Topi
2016-12-05 19:45:06
Topi
2016-12-04 23:06:23
Mint ismeretes, bűnpártoló liberálisok tüntetést szerveztek szombatra, azt követelve, hogy engedjék szabadon a határunkat megostromló, rendőreinket kővel dobáló "Ahmed H."-t. Bővebben erről itt: Szabadságot Budahá… azazhogy nem, inkább Ahmednek!
https://kuruc.info/r/2/166725/
Megtekintésre ajánlom az alábbi videót, érdemes megnézni, pár perc csak.
Nem kevesebbről szól, minthogy szemtanúi lehetünk, amint az anyag engedelmeskedik a gondolatnak.
MERT : A Maga hasonlatosságára teremtett bennünket, bennünk van és mi Ő benne.
Aki ezt felismeri, és aszerint él arra szó szerint igaz: "Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek : Menj innen oda! - oda menne, és semmi sem volna nektek lehetetlen." (Mt. 17,20)
https://www.youtube.com/watch?v=xoCbtHOw8qo&sns=em Érdemes a Gregg Barden úr többi videó előadását is megnézni!!
Aki nem látta még, ajánlom nézze meg ezt a filmet is! A Legkúlabb Nap (2016) - (Magyar)
http://videa.hu/videok/film-animacio/a-legkulabb-nap-2016-magyar-drama-vigjatek-uPvSIwAfbltWVCYe
magyartm
2016-12-04 14:49:26
Krakkóban Lengyelország királyává koronázták Krisztust, Andrzej Duda Köztársasági Elnök és a lengyel Katolikus Egyház vezetőinek jelenlétében. A jelképes koronázásra 1944-ben meghalt Rozalia Celekówna látomásai alapján került sor, mely szerint "Krisztus azt mondta neki, hogy a lengyel üdvösség feltétele az Ő királlyá koronázása".
http://index.hu/kulfold/2016/11/19/lengyel_kirallya_koronaztak_jezus_krisztust/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kozep-europa_201612
Példát vehetne a Magyar Kormány és az Állami Egyház Vezetősége a Normafánál a Szent Anna réten felépítésre váró " Világ Győzelmes Királynője" Kápolna felépítésére.
Jézus Krisztus által Natália Nővérnek adott üzenetek alapján ugyanis itt kell felépülnie Szent Édesanyjának a "Világ Győzelmes Királynőjének" az Engesztelő Kápolnája, ahonnan az engesztelés elinduljon és az egész világra kiterjedjen.
Natália Nővérnek adott üzenetekből idézet: "Akarom, hogy az engesztelő kápolnát felépítsék!"
„Amennyiben ezzel, és egyéb terveimmel ellenkeznek,
annyiban késni fog a béke és a kegyelem.”
(Jézus üzenete Natália nővéren keresztül)
A lengyelektől példát vehetne a Magyar Kormány és az Állami Egyházvezetés is, hogy a Normafánál a Szent Anna réten felépítésre kerüljön a "Világ Győzelmes Királynője" Engesztelő Kápolna, ahonnan kell, hogy az engesztelés elinduljon és az egész világra kiterjedjen, Krisztus Jézus által Natália Nővérnek adott üzenetek alapján. Idézet a kapott üzenetekből: "Akarom, hogy az engesztelő kápolnát felépítsék!"
„Amennyiben ezzel, és egyéb terveimmel ellenkeznek,
annyiban késni fog a béke és a kegyelem.”
(Jézus üzenete Natália nővéren keresztül)
Natália Nővér által kapott üzeneteket XII. Pius pápa is jóváhagyta. 1944. december 8-án a kápolna alapkő letétele is megtörtént néhai Mindszenty József bíboros Úr által, de az építkezés a háború miatt félbeszakadt. 1946-ban újra kezdték az építkezést, de a kommunista idők miatt az meghiúsult, az építőanyag is eltűnt. 1992-ben ismét felmerült az építkezésre az igény, de az a mai napi várat magára.
2011-ben megalakult a Kápolna Mozgalom Alapítvány, amikor is aláírás gyűjtés is történt.
Az Origo 2013. szeptember 12-én megjelent hírek szerint a Kápolna építési igény eljutott a Kormányig is a Normafa Park beruházási terveinek elfogadásakor. A Kápolna megépítéséhez a területi igény biztosítva lett, erről Vincze P. Márton miniszterelnöki megbízott és Pokorni Zoltán a terület illetékes polgármestere is tájékoztatva lett. Az Egyházi Vezetést nagyon meglepte ez az intézkedés, elzárkózott tőle.
A Kápolna építéssel kapcsolatos témákról "engesztelő kápolna a Szent Anna réten" címszó alatt levő honlapokon olvashatók.
Lehel
2016-12-03 21:07:16
Tanulságos videó.
Kuba Castró alatt és után.
Hasonló traumát nem csak az olajtermelés csökkenése, de a mai "szövetségi rendszerből" való esetleges távozásunk is ki fogja váltani.
Félő, hogy a magyarországi lakosság zöme nem a kubaiak módján nyilvánulnának egymáshoz,hanem egymás torkának esnének, mint az éhező léhűtők.
https://www.youtube.com/watch?v=0kI8TRRrtgE
Lehel
2016-12-03 20:48:46
Évike kérdésére:
Attól függ. Ha közérdekű felvetésről van szó, bizony állást foglalok lehetőség szerinti módon és vélemény alkotásomnál nem számít, hogy a szomszédom,vagy általam ismeretlen emberről legyen szó, hanem CSAK A TÉNYEK számítanak a mérlegelésnél. Ez itt tudtommal egy nyilvános és nyitott fórum,ahol ugyanúgy mint más én is regisztráltam és jogosan írok véleményt. Mocskolódó személyeskedésekbe pedig nem megyek bele akár neves, akár névtelen a megnyilvánuló.
Másik feltételezésedre...Nem tudom miből gondolod kedves Éva, hogy Kubinyi Úrnak címzett levelemet Ő úgy olvasná, mintha nem tudná ki írta.
Ami a műsorokat illeti, ha oda jutok, bizony névvel szoktam élő beszélgetésben állást foglalni egy adott vagy több témában is.
Fontos a visszaélések feltárása, de még fontosabb a tényszerűség és igazságosság. Sajnos pontos és hiteles információim nincsenek az esetről, de a jogos Önvédelem intézményét még inkább szélesíteni kellene hazánkban és ennek megfelelően kell döntsönek a Bírók is.
Nyilvánvalóan bosszantó, hogy - ismereteim szerint - semmilyen , a társadalom számára súlyosnak minősíthető bűnt el nem követő Budaházit leültették, de az hogy itt egy gyilkosság elkövetőjét felmentették , az előzővel nem vethető össze az okozatosság lényegi különbsége miatt.
Ebben is tisztán kell látnunk és nem szabad összemosni más esetekkel.
Sajnos nagyon rossz a véleményem a jogi területen dolgozókról, de az alábbi esetben helyesnek tartom azt a bírói itéletet, amely felmenti azt, aki a sajátját a támadók ellen megvédi.Legyen az akár Barna bácsi Kesznyétenen , vagy más a a valkói pincében, de akár a lakásában is joga mindenkinek védeni a sajátját.
Az önvédelem jogának helyt kell adni, de nem csak a "befolyásos" emberek esetében,hanem minden esetben, hiszen az emberi méltóság fontos része az igazságszolgáltatáshoz fűződő AZONOS JOG ÉS BÁNÁSMÓD.. Ennek lmegléte vagy nem léte alapvető kérdés a nemzeti kohézió szempontjából is.
