Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Terez
2017-02-13 08:04:33
Tiltakozzunk a korupcio ellen a Kurianal ! http://www.youtube.com/watch?v=zwO84_BGvDY
Barteli2
2017-02-12 21:40:57
Algyő 2016.
Majdnem katasztrófa következett be.
MTI -nél nincs hír , talán ez is jelzi az eset súlyosságát.


Kiszivárgott info: 2016-ban Algyő mellett kritikus volt a helyzet. A lakosság kitelepítését majdnem megkezdték.
Oka: egy kísérlet után magára hagyták a területet.. 10 év után pedig elrozsdált a lezáró vasszerkezet. Az utolsó pillanatban sikerült beavatkozni és csak a csodának köszönhető a katasztrófa elkerülte.


Két rövid hír, talán ezek a kapcsolódó cikkek:

http://www.vasarhely24.com/cikk/kek_hirek/13636/tuzoltok_szalltak_meg_az_algyoi_hatart_ismeretlen_gaz_tort_felszinre_a_47-es_mellett
https://ripost.hu/cikk-gyorshir-gazkitores-tortent-algyo-mellett
totya54
2017-02-12 18:21:58
Élősködők - Az élővilágban és a történelemben

https://www.youtube.com/watch?v=xTRuvP_OwbQ
kurucPista
2017-02-12 12:18:07
Kíváncsian várom Kubínyi Tamást vissza - az Örebro-i élményekkel !
Jovon Antal
2017-02-12 02:31:29
Topi
2017-02-07 19:05:31
Dr. Kovács István - 1941 - teljes film https://youtu.be/_6q3xVzG4WA
totya54
2017-02-07 11:00:18
Dr. Raffay Ernő: A befolyásolás művészete 3. előadás -2. rész

https://www.youtube.com/watch?v=TfIHKSGpTfE
Terez
2017-02-07 10:28:13
Kocsis Lászlóné
2017-02-06 23:10:11
Erről tud valaki? Igaz lehet??? Valóban Atilla sírját találhatták meg???
http://tudnodkell.info/egy-csapat-regesz-azt-allitja-hogy-valoszinuleg-megtalaltak-az-isten-ostora-attila-sirjat
Lehel
2017-02-06 22:51:19
Bocsi.Itt lenne a helye
Az energia Ingyen van. Az ember találta ki, hogy megfoszthatja társát az egyenlőség jogától és kisajátítva jogokat, megtilt dolgokat, illetve pénzt kér és szolgáltatásként árulja azt is, ami természettől fogva ingyenes lenne bárki számára.
Az energia bussines a világ legnagyobb üzlete, hiszen az emberi munka kiváltásához a technológiák működéséhez, ezzel az elidegenedésünkhöz, sőt félelemben tartásunkhoz ( azaz a hatalom uralásához ) energia kell.
Nem tudni, hogy ezt milyen dimenzióban működtetik, így csak feltételezhető hogy egyfajta energia transzformálást hajt végre...
Egy Iránból származó matematikus Belgiumban ( Keshe alapítvány ) szintén előrukkolt valamivel már 10 éve, de ha az is ténylegesen ingyen energia termelő lenne de nem terjed, okoz bennem gyanút...Keshe az elméletet is leírta, de én nem látom át mindazt amit fizikai alapként állít. Az 5 KW os készülék ára 1 millió Ft körül van állítólag...
Kocsis Lászlóné
2017-02-06 17:38:00
totya54
2017-02-06 16:36:35
Dr. Raffay Ernő: A befolyásolás művészete - 3. előadás -1. rész

https://www.youtube.com/watch?v=uTHNhlAJeLE
Topi
2017-02-05 18:09:17
Legyőzhető-e az Iszlám Állam, és érdemes-e legyőzni?


Az Iszlám Államnak nevezett szervezet visszaszorulóban van mind Irakban, mind Szíriában. Enyhe ünnepi hangulat kezd kialakulni a nyugati közvéleményben. Véleményem szerint ez teljesen alaptalan. Az Iszlám Állam egy történelmi probléma megjelenési formája, ami nem múlik el a szervezet katonai vereségével. Éppen ezért hiba lenne azt európai segítséggel a harctéren legyőzni.

Ahhoz, hogy a címben feltett kérdésre valódi választ adjunk, előbb egészen más kérdéseket kell megvizsgálni. Ezek a kérdések az Iszlám Állam mögött álló problémakörökre vonatkoznak, amelyek megszűnte nélkül az Iszlám Állam jelensége sem múlik el. Az Iszlám Állam ugyanis csak egy történelmi probléma egyik megjelenési formájának tekinthető. Ez a probléma rengeteg arcot öltött már. Hívták al-Kaidának, Boko Haramnak, de ez jelenik meg a népvándorlás formájában, vagy terrorizmusnak álcázva.

Legyőzhető-e egy prófécia?

Az Iszlám Állam egy prófécia, ami magától Mohamedtől származik. Ő írja le, hogy lesz egy új kalifátus, amit az ő egyik leszármazottja hoz majd létre. Egy tiszta iszlám állam, ami mindenben az ő tanításait követi és legyőzi (elpusztítja?) a hitetleneket, elhozva a békét a világnak. Mohamed ennek részletes menetrendjét is megadja. A prófécia közel 1400 éves, és a mai napig hisznek benne. Így számukra valóság. A prófécia igazságába vetett hitet csak egyetlen módon lehet elpusztítani, ha többé senki nem hisz benne. Ehhez pedig az iszlámnak mint vallásnak el kellene tűnnie. Ennyi a realitása annak, hogy az Iszlám Állam eszméje megsemmisüljön, mert amíg lesz az iszlámnak követője, addig a próféciában is hinni fognak. Az Iszlám Államnak saját evolúciója van, mindig voltak és lesznek, akik próbálkoznak a vallás tiszta gyökereihez való visszatéréshez, ami az Iszlám Állam eszméjében testesül meg a számukra. Általában nem lesznek ennyire sikeresek, mint a jelenlegi szervezet, de a próbálkozásokat nem lehet megállítani a jelenlegi szervezet elpusztításával. Amennyiben a nyugat legyőzi a jelenlegi, magát Iszlám Államnak nevező csoportot, az nem jelenti a prófécia vereségét, csupán annyit, hogy ez nem a Mohamed által megjövendölt kalifátus volt. A Mohamed által megjövendölt Kalifátus az lesz, amit nem győznek le. Az ISIS legyőzése nem gyengít a próféciába vetett hitet. Mohamed arról is gondoskodott, hogy ne ijedjenek meg a prófécia hívői, ha az ellenségeik győzelemre állnak. A próféta által részletesen leírt forgatókönyvnek az is része, hogy az Iszlám Államot az ellenségei már majdnem elpusztítják, mielőtt az győzedelmeskedhet. Ezzel ad erőt 1400 évvel korábbról a ma esetleg vesztésre állóknak. Ez egy újabb ok, amiért nem érdemes ujjongani a jelenlegi helyzetben.

Legyőzhető-e a túlnépesedés és a klímaváltozás?

A népvándorlás legfőbb okozója a régió túlnépesedése, és ennek következtében az erőforrások szűkössége. A politikai mozgalmak, forradalmak és az erőforrásokért való küzdés, az ideológia, a vallás mind másodlagos következmény ehhez képest. Az arab világ népességrobbanása elképesztő mértékű, valószínűleg a történelem egyik legnagyobbja. 50 év alatt a lakosságszám néhol tízszeresére növekedett. Az egyik legkirívóbb az Arafat által elindított palesztin biológiai fegyver, amivel le akarta győzni Izraelt.

A palesztin lakosság száma 30 év alatt a hétszeresére növekedett. Ekkora népességnövekedést egy, az olajon kívül erőforrásokban szegény régió nem tud elviselni társadalmi robbanás nélkül.

Az évszázad elejének gabonaár-növekedése egy olyan területen, ahol a gabona az étkezés alapja indította el a robbanást. A pozitívnak látszó arab tavaszról később bebizonyosodott, hogy az első, klímaváltozás által kiváltott politikai megmozdulás volt, aminek semmi demokratikus következménye nem volt. Épp ellenkezőleg, a muszlim radikálisokat segítette. A klímaváltozás nem áll el a klímaegyezménytől, annak következményei újabb országokat érinthet majd. Számítások szerint Irán, ami ma még a régió stabil állama, szintén érintett lehet, mivel a termőterülete egyre csökken, ám a népességszám növekszik.

Az olajra alapozott gazdaság végével – ami a következő évtizedekben véget érhet –, a ma gazdagnak látszó országok is komoly társadalmi feszültségekkel találhatják szembe magukat. Szaúd-Arábia ma a világ egyik legmagasabb költségvetési hiányával küzdő országa. Ezzel párhuzamosan a világ egyik legmodernebb fegyverkészletével rendelkezik, és ma a világon negyedik legtöbbet költi fegyverkezésre. Egy társadalmi megingás esetén még azzal a veszéllyel is szembe kell néznünk, hogy a radikális iszlám kezébe kerül fegyverrendszere, aminek következményei beláthatatlanok. Vajon képesek vagyunk-e ezt a folyamatot megállítani, képesek vagyunk-e a klímaváltozást vagy túlnépesedést, esetleg az olaj jelentőségének csökkenését megakadályozni. Nem hinném. Így az radikális iszlám egyik alapját a társadalmi feszültségeket sem tudjuk szabályozni.

Legyőzhető-e a muszlimok gyűlölete?

A muszlimok előszeretettel gyűlölnek. Gyűlölik a vallásuk más irányzataihoz tartozókat és gyűlölik a más valláshoz tartozókat. Gyűlölik a Nyugatot, amely vallástalan és gazdag, de szívesen irtják szegény afrikai falvak lakóit is. Az iszlám vallásháborúk kisebb-nagyobb megszakításokkal 1300 éve folynak, és semmi jele annak, hogy egy nagy vallási kiegyezés keretében megteremtődne az Európában több száz éve megvalósult vallási béke és tolerancia. A kutatások szerint az Európában élő muszlimok jelentős, 40 százalék fölötti része sem beilleszkedni nem akarnak, nem fogadják el teljesen az európai törvényeket, vagyis az állami törvények fölé helyezi a vallási előírásokat. A radikális muszlimok kimondottan gyűlölik a keresztényeket.

A radikális iszlám támogatottsága a kutatások szerint Európában 20% körüli. Ennek a csoportnak természetesen csak kisebb része szándékozik ma meggyilkolni a keresztényeket, de potenciálisan ez a szám jóval magasabb a jelenleg láthatónál. Ahhoz, hogy az Iszlám Állam egyik alapgondolata, vagyis "az öljük meg a más vallásúakat" eltűnjön, ahhoz először a gyűlöletnek kellene alábbhagynia.

Ennek azonban semmi esélye. A muszlimok képtelenek kiegyezi saját vallásuk más irányzataival, de még kevésbé képesek kiegyezni a nyugattal. Itt nem csak vallási, hanem társadalmi kérdések is feszülnek a két csoport között. A muszlim csoportok a marxi értelemben elnyomva érzik magukat a gazdagabb keresztények által. A gyűlölet kettős. A Nyugat elképesztő erőfeszítéseket tett az elmúlt évtizedekben a beilleszkedés elősegítésére, de ennek valódi eredménye nincs. A két kultúra közötti különbség miatt a társadalmi státuszok a jövőben is különbözni fognak, és ezt különbséget a muszlim csoportok kirekesztésként fogják megélni. Az elmúlt évtizedek békésebb időszakában nem voltunk képesek a másod- és harmadgenerációs fiatalokat szülőhazájuk iránt lojálissá tenni, azok a radikálisok karjaiban kötöttek ki. A jövőben a két csoport közötti feszültség nőni fog, és a radikalizálódás megállítása lehetetlenné válik. A muszlimok gyűlölete nem legyőzhető, ezért az Iszlám Állam eszméje termékeny talajra hull közöttük.

Lesz-e a muszlim felvilágosodás?

Még a legmodernebb és leggazdagabb muszlim államok is az európai értelemben vett felvilágosodás előtti középkorban élnek. Ennek sok megnyilvánulása van, az egyik legfontosabb, hogy nem akarják visszaszorítani a vallási törvénykezést. Az állam és az egyház, nemhogy szétválasztva nincs, de az egyház uralkodik az államon. Azt sem állíthatjuk, hogy a folyamat a felvilágosodás irányába indult volna el, mert a legszekularizáltabb Törökország is épp az ellenkező irányba tett lépéseket az elmúlt időben. Gátja a felvilágosodásnak az is, hogy a muszlimok iskolázottsága világátlagban jelentősen alacsonyabb a keresztényeknél(még az azonos gazdasági fejlettséggel rendelkező régiókban is). Európai szemmel furcsa, hogy a GDP-növekedés sem indítja el a folyamatot. Szaúd-Arábia a világ egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-jével rendelkező ország, de egyúttal a legkevésbé felvilágosult is. A gazdaságukat tökéletesen integrálták a globális piacba, belső gazdaságuk is piaci jellegű. Ezzel szemben a Bentley-vel száguldozó rendőrök középkori törvényeket tartatnak be.

Az Iszlám Állam még inkább középkori szervezet és ezért csak ilyen módon lehetne kezelni. Mi nem tudjuk elképzelni, hogyha valaki választhatna, hogy a modern Európa plázáiban egy kényelmes klimatizált moziban üljön, vagy a sivatagban harcoljon, akkor valaki a második opciót válassza. Pedig ez a helyzet. A modernitás, annak minden elemével, kényelmével gúny és elutasítás tárgya az Iszlám Államban. Érthetetlen, hogy ezt miért nem vagyunk képesek felfogni, mikor a modern világ, a globalizáció ellenes világlátás a mi saját balos értelmiségünk része, sőt kreálmánya. Az Iszlám Állam ugyan használja a modern világ vívmányait, mint a Facebook vagy a vállról indítható rakéta, de ezt csak saját középkori világszemléletének elterjesztése érdekben teszi. Észre kell vennünk, hogy ha az arab világ magától választhat, demokratikus választásokon életformát, akkor a középkort választja. Ez az arab tavasz után jól látszott Egyiptomban, de a török vagy iráni példa is ezt mutatja.

Európának csak akkor lenne esélye az iszlámmal való együttélésre, és az Iszlám Állam eszméjének legyőzésre, ha megtörténne a muszlim felvilágosodás, aminek jelenleg még a leghalványabb jelei sem látszanak.

Ebben a háborúban nem szabad győzni!

Egyetlen olyan kérdésre sem tudunk tehát pozitív választ adni, ami a feltétele lenne a radikális iszlám, az Iszlám Állam eszméjének legyőzéséhez. Ezek nélkül ktonailag le lehet győzni a jelenleg Iszlám Államnak nevezett szervezetet, de semmi esélye, hogy megakadályozzuk annak gyors újjáéledését, vagy más hadszíntérre való áttelepülését. Mi, keresztények jelentősen alábecsüljük a vallási fanatizmus erejét, mivel a vallás már nem játszik jelentős szerepet életünkben. Pedig a hit hegyeket mozgat, végtelen kegyetlenségre, bosszúra ösztönöz, ha épp arra van szükség. Azzal, hogy az Iszlám Állam katonai legyőzésében részt vesz a nyugat, azzal magára veszi egy vallási háború terheit. Ellenséggé válunk azok szemében, akik hisznek a vallásra épülő állam eszméjében. A harcterekről a küzdelem könnyen Európa utcáira tevődhet át, ahol bosszúálló muszlim fiatalok tombolhatnak azokkal szemben, akik fegyverekkel fordultak az ő vallásukkal szembe és legyőzték azt a harctereken.

Ebből a harcból jobb lett volna kimaradni, főleg úgy, hogy előtte a területünkre engedtük az ellenfél potenciális katonáit, akik bármikor képesek hadsereget felállítani. Sajnos a történelem úgy hozta, hogy belekerültünk ebbe a számunkra értelmetlen vallási, az ellenfél számára vallási jellegű fegyveres harcba, amit ugyan képesek lennénk katonailag lezárni, de csak azon az áron, hogy új frontot nyitunk saját hazánkban.

Éppen ezért Európának nem érdeke az Iszlám Állam legyőzése a Közel-Keleten, mert ezzel megnövelné európai jelenlétének esélyét.

Épp ellenkezőleg, a harcokat fenn kell tartani és soha nem szabad befejezni, mindig csak annyira kell meggyengíteni az Iszlám Államot, hogy ne legyen ereje saját területén kívül akciókba kezdeni. Nekünk az az érdekünk, hogy az Iszlám Államnak mindig meglegyen az esélye a győzelemre, de soha nem érje el. Olyan helyzetre van szükség, hogy ISIS Európában lévő hívei úgy érezzék, van értelme a Közel-Keletre menni harcolni, nem pedig fordítva, hogy itt az ideje visszajönni.

Ha úgysem tudod legyőzni ellenfeled, nem is érdemes megpróbálni, inkább le kell kötnöd az erőforrásait, hogy ne legyen erejük téged támadni.

Véleményem szerint tehát a címben feltett mindkét kérdésre nem a válasz, de vajon meggyőzhetőek erről a világ vezető politikusai?
barodza
2017-02-05 11:18:36
Igazságot Magyarországnak!!!
https://www.youtube.com/watch?v=JfmlzAYuABo
Lehel
2017-02-04 20:28:47
Ha van még valakinek kétsége, miért is lehetett Trump az elnök, hallgassa meg az alábbi vitát, annak a 36. percétől.
Csöbörből vödörbe... a korlátolt felelősség joga mögé bujtatott rablás folytatódni fog.

Hillary Clinton : Találkoztam szakemberekkel, akik elmondták, hogy nem kapták meg a pénzüket olyan objektumokért, amik azonnal használatra kerültek...Ki utasította el a kifizetést, amikor befejezték a munkát? Emberek ezreit lopta meg a vállalkozásaiban...

D.Thrump: biztosan nem voltam megelégedve a munkájukkal..vannak tízezrek, akik elégedettek.Az én dolgom, hogy jól működjön a vállalkozásom, a családom és ezért profitot termeljek...Különböző országokban, mindenhol a törvényeknek megfeleltünk.

https://www.youtube.com/watch?v=zWGMk74iRN0
Kocsis Lászlóné
2017-02-04 15:19:11
Mostanában nem néztem az ECHO tv-t, de ezt most találtam és még meg is lepődtem. Most szabad már őstörténetről beszélni ott? :) https://www.youtube.com/watch?v=YRek9Jg4ItY
Kocsis Lászlóné
2017-02-04 14:32:13
Lehel
2017-02-03 19:25:22
nem tudom, ki - hogy van vele...Én szeretettel tudom hallgatni Dr.Halász József érveléseit. Sok esetben felszabadítólag hatnak az értelmezései

https://www.youtube.com/watch?v=RMVn4mYvpho&list=TLGGmFtgyd1knaowMzAyMjAxNw
Kocsis Lászlóné
2017-02-03 18:23:24
Könyvrajongók figyelmébe! Találtam ezt az oldalt, és gondoltam, hasznos lehet. Vannak közte érdekesek és kevésbé. :) https://konyvudvar.net/akcios-termekek.html?page=2
egymagyarember
2017-02-03 14:50:06
A csíkos pólós hogy csapja neki.A piros nadrágos meg a zöld nadrágos megcsapja rendesen.Dzsukel csapat:D:D Taven baktalo móóóóóóóóóóóóóóóóóóó :)) Kártyán már van család:))
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.