Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Technikai problémák megoldása az ÁKTV vételével kapcsolatban

A műsor vételéhez szükséges beállítások az átlagos felhasználónak gondot okozhatnak. Kérjük, ebbe a rovatba írják be gondjaikat, és azok a számítógéphez értő nézőink, akik már megoldottak hasonlókat, segítsenek.

 

Topi
2015-11-12 18:53:44
Topi
2015-11-02 21:31:57
A Linux Akadémia következő ingyenes online képzésének témája: Hogyan használja a Linux parancssort egy profi?
http://tinyurl.hu/l8PD/
Az élő képzés *időpontja*: 2015. november 5. *csütörtök*, *19:00*.
*Oktató*: Czakó Krisztián

Jelentkezz az ingyenes képzésre most! http://tinyurl.hu/KwxC/
Topi
2015-11-01 15:39:15
A Firefox vagy Iceveasel böngészőhöz a "Magyar helyesírás-Ellenőrző szótár 1.6.1.1" alkalmazást a következő linken lehet hozzáadni: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/hungarian-dictionary/
Horvathek
2015-11-01 02:59:13
Megteszek mindent, a CD-t megrendeltem. Csak turelem kell...Koszonom a segitseget mindenkinek.
A mai elo adas rolunk szol...akik Magyarok nem Magyarorszagon elunk, ..vagyis akik USA-ban elunk. .van itt eleg Jo Magyar, akik csendben tesszuk a dolgunkat.
nekem nagy orom, mikor azt mondja a kilenc eves Erzsike unokam, hogy "nagymama meselj..."..magyarul meselek...erti, pedig nem otthon szuletetett. Benne van az akaras, tudja, erzi, hogy Magyar. Kis lepeseket teszunk. Buszkek, a lanyok, hogy Magyarok, el is mondjak az iskolaban is....sokan figyelenek. ...Hat akkor mi van otthon? ...Milyen nyelven beszelnek otthon....semmilyen nyelven....a kilenc eves unokam aki beszel angolul, erti a magyart es a spanyolt.... ... nem erti. .Ottthon mar ki beszel meg magyarul....
Topi
2015-11-01 00:16:05
A "Magyar helyesírás-Ellenőrző szótár 1.6.1.1" alkalmazást a többi böngészőhöz is Opera, Chrome, vagy internet explorer -hez is hozzálehet adni, mert azokban is működik. De még a MAC- Os rendszer sem akadály! http://magyarispell.sourceforge.net/
Topi
2015-10-31 21:17:44
A többi népszerűbb Linux változatokból is lehet ugyan ott kész telepítő lemezt választani és rendelni, a Linuxal ismerkedőknek az Antix-ot vagy a Linux Mint 17.2 MATE - változatot ajánlom. https://www.osdisc.com/products/linuxmint/linux-mint-172-mate-install-live-dvd-32bit.html
Topi
2015-10-31 21:01:32
A múltkor ajánlottam kb. 3 dollárért készen megrendelhető CD telepítő lemezt, https://www.osdisc.com/products/antix?q ami a feltelepítés nélkül még akkor is tökéletesen működik, ha egyébként gond van a géppel. Csak meg kell rendelni, ha megvan, berakni a CD vagy DVD tálcájába, és úgy kell a bent lévő lemezzel újra indítani a gépet. Az Antix kb. 1.5-2 s alatt bejelentkezik, utána az F2 billentyűvel a magyar nyelvet kiválasztani, és megnyomni az Entert. kb 1-3 perc alatt betöltődik, automatikusan csatlakozik a vezetékes netre, rögtön azonnal lehet netezni, magyarul írni, és minden állítás nélkül az ÁK Tv-ét nézni!
Horvathek
2015-10-31 20:40:17
Kedves Topi, KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Megcsinalom. (Nekem eddig a Firefox -on nem ment semmi. Sajnos. Tegnap 3 óraba telt mire egyáltalán rendbe tudtam hozatni a gepem es nezni tudtam a mai elo adast. A Chrome volt a legjobb..A Firefox nem mukodott, internet explorer mukodott de akadozott.).
Topi
2015-10-31 20:22:49
Kedves Horváthék!
A magyar nyelvű íráshoz javaslok egy jó és nagyon egyszerű módszert.
Először a Firfox böngésző legújabb vagy bármelyik változatát kel letölteni, és feltelepíteni. Utána a Firefox megnyitása után a Firefoxban a beállításoknál "Kiegészítések" majd "Kiegészítések Letöltése" felíratra kattintva, a felül jobb oldalt megjelenő keresőbe a következő sort kell beírni vagy beilleszteni " Magyar (HU) Language Pack 38.3.0" A kereső megfogja találni, utána ott a telepítés felíratra kell kattintani. Ezek után ugyanott felül a a keresőmezőbe a "Magyar helyesírás-Ellenőrző szótár 1.6.1.1" sort kell beillesztetni, ha megtalálta telepíteni. Innentől kezdve a begépelt szöveget ellenőrzi, és a legtöbb hibásan vagy ékezet nélkül írt szót egy piros hullámos vonallal aláhúzza. (de nem minden ékezet nélkülit) Utána ha az egér jobb gombjával az aláhúzott szóra kattintok, az megjelenő egér menüben felfogja kínálni a helyes és magyar írás jeleket is tartalmazó szót, amit a menüben kiválasztva beilleszt az előző hibás Szó helyére.
-részletek: http://magyarispell.sourceforge.net/
Ha valami nem érthető, vagy nem megy, akkor kérek vissza jelzést, mert szívesen segítek!

Sok sikert a telepítéshez, és a használathoz!
Topi
2015-10-29 22:05:50
Megbízhatatlan Windows helyett használj Linux-ot!!!:) https://www.youtube.com/watch?v=WVwQ8xEP0LI
Az eleje magyar nyelvű, de a fogaskerékre kattintva be kell kapcsolni a feliratot, az "Angol automatikusan létrehozott" felírat mellet lévő nyílra kattintva, kiválasztani a fordítást és a magyar nyelvet.
Topi
2015-08-25 11:30:13
Elnézést az ismétlésért, de érdekes módon pár különleges karakter miatt, a lényegi rész egyszerűen eltűnt az előző firkámból.

Már régóta figyelem, hogy a hirdetések gyakran beleillenek az érdeklődési körömbe, a böngészéseimbe, levelezésembe...

Most tökéletesítik a megfigyelést!!!
Többször megpróbáltam elolvasni Orwell 1984 c. művét, nem bírtam, mert felháborított, kétségbe ejtett - pedig tőle veszik a tippeket...

Bombaként robbant a hír: az új Windows 10 felhasználási feltételeit elfogadva gyakorlatilag lemondunk a magánéletünk titkairól, mindenünket szabadon használhatja a "Nagy Testvér"!

A malac gondolkozik az ólban: "Milyen jó életünk van itt! A gazda etet, nem fagyunk meg télen és mindezt ingyen!"

Tanulság: ha egy nagyszerű dolog ingyen van, lehet, hogy igazából a felhasználó a termék!

Hasonlóan állunk az új Windows10-hez is. Remek, hogy ingyenesen telepítheti mindenki a számítógépére. De komolyan gondolod, hogy Bill Gates egyszer csak úgy döntött, mostantól jó fej lesz és a legjobb szoftvermérnökeinek a munkáját ingyen bocsátja a rendelkezésedre? Nem is lesz így... a magánéleteddel fogsz fizetni érte!

A Windows 10 felhasználási feltételei 45 oldal hosszan taglalják, kinek mihez van joga. Tegye fel a kezét, aki elolvasta a súlyos jogásznyelven írt szöveget! Mi sem. A következőket engedtük meg magunktól a Microsoftnak:

Az új kémprogram Windows 10 minden indításkor elküldi a központnak, milyen oldalakat nyitottál meg, mi van a naptáradban, milyen wifi hálózaton milyen jelszóval (!) vagy fent, milyen programokat használsz és milyen egyéb hálózatokra csatlakozol.

