Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Lehel
2013-07-18 07:21:41
Csak ritkán van szabad időm, de most igazán szomorú lettem.
Eszembe jutott mit is írt Exuperie a szeretetről - ami számomra felejthetetlen és meghamisíthatatlan :

" Ki vagy? - kérdezte a kis herceg. - Csinosnak csinos vagy...

- Én vagyok a róka - mondta a róka.

- Gyere, játsszál velem - javasolta a kis herceg. - Olyan szomorú vagyok...

- Nem játszhatom veled - mondta a róka. - Nem vagyok megszelídítve.

- Ó, bocsánat! - mondta a kis herceg. Némi tűnődés után azonban hozzátette: - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Te nem vagy idevalósi - mondta a róka. - Mit keresel?

- Az embereket keresem - mondta a kis herceg. - Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Az embereknek - mondta a róka - puskájuk van, és vadásznak. Mondhatom, nagyon kellemetlen! Azonfölül tyúkot is tenyésztenek. Ez minden érdekességük. Tyúkokat keresel?

- Nem - mondta a kis herceg. - Barátokat keresek. Mit jelent az, hogy "megszelídíteni"?

- Olyasmi, amit nagyon is elfelejtettek - mondta a róka. - Azt jelenti: kapcsolatokat teremteni.

- Kapcsolatokat teremteni?

- Úgy bizony - mondta a róka. - Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra...

- Kezdem érteni - mondta a kis herceg. - Van egy virág... az, azt hiszem, megszelídített engem...

- Lehet - mondta a róka. - Annyi minden megesik a Földön...

- Ó, ez nem a Földön volt - mondta a kis herceg.

A róka egyszeriben csupa kíváncsiság lett.

- Egy másik bolygón?

- Igen.

- Vannak azon a bolygón vadászok?

- Nincsenek.

- Lám, ez érdekes. Hát tyúkok?

- Nincsenek.

- Semmi sem tökéletes - sóhajtott a róka. De aztán visszatért a gondolatára: - Nekem bizony egyhangú az életem. Én tyúkokra vadászom, az emberek meg énrám vadásznak. Egyik tyúk olyan, mint a másik; és egyik ember is olyan, mint a másik. Így aztán meglehetősen unatkozom. De ha megszelídítesz, megfényesednék tőle az életem. Lépések neszét hallanám, amely az összes többi lépés neszétol különböznék. A többi lépés arra késztet, hogy a föld alá bújjak. A tiéd, mint valami muzsika, előcsalna a lyukamból. Aztán nézd csak! Látod ott azt a búzatáblát? Én nem eszem kenyeret. Nincs a búzára semmi szükségem. Nekem egy búzatábláról nem jut eszembe semmi. Tudod, milyen szomorú ez? De neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. És hogy szeretném a búzában a szél susogását...

A róka elhallgatott, és sokáig nézte a kis herceget.

- Légy szíves, szelídíts meg! - mondta.

- Kész örömest - mondta a kis herceg -, de nem nagyon érek rá. Barátokat kell találnom, és annyi mindent meg kell ismernem!

- Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít - mondta a róka. - Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem.

- Jó, jó, de hogyan? - kérdezte a kis herceg.

- Sok-sok türelem kell hozzá- felelte a róka. - Először leülsz szép, tisztes távolba tőlem, úgy, ott a fűben. Én majd a szemem sarkából nézlek, te pedig nem szólsz semmit. A beszéd csak félreértések forrása. De minden áldott nap egy kicsit közelebb ülhetsz...

Másnap visszajött a kis herceg.

- Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz - mondta a róka. - Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet... Szükség van bizonyos szertartásokra is.

- Mi az, hogy szertartás? - kérdezte a kis herceg.

- Az is olyasvalami, amit alaposan elfelejtettek - mondta a róka. - Attól lesz az egyik nap más, mint a másik, az egyik óra különböző a másiktól. Az én vadászaimnak is megvan például a maguk szertartása. Eszerint minden csütörtökön elmennek táncolni a falubeli lányokkal. Ezért aztán a csütörtök csodálatos nap! Olyankor egészen a szőlőig elsétálok. Ha a vadászok csak úgy akármikor táncolnának, minden nap egyforma lenne, és nekem egyáltalán nem lenne vakációm.

Így aztán a kis herceg megszelídítette a rókát. S amikor közeledett a búcsú órája:

- Ó! - mondta a róka. - Sírnom kell majd.

- Te vagy a hibás - mondta a kis herceg. - Én igazán nem akartam neked semmi rosszat. Te erősködtél, hogy szelídítselek meg.

- Igaz, igaz - mondta a róka.

- Mégis sírni fogsz! - mondta a kis herceg.

- Igaz, igaz - mondta a róka.

- Akkor semmit sem nyertél az egésszel.

- De nyertem - mondta a róka. - A búza színe miatt. - Majd hozzáfűzte: - Nézd meg újra a rózsákat. Meg fogod érteni, hogy a tiéd az egyetlen a világon. Aztán gyere vissza elbúcsúzni, s akkor majd ajándékul elárulok neked egy titkot.

A kis herceg elment, hogy újra megnézze a rózsákat.

- Egyáltalán nem vagytok hasonlók a rózsámhoz - mondta nekik. - Ti még nem vagytok semmi. Nem szelídített meg benneteket senki, és ti sem szelídítettetek meg senkit. Olyanok vagytok, mint a rókám volt. ugyanolyan közönséges róka volt, mint a többi száz- meg százezer. De én a barátommá tettem, és most már egyetlen az egész világon.

A rózsák csak feszengtek, ő pedig folytatta:

- Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettot-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.

Azzal visszament a rókához.

- Isten veled - mondta.

- Isten veled - mondta a róka. - Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

- Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

- Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.

- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.

- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...

- Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse"
Topi
2013-07-17 20:18:04
Európában egyre több kormány kezdi felismerni a nyílt kódú szoftverek előnyeit a biztonság és a megbízhatóság területén az amerikai gyártmányú, ismeretlen kódot tartalmazó (és emiatt akár rejtett kémkedést is magába foglalni képes), vírusokra is rendkívül érzékeny programokkal szemben.
forrás:http://www.arcania.hu/Informatika/intro/hardsoft.html
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/06/prism-teljes-kozossegi-mediat.html

A nyílt kódú szoftverek közül a legismertebb az egyik legújabb operációs rendszer, a Linus Torvalds finn egyetemista által útjára indított Linux. Elterjedése egyre nő, és várhatóan egy-két évtizeden belül kiszoríthatja a kevésbé megbízható, csak pénzért megszerezhető használati jogú operációs rendszereket.
AJÁNLOTT / ha nem értesz angolul, csak nézd!/
http://www.wimp.com/linuxbuilt/
http://api.ning.com/files/0Ty7vayRmOgQCVKIMY0qctpPHj*bdhjvTsMunoJdPwpRWGlj-lczdbwqDEs7NNlQ8eGWR2yzKkaVlFgGyfbgae7-72BTy-6Q/ajanlott.png

http://www.kulturaliskreativok.eoldal.hu/cikkek/magyarsagtudat/karpat-medence-a-foldi-paradicsomkert.html
Iza
2013-07-17 17:28:58
Igen kedves János ! És tudod ugye hogy kik ezek ? Még a zöld oldaliak . A fideszkéjük az teljesen rendben van , csak a Jobbik a probléma .
Nekem nagyon furcsa volt hogy az ilyen kisemesék mindig meg lettek védelmezve , mi meg el lettünk innen üldözve !
Iza
2013-07-17 16:58:57
Szégyen ami ezen a jobb oldalinak mondott oldalon megy ! Lassan már ott tartunk hogy a Jobbikot akarják elszámoltatni az itt jelen lévők .
A Jobbik a legnagyobb ellenség . Mindent és mindenkit elüldöznek innen aki a Jobbikkal szimpatizál . A kormányon lévő bűnözők már nem is érdeklik őket . Szégyen és gyalázat ! Én is kikérem magam és a családom nevében hogy csőcseléknek nevezzenek .
Imi
2013-07-17 16:55:33
Egy Jobbikosnak

