Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Akadémia

Gyors üzenetváltás előadásainkkal kapcsolatban

 

Kocsis Lászlóné
2017-07-29 16:09:59
Lakatos Pál
7 órája ·

16 éve történt.

2001. július 29-e, délután öt óra. Feszült várakozással ülök az Óbudai Szent Margit kórházban. Balra mellettem egy gyönyörű, anyaságot jelképező és dicsőítő óriási szobor, a velem szembeni ajtón a felirat: "Szülőszoba. Belépni tilos!"

Még zsong a fejem. Csupán néhány órája hangzott el a Magyar Rádió Vasárnapi Újság műsorának úgynevezett vége szignálja: "Elhangzott a Vasárnapi Újság. Felelős szerkesztő: Lakatos Pál." Ez volt számomra a búcsúszignál, s valamikor fél nyolc tájékán mondtam el a következő búcsúszavakat: "Már másodszor váltottak le a Vasárnapi Újság éléről. Először 1995. augusztus 24-én, még a Horn-kormány idején, másodszor pedig most, amikor Orbán Viktor kormánya van hatalmon. Egy jobbközép kormány. Furcsa egybeesés ez. Négyéves bírósági hercehurca és legfelsőbb bírósági döntés után kerültem vissza - ide - az eredeti helyemre, 1999. március elején. Azóta - irányításommal és közreműködésemmel - sorra mutattuk be ezt az átalakulásnak nevezett korrupt világot. Beszéltünk - többek között - a növényolajipar és cementipar, az egész élelmiszerfeldolgozó-ipar törvénytelen privatizációjáról. A bankok külföldi, idegen kézbe adásáról. Van olyan bank, amelyik eladásával, a kormánygaranciák teljesítése után a magyar állam, tehát a magyar adófizető polgár, összesen nyolcezer forint bevételhez jutott. És szóltunk az energiaszektor áron aluli, felelőtlen kótyavetyéjéről. Boros Imrét, az Orbán-kormány tárca nélküli miniszterét idézem, akinek magánszámításai szerint 1990 és 1998 között 14 ezermilliárd forint értékű nemzeti vagyont privatizáltak, kétes ügyletek során. Az eladások, az ajándékozgatások után 2 ezermilliárd forint vesztesége "született" az országnak. Eltűnt tehát - teljesen büntetlenül - 16 ezermilliárd forint. Eltűnt a nemzeti vagyon. De 1998 után, az Orbán-kormány idején is hadakoznunk kellett például a MALÉV, a MAHART, a dunai flottilla és a magyar föld megtartásáért. Az utóbbi hónapokban egyre erőteljesebben éreztem, hogy ezzel a politikai hatalmat is részben bekebelező maffiózó csoporttal és a korrumpálhatókkal nem lehet szembe menetelni. Vagy ha megpróbálom, eltaposnak. Ez történt most is. Politikai nyomásgyakorlás és korrupció, ez a mostani leváltásom története.

Furcsa világ a miénk, újságíróké. Itt hatalmon lehetnek egykori és mai besúgók, alkoholisták, reklám percemberkék, akik alamizsna milliókat csúsztattak titkon, az adófelügyelet tudta nélkül, a saját zsebükbe. ÉS hatalmon maradnak a mai Heródesek és a többletpénzért lefelé taposók is. Vannak, akik most gyanúsan hallgatnak. Hallgat például a műsor fölé védernyőt ígérő Vasárnapi Újság Hallgatói Baráti Körének önjelölt vezére. Vajon kivel kötötte meg paktumát? Vannak persze, akik védenek. Legalábbis úgy tesznek, mintha védenének. Mint például tették az pénteken (2001. július 27-én, vezetői szerződésem meg nem hosszabbításának estéjén) az ATV "Nemzeti" Sajtóklubjának tagjai. Bár ne tették volna, legalábbis ilyen megalázó módon ne.

Az önök támogatását Kedves Hallgatók, aggódását, az együtt töltött vasárnap reggeleket azonban köszönöm.

Most pedig - remélem csak néhány hónapra - én elhallgatok. Addig is beszéljenek, a megmaradt becsületesek mellett, a mai Heródesek és a mai Júdások is. Viszont hallásra, valamikor, valahol."

