Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Borsodi
2014-05-28 10:11:41
Viszont ha már próbáltam keresgélni a tökös fiúk tevékenységéről Ukrajnában, belebotlottam, hogy Orbán hogyan viszonyul az ukrajnai választásokhoz.
Természetesen mint máskor most is az egyik szócsöve nyilatkozik, ez esetben Németh Zsolt, lássuk az MTI szerkesztett közleményét:

"Petro Porosenko "egyértelmű és meggyőző támogatottsága" megerősíti az ukrán hatalom legitimitását.
Magyarország továbbra is támogatja Ukrajna területi egységét, szuverenitását és stabilitását, valamint a demokrácia kiterjesztését - közölte. Hozzátette: remélhetőleg a demokratikus jelleg erősítésének keretében mielőbb végrehajtják a Petro Porosenko és Brenzovics László közötti megállapodást, amelyet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke a kárpátaljai magyar közösség jogainak bővítéséért kötött. "

és akkor lássuk mik ezek az igények (beszélhessenek magyarul és gondolkodjanak az ukránok azon, hogy esetleg egy magyar is bekerülhessen a parlamentbe):

"A magyar szervezet május elején választási megállapodást kötött Petro Porosenkóval, az ukrán elnökválasztás legesélyesebbnek tartott jelöltjével. A megegyezés szerint Porosenko vállalja, hogy a KMKSZ támogatása fejében államfőként segíti a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogainak biztosítását, a magyar nyelvű oktatási rendszer fejlődését, és közreműködik abban, hogy az ukrajnai területi-közigazgatási reform alkalmával vegyék figyelembe az egy tömbben élő magyarság érdekeit, és fontolják meg az ukrajnai magyarok parlamenti képviseletének lehetővé tételét."


Gyalázat!
Borsodi
2014-05-28 10:00:32
Sokan úgy tartják Ukrajnában és Oroszországban, hogy a TEK nem kiszabadítani ment egy magyar embert Ukrajnába , hanem beavatkozni egy másik ország belügyeibe...

Sajnos nem tudom megerősíteni, de nem hallottam semmit a kiszabadítási kísérletről ... valaki tud valamit?
Borsodi
2014-05-28 09:48:01
Barbara, amennyiben voltál már rendezvényszervezésben, akkor nyilván tudod, hogy egy weboldalon publikált eseményinformáció, ami eldugott aloldalon van az nem hír..

Ráadásul érdekes mert a megjelenés (módosítás?) dátuma: Programajánló :: 2014-05-26. 13:20 Miközben az első komment május 23.

1. 3 és fél órával a rendezvény előtt nincs hírértéke.
2. ha tényleg május 23-án rakták ki akkor jól eldugták, ami látszik a kevés kommentelő számából is.

Még ha fent is van, nem hírértékű. Bármelyikünk tud olyan "hírt" csinálni, ami nem hír, mert nem látják az emberek.

(Kurrucinfo-n megjelent a Programajánlóban, amit az oldal alján lehet felfedezni , rövid felsorolású címszavak, egyáltalán nem túl nézett része az oldalnak!)


Barbara, az alfahírről törölték. és ott továbbra sincs semmilyen információ.
Egyik hírportál sem számolt be az eseményről..
Pedig lehetne, hiszen Székelyföldi belinkelte az esemény felvételét!

Szóval amit találtál az jó, de a nesze semmi fogd meg jól kategória, mert nem álltak ki mellette! Sőt az elhallgatással egyértelműen ellene vannak!
Sajnálom, ez számomra is csalódás, bár most már nem lepett meg , mivel Vona ellenfelének tekinti Gaudit ! :-(

Természetesen a nem Jobbikhoz kötődő alulról szerveződő hírportálok beszámolt, mint például a http://internetfigyelo.wordpress.com/
Ezek száma azonban kevés..
Martin Killeen
2014-05-28 09:03:47
Cikk a kuruc.infobol, tehat nem toroltek! Kubinyi Tamas ur figyelmebe!

"Számonkérő és elszámoltató földvédő tüntetés május 26-án hétfőn 17 órától a Kossuth téren

Május 26-án 17 órától a magyar föld és a magyar otthonok védelme érdekében számonkérő és elszámoltató tüntetés lesz a Kossuth téren, az Országház előtt. Ott lesznek a földvédők, otthonvédők, nemzeti jogvédők és nemzeti ellenálló hazafiak. A magyar föld megvédése minden magyar ügye. Tartsatok Ti is velünk!

