Nálunk még valamivel jobb a helyzet, de az irány már megvan.
[Taltos] Mindenki azt ünnepel amit akar,...
Mindenki azt ünnepel amit akar, senki sem tudja pontosan, hogy mit? - ez a feliratú írást kaptam a héten.
Hát igen, az emberi "Én" felülkerekedett mindenen, tótágast hánytak az események, összekeveredett a valóság az elképzelésekkel, az érdekeknek megfelelően többször is átírták és írják a történelmet. Ma már mindenféle vallási irányzat az érdekek eszköze, Jézust, a Krisztust sokan kisajátították, nevével visszaéltek és élnek, az embert addig pofozták jobbról, balról hogy már eredetét is teljesen elfeledte.
Pedig eredetünket elfeledni nem lehet, mert erről gondoskodott az Isten, az örök mennyei Atyánk, aki a mennyből való távozásunkkor lelkünkbe véste isteni örökségünket. Valahol minden ember, függetlenül a külső egyházak befolyásától, őskeresztény, és ha befele fordul megnyílnak a kapuk, egyre jobban tudatába kerül, hogy ki is Ő tulajdonképpen!
Atyánk kinyilatkoztatása: "Én Vagyok, és te az Én képmásom vagy.
Légy tisztában származásoddal, és mostantól fogva önzetlen, jelentős gondolatok közepette élj és cselekedj, mert akkor érezni fogod fénylő örökségedet, a szeretet törvényét, ami Én Vagyok."
Engem már az út elején megragadott a "feltámadás" fogalma. Utána is néztem mindenhol, kérdezősködtem is, de kielégítő választ nem adott senki. Már lassan kezdtem beletörődni és majdhogy nem elfogadtam egy rég osztálytársam véleményét, akivel újra egy iskola találkozón találkoztam.
Mikor arra került a sor, hogy egyenként bemutatkozzunk, rögtön felfigyeltem, hogy Ő azt mondta, lelkész lett belőle, református lelkész.
Az est folyamán, igyekeztem is mellé telepedni és egy két hivatalos érdeklődő kérdés után elkezdtem a kérdezősködést, Jézusról, Krisztusról és a feltámadásról. Hagyta, hogy kibeszéljem magam, nem szólt semmit. Már arra is gondoltam, talán megsértettem, azért nem válaszol, de végre aztán megszólalt, miután a borát kiitta.
Nézd, Csaba Jézus személye az egyház Atyai előtt nem bizonyított, pont úgy mint Mennybemenetel. Az egyház fogalmazott egy dogmát, elénk a lelkészek elé tették és ehhez kell ragaszkodnunk, ezt prédikáljuk. Vagy hiszi valaki vagy nem, ezt az egyház nem érdekli, csak azt, hogy a hívek a templomhoz kötődjenek. Ha valaki annyit kérdez, mi te most annak azt feleljük: "Isten útjai kifürkészhetetlenek, Isten megőrzi titkait, nem közli az emberekkel" Látod, mondta ez is egy megtámadhatatlan dogma tétel, de jól távol tartja a kérdezősködőket"
Időközben megjelent magyar nyelven is: Jézus a Krisztus evangéliuma, egy hatalmas Krisztus kinyilatkoztatás (1082 oldal), az őskeresztény élet elengedhetetlen tanulmánya. Ebben a műben maga Krisztus beszél, ismertetve a Názáreti Jézusként megélt útját, eseményeit és mindezt élethűen.
Az alábbi sorokat ebből a könyvből idézem:
És akik elhaladtak a kereszt mellett, gúnyolták Őt, és fejüket csóválva mondták: "Te, aki le akartad rombolni a templomot és három nap alatt újra felépíteni, segíts most magadon! Ha Isten Fia vagy, szállj le a keresztről!" (868 oldal, 82.fej.17)
Én, Krisztus, magyarázom, helyesbítem és elmélyítem a szót: "Én leszálltam a keresztről, de nem földi testemmel. A földi test nem tud a Mennyekbe jutni, hanem egyedül csak a tiszta szellemtest. Aki azonban a földi testet tekinti minden dolog mércéjének, az meg akarja tartani a fizikai testet. Mivel ezért bűnben él, fizikai testét bűn által és bűnben hagyta el. Ez sok szenvedéssel járhat, mert meg akarja tartani bűnét. A bűn a fizikai testhez kötődik, s így ehhez a világhoz. (869 oldal.)
Írva van:" fogják tehát Jézus testét, és a füvekkel együtt lepelbe takarják, ahogy a zsidóknál temetni szokás". Ez zsidó temetkezési szokás volt - tehát szokás, de nem parancsolat. Ezért Én, Krisztus azt mondom: Ha még fennálló földi törvényetek megengedi, takarjátok lepelbe a halott földi testeket, és adjátok át a földnek? Vagy pedig, ha felismertétek, hogy az elhunyt lelke Istenben él, mivel emberként becsületes Istennel betöltött életet folytatott, akkor adjátok át néhány nappal az elhalálozás után a bomlandó testet a tűznek. (877-878 oldal.)
1. A szombat elmúlásával a hét első napjának hajnalán, amikor pirkadni kezdett, Mária Magdolna elindult a sírhoz? Vele mentek még mások is.
3. És íme, nagy földrengés támadt. Az Úr angyala leszállt a Mennyből, elhengerítette a követ a bejárattól, és ráült. Olyan volt a megjelenése, mint a villám, és a ruhája fehér volt, mint a hó. Az örök annyira megrettentek, hogy mint a holtak földre estek.
4. Az angyal pedig így szólt az asszonyokhoz: "Ne féljetek! Tudom, hogy Jézust keresitek, akit keresztre feszítettek. Nincs itt; mert feltámadt, ahogyan megmondta.
5. Jöjjetek, nézzétek meg a helyet, ahol az Úr feküdt! Menjetek gyorsan, és mondjátok meg tanítványitoknak, hogy föltámadt a halálból, és íme, előttetek megy Galileába. Ott majd meglátjátok Őt. Íme, megmondtam nektek. (880 oldal, 84fej.1,3-5)
A mű, a Krisztus kinyilatkoztatása pontos megnevezése:
Ez az Én Szavam, Alfa és Omega, Jézus evangéliuma
Krisztus kinyilatkoztatása melyet időközben az igazi keresztények
az egész világon ismertnek
Krisztus, Isten Fia
A Menny társuralkodója,
minden lélek és ember Megváltója,
Isten földi birodalmának építője és uralkodója
kinyilatkozik Názáreti Jézusként eltöltött életéről,
gondolkodásáról és tevékenységéről
Isten prófétáján,
Gabriellán keresztül
ISBN 978-963-06-6045-7
https://youtu.be/tbmLCh4mBBw
néha elkelne egy kis igazítás - ezen a fórumon ...