Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

mindszentiocsi
2018-02-04 18:51:47
Kommentem : "A tíz még fontosabb magyar himnuszhoz" A Kazár Himnusz! ÖNVALLOMÁS! A szakállas kövér-öreglegény műsorvezetőnek az önvallomása következik (folytatásos ponyvaregény nyolc részben, pici kiegészítésekkel)! .................... ...1,- A kazárok kétes büszkeségének tárgya, hogy egyetlen nép fiai sem képesek úgy sajnálni (és sajnáltatni) magukat ("kazár-emléknapok"), mint azt a Kazár - Kagán unokái teszik. ... 2,- Ez a mi himnuszunk ez a "Kazár-emléknapok özöne" ez nemzeti önsajnálatunk Szent Grálja. Úgy őrizgetjük, mintha bármikor elveszhetne és hogyha elveszne... jaj! Akkor, akkor mihez kezdünk? Tehát tényleg úgy őrizgetjük, mint valami kincset, ezt a... ezt az önsajnálatra való depresszív hajlamunkat. ...3,- Ugyan mit veszítenénk, ha elvesztenénk? Ugyan mit veszítenénk, ha mondjuk megtanulnánk egy kicsit örülni a jó sorunknak és nem siránkozni a rossz sorunk miatt? .4,- Én ezt a "kazár-emléknapok"-ra átnevezett ál-himnuszt, egy nagyon beteg, nagyon degenerált nemzettudat foglalatának tartom. Azt gondolom, hogy a "Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt" (nos ez csakis kizárólag minálunk kazároknál van gyakorlatban évente egyszer, egy bágyadt fényű szeptemberi jom-kipur napon, és kábé röpke huszonöt óra alatt letudjuk előre az összes de még a jövőbeni bűneinket is.) ...5,- Ez talán a legkártékonyabb mantra, amit egy nép önmagának mondhat. Mit jelent az, hogy: "Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt." Ez azt jelenti, hogy mi jogosultak vagyunk most, már bármire. Nekünk kazároknak minden jár alanyi jogon, mert mi már leszenvedtük (leimádkoztuk) a bűneinket. ..6,- Mi kazárok már megbűnhődtünk a múltban elkövetett bűneinkért, sőt a jövőben elkövetett bűneinkért is (azt is leimádkoztuk "ögyesen" előre, mert hát az üzlet az üzlet!). ...7,- Sokkal többet szenvedtünk, mint amennyi bűnt elkövettünk. Ezt fejezi ki az ünnepünk úgy, hogy megbűnhődtük már a jövőt is, nem pusztán a múltat. Ez pedig azt jelenti, hogy mi kazárok kiiratkoztunk a történelemből. Mi a mártírok ligájába iratkoztunk át a történelemből. ...8,- Mi kazárok mártírok vagyunk. Mi nem formáljuk a történelmet, minket kazárokat ver az ISTEN (ugyanmé...?) és ez a tanult passzivitás és önsajnálatnál azt gondolom, hogy a kazár sorsnak a kazár léleknek a kazár nemzetnek ennél szomorúbb, ennél keservesebb keresztje aligha van. A förmedvény műsor linkje: https://www.youtube.com/watch?v=Sk01ml4N1zA&list=PL_m5i4Bl8okl97ZM0zPHZl2Vwi7GNcEoT
kovattila
2018-01-30 23:45:33
Államelmélet
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_allamelmelet.html
Fajelmélet
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_fajelmelet.html
Filozófia, etika
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_filozofia.html
Gyermekvédelem
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_gyermekvedelem.html
Háborúk, hadtörténet
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_haboru.html
Gazdaságpolitika
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_gazdasag.html
Irodalomtörténet
http://mtdaportal.extra.hu/bokk_irodalomtortenet.html
Magyar Nemzeti Gondolkodók
http://mtdaportal.extra.hu/mng.html
Nemzeti radikalizmus
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_nemzeti_radikalizmus.html
Nemzetiségi, kisebbségi kérdés
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_nemzetisegek.html
Népesedés, demográfia
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_nepesedespolitika.html
Népmese
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_nepmese.html
Őstörténet, turánizmus
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_ostortenet.html
Pedagógia, oktatás
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_pedagogia.html
Szabadkőművesség
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_szabadkomuvesseg.html
Szépirodalom
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_szepirodalom.html
Szocializmus
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_szocializmus.html
Szociálpolitika
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_szocialpolitika.html
Történelem
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_tortenelem.html
Vallás
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_vallas.html
Iszlám
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_islam.html
Zene
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_zene.html
Zsidókérdés
http://mtdaportal.extra.hu/Bokk_zsidokerdes.html
12 röpirat (1880-1887)
http://mtdaportal.extra.hu/tizenket_ropirat/tizenket_ropirat.html
Szabadgondolat
http://mtdaportal.extra.hu/szabadgondolat.html
kovattila
2018-01-30 23:10:29
MTDA Magyar Társadalomtudományok digitális Archívuma
http://mtdaportal.extra.hu
Kocsis Lászlóné
2018-01-30 18:04:35
Embereknek az életét ennél sokkal kevesebbért elvették, mint amit Ő kimondott!!! Most mi történt?

