Topi
2016-02-21 22:33:47
Topi
2016-02-21 20:15:14
sándor87
2016-02-21 12:06:45
A Trianon Társasághoz csak Budapesten lehet jelentkezni?Jó lenne,ha legalább minden megyeszékhelyen lehetővé tennék a jelentkezést tagnak!
Zsuzsi
2016-02-21 10:34:52
spartakusz
Nem baromság, hanem igazság, amit nem szabad elhallgatni. Írd ki nyugodtan.
willikosztyo@gmail.com
2016-02-20 20:27:57
Topi
2016-02-20 19:38:56
Topi
2016-02-20 16:19:28
Topi
2016-02-20 15:25:18
Terez
2016-02-19 16:34:16
Topi
2016-02-19 13:11:13
sándor87
2016-02-19 12:19:50
Topi
2016-02-18 20:10:06
Topi
2016-02-18 17:55:56
Topi
2016-02-18 17:35:48
sándor87
2016-02-18 13:08:31
https://www.youtube.com/watch?v=BYHmzufGgus
Tegnapi műsorban Szilvia az összefogásról beszélt,itt egy videó,hogy miért nem lesz összefogás!
1:12-1:18-ig "nincs értelme jónak lenni"
vannak még érdekes megnyilatkozások...
A pénz a pénz más érték nincs ezen a világon..
sándor87
2016-02-18 10:50:38
mindszentiocsi
2016-02-18 09:15:47
Köszönet Szöllősi Ildikó tanárnőnek a vidékiek nevében! . Mondanivalójához még azt is hozzátenném,hogy aki a téeszesítésnek abban az időben ellenállt (tehát igaz jó magyar emberként próbált viselkedni) ,azt nemes egyszerűséggel felakasztották az első fára,vagy halálra verték,vagy feladta álláspontját és belépett.Tehát "Beléptem a téeszcsébe,tviszt. Bevittem a tehenemet is.Hadd tudja meg az a barom,milyen is a közös vagyon.Beléptem a téeszcsébe tviszt." Valahogyan így, abban az időben, a vidéki folklór ezt meg is énekelte,keserű humorral.Vagy! Volt még egy lehetőség!Lelépni a kiskert ajtón,külföldre, és most nem a Szovjetúnióra gondoltam. Mondván:"Ilyen szemét országban nem élek tovább, ahol ilyen szemetek az emberek is!" (Csak halkan jegyzem meg:ezt a műfajt még ma is kapogatjuk) . Volt azonban olyan is aki túlélte a verést és haláláig kitartott itthon,mint egyéni kisparaszt- gazda, és megőrizte a tartását, még úgy is mondhatnánk vitte anyagilag valamire. Ilyen volt anyai nagyanyám öccse is. Ők az igazi nagy példaképek! Haláláig a lovak nagy szerelmese volt,"lóbolond"mondták rá,de talán ez adott neki erőt,hogy mindvégig kitarthasson az igaza mellett. Ha cirkuszosok jöttek a faluba,az összes fiúgyermek rokonának jegyet váltott,beült közénk és magyarázta,hogy"Látjátok milyen szép járása van annak a hollófeketének,és milyen büszkén szegi le a fejét az a fakó"? Mi meg csak néztük ámulva,bámulva :hű,meg ha, és tényleg valóban a lovak fenségesen gyönyörűek voltak. Emlékszem, akkor visszanéztem a bácsikámra és láttam,hogy szemüvege (ami szódásüveg talp vastagságú volt),teljesen bepárásodott.Nem tudom mit sirathatott,talán a régi betéeszesítet lovait? Talán csak a gyönyörű lovak látványa hozta elő örömkönnyeit,vagy csak maga a tény, hogy mindezt továbbadhatta nekünk? Nem tudom és most már nem is fogom megtudni.Mindegy is már. . Egy nem is oly' nagyon régi, tanyasi iskola év végi csoportképének boldog emlékére! A kissé már megfakult képen(60-as évek eleje),rengeteg mosolygós magyar gyerek, kinn az Isten háta-mögött valahol az alföldön Szentes és Hódmezővásárhely közelében a gyönyörű természetben.Nyár eleje van.Jövőbe vetett rendületlen