Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Akadémia

Gyors üzenetváltás előadásainkkal kapcsolatban

 

Lehel
2014-03-20 14:57:50
barodza
2014-03-11 17:08:54
Rend!



És jött az új rend, mit sosem vártunk
S a bitó előtt reszketve álltunk
Gépek zajától hangos az álmom
S ha látom, mit nézek, ím elért az átok
Mást jelent a szó, mit egykoron szóltam
Mást jelent a vers, és mást a szózat
Kik hősök voltak, s vérüket adták
Ma már mást nem, csak könnyüket ontják

Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
Sírok mélyén várják az imát
Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád

Más az igény, mást diktál az érdek
Csak az az enyém, odabent, mélyen
Mit koponyánk rejt el féltve
Az a néhány köbcentiméter

Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
Sírok mélyén várják az imát
Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád

Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
Sírok mélyén várják az imát
Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
Sírok mélyén várják az imát
Sírok mélyén a névtelenek, tekintenek rád
herpacsi56@freemail.hu
2014-02-18 21:31:50
Az igazi kovász készítése!
Ahogyan őesink készítették!
Nem élesztős!


2009. 05. 18. • Kategória: Kenyér, Technikák - trükkök

A kovászt az emberiség évezredek óta ismeri és használja a
kenyértészta lazítására. A háztartásokban nagy becsben tartották, és
különböző formákban tárolták. Egyes vidékeken szárították, és így
őriztek több kis kovász kupacot is, másutt csak a kenyérsütés
maradékát őrizték meg kovásznak a következő sütésig. A lisztből és
vízből álló kovászban az állás során erjedés indul meg, amely
buborékképződéssel jár. Ennek a tejsavas erjedésnek az eredménye a
kovász savanykás illata, és az ebből készült kenyerek – bár lényegesen
enyhébb – szintén savanykás aromája.

A kovász több lépcsőben készül.
1. lépcső:
3 ek. teljesőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 ek. víz kb. 40 °C-os
A vizet a liszttel elkeverjük és letakarva, meleg helyen (kb. 20-22°
C-on) 1-2 napot állni hagyjuk.
2. lépcső:
3 ek. teljesőrlésű búzaliszt vagy rozsliszt
3 ek. víz (kb. 40 °C-os)
Mindezt az 1. lépcsőben elkészített masszához keverjük, amely már
kellemes, savanykás szagot áraszt. Ismét letakarjuk, és 20 °C-on 1
napot állni hagyjuk.
3. lépcső:
10 dkg frissen őrölt búzaliszt vagy rozsliszt
1 dl víz (kb. 40 °C-os)
Az előzőekkel összekeverjük, és letakarva, 20 °C-on ismét egy napig
állni hagyjuk. Ennek felét használjuk el a kenyér készítéséhez, a
maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel,
így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérsütéshez. A kovász
készülhet egy literes, csavaros tetejű befőttes üvegben, amit a
hűtőszekrényben őrzünk a következő sütésig. Nem baj, ha az üvegben
leülepszik a sűrűje, és zavaros lé úszik a tetején. Amíg nem penészes,
addig használható.

A recept nyomtatása A recept nyomtatása
← Pumpernickel, német típusú fekete kenyér
Nyárson sült kenyér, cserkészkenyér →

Hasonlatos receptek:

Kovászos kenyér
Barnasörös mini baguettek
Pumpernickel, német típusú fekete kenyér
Lúgosító kenyér
Nagyon fekete kenyér
herpacsi56@freemail.hu
2014-02-18 21:14:57
Folytatás!

Bocsánat, de hosszú lesz, de bocsánatos bűn, kérem az elnézéseteket!

Mert nagyon egészséges!

Tönkölybúza:



A tönkölybúza a többi gabonafajtához képest

jelentős rosttartalommal rendelkezik, ezért elősegíti

az emésztést.