Addig tessék megnézni, amíg fenn van...

https://www.youtube.com/watch?v=mEcYsYZi1G0&feature=share
Kocsis Lászlóné
2018-01-29 12:23:03
Most olvasom , hogy meghalt dr. Tóth Zoltán József!!!! Azt hittem ez is egy félrevezető információ. De NEM! Visszakerestem egy korábbi levelét, ami már előrevetíthette volna a bajt. Nem is régi az írása.
Idemásolom:
Két Hollós Könyvesbolt
január 9., 18:33 ·

ÚJABB ADALÉK A SZENT KORONA-TAN MAI "ÉRTŐIHEZ"... (osztani ér! sőt, kötelező!)

dr. TÓTH ZOLTÁN JÓZSEF levelét megírta.

Kedves Barátaim!

Még egy szót, hogy ne legyen félre értés velem kapcsolatban. Nem csupán arról van szó, hogy elrabolták, amit mások és én, együtt és külön tettünk a Szent Korona és tan, az eszme, az Ügy a Hit a nemzet dolgában, amiért én is érezhetem magam megbántottnak, hanem ettől sokkal többről. Innentől mi most már a "lelkes de tudományosan komolyan nem vehető "ámátőrökké" lettünk. A hivatalos: akadémiai-egyetemi-kormányzati- és mivel ez a Pázmányon történt, amely az esztergomi érsek felügyelete alá tartozik, a hivatalos katolikus álláspont szerint egy mostantól kizárólagos szabadköműves szabad interpretáció témája lett az Ügy, amit mi kiástunk és kidolgoztunk a felejtésre ítélt eszmét.. (Anno az érsek évekig a gyógytantóm volt. Úgy ismerem mint a tenyeremet -őt is) Nem tudták eltaposni, most elrabolták.

Azért szabadkőműves, mert azok csinálják, akik engem be akartak léptetni és mivel nem tettem, ezért ezeket a történéseket tulajdonképpen be is ígérték.

Minket, engem, amit az elmúlt 25 évben tettünk akár ellentétes értelemben felhasználnak, de mint amatőröket, mint elfogadott értelmezési támpont megszüntettek. Ugyanaz történt mint a Hungaria Archiregnum kötet esetében.

Lehet, hogy ezért is sír a Szűz Anya a Kárpát-medencében az elmúlt 1-2 évben olyan sok helyen. Meggyalázzák a Szent Korona eszméjét, disznók elé dobják a Szűz Anya koronáját. Nem tartom magamat és barátaimat együtt és külön a gondolat egyetlen hiteles magyarázójának, de akik kezébe került, azokat és életüket ismerem. Továbbá soha nem foglalkoztak eddig ezzel az Üggyel. Most ez lett a feladat. A páholy megbízta őket és ki is staférozza őket.

Az én álláspontom az, hogy az Ügyet és magamat, családomat védve, hátralépek. Elzárom azokat a szellemi csatornákat tőlük, amit olyan jól felhasználtak belőlem is az elmúlt évtizedekben. Nem csak rólam van szó, hanem arról 8 emberről akik a 20 éves szemináriumon oktatattak és akik ebből filmet készítettek.

Legalább azt korlátozom, hogy visszaéljenek az én és az általam is használt, propagált szerető harcostársaim gondolataival. Szárítsuk ki a mocsarat! És erről minél többen tudjanak! Nyilván én most csak a saját magam nevében írok és beszélek.