Miközben az Országgyűlés bent ülésezik majd anélkül, hogy a magyar termőföld külföldiektől és oligarcháktól való megvédését célzó javaslatokat tárgyalná, mérleget vonunk: mi teljesült a május 6-i föld- és otthonvédő tüntetésen elfogadott petíciónkból.

Az Országgyűlésnek 2014. május 22-ig volt ideje arra, hogy a külföldiek és oligarchák termőföldszerzési jogának megszüntetését célzó petíciónk szerinti hármas földvédelmi csomagot elfogadja. Ez a határidő lejárta ellenére nem történt meg, ezért a nyomásgyakorlást folytatnunk kell!

A hazaáruló földtörvényt hatályon kívül kell haladéktalanul helyezni! A csalás áldozataivá vált devizakárosultakat haladéktalanul meg kell menteni!

A Gazdatanácsok Szövetsége 12 pontban foglalta össze a földtörvény bűneit, ebből kitűnik: végveszélyben a magyar föld!

Ez a mi hazánk, nekünk csak ez az egy Hazánk van és mi itthon vagyunk! A magyar föld és a magyarok szabadsága nem eladó!

Budapest, 2014. május 23.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő
Budaházy György hazafi
Tamási Béláné, Gazdatanácsok Szövetsége
Dr. Boór Ferenc, Fejér Szövetség
Póka László, Nem adom a Házamat Mozgalom
Dr. Lenhardt Balázs hazafi, volt országgyűlési képviselő"
Udv. Barbara
Ferenc
2014-05-27 19:43:18
Kedves Tamás!
Vegye ki a mobil telefonból az akkut rövid idöre. Akkor garantáltan megszakad a kapcsolat. Különben, lehet, hogy valaki, a hivó például, sokat fog fizetni a " hosszú telefon beszégetésért"
Topi
2014-05-27 18:08:00
Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945. február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált. De erről hosszú évtizedeken keresztül még beszélni sem volt szabad, pedig Drezda a szovjet megszállási zónába került, és igazán lehetett volna később szidni a gyilkos imperialistákat. Nem, a bolsevik diktatúrában is működött abban a kérdésben nyugatihoz hasonló propagandagépezet, hogy totálisan átmossa a németek 45 utáni generációinak agyát. Nyugat-Németországban ehhez párosult a jólét, Keleten meg az elnyomás. Az eredmény mára ugyanaz: egy identitásától megfosztott massza, amelynek alkotói folyamatos bűntudatban élik le életüket, az egykori nagy német dicsőségkultusz helyett. A brutális kegyetlenséggel elpusztított nők, idősek, gyerekek százezreinek az emléke nem számít, embervadász központok nem üldözik a népirtás kitervelőit, végrehajtóit, de egy egykori német tábori őrkatona, vagy szakács matuzsálem korában is retteghet a csak nekünk volt fájdalmunk embertelen elvet hirdetők bosszújától.

1945. február 13-án este fél 10-kor az angol királyi légierő összesen 1049 Avro Lancester és De Havilland Mosquitos típusú bombázója két, egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé, és kevesebb mint öt perc alatt több mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullámban újabb 529 Lancester támadt a már fáklyaként égő városra és az angol gépek ezúttal kizárólag 1950 tonna gyújtóbombákat szórtak le.


Az első légitámadást követő két napban az amerikai légierő B-17-es bombázókkal további négy támadást intézett az égő, füstölgő, már régóta csak egy óriási menekülttáborként működő Drezda ellen, aminek során az amerikaiak 3900 tonna hagyományos és gyújtóanyaggal töltött bombákat dobtak le a belvárosra. Drezdát ez idő alatt a nagy, sok száz géppel végrehajtott támadásokon kívül több, kisebb arányú bombázás is érte. A városra két nap alatt a hagyományos összetételű bombákon kívül 7560 tonna nagy hatásfokú, napalm, magnézium, termit, klorin-triflurid és fehér foszfor tartalmú gyújtóbombát dobtak le.

A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba.