A tönkölybúzának a hagyományos búzánál

kedvezőbb az aminosav összetétele, lényegesen

több ásványi anyagot és vitamint, valamint vasat,

rezet és cinket tartalmaz. A vas a hemoglobin és az

energia felszabadításában szerepet játszó enzimek

összetevője, a réz számos enzim alkotórészeként a

központi idegrendszer működéséhez szükséges. A

cink több enzim ill. az inzulin alkotórészeként az

anyagcserében vesz részt.

Tökmag:



Bármilyen furcsa is sokak számára, a tökmag igen fontos

szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban. A magban lévő

45%-os linolsav, valamint fitoszterin tartalomnál fogva

elsősorban a hólyag- és prosztatabetegségek gyógyszereként

tartják számon, de magas esszenciális zsírsav tartalma

fokozott védelmet nyújt a szívinfarktus kialakulása ellen is.

Ezen túlmenően jelentős mennyiségű E-vitamin és szelén

található benne, amelyek antioxidáns és gyulladásgátló hatást váltanak ki a

szervezetben. A tökmagban olyan proteáz-inhibitorok is vannak, amelyek gátolják a

béltraktusban a vírusok és a baktériumok aktivizálódását. (A nyers tökmagból sajtolt

zöldes árnyalatú olaj kifejezetten finom, aromás. Zsírtartalmának 57%-át többszörösen

telítetlen zsírsavak teszik ki.)

Napraforgómag:



A napraforgómag nemcsak finom rágcsálnivaló,

hanem bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó

növények közül. A napraforgó mag 47 százalék

olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális

olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven

találunk benne. Hatóanyagai: cholin, linolein, olein,

lecithin. A benne lévő hatóanyagok, összetevők kedvező élettani hatásainak köszönhető

mai népszerűsége. Az egészséges életmód hívei különösen a magas E-vitamin, telítetlen

és esszenciális zsírsav tartalma miatt becsülik.

teljesítőképességünket.



Az aktív életmódot élők elmondása alapján a lenmagolaj kiegészítők segítik számukra a

gyorsabb regenerálódást, és segítenek csökkenteni az edzés utáni izomfájdalmakat. A

kutatók szerint ezt a lenmag gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása okozhatja. A

kutatók azt is állítják, hogy növeli az anyagcsere ütemét, és így segíti a gyorsabb

zsírégetést is. Sok sportoló számol be arról, hogy ha étrendjükbe beiktatják a

lenmagolajat, akkor rándulásaik és zúzódásaik gyorsabban gyógyulnak. Néhány

eredmény azt mutatja, hogy a kisebb sérülések akár negyedannyi idő alatt is

helyrejönnek, mint korábban.



- Csökkenti a gyulladást, így az izomfájdalmakat is, és növeli a rugalmasságot



- A sejtek szerkezeti sértetlenségét biztosítva segíti elő a regenerálódást és a gyógyulást.



- Hozzájárul az egészséges súlycsökkenéshez a szervezet anyagcseréjének gyorsításával,

így a zsírok gyorsabban tudnak elégni.



- A lenmag biztosítja számunkra az omega-3 zsírsavakat.

Felhasználási lehetőségek



Kutatások alapján a lenmagolaj a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:



- Elhízás

- Arthritisz

- Székrekedés

- Herpesz

- Hipertenzió (magas vérnyomás)

- Bőrproblémák, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör

- Rák

Recept 2 darab kb. 1 kg-os veknihez



Érdemes ekkora adagot elkészíteni, mert sokáig

eláll. Különben is úgy a legízletesebb és a

legaromásabb, ha egy-két napot érik. Úgysem

marad belőle, mert a család és az ismerősök

széthordják (tapasztalat!) De ha mégsem, akkor le

is fagyaszthatod!

Hozzávalók:



- 1 kg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,

- 500 gr étkezési búzacsíra (kávédarálóban megőrölve) - Vigyázat, itt nem a csíráztatott

búzára gondolunk, hanem a kereskedelemben kapható lisztszerű termékre!

