-inozinát ízfokozó
E632 Dikálium-inozinát ízfokozó
E633 Kalcium-inozinát ízfokozó
E634 Kalcium-5’-ribonukleotidok ízfokozó
E635 Dinátrium-5’-ribonukleotidok ízfokozó
E636 Maltol ízfokozó
E637 Etilmaltol ízfokozó
E640 Glicin és nátrium sója ízmódosító, hordozó
E641 L-leucin ízmódosító
E900 Dimetil-polisziloxán habzásgátló, emulgeálószer, csomósodást gátló
E901 Fehér és sárga méhviasz fényezőanyag, kenőanyag, térfogatnövelőszer, hordozó
E902 Kandelilla viasz fényezőanyag, kenőanyag
E903 Karnauba viasz fényezőanyag, kenőanyag
E904 Sellak fényezőanyag, kenőanyag
E905 Ásványolaj, élelmiszer tisztaságú, mikrokristályos viasz fényezőanyag, kenőanyag
E911 Zsírsavak metil észterei fényezőanyag, kenőanyag
E912 Montánsav észterek fényezőanyag, kenőanyag
E914 Oxidált polietilén viasz fényezőanyag, kenőanyag
E916 Kalcium-jodát lisztkezelőszer
E917 Kálium-jodát lisztkezelőszer
E920 L-cisztein és hidrokloridjai - nátrium- és káliumsók lisztkezelőszer
E921 L-cisztin és hidrokloridjai - nátrium- és káliumsók lisztkezelőszer
E927b Karbamid szerkezet kialakító, texturáló anyag
E938 Argon csomagológáz
E939 Hélium csomagológáz
E941 Nitrogén csomagológáz
E942 Dinitrogén-oxid csomagológáz, hajtógáz
E948 Oxigén csomagológáz
E950 Aceszulfám K édesítőszer, ízfokozó
E951 Aszpartám édesítőszer, ízfokozó
E952 Ciklaminsav és ciklamátok (nátrium-, kálium-, kalcium sók) édesítőszer, ízfokozó
E953 Izomalt édesítőszer, tömegnövelőszer, hordozó
E954 Szaharin és nátrium-, kálium-, kalcium sói édesítőszer
E957 Taumatin édesítőszer, ízfokozó
E959 Neoheszperidin DC édesítőszer
E965 Maltit (Maltit, Maltit szirup édesítőszer, stabilizátor, hordoz)
E966 Laktit édesítőszer, testesítő anyag, hordozó
E967 Xilit édesítőszer, nedvesítőszer, hordozó
E999 Quillaja kivonat habképző anyag
E1103 Invertáz stabilizátor
E1105 Lizozim tartósítószer
E1200 Polidextróz tömegnövelőszer, stabilizátor, sűrítő anyag, nedvesítőszer, hordozó, szerkezet kIalakító, texturáló anyag
E1201 Polivinilpirrolidon stabilizátor, derítő anyag, hordozó, testesítő anyag
E1202 Polivinilpolipirrolidon stabilizátor, hordozó
E1404 Oxidált keményítő emulgeálószer, sűrítő anyag, hordozó
E1410 Monokeményítő-foszfát stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1412 Dikeményítő-foszfát stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1413 Foszforilezett-dikeményítő-foszfát stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1414 Acetilezett-dikeményítő-foszfát emulgeálószer, sűrítő anyag, hordozó
E1420 Acetilezett-keményítő stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1422 Acetilezett-dikeményítő-adipát stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1440 (Hidroxi-propil)-keményítő emulgeálószer, sűrítő anyag, hordozó
E1442 (Hidroxi-propil)-dikeményítő-foszfát stabilizátor, sűrítő anyag, hordozó
E1450 Keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát stabilizátor, sűrítő anyag, emulgeálószer, hordozó
E1451 Acetilezett-oxidált-keményítő stabilizátor, sűrítő anyag
E1505 Trietil-citrát habstabilizátor, hordozó
E1518 Triacetin nedvesítőszer, hordozó
E1520 Propilénglikol nedvesítőszer, hordozó
E1521 Polietilénglikol habzásgátló, hordozó"
Topi
2015-05-04 12:17:14
THEREMIN - hangszer, amely érintés nélkül szól... https://www.youtube.com/watch?v=lY7sXKGZl2w
Topi
2015-05-04 09:59:35
THEREMIN...egy nem rég ismert hangszer...nagy jövő előtt áll

