Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Topi
2015-10-10 08:18:42
A Görög vámosok, összesen 14 hajókonténernyi fegyvert és lőszert találtak, a menekülttáboroknak szánt műanyag bútorok helyett!
52 tonna fegyverrel könnyebben átgázolnak Európán
Bár a Német szakmunkák oldala nem egy kimondott hírportál, mégis szükségesnek éreztük, hogy az alábbi információkat megosszuk veletek. Minden szenzációhajhászás és egyéb spekuláció nélkül írtuk ezt a rövid cikket, mi egyébként is mindig a tényekre szorítkozunk. A jelenlegi menekülthelyzet eddig is megosztotta egész Európát.
Kétség kívül szívszorongató képek is napvilágot láttak gyerekekről, akik ártatlanok, nem tehetnek a körülöttük kialakult helyzetről.
Az sem kétség, hogy sok ember vesztette el az otthonát Szíriában, ami miatt úgy döntöttek hogy elhagyják a hazájukat és megpróbálják újra kezdeni máshol az életüket.

Ami a mára kialakult helyzetet tükrözi...

A menekültáradat és a szerencsétlenül járt emberek mögé bújva gyakorlatilag az életünkre törnek.
Ma még a többség nem érzi a bőrén, csak a hírekben látja, de nemsokára nagy bajban is lehetünk.

Ha eddig voltak kétségeid a dolog felől, akkor sajnos át kell hogy billentsünk a mérleg rosszabbik oldalára.

A Görög vámosok, összesen 14 hajókonténernyi fegyvert és lőszert találtak, a menekülttáboroknak szánt műanyag bútorok helyett!

Infó:
Egy 40 lábas hajókonténer mérete: 12 méter hosszú, 2,4 méter széles és 2,5 méter magas. A teherbírása 3700 kg.

Tehát 3700 x 14 = 51.800 kg, azaz közel 52 tonna fegyvert küldtek szegény menekültek után.

/biztos, hogy háborúra kell berendezkedni!/ A lőszerek dobozán amerikai cég neve olvasható. Yavex USA

Akárki küldte, akárkinek, a szándéka nem menekülés, hanem támadás!

A szíriai elnök megszólal! Fontos üzenet! https://www.youtube.com/watch?v=_VX7q39ILoU

http://www.tudatos-csatorna.info/
Topi
2015-10-10 07:23:10
Böjte Csaba a bevándorlókról

"Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság, Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza. A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat. Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat. Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetik meg a meccset! Az most a kérdés, káoszba süllyedt harmadik világ lesz-e Európából, vagy a tolerancia, a becsületes munka, a párbeszéd útján mi leszünk képesek segítő kezet nyújtani, hogy mindenütt megteremtődjön egy rendezett, békés világ. Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, s arra összpontosítsuk erőinket, ami a feladatunk. Jókedvvel, örömmel, gyermekekkel töltsük meg a Kárpát-medencét, mert az ország mindig azé lesz, aki élettel, gyermekkel tölti meg. Ha nem lesz gyermek, a légüres teret a máshonnan jövő emberek töltik be. A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb a Kárpát-medencében. Ha ezt nem tudja népünk megoldani, legördül számunkra a függöny."

Magyar, legyen Hited és lészen Országod!
Topi
2015-10-10 06:28:32
Meghalt Emma néni

Budapest, 2015. október 10. szombat (MSZF)

Meghalt Emma néni, a mindkét lábára amputált 71 éves asszony. Halálát szívbénulás okozta. Nem bírta tovább az embertelenséget, a sorsa iránti helyhatósági közönyt, az állami rangra emelt kegyetlenséget. Halála előtt néhány nappal még egy budapesti hajléktalan szállóból is kilakoltatták – jelentette szombaton a Magyar Szociális Fórum.