- 10 gr (kb. egy mogyorónyi) élesztő (nincs tévedés – minimális kell hozzá),

- 2 pohár élőflórás natúr joghurt (pl. DANONE Aktívia, vagy hasonló)

- 6dl, 40 Celsius fokos víz (kicsit melegebb a kézmelegnél)

- 3,5 teáskanál tengeri só,

- 9 evőkanál tökmagolaj, vagy lenmagolaj,

- 4 nagy marék hántolt, natúr napraforgómag,

- 2 marék hántolt tökmag,

- 2 db téglalap alakú sütőforma (11 cm széles X 30 cm hosszú X 8 cm magas).

- A forma kibélelésére sütőzacskó (celofán)

Megjegyzés:



1. A búzacsírát kiválthatod 500 gr fehér liszttel (BL 55) – de szerintem a kenyér

elveszíti tőle az aromáját, és csökken a biorezonanciás energiaszintje is.



2. Ha kenyérsütő géppel dolgozol, akkor a mennyiség 1/3-át vedd! A tapasztalatom

azonban azt diktálja, hogy kell neki a minimum 4-5 óra kelés a fermentálódáshoz, a gép

ugyanis túl gyorsan végez! Vannak ételek amikhez igenis illik követni a hagyományokat

a megfelelő eredmény érdekében. (25 éves háziasszonyi tapasztalat)



3. Állítólag pörköltszaft tunkolására nem alkalmas -szendvicsekhez, köztes

étkezésekhez, reggelihez azonban a legkitűnőbb.

Elkészítés lépésekben:



3. Őröld meg a búzacsírát és vegyítsd össze a tönkölyliszttel.

4. Melegíts 6 dl vizet kb 40 Celsius fokosra és olvaszd fel benne a kb mogyorónyi

élesztőt.

5. A lisztkeverékből tégy az élesztős vízbe annyit, hogy tejfölsűrűségű kovászt kapj.

6. Tedd a kovászt langyos helyre és kb fél órát hagyd kelni.

7. Ha felfutott, add az egészet a lisztkeverékhez a többi hozzávalóval együtt. Ízlés

szerint, fél marék olajos magkeveréket hagyj meg a kenyér megszórásához.

8. Gyúrd össze, amíg el nem válik az edény falától. Elég masszív, sötét színű tésztát

kapsz, keményebbet az átlagos kelt kenyértésztánál. Ne ijedj meg, csak gyúrd össze.

9. Lisztezd be a tetejét és konyharuhával letakarva hagyd kelni 2 teljes órán keresztül.

10. 2 óra elteltével deszkán vágd két egyenlő darabra, gyúrd át őket, formálj akkora

hengereket, hogy a sütőfóliával kibélelt formába férjen.

11. Tipp: egy kevés tengeri sót olvassz fel egy dl vízben, és kend meg a kenyereket.

Szórd rá az olajos magkeveréket.

12. Konyharuhával letakarva, langyos helyen további 2,5 – 3 órát keleszd.

13. Sütés előtt megint érdemes a kenyereket sós vízzel átkenni.

14. Melegítsd fel a sütőt 180 Celsius fokra úgy, hogy a sütő aljára elhelyezel egy

kislábas vizet a pára kedvéért.

15. Süsd a kenyereket aranybarnára kb 50 perc – 1 óra alatt.

Fogyaszd egészséggel! Ez az étek maga az élet! Ha teheted add tovább minél több

embernek!
herpacsi56@freemail.hu
2014-02-18 21:03:21
A lemúriai, magas bio-rezonanciás kenyérről



Ígéretemhez híven közzéteszem a sokak által kért

’csodakenyér’ receptjét.

Eredete:

Ősi tudás felhasználásával az atlantiszi, de

minimum az ókori egyiptomi időkből származó

recept alapján jutott a birtokunkba. Bátran merem

állítani, hogy gyógyító hatása van a hosszú távú

fogyasztásának. Az új, energiadús ételeink alapját

képezi majd.