https://www.youtube.com/watch?v=9Sy00Dx274I
Csodálatosan szépen szól a nem túl rég ismert hangszer! A neve: Teremin {leírását lásd alul!}
A teremint 1919-ben találta fel Léon Theremin (eredetileg: Lev Szergejevics Tyermen, Лев Сергеевич Термен) orosz fizikus. Egyedi abban a tekintetben, hogy ez az első olyan hangszer, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, anélkül, hogy a zenész magát a hangszert megérintené.
Felépítése egyszerű: két egymáshoz közeli rezgésszámra hangolt rádiófrekvenciás oszcillátor és egy antenna alkotja. Az egyik oszcillátor fix, 170 kHz-es frekvencián, a másik, amihez egy antenna csatlakozik, 168 és 170 kHz közötti, az antenna által hangolható frekvencián rezeg. A két jel interferenciája, a hallható hang frekvenciatartományába eső lebegése hozza létre az elektromos jelet, amely erősítőn keresztül jut a hangszórókhoz, zenei hangot eredményezve. Egy másik hasonló elven működő antenna a hangerő szabályozására szolgál.
A tereminen úgy lehet zenélni, hogy a zenész a kezeit mozgatja a két antenna körül, az egyikkel a hang frekvenciáját (magasságát), a másikkal amplitúdóját (a hangerőt) szabályozza.
A teremin portamento, glissando, tremolo és vibrato effektusokat megvalósító hangzását gyakran a különleges, szürreális, „földönkívüli", jelzőkkel illetik, főleg azért, mert a Spellbound, The Lost Weekend és a The Day the Earth Stood Still filmek zenéjében is ilyen hangvilágot hoztak létre vele. A teremint használták a 20. századi modern komolyzenében, valamint olyan népszerűbb műfajokban is mint a pop és a rock.
Más hangszerek, például az Ondes-Martenot hasonló elven működnek, de annál a hangszer billentyűzetét meg kell érinteni a hang előállításához.
Forrás - Wikipedia / még több a Thereminről... http://hu.wikipedia.org/wiki/Teremin
THEREMIN - hangszer, amely érintés nélkül szól...
Topi
2015-05-04 06:24:04
Anna
2015-05-03 20:42:59
Varga István egy igazán kiváló közgazdász érdemes odafigyelni rá!!

https://www.youtube.com/watch?v=VTCBfpI55c0

Forint kölcsönök forintosítása a harmadik Trianon. 4/1. rész Varga István előadása

https://www.youtube.com/watch?v=UcGmOBgzcNs
totya54
2015-05-02 22:03:46
Topi
2015-05-02 21:17:19
Hátraarc a gyurcsányi idők felé: kártérítés helyett perköltséget varrtak egy 2006-os tüntető nyakába

https://www.youtube.com/watch?v=sjrxgDPPfw8
Topi
2015-05-02 20:02:45
kurucPista
2015-05-02 16:07:21
zsidók és a bróker-botrány < > http://youtu.be/ZK1Sjjfm_nU
Topi
2015-05-02 10:04:48
Topi
2015-05-01 18:57:32
ANYÁK SZAVA


Zeng a Te lelked emlékeket,
betöltenek torokba toluló percek,
átjárják álmaid rejtett zugait
fehér orgonák harmatos ágain.

Őrizd, hisz ezért is jöttél!
Add tovább titkos üzenetét!
Betelik szavaddal fenn az Ég.
Dajkáld ráncos keze szentségét!

Örökkön magunkban hordjuk,
simító szavuk bennünk zsong,
minden magányos rázkódós éjen
leül melléd, és éltetőn átölel.

