bmariaterezia
2014-01-15 17:36:19
Akit komolyabban érdekel az alapjövedelem, ajánlom figyelmébe Both Gábor beszélgetését Takáts Péterrel és Szabó Józseffel:www.youtube.com/watch?v=qpLsl_KYIQI#t=484.Hasznos dolgokró esik szó!!! Áldás!
Topi
2014-01-15 17:25:14
Rövidke elemzés, hogy világos legyen: tudvalévő, hogy a magyarországi állandó lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak. Ez így rendben is van. Viszont az a kb. 500 000 ember, aki jelenleg külföldön él/dolgozik, de megtartotta otthoni lakhelyét (egy szebb jövő reményében nem vágta el a gyökereit, hátha "lesz minékünk itt még jó világ"), több száz kilómétert kell, hogy utazzon, hogy külképviseleten leadhassa a voksát. Őket nem illeti meg a levélben szavazás kényelmes intézménye. Miért? Nagyon egyszerű: azok a határon túl élő magyarok, akik a jelenlegi kormánytól kaptak állampolgárságot, hálásak, és nagy valószínűséggel a jelenlegi kormánypártokra szavaznak. Azok a magyarok, akik a jelenlegi határok között születtek, de ellehetetlenültek otthon, az elmúlt 24 év politikája miatt, kiábrándulva a többször is lehetőséget és hatalmat kapott álbal és áljobb (semmi sem az, aminek látszik) kormányokból, nagy többségében a Jobbikra szavaznának. Ezt saját tapasztalataim alapján mondom. Emigrációban az emberekben sokkal inkább feltámad a nemzeti büszkeség, amit a ballib média undorító módon kiforgat, lenácizva, lerasszistázva a nemzeti érzelmű, csalódott, átvert magyar embereket. Továbbá mi itt nem a kereskedelmi média agymosásával vagyunk elsötétítve, hanem árgus szemekkel igyekszünk tájékozódni, 6-8 forrásból is, az internetről. Látunk továbbá olyan megoldásokat, amelyek otthon is létezhetnének, de tudatosan sanyargatják az országot és a honfitársainkat, akik nem ismerik például a külföldi szociális és gazdasági rendszereket, így elképzelni sem tudják, micsoda jogfosztottságban élnek otthon. Nyilván ezt a kormány is tudja. Ezért nem lenne neki szerencsés, ha hirtelen félmillió ember - mondjuk ki - a Jobbikra szavazna. Ezt próbálják meg mindenáron megakadályozni. Hiszen az, aki munkásszállón tengődik, hogy a devizahitel törlesztőrészletét összegürizze, és hazaküldje a családjának (a magyar GDP 2%-át a hazautalások teszik ki!), nem fog Münchenbe autózni szavazni. Így történhetett az, hogy már nem csak másodrendű állampolgárok vagyunk (hiszen ingyen házat, ingyen laptopot, ingyen áramot, ingyen vizet felelős, gyermektelen értelmiségi párok nem kaphatnak, csak akiknél fényre jön a "családipótlék"), hanem harmadrendűek is: előttünk a sorban ott vannak - már nem csak a primitív, bűnöző életmódot folytató, dolgozni nem hajlandó gyerekgyárak, hanem a határon túli magyarok is. Ez több szempontból is kapóra jön az uralkodó színjátszókörnek: össze lehet ugrasztani a magyart a magyarral (divide et impera - oszd meg, és uralkodj), és meg lehet nyirbálni az eddigi politikai rendszerből kiábrándult, szerencsétlen rétegek jogait. Aki pedig ezt kimondja, az náci/rasszista/fasiszta/antiszemita, (trapista) nem számít, hogy nem erről van szó, nincs más érv. Nincs más válasz. Ez nem azt jelenti, hogy ezek az emberek mind pálcát törnek a Jobbik mellett. Egyszerűen szeretnének olyat, aki még nem játszotta el a bizalmukat. Ez Magyarország, 2014.
Imi
2014-01-15 17:21:00
Évának
Érdekes ez a visszatérő vád, a vitaparner lefideszesezése, miközben az húsz évig Mszmp-ben, szakszervezetben tevékenykedő Nyikos László jobbikos képviselő nem szúr szemet. Itt tartunk, kedves Éva? Vallja be, hogy Nyikos önt nem zavarja.
Éva
2014-01-15 17:02:25
Imi! szerint: "Orbán cigány-zsidó származására hivatkozni akkor, amikor Vona is az, nevetséges."
Válaszom: Miért ne lehetne Orbán származásáról beszélni, az nem hivatkozás, hanem megállapítás, függetlenül attól, hogy a más milyen. Ezzel a mondattal is bizonyítja fideszes rokonszenvét, és kifejezi ellenállhatatlan gyűlöletét a jobbikkal szemben. Mert úgy is írhatta volna, hogy: nemcsak Ov.zs, hanem sajnos a jobbik vezetője is... Milyen jó, hogy van aki megvédi OV-t.
Seraf!
1:"Koronával kapcsolatosan vannak olyan kérdések, amik nem párt-politikai szempontok alapján mérlegelhetőek és nem is politikusi feladatkörbe tartozik az irányvonal megjelölése..."
Válaszom: Ezt a birkanyájként megvezetett fideszes szavazókkal nem tudná megértetni-egyenlőre biztosan nem. Ezeknek az embereknek a többsége egyszerű magyar ember, sajnos még nagyon messze vannak attól, hogy igaz magyar keresztényként gondolkozzanak. Nem tagadják a Teremtőt, de nem is hiszik igazán. Majd csak a halálos ágyukon fogják a nevét a szájukra venni.
2: "Semmi nem lesz attól jobb, hogy a fidesz kevesebb százalékkal folytathatja tovább, mint a -
mit eddig tett, miközben az ellenzék valamelyest nagyobb százalékkal helytelenítheti majd
ami ellen konkrétan és hathatósan tenni nem tud."
Válaszom: Ha az a cél és a megoldás, hogy még kevesesebb szavazója legyen a radikális oldalnak, akkor lelke rajta annak aki erre bíztat. Lassan fel lehet morzsolni így a magyar összetartást. Amennyiben nincs 2/3-ad akkor törvényt sem tudnak elfogadni megfelelő számú ellenzékkel szemben-persze a liberálisokkal együtt igen. Sajnos várható, ha nem tud a fidesz 2/3-os többséget szerezni, akkor összefog majd a baloldallal a jobbik ellen.
folyatást legitimálták Seraf
Éva
2014-01-15 16:57:15
T. Jovalista!
Egyetértek, mert amint már régebben írtam, tudomásom szerint őseim között vannak Linzből származottak is. Nem is kutattam minden ősöm iránt, mert szerintem is az identitás számít. Egyszer megkérdeztem egy Tanítómestert erről és azt mondta, hogy bennem magyar lélek lakik, mert az Isten olyannal ajándékozott meg. Ha az Isteni teremtésben és a reinkarnációban hiszünk, akkor nem az anyag számít, hanem a lélek.
Jovialista
2014-01-15 16:34:09
Tisztelt Fórumozók!
A Nemzet nem azonos a Néppel.
A nemzet magasabb rendű fogalom, szellemi fogalom, ellentétben a néppel ami fizikai.
A nemzet sorsközösséget vállaló emberekből áll, akik önként vállalják fel, mert azonos lelki és szellemi késztetést éreznek erre. Önkéntessége miatt senki nem zárhatja ki a másik embert a nemzetből, onnan csak saját magát zárhatja ki, ha megtagadja annak szellemiségét. Senki nem születik bele a nemzetbe, csak a népbe, ami vérségi, állampolgársági, földrajzi kötődés, de nem szellemi. A nemzethez tartozás szellemi fejlődés, majd önkéntes döntés.
Nem szeretnék egy olyan társadalomban élni, ahol DNS mintát kellene ahoz adnom, hogy elfogadjanak, helyette ítéljenek meg érdemeim szerint (csak is azért és semmi másért).
Tisztelettel: Tollár András
Ajózsef
2014-01-15 16:14:24
A demokrácia és a pártokrácia csak a zsidók egyik fegyvere az emberiség ellen.
Az világ irányítása és kizsákmányolása már sínen van, és egy vonat menetirányát nem lehet megváltoztatni szavazással, ez a vonat pedig rossz irányba halad, tehát ki kell szállni.
Aki ebben kételkedik gondoljon arra, hogy a nagy zsidó forradalmak, az angliai "ipari forradalom", a francia "felvilágosodás", az orosz vagy a 1919-es patkányforradalom milyen irányba, jó vagy rossz irányba vitte az emberek (a gójok) életet. Nem véletlenül jutottunk ide ahol vagyunk, ez volt a terv, és elérték amit akartak.
Aki elégedetlen a magyarság és a saját sorsával, az változtasson a saját életén, ezt bárki bármikor megteheti és meg fog változni a magyarság sorsa is.
Ez persze nem fogja megváltoztatni a minket elnyomó, rajtunk uralkodó, jehova által kiválasztott nép tevékenységét, ők továbbra is teszik a dolgukat, igyekeznek behálózni minden magyart, de ki kell bújni a hálóból, ki kell lépni a rendszerből amit ők találtak ki és ők irányítanak.
Ne várjuk, hogy a mindenkori kormány és a háttérapparátus tesz valamit érdekünkben, nem is ez a céljuk, a választási szöveg ellenére sem, ők azokat szolgálják akik helyzetbe hozták őket, aki fizetik a választási kampányukat, és akik bármikor nyomtalanul kitörölhetik őket a politikai életből.
Ki kell kapcsolni életünkből a sátánfattyak által irányított médiát, mert az hazugságokkal és részigazságokkal eltakarja a lényeget, a lényeg pegig az, hogy minden párt ellenünk létezik, a jobbik is, a többi meg annál inkább.
Nem a pártoktól kell várni a megváltást, hanem a megváltótól, és addig szolgálni Istent, a hazát és a családot.
Jovialista
2014-01-15 16:06:39
Tisztelt Imi!
Szerencsésnek mondhatod magadat, hogy a családfád Árpádig visszamenően csak magyarokból állnak.
Tudod az én őseim ezt a földet művelték, ezért az országért dolgoztak, harcoltak, gyereket szültek, neveltek és ebbe a hazába képzelték el unokáik jövőét, csak úgy mint én.
Lehet hogy vérszerit nem Árpáddal jöttek be mind, mint a te felmenőid, mégis magyarrá váltak és magyarnak vallották magukat.
Az hogy most én is annak vallom magam a legjobb bizonyíték arra, hogy kik is voltak ők.
Ha az unokáim is annak fogják magukat vallani (gyermekeim még csak általános iskolások és óvodás korúak), akkor majd elmondhatom magamról, hogy nagybetűs magyar vagyok.
Imi
2014-01-15 15:13:05
Tisztelt Jovialista!
Miután az őseidet magad nevezted horvátnak, svábnak, magyarnak miegyébnek, és hozzátetted "az identittás az a lelki és szellemi azonosság, ami összeköt őseimmel" óvnálak attól, hogy nagybetüs Magyarnak kiálsd ki magad, kívánom, mondják azt rólad mások. Mi van, ha másik ősödre ütsz?
Attilának
Magad mutattál be egy bizonyitékot, VG szavait származásáról. Ha az ő identitása is chanádosodik, elvégre üzlettársak voltak, együtt adták ki a Barikádot és az egész párt az ő üzleti vállalkozásuk, a szálak ma is igen kuszák. Szóval saját állitásaidat saját szavaiddal cáfoltam meg. Most, hogy a munkaidő végéhez közeledünk, értem, hogy nincs rám több időd. Vedd úgy, hogy a mai munkádat elvégezted itt, ezen az oldalon. Megértettük.
Topi
2014-01-15 14:34:06
Jovialista
2014-01-15 14:31:55
Kedves Imi!
Nem válaszoltál a kérdésemre, - de sebaj.
Az én identitásom ugyan az mint ami a nagyapámnak volt.
Az hogy én valójában magyarnak nevelem e három gyermekemet, az majd akkor fog kiderülni,
ha az unokáimnak is ugyan az lesz az identitása mint ami nekem volt.
Az én identitásom ugyanis Magyar!
A kérdésedre válaszolva pedig: - az identitás az a lelki és szellemi azonosság ami összeköt az őseimmel.
Imi
2014-01-15 14:13:41
Tisztelt Jovialista!
Az ilyen mellébeszélés újabb fogalommeghatározáshoz vezet. Mi az identitás?
Tisztelt Attila!
Örülök, hogy a bizonyíték alapján magad is elismered és megerősited azt, amit két bejegyzéssel korábban még mendemondának neveztél. Amit a nyilatkozat egészének nevezel, azt továbbra is töredék. Ennek a nyilatkozatnak a legérdekeseb része az, amit titkositottak a Vona életrajzban. Ha ebben tudnál segíteni, sokkal eőrébb jutnál. Én már ott vagyok, várok rád.
Jovialista
2014-01-15 14:08:24
Kedves Imi!
Ön szerint mi a nemzet, ki számít egy nemzethez tartozónak?
A pedigré számít, az állampolgárság, vagy az identitás?
Szerintem a nemzet: - Azonos identitású emberek önként vállalt sorsközössége.
Imi
2014-01-15 13:31:56
Jovialistának
Azt csak ön tudja, hogy mik a gyermekei. Ha magyarnak nevelik, azok lesznek egy nemzedékre. A magyar vezetőnek viszont ebből a nemzetből kell származnia. Nem vendégekre van szkség.
Attilának
Nem mendemondát, hanem VG szavait idéztem. Ha neked ez mende-monda, kövesd őt bátra.
Jovialista
2014-01-15 13:03:19
Tisztelt Imi!
Nem kívántam ide írni, de az ön bejegyzésén megakadt a szemem.
Az én őseim apai ágon horvátok voltak némi német és kis-nemesi magyar beütéssel.
A feleségem félig sváb, félig kun.
Kérdésem önhöz, hogy a gyermekeink akkor mik?
Imi
2014-01-15 12:38:43
Tisztelt Attila!
Kicsit árnyaltabb a kép annál, amit mondasz, vannak érvek. A ZG VG névváltoztatás azt követően lett bevallva, amikor Csurka leleplezte. Később jött egy újabb önvallomás: "Ha kiderülne rólam, hogy zsidó vagyok, akkor lemondanék a Jobbik elnöki tisztségéről és tagként segíteném tovább az ügyet" – nyilatkozta a kuruc.infónak Vona Gábor. A pártelnök megjegyezte azt is, hogy anyai ágon elmagyarosodott tót családból származik, a Vona név pedig olasz eredetű."
Mindehhez pedig jön a felmenők titkositása, tehát egyelőre senki nem tud semmit. Egy dolog biztos: nem magyar.
Ezért tartunk itt, operettpárt helxett pedig szeretnénk magyar pártot magyar összefogással.
HunorMagor
2014-01-15 11:44:32
Imi
2014-01-15 11:30:25
Kösz a dalt Attila, ugyanez érvényes OV helyett VG szöveggel is. Ezt az egyet ha megérted, együtt gondolkodhatunk tovább a magyar ügyön.
Topi
2014-01-15 10:49:34
Morvai: pajtások egymás közt osztogatják a közpénzt
A közbeszerzésekről szóló európai parlamenti vitában Morvai Krisztina csak a lényegről kívánt beszélni, azaz arról, hogyan olvad össze a politikai és a gazdasági hatalom, s a pajtások hogy osztogatják egymás között a közpénzt.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kkYl0zT8-Vk
Imi
2014-01-15 10:15:03
Attilának
A Jobbik programot amire hivatkozol Pősze Lajos irta egy középre húzódó pártnak, ahogyan elmondta. Orbán cigány-zsidó származására hivatkozni akkor, amikor Vona is az, nevetséges. Vannak itt magyarok, csak kiszorítyák őket. A legnagyobb hazugság, hogy a magyarokért van, sokkal inkább a magyarok hiszékenységéből veszik fel a milliárdokat és nem tesznek semmit. Ez a szerepük. Magyarokat a Jobbikba!