Nem érezem magamat legyőzöttnek. Én mindig úgy jártam, hogyha megaláztak és meggyötörtek, a pillanatnyi megroggyanás után felálltam és keménynek, erősnek érzem magam. Nem én harcolok..

Tulajdonképpen az zajlik le, mint 7-én a Mindenki Akadémiáján az MTA Lendület Szent Korona kutatócsoport vezetője ki jelentette, hogy aki akár csak megkérdőjelezi azt az állítást, hogy a Korona nem lehetett Szent István korabeli, az nem tudományos, sőt aki kérdez az nemcsak röhejes, hanem tudománytalan és veszélyes... Most ez zajlik a Szent Korona-tannal és eszmével.

Szeretettel: Zoltán
Topi
2018-01-28 21:25:12
mindszentiocsi
2018-01-28 11:19:33
Komment "A tíz legfontosabb magyar himnusz" - hoz. .A műsorvezető nem ismerte föl egy hozzá igen nagyon közel álló rokoni nép-
nek a dalát, nevezetesen az első helyezett nótában, valamint annak szövegét is tévesen idézgeti ( hogy "eladom a lelkemet egy forintért" - egyébként ez Freud-i elszólás volt - hanem helyesen : "eladom a szívedet egy forintért" nagyon nem mindegy! Érdekes. Nyilvánvalóan nem akarja behízelegni magát a cigány gettóba (magyarul: putriba) a "szegénységbe", még véletlenül se a budapesti belvárosi jólétből - mint ahogyan ő viszont azt egy másik alkalommal a Fam-nevű illetőre ráfogta - azzal cikizve barátját, mondván, hogy az máris be akarja hízelegni magát a magyari nemzetiségű jurtába. Az első helyezett sláger egy "tőről-metszett" cigánynóta ( de az is lehet hogy a szövegét egy kazár írta) ami egyébként arról szól, hogy a főhős roma férfi nem azért szereti a menyasszonyát, hogy azt el is vegye feleségül , bár látszatra csábítgatja a szívét, de inkább csak sunyin felhívja magára a figyelmet (én-itt- vagyok én) és feltűnősködve iszik a kocsma közepén csupán azért, hogy ott a későbbiekben 1,- egész azaz - betűvel kiírva - "egyes" forintért majd árúba szándékozik bocsátani szexuális szolgáltatás céljából a menyasszonyát, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, (később kis-feleségnek becézi) ami a cselekmény szempontjából semmit nem változtat a dolog lényegén. Az eredeti szöveg helyesen: (A feleség mondja:) "Ne kerálj! Ne kerálj, gyere haza oszt úgy igyál!" (azt hiszem ez elég egyértelmű kérés a házaspár női tagja részéről, de mivel a férj nem akarja megnyitni a legújabb gender-kurzust, ezért hát ledorongolóan a következőket válaszolja a hölgynek: ) "Jól van ez így drága csepp feleségem, mert én vagyok én a kocsma közepén oszt" (pimaszul, még növeli is a nemek közti feszültséget) "eladom a szívedet egy forintért". A második strófában a főhősünk jótékonysági rohamot kap a sok elfogyasztott ital hatására és még kilátásba is helyezi a feleségének a "kafetéria" juttatást, amennyiben az jól végzi a megélhetési munkáját. A férj énekli: " Én vagyok én a presszó közepén, hát fizetek a rányinak(feleségnek) egy feketét" tehát egy kávét. Ezt az életfilozófiát sajnos nem tanították úgy látszik a a bölcsész karon! Szégyen gyalázat, de hát akkor ott azok a professzor urak nem ismerik az életet, akkor ők most csúnya rasszista emberek, főállásban? A Bródy szám szövege pedig egy Pink Floyd nóta (megpróbálom szépen mondani) "adaptációja", vagy "annektálása" a zenéje viszont vegytisztán a "Lovamat megkötöm..." kezdetű magyar népdal eltulajdonítása. Vannak emberek akik azt hiszik magukról - pláne egy kis siker után - hogy ők bizony mindenhez értenek, pedig csak elszálltak önmaguktól. Öreg hiba. Régi ügy. Na most ezt az egészet így egy az egyben rátolni az összmagyarság milyenségére és lelkiállapotára majd ebből ledorongoló filozófiát gyártani, ez enyhén szólva is csúsztatás. .Tessék itt az ELSŐ-helyezett EREDETIJE és szerintem így ismerik a fiatalabbak is, de ha nem az se nagy baj: https://www.youtube.com/watch?v=xbQt2G-t-W4
a förmedvény műsor linkje: https://www.youtube.com/watch?v=Pcfqz1XAIRM
Topi
2018-01-27 23:55:02
Terroristáknak kikiáltva

http://www.budahazy.org/2018/01/terroristaknak-kikialtva.html


Egy film, amelyben megszólalnak a Hunnia-ügy eddig a sajtónak nem nyilatkozó vádlottjai.
Egy film, amelyből kiderül, hogy nem bűnözők vagy erőszakos alakok, hanem értékes emberek.