Belerezdíti létedbe újra önmagát,
átjárják könnyeid súgott imák,
örökléted tudva feltekinthess,
születésedtől élő vágyaid kövesd.


Ferencváros, 2015. május 1.
Lengyel Károly

ANYÁK NAPJÁRA, KÉT RÉSZ - KÖSZÖNET - 2015 MIHI https://youtu.be/p7IQqPE5gmo


IMA AZ ÉDESANYÁKÉRT


Áldassék az anyaméh,
mi csendben oly sokat szenvedett,
s a vér, mi vízzé sose válik!

Áldassék minden tejjel telt sóhajuk,
hajuk szála, és örök illatok,
testetlen-talizmán-tekintetük!

Áldassék nevük e Földön,
mint kit még meg nem áldottak
lágy selymek óvó rejtekén!

Áldassék a csók ajkukról,
éjben láthatatlan vígasztaló,
könnyekben értünk égre táruló!

Áldassék tőlük a béke, a mosoly,
mi túlélni bármit megsegít,
zokszó nélkül mindig hazavár!

Áldassék a szó, mi tőlük szól,
mi éltető élő menedékünk,
most és mindörökké!

Amen.


Ferencváros, 2011. április 30.
Lengyel Károly

Anyák napja közeledik. Mindannyian tudunk olyan lányokról vagy asszonyokról, akik egyszer csak megtudták, hogy gyermekük fogant. Mennyi indoka lehet a meglepett kismamának, hogy elvetesse a babát: még tanul, nehéz körülmények között él, nem (a) házasságból fogant a gyermek... Amikor megosztja a hírt a környezetével, a szülei, a munkatársai, a gyermek apja, a társadalom felől hatalmas nyomás nehezedik rá, hogy abortusz útján vessen véget a "problémának".

Küzdjünk együtt az örökbefogadásokat övező megbélyegzés ellen:

Egyszer egy örökbe adó anyát kísértem a kórházba, amikor az egyik nővér megkérdezte: "miért adja örökbe, nem tudta, hogy jöhetett volna abortuszra?" Az örökbe adás negatív társadalmi megítélése gyakran ellehetetleníti, hogy a krízisbe jutott kismama az élet mellett döntsön. Elismerést érdemelnek azok az anyák, akik vállalják a babát és felelősen szerető családba adják gyermeküket.

A társadalmi előítéletek alakításában hatalmas szerepe van a médiának. A minap a Kossuth-ón megszólaltattak egy hölgyet, aki örökbe adta a gyermekét. A szülőanya könnyeivel küzdve vallotta be, hogy még mindig sokat gondol a gyermekére, és meglesi a róla készült fényképeket a facebook-on. Egyedül képtelen volt a gyermekei mellé még egyet vállalni. Története feltárja azokat a megpróbáltatásokat és fájdalmat, amit a magára hagyott kismamák éreznek az örökbe adás előtt és után.

Ma Magyarországon a gyermeket vágyó párok 19,6%-a meddő, azaz természetes úton két év alatt nem érkezik meg a várva várt gyermek. Mivel a gyermeknek joga van családban felnőni, ahol a házaspár sajátjaként szereti és neveli, az örökbefogadás kézenfekvő megoldást jelenthet erre az élethelyzetre. Mégis, sokakban az ismeretlentől való félelmükben aggodalmat válthat ki, hogy nem tudják honnan érkezett közéjük a gyermek. Örökbefogadó családok gyakran panaszkodnak a rokonok kérdő tekintetéről, ítélkező és elutasító magatartásáról. Tudjunk meg minél többet az örökbefogadások körülményeiről, a családok helyzetéről, hogy egy olyan társadalomban élhessünk, ahol mindenkinek helye van!

Kérje Ön is az MTVA vezérigazgatóját, hogy segítse az örökbefogadással kapcsolatos előítéletek lebontását!

http://citizengo.org/hu/21924-romboljuk-le-az-orokbefogadassal-kapcsolatos-eloiteleteket
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.