Saját tapasztalatom a kenyér fogyasztásával kapcsolatban egy hónap után:

Rendkívül erős méregtelenítő hatás, energetizál és vitalizál egész napra, szebb,

fényesebb bőr, hajhullás megszűnése, emésztés kiegyensúlyozása, rendkívül illatos,

aromás, finom ízhatás, - 2 kg súlycsökkenés, vízháztartás normalizálása. Mivel

semmilyen panaszunk nincs a családban, így nem tudok egyéb extrákról beszámolni, bár

nekem már ez is rendkívüli!!! Érdemes kipróbálni! Ha kifejezetten méregtelenítésre

szeretnéd használni, napi minimum 2 liter folyadékot is be kell vinni.

Még a leggyakorlatlanabb háziasszony, vagy agglegény is el tudja készíteni, nincs benne

semmi ördöngösség, csak pontosan kövesd a leírtakat. Én már kikísérleteztem az

adagolás és a sütés módját, akkor te miért vesztegetnéd az idődet vele?

A hozzávalókról álljon itt néhány hasznos információ. Az anyagok már külön-külön is

mesés hatással bírnak, azonban az összhatás a legkülönlegesebb! Igazi csoda!





Búzacsíra:



A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és

ásványi anyag tartalmának köszönhető. Csökkenti a

szervezetben a szabadgyök-képződést, ezáltal a

szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának

kockázatát. Életfontosságú anyagai az A- , B- , E-
vitamin és a szelén, de jelentős a kalcium-,

magnézium-, cink-, mangán és folsav tartalma is.
herpacsi56@freemail.hu
2014-02-18 21:02:47
Üdvözlök, Minden jó Magyar embert!

Nem tudom, csak nálam-e, de a videót levették a tegnapi-t, a mai meg nem kapcsolódik, néma csend az oldalon!

Köszönöm a segítséget!
Tosipeti
2014-02-17 17:32:11
https://www.youtube.com/watch?v=MPULDeNCYaE#t=23

Morvai Krisztina harcra szólít!!
Tosipeti
2014-02-15 08:36:39
Adj Isten minden kedves olvasónak.Ígéretemhez hűen le írom a saját kenyér receptemet,amit az 1 keverős kenyérsütőben sütünk már rég óta,és finom,tartalmas.Érdemes pontosan ki mérni az összetevőket,Mi is digitális konyha mérlegen mérünk a pontosság végett.Így mindig ugyanazt a kenyeret kapjuk.Ahogy írom,abban a sorrendben szoktuk bele tenni a gépbe az alapanyagot.

Hozzávalók:-375ml víz
-575g liszt (Én 475g fehér lisztet,100g rozs lisztet szoktam)-Magyar lisztet,BL-55-öst használok
-2 teáskanál cukor
-1,5 teáskanál só (szűken mérve)
-80g margarin (kocka)
-10g élesztő (érdemes a budafokit használni,lényeg hogy ne szárított legyen)

Szokásos módon el indítom a kenyérsütőt,ez egy 3 órás program,mivel 1 kg-os kenyeret sütünk.A program 2óra 40.percétől érdemes figyelni a kelő tésztát,és ha fel jött a dagasztó-sütő edény széle alá kb. 2cm-re,akkor leállítom a programot,es át váltom a gépet a sütő programra.Ez az Én gépemen a 12.program.És el kezdődhet a sütés.A tészta még fel fog dagadni sütés közben az edény széléig,de nem tud túl kelni,ami sokáig Nálunk is gondot jelentett,mert rossz volt a kenyér állaga.Ezzel az eljárással nagyon finom,tartalmas kenyeret szoktunk sütni.Jó étvágyat kívánok hozzá!! Üdv.B.Peti
Topi
2014-02-05 21:32:22
Megérkezett a legfrissebb Hírháló hírlevél, melynek mottója: devizahitel az évszázad csalása, mutyiország, uniós pénz, ki tudja hol állmeg...

http://nemzetihirhalo.hu/joo/index.php/hirlevelek-egyben/2014-februar/feb-5-2
http://www.csillagkincs.hu/index.php/hasznos-informaciok
http://www.youtube.com/watch?v=fCBYrQDDiso#t=12
herpacsi56@freemail.hu
2014-02-05 20:27:54
Üdvözlök, minden IGAZ EMBERT!