Sokan hallottak a Budaházy-ügyről, ne adj Isten a Magyarok Nyilai-ügyről.
Budaházy György nevét talán még ismerik is, de tudjuk, hogy kik vannak még vád alá helyezve, nem jogerősen 125 év fegyházra elítélve összesen?

"Nem lecsúszott semmirekellők, hanem értékes, képzett, hasznos emberek, akiket az adófizetők pénzén tartanak kényszerintézkedés alatt, holott szolgálhatnák a társadalmat."

A film elkészítéséért köszönettel tartozunk Dóra Andornak és Szakál Boglárkának.

TÁMOGASSA ÖN IS A HAZAFIAK AMNESZTIÁJÁT! http://peticio.budahazy.org
Andrea
2018-01-27 20:51:07
A hírhedt Soros interjú, ami gyomorforgató számomra, de a 7.perctől különösen az:

https://www.youtube.com/watch?v=OsciAoQjDDs
Andrea
2018-01-27 20:39:03
Paul Weston 'velőtrázó' igazságbeszéde Európa jövőjéről! Erőszakos iszlamizáció: 13 percben:

https://www.youtube.com/watch?v=aewtybmQPIE
Andrea
2018-01-27 20:18:07
257/2016. (VIII. 31.) Korm. rendelet
az önkormányzati ASP rendszerről:

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1600257.kor
Andrea
2018-01-27 19:35:20
Második válaszom a hatályos Mötv alapján
dr.Turza Csaba Független jelöltKelet-Nógrád részére
és minden kedves érdeklődőnek: aki a választásokkal kapcsolatban kérdezett: arról, hogy lesz e választás a kistelepüléseken és hogyan lehet "tiszta" a szavazatok számának jelentése.

Vigyázat : Elveszik a falvak önállóságát 2000 fő alatt !? Kérdésre a válasz:
Válaszom igazgatási szakemberként: Biztos hogy ez a szándék!

Összekapcsoltam a válasz részletezését azzal a felmerült kérdéssel, hogy lesz e választás a kicsi településeken. -Továbbá, hogyan figyeljünk oda a szavazatok tényleges számának feltüntetésére:
Igen, a hatályos tv. szerint lesz minden településen szavazás, de figyelni kell a változtatásokat. Idemetszem a fontos és a legalapvetőbb jogszabályokat, különös tekintettel a jkv. megsemmisítésére alább, a II.Részben.

I.RÉSZ: 2011.06.11.-én Közigazgatási szakjogász, jegyzők, polgármesterek támogatásával, MAOSZ KÖOSZ TÖOSZ anyagaira támaszkodva címzetes főjegyzőként megírtam a Tállai féle koncepció ellenvéleményét, melyből a végső összefoglalót idemetszem:

„Véleményünk szerint az új önkormányzati törvény alapfilozófiája centralizációt, koncentrációt, túlzott állami szerepvállalást hordoz magán.
A törvény előkészítése során messzemenően figyelembe kell venni az Önkormányzatok Európa Chartájában rögzítetteket, s az önkormányzati működés két évtizedes hasznosítható tapasztalatait, valamint a Nemzeti Vidékstratégiai Koncepciót.
Az új Ötv. kapcsán fontosnak tartjuk, hogy annak hatálybalépésére – együtt a vonatkozó ágazati törvényekkel – a következő helyi önkormányzati választásokkal kerüljön sor.
Kifejezzük abbéli szándékunkat, hogy készséggel részt veszünk a törvény előkészítés további folyamatában, bízva abban, hogy az új önkormányzati törvény nem gyöngíti, hanem erősíti az önkormányzati érdekképviseletet, a helyi önkormányzás eddig kivívott értékeit.”