A körülöttem nesztelenül lépkedő orvosok, szülészek repítenek vissza a jelenbe. Mert odabenn, az ajtók mögött a kínai származású, nálunk protestáns misszionáriusként dolgozó, angol nyelvtanár menyem vajúdik. Orvosai biztatnak, este hat körül világra jön az unokánk.

De az én gondolataim megint máshol járnak. Időutazáson veszek részt. Édesanyám vajúdására gondolok, úgy, ahogy azt később nekem elmesélték. Nagyon hideg tél volt akkor, 1946. december 16-án. Huszonegy éves szülőanyám kérésére keresztanyám és legfiatalabb nagybátyám elindultak az ókécskei tanyavilágban, gyalog a bábasszonyért. Mélyen lesütött fejjel haladtak előre, mögöttük a megtett kilométerek sokasága már, de a szél így is az arcukba hordta a havat. Süvített az arcpirító, kergetve maga előtt a királykórót. Ameddig kétágúak voltunk, addig ért a hó, mesélték nekem később. Aztán délután öt óra felé megszülettem. "Öld meg Ilka, öld meg - suttogta anyámnak a bába -, úgysem tudod felnevelni egyedül (szerelemgyerek voltam), megvesz benneteket az Isten hidege."

Hát igaz, ami igaz. Nem valami fénybe, pompába jöttem erre a világra. Egyszoba-konyhás tanyasi vályogviskó, ez volt a mi csodapalotánk. Aztán mégis fölnevelődtem. Igaz, hogy tanulhassak, minden tanév közti nyáron dolgoznom kellett. Ahogy kézbe vettük a bizonyítványt, tízéves koromtól kezdve, másnap már valahol pénzkereső lettem. Először a Gerecse-hegység tetején - merthogy közben Tatabányára költöztünk - facsemetét gondoztam, majd ahogy idősebb lettem, vált a munka egyre keményebbé. Voltam nyaranta árukihordó, vasút mellett krampácsoló, kőműveseket kiszolgáló malterhordó, s a tizennyolcadik esztendőt elhagyva szállító-bányacsillés, azaz szenet lapátoló segédmunkás Tatabánya frontfejtésein.

Tanítottam pusztai iskolában, ahol egy tanterem volt csupán, s elsőtől a nyolcadikig sorjáztak a nebulók. Egymagamban tanítottam őket, a legközelebbi buszmegállótól öt kilométerre. Albérletem és iskolám között napi tíz kilométert gyalogolva vittem fel magammal a hegytetőre, Körtvélyes-pusztára az ábc- t és az egyszeregyet. Hóban, fagyban, víznyelőkbe zuhanva. Budapest is hóval fogadott évtizedekkel később. Több évi külsőzés után 1980. december elsején lettem a Magyar Rádió belső, most már szerződött munkatársa. Hatalmas hóvihar volt azon a napon. A vonatok alig közlekedtek. Néha haladt csak át egy-egy Tatabányán. De végül mégis sikerült Pestre vergődnöm. Haza már sokkal nehezebben értem, úgy éjféltájt, hogy reggel megint induljak a bizonytalanba.

És most ismét vissza a Szent Margit kórházba, a szülőszoba elé. A várakozó csendben egy idősebb úr áll meg előttem. Néz, majd látom, felismert. Köszönök magának mindent, mondja, hallottam a reggeli segélykiáltását, a búcsúszavakat.

De már nincs idő további párbeszédre, a titkokat rejtő ajtó mögött fölgyorsultak az események. Az orvos betartotta a szavát, este hatra megszületett az unokánk.

Azt mondják, a Jóisten az arra érdemesektől nemcsak elvesz, ad is nekik. Lehet, hogy én sem váltam érdemtelenné, hiszen - remélem csak rövid időre - eltűnt életem értelme, a munkám. Ám helyette ajándékot kaptam, az unokát. Isten hozott Lakatos Márk! Kínai neveden - kantoni nyelvjárásban - Ga-bo. Legyél az, amit neved magyarul jelent, családi kincs.

(Részlet a 2001-ben megjelent "Isten veled Vasárnapi Újság!" című könyvemből.)
Topi
2017-07-29 08:51:00
A jelenlegi állapot Németország 2017/07/12 https://www.youtube.com/watch?v=rhPcVPIsCxU
Topi
2017-07-28 22:40:30
Admin03
2017-07-28 22:00:53
Kuizs

Szabados György felvétele. Meglehet, hogy ő énekel.
Kuizs
2017-07-28 18:38:42
Tisztelt fórum tagok!