Az asszony mellett mindvégig kiállt, és lakhatási jogáért küzdő emberjogi mozgalom szerint Nagy Lajosné „az aljas, könyörtelen politika” áldozata. Megírják, hogy a regnáló hatalom először 2012 nyarán vette el a fedelet a feje fölül. Elvette tőle önkormányzati bérlakását, ahol 15 éves unokáját nevelte gyámként. Majd két évre rá abból a szociális gondozóból is kirakták, ahol átmenetileg meghúzódhatott. Akkoriban az utcán kötött ki, és csaknem bele is halt. Teste annyira lehűlt, hogy újra kellett éleszteni. Egy hajléktalan kórházban kötött ki, de onnan is távoznia kellett. Kórházról-kórházra szállították, teljes állami közöny közepette, majd egy zárt osztályra internálták, jóllehet szellemi képességeinek teljes birtokában volt. Akiknek módjukban állt volna állapotának megfelelő bánásmódban részesíteni, megtagadták tőle a valódi segítséget, a lakhatást, és hagyták, hogy életének utolsó szakaszát egy hajléktalan szállón élje le. Egy éve tengődött ott, embertelen körülmények között, amikor újra kórházba került, ahol meghalt. A halála előtti napokban, kórházi ágyán értesítették, hogy a hajléktalan szállóra sem mehet vissza, holmiját összepakolták. S akkor Emma néni szíve megszűnt dobogni.

Nagyhalászon született 1944. június 19-én. Hét gyermeknek adott életet, és nevelt fel férjével. Nagy Lajos a fővárosba járt dolgozni, Emma néni pedig otthon nevelte a gyerekeket, közben házakhoz járt dolgozni, mindenféle munkát elvállalt, hogy a családnak ne kelljen nélkülöznie. „Még picik voltunk mikor Budapestre költöztünk albérletbe. Öt év után kaptunk egy nagy önkormányzati lakást ott neveltek, iskoláztattak minket. A szüleink együtt dolgoztak a bőrgyárban hosszú éveken át, a gyerekek lassan felnőttek, és kirepültek. Sajnos két testvérem egy-egy gyermeket a szüleim gondjaira hagyott, és ők nem akarták, hogy intézetbe nevelkedjenek. Úgy nevelték őket is, mint a sajátjukat” – írta róla lánya, Nagy Irén.

„Egészséges, fizikailag ép ember is megirigyelhette volna a lelki erőt, ami fűtötte ezt a csodálatra méltó teremtést. Kiállt magáért, unokájáért, Ferikééért, és embertársaiért is. Gyűléseken, sajtótájékoztatókon, TV-beszélgetésen vett részt, hogy hangot adjon a nélkülözők, a kisemmizettek, a kirekesztettek, a dolgozó emberek jogainak. Harcolt, amíg csak bírta. Nem hitte el, hogy többé nem olyan rendszerben él, amely segít neki. Kerekes székében kampányolt a XV. kerületben, hogy László Tamás helyett Hajdú László legyen a polgármester. De tőle sem kapott lakást, szegény. Mert hát a rendszer közös. S a rendszer lényegét találóan fogalmazta meg László Tamás, amikor így indokolta Emma néni kilakoltatását: ’A szociális biztonság nem írhatja fölül a jogbiztonságot’. Ez a ’jogbiztonságra’ épített rendszer került Emma néni életébe” – mondta a történtekről Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója.

Nagy Lajosnét a Rákospalotai temetőben kísérik utolsó útjára, 2015. október 20-án délben.+++

Kiadta: MSZF SZK

www.mszfszk.hu
Horvathek
2015-10-10 04:26:53
Erdélyt nem lehet elfelejteni - Wass Albert-portré (A látó ember) https://www.youtube.com/watch?v=l3SBFKB_qH4
Szivbol ajanlom mindenkinek.
Topi
2015-10-09 22:54:21
Migráció/Szíriai konfliktus

Tisztelt hölgyeim és uraim !

A világszerte növekvő migrációs áradat több államban már ellenőrizhetetlen, jog és közrend hatályon kívül van helyezve.

A válság legyőzéséhez alapvető feltétel a nemzetközi jog szigorú betartása. Ez eddig nem történt meg.