Ezek után készít egy hirdetési azonosítót - a szokásaid, vágyaid és kívánságaid birtokában! - és ezt eladja harmadik félnek is (például reklámozóknak).

Nem elég? A java csak most jön! Ha a Cortana névre keresztelt asszisztens-funkciót is használni akarod (márpedig miért ne akarnád?), akkor a "jobb felhasználói élmény érdekében" a rendszer hozzáfér majd: a helyadatokhoz (hol vagy), a naptáradatokhoz (mit csinálsz), a programokhoz, amit használsz (mivel csinálod), a levelezésedhez és az SMS-eidhez (...), kit és milyen gyakran hívsz fel, milyen zenét hallgatsz (milyen az ízlésed), mikorra húzod az ébresztőórád (mikor szoktad kezdeni a napot), mit nézel és vásárolsz meg (hol költöd el a pénzed illetve ebből, hogy körülbelül mennyi pénzed lehet), mit olvasol az interneten és mire keresel a Bing keresőben (mi iránt érdeklődsz) és most jön a legjobb - elemzi a telefonbeszélgetéseidet, megtudja a nevedet, a becenevedet (!) és elemzi a barátaidról rendelkezésre álló információkat, akikkel kapcsolatba lépsz.

Azt gondolod, ez sok? Még mindig nincs vége! Bele is tudnak szólni az életedbe nem csak kémkednek!

"Hozzá fogunk férni, fel fogjuk fedni és megőrizzük a személyes adataidat, beleértve az emailjeid és más személyes kommunikációid tartalmát vagy a személyes fájljaidat a számítógéped mappáiban, amikor jóhiszeműen úgy gondoljuk, hogy ez szükséges például ügyfeleink vagy a szolgáltatás védelme érdekében."

Felfogtátok, hogy ez mit jelent? A családi fotóinkhoz is hozzá fog férni a Microsoft - és mindaz, akivel ezeket az adatokat közölni akarja...

Erről mindenkinek tudnia kell, mert ha ennek a tudta nélkül telepíti a Windowst, erősen ki lesz szolgáltatva...
Topi
2015-08-25 11:19:51
Mielőtt nagyon örülnél az új Windows 10-nek !

Egy kis adalék a Windows 10-hez.

Várható volt, de azért ijesztő!Már régóta figyelem, hogy a hirdetések gyakran beleillenek az érdeklődési körömbe, a böngészéseimbe, levelezésembe...

Most tökéletesítik a megfigyelést!!!
Topi
2015-04-30 18:36:15
Linux Akadémia- Debian GNU / Linux 8.0 Jessie Haladó telepítése
Esemény kezdete: április 30, Csütörtök,19 óra

A Debian GNU / Linux 8.0 Jessie Egy Kiváló Linux RENDSZER. A Debian Egyik fő ismérve a kiforrott, stabil Környezet és a Gyors és jó minőségű frissítések. Ha a Debiant választod, Biztos lehetsz benne, Hogy BIZTONSÁGOS és Megbízható rendszered Lesz Hosszú Tavon.

Ahhoz, Hogy EZ a gyakorlatban is Így Legyen Érdemes a telepítéskor pár dologra odafigyelned . A Haladó Telepítés képzésen ezeket AZ "apróságokat" tanulod meg. Mik a EZEK?

Telepítsd a rendszered RAID-re , Hogy Egy diszk hiba ne okozzon leállást Vagy adatvesztést! A képzésen a Linux Kiváló Szoftver RAID rendszerét kihasználva Ismered meg a Haladó telepítést (RAID-1 és RAID-6, Tartalék diszkek beállítása).
Használd ki a logikai kötetkezelő (LVM, Logical Volume Manager) előnyeit! Később hálás leszel Érte, ha Mar a telepítéskor EZT választod. Segítségével könnyen bővíthető, költöztethető, skálázható a Teljes diszk-rendszered. A képzésen megtanulod, Hogyan ÉS MIÉRT telepítsd a rendszeredet LVM-re.
Használd a fájlrendszerek extra paramétereit , Hogy a rendszered Még biztonságosabb Legyen! Ezekről az hallasz egy képzésen.
A modern rendszerekhez GPT (GUID partíciós tábla) Kell . Egyrészt a 2 TB-nál Nagyobb lemezeket ellenszavazat TUDOD DOS-os partíciókkal kihasználni (EZ a felső határ), másrészt az AZ EFI RENDSZER megköveteli a GPT-t. Ennek van pár buktatója, amire figyelned Kell, Hogy a rendszered bootoljon. EZT van elmagyarázzuk Neked egy képzésen (Hogyan készítsd GPT-t, mit Tegyél, Hogy bootolni tudjon rola a rendszered).
A Debian GNU / Linux 8.0 telepítése Jessie Haladó képzésen Minden fontosat megtanulsz, Hogy Egy Hosszú Tavon Megbízható, könnyen menedzselhető rendszert tudjál telepíteni .

Regisztráció az ingyenes képzésre: https://linuxakademia.clickwebinar.com/2015q2-debian-jessie-telepitese/register?utm_source=Linux+Akad%C3%A9mia+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=2b9a067c77-Linux_rendszergazda_kepzes_LA-2015Q2-1&utm_medium=email&utm_term=0_a7ced645c4-2b9a067c77-335268641&goal=0_a7ced645c4-2b9a067c77-335268641&mc_cid=2b9a067c77&mc_eid=09b60cfb44
Topi
2015-02-25 08:41:02
A Full Circle/ Ubuntu Linux Magazin/ magyar fordítása: http://fullcircle.hu/category/magazin/

Nagyon hasznos oldal a Linuxszal ismerkedőknek is, rengeteg hasznos információval, a különböző programokról, programozásról, és több mindenről, az eddig magyarul megjelent valamennyi szám PDF-ben, letölthető!
Lehel
2015-02-21 18:53:18
Kedves Kubinyi Tamás !

A Skype egy olyan internetes telefon, amelynek vonalán a hangjelek digitális jellé alakítva információ csomagokba becsomagolásra kerülnek, egy elosztón és közvetítő vonalon továbbításra, majd a másik fogadónál kicsomagolásra és hanggá átalakításra kerülve válnak hallható jelé,illetve hanggá.
Az a tapasztalatom, hogy többnyire a vidéki internet szolgáltatók - lévén, hogy az előfizető nehezen tudja mérni és bizonyítva megreklamálni az esetenkénti sebesség csökkentést - gyakorlatilag büntetlenül adják el ugyanazt a csatorna sávszélességet akár több száz előfizetőnek.
Nincs is gond az egyéni előfizetőnél, ha az előfizetők zöme nem használja a netet.
Akkor, ha egy időben mindenki igénybe kivánja venni, bizony "tolongás" és ebből adódóan torlódás, lemaradás, sőt adatvesztés lesz a következmény,
ami szaggatottságot, kimaradás hangképében fog jelentkezni a vonal másik végén.
Ha egyazon időpontban csak egyeseknél szaggatott a hang, az vagy a helyi gép, vagy a net szolgáltató miatt történik.
Ha a gép a hibás, az önmagától nem változik meg, nem jön rendbe a vonal.
Ha azonban látszólag spontán módon jönnek a hibák, akkor az szinte biztosan, az előbb leírt szolgáltatói hiba, azaz az elégtelen szolgáltatott sebesség következménye.
Boldogasszony Földje
2015-02-21 18:50:44
Az önellatoknak, ha meg nem ismeritek: mosas vadgesztenyevel. Olcso es egyszerü, meg lehet kint talani, söt most mar könnyebben lehet meghamozni es csak az egeszsegesek eltek tul a telet. Kiprobaltam, a ruha (szines) tiszta lett es feltünöen lagy.
http://naturmami.hu/mosas-vadgesztenyevel-egy-ujabb-termeszetes-modszer/
Lehel
2015-02-21 15:44:43
Sajnos igaz, hogy tárolják és felhasználják a kulcsszavainkat,feltehetően a gépeinkhez, sőt áttételesen személyhez kötötten is .
Ezt teszi a google is, a youtube is, hiszen a keresés melletti reklámokban azon előadók és témák kerülnek ki, akit álltalában nézni szoktunk,vagy amit előzőleg kerestünk.
Eddig nem lehetett csak személyes adatok megadásával vásárolni rádió adásra alkalmas eszközt ( ilyen a telefon is ) illetve a szolgáltatók a legfontosabb személyes adatokat rögzítették.
Ma- tudtommal - már hozzáférhető személyes adat nélkül is simkártya...
Topi
2015-02-21 11:19:17
Az adatainkkal kereskedik a Facebook és a Google

Tim Cook az Apple vezérigazgatója csúnyán beszólt a Facebooknak és Google-nak, azt olvasta a fejükre, hogy az emberek adataiból csinálnak pénzt – írja a hvg.hu.
-

Az Apple vezére egy kiberbiztonsági konferencián azt hangsúlyozta, hogy míg cége a termékek és szoftverek eladásából él, addig több webes vállalat, így a Facebook, a Google és a Yahoo! is profilozzák a felhasználókat, majd az emberek adatainak hirdetők felé való értékesítéséből szerzik bevételeik jelentős részét.

Az Apple-vezér beszédében kiemelte, hogy mindenkinek joga van a magánszférára és a biztonságra. Jogairól, akár polgári jogokról van szó, fontos annak felismerése, hogy ugyanazon személyekről beszélünk. Az Apple első embere szerint amennyiben nem sikerül megvédeni a magánszférát, akkor a pénznél valami sokkal értékesebbet veszíthetünk el: azt, ahogyan élünk.

Az Apple vezér külön hangsúlyozta, hogy a saját fizetési rendszerükben nem tárolják el az emberek hitelkártya-adatait és nem is jegyzik fel, hogy ki mit vásárolt. Ezt azzal indokolta, hogy a vásárlók többsége nem akarja, hogy mindenki mindent tudjon róluk. Azt mondta: ”ők nem a mi termékeink".
Bárki kipróbálhatja

A Google figyeli, hogy milyen kulcsszavakra keresünk. Ha például, utazással kapcsolatos oldalakat keresünk, akkor különböző utazási irodák hirdetései fognak megjelenni. De, például amikor egyik kollégánk gyeptrágyát keresett a neten, akkor utána folyamatosan különböző kertészettel kapcsolatos hirdetések jelentek meg neki. Aki nem hiszi, az bátran kipróbálhatja. Ugyanezek természetesen a Faecbook és a Yahoo! esetében is működnek.
Topi
2015-02-10 10:47:06
A Kárpát Haza légi fotósa

Mind ismerjük munkáit, Ő az aki évtizedeken át repkedett a Kárpát medencében, s fentről fotózta a várakat, kastélyokat.

László János, a Kárpát Haza légi fotósa.

Már nem repked, rendezgeti a könyveket, kiadványokat, újakat készít, terjeszti az ismereteket.

Térképeit, kiadványait nem csak a váraknál, múzeumoknál, hanem közvetlenül nála is meg lehet vásárolni.

Tallózzatok honlapjain, nézzétek meg a csatolt kedvezményes ajánlatot is, s ha érdekeset leltek, rendeljétek meg közvetlenül tőle.
H. F.

A Civertan Grafikai Stúdió, www.civertan.hu , a logótervezésen www.logoterv.hu és weboldalak készítésén www.honlapok-keszitese.hu kívül egyedülálló módon több százezer saját légi fotót tartalmazó gyűjteménnyel rendelkezik: www.legifoto.com.
Vállaljuk weboldalak népszerűsítését, hatékonyságának növelését: www.nepszerusites.hu
e-mail: civertan@civertan.hu
Topi
2015-02-10 10:27:46
Egy jó reményekkel kecsegtető új böngésző a Vivaldi, egyenlőre csak a Linux és Mac rendszerekre elérhető, de csak 64 bites változatban. https://vivaldi.com/#Download
© Kubínyi Tamás 2011-2015. Minden jog fenntartva.