Topi
2016-06-19 07:23:34
A világ egyik legfurcsább hangszerén játszó Illényi Katica AcademiaMusic Awards díjat kapott
Thereminen [Léghárfa] adta elő Ennio Morricone világslágerének feldolgozását. Hallgassátok meg a gyönyörű felvételt! Nagy képernyővel nézzétek.
Illényi Katica thereminen előadott ’Once upon a Time in The West’
(’Volt egyszer egy Vadnyugat’) című felvétele kapta a Los Angeles-I székhelyű The Akademia Music Award szavazásán a ’A legjobb feldolgozásnak’ járó elismerést.
Illényi Katica és a theremin (Medianoise)
A hegedű- és thereminművész tehetségét már számos díjjal méltatták hazánkban. A Liszt- és Artisjus díjas hegedű- és theremin előadó, Magyarország Érdemes Művésze, a Magyar Művészeti Akadémia tagja
ezúttal nemzetközi elismerésben részesült.
Ennio Morricone világhírű filmzenéje, a 'Volt egyszer egy vadnyugat' Theremin-feldolgozása nyerte a The Akademia Music Award 'legjobb
feldolgozásnak' címét 2016 áprilisában.
A theremin talán AZ egyik létező legkülönlegesebb hangszer, érintés nélkül, a levegőben tett mozdulatokkal lehet megszólaltatni, és hangja kísértetiesen hasonlít AZ emberi énekhangra.
Nem csoda, hogy Illényi Katica theremin-átirata meggyőzte a zenei szakemberekből álló zsűri tagjait. "Az elismerés mellett a legnagyobb öröm számomra AZ, hogy Morricone menedzsmentje is gratulált már a
feldolgozáshoz." - fűzi hozzá Illényi Katica.
A 'Volt egyszer egy Vadnyugat' theremin felvételét a Művészetek Palotájában rögzítették, a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretével és
Silló István karmesterrel.
MAGA A CSODA!!!
- Ugyanakkor - szerintem - nem minden komolyzenei darab illik erre a hangszerre.
Ennio Morricone - Once Upon a Time in the
HTTPS://www.youtube.com/watch?v=lY7sXKGZl2w
Giovanni Capurro / Eduardo Di Capua - 'O sole mio
HTTPS://www.youtube.com/watch?v=Nfh6UuJuU-U&index=13&list=RDlY7sXKGZl2w
KATICA ILLÉNYI - Theremin - Puccini O Mio Babbino Caro
HTTPS://www.youtube.com/watch?v=eECLx_D6sEY&list=RDlY7sXKGZl2w&index=3
Topi
2016-06-18 21:28:34
barodza
2016-06-18 17:24:36
Amerikából nem csak a zene jött be kéretlenül, hanem
a hibridtermékeknek a tönk elege, amiknek még nem ismerjük
a mellék hatásait, sem teljesen. Mesterséges kutyulmányokkal
hogyan lehet az életünket megalapozni.
wk.szilvia
2016-06-18 16:28:16
Topi
2016-06-18 08:52:31
Topi
2016-06-18 06:35:32
Horvathek
2016-06-18 04:56:05
Terez
2016-06-17 23:35:02
Anna
2016-06-17 21:07:55
Topi
2016-06-17 12:39:42
Topi
2016-06-17 12:10:51
Topi
2016-06-17 10:32:47
Topi
2016-06-17 09:16:13
HONNAN TUDOD, HOGY VÁSÁRHELYI VAGY?
► A Ritzről nem az ötcsillagos szállodára asszociálsz, hanem az egykori fürdőhelyre, a Kálváriáról pedig nem Krisztus kereszthalálára, hanem az útra
► Adyról nem a költő jut eszedbe, hanem az… ott lakók
► Nem tudnak olyan fos darabot játszani a színházban, hogy ne nézd meg
► Überdilettánsok dolgoznak a helyi tévéknél, és funkcionális retardáltak a helyi rádióknál
► Vasárnap délelőtt sétálás helyett az ócskára mész
► A Víkendről nem a hétvége ugrik be, ahogy a Cementlapokról se a sántier, és Auschwitzről se a haláltábor
► Szeptemberben olyan zakuszkaszag van két hétig az egész városban, hogy még a kombinát bűze sem érződik
► A somostetői kicsivonaton is megpróbálsz blattolni
► Más városok lakóival ellentétben benned kellemes képzeteket kelt a patika szó, idősebbekben az oroszlán is
► Sulis korodban hevis voltál
► Négy évig szidod az RMDSZ-t, aztán a választások napján megháborodsz, és mégiscsak rájuk szavazol
► Mind lehet irodalmi lap a Vatra, számodra egy életre elintézték ezt a fogalmat
► Tudod, mit jelent a gájner
► Úgy vagy Keresztes Ildikóval, mint Petőfi az ősszel, csak fordítva: tudja Isten, hogy mi okból nem szereted, de nem szereted
► A maxi-taxin leszálláskor visszaadod a sofőrnek a jegyet
► A kilencvenes márciusi utcabál óta nem rajongsz különösebben a tömegrendezvényekért
► Gondolkodás nélkül elfogadod, hogy amit Smaranda Enache mond, az úgy is van
► A 25 évesnél idősebb vásárhelyi magyarok zöme a régi szülészeten született, a vásárhelyi románok a regáti szülészeten
► Ha beférne az ajtón, még a budira is kocsival mennél
► És végül: erősen lokálpatrióta vagy, de azért mégse Neumarkt sört iszol, hanem Ursust vagy csíkit!
Terez
2016-06-17 01:08:35
Terez
2016-06-16 23:38:58
Topi
2016-06-16 21:58:44
Topi
2016-06-16 21:39:11
Topi
2016-06-16 20:02:15
Fogalmazás
Arra kérte a diákokat a tanárnő, hogy írjanak fogalmazást Istennek.
Az egyik diák olyant írt, amitől még a tanárnő férje is kiakadt!
Egy tanítónő arra kérte kisdiákjait, hogy írjanak fogalmazást arról, hogy mit szeretnének Istentől kapni. A gyerekek le is írták kívánságaikat. A pedagógus este javította ki a dolgozatokat. Az egyik kis tanonc olyan megható kéréssel fordult Istenhez, hogy a tanítónő elsírta magát. A férje, aki éppen akkor ért haza, megdöbbenve látta, hogy felesége sír.
"Mi történt, mi bánt?" - kérdezte.
"Olvasd el ezt a fogalmazást, az egyik diákom írta." - felelte.
A fogalmazásban ez állt:
"Uram, ma este kérlek tégy meg valami különlegeset nekem: változtass televízióvá, mert így megbecsült tagja lennék a családnak, hiszen a szüleim így folyamatosan rám figyelnének. Ha ezt teljesíted nekem, akkor több órát csak velem fognak foglalkozni. Én leszek a figyelem középpontjában, így el tudom mondani azt, amit akarok, anélkül, hogy félbeszakítanának. A televízió különleges helyet foglal el a családunk életében, édesapám mikor hazaér a munkából, csak vele foglalkozik, még akkor is ha fáradt. Én nem vagyok ilyen szerencsés, édesanyám akkor sem kérdi meg, hogy hogy vagyok, ha látja, hogy van valami baj, mert letörtnek és szomorúnak látszom. Nem szeretem ha levegőnek néznek, arra vágyom, hogy velem is foglalkozzanak. Istenem, talán nem kérek sokat, csak annyit kérek, hogy lehessek én a televízió helyében."
Ekkor a tanítónő férje azt mondta: "Istenem, szegény gyermeknek milyen szívtelen szülei vannak."
A tanítónő kisírt szemmel közölte: "Ezt a fogalmazást a fiúnk írta."
sándor87
2016-06-16 11:22:11
Nagyon nagy videó:)) ennyit a magyar oktatásról..
sándor87
2016-06-16 11:20:43