A mai témához, hogy mondjuk fel a tv-t, újságot!

Én már 1990 től nem olvasok újságot, előtte 12 félét járattam, mikor ráébredtem, hogy szinte egyformák, idő csúsztatással! A postás csak lesett miért? Többet nem volt tele ládám a mocsokkal!
Tv-t, 9 éve eladtam, semmi hiányát nem érzem!
Topi
2014-02-01 21:43:29
Tosipeti
2014-02-01 20:31:08
Adj Isten minden igaz jó Magyar embernek!A mai akadémiához hozzáfűzök egy nevet-Kollár Imre,Dunaegyháza.Ő tenyészti is,és fel is dolgozza a röfijeit.Nagyon finomak a termékei!
yobo8258
2014-01-26 08:18:01
Kedves HunorMagor!
A kökény őshonos magyar cserje, március végétől-április közepéig virít, csaknem hófehér a virága. Mivel erősen tövises, így a madarak nem szállnak rá szívesen, inkább a szél és a rovarok porozzák be.
Valóban megfelel a valóságnak a régi paraszti bölcsesség: az ezidőben vetett tengeri szép termést hozhat.
A kökény (Prunus spinosa) egyik nálunk vadon is előforduló a szintén gömbölyű MIRABELLA ( fosóka ) szilva, árokpartokon is kiválóan díszlik és kellemes termést érlel. És lám, Isten keze: az ilyen vadszilváktól csak néhány méterre levő bekerített gyümölcsösben a "nemes" szilva (besztercei vagy debreceni muskotályízű ) szilvákat már állandóan permezetni kell, mégpedig méregdrága vegyszerrel, hogy élvezhető termést hozzon.
a Kertészeti Főiskolán Mohácsi tanár úr kimutatta (1959) - mint inasok mindig belógtunk az óráira - az apró, magyar őshonos szilva pontosan annyi tápanyagot, vitamint ( ő Tanár úr mindig kijavított minket, mert nem vitamin, hanem életerő !) tartalmaz, mint nagyméretű változata.
A nagyméretű szilva, ringló stb, csupán élvezeti hatással bír.
Ezek a gyümölcsök Isten ajándékai (a kökény is) , ezért szomorúan látom, egyes falusi porták előtt nagy buzgalommal vágják ki az előző nemzedék által telepített eperfát, vadalmafát - mondván: csak a szemetet hagyják maguk után ezek.
Én - mint természetjáró ember - úgy fogyasztom a kökényt, mint orvosságot: egyszerre leszedek egy-egy marékkal.
Természetesen, ha már jó érett (recece!)

Már Nyikita Szergejevics is megmondta: a hibridkukorica termesztésnek van csak jövője.
De mi azért inkább a "Lófogú" és az "Aranymazsola" mellett döntsünk.
Miről lehet felismerni, melyik a klónozott vagy hybrid?
A vetőmagboltban a kis tasakokat vegyük jól szemügyre, ha ezt a feliratot látjuk: F - 1 - akkor tudni kell, ezek csupán egyetlen nemzedékre érvényesek, tehát az amúgy is igen drága és igen kis mennyiségű mag a következő évben nem használható, azaz mintegy "visszafajzik".
A faiskolákban kapható csicsás csomagolású palántát, cserjét, fát mindig igen nagy kétkedéssel kell fogadnunk.
az árjegyzékekben látható gyönyörű fotók kivétel nélkül külföldön készült felvételek.