Ez lefordítva annyit jelent, hogy az akkor beállított 9 település az egy hivatal koncepció helyett igenis minden településre javasoltuk a hivatalt. Látható, hogy a kérésekből semmi nem teljesült, csupán a 9 ből 7 lett. Azt biztosra veszem, hogy az átlag állampolgár azt sem tudja, hogy volt a szakma részéről ellenállás.

Ma már a végeredmény a fontos. Az a bizonyos tetű lassú integrált ASP rendszer már mindenhol ott lenne, ha lenne mindenhol internet. Szenved is vele mindenki. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a rendszer azt eredményezi, hogy mindig és mindenkor minden magyar állampolgár kontroll alatt van.
A másik lényeg a tanulság: fenti, igazán csekély kérésből egy sem valósult meg, emiatt nem ringatok senkit abban az álomban, hogy ezután jobb lesz. Vagyis, ha az ASP elektronikus belső munkahálózat a
https://hirlevel.egov.hu/tag/onkormanyzati-asp/
szerint is működik, akkor gőzerővel folynak azon munkálatok, melyek a kistelepülések teljes kivéreztetésére irányulnak.
Jó hír azonban az, hogy a ma/2018.01.27 hatályos jogszabály szerint a Helyi Választási Bizottságok/SSzSZB-nek településenként működniük kell, az alábbi paragrafusok szerint: 14.§ (3) 17.§ (a) 77.§
Idemetszem azokat a jogszabályhelyeket, ahol a szavazatszámlálás és információ leadása körül jobban oda kell figyelni a HVB elnökének:

II.RÉSZ:

A választási eljárásról1 szóló 2013. évi XXXVI. törvény

10. A választási bizottság:
14. § (1) A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.
(2) Választási bizottságok:
a) Nemzeti Választási Bizottság, NVB
b) területi választási bizottság,: TVI
c) országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság, OEV
d) helyi választási bizottság, HVB
e) szavazatszámláló bizottság. SZSZB
(3) Az egy szavazókörrel rendelkező településen a szavazatszámláló bizottság feladat- és hatáskörét a helyi választási bizottság gyakorolja.
(4) A Nemzeti Választási Bizottság legalább hét, a szavazatszámláló bizottság, valamint az egy szavazókörrel rendelkező településen a helyi választási bizottság legalább öt, a területi választási bizottság, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság és a több szavazókörrel rendelkező településen a helyi választási bizottság legalább három tagból áll.
17. a) a szavazatszámláló bizottságnak és a helyi választási bizottságnak csak a településen,.. lakcímmel rendelkező, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár lehet tagja.
39. § (1) A választási bizottság az alakuló ülésén a választott tagok közül megválasztja elnökét és annak helyettesét. Az elnök és az elnökhelyettes személyére a bizottság tagjai tehetnek javaslatot.
(2) A választási bizottságot az elnök képviseli. Ha a választási bizottságnak nincs elnöke vagy az elnök a tevékenységében akadályozott, az elnök hatáskörét a helyettese gyakorolja.
22. A választási bizottság döntése
44. § (1) A választási bizottság az ügy érdemében határozatot, az eljárás során felmerült minden egyéb kérdésben jegyzőkönyvbe foglalt döntést hoz.
27. A választási iroda:
52. § (1) Választási irodák:
a) Nemzeti Választási Iroda, NVI
b) területi választási iroda,: TVI
c) országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda, OEVI
d) helyi választási iroda, HVI, vezetője a jegyző
e) külképviseleti választási iroda.
(2) A szavazatszámláló bizottság mellett a helyi választási iroda egy tagja jegyzőkönyvvezetőként működik. A 78. § szerint kijelölt szavazókör szavazatszámláló bizottsága mellett közreműködő jegyzőkönyvvezetők számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg.