Helytelen és téves az arra utalás, hogy a migránsoknak jár a menedékjog – ez hamis elvárásokat kelt. Háború sem menedék ok a Genfi Egyezmény alapján. Mivel az 1951 Genfi Menekültügyi Egyezmény már nem felel meg a mai követelményeknek, ennek felmondása és egy új nemzetközi konvenció létrehozása, amely a nemzetközi subszidiáris és kiegészítő védelmet kérők jogállását szabályozza, szükséges (ahogy ezt már követeltük a Bécsi Memorandum 2015-ben)

A nemzetközi jog betartását hiányoljuk a szíriai konfliktus megoldása kapcsán is.

Katonai beavatkozás Szíria kormányának egyetértése és az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata nélkül megsérti az ENSZ Alapokmányban lefektetett elveket, és pedig az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a politikai függetlenség elveit.

A kilátásba helyezett béketárgyalások a demokratikusan megválasztott államelnök kikapcsolásával és azon államok részvételével, amelyek csak a saját geopolitikai és gazdasági érdekeiket képviselik, ellenzik a nemzetközi alapjogot a népek önrendelkezésére. Figyelemreméltó Martti Ahtisaari nem régi kijelentése, hogy a nyugati államok már 2012-ben megakadályoztak egy békés megoldást.

A Bécsi Akadémikus Kör a mellékelt "Kiegészítés a Bécsi Memorandum 2015 –höz" ösztönzéssel fordul a kormányokhoz és a nemzetközi közösséghez, hogy első lépésként a közrend és a jogállam visszaállításához egy békedialógus szükséges, éspedig a szír kormány és az ellenzék valamint az etnikai és vallási csoportok képviselői között, minden térségen kivüli szereplő távoltartásával.

Reméljük, hogy lesz egy ország, amely hajlandó a szükséges közvetitő szerepet vállalni és hajlandó rendelkezésre állni egy békedialógus kezdeményezésére és végigkísérésére.

Kíváló tisztelettel

A Bécsi Akademikus Kör nevében:

Dr. Eva Maria Barki Prof. DI. Dr. Heinrich Wohlmeyer

A Bécsi memorandum http://prohungarianemzetiportal.ning.com/forum/attachment/download?id=6573332%3AUploadedFile%3A70431
A Bécsi memorandum kiegészítése http://prohungarianemzetiportal.ning.com/forum/attachment/download?id=6573332%3AUploadedFile%3A70432
Topi
2015-10-09 17:26:29
M E G H Í V Ó

a „Népvándorlásról, magyarországi bevándorlásról. Fókuszban Szíria” c. előadásra és beszélgetésre

A Magyar Békekör rendezvényének helyszíne: Budapest, VII. kerület, Király utca 43-45. (kaputelefon: 35)

Időpontja: 2015. október 11. vasárnap délelőtt 11 óra

Az előadást Dr. Bchara Joul, a „Fórum Szíriáért Egyesület” elnöke tartja, aki pár napja járt a Közel-Keleten, és első kézből osztja meg velünk tapasztalatait, információit, véleményét.

Az előadást beszélgetés követi.

Az előadásra minden érdeklődőt szívesen látunk. Az eseménynek sajtónyilvánosságot biztosítunk.

Magyar Békekör

https://www.facebook.com/bekekor

Sajtókontakt: +36 30 5927371
totya54
2015-10-09 10:08:00
Csaba
2015-10-09 08:45:10
Szureti Bal a Szekelyfoldon - Szekelydalya 2015 http://www.youtube.com/watch?v=pInoNhSIvUo
Topi
2015-10-08 18:56:27
Hogy az agyon liberált németek se unatkoznak http://www.kephost.com/image/SNJx
Topi
2015-10-08 18:15:47
A migráns muzulmánok már beleszólnak az európai szokásokba?

Muzulmán kérelem a németországi Oktoberfest eltörlésére.

A müncheni rendőrség a menekültek és az Oktoberfest-en mulatozók szétválasztva tartását tervezi.

