Topi
2014-05-22 22:28:31
A magyar Szolzsenyicin.
A Nyugati bejáratánál ül egy öreg bácsi, Lenin kalappal a fején, kopott kabátban, ölében egy nagyon öreg táskával. Minden nap délután 4-től, felállítja a kis összecsukható székét és ül, ül rendíthetetlenül. Az autók csak zúgnak, villamosok dübörögnek, az emberek pedig csak özönlenek. A nagy rohanásban majdhogynem néha átesnek, belerúgnak szegénybe, hiszen a legtöbben észre sem veszik. Pedig igen érdekes története van a bácsinak.
Ölében a táskából egy könyvet árul melynek a címe: Málenkij robot, s írója nem más, mint Karcsi bácsi.
http://api.ning.com/files/vuUh0rgUyT70TTaTVbSbv00PVOWxTeMZaPFNfrrdgH4fEwYGw0usfxWDlmT3TjW4mh2X-IlXkhRud8*5ipcrIZPs3D2i-Fwa/amagyarSzolzsenyicin.jpg
A mai embernek ez a szó ma már semmit sem mond. A mai fiatalok talán egy orosz rock bandára asszociálnának a szó alapján, de Ő igenis tudja mit jelentett ez a szó 60 évvel ezelőtt. 1945-ben a főváros ostroma után munkába menet, 18 éves suhancként az utcáról szedték össze az igazoltató szovjet katonák, hogy „egy kis munkára”, málenkij robotra vigyék. Hozzátartozói semmit sem tudtak róla, egyszerűen csak eltűnt, több ezer társával együtt a káoszos főváros utcáin.
Nem volt katona, nem bántott senkit, nem szolgált senkit, csupán rosszkor volt, rossz helyen és ezt fiatalságának éveivel, és egészségével fizette meg.
Évekig volt Ukrajnában, egy hadifogoly-kényszermunka táborban, emberi ésszel felfoghatatlan körülmények között, miközben idehaza senki sem tudott róla semmit!
86 éves korára, hogy megmutassa unokáinak mi a különbség a mai és az Ő fiatalkora közti időknek, megírta a történetét.
És most ül, ül és várja, hogy valaki, 10000-ből egy ember, aki megáll, megismerje a történetét.
Én tegnap az a 10000-ből egy ember voltam, aki megvette a könyvét és még aznap ki is olvastam. Elképesztő történet! Érdekes hogy bár a holokausztról szóló könyvekkel roskadoznak a polcok, addig az ilyen témájú könyveket szinte úgy kell vadászni itthon!
A mai napig egy bizonyos homály, tabu lengi körül a '44 utáni deportálásokat. Pedig ők is ugyan úgy, ártatlanul szenvedtek, de ők se kárpótlást, sem bocsánatkérést senkitől nem kaptak.
Karcsi bácsi inkább az utóbbit hiányolja.
Kedves olvasó, történelem iránt érdeklődő, ha arra jársz és tudsz nélkülözni 2000Ft-ot, vedd észre Karcsi bácsit, s vegyél egy könyvet az írójától.
Szívesen mesél és dedikálja is akárkinek aki szeretné. Egyedüli társa a már ismert Irénke néni, aki sütit árul, így ha jókor mész még süti is jár a könyv mellé!
Segíts Karcsi bácsinak, hiszen az történelem egy élő matuzsáleme ül a Nyugati bejáratánál.
És csak ül, ül, és ül…
Szatmári Ádám
Anna
2014-05-22 22:08:20
barodza
2014-05-22 17:43:17
Ica
2014-05-22 10:16:08
Váradi
Sztem nem magyar hozzáálás magyart bántani, nem örülök annak, hogy megint egymásnak estetek, gyűlölködő szavakat irtok, Isten Anyát káromoltok, aki Babba Mária nekünk magyaroknak. Ha a jézusi kereszténységről tényeket, adatokat, évszámokat, neveket, idézeteket kerestek, legjobb Kubinyi Tamás könyveit forgatni, több ezer forrás van az Álmos könyvekben. Nekem megvan, nyilván azért irsz ilyeneket, mert nem olvastad. Ne hidje senki, hogy gyorstalpalón be lehet mindent pótolni, ez a fórum sem arra való. A jóindulatú emberek tudják, hogy sok előadást kell megnézniük és utána olvasniuk.
Topi
2014-05-22 10:03:38
Régi Jobbikos
2014-05-21 21:44:25
Váradi
"Lentebb azt írtad, hogy Jézus "isten anyázott" irod nekem, mintha tőlem idéznéd a káromló szavakat. Én így nem beszélek és nem is akarok tovább veled vitatkozni. A forrásokat megtalálod, ha kicsit utána nézel.
Régi Jobbikos
2014-05-21 20:25:48
Váradinak, Serafnak
Nem szép dolog Szűz Mária Istenszülő Anya országában ilyen gondolatokat megfogalmaznotok csak azért, mert ti nem olvastok. Több ezer éves tudás, amiről nem is feltételeztem, hogy közöttünk valaki nem ismeri.
HunorMagor
2014-05-21 19:29:14
barodza
2014-05-21 17:57:11
Régi Jobbikos
2014-05-21 16:53:21
Serafnak
Nagyon hosszú a lista, akik hasonlóképpen gondolkodnak Zakar Andrástól Zajti Ferencen át Badiny Jós Ferencig tényekkel, adatokkal, bizonyítékokkal támasztották alá, az olvasásukat nem tudom megtakaritani neked.
Borsodi
2014-05-21 13:06:13
Nem hiszem el a múlt heti statisztikát, hogy a Jobbik erősödött és megelőzte az MSZP-t.
1. ápr 6-a óta nem változott semmi, semmilyen jelentős esemény nem történt
2. néhány apróság volt:
- erősítő: teleplakátozták Morvaival az országot, Morvait az összes média futtatja (bár a Jobbik plakátokat azóta már leszedték)
- gyengítő: elhatárolódtak Gauditól (kuruc.infon kommentekben az összes Jobbikos szerencsétlennek tartotta Vona lépését)
majd Vona fejenállt Orbánnak és kiálltak a hazaáruló Pásztor mellett
Két nap múlva megjelent a "statisztika" , hogy a Jobbik erősödött..., mintegy alátámasztva, hogy Vona döntései jók voltak és rendre helyesen cselekedett!
Kész átverés és Vona megeszi! Vagy a választóknak szól, hogy a Jobbikos választó-közönség egyezzen bele ebbe a besimulásba... ?!
Akármelyik is a válasz, egyik sem jó nekünk....
Erősödött-e a Jobbik vagy sem? A válaszomat ismeritek , ám nézzük meg, hogy mit gondol a negyedik oldal
(még ha nem is minden mondattal értek egyet, de van néhány magvas gondolat) :
http://magyarforum.hu/cikk/332/Erosodott-e-a-Jobbik-vagy-sem-/
(emlékeztető: MIÉP-et az MSZP-Fizess magánhadserege és a Jobbik süllyesztette el)
Aki nem tudja a választ, az négy nap múlva megtudhatja.. , nem lesz meglepetés annak ellenére sem, hogy az MSZP reklámjait nagyítóval kell keresni.
és akkor a szokásos mottó - ( mivel 4év múlva a baloldal kapja a stafétabotot, ezért háttérbe kell maradnia a Jobbiknak).
EU-s bábszínházba nem szavazok bábokat!
Topi
2014-05-21 12:58:08
Régi Jobbikos
2014-05-21 12:56:41
Én nem értek ehez, de a régi civilizációkban Mezopotámiában is Isten, Istenanya és Istenfiú a szent család. A Szent Lélek valamennyiőjükhöz kötődő alaktalan tehát szellemlény. Másolok az ősi szentháromságról:
1.) Jézus 12 éves korában került el Izraelből és 30 évesen tért vissza. A kettő között keleten tanult és tanított (Egyiptomban, Indiában és Tibetben), amit mind kivágtak a Bibliából!
A Koránban és tibeti írásokban viszont szerepel Jézus ezen útja! (ők Isszának nevezik).
2.) "Halála" után 300-400 évvel különböző zsinatokon:
-Kivették Jézus tanításaiból a reinkarnáció, asztrológia, numerológia tanait, és ... hogy "Isten országa Bennetek van!", "Ugyanaz a Fény van Benned ..."
Ezek "helyébe" írták: hogy Isten rajtad Kívül, elérhetetlen magasságokban van, és így az Isten és közted szükség van egy közvetítőre: a papságra.
De elkerülte a figyelmüket ez a 2 rész:
Károli Gáspár fordítás, 82. zsoltár 6. vers:
"Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan."
Illetve: "Én vagyok a világ világossága" - mondta Jézus. Később pedig a tanítványainak mondta: "Ti vagytok a világ világossága." - Tehát nem azt mondja, hogy .. én vagyok az Isten fia, ti pedig csak emberek, hanem hogy ugyan azok vagyunk!
-Kitalálták, hogy legyen bűn, amiért büntetés jár,
és hogy legyen pokol, és ördög.
Míg Jézus azt tanította:
"Nincs bűnös, csak tudatlan. Ezért meg kell Tanítani!
Nincs gonosz, csak beteg. Akit a Szeretet gyógyíthat meg!"
-Próbálták összemosni Jézus tanait a zsidó vallással (ami valójában Ég és Föld):
Elnevezték Jézus tanait Újszövetségnek,
Jézus származását átírták zsidóra,
és egy zsinaton kimondták, hogy Jézus apja: Jáhve.
[Ez még a papok között is akkora felháborodást váltott ki, hogy lázadás tört ki az egyházonban!
Miért?
Jáhve Egyiptomban csecsemőket ölt (Kivonulás 11.1),
Kánaánban pedig népirtást végeztetett.
Jézus tetteiből és szavaiból pedig mindig a SZERETET áradt. Még keresztre feszítése közben is: "Bocsáss meg nekik Atyám, mert nem tudják, hogy mit cselekszenek." > Ugye, nem mindegy hogy ki az apja ? :) ]
-"A női princípium kitörlése:
-Az Atya, Anya és Fiú szent-háromságot átírták
Atya, Fiú, Szentlélek -re.
-Jézus mindig azt mondta: "... az Isten és az Istennő ..."
Mindenhonnan kiradírozták, hogy: Istennő.
-A történetből (ahonnan csak tudták) kitörölték Mária Magdolnát - Jézus legKözelebbi Tanítványát - a 12 tanítvány közül " , ... de Leonardo Da Vinci odafestette az "Utolsó vacsora" című művére Jézus mellé.
-Jézus, amikor feltámad, Mária Magdolnával találkozik először (mintha megvárná, míg a többiek elhagyják a sírt), és Jézus úgy szólítja Mária Magdolnát, ahogy egyik tanítványát sem ! Ez a megszólítás csak a legközvetlenebb tanítványnak járt ki !
-Mária Magdolnát (aki Egyiptomban tanult, és felnőtt korára már nagy hatalmú mágus főpapnő volt),
"bűnös nővé" írták át, ... amit később egyesek prostituáltként értelmeztek.
Visszatérve és összefoglalva az írások szerint Jézus:
-A SÓLYMOT tisztelő kánaániták PÁRTUS helytartójának fia volt, PÁRTIA trónörököse!
-Akit SZKÍTA névre kereszteltek! aminek a jelentése: a FÉNY fia!
-Tudott HUNUL!
-A Talmud NIMRÓD fiának nevezi. (Talán arra gondolnak, hogy leszármazottja.)
Topi
2014-05-21 12:06:36
Martin Killeen
2014-05-21 08:51:34
Kedves Benedek!
Nagy orommel olvastam jo par hozzaszolasat, ami most mar nem jobbik ellenes! Hala a Joistennek a kuruc.info is mukodott otthon 8. 50-kor. Udv. Barbara Szebb jovot, Magyarorszag!
Régi Jobbikos
2014-05-21 08:24:44
Tisztelt Váradi
Nem kellene kaliforniai Lászlót itt megszólítanod, ahol soha nem ír, sokkal inkább beszólhatnál a müsorba. Az ősi szentháromság Atya Anya és Fiú, ha ezt sem tudod, nézz utána és ne máson kérd számon a műveletlenséged.
Borsodi
2014-05-20 20:22:21
Ha hozzászokik a nép, akkor mindent, de főleg az eladott földeket körbekerítik...
Meglepődne a nép, ha tudná..
Csak egy példa: még a MÁK ("Magyar" Államkincstár) előtti apró zöld terület is eladva.. és az is csak akkor derült ki, mikor megnőtt a gaz, mert nem volt leszervezve, hogy ki vágja a le "füvet"..
Borsodi
2014-05-20 19:59:06
Topi
2014-05-20 13:01:31
Topi
2014-05-20 10:05:00