Volt angol és amerikai kormánytisztviselők, nyugalmazott tábornokok és történészek a háború után évtizedekig arra hivatkoztak, hogy a támadások nem a német polgári lakosság ellen irányultak, hanem a még épségben maradt drezdai vasúti csomópontot és a környékére telepített ideiglenes kommunikációs központokat akarták megsemmisíteni. Ennek az állításnak sok más mellett az is ellentmond, hogy a szövetségesek az 1945. február 13-14-i drezdai bombázás előtt és után kétszer, összesen négy alkalommal (1944. október 7-én, 1945. január 16-án, 1945. március 2-án és 1945 április 17-én) bombázták a drezdai teher- és személyszállító pályaudvarokat és a mellettük katonai sátrakban felállított telefonközpontokat.

A britek korábban azzal is magyarázták a kegyetlen drezdai bombázást, hogy az angol városok, pl. Coventry 1940 november 14.-i német bombázását akarták ilyen módon "egyensúlyozni.” Coventryt azon a napon 449 német bombázó támadta meg, 4330 ház részben vagy teljesen összedőlt és 554 ember vesztette életét. Az arányokat a drezdai pusztítással még összehasonlítani sem lehet, a németek angol földre gyújtóbombát nem dobtak, és a londoni levéltárakban ma megtalálhatók és már tanulmányozhatók azok a titkosítás alól feloldott iratok, amelyek bizonyítják, hogy a Churchill vezette angol kabinet már jóval a Luftwaffe nagy-brittaniai légitámadásai előtt eltervezte a bombázásokat a német városok ellen.

Az angolok nem csak tervezték, de a Coventry elleni német bombázás előtt 14 hónappal már bombáztak is német városokat. Négy nappal a II. világháború kitörése, és két nappal azután, hogy az angol kormány háborút üzent a náci Németországnak, 1939 szeptember 5.-én az angol bombázók berepültek Wilhelmshaven és Cuxhaven fölé, ahol a katonai létesítményektől mentes, sűrűn lakott belső városrészeket bombázták. Ezt az első angol légitámadást követték az 1940 január 12.-i és az 1940 március 20.-i légitámadások más német városok ellen, és csak ezután fél évvel bombázták a németek először Coventryt és a többi angol várost.

A háború során Drezda előtt az alábbi német városokat bombázták többé-kevésbé porig a brit és az amerikai légierő gépei:

Kiel, Neumünster, Stralsund, Bremerhaven, Emden, Wilhelmshaven, Hamburg, Neubrandenburg, Neustrelitz, Prenzlau, Bremen, Hannover, Rheine, Osnabrück, Hildesheim, Braunschweig, Berlin, Potsdam, Odera melletti Frankfurt, Bocholt, Münster, Kleve, Wesel, Dortmund, Hamm, Soest, Krefeld, Mönchengladbach, Düsseldorf, Aachen, Düren, Bonn, Köln, Siegen, Koblenz, Trier, Bingen, Bad Kreuznach, Mainz, Worms, Kaiserslautern, Pirmasens, Karlsruhe, Pforzheim, Stuttgart, Freiburg, Friedrichshafen, Ulm, München, Augsburg, Straubing, Heilbronn, Nürnberg, Ingolstadt, Bayreuth, Mannheim, Ludwigshafen, Darmstadt, Offenbach, Hanau, Majna melletti Frankfurt, Schweinfurt, Würzburg, Gießen, Kassel, Nordhausen, Merseburg, Lipcse, Chemnitz, Eilenburg, Halberstadt, Magdeburg, Gelsenkirchen, Oberhausen, Witten, Duisburg, Hagen, Wuppertal, Solingen, Neuß, Remscheid, Brilon és Aschaffenburg.

Amerikai adatok szerint Berlinre 68,285 tonna, Kölnre 48,014, Hamburgra 38,319, Essenre 36,825, Duisburgra 30,535, Kielre 29,946, a Majna folyó melletti Frankfurtra 29,209, Brémára 25,513, Mannheimre 25,181, Stuttgartra 24,919, Dortmundra 24,783, Hannoverre 23,051, Gelsenkirchenre 22,885, Nürnbergre 20,401, Münchenre 18,851, Düsseldorfra 18,652, Lipcsére 11,427, Bochumra 11,177, Karlsruhéra 10,598, és Magdeburgra 9,914 tonna, zömmel hagyományos robbanóanyaggal töltött bombát dobtak a szövetségesek.A német városok elleni szovjet légitámadások ebben nincsenek benne, a szovjetek nagyrészt a Vörös Hadsereg harckocsis alakulatai előtti hadszínteret, kisebb falvakat, német katonai egységeket, laktanyákat, raktárakat, stb. támadták az angol vagy az amerikai repülőgépeknél rosszabbul felszerelt, kisebb hatótávolságú és teherbírású, gyengébben felfegyverzett gépeikkel.

A német nagyvárosok közül a támadás napjáig egyedül Drezda úszta meg a civil lakosság elleni tervszerű szövetséges légitámadásokat. A háború előtt (1939-ben) 642 ezer lakosú nagyváros 1945 februárjában már 1,2-1,5 millió embernek adott menedéket, és a nagy, több emeletes bérházak szobáiban 30-50 fős csoportokba zsúfolódva éltek az emberek. Sok volt köztük a Breslauból, (mai neve Wroclaw, Lengyelországhoz tartozik) és a kelet felől közeledő szovjet Vörös Hadsereg kegyetlenkedései elől tömegesen menekülő idős ember, nő és gyerek, és a kórházakban ezrével feküdtek a hátrahagyott, ápolásra szoruló sebesült és többnyire mozgásképtelen német katonák. A támadás napján Drezdában sok száz Magyarországról, Lengyelországból, Fehéroroszországból, Ausztriából, Ukrajnából, Csehországból, Szlovákiából és Baltikumból menekült család is volt.Drezdában 1945 februárjában a szervezett német államot már csak egyedül a polgári védelem képviselte, nem volt légvédelem sem, mert a legyőzött Wehrmacht a náci párt tagjaival és a köztisztviselői karral együtt, eleget téve a nemzetközi Vöröskereszt követelésének, 1944 karácsonyára kivonult a városból. Drezda a felgyújtásának napján már hetek óta a Vöröskereszt oltalma alá helyezett város volt, a háztetőkre hatalmas vörös kereszteket festettek, és az épületek ablakaiban kinn voltak a nagy, lepedőkből készített vöröskeresztes fehér zászlók.

A legnagyobb, és a mai napig tartó heves vitát a halottak száma jelenti. A bombázások következtében Drezdában elhunytak becsült száma meglehetősen széles skálán mozog, a még mindig erős politikai nyomás alatt tartott történészek 40-50 ezer és 600 ezer közé teszik az elégett, porrá, hamuvá vagy füstté vált emberek számát.

Az első, valószínűtlenül alacsonynak tűnő szám a bűntudattól sem mentes angol történészektől, egy másik, 300 ezer halottról beszámoló jelentés a Joseph Göbbels vezette Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda nevű minisztérium egyik, 1945 áprilisának végén Berlinbe küldött jelentéséből származik. Göbbels a halottak magas számát arra használta fel, hogy további harcra, bosszúra és kitartásra hívja fel a már elvérzett és minden reményt feladott német népet. A hidegháborútól vezérelt, ideológiailag megzavart szovjet politikusok, történészek azért hangoztatták a 4-500 ezer halottat, hogy a Vörös Hadsereg megszállása alá került Kelet-Németországban és a területén alakult Német Demokratikus Köztársaságban fenntartsák a bombázás okozta angol és amerikaellenes hangulatot. 600 ezer, vagy több halottról elsősorban a németek beszélnek, fennmaradt iratok, személyes beszámolók és visszaemlékezések alapján.

A legtöbb becslés 2-300 ezer halottat említ, Konrad Adenauer, a háború utáni demokratikus német állam, a CDU (német kereszténydemokrata párt) megalapítója, a Német Szövetségi Köztársaság első kancellárja egy 1955-ös interjújában kereken 250 ezer halottról beszélt, a Vöröskereszt 275 ezer elhunytat tüntetett fel egy belső használatra kiadott jelentésében, és a német polgári védelem egyik volt vezetője az 50-es években 202,400 megtalált és a gyűjtőhelyekre összehordott halottról írt az emlékirataiban.

Egy másik, a polgári védelem kötelékében szolgált és később a Bundeswehrtől 1950-es évek végén nyugdíjba ment német katonatiszt a feljegyzéseire hivatkozva 253 ezer megtalált halottról ír: ő az embereivel akkor 35 ezer halottat tudott azonosítani, ennyinek állított ki halotti bizonyítványt, 50 ezerről a hozzátartozók valószínűsítették, hogy a rokonaikat találták meg és 168 ezer emberrel nem tudtak mit csinálni, mert a hullák felismerhetetlenségig összeroncsolódtak. Ennyi az általa megtalált halottak száma, de a Drezdában látottak alapján a véleménye szerint két nap alatt eltűntek és elhunytak száma több mint fél millió ember volt, elsősorban az idegen, ismeretlen és senki által nem keresett menekültek nagy száma miatt, akik a városlakókkal együtt nyomtalanul égtek porrá, tűntek el vagy váltak hamuvá a mindent elemésztő tűzben.

A várost később megszálló Vörös Hadsereg adatai szerint az 1946-os drezdai romeltakarítások idején a Németország minden részéből dolgozni érkező emberekkel együtt a helyi lakosság száma nem érte el a 180 ezret. Még 1947-ben is találtak 2-300 egymásra borult halottat rejtő beomlott légoltalmi pincéket. Az áldozatok pontos száma valószínűleg soha nem fog kiderülni.

Az 1945 augusztusi amerikai atombomba támadások és az azt követő években a radioaktív betegségek Japánban összesen 214 ezer (Hirosimában 140 ezer, Nagaszakiban 74 ezer) főként polgári áldozatot követeltek. Ezek amerikai forrásból származó becslések, a japán jelentések több, a két városban összesen kb. 300 ezer halottról számolnak be. A japán áldozatok pontos száma a drezdaihoz hasonló okokból szintén megállapíthatatlan, itt is elsősorban a nyomtalanul elégett emberek nagy száma miatt.

A bombázások következtében Drezdában a földfelszín fölött órákon át tartó 1700-1900 C fokos pokoli hőmérséklet alakult ki, a városban sok négyzetkilométeres, előbb egymástól független, majd az összeérő körzetekben az együtt égő tűz miatt az oxigén 3-4 méter magasságig eltűnt a levegőből, akik nem haltak meg az összeomló házak alatt, azok elpusztultak a tűzben, megfulladtak a füsttől vagy az oxigénhiánytól, és futó, menekülő emberek tízezreit kapta fel az utcán nagy erővel lobogó tűz következtében kialakult légörvények sorozata: ők széttárt karokkal, lábakkal, csomagostól, kisgyerekestől a földről felrepülve pillanatok alatt nyomtalanul elégtek és egyszerűen hamuvá váltak a levegőben. 1945 februárjában az angol és az amerikai légierő Drezda városát a szó legszorosabb értelmében egy hatalmas krematóriummá változtatta.

A holokauszt szó a görög holokauston szóból származik, jelentése emberek elégetését, tűzben való megsemmisítését jelenti.

Itt van már az ideje, hogy a Drezda elpusztítását jelképező, az angol és amerikai bombázók okozta 1900 Celsius fokos iszonyú tűzrengetegben szörnyethalt sok százezer ember halálára emlékeztető Bombenholocaust szót is megismerje a világ.

Jack Corn
Borsodi
2014-05-27 10:31:34
Sokáig nehéz volt elképzelni, hogy 2018-ban a Fizess (51%), hogy fogja visszaadni a kormánykereket a baloldalnak (28%) , miközben ott van a Jobbik 15% és LMP (5%).
Egyre világosabban látszik , hogy a Jobbik a háttéralku miatt nem fog beleszólni ebbe a forgatókönyvbe.
Borsodi
2014-05-27 09:01:15
Jobbik és a földtörvény:

Értem én, hogy a Jobbik azért nem változtat a földtörvényen, mert nincs hatalmon.
Értem én, hogy nem tud hathatós lenni, mivel a hatalomra jutáshoz (forró ősz elmaradása, EU-s álláspont kilépés szavazása, földtörvény, devizahitel, visszahívható politikusok, jobb és baloldal összejátszásának hirdetése) .. mindegyiket csak megpendíti, de egyetlenegy ügyet sem visz végig, értem én, hogy kevés a pénz rá.
Értem én, hogy nincs gazdasági programja , mert nem tudja kivitelezni, értem én , hogy kár energiát fektetni az országot kirántó gazdaságpolitika hangsúlyozásába (hiába kapták meg ők is a tanulmányokat a nemzeti érzelmű közgazdászoktól).
Értem én, hogy nem bírálják erőteljesen a kormányt, mert félnek tőlük.
Értem én, hogy sokat kell magyarázkodniuk.

Ám nem értem, hogy miért hallgatják el szándékosan a földvédő tüntetés. Ki utasította a Jobbik portáljait (kuruc, alfahir, hunhir,..) , hogy ne számoljanak be róla (és a már megjelent cikket is vegyék le!) !
A tájékoztatás egy fillérjébe nem került volna a Jobbiknak!
A Jobbiknak is jó a földtörvény? Győzött a parlamenti 3/3?

Emlékeztetőül: Kínától - Amerikáig mindenütt egypártrendszer van, az országban jelenlévő pénzügyi köröket szolgálják ki, különböző ideológiai jelszavakkal!
Topi
2014-05-27 08:39:42
Topi
2014-05-27 08:26:10
zseniálisan megfogalmazott vers , csak 2 perc: http://www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-bulvar/77819/
kurucPista
2014-05-27 00:45:45
Jól megcsinált film PUTYIN Krím-i beszédéből: https://www.youtube.com/watch?v=TTe225bgCKA&feature=youtu.be
Fordítás-ügyben nem tud valaki segíteni?
kurucPista
2014-05-26 23:52:02
( még egy régebbi lista is hibádzik ... )

Mit kiván a magyar nemzet.

Kivánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését
Felelős ministeriumot Buda-Pesten.
Évenkinti országgyülést Pesten.
Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.
Nemzeti őrsereg.
Közös teherviselés.
Urbéri viszonyok megszüntetése.
Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján.
Nemzeti Bank.
A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a' külföldieket vigyék el tőlünk.
A politikai statusfoglyok szabadon bocsáttassanak.
Unio.
Borsodi
2014-05-26 21:58:48
Egy válaszlevél Orbán bűnbandájának kéretlen spam levelére:

http://emberiseg.hu/emberiseg/valaszlevel-orban-viktornak/

csak néhány rész:
- felelősségre vonható és visszahívható képviselők
- nemzeti vagyonleltár
- mennyi adót fizetünk be, és azt az állam mire költi (megj: vagy kikre)
- kettő milliárd dolláros államadósságunkból hogyan lett több száz milliárd
- az alkotmányt nem egy párt, hanem az emberek írják
- energiaszolgáltatók nem külföldi magáncégek tulajdonában, hanem a magyar emberek tulajdonában vannak. Ahol a munkát nem büntetik adókkal, hanem megbecsülik és támogatják

....

Megj.:
Bizony bizony a nagy elemzésekben már kezdünk elfeledkezni a lényegről... mert addig vártunk a beharangozott visszahívható képviselőkre, hogy közben átléptek rajtunk.

Össze kell szedni a legfontosabb kérdéseket fontossági sorrendbe ( ugyanúgy ahogy az ajánlott irodalmat), és kirakni egy külön oldalra, hogy soha ne feledjük!
Borsodi
2014-05-26 21:18:09
Gaudi elemzése az EP választásokról, a Jobbikról:
..."Szó nélkül hagyták a nemzeti radikális értelmiségiek, művészek, mozgalmárok petícióját, amelyben Petrás János, Drábik János, Hegedűs Lóránt és Enikő, meg sokan mások a lista 4. helyére vételemet szorgalmazták. Pedig ők is tudták és most tudják, hogy velem összejött volna a négy mandátum.
Más kérdés, hogy pártcélokra csak kettőt tudtak volna közvetlenül felhasználni, lett volna azonban két nemzeti elkötelezettségű, nemzetépítésre képes, tapasztalt, képzett, de párt által kétségkívül nem irányítható nemzeti jogvédő, akik már eddig is kézzelfogható nemzetpolitikai eredményeket értek el. De ez nem kellett nekik. Kettő már sok lett volna: nekik, de nem a nemzetnek. Így most csak egy lett. "...
Hosszabban:
https://www.facebook.com/gaudinagytamas/posts/742590969127194
Borsodi
2014-05-26 21:15:32
Amit nem kommentál inkább az ember:

Ferenc pápa a siratófalnál, „IDŐSEBB TESTVÉREINÉL”
http://www.fusz.hu/fuszdrupal/?q=content/ferenc-meglepetések-pápája-történelmi-kézcsók-holokauszt-túlélőknek
Borsodi
2014-05-26 15:08:23
Ha hatalomra akarnék jutni, akkor két pártot (oldalt) pénzelnék (természetesen 80 évre titkosan):
1. dohányzók pártja
2. anti-dohányosok demokratikus koalíciója

Valamelyikbe mindenki beleesik:
1. dohányosoknak ígérném a luxusadók eltörlését, a szabad dohányzást és megkülönböztetés elleni harcot, a minőség javítását és dohányzó helyek bővítését
2. nem dohányzóknak: chips és füst adó bevezetését, a nem dohányzók egészségének védelmét, a dohányosok betegségének kezelését, még több füstmentes helyet, felvilágosító kampány bevezetését stb.

Természetesen itt a "bagóra" képletesen gondoltam, mindenki helyettesítse be szabadon.

Előtte médiát is vennék hozzá, kapásból minimum kettőt (hír és atv-t) , minél többet, hogy új ne tudjon betörni a piaci résbe..
Óriási botrányokat csinálnék és utcai konfliktust (színészeket) pénzelnék (lásd színházi tapsolók) . Látványos razziák lennének és állandóan a szabadságjogokról prédikálnék...

Ha kufár lennék..


és akkor lássuk, hogyan is csinálják:
http://idokjelei.hu/2014/05/10-modszer-az-online-szabadsag-korlatozasara-utban-a-globalis-internet-jogositvany-fele/
Ismerős a képlet? Mindegyik ponttal szembesültünk már..
Elkészült a személyid a jogosítványod? Bár a posta címed elkérték és költségeiket is megfizetted busáson mégis azt kérdik: sms-en vagy email-en értesítsük? Adja meg!
Letárolják és hozzádkötik, majd jön az sms, az email, aztán jön Kubatov.
Borsodi
2014-05-26 14:44:29
"Minden normális országban a választásokra kötelező elmenni"

és választhatunk a bankárok által finanszírozott vagy idegen országok által pénzelt pártok között, vagy a média által megismertetett pártok között.....
(Oroszországban 2013-tól nem lehet külföldről finanszírozni orosz pártot!)

Nnem hiszem, hogy mindenkinek választania kell!

Megvonnám a szavazó jogot mindenkitől, 1. aki magyarul nem tud olvasni, 2 aki erkölcsileg alkalmatlan, 3 aki anyagilag megvesztegethető, 4 akit nem érdekel a politika (nincs tisztában, hogy kire szavazhat)

Ez a négy pont a választói helységben 4 perccel meghosszabbítaná a szavazást, ám kiszűrné a választásra alkalmatlanokat.
Borsodi
2014-05-26 11:22:27
EP választák nemzetközi összesítésben:
Az EU haszonélvező országaiban volt a legmagasabb a részvétel:
(van legalább két kakukktoját a lista elején, ahol még a kommunista időket is megszégyenítve kötelező a részvétel különben jön a pénzbüntetés)
Beligum 90%
Luxemburg 90%
Málta 75%
Olasz 60%
Görög 57% (azért ne felejtsük el, hogy sokkal magasabb az életszínvonal náluk és ott mindenkinek (meg-)van a véleménye az EU-ról)
Dánia 55
Ír 51
Svéd 51
Német 48%
Ausztria 45%
Spanyol 45%
Francia 44%
...
Eu kiábrándultak, ellenesek:
Britt 36%
Vesztesek:
Románia 35%
Portulgalia 35%
Lett 30%
Magyaro 29%
Horvát 24% (új csatlakozó, de sokat nem cécóztak velük, egyből elbocsájtási hullámmal kezdődött)
Lengyel 22% (ők ugyan nem buktak gazdaságilag annyit mint MO, viszont korrupt politikai elitük van, aki a NATO-t kiszolgálja)
Szlovénia 21%
Csehek 20%
Szlovákia 13% (!!!!)