​Ha bármilyen további bizonyítékra lenne szükség, ami igazolja, hogy az Iszlám Állam (aka kalifátus) muzulmán inváziója szakad ránk…nos íme a bizonyíték:

BAN Oktoberfest in Munich (TILTSÁK BE Münchenben az Októberfest rendezvényt):

Tiltsák be az Intoleráns és Iszlám-Ellenes Oktoberfest rendezvényt! https://www.change.org/p/city-of-munich-ban-the-intolerant-and-anti-islamic-event-of-oktoberfest
Bővebb tájékoztatás található az alábbi címen: - Az eredeti angol szöveg

http://100percentfedup.com/muslim-petitions-to-cancel-oktoberfest-in-germany-as-munich-police-plan-to-keep-refugees-and-revelers-apart/

München városának tisztelt tanácsa!

Azért fordulok levelemmel önökhöz, hogy felhívjam figyelmüket arra, amiről velem együtt sok muzulmán úgy véli, hogy az tisztességtelen és amire fel kell figyelni. Szeretném tájékoztatni önöket, hogy az Oktoberfest Intoleráns és Iszlám-Ellenes esemény. Megpróbáltuk ugyan figyelmen kívül hagyni ezt az eseményt, de túl sok Iszlám ellenes tevékenység történik az Oktoberfest rendezvényen. Ilyen például az alkohol fogyasztás, nyilvános meztelenkedés, stb.

Bár megértjük, hogy az Oktoberfest egy évenként megrendezett német hagyomány, viszont mi, muzulmánok, nem tolerálhatjuk ezt az Iszlám-Ellenes eseményt, mert az sért mind bennünket, mind pedig a világ minden muzulmánát. Követeljük a következő Oktoberfest esemény haladéktalan törlését.

Egyben úgy véljük, hogy az Oktoberfest sértheti a Szíriából, Irakból, Afganisztánból érkező muzulmán menekülteket is. Az Oktoberfest eseményének törlése segíteni fogja a menekülteket, hogy ne felejtsék el Iszlám történelmüket. Köszönöm az ebben az ügyben tanúsított figyelmüket.

Üdvözlettel,

Morad Almuradi

A peticióhoz 500 aláírás szükséges, több mint 200 aláírást gyűjtöttek be.

Azt mérlegelik, mi a tennivaló az idei Oktoberfest idején annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a csoportok összecsapása. Ez valóban egy katasztrófa receptje! Kérem olvassák el az alábbi, igazán félelem-keltő, müncheni beszámolókat:

A MÜNCHENI RENDŐRSÉG FELKÉSZÜLT A KIHÍVÁSRA, AMIT AZ OKTOBERFEST MULATSÁGRA IGYEKVŐK ÉS A MENEKÜLTEK EGY SZERE TÖRTÉNŐ ÉRKEZÉSE JELENT:


München rendőri erői készen állnak a 2015-ös Oktoberfest biztosítására. Ahogy azt Münchenben kedden egy sajtótájékoztatón bejelentették, ötszáz rendőrtiszt fog rendelkezésre állni, hogy biztonságot nyújtsanak és fenntartsák a rendet mind az Oktoberfest rendezvényen, mind pedig annak környékén. ˝Miként azt minden évben tesszük, minden szükséges elővigyázatossági intézkedést meghozunk˝ tájékoztatott Wilfried Blume-Beyerle, München közigazgatási főnöke. ˝A krízis-helyzetről beszámoló riportok egyszerűen valótlanok.˝

Hasonló módon, az a tény, hogy az Oktoberfest-re érkezők és a menekültek egyszerre fognak megérkezni a Müncheni Központi Stadionba, kihívást jelent. Mintegy 40000 menekült érkezett a bajor fővárosba az elmúlt két hét során. Blume-Beyerle arról tájékoztatott, hogy az Oktoberfest idején a két csoportot a stadionon kívül egy-egy egymástól elkülönített helyre fogják irányítani,m a menekülteket északra, az Oktoberfest látogatóit délre.

