Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Barteli2
2014-08-06 15:25:18
HunorMagor
2014-08-06 12:39:43
Benedek !

Ezzel azt akartam bemutatni, hogy ez is a lopott szentíratok része, ahová a történelem hamisítók a saját ábrázatukra kívánták változtatni egy tisztességes, gerinces, és becsületes nép igaz történelmét. De a cselekedeteik, mindig el árulják őket, és ha az ember levakarja a rá vakolt réteget kilátszik az igazság .
bémargó
2014-08-06 10:03:12
Topi
2014-08-06 09:43:08
Szégyen: Ki tud többet Izraelről? - vetélkedő magyar gimnazistáknak https://www.youtube.com/watch?v=DwqtXfLP3KY&feature=em-hot-vrecs
HunorMagor
2014-08-06 04:37:56
Nézzük Ruth könyvét !

Ha helyesen értelmezzük a neveket, akkor igen beszélőek tudnak lenni. Elimélek=Él-Ím-Élek Naómi=Na-ő-mi? Moábita lányok nevei// Orpa=Árpa Ruth=Rút A lányok férjeinek nevei// Mahlon=Ma-Jön és Kiljon=Ki-Jön Naomi=Na ő mi azt kéri nevezzetek Márának=Mára Rúth kalászt szedeget Boáz=Bő-Áz földjén. Itt megjegyezném azt, "hogy a zsidó soha nem művelte meg a földet" a munka a földművelés útálatos a számukra. Azt kívánják Boáznak=Bő-Áznak, hogy tegye az Úr Rútot olyanná mint, Rákhel=Rák-él És Lea=Le-a És a te házad legyen, miként a Pérecz=Perec-z háza a kit, Thámár=Tá-Már szűlt "Júdának" ??? Kinek? ezek a magyar hangzású női nevek, valahogy nem illenek ehhez a Júdához, lehet az hogy más magyar férfi neve volt ott, és lecserélték a zsidó Júdára ? Mindig az Izráel=IZ-RÁ-ÉL van megjelölve, és nem az, hogy zsidó. Szóval Boáz=Bő-Áz nemzett egy fiút, a neve Obed=Ebéd Ez az apja Isainak=Iszapnak ősi magyar nyelven, isa por hamu vogunk=Iszap por hamu vagyunk. Vagyis az Isa-i=Iszapi Ő lenne Dávid apja ? Nem inkább valaki másé ??? Pérecz=Perec-z nemzé Hesront=Hős-ront Hesron=Hős-ron nemzé Rámot=Rám-Őt És Rám nemzé Amminádábot=Amin-ada-bot Amminadab=Amin-ada-b nemzé Naássont=Na-Áss-ont Naásson=Na-Ásson nemzé Sálmónt=Szál-m-Ónt Sálmon=Szál-m-Ón talán Salamon=Sal-am-on ??? Sálmon=Szál-m-ón nemzé Boázt=Bő-ázt Boáz=Bő-áz nemzé Obedet=Ebédet Obed=Ebéd nemzé Isait=Iszapit Isai=Iszapi nemzé Dávidot ???? Vagy inkább valaki mást ????
HunorMagor
2014-08-06 03:26:15
Észrevételem !

A magyarság ősisége=A magyar ág, ős is égi . IS
Martin Killeen
2014-08-05 18:52:21
Hatrakotott agynelkuli, zsido Benne dek!
Nem tudom, hogy birtad ki zsidozas nelkul par napig, de ma legalabb visszajottel. Szebb jovot! Barbara
Ajózsef
2014-08-05 17:49:35
dr. Nagy Gergely, győri jobbikos által megfogalmazott kérdéshez: "...mi lehet a valódi oka annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok még a saját érdekeit és fennhangon hangoztatott értékeit is sutba dobva támogatja Izraelt..."
-Csak annyit fűznék hozzá, hogy aki a valódi okokat nem mondja ki az vagy buta, tájékozatlan és nem tudja, vagy tudja és maszatol, elhazudja a választ. Nagy Gergelyt nem tartom buta tájékozatlan embernek, tehát elmaszatolja a választ.
-Obama édesanyja zsidó, akárcsak Porosenkonak és Orbán Viktornak. Tehát nekik Izrael az anyaország és ha lehet akkor feláldozzák annak az országnak a lakosait amelyet rosszsorsa kiszolgáltatott nekik, mert ez is a terv része.
-Az Egyesült Államok a saját érdekeit sutba dobva azért támogatja Izraelt mert amerikát csak és kizárólag zsidók irányítják akárcsak Magyarországot, és még sok más országot, például Ukrajnát, ahol a zsidó vezetőség nemcsak a katonáit hajtja vágóhídra , de a saját országa civiljeit is lövi és bombázza, igyekszik növelni az emberi áldozat számát, mert a zsidó akkor van elemében ha vért onthat, lehetőleg saját kezűleg, de ha nem lehet úgy is jó neki mint Ukrajnában.
-Gondolom sokan hallottak arról, hogy a zsidók szerint csökkenteni kell az emberiség létszámát, keveseknek jutott el az agyáig, hogy hamarosan ő is és szerettei is sorra kerülhetnek.
-Ha már így meglódultak velem a lovak azt is szeretném elmondani, mert mát régen nyomja a begyem, hogy az Izraeli hadsereg nem a "világ legjobban kiképzett hadserege" vagy a "legjobban felfegyverzett hadserege" sem a "világ legerősebb hadserege" ilyen frázisokat csak a seggnyalói pufogtatnak, hanem A VILÁG LEGGYÁVÁBB hadserege, amely fegyvertelen civileket gyilkolászik és ha igazi hadsereggel kerül majd szembe akkor eltűnik mint a fing.
barodza
2014-08-05 16:50:16
https://www.youtube.com/watch?v=G61EVbuD7Mg

Jobbik média főfelügyelőknek!


Reményik Sándor: Szól a cenzor


Szól a cenzor: Vétó; megtiltom ezt.
E hasáb üres marad és fehér!
S az üres lapon gyúlnak lángbetűk,
Betűk: mint a tűz, betűk: mint a vér.

Szól a cenzor: Vétó; hatalmam nagy;
A semmiségbe vetlek vissza én!
S a fehér lapról láthatatlan sorokban
Feltámad az elítélt költemény.

Szól a cenzor: Álom, megfojtalak,
Hogy lásd a napfényt: én megtiltom Néked!
S szól az Ige: én öröktől vagyok
S nem érintenek halálok, születések!

Szól a cenzor: Ez férfimunka volt,
Ma nem olvasta senki e lapot!
S szól a fehér lap: tévedsz, jó uram,
Látatlanul mindenki olvasott!
Topi
2014-08-05 16:27:34
Lehullt a lepel - olvasónk gondolatai a világ csendőrének kettős mércéjéről

Végleg lehullt a lepel a "demokrácia bajnokáról" és terjesztőjéről, az emberi jogokról papolóról, a minden nemű megkülönböztetést elítélőről, az Amerikai Egyesült Államokról.

2014. augusztus 1-én a gázai hadművelet közben fogságba esett 1, azaz egy támadó zsidó katona. A média nem így jelentette be, hanem úgy, hogy a palesztinok „elrabolták”.

Az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma villámgyorsan és szokatlanul éles hangnemben ítélte el a „barbár cselekedetet” – mármint a támadó katona foglyul ejtését.

Ugyanők se gyorsan, se lassan, hanem sehogyan sem ítélték el a „világ legerkölcsösebb hadseregét”, az izraelit, miután állítólag pusztán önvédelemből több mint 1600 palesztin embert, köztük több száz ártatlan gyermeket mészárolt le, és 8900 embert megsebesített.
Egyetlen zsidó katona értékesebb, fontosabb számukra, mint több száz ártatlan gyermek? Hogy lehet ez? Mi lehet az oka a nyilvánvalóan és kirívóan aránytalan megítélésnek?

Azok az emberek, akik az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumában kigondolnak, megírnak, és aztán jóváhagynak egy ilyen, a sajtó által világgá kürtölt nyilatkozatot, biztosan sem nem buta, sem nem tájékozatlan emberek. Egészen biztos, hogy tökéletesen tisztában vannak azzal, ami Gázában történik. Ennek ellenére kiadnak egy ilyen szörnyen cinikus és részrehajló nyilatkozatot, melyről azt is tudják, hogy az értelmes emberek körében szerte a világon megütközést kelt majd, így biztosan nem fogja öregbíteni országuk jó hírét, hanem éppen ellenkező hatása lesz. Ők mégis világgá kürtölik.

Értelmