Még valamit elfelejtettem. Káin földművelő volt és a föld gyümölcséből vitt ajándékot amit nem fogadott el az Isten. Ábel pedig juhok pásztora lőn. Az első kenyeret és az első bort,vajon ki készítette???
Az eredetünk
(saját vélemény)
Sokan sokféleképpen magyarázzák eredetünket, és tanítják, a vagy csak hitetgetik a magyarságot, annak is csak azt a részét, akit igazán érdekel a gyökerünk. Nem sokan vagyunk ez is biztos. A mai fiatalságot elvakítja a felpörgött jelen, az öregek pedig lassan sajnos kihalnak.
Tegyünk ellene, hogy ez ne így legyen!
Kamiont vezetek, és sok időm van útközben, így kb. 2-3 ezer dokumentumfilm hanganyagát és előadást hallgathattam meg az évek folyamán. Ezek többsége történelmi jellegű volt, de minden mást is meghallattam, ami érdekelt. Ami meg éppen kíváncsivá tett annak megpróbáltam máshol is utána nézni. Lassan összeállt egy kép, amit most megosztok. Mielőtt ezt megtenném, néhány dolgot még szeretnék leírni.
Szántai Lajos, Papp Gábor, önöknél sokszor hallottam, hogy aki nem hiszi, járjon utána! Szóval önök se állítsanak olyat, aminek nem jártak utána! (remélem olvasni fogják ők is)
Továbbá van olyan nézet, hogy Jézus pártus herceg volt, így tehát a mi egyik ősnépünkhöz tartozott!
Ezzel van egy kis hiba: Az, hogy szerintem, akit Isten ide küld, az csak Istenhez tartozik, és nem sajátíthatja senki, hiszen Ő a világon mindenkihez jött, és szólt tanított, gyógyított. Az, hogy melyik népnél születet emberi testbe az még nem ad arra okot, hogy bárki kisajátítsa, hiszen Ő minden népért adta az életét, ezért mindenki magáénak érezheti Őt, aki úgy él, ahogyan tanította! A magyar rongyos gárda mikor segíteni ment más népeknek, attól az még magyar volt!!!!!! Szóval ne legyünk kivételek, hiszen ebből volt és van mai napig is baj, mikor valaki többre tartja magát másoknál, vagy más népeknél, még akkor, sem ha ez történetesen így is van!!!!!!!
Már régi neves bölcsek is azt tanították, hogy az emberek az Isten harcából születtek és ez majdnem így is van azzal a különbséggel, hogy előbb születtek aztán volt a harc. Tehát az emberiség történelme nem itt, ezen a földön kezdődött, de itt fog véget érni.
Két ősnép van a földön és ezek, valamint ezek keveredéseinek a leszármazottai.
Lássuk mit ír a Biblia.
Isten megteremtette az embert a föld porából (Ádámot majd annak oldalbordájából Évát), majd kirakta őket a paradicsomba, hogy éljenek békében, de csak addig, míg hozzá nem nyúlnak egy bizonyos fához, és annak gyümölcséből nem esznek.
Már itt van egy bibi, ha Isten a szeretet Istene, mintahogyan Jézus tanította, akkor minek kellet ide egy ilyen fa?
Évát meg győzte a kígyó, és szakított a fa gyümölcséből, amivel megkínálta Ádámot is, és ebből nagy baj keletkezett. (ha nincs ez a fa, akkor nincs baj sem, de volt vajon miért is volt ott ez a fa?)
Az Isten ezért kiűzte őket a paradicsomból. Hát a szeretet az tényleg ilyen?????? Vagy lehet egészen máshogy volt minden, hiszen a Biblia az egy összerakott könyv, amit úgy szerkesztettek, hogy csak azt lehessen kiolvasni belőle, amit egyesek úgy akartak, hogy tudva lévő lehessen? Mi volt egy másik verzió, amit nem tudhatnak az emberek?
Az egyik ősnép az a „kiválasztott”, a másik pedig, akiről úgy ír Dániel könyve, hogy „szent nép”! Ő róluk szól ez a történet!
Apokrif iratokban megtalálható, hogy Káin nem Ádám gyereke volt, hanem Ő egy angyaltól származott. Továbbá azt is olvashatjuk, hogy Káin nem volt gyilkos! Felsőbbrendűnek született! Hány Nobel díjast adtak a magyarok a világnak, mennyi felfedezés köszönhető magyar származású embernek? Szentek sorát is mi adtuk, nyelvünk különleges, a világról és a természetről is más a felfogásunk, nem voltak gyarmataink! Nem uralkodtunk más népek felett, bár voltak rossz döntések is történelmünk folyamán, de lehet az csak egyes emberek döntései voltak nem pedig egy nép döntése! Vannak, akik azt mondják, hogy az indiánok is rokonaink. Ha megnézzük az ő természethez fűződő kapcsolatukat, akkor ez is igaz, bár másképp is lehet igazolni! Mintahogyan azt is, hogy J.F. Kennedy is szerintem az volt, elég, ha csak megnézzük, hallgatjuk egy pár perces beszédét, ami fent van a You Tube-on.(
https://www.youtube.com/watch?v=DW-AWh-d3r0).Neki is magyar volt az egyik tanácsadója (Dr. Grespik László Könyv)!
Az apokrif irat szerint, Ábel mindig gúnyolódott, Káinnal, és mindig azt kereste mivel bánthatja. Az Isten sem nézett rá jó szemmel, hiszen nem az Ő sárember népéhez tartozott. Mikor áldozatot mutattak be Káin és Ábel, az Isten az ő, Káin, áldozatát nem vette szívesen, elfordult tőle. Sőt még meg is dorgálta! Ott van, a Bibliában olvassák el! Ismét az apokrif irat. Káin ekkor elment, szomorúan, de Ábel utána ment, és gúnyolódott vele, ez odáig fajult, hogy Káin ellökte magától Ábelt, aki elesett és beverte a fejét egy sziklába, ami a halálát okozta! Majd jött az Isten, aki kérdőre vonta Káint Ábel felől. De Káin ahelyett, hogy megijedt volna, azt mondta az Istennek, hogy - Te tettél gyilkossá engem!
Biblia. Jön az átok : aki Káint megöli, hétszerte megbüntetik,és meg jelölte Isten Káint. Ezután következik Káin nemzetségének a felsorolása(?) vajon miért???? Miért kellene egy „gyilkos” nemzetségét felsorolni? Majd jön Lámekh, aki Káin egyik leszármazottja, aki szintén gyilkosságba esett. „ha hétszeres az átok Káinért, hetvenhétszeres az Lámekhért”
Hol is van különleges jelentősége a 7-es számnak?????? Melyik népnél mondják, hogy van egy különleges jel rajtuk, karjukat behajlítva az alkaron keresztbe futó redő???
Biblia, Káin és Séth nemzetségének összeházasodása, a bűn eláradása!
Dániel prófétának megjelenik két angyal, aki az elkövetkező időkről beszélnek, majd ezzel fejezik be:
„ideig,időkig és fél fél időig, míg elvégzik a szent nép erejének rontását mindezek elvégeztetnek” (Dániel 12/7)
ideig= 7 nemzedék, időkig=77 nemzedék, fél időkig=3,5 év vagy 42 hónap
Ez az az átok ami a magyarokat sújtja és ami lassan letelik. Ugyanis a Káin 7 nemzedéke az már elmúlt lásd Biblia, Lámekh 77 nemzedéke folyamatban van, de ugyancsak Dánielnél olvashatjuk, hogy 62 nemzedék múlva kiírtatik a Messiás és senkije sem marad (Dániel 9/25). Jézus volt tehát a 63. nemzedék és 77-böl még van 14 Jézus után. Nem tudjuk mennyi egy nemzedék, de azt igen, hogy tavaly azt nyilatkozta a Dalai Láma, hogy Ő az utolsó Láma mert vele véget ér a Lámaság története! Ő pedig a 14. Láma!!!
Még van a 3,5 év vagy 42 hónap, ebben nem vagyok biztos mert Illésnél a Bibliában volt 42 hónapig sötétség, hogy ez erről szól vagy Pio atyáról, aki 3,5 napról beszélt a magyarokról szóló üzenetében, nem tudom. De lassan letelik ez biztos, hiszen sokan ezt mondják, hogy most éljük az utolsó időket.
Szántai Lajos és Papp Gábor pedig úgy jön ide, hogy sokszor azt mondták, hogy mi nem olyanok vagyunk, mint Káin, aki gyilkos volt. Hát nézzenek utána, hogy ki volt Káin és majd azután mondjanak ilyet!
Az Ótestamentum Istene az nem az igaz Isten, legalább is nem a magyarok Istene, hiszen Ő az, akiről Jézus beszélt! Jézus azt mondta a zsidóknak, hogy „ti az ördögatyától származtok” de azt is mondta Máriának mikor feltámadt és találkoztak, hogy„ ne érints engem asszony, mert még nem mentem fel az Én atyámhoz, és a ti atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti istenetekhez” azt is mondta továbbá a zsidóknak, „sem hangját nem hallottátok soha sem ábrázatát nem láttátok soha” mármint Jézus Atyjának az igaz Istennek! Akkor kivel beszélt Mózes, aki nem is volt zsidó (ő Ehnaton egyiptomi fáró volt, ezért is nem juthatott be Kánaán földjére), vagy kivel beszélt Ábrahám??? Jézus még azt kihangsúlyozta szintén nekik, hogy más juhaim is vannak nékem, akik nem ebből az akolból származnak!
Ki szállt még szembe a sötétség fejedelmével, Káinon kívül? Nimród őskirályunk aki nem Noé leszármazottja, de szeretnék egyesek, hogy az legyen, azért van a Bibliában így írva.
Úgyhogy igen erről a két népről és az Isteneikről szól ez földi kis világunk!
Utoljára még egy indán „mese”:
Egyszer egy idősebb Cherokee bennszülött amerikai így tanította az unokáit az élet dolgairól:
„Harc dúl bennem….. egy szörnyű háborúskodás két farkas között.
Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot, az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjazást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget, a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.
A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést, a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jó akaratot és a jó indulatot, a barátságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.
Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben”
A gyerekek pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte a nagyapját:
„MELYIK FARKAS FOG GYŐZNI?”
Az öreg Cherokee egyszerűen ezt felelte: „AZ, AMELYIKET TÁPLÁLOD.”
Re: Józsi.
A legfontosabb lépesek rendben! Sőt nagyon öröm, hogy ezeket hangsúlyozza!
De: "Amíg Magyarországnak nem lesz olyan kormánya, amely ezeket meg valósítja,"..
Nem lesz! A logikai bunkfenc ott van , hogy nem felülről kell várni a jótéteményt.
Tehát az embereknek kell akarniuk és akkor lesz!
A politikusok, csak akkor hoznak - globális érdekekkel szembemenő- "népszerű" intézkedést mikor elkerülhetetlenül szükséges!
Sokszor elhangzott már az ÁKTV-ben, nem felülről kell várni a csodát, hanem beszélni kell róla, a szomszéddal vagy éppen bárkivel..
A kimondott szónak ereje van!
Re: Barteli2 ... Pontos!
Zazi elvégezte a feladatát: élére állt a nemzeti oldalnak majd szétverte a pártot. Annyira szétverte, hogy most már központilag az internetes portáloknak egyhangúan kell hangsúlyoznia és ismételgetnie, hogy még mindig antisz... az illető,
Ahogyan az LMP-t, most úgy a Jobbikot is mesterségesen pörgetik fel... , mindezt egypártrendszerben, hogy meglegyen az ámerikában kitalált választási egyensúly, amely hosszútávon konzerválni tudja a "demokráciát".
Felpörgetés: még mindig ugyanaz a mdószer, amivel bejuttatták a Jobbikot a köztudatba és EU parlamentbe: az SZDSZ mögött álló erők nagy felületen "beszélnek" a Jobbikról.