A szlovák okokra kíváncsi lennék.
Borsodi
2014-05-26 10:51:01
EP választások Magyarországon:


EP rabságról:

Részvételei arányok:
2004: 38,5%
2009: 36,3%
2014 28,9 %


Az internacionalista EU-nak vannak azonban támogatói is:
Kimagasló részvzévetli arány: Budapesten és azok közül is azokban, ahol legnagyobb a jólét és/vagy a legtöbb idegen magukfajta lakik (az első három budai, a negyedik pedig pesti zsidónegyed):

12. ker 53%
1. 51%
2. 52 %
5. 47 %
11. 45
16. 42
3. 41
14. 41
22. 40
Jobbik:
Míg viszonylag jól szerepelt a jobbik áprilisban,
azóta óriásit bukott a párthivek egy részénél az elhatárolósdival, amellyel a parlament második és pártja legaktívabb emberét rúgta ki, majd a vezetőség megalázkodott Orbán előtt kiállva egy hazaáruló politikus mellett.

Most a Jobbik: 14,7%
MSZP utódpártok: MSZP (10,9%)+ DK (9,7%) + EgyüttPM(7,2%) = 28% (!)
Fidesz 51%


LMP -t megint átlökték a számítógép progromozók az 5%-on.
Az viszont meglehetősen sok kérdést vet fel, hogy a korábban 2%-on álló Fletó (DK), hogy került 10%-ra?!
(Benedek előző írása mindent megmagyaráz.)A Jobbik gyengébb szereplésénél még nem elhanyagolható tény, hogy a magyar embereknek elegük van az EU-ból!!! + a Jobbik itt is fél év alatt megváltoztatta kommunikációját az EU-ról.

Jobbik gyenge szereplésének másik oka a listájuk:
-Morvai (bár soknak szimpatikus ám az önéletrajza tele van fehér folttal:- korábbi liberális jogvédői ténykedése, ismeretlen első férje, sohasem lépett be a Jobbikba)
- Kovács Béla , akit ki lehetett kezdeni:az előző EP képviselői munkája a passzivitásban kimerült, így gyakorlatilag az ismeretlenség homályában maradt éveken át. Egy nem sokat ténykedő embert indítani... (a nagy koalíció kihasználta ezt és így a bizonytalan szavazóknál vesztett sokat a Jobbik)


Sokakat megzavart, hogy előzetesen a második helyre várták a Jobbikot.
Írtam a múlt héten, hogy semmi jóra nem számíthatunk..
Nem lett meglepetés:
Fizess : 12
Jobbik:3
Bal-lib: 2+2+1=5
Liberális:1

Ám dübörög a sikerpropaganda, hogy megelőzték az MSZP-t, ám ne felejtsük el, hogy az MSZMP párt az elmúlt pár évben osztódott tovább három felé, hogy minél nagyobb szavazói réteget szolgáljon ki, miközben ugyanazt a megrendelői kört szolgálják ki.

EP képviselőknek továbbra sincs szerepük: megszavazzák az eléjük rakott törvényeket, és néha színházasdit játszanak a tv képernyő előtt ülőknek.


A magyar parlamenti szereplés pedig továbbra is 4+1+1
Kicsit sarkosan:
Fidesz+MSZP+DK+EPM együttese , és az ellenzéki voksolók szerepét pedig továbbra is felváltva hol a Job-bik, hol az LMP tölti be.

Hogy van-e kiút a Jobbiknál a magyarok számára?
Igen, ha a tagság vezetőségcserét lépne. (és alulról szerveződővé válna még alapszabályzatában is )
A választási eredményeit a Jobbik sikerpropagandaként adja elő.
A vezetőség hibás lépéseit senki nem meri nyíltan kritizálni (mert megkapnák a bomlasztó bélyeget). Új utat is lehetne nyitni a párton belül vagy azóta a párton kívülre szakadtak közül.

Ma 17 órától a magyar föld és a magyar otthonok védelme érdekében számonkérő és elszámoltató tüntetés lesz a Kossuth téren, a Jobbik vezetősége ott lesz, vagy ünnepelnek majd mint május elsején?! (hová lehet borítékolni a választ?)
Admin03
2014-05-26 08:23:28
Tisztelt Seraf!

Remélem nem használt durva szavakat, Nem feladatom a gondolatok vizsgálata.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.