A júliusi 27-i adás bevezető regös éneke kinek az előadásában hangzik el? Valaki segítsen, nagy tisztelettel kérem.(spitzer endrés műsor)
Józsi
2017-07-28 12:40:28
Részlet Teréz anya beszédéből:
Bő 20 évvel ezelőtt, egy washingtoni hotelben tartott beszélgetésen, cirka 3000 fő előtt (beleértve a fő asztalnál ülő Bill és Hillary Clintont) a szentéletű apáca az abortuszról beszélt – melyet „a béke legnagyobb rombolójának”, „a gyermekek elleni háborúnak” és az „anya elleni gyilkosságnak” titulált.

„Ha elfogadjuk, hogy az édesanyák megölhetik saját gyermeküket, akkor hogyan magyarázzuk el másoknak, hogy ne öljék meg egymást? […] Az abortusszal az anya nem tanul meg szeretni, hanem saját gyermekét öli meg azért, hogy megoldja saját problémáját. […] Bármely ország, amely elfogadja a terhesség megszakítását, az nem egymás iránti szeretetre tanítja az embereket, hanem arra, hogy erőszakot alkalmazzanak saját céljaik elérésében. Épp ezért a béke és a szeretet legnagyobb rombolója az abortusz.”
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-28 05:33:18
Dr .Weixl Varhegyi László :Víz
https://youtu.be/8q14maalS_I
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-28 05:31:23
Egy rabbi örökérvényű üzenete a világ legősibb népéhez
https://youtu.be/dSHi74Sxjzw
Topi
2017-07-23 16:59:17
Szűcs Karcsi - Amerikából jöttünk mesterségünk címere: Amero https://www.youtube.com/watch?v=0Z_CEhFZw4c
Kocsis Lászlóné
2017-07-20 22:18:21
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-20 18:26:13
Disznózabálónak hívják a magyarokat Svédországban
https://youtu.be/PHjHO3yuWy0
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-20 17:49:32
Felderítő :Aki nem adja el a házát ,elveszi az önkormányzat
https://youtu.be/3rD6f_eKzqk
Artur
2017-07-13 22:05:08
Végül már mindenki jobban fogja tudni nálunk a szkíták-hunok -magyarok közös eredetét.A legnagyobb ellenségeink nem kívüről támadnak,amint a halálos beteg ember esetén sem az a legnagyobb veszély hogy megtámadják az utcán.A bajok igazi forrása már belülről fakad.Ha belül minden stimmelne,akkor a külső hatások nem befolyásolhatnák ennyire a nemzetet.
Artur
2017-07-13 21:58:38
Szibériai szkítákról kiállítás Oroszországban:

http://www.britishmuseum.org/whats_on/exhibitions/scythians.aspx
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-09 06:09:40
DR. LÉHMANN – DR. DARÁK PÉTER, KÚRIAI ELNÖK ÚRNAK.
http://www.civilkontroll.com/dr-lehmann-dr-darak-peter-kuriai-elnok-urnak/
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-06 03:07:33
ERZSIKE NÉNI ÜZENETE A “DEVIZA”-KÁROSULTAKHOZ.
http://www.civilkontroll.com/erzsike-neni-uzenete-deviza-karosultakhoz/
Anikó3
2017-07-05 14:26:15
Apostoli Magyar Királyság - be nem jegyzett civil szervezet szélhámossága. Havi illetményt és egyszeri juttatást ígér, semmit nem ad. Valszeg a titokszolgák így térképezik fel az érdeklődőket.
Jovon Antal
2017-07-05 04:26:54
Az átlag Magyar polgár nem is gondolná, hogy mire szórják adóforintjait!(Magyar Közlöny) https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15d0e2a734d829eb
mmmmaria109@gmail.com
2017-07-04 19:07:38
Patkányok honfoglalása
https://youtu.be/HSlnjuoJEDE
mmmmaria109@gmail.com
2017-06-27 18:53:38
Nemzetegyesítés - Magyar királyság -Állampolgársági jogok
https://youtu.be/wrtuB1dGaeY
© Kubínyi Tamás 2011-2015. Minden jog fenntartva.