33. A választási irodák feladatai:
75. §23 (1) A választási irodák
a) ellátják a választás előkészítésével, lebonyolításával kapcsolatos szervezési feladatokat,
b) gondoskodnak a választópolgárok, jelöltek és jelölő szervezetek tájékoztatásáról, választási információs szolgálatot működtetnek,
c) ellátják a választási bizottságok titkársági feladatait, döntésre előkészítik a választási bizottságok hatáskörébe tartozó ügyeket,
d) biztosítják a választási bizottságok működésének és a szavazás lebonyolításának tárgyi és technikai feltételeit,
e) megszervezik a választási szervek tagjainak oktatását,
f) gondoskodnak a választási iratok kezeléséről, biztonságos őrzéséről, illetőleg megsemmisítéséről,
g) ellátják az igazgatási és informatikai próbákkal kapcsolatos feladatokat,
h) az adatvédelem és az informatikai biztonság követelményeinek biztosításával, feladatkörükben eljárva működtetik a választás előkészítéséhez és lebonyolításához szükséges választási információs rendszereket,
i) a technikai háttér biztosításával segítséget nyújtanak a szavazatok összesítéséhez, a választás eredményének megállapításához,
j) ellátják a jogszabályokban meghatározott egyéb feladatokat.
(2) A fővárosi és megyei kormányhivatal a miniszter rendeletében meghatározottak szerint közreműködik a választásokkal összefüggő informatikai feladatok ellátásában.
77. § (1) A szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, valamint a szavazóhelyiségek címét a helyi választási iroda vezetője határozattal állapítja meg úgy, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár jusson, de minden településen legyen legalább egy szavazókör.
(2) A szavazókör területe nem lépheti át sem a település, sem az országgyűlési, sem a helyi önkormányzati választások választókerületi határait.
78. § A két vagy több szavazókörrel rendelkező településen a helyi választási iroda vezetője kijelöli azt a szavazókört, ahol a települési szintű lakóhellyel rendelkező választópolgárok szavazhatnak.

-Megfigyelés.-87. § A szavazatszámlálás során a szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezető, a médiatartalom-szolgáltató képviselője, valamint a nemzetközi megfigyelő tartózkodhat a szavazóhelyiségben.
202. § (1) A szavazóköri, valamint a választási eredményről jegyzőkönyvet kell készíteni.
(2) A jegyzőkönyvet két példányban kell kiállítani, melyeket a választási bizottság jelen levő tagjai aláírnak.
-Napközbeni jelentések:- (3) A szavazatszámláló bizottság jegyzőkönyvvezetője a szavazóköri jegyzőkönyv adattartalmát - a jegyzőkönyv kitöltését követően haladéktalanul - a helyi választási irodába továbbítja, amely azt a szavazatösszesítő informatikai rendszerben rögzíti.
-Esti eredmény:- (4) A jegyzőkönyv egy-egy másolati példányát az illetékes választási bizottság elnöke - kérésükre, a szavazóhelyiségben haladéktalanul és ingyenesen - átadja a választási bizottság megbízott tagjainak. Sokszorosítás után a választási bizottság elnöke a másolatot bélyegzőlenyomattal és aláírásával hitelesíti.
-Esti eredmény:- 203. § (1) A szavazatszámláló bizottság a jegyzőkönyveket, választási iratokat, nyomtatványokat és szavazólapokat - a szavazatszámlálás befejezését és a jegyzőkönyvek kitöltését követően haladéktalanul - a helyi választási irodához szállítja, amely a szavazóköri jegyzőkönyv adattartalmát a szavazatösszesítő informatikai rendszerben rögzíti. Komment: Itt emelem ki a SZSZB/HVB elnökének fontosságát!
(2) A választási irodák a választás nem hiteles eredményét tartalmazó tájékoztató adatokat a szavazás lezárását követően nyilvánosságra hozzák.
204. § A jegyzőkönyv egy példánya az illetékes választási irodában a szavazást követő három napon belül megtekinthető.
205. § (1) A szavazólapokat a helyi választási irodában kell elhelyezni, és kilencven napig meg kell őrizni úgy, hogy illetéktelen személyek részére ne váljanak hozzáférhetővé. A választás eredményével összefüggő büntetőeljárás esetén az érintett szavazólapokat az ügy jogerős lezárásáig kell megőrizni.
(2) A szavazást követő kilencvenedik nap utáni munkanapon a választási iratokat - a jegyzőkönyvek kivételével - meg kell semmisíteni. A jegyzőkönyvek első példányát kilencven nap elteltével a Magyar Nemzeti Levéltárnak át kell adni.
Jó csemegézést kívánok! dr. Schindler Andrea ny.c. főjegyző
Andrea
2018-01-27 19:33:28
Első válaszom a hatályos Mötv alapján
dr.Turza Csaba Független jelöltKelet-Nógrád részére
és minden kedves érdeklődőnek: aki a választásokkal kapcsolatban kérdezett: arról, hogy lesz e választás a kistelepüléseken és hogyan lehet "tiszta" a szavazatok számának jelentése.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló
2011. évi CLXXXIX. törvény Mötv.

85. § (1) Közös önkormányzati hivatalt hoznak létre azok a járáson belüli községi önkormányzatok, amelyek közigazgatási területét legfeljebb egy település közigazgatási területe választja el egymástól, és a községek lakosságszáma nem haladja meg a kétezer főt. A kétezer fő lakosságszámot meghaladó település is tartozhat közös önkormányzati hivatalhoz.
(2) A közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések összlakosságszáma legalább kétezer fő, vagy a közös hivatalhoz tartozó települések száma legalább hét.
(2a)74 Ha a kialakítandó közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések közül valamelyik város, a (2) bekezdésben meghatározott összlakosságszámra vonatkozó követelményt nem kell alkalmazni.
(3)75 Közös önkormányzati hivatal létrehozásáról vagy megszüntetéséről az érintett települési önkormányzatok képviselő-testületei az általános önkormányzati választások napját követő hatvan napon belül állapodnak meg. A megállapodás az általános önkormányzati választásokat követő év január 1-jén lép hatályba.
(3a)76 Amennyiben a (3) bekezdésben meghatározott határidőn belül nem kerül sor a közös önkormányzati hivatal létrehozására vagy ahhoz valamely település nem csatlakozik, akkor a kormányhivatal vezetője a határidő lejártát követő hónap első napjával döntésével kijelöli a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó településeket és egyúttal pótolja a közös önkormányzati hivatalról szóló megállapodást.

Kommentem :
Ezt összevetve a választási törvény: „77. § (1) jogszabályhelyével: „A szavazókörök számát, sorszámát és területi beosztását, valamint a szavazóhelyiségek címét a helyi választási iroda vezetője határozattal állapítja meg úgy, hogy egy szavazókörre mintegy hatszáz, legfeljebb ezerötszáz, a központi névjegyzékben szereplő választópolgár jusson, de minden településen legyen legalább egy szavazókör.
(2) A szavazókör területe nem lépheti át sem a település, sem az országgyűlési, sem a helyi önkormányzati választások választókerületi határait.”

Ez azt jelenti, hogy a Helyi választási Bizottság/HVB ill. a Szavazat Számláló Bizottság/SSZB minden településen kell hogy működjön a mai napon hatályos jogszabály alapján. Azonban a választások technikai feltételeinek őre, a helyi Választási Iroda/HVI/jegyző/megbízottja csak ott lesz, ahol ÖK hivatal is van. Onan jár ki az adott településre, amennyiben az kicsi település.

A HVB és az SZSZB úgy tud felügyelni a valós szavazati számra, ha megbízható elnököt és alelnököt választ, akik még a HVI munkáját is figyelik, és záráskor elkérik a jegyzőkönyv másolatát!
dr. Schindler Andrea ny.c. főjegyző
Topi
2018-01-26 22:25:12
Topi
2018-01-26 22:09:06
Demokrácia

A demokráciához két dolog kell:

ERŐS kormány és ERŐS ellenzék.

Ha gyenge a kormány, akkor "Weimar", ha gyenge az ellenzék, akkor 2018 Magyarországa.

Ennyi.

Lehet itt jajveszékelni, siránkozni, siratni a demokráciát, diktatúráról fecsegni-locsogni keseregni.

Azt kellene megnézni herflikéim, hogy a legnagyobb baloldali párt, a Maszop miért ment le az 1994-es 54%-ról a mostani 8%-ra! Foglalkozik ezzel valaki?

Pedig van magyarázat: a két eszement dilettáns megszorító csomag.

Hogy van az, hogy a "baloldal" örökké Bokros Lajos, Gyurcsány Ferenc, Kóka János, Bajnai Gordon szintű címeres hatökröket, közgazdasági dilettánsokat (és erkölcstelen gazembereket!!!) tud csak előhúzni a cilinderből?

És ha van egy normális, eredményes, valóban baloldali politikusuk, gazdaságpolitikusuk, Medgyessy Péter, akkor ezek a barmok maguk váltják le?

És most megint kihúztak a cilinderből két címeres hatökröt, két dilettáns idiótát: Mellár Tamást és a GKI vezért, Vértes Andrást.