Ám jelenleg visszaállították a határőrizetet, a menekülteket szállító vonatokat visszairányították Münchenen túlra, a hatóságok nem számítanak olyan menekült számra, mint amivel az elmúlt hetekben találkoztak. ˝Ám, ha mégis evvel a menekült számmal szembesülnénk, kezelni fogjuk azt a helyzetet.˝ tájékoztatott a rendőrfőnök Werner Feiler. A 182. Oktoberfest szombaton nyílik meg és a város reményei szerint az otóber 4.-i zárásig durván 6 millió látogatóra számíthatnak.


MÜNCHEN A BEFOGADÓKÉPESSÉG HATÁRÁN VAN, ÉRZŐDIK A FESZÜLTSÉG

˝München már a befogadóképesség határáig jutott,˝ említette Dieter Reiter polgármester a szombati sajtótájékoztatón, midőn elmondta, hogy városa tudása legjavát próbálta bevetni, hogy kezelni tudja a hatalmas emberfolyam beáradását.

Christoph Hillenbrand, Felső Bajorország tartományi elnöke így tájékoztatta az újságírókat: ˝Ma délelőtt 10 óra 30-ig 3600 menekült érkezett hozzánk. Ez a legmagasabb menekült szám, amellyel a napnak ezen a szakaszán eddig találkoztunk.˝ Az elnök arról számolt be, hogy a hivatalnokok 10000 a Dél-Németországi várost elérő menedékért folyamodóra számítottak szombaton, ám csak fele annyi elhelyezést biztosító hely állt rendelkezésre.

Hillenbrand elmondta, hogy a hivatalnokoknak fogalmuk sem volt, hogy szombat este miként teremthetnének ágyakat a maradék 5000 ember számára, amikor nincs hozzáférésük a ˝buszokhoz, vonatokhoz vagy bármilyen szabad helyhez.˝ Az egyetlen remény Bajorország szomszédjaitól érkezhet, akik az állami példát alkalmazhatják és osztozhatnak a menedékért folyamodók elhelyezésének felelősségében.

Ez egy nemzeti probléma

A feszültség lassan már megmutatkozik. Sok müncheni szerint Németországnak meg kell segítenie a szükségben szenvedőket, de a kezdeti eufóriát felváltotta a félelem érzése, mely eluralta a hangulatot, amikor az elmúlt héten kezdtek megérkezni a menekültekkel teli vonatok.
˝Engem sokkol, hogy ilyen rengeteg menekült érkezik˝, mondta egy középkorú, az elmúlt hét óta önkéntesként közreműködő hölgy. ˝De az embernek segítenie kell˝, tette hozzá.
Barteli2
2015-10-08 14:46:28
Amerikai és orosz érdek is egy gyenge Európa,
ahogy 70 évvel ezelőtt is együtt bombázták európai országait.

Amikor az ukrajnai események után az EU bábfigurái szankciókat alkottak az orosz exportra, az amerikai - orosz kereskedelem fellendült, az EU-s gazdák veszítettek.
Barteli2
2015-10-08 12:41:09
Fluor:

http://antalvali.com/fluor-es-fluoridok-hasznos-vagy-karos.html

Magyarországon számos "ásvány" víz (gyakorlatban : tablettázott víz) magas flour tartalmú, annyira magas, hogy az eü érték maximumát tartalmazzák!
Néhány amit kerüljünk: Kereki és Kékkúti (Nestlé), Visegrádi, Gellérthegyi, Apenta, Margitszigeti kristályvíz, palackozottból: Ferenc József, Mira, Hunyadi János, Salvus.
Topi
2015-10-08 07:08:49
A 168- óra a betolakodókhoz próbálta hasonlítani az aradi tizenhármat https://kuruc.info/r/26/149435/
Topi
2015-10-07 20:55:52
Világ-panoráma: Csak a gyökér kitartson! - https://youtu.be/w_7qLXmpYa0
Topi
2015-10-07 19:11:04
Kivonat XXII. János Pápa beszédeiből


Az Ószövetség "egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt
népnek megmásított történelme".
Kivonat XXIII. János pápa beszédeiből A II. Vatikáni Zsinaton

"A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek
végig kínlódni arc újpapok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit!
Tele a fejük spekulatív dogmával ós az Ó-Szövetség idejét múlt és
megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény
elneveltek, hogy kihozhassák az isten egyetemes szeretetét, minden
népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi-univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak
Senki nem érti, ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letünt nép(ek)nek (sumír, akkád, kéld, babyloni) megmásított történelme. Szóval,kötve vagyunk. valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!..."