Topi
2016-12-03 19:04:07
Évike
2016-12-03 13:38:00
Lehel, te válaszolsz névtelen levelekre? Mondd el amit akarsz a műsorban, ha közérdekű
Topi
2016-12-03 12:23:04
Lehel
2016-12-03 11:48:59
Kedves Kubinyi Tamás !
Lehet hogy a Györkös ? rokona Ádernak, de én nem vagyok rokona. Ha hozzám -akinek nincs fegyvere sem engedélye .- de ha lenne és berontana két erőszakkal behatoló civil, rám vagy a feleségemre lőne, bizonyára a lövésükre én is lövéssel válaszolnék és helyesen tenné a bíróság, ha engem jogos önvédelem címén felmentene.
Nem biztos hogy jól vagyok informálva, de ha az történt, amit itt leírtam és önvédelemből lőtt a ház tulajdonosa és sértettje, bizony megdicsérem a bírót, aki fel merte menteni...
Topi
2016-12-03 07:39:52
Topi
2016-12-02 21:08:55
Topi
2016-12-02 15:04:42
Ajózsef
2016-12-02 14:18:37
Adalék a méltán leköpött pásztor istván életrajzához.
teljes cikk:
http://szabadmagyarszo.com/2016/12/01/nem-ertem/
részlet:
...a magyarországi külügyminisztérium kinyilatkoztatott álláspont az, hogy Erdély Romániához való csatolásán „magyar embereknek nincs mit ünnepelniük”... Ugyanakkor, egy héttel ezelőtt ünnepeltek Szerbiában is... november 25-én Újvidéken... Tomislav Nikolić államfő azt javasolta, hogy ez a nap – a román példához hasonlóan – legyen állami ünnep Szerbiában is. Indoklásában az államfő kifejtette, hogy „ez a nap ünnep Szerbia minden egyes polgára számára, mint ahogy az volt az elmúlt 98 év során is”
November 25. ugyanis szerbiai szövegkörnyezetben pontosan ugyanaz, mint december 1. romániai szövegkörnyezetben: 1918-ban ezen a napon hirdette ki a Nagy Nemzetgyűlés Bácska, Bánát és Baranya (azaz Vajdaság) egyesülését a Szerb Királysággal.
És ezen a díszülésen ott volt a legnagyobb vajdasági magyar párt és érdekvédelmi szervezet, a VMSZ elnöke, Pásztor István is!
Topi
2016-12-02 08:17:10
Tóth Ilona: Ébresztő
Mivé lettél Árpád büszke népe?
Mivé lettél nemzetem, ó magyar?
kardodat kezedből mért tevéd le?
Háborút már többé nem akarsz?
Meghátráltál a gyáva csőcseléktől,
Örök szégyen, gyalázat ez reád,
Ki eddig védted viharban, vészben
Most már veszni hagyod hazád?
Szemed lehunyva, kezed megláncolva,
Idegen kéz szántja földedet,
Furfang, cselszövény uralkodik rajtad,
Meddig tűröd még ezt a helyzetet?
Idegen nép dúlja fel otthonod,
kinek robotolsz? Magad sem tudod?
Veszélyben léted, életed,
S nincs készen tartva fegyvered?
Ha elástad is a csatabárdot
A rozsda szét nem marja ott,
Ébredj magyar! Tűzd dárdád hegyére
A dicső, szent, zöldszínű lobogót!
Akkor méltó leszel majd őseidhez,
Ne csüggedj árva nemzetem, magyar!
Kardot a kézbe, Isten veled lesz!
S áldott a haza, mit oly sok szív akar.
(A koholt vádakkal halálra ítélt és 1957. június 27-én kivégzett
Tóth Ilona ezt a verset 1946. július 21-én, 14 éves korában írta.)
Topi
2016-12-02 07:29:19
Terez
2016-12-02 02:35:25
Topi
2016-12-01 22:16:21
Topi
2016-12-01 21:59:54
Ferenc
2016-12-01 21:30:43
Nagy örömmel láttam viszont a mai adásban Király Álmos bátyámat! Az Isten éltesse még nagyon sokáig eröben és egészségben! Nagyon tetszettek a versek, amiket felolvasott, szinte könnyekig meghatóak. A versek irója, Sebestyén Rita pedig annyira kimagasló, ritka tehetség, hogy második Petöfi Sándornak tartom!
Ha magyar kormányunk lenne, akkor ennek a kis székely lánynak ismerné a nevét az egész Kárpát - medence és renszeresen felolvasnák a verseit az állami médiákban.
Topi
2016-12-01 21:07:01
Itt tartunk
Nem vették fel a csíksomlyói búcsút az UNESCO világörökségi listájára
Az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Etiópiában ülésező közgyűlése nem sorolta a védett szellemi kulturális örökségek listájára a csíksomlyói búcsút - közölte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az MTI-vel.
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök szerint az UNESCO azért nem fogadta el a búcsú védettségére vonatkozó kezdeményezést, mert a romániai magyar közösség részéről, a kezdeményezők részéről senki sem lehetett jelen a jelölés fenntartásakor.
"A román kulturális minisztérium képviselői pedig nemcsak, hogy nem tartották fenn a kezdeményezést, hanem még meg is köszönték az elutasítást, semmibe véve közel száz szakember munkáját és az erdélyi magyarság óhaját, hogy a csíksomlyói búcsú a világörökség részévé váljon. Érthetetlen számunkra a román fél diszkrimináló álláspontja" - írta Kelemen Hunor.
A csíksomlyói búcsút román kulturális miniszterként Kelemen Hunor terjesztette fel először 2012 márciusában, majd 2014-ben is.
Bezzeg a jógát felvették
Az UNESCO csütörtökön felvette az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a német, az olasz, a kazah, a pakisztáni és a portugál solymászat hagyományát, az indiai jógát, az iraki Khidr Elias ünnepi lakomát, a szaúd-arábiai almezmar és a kazah kuresi gyakorlatát.
A testület csütörtök reggeli döntése értelmében a reprezentatív listán eddig 13 országgal (Belgium, Csehország, Dél-Korea, Egyesült Arab Emírségek, Franciaország, Katar, Mongólia, Marokkó, Spanyolország, Szaúd-Arábia, Szíria, Magyarország és Ausztria) szereplő solymászat, mint élő emberi örökség tételei közé most közösen csatlakozott a német, az olasz, a kazah, a pakisztáni és a portugál solymászat hagyománya.
Az ősi indiai jóga hátterében álló filozófia jelentős hatással van az indiai társadalomra, az egészségtől és orvoslástól kezdve az oktatásig és a művészetekig.
Az Irakban élő közösségek minden év februárjában leróják tiszteletüket al-Khidr mitológiai alak előtt, akiről úgy tartják, hogy teljesíti a hívek kívánságait, különösen, ha azok tényleg rászorulnak. A hagyományos öltözéket viselő családok egy szent hegyen gyűlnek össze, különleges fogásokat esznek, eljárnak egy népszerű táncot (dabkka), vagy ajándékokat visznek a Tigris folyóhoz, ahol fogadalmakat tesznek kívánságaik teljesülését remélve, és gyertyákat úsztatnak le a vízen.
A kuresi egy hagyományos kazahsztáni birkózási forma, amelyet a helyi közösségek tagjai űznek, és a cél, hogy a birkózók egyike hozzáérintse a talajhoz az ellenfele vállát.
A testület szerdán a kubai rumbát, a dominikai merenguét, a számos közép- és dél-ázsiai ország által március 21-én tartott hagyományos újévi ünnepet, a novruzt, a kínai szoláris naptárat, a bangladesi Mangal Sobhajatra fesztivált, a belga sörkultúrát, az etiópiai oromo törzs demokratikus társadalmi-politikai rendszerét, a valenciai Las Fallas fesztivált vette fel a szellemi kulturális örökség listájára.