Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Technikai problémák megoldása az ÁKTV vételével kapcsolatban

A műsor vételéhez szükséges beállítások az átlagos felhasználónak gondot okozhatnak. Kérjük, ebbe a rovatba írják be gondjaikat, és azok a számítógéphez értő nézőink, akik már megoldottak hasonlókat, segítsenek.

 

Topi
2013-07-26 15:36:33
Elnézést, az előző firkámban a kipróbálásnál a LIVE mód helyett, véletlenül online módot írtam, de ez a kézikönyv olvasásakor úgyis majd a helyére kerül.
A pendriver-re történő Boot-olható (önállóan inditható) ISO létrehozásához telepítéséhez, többféle jó szolgáltatású Windows-os program is elérhető: pld. A Softpedia garantálja, hogy LinuxLive USB Creator 2.8.23 100% FREE, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz semmilyen formában malware, beleértve a kémprogramokat, vírusokat, trójai és hátsóajtók.
http://www.softpedia.com/progDownload/LiLi-USB-Creator-Download-150995.html

A Rufus egy nagyon kis méretű és egyszerű Windows alkalmazás amely segítségével bootolható USB eszközöket hozhatunk létre, legyen szó USB pendrive-okról vagy akár memória kártyákról. ( Csak gyártótól és minőségtől függően, mert tapasztalat, hogy nem minden arany amit fényeznek!)
http://rufus.akeo.ie/

A következőket képes a program nyújtani:

Létrehozhatsz USB telepítésre alkalmas médiát bootolható ISO képfájlokból (Windows, Linux, EFI, stb.).

Ha olyan rendszeren akarsz dolgozni amire nincs operációs rendszer telepítve.

Ha BIOS-t kell flash-elni vagy más firmware-t DOS-ból.

Ha egy kis méretű alkalmazást akarsz használni.


A Rufus nem csak kicsi hanem gyors is. Akár kétszer olyan gyors is tud lenni mint az alternatívák (UNetbootin, Universal USB Installer vagy Windows 7 USB download tool).

Pár operációs rendszer amivel a program biztosan működik (ezekkel tesztelve lett):
Arch Linux, Archbang, BartPE/pebuilder, CentOS, Damn Small Linux, Fedora, FreeDOS, Gentoo, gNewSense, Hiren's Boot CD, LiveXP, Knoppix, Kubuntu, Linux Mint, NT Password Registry Editor, OpenSUSE, Parted Magic, Slackware, Tails, Trinity Rescue Kit, Ubuntu, Ultimate Boot CD, Windows XP (SP2 vagy újabb), Windows Server 2003 R2, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, stb.
Topi
2013-07-26 09:31:59
Kedves Zoli!
Nincs mit köszönöd, nekem természetes, hogy ha tudok akkor segítek. Azok egyébként már nem friss hírek, csak az átlag emberek előtt sajnos ismeretlenek, mert az oktatásban is szándékosan a korszerűtlen elavult zs.biznisz operációs rendszereket és szoftvereket erőltetik.
ÚJ Friss hír: Megjelent a Linux Mint 15 "Olivia" operációs rendszer KDE kiadása !

Rendszer követelmények a telepítéshez:

x86 processzor (Linux Mint 64-bit szükséges 64 bites processzor. Linux Mint 32 bites működik mind a 32 bites és 64-bites alaplapokon -processzorokon).
1GB RAM
8 GB szabad lemezterület
Grafikus kártya képes (VGA) min. a 1024 × 768-as felbontásra
DVD-meghajtó vagy USB port

letöltés: 1.3 GB
http://torrents.linuxmint.com/torrents/linuxmint-15-kde-dvd-32bit.iso.torrent
http://torrents.linuxmint.com/torrents/linuxmint-15-kde-dvd-64bit.iso.torrent
Az ISO anyagot a letöltése után egy DVD-re, vagy pendriver-re ki kell írni.
Az MS windows rendszereknél a telepítő ISO lemez elkészítéséhez kiírásához, először az InfraRecorder nevű ingyenes DVD író programot kell letölteni és telepíteni.
http://www.youtube.com/watch?v=h6h36egwmGE
A megfelelő formátumban kiírt DVD-ről, a telepítés a kézikönyv alapján 20-35 perc alatt megoldható.
http://linuxmint.hu/felhasznaloi-kezikonyv/
A telepítés csak nyolc egyszerű egyértelmű lépésből áll, de a telepítés előtt ajánlott az ISO DVD- ről telepítés nélkül, online módban futtatni és végigpróbálni a teljes új Linux rendszert. Ilyenkor a meglévő rendszereden még semmit nem változtat, de a DVD-ről valamennyi alkalmazása futtatható és kipróbálható. Az online kipróbálási módszer egyetlen hátránya, hogy a telepített változatnál sokkal lassúbb a sebessége, mert a DVD vagy pendriver olvasási sebessége nagyságrendekkel kisebb mint a beépített merevlemezeké. Sok sikert a kipróbálkozáshoz és a telepítéshez!
Ha valamit nem értetek vagy valami gondotok van akkor írjatok, mert ha tudok szívesen segítek.
Zoltán
2013-07-26 05:19:06
Köszönjük szépen a friss híreket :o)
Topi
2013-07-25 20:43:06
A freeware programokkal rokon, azonban jogilag pontosan leszabályozott szoftvertípus a Szabad Szoftver Alapítvány (Free Software Foundation) és a GNU által létrehozott General Public Licence hatálya alá tartozó, úgynevezett nyílt vagy szabad forráskódú szoftver, amelyet szabadon lehet terjeszteni, a forráskódját szabadon meg lehet változtatni, aminek eredményeként az esetleges hibái könnyen kijavíthatók, így az ilyen szoftverek rendkívül gyorsan fejlődnek.

