Topi
2016-11-30 16:51:07
Gulyás János: Civil jelentés -dokumentumfilm
A 2006 szeptemberi és az 1956-os Forradalom 50. évfordulóján, Október 23-án elkövetett
emberi jogi jogsértésekről
https://www.youtube.com/watch?v=O9UfdtiSRgk
A Civil Jogász Bizottság tagjai 2007 februári sajtótájékoztatójukon a 2006 szeptemberi és az 1956-os forradalom 50. évfordulóján, október 23-án történt emberi jogi jogsértéseket tárták a nyilvánosság elé. Szóltak többek között az őszödi beszédről, a gyülekezési jog betiltásáról, az MTV ostromáról és a rendőri túlkapásokról, a törvénytelenségekről, a gumilövedékek használata miatt okozott súlyos testi sérülésekről. Megszólalnak az események áldozatai is, akik közül soknak még mindig bírósági szakaszban van az ügye.
A filmben jelentős szerepet kapnak archív híradó részletek, melyekkel így szinte egy bizonyos kronológiáját is adja a 2006-os őszi eseményeknek, értelmezést azoknak, akik nem tudták mindezeket figyelemmel kísérni, és mindenképpen az utókornak, a később felnövő generációknak.
(A filmet egyetlen egyszer vetítette televízió, ismétlések nélkül. Magyar filmszemléken nem mutatták be, 2011-ben Los Angelesben fődíjat nyert)
A vetítés után tea mellett beszélgetés a film rendezőjével, Gulyás Jánossal
Topi
2016-11-30 16:25:09
Topi
2016-11-30 06:53:36
A "Stokholm szindróma"
Áldás a Jóakaratú Magyar Emberekre!
HALÁL AZ ÁVÓRA!
A „Stockholm-szindróma” Magyarországon, avagy a Kádár-korszak diszkrét „túlhordása
”Nemrégiben temetésen voltam, ahol egy munkásembert búcsúztattak. A halott egy volt öntőmester, azaz kohász volt, aki ’56-ban tagja volt a munkástanácsnak. Más „bűne „ nem lévén, a rendőrségi kihallgatások után nem emeltek vádat ellene. 1957 május elsején szülőfalujában feleségével és kilenc hónapos kislányával részt vettek a majálison, ahol egy karhatalmista leütötte, majd kis híján halálra rugdosta. Életben maradását felesége sikoltozó közbelépésének köszönhette. Budapestre menekültek, ahol a férfi nővérééknél laktak összesen hatan kb 30 nm-en, majdnem egy esztendeig. A férfi az apósom volt, a kilenc hónapos kislány: a feleségem. A lelkész elmondta búcsúztatójában ezt a történetet. Nem sokkal a temetés után az egyik szomszédasszony (40 körüli) átlátogatott, és jó falusi szokás szerint elmondta, hogy szép volt a temetés, csak…Csak sok volt benne a politika! Az özvegy sírógörcsöt kapott.
Akkor kezdtem megérteni, hogy Kádár népe halhatatlan.
Mi a Stockholm-szindróma? 1973-ban egy bankrablás során túszokat ejtettek Svédországban. Az ügy későbbi vizsgálatakor meglepő tapasztalatok láttak napvilágot: a túszok készségesen segédkeztek a túszejtőknek, sőt egy idő után szimpátiát éreztek irántuk.
Hatvan évvel a forradalom után érteni vélem a magyarországi „Stockholm-szindrómát” is.A sortüzek, az agyonverések, az ártatlanok kivégzése, a hatalom véres kezű szolgáinak több generációs jutalmazása (az osztályidegenek kitiltása az egyetemekről, főiskolákról, a karhatalmisták gyerekeinek felvételi nélküli bejuttatása a felsőoktatásba, az írástudók árulása, ártatlanok kivégzése, agyonverése mind , mind ezt szolgálta.
Kossuth tér: fegyvertelen tömeg, Apró Antal vezényletével a Partizánszövetséget vetik be. Az eredmény közel másfél ezer halott.(A legfiatalabb 3 hónapos!) A fegyvertelenekre tüzelők névsora: Kádár ENDRE partizánnak köszönhetően olvasható Kéri Edit könyvében az áldozatok névsorával együtt.(A „lövészek” közül pl:.Soltész István a fővárosi tanács elnöke, Bors Jenő a magyar hanglemezgyártó váll. igazgatója lett.)Az ÁVH is tovább él(t). Kádár felesége (Tamáska Mária ávós alhadnagy volt, Farkas Vladimir beosztottjaként a levélfelbontó részlegnél. Kádár esküvői tanúja Péter Gábor volt) Az állambiztonsági történeti levéltárban olvasható, hogy egykori ávósok milyen természetes egyszerűséggel lettek pl. kulturális elhárítók különböző rendőrkapitányságokon 1957-től.
Mi váltotta ki a lincseléseket ’56-ban? Kossuth tér október 25 stb. „A Rákosi korszak „ sok tekintetben a nácizmusnál is szörnyűbb rémuralom volt…” (Farkas Vladimir: Nincs bocsánat c. könyve 233.oldal.)
Farkas Vladimirt börtönében felkeresi Szénási Géza legfőbb ügyész és arra kéri nyomatékosan, hogy Kádárról ne essék szó a per során.Berecz János „Ellenforradalom tollal és fegyverrel” c. könyvében odavetett hányavetiséggel ír a sortüzekről:”Levertük az ellenforradalmárokat Tiszakécskén.” Soha nem említi a halottak számát, csak azt, hogy győztek.(Tiszakécskén repülőgépről géppuskázták a fegyvertelen felvonulókat.)
Illyés Gyula híres "Egy mondata" kívánkozik ide: „Sorsod is neki szolgál, ő mondja meg ki voltál…”
mmmmaria109@gmail.com
2016-11-30 02:16:34
Lehel
2016-11-29 21:11:14
Topi, a szokás nagy Úr !
Nem véletlen, hogy a szokások végzetes megváltoztatására és ezen állapot magasztalására , elfogadtatására annyit áldoznak, holott ez a végveszélybe zuhanó utunk.
Ha Trump veszélyes lenne a számukra, már nem élne.
Ne rájuk,hanem egymásra és magunkra figyeljünk, hogy KÉPESEK LEGYÜNK NÉLKÜLÜK IS MEGÉLNI NAPJAINKAT !
Lehel
2016-11-29 21:05:15
Topi
2016-11-29 18:52:43
Lehel
2016-11-29 17:36:19
Így is fel lehet fogni, kérdés tudunk e erőt állítani, amivel megtámasztjuk ezt az álláspontot, vagy még az is széthull, amink van ?
" Tekintettel arra, hogy az Alaptörvény érvénytelen, így az 1989. évi ideiglenes alkotmány, azaz a
Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény továbbra is érvényes és hatályos, és
a Magyar Köztársaság nevű magyar állam nem szűnt meg, csupán nincs működő
intézményrendszere, mert a fölött a SZERVEZETT MAGÁNHATALOM működtetői diszponálnak. A
nemlétező új állam állampolgárai nem hontalanok, hanem a Magyar Köztársaság állampolgárai. A
Magyar Köztársaság jogrendje, annak 2011. december 31-i állapotában az érvényes jogrend.
Azoknak a nemzetközi szervezeteknek pedig, amelyekhez a Magyar Köztársaság nevű állam 2012.
január 1. előtt csatlakozott, továbbra is a Magyar Köztársaság nevű állam a tagja, és nem a
Magyarország nevű ál-állam."
file:///C:/Documents%20and%20Settings/User/Dokumentumok/Downloads/25_beadvany_az_alaptorveny_ervenytelensege_es_annak_kovetkezmenyei_targyaban_-_10161023.pdf
Imre
2016-11-29 13:03:28
Túl van hangsúlyozva a kazár téma.(persze fontos tudni a hátterét)Egy alapjaiban sátánista vallás esetén nincs érdemi különbség a szefárd és askenázi oldalra soroltak között.Hol voltak a kazárok mikor Jézus a zsidókról beszélt?
Topi
2016-11-29 08:40:16
totya54
2016-11-28 13:30:23
Topi
2016-11-28 06:49:35
Nem kacagtató
Egy szír menekült négy feleséget és 22 gyereket tartat el a német adófizetőkkel
Jó pár illúzióval szegényebbek lettünk már a menekültválság nyomán. Az már ugye kiderült, hogy igenis vannak terroristák a menekültek között. Az is, hogy aligha fogják gyors munkába állásukkal felpörgetni a német és így az európai gazdaságot, merthogy a többségük jelenleg mindenféle európai munkára alkalmatlan. Jó látni tehát, hogy legalább egy területen mintha igazolódna az optimizmus: ez pedig a demográfia, vagyis, hogy a jövevények végre átrajzolják a terméketlen európaiakról élő képet.
http://tinyurl.hu/ed7a/
Ennek az új, gyermekkacagástól hangos Európának az előhírnöke Ghazia A., egy 49 éves szír menekült, aki tavaly érkezett a Frankfurt és Köln között félúton fekvő Montabaur városába. Ghaziának négy felesége van és 23 gyermeke, de sajnos közülük egy lány Szaúd-Arábiában él a férjénél, így ő elveszni látszik a német utánpótlásnak, de azért a vele élő 22 utód sem apró eltérés a német átlagtól.
A „vele élő” persze nem teljesen pontos megfogalmazás, a német hatóságok történelmileg is ismert rugalmatlansága miatt ugyanis csak az egyik feleséget ismerték el tényleges házastársnak, a többiek barátnő címen futnak. Mindez azt jelenti, hogy a német hatóságok külön otthonokban is helyezték el a négy családot, fittyet hányva a Korán előírásaira, és alaposan megnehezítve ezzel Ghazia életét és beilleszkedését a dolgos német társadalomba. A Korán szerint ugyanis a férfinak mindegyik feleségéről ugyanúgy kell gondoskodnia, ami jelen esetben azt jelenti, hogy Ghazia szinte állandóan úton van, hogy mindegyik nejével, és persze az anyjukkal élő gyerekeivel ugyanannyi időt töltsön. Nem csoda, mint panaszolja, hogy ilyen helyzetben egyszerűen nincs ideje arra, hogy munkát vállaljon, hiába szeretne dolgozni.
Még szerencse, hogy a bürokraták szívtelenségét ellensúlyozza a német adófizetők önzetlensége. Ghazia és az egész – ha jól számolom – 27 tagú család ugyanis jól megél a különböző szociális juttatásokból, amelyek egyébként hozzávetőleges számítások szerint egy évben 360 ezer eurót, azaz több mint 110 millió forintot tesznek ki.
Topi
2016-11-27 19:36:30
Topi
2016-11-27 19:32:03
Topi
2016-11-27 19:19:19
További kérdések?
Enrica Ventura riportját, amely a Libero Quotidiano olasz napilap 2016. 10. 16-án számában jelent meg, a Blogstar olaszországi tudósítója fordította le.
Fatimával egy pizzeriában találkozom a Piazza Navona közelében, ott ebédelünk. Ő egy barátom nagynénje.
42 éves, férjezett, 4 gyermek anyja, és egy azon sok ezer bevándorló közül, akiket az elmúlt évben Németország befogadott. Ő már megkapta a menekült státuszt. Most elmeséli, hogyan érzi ott magát.
- Szíria melyik részéról menekültél?
-Nem vagyok szíriai menekült. Szíriai vagyok, de Irakban, Erbil városában éltem. A férjem iraki. A zónában, ahol a város van, nincs háború. Az ország többi részéhez képest nyugodt hely, mert Kurdisztánban található. A problámát inkább az jelenti, hogy kevés a munka, ezért döntöttünk úgy, hogy Európába jövünk.
- Többesszámban beszélsz. Kivel jöttél el Irakból?
- A férjemmel és a négy gyermekemmel. Körülbelül 3 hónapig Isztambulban laktunk, ahol egy lakást béreltünk. Összesen 10.000 dollárt költöttünk.
- Törökországból Görögországba mentél?
- Nem. A bolgár nagykövetségen adtam be a menedékkérelmemet. Elkérték az adataimat és ujjlenyomatot is vettek tőlem.
- Akkor miért nem ott kaptad meg a stástuszt?
- Mert amikor 2015 augusztusának végén Angela Merkel azt mondta, hogy Németországban minden szíriai menekültet befogadnak, azokat is, akik már egy másik európai uniós országban regisztráltak, úgy döntöttem, megyek.
- Hogyan utaztál?
- Szerencsés voltam. Bulgárián át jöttem, mert arra kevesebb menekült ment, mint Görögország felé. Így Románián, Magyarországon, Szlovákián és Ausztrián keresztül jutottam el Münchenbe. Magyarországon nagyon sokszor igazoltattak, de végül sikerült átjönnöm rajta.
- Sokba került?
- Eléggé. 2000 euró volt.
- Ezt a sok pénzt hogyan szedted össze?
- Sok mindenünk van Erbilben. Mi nem vagyunk szegények, mint akik a török, libanoni, jordán menekülttáborokban vannak.
- A gyerekeid?
- Ők és a férjem újból Erbilben vannak, ahol beadták a családegyesítési kérelmet. Csak én jöttem, mert én szíriai vagyok. Amikor Németországba jutottam, és is azonnal elindítottam a családegyesítési eljárást, hogy ők is jöhessenek. Azért tettünk így, mert úgy gondoljuk, hogy az asszonyok kérelme elsőbbséget élvez.
- Amikor Németországba értél mi történt?
- 3 hónapot töltöttem egy befogadóközpontban, azután kaptam egy lakást Hamburgban, amit egy másik szíriai asszonnyal osztok meg. De amint megérkezik a férjem a gyerekekkel, kérek egy nagyobb házat kerttel és átköltözünk Berlinbe, mert a sógórom, aki az egész családjával jött, ott van.
- Hogy tartod el magad?
- Kb. 500 euró segélyt kapok havonta. A lakásbérlet, a rezsi, az egészségügyi ellátás és a tömegközlekedés fizetve van, azaz nekem nem kerül semmibe. Így mindig tudok pénzt félretenni és küldeni Irakba.
- Nem drága az élet Németországban?
- Nem tudom. Nem járok német üzletekbe, inkább a törököket választom. Török a szupermarket, a halal (muzulmán vallás szerint vágó) hentes, az outlet, ahol a ruháimat veszem, sőt még a kozmetikusom is. Nekem nem hiányzik itt semmi.
- De ha csak törökökhöz jársz, akkor nem lett volna egyszerűbb, ha Isztambulban maradsz?
- Isztambul nekem nagyon tetszik, Németország nem annyira. Csakhogy a német állam jól fizet a menekülteknek, míg Törökország kevésbé.
- És a nylev?
- Egy munkaügyi központ által szervezett iskolába járok, mert kötelező. Ha nem jelensz meg, nem kapsz segélyt. Így nem hiányozhatok, különben keresni kezdenek. Most is csak azért vagyok Rómában, mert Hamburgban szünet van.
- Elmagyaráznád, hogyan utazgathat Európában egy menekült?
- Minden papírom megvan. Azonnal megkaptam az állandó lakcímemet igazoló kártyát és a személyi igazolványomat. Nézd, pont olyan mint a tiétek. Rózsaszínű és le van fóliázva. Rajta vannak az adataim, és hogy menekült vagyok. Ezzel kaptam egy útlevelet.
- És ezzel utazol mindenhová?
- Persze. Ezzel egész Európában, az egész schengeni övezetben szabadon mozoghatok. Sehol sem ellenőriznek. Amióta van ez az útlevelem elmehetek Londonba, Párizsba, vagy ahová tetszik. Elég ha nem bukom le.
- Azaz?
- Nem hagyhatjuk el Németországot több, mint 21 napra. De én egy kicsit vissza akarok menni Erbilbe is. Ha észreveszik, hogy hosszabb időt voltam távol, abból probléma lehet.
- Mit szeretnél dolgozni Németországban?
- Semmit. Amint meglesz a családegyesítés, otthon maradok. Dolgozni a férjem fog, de csak feketén, mert ő is segélyt fog kapni, és én is tovább kapom.
- Nem félsz, hogy gyerekeidnek nem sikerül integrálódni?
- Mivel ingyenes, ezért iskolába járni fognak. Egyébként velünk lesznek, szíriaiak között. Ők nem fognak változni, Németország viszont annál inkább.
- Mit akarsz ezzel mondani?
- Hiszem, ha Allah ennyi hívét ide és Németországba küldi, az azért van, hogy muzulmánná tegyük ezeket az országgokat. Inshallah!
Topi
2016-11-27 16:37:03
magyartm
2016-11-27 13:18:27
Topi
2016-11-27 08:27:13
Érdemes meghallgatni
https://www.youtube.com/watch?v=L12p5x6OXSg
"A West Pointon kötelező vizsgaanyag a pozsonyi csata."
Ezt egyesek kétségbe vonják.
Ezzel szemben:
Tényleg tananyag!
Bán Mór/János újság és regényíró, több alkalommal is megerősíti, hogy egy amerikai ezredestől hallott először a pozsonyi csatáról, aki ezt tananyagként tanulta.( 40:01--től.) Nem a történelmi részt tanulják, hanem az alkalmazott stratégiát.
TejfalussyAndrás
2016-11-26 20:08:59
Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz Iratjel: betelepuleselosegites161225
KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT
Ukrajnába szakadt magyar testvéreink vízummentéségét igen, de nem magyar „ukránokét” nem támogatom, mert a nem magyar ukránok vízummentességét támogatás hazaárulásban és fajirtásban bűnsegédkezés lenne:
Az Országgyűlés 2010. október 8-án engedélyezte, hogy izraeli cégek és velük akárhány izraeli vagy más külföldi izraelita liberalizáltan idetelepülhet. Izrael és az Európai Unió megegyezésére hivatkoztak, ami szerint az izraeli cégek bármelyik európai uniós országba liberalizáltan betelepülhetnek annak fejében, hogy ezen országok cégei is liberalizáltan betelepülhessenek Izraelbe. 1990-ben Pozsgay Imre miniszterről azt írta a Szent Korona lap, hogy Izraelben beleegyezett, hogy hazánkba települhessen 1 millió izraelita, akik Ukrajnát kirabolták. Ehhez csak az kell, amit most intéznek, hogy akármelyik ukrajnai polgár vízum nélkül átjöhessen Magyarországra. Ha a külföldi izraeliták bejönnek, az ide szült magyar és vagy kettős állampolgár gyermekeik nevére bármit felvásárolhatnak. Lakóingatlant, termőföldet, céget, akármit. Tévedés, hogy munkaalkalmakat teremtenek a magyaroknak. A Cionkáté előírja, hogy csak izraelita munkavállalókat foglalkozassanak. Ezek a megállapodások lehetővé teszik, hogy az izraeliták néhány évtized alatt végleg és teljesen elbirtokolják hazánk területét, lehetővé teszik, hogy teljesen átvéve a közhatalmat ellehetetlenítsék a magyarok megmaradását. Valójában ez az Izraeliták Szövetsége által 1910-ben közzétett Magyarország elbitorlási „100 éves terv” megvalósítása. Az izraeli parlamentben azt is előadták, hogy ”csökkenteni kell a palesztínok természetes szaporodóképességét”, és meg kell akadályozni a szülőhazájukban megmaradásukat.
Ezek csökkentik a magyarok természetes szaporodóképességét, élethosszát, miközben el is adósítanak: 1. A mezőgazdasági vegyszerek és a háztartási szennyvíz ivóvízbázis folyókba juttatása. 2. A tiszta ivóvíz, a desztillálással tisztított ivóvíz mérgezőnek hazudása. 3. A „Nemzeti Stop Só Program”, „Chips adó” és „MENZAREFORM” előírások, amelyek felbiztatják az élelmiszer előállítókat, hogy konyhasó helyett kálisóval „sózzák, vagyis mérgezzék a magyarok élelmiszereit. A konyhasópótlás korlátozást nemrég (a bejelentéseim hatására) gyermekeknél visszavonták, de a felnőtteknél nem, s a patkányméreg kálisóval „sózást” továbbra is megengedik a gyerekek étkeztetésében is! 1950-ben Nobel díjat kaptak, akik patkányoknál és embereknél konkrét hatásmérésekkel bebizonyították a káliumtúladagolás és a hiányos konyhasópótlás ivartalanító és életrövidítő, vagyis patkány- és emberirtó hatását. 4. A kálium műtrágyákkal 1960 óta növelik életrövidítő és ivartalanító hatásúra a magyarok élelmiszerei káliumtartalmát. 5. A káliumműtrágyák sokszorosra fokozzák az aszálykárt. 6. Eladósítják a magyarokat a növekvő orvosi kezelési költségekkel, a szennycsatorna-használati díjakkal és a csatornákkal elvitt növénytápláló anyagok műtrágyákkal pótoltatásával, azokat pedig akik nem kötnek rá a szennycsatornára tízszeres vízdíjjal adósítják el. 7. Ráfogják a parlagfűre a káliumtúladagolással és a hiányos konyhasópótlással előidézett allergiát, és súlyos büntetésekkel eladósítják a parlagfüvet irtani már nem képes nyugdíjas ingatlantulajdonosokat is. 8. Tízezerszámra eladósították a magyarokat a hamisan humusztermelőnek nevezett, humuszt termelni képtelen giliszták hitelből vásárlására való felbiztatással. 9. Százezerszámra adósították el a magyarokat a hamisan devizahitelnek nevezett hitel felvételére felbiztatással. Ma valamennyi hazai állami szervezet, de az Európai Unió is ezekhez a hazárulási és fajirtási bűnözésekhez statisztál. 10. Az ivóvíz- és élelmiszerrontással (és betegítő repkedő állatokkal) fajirtás óhéber módszereit lásd: Mózes II. 23/20-33. és V. 7/1-26. és Talmud Baba kamma 93 b. lap és Taanith 10 a. lap. Ezek a fajirtó izraelita terroristák ellenünk bevetett módszerei!
A hivatkozott dokumentumokat nem mellékelem, mert már régóta közzé vannak téve a
www.tejfalussy.com honlapomon (Videók, Email könyvek, MEHNAM), és az azon belül működő
www.aquanet.fw.hu honlapon.
Verőce, 2016. november 25.
Jogos önvédelem és jogos védelem (Btk.) és megbízás
nélküli közérdekű kárelhárítás (Ptk.) keretében
benyújtja és közzéteszi: Tejfalussy András okl. vill.
mérnök hatásmérés tudományi szakértő feltaláló
(1-42-0415-0215, an. Bartha Edit)
feladó:
András Tejfalussy
címzett:
janos.lazar@parlament.hu
másolatot kap:
Orbán Viktor ;
lu ;
orfktitkarsag@orfk.police.hu
titkos másolat:
. . .
dátum:
2016. november 25. 19:24
tárgy:
KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT (Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz)
küldő:
gmail.com
Továbbküldés-1.
feladó:
András Tejfalussy
címzett:
"Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter"
másolatot kap:
"DR. Morvai Krisztina" ;
JOBBIK
titkos másolat:
. . . . . . .
dátum:
2016. november 26. 8:31
tárgy:
KINEK LESZ JÓ, HA AZ ORBÁN KORMÁNY ELINTÉZI AZ UKRÁNOK MAGYARORSZÁGI VÍZUMMENTESSÉGÉT (Közérdekű bejelentés a Miniszterelnökséghez és az ORFK-hoz)
küldő:
gmail.com
Topi
2016-11-26 02:29:50