Fa, bokor telepítésnél mindig vegyük alapvetően figyelembe, mit ültetett az öreg Julis néni és Sándor bácsi.
Üdvözlettel:
Czékus Jób (kertészember)
Éva
2014-01-23 14:15:01
"Topi 2014-01-22 22:17:33cikk idézete szerint: VIGYÁZZATOK ISMÉT PUSZTÍTHAT E LÁNG RAJTATOK
"Öt körmönfont gazember csapdát állított fel Orbán Viktornak és kormányának. Mély szegénységbe döntötte a magyar népet.
Gyors beavatkozásra volt szükség, hogy Magyarország gazdasága kártyavárként össze ne omoljon.
Ezt a korrupt, felelőtlen, országunkkal hazardírozó bandát pedig a hatalomba ne engedjük többé! Helyette teremtsük meg a módját a felelősségre vonásukra!" ........
NA A FELELŐSSÉGRE VONÁSSAL EGYETÉRTEK, DE HOL KÉSIK? HA JÓL TUDOM A PARLAMENT LEZÁRTA AZ ELSZÁMOLTATÁST. 0 SZÁMÚ ELSZÁMOLTATÁS VOLT.

Kis Tibor (új reg.)2014-01-22 23:10:1 szerint:
"Orbán nem félrevezetett, hanem félrevezető, valószínűleg a legnagyobb rabló az elmúlt 24 évben. A többiek a bűntársai, egy csapat."
ÉN EZZEL ÉRTEK EGYET!

ÓRIÁSPLAKÁT: amelyen Orbán és Simicska elégedett képe látható: Orbán-Simicska maffia: Ők már jobban élnek! És Ön?
Erről a plakátról csak a hitgyülisek és a mazsihisztériások hiányoznak. És annyitisér János!
Földmutyi, trafikmutyi, hollós emlékévek és azok emlékévei és újabb és még több milliárdok tomlantosnak, vizentáléknak és fajtársaiknak.
Ez a fidesz, csak a fidesz! Magyarország jobban teljesít: ezeknek! ÉS NEKÜNK, MAGYAROKNAK?
totya54
2013-12-24 11:09:09
Áldott karácsonyt kívánok: http://www.youtube.com/watch?v=E1MuAHeeBYQ
Martin Killeen
2013-12-22 06:05:00
Kedves Szentkuti Peter!
Mar regota nagyon hianyoltam a hozzaszolasait es a telefonjait, amik talan meg akkor voltak, amikor Kis Emese mindenkit piszkalt Kubinyi Tamastol Vajda Miklosig es pestszentlorinci Gaborig. Nagyon jo volt a video, halasan koszonjuk.
Mas
Biankat kulon koszontom a szuletesnapjan, sokkal tobb boldogsagot nem is kivanok, hiszen olyan ferjura van, akinel kulonbet, jobbat, okosabbat nem sokat talalhatnank ebben a megcsonkitott orszagban.

Vegezetul minden nezonek, hallgatonak es betelefonalonak kivanok a Joistentol aldott, bekes, boldog Kerecsen-Karacsonyt, szebb jovot a Jobbikkal 2014-ben es a hatralevokben. Udv. Barbara
bémargó
2013-12-21 20:27:01
Kedves Péter!
Köszönöm, hogy feltetted ezt a videot!
Isten áldását kérem Rád és családodra
bémargó
Topi
2013-12-21 17:26:40
Topi
2013-12-21 16:39:47
http://www.youtube.com/watch?v=_rGqrcHlSYY
http://www.youtube.com/watch?v=Tm0o1TGffAc&feature=youtu.be
Áldott, békés, szép ünnepi készülődést kívánok mindenkinek!
Peter123
2013-12-21 16:16:49
© Kubínyi Tamás 2011-2015. Minden jog fenntartva.