Európában egyre több kormány kezdi felismerni a nyílt kódú szoftverek előnyeit a biztonság és a megbízhatóság területén az amerikai gyártmányú, ismeretlen kódot tartalmazó (és emiatt akár rejtett kémkedést is magába foglalni képes), vírusokra is rendkívül érzékeny programokkal szemben.

A nyílt kódú szoftverek közül a legismertebb az egyik legújabb operációs rendszer, a Linus Torvalds finn egyetemista által útjára indított Linux. Elterjedése egyre nő, és várhatóan egy-két évtizeden belül kiszoríthatja a kevésbé megbízható, csak pénzért megszerezhető használati jogú operációs rendszereket.

forrás:
http://www.arcania.hu/Informatika/intro/hardsoft.html

http://www.youtube.com/watch?v=hovdtc52gH8
http://www.youtube.com/watch?v=7G7TJyZPKPo
Ha nem tudsz angolul, csak nézd !
http://www.wimp.com/linuxbuilt/
Topi
2013-07-25 20:27:23
Kedves Algol!
A Zoltán ajánlatán felül én először Tőled érdeklődnék, hogy milyen operációs rendszert használsz?
Mert én Neked is tudok ajánlani olyan a meglévő rendszeredtől teljesen függetlenül és gond nélkül használható, ingyenes operációs rendszereket, amik minden állítgatás és hegesztés nélkül is, minden média formátumot tökéletesen lejátszanak. Ráadásul mind ezt a nélkül, hogy a most meglévő operációs rendszeredbe beavatkozna, vagy azon bármit is módosítana.
Zoltán
2013-06-26 23:42:55
Próbálkozni...
Algol
2013-06-25 19:29:42
Sajnos nem müködik az elö adas! Apple Safari nem tud vele mit kezdeni, de FIrefox Flip Player sem sikeresebb. Mit lehet tenni?
LacháziGábor
2013-06-19 13:09:53
Az ÁKTV élő adásával kapcsolatos probléma megoldásával kapcsolatban ajánlottam fel a segítségem http://magyarsagparti.blogspot.hu/2013/06/almos-kiraly-televizio.html
Martin Killeen
2013-06-19 09:50:07
Kedves Lachazi Gabor Ur!

Nem vagyok biztos, hogy a levellel kapcsolatban
ajanlotta fel a segitseget, de ha igen, akkor nagyon kernem, hogy masolja le nekem, mert nem
talalom a gombot.... Elore is koszonom: Barbara (z utobbit is en irtam, csak mindig a ferjem neve jon fel)
Martin Killeen
2013-06-19 09:05:59
Nagyon tisztelt ###!
"Tisztelt fórumozók, ha úgy gondoljátok, hogy én zavarom itt a fórumon az együttműködést
Egy szavatokba kerül, és már itt se vagyok!
###"
Lehet, hogy mar pont erre reagaltam par hete, de azt hittem, hogy uj es ugy megorultem most pedig nagyon szomoru vagyok. De szerencsere, azok utan hogy 20 percig kellett hallgatnom a zorbandiktatort ajnarozo volt szomszedomat, most mar el tudom kuldeni (hala Kis Tibor urnak) azt a bizonyos levelet a "kepviselonknek" (mar akie, mert az enyem biztosan nem! Szebb jovot!
Horvathne Habony Eleonora Piroska
2013-06-19 07:06:33
Kedves Kis Emese, Ne csinalj semmi mast, csak talalj egy megbizhato szolgaltatot, aki a virus megszuntetesere kepzett es garantalja a virus megszunteteset. Semmi mas lehetoseget ne probaljal meg... Sajnos az ilyen fajta ajanlatok meg rosszabba teszik a virus fertozest. Ez az olyan ritka eset, amikor megeri megfizetni a szolgaltatot. De csak olyan helyre menjel, ahol adnak garanciat, vagy van megbizhato uzleti multjuk.
LacháziGábor
2013-06-18 22:58:09
Ha nem tiszta valami akkor itt lehet kérdezni, így távolról megpróbálok segíteni.
LacháziGábor
2013-06-18 22:57:11
BGabor
2013-06-13 09:13:29
Technikai kérdés a fórumhoz:
Lehet-e a berakott szöveget formázni?
vastagítani dőlt betűk
[b]félkövér szöveg[/b] [i]dőlt szöveg[/i]
halaszne@indamail.hu
2013-05-30 17:50:51
Köszönöm, a Windows Internet Explolerrel sikerül a napi műsort néznem, a Firefox-on csak az előzőt látom. Szerintem sokunknak van ilyen problémája, ahogy a műsorban hallom. Üdv.
Lehel
2013-05-28 23:04:39
Bocsánat Halászné :)
Lehel
2013-05-28 23:04:08
Kedves halászné ! Nézd meg kérlek, van e a gépeden telepítve adoba flash player,vagy hasonló képmegjelenítő program !
halaszne@indamail.hu
2013-05-28 14:14:31
Köszönöm Tibornak a segítséget, sikerült megoldani a problémát. Üdv.
Kis Tibor
2013-05-28 12:47:01
Ha a Tamás által az élő műsorban javasolt megoldás nem müködik( más kereső) , a google keresővel elérhető másik két honkap, ahol kinn van az élő adás:
- utolag.com , itt a Net Tv menű alatt.
- magyar táltos honlap Álmos Király Televizió ( főoldal alul, rákatt.)
üdv.
halaszne@indamail.hu
2013-05-28 11:12:26
Vica
Az élő műsor képernyője nem jelent meg 27-én este, így nem tudtam nézni a műsort. Sajnos most sincs kint az inzert. Mit tudnék tenni, segítséget kérek ! Előre is köszönöm !
© Kubínyi Tamás 2011-2015. Minden jog fenntartva.