Mellár szerint nem SZABAD most bért emelni.

Csak dinamikus bér-és nyugdíjfelzárkózással lehet a magyar gazdaságot a dinamikus egyensúlyi növekedési pályára állítani!!!

Érthető??? Harminc éve papolom ezt!

1988 márciusában írtam erről tanulmányt a Közgazdasági Szemlében. Nem elírás az évszám.

Soha többet nem tudtam erről a témáról ebben a szakmai folyóiratban publikálni.

A tyúkeszű, dilettáns, felkészületlen buta, de végtelenül beképzelt lektorocskák miatt.

Azt a cikket se volt könnyű lehozni 30 évvel ezelőtt, az volt a szerencsém, hogy Petschnig Mária Zita, kiváló tanárom éppen ott sertepertélt állásban.

Tombol ebben az országban a taláros dilettantizmus. Akadémiai nagydoktorok, akadémikusok mondanak hirdetnek falrengető marhaságokat. És tanítják mindenfelé a közgazdasági karokon. Képezik as jövő Bokros Lajosait, a jövő szamarait.

Akik, mint dilettáns gazdaságpolitikusok teszik tönkre periodikusan az országot eszement ostoba megszorító csomagokkal.

Orbán nem csinál megszorító csomagot, pláne nem választások előtt, mindig csurgat egy kis mézet a madzagra, és bebetonozta magát.

Ja, és még itt van a kerítés.

Azok az idióták, aki ezt le akarják bontani, ellene dumálnak Orbán 4/5-ét készítik elő.

De majd figyeljétek meg, ők fognak legjobban sápítozni.

Ez a hülyék országa. Orbánt érdemlik.

Gazdag László
Kocsis Lászlóné
2018-01-26 21:27:53
Nem tudom, hogy mennyire valós ez a hír, de ha igaz, az nagy baj és igazán felháborító:

"Dr Turza Csaba - Független jelölt -Nógrád megye 1 sz oevk
január 24., 12:29 ·

Tisztelt Olvasók!

Vigyázat : Elveszik a falvak önállóságát 2000 fő alatt !?

Talán kevésbé ismert az a kormányzati terv, amely szerint – ha 2018-ban a Fidesz-KDNP marad a hatalomban – ezekben a falvakban 2019-ben- a 2000 fő alatti településeken- egyszerűen nem lesz önkormányzati választás, eltűnik a hagyományos értelemben vett képviselőtestület és a polgármester. Azt nem tudjuk pontosan, mi lesz helyettük, s miként integrálják ezeket a helyiségeket esetleg egy nagyobb, városi önkormányzathoz, de a mostani tapasztalatokból arra lehet következtetni, hogy ez a folyamat már megindult.

Nyilvánosan nem beszélnek róla, ám azt hallottuk, hogy egy egyetemi kört kértek fel az elképzelés kidolgozására.

Jómagam is megkérdeztem kormánypárti tisztviselőket, s többen úgy reagáltak, hogy nem támogatják a tervezetet. Amiből az egyenesen következik,hogy minimum , a tervezet létezik, bár a parlamenti választások előtt természetesen nem kampányolnak vele. A fenti terv ellen tiltakozom és attól elhatárolódom!

Javaslom, hogy a kormányzat nyilvánítsa ki ,hogy a 2000 fő alatti településeken a fentebbi intézkedés nem tükrözi a kormányzat szándékait , konkrét bizalomépítő intézkedésekre van szükség!

A tervvel az a fő gond, hogy a kistelepüléseknek szüksége van vezetőre, mert vannak olyan feladatok, amiket csak helyben lehet a leghatékonyabban és a legköltségkímélőbben megoldani. Ezt teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a kormányzat, mert zavarja őket, hogy létezik egy másik, autonóm erőtér, amibe kevésbé tudnak beleszólni.

dr.Turza Csaba
Független jelölt
Kelet-Nógrád
Kérem ossza meg a bejegyzésemet!
Védjük meg a falvak ÖNÁLLÓSÁGÁT!
Köszönöm."

Esetleg valaki értesült ennek a hírnek a valódiságáról?
Topi
2018-01-26 09:33:53
Topi
2018-01-25 22:59:32
Topi
2018-01-25 14:45:29
magyartm
2018-01-24 21:38:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.