hittel mosolyognak a fényképezőgépbe,vagyis hát az "örökkévalóságba". A tanár úr is boldog,pedig nincsen autója(hogy lehetett így élni???),csak egy vastaggumis "Toldi" kerékpárja. Istenem micsoda ősi bizalom az élet győzedelmességében, és ez már így is marad,legalább is a fényképen. Valaha a tanyavilág ontotta a gyermekeket,az igazi magyar gyerekeket,akkor még úgy látszott,kiapadhatatlanul.Azóta lerombolták a tanyák világát,megszüntették a tanyasi iskolákat.Csak a falunk környékén nyolc vagy tíz tanyasi iskola volt és ugyanennyi "tanyasi kör" ami afféle kis báltermet jelentett kis színpaddal(amatőr-színjátszó-körök is voltak természetesen),mellettük bolt és kocsma és ehhez jött a falu két nagy iskolával és kultúrházzal.Most a községek, faluk ,kisvárosok elnéptelenítése folyik. Sokan"bejárósdit" játszatnak a gyerekeikkel a közeli város általános iskoláinak valamelyikébe.Na de azokat is lassan ,de biztosan egyesével zárják befelé. Miközben a buszra várnak a diákok,folyik az egymás cikizése,a legalpáribb börtön-cigány szlenggel-ez a trendi-,de feltűnik egyre több etnikum is. Főleg fiúk, akik a magyar lányok körül ólálkodnak (nem ritkán szerencsével). Szegény gyerekek nem is tudják mit tesznek ,egyszerűen csak kitűnni akarnak.Tanár vagy ifjúságvédő(hol van az már?) sehol. Mindenki félrenéz. Megjön a busz ,nyomulnak előre,felnőtteket,időseket, kismamákat félrelökve,hogy jusson ülőhely,pedig,hát egész nap ültek.A tehetősebbeket anyuka,vagy apuka viszi haza autóval,ez egy új-régi Júúúesszéj divat(általában a nómenklatúra alsóbb,vagy felsőbb rétegéhez tartozóak,vagyis a"mindenkori hatalom" öklei,ki tudja,hogy miért,valahogy itt soha nem fogy ki az utánpótlás). Így állunk,kedves mostani pedagógusok,hát gratulálok.Na persze tudom, már ti is ebből a "miliő"-ből jöttetek. A fiatal felnőttek és a derékhad jelentős része külföldre ment,dolgozni és már ott is marad.Tessék mondani itt nem a magyar nép szisztematikus kiirtása és lezüllesztése folyik kérem szépen? Kik a gyilkosaink,hogy hívják őket?Globalizmus?Háttérhatalom?Elhülyült "hazai" értelmiségi-réteg?Most persze már tüntetgetnek,de a vidéki gazdákat a felszólalókból, tíz közül,csak egy említette meg,ő is csak úgy mellékesen.Ebből látszik,hogy óriási még a baj "értelmiségikémék" fejében.Először is közülük kellene kivetni azokat akik nem oda valók.Ez kellene,hogy legyen a legelső feladat! Belátom ez iszonyú nehéz.Hogy azt mondja,hogy: "Kedves kartársam kérlek szépen takarodj innen,mert nem,hogy gyerekek,de még felnőttek közelébe sem volna szabad téged engedni,és lehet,hogy te egészen jól értesz a szakodhoz,csak éppen átadni nem tudod a tudást,csakhogy épp ez a hivatásunknak a sava,borsa".Az,hogy elkezdték a demonstrációt a kormány ellen,ezt nagyon jól tették,és bízom abban,hogy még maradt bennük némi képesség a tisztánlátásra is,a dolog lényegét illetően! Magyarországot,csak és kizárólag a mezőgazdaság mentheti meg,és csakis a kisparaszti gazdálkodás keretében. Erre épülhet azután a többi ágazat is! Ha ezt nem értik meg,hát megette a fene az egészet.
magyartm
2016-02-18 02:25:21
Topi
2016-02-17 23:04:32
Topi
2016-02-17 19:54:22