Így még senki nem járatta itt le a Jobbikot, mint te. Légy szíves fejezd be és találj más elfoglaltságot. Mostantól fogva nem veszünk rólad tudomást, aki "senkinek" és "nullának" nevezi a másikat, az nem jó magyar ember. Erre sem kell válaszolnod, én sem teszem.
HunorMagor
2013-07-17 16:02:07
Ez a műsor sem engem sem egy igaz jó Magyar embert nem állított a libatolvajok, és hazaárulók oldalára ! Inkább közelebb vitt a Jó Istenhez, a Felségeshez Atya-Anya-Fiú Szentháromságához, és az ő igazságukhoz .
Topi
2013-07-17 14:55:30
Isten, Haza, CsaládA Szent Korona hordozza Isten tiszta hitét,

fényét a lénye adja, úgy hirdeti az igét.

Lelkedben leled meg az Ő felragyogó képét,

Őfelsége így keresi elveszett Nemzetét.Utamat az Égi Adomány nyomában járom,

Testemet, lelkemet, Neki önként felajánlom.

Azon mezsgyén haladok, melyet nekem szánt Isten,

cél, hogy Nemzetünk békében, Rend Szerben élhessen.


Ha már megtettem mindent, Istenért, a Hazáért,

csak utána tehetek a saját családomért.

Ez hát a helyes sorrend, és így is van rendjén,

egyetlen mód, hogy elnyerhesd életed értelmét.


Előttem egy nemes jelkép, a formás Veres Kard.

Egykoron körbevitték, így járta be az Ugart.

Azóta Kárpát-földön sok minden megváltozott,

ez a lehetőség, most erősen korlátozott.


Egy hang belül azt kiálltja: „Higgy, bízz bennem, akard!

Ezúttal e vers útján járjon körbe a Szent Kard!

Indítsd a változást! Eredj körbe az utadon,

gondom lesz rá, hogy általad dübörgő hang zúgjon!”Szavaim már elfogytak, a beszédnek most vége,

itt van, eljött a tevés a cselekvés ideje.

Állj fel végre talpadra, s légy bátor, büszke magyar!

Többet ne marhasson beléd az idegen agyar!


Elbúcsúzom tőletek, s felemelem farom

egy időre el kell hagynom imádott otthonom.

Járom az országot, lent- fent, Keleten-, Nyugaton

hogy legyünk együtt mindnyájan, vasárnap a MOGY-on.


Kiskunlacháza, 2013. július 11.

MOGY- Magyarok Országos Gyűlése, Apaj puszta

2013. augusztus 16-17-18

péntek-szombat- vasárnap

https://www.facebook.com/events/338426776288635/
Imi
2013-07-17 12:54:11
Ami a Jobbikról Kubinyi úrtól elhangzott, az mind igaznak bizonyult. Szereténk megtisztitatni ezt a pártot a küldött provokatöröktől, a levelezőtársát "senkiző" áljobbikostól aki Egy Jobbikos néven naponta gyalázkodik, rágalmaz és rontja a Jobbik hírét. A Jobbik hódmezővásárhelyi tagjai nevében kikérem ezt a hangot, már 14-en vagyunk akiknek szemet szúrt ez a pimaszkodás. Ha valóban jobbikos vagy, mond meg hogy hova tartozol, hogy szólni tudjunk a vezetődnek, hogy állitson le. Ha nem teszed meg, akkor tudni fogjuk mostantól hogy névtelen vagy.
Marcsi
2013-07-17 12:33:32
Marcsi
2013-07-17 12:20:49
Mit tenne Vona Gábor,ha kezébe adnák a lehetőséget, hogy kivezesse hazánkat a rabságból?

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=195ff8076
Imi
2013-07-17 11:46:48
Egy jobbikosnak

Nézd vissza Kubinyi úr müsorait, mindig a magyarságot nézte sohasem a pártokat. Ócska rágalmazó vagy, az ilyenek miatt zuhant meg a jobbik, és ha nagyon aktivak lesztek, nem is fog növekedni. Szépen kérlek állj le, ártasz a magyaroknak.
Sári
2013-07-17 11:44:06
P. Gábor ha kettős játékot folytat és az Echoba is betelefonál, akkor nem bün azt szóvá tenni, különösen ha itt mindig azt mondta h csak ide szokott betelefonálni. Legutóbb azt mondta, h Szegedi Csanáddal is lefényképeztetné magát ha Vona is rajta van a képen. Ez azért nem semmi, sztem az ilyen emberek jó ha távoltartják magukat az igaz jó magyaroktól és azok is akik szemellenzősen támogatják.
Imi
2013-07-17 11:38:39
Egy Jobbikosnak

Kuninyi ur ahogy irod azért már az első Antal kormány alatt részt vett az Ávós film elkészítésében és ezért tette ki a mazsihisz, a Duna tévében megcsinálta az Agorát ezért tette ki a mazisz és a tahotévében is minden müsora különbözött a többiektől magyarságban, hitben, ezért tette ki a mazsihisz. A gyülölet nem veheti el ennyire az eszeteket, nézzétek vissza csak a három ávós előadást, ha többre nem fussa az emlékezet. Többet ártasz a Jobbiknk mint száz buta, mert sokan azt hiszik a többiek is ilyen elfogult gyülölködők. Kubinyi úr többet tette a jobbikért mint bármely képviselőtök, mert ő akkor is küzdött a magyar értékekért amikor ti még seholse voltatok. Coki kishaver, álj le a hazudozással.
Martin Killeen
2013-07-17 09:23:45
Kedves pestszentlorinci Gabor! Teljes mertekben egyetertekl DEBRECENI-vel, es meg megtoldom az echotv-nek kuldott kommentjeiddel is! Nagyon hianyolom az itteni hozzzaszolasaidat, remelem, hogy idovel talan tul tudod tenni magadat a kellemetlensegen, amit Kubinyi Tamas okozott neked! Adjon az Isten! Szebb jovot! Es nekunk PESTSZENTLORINCI GABORT IS! Udvozlettel Barbara
Takács
2013-07-16 22:04:18
Tiszteletem magyar honfitársak!
Ajánlom figyelmetekbe Kati nénivel készült interjút.
Minden nehézség ellenére is de büszke gyönyörűség magyarnak lenni!
E megállapítás nyer újfent értelmet minden magyar ember szívében ha meghallgatja Kati nénit.
http://www.youtube.com/watch?v=vJ1Nc3nVoc0
(csak az 1.része a videóanyagnak!)
Borsodi
2013-07-16 20:49:41
"Minden pártba befurakodik az, akinek nem kéne, és ha már kettő bent van közülük, akkor már széthúzást csinálnak".

.. klónozza magát a fórumon új nevekkel és úgy ismételgeti önmagát, hátha valaki elhiszi a gyakran ismételt bomlasztó szöveget, ha már "sokan" mondják, akkor (i)gaz lehet!

azért kíváncsi lennék az admin véleményére, hogy kik írogatnak több néven (persze azért lehet sejteni, de a bizonyosság ).
A bomlasztó trollokat minden fórumon törölni szokták. Ezt javaslom is, mivel aki csak most olvas bele a fórumba, az nem tudja kiszűrni az illetőt.
Gyűrűs Avaria
2013-07-16 20:16:02
Nem tudom eldönteni, hogy vajon szándékosan-e vagy öntudatlanul, de az biztos, hogy Kubinyi Tamás ezzel a műsorral nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy Mesterházy vagy Bajnai legyen jövő évtől az új miniszterelnök.
HunorMagor
2013-07-16 19:11:39
Köszönöm Benedek ! Valóban én is úgy tudtam, hogy a zsidók és a cigányok egy és ugyan az a nép, csak másik törzs . Azt tudom mondani, Köszönöm a Jó Istennek azt hogy nem születtem bele ezekbe a népekbe, és megtiszteltetés az hogy a Magyar népbe születtem ! Legyen érte áldott a Magyarok Áldott Jó Istene, egyben az én Istenem !
HunorMagor
2013-07-16 18:36:16
Jézus Krisztus Igaz története http://aranylaci.freeweb.hu/jezus/jezus.htm
Marcsi
2013-07-16 18:11:07
Igen elkezdődött,de már meg is állt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.