XXIII. János pápa ezt a beszédét 1962. július 1-jén mondta el a II.
Ökumenikus Zsinat megkezdésekor. és a római "Azione Cattolica Italiana"
(Via Concilliazione 1. Roma) adta ki egy nyomtatott füzetben a következő címmel:
""Novena Allo Spirito Santo" di GIOVANNI XXlll, 1 ° luglio 1962, per il
Concilio Ecumenico Vaticano 11. "

Tudjuk, hogy XXIII. János pápa "hirtelen" meghalt és utána MONTINI
hercegérsek lett a római egyház pápája VI. Pal néven.
Erről a pápáról könyvek jelentek meg "The Montinian Church" és hasonló
címeken, melyek közlik, hogy zsidó családból származott. Ez a pápa
folytatta a Vatikáni Zsinatot.
A történetet csak a zsinat által kiadott jegyzőkönyv alapján ismerhetjük
meg. XXI11. János halála után, 1965-ben kiadott "Jegyzőkönyvek" a II.
Vatikáni Ökumenikus Zsinaton részt vevők által - "minden ember részére"
- címzett "üzenettel" kezdődnek, melynek dátuma 1962. október 21.
A zsinat befejeződött 1965. december 8-án.
A teremtő Isten nem azonos az ószövetségben található Istennel! https://www.youtube.com/watch?v=w5RjVTvxOUQ
Ki is Jehova Isten?
- A genezis helyett génezés - Golenya Ágnes, Jakab István https://www.youtube.com/watch?v=GOs9Hcf16AE
Belső Föld -- A MAG népének gyökerei -- https://www.youtube.com/watch?v=X15GE7wdkQE
Barteli2
2015-10-07 13:01:01
Nógrádi elemzése a migrációról:
https://www.youtube.com/watch?v=BUWhSF04jeE
mindszentiocsi
2015-10-07 09:02:04
https://www.youtube.com/watch?v=Xx6Edw0tvCM Úgy látom sokan nem értik miről van itt szó! Az egy dolog hogy a Ny-európai ember mindet-beleértve- olyan amilyen,ezt eddig is tudtuk.ez nem új. Ezen rugózni és ebből népszerűséget kovácsolni olcsó húzás.Mi van Amerikával és Sorossal,hiszen ők pénzelik és rendezik ezt az""Engedjük rá a csőcseléket Európára ,akkor majd beengedik a csapatainkat és az atomrakétáinkat és a migránsok közreműködésével kirobbanthatunk egy jó kis világ- háborút"-című-Hollywood-i vérgőzös horrort.Így azután meg lehet menteni az amerikai gazdaságot,mert Európa kénytelen lesz megvenni az ő rohadt fegyvereit,katonáit,tanácsadóit és a TTIP-et is be lehet vezetni.Szóval ők megint győztesen kerülnének ki az egészből.Mert hát az amerikai gazdaság,így a politikusai is igen-igen nagy bajban vannak.Az olaj amerikai monopóliuma megroggyant így a dolláré is.Az amerikai polgár nagyon hozzászokott a jóléthez természetesen nem firtatva azt ,hogy a vezetői kiknek és milyen országoknak a polgárai véréből csinálják azt a pénzt.Ha nem tudnak gyorsan hadi-bevételt produkálni az amerikai nép fellázad((ezért épültek a FEMA táborok))Nincs más választásuk megint Európát viszik a vágóhídra.No ezt kellene szóvá tenni,és ott ahol ezt eltervezték,mert ez a totojázás nagyon gyanús az európai politikusok részéről is!Ami a szemünk előtt folyik az színjáték,eltáncolják a hattyúk tavából a hattyú halálát,közben mindent aláírnak.Persze úgy tesznek mint ha lázasan tennének vennének a nép érdekében,de hát ez sajnos csak egy "kis cseles csávó" figyelemelterelése.A népi háborúellenes mozgalom elengedhetetlen!
Topi
2015-10-07 08:16:45
Topi
2015-10-07 03:35:39
Topi
2015-10-06 20:00:44
Az aradi vértanúkra emlékeztek meg a Kossuth téren

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth térenA kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

A megemlékezésen ott volt Áder János köztársasági elnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök, a diplomáciai testület több tagja, pártok, katonai és állami szervezetek képviselői, valamint a Honvédelmi Minisztérium "KatonaSuli" programjában részt vevő budapesti középiskolák és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola diákjai és kísérőik.

A nemzeti lobogó felvonását a Himnusz, majd félárbócra eresztését a Szózat kíséretében a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység állományába tartozó Honvéd Díszzászlóalj végezte el, a ceremónián közreműködött a Nemzeti Lovas Díszegység is.

Az ünnepség végén a díszzászlóalj tiszteletadása mellett a Magyar takarodó hangjaira felolvasták a tizenhárom aradi vértanú - Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Láhner (Lahner) György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly - nevét.

A kegyelet kifejezésére a lobogó egész nap félárbocon marad a nemzet főterén.

A Kossuth Lajos térről az emlékezők a Batthyány-örökmécseshez vonulnak át, hogy mécsesekkel tisztelegjenek az október 6-án Pesten kivégzett Batthyány Lajos, Magyarország első független, felelős kormánya miniszterelnökének emléke előtt. Ezt követően 11 és 16 óra között bárki leróhatja kegyeletét gyertyagyújtással gróf Batthyány Lajos vesztőhelyénél, ahol katonai díszőrség áll.

A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékeznek. (Hirado)Október 6.: Latour napján ért tetőpontra a megtorlás

A bécsi udvarból irányított, Haynau által levezényelt hadbírósági megtorló gépezetnek több mint százhúsz ember esett áldozatulVannak nemzeti történelmünkben olyan napok, amelyeket minden magyarnak örökre beírtak a szívébe, hogy tartsák tiszteletben azt, és el ne felejtsék. Ilyen nap március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a – és ilyen június 16-a, október 6-a és november 4-e is. Fény és árnyék. Dicsőség és vereség. Élet és halál. Öröm és gyász. Október 6-a az aradi vértanúk napja, amelyet az első Orbán-kormány 2001-ben nyilvánított hivatalosan is nemzeti gyásznappá.Mi történt 1849. október 6-án?

Aradon kivégezték a magyar honvédsereg tizenhárom főtisztjét. Hajnalban főbe lőtték Kiss Ernő, Dessewffy Arisztid, Schweidel József tábornokokat és Lázár Vilmos ezredest, utánuk felakasztották Poeltenberg Ernő, Török Ignác, Láhner György, Knezic Ká­roly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly, Aulich Lajos, Damjanich János és Vécsey Károly tábornokokat. Ugyanezen a napon Pesten főbe lőtték Batthyány Lajost, az első független magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Noha a nemzeti emlékezetben tizenhárom aradi vértanút tartunk számon, valójában tizenhatan vannak. A tizenhárom főtiszten kívül szintén Aradon végezték ki Ormai (Auffenberg) Norbert (augusztus 22.) és Kazinczy Lajos (október 25.) honvéd ezredest, majd Ludwig Hauk alezredest, volt bécsi forradalmárt is felségárulásért és fegyveres lázadásért akasztották fel Aradon, 1850. február 19-én. A tizenhetedik aradi vértanúként indokolt emlékeznünk Lenkey János honvéd tábornokra (a Galíciából 1848. május végén huszárszázadával hazaszökött, Petőfi által versben megörökített kapitányra), akit tábornok társaival együtt állítottak hadbíróság elé, de a per folyamán megőrült, emiatt nem ítélték el. Ő is Aradon, a börtönben halt meg, 1850. február 9-én.Miért vártak október 6-ig a kíméletlen megtorlással?

Egyfelől ez volt Latour gróf császári és királyi táborszernagy, osztrák hadügyminiszter bécsi forradalmárok általi meggyilkolásának évfordulója. „Latour napját” Aradtól Pestig, a honvédtábornokoktól a volt magyar miniszterelnökig – mivel őt is felelőssé tették az előző évi októberi bécsi forradalomért – akasztófákkal kívánta „emlékezetessé” tenni az itáliai kegyetlenkedéseiről hírhedt, magyarországi teljhatalommal felruházott Julius von Haynau táborszernagy. Másfelől meg kellett várnia az utolsó magyar kézen levő, európai viszonylatban is jelentős komáromi vár és védműveinek feladását, amit Klapka György honvédtábornok – a világosi fegyverletétel után a további ellenállást kilátástalannak ítélve, a szabad elvonulás fejében – 1849. október 3–5-én adott át az osztrák császári csapatoknak.

Mi vezetett a kegyetlen bosszúhoz?

A két és félszeres túlerőben levő császári és cári hadsereg 1849 augusztusában egyesült erővel legyőzte a hősiesen küzdő magyar honvédsereget. Bár I. Miklós cár és intervenciós hadseregének fővezére, Paszkevics herceg is amnesztiát, vagy legalább „bölcs szigorral párosított kegyelmet”, azaz mérsékelt büntetéseket javasolt a legyőzöttekkel szemben Ferenc József császárnak. A tizenkilenc éves Habsburg-uralkodó a világosi fegyverletétel után egy héttel gyakorlatilag szabad kezet adott a „bresciai hiénaként” emlegetett Haynau táborszernagynak, a magyarországi császári hadsereg fővezérének.

Amikor Ferenc József megtudta, hogy az 1849 tavaszán fényes – osztrák szempontból megalázó – sikereket elérő magyar fősereg az előtt az orosz haderő előtt tette le a fegyvert, amelyet éppen ő hívott segítségül a magyarok ellen, Arad vára nem az osztrákok, hanem az oroszok előtt kapitulált, és a cár még kegyelmet is kért tőle a „lázadóknak”, ez megkeményítette a büszkeségében mélyen megsértett ifjú uralkodót. Az augusztus 20-i minisztertanács az ő akaratából döntött a szigorú megtorlás mellett. A nagyhatalmú Schwarzenberg miniszterelnök javaslatára augusztus 29-én a császár úgy határozott, a magyarországi megtorlás gépezetét irányító, bosszúszomjas Haynaunak nem kell előzetes engedélyt kérnie Bécstől a kivégzésekhez, hanem csak a halálos ítéletek végrehajtása utáni, utólagos jelentéstételre kötelezte a császári fővezért. Ez az uralkodói utasítás 1849. október 26-ig volt érvényben, vagyis Haynau két hónapig gyakorlatilag élet-halál ura volt a legyőzött Magyarországon.

A bécsi udvarból irányított hadbírósági megtorló gépezetnek több mint százhúsz ember esett áldozatul Magyarországon, a menekülés közben agyonlőtt, felkoncolt katonák és polgárok száma több százra tehető, s nem tudjuk, hány embert vertek agyon a magyarellenes román és szerb „felkelők”.

A magyar szabadságharc leverését követő megtorlás majd’ egy évtizeden át tartott – több mint ezer embert bebörtönöztek, több tízezer honvédet és tisztet pedig büntetésként évekre besoroztak a császári hadseregbe –, de a legsötétebb nap 1849. október hatodika volt. Akkor élt elődeink Aradban a „magyar Golgotát” látták, mert a vértanúk életüket áldozták a hazáért és a szabadságért. Értünk, mai magyarokért is. Ezért a mai napon emlékezzünk rájuk és „áldó imádság mellett” mondjuk el „szent neveiket”. (MH)

Mikor az akasztófákat faragták https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V8-a8iLJdb8

http://www.muemlekem.hu/magazin/aradi_vertanuk_emlekmuve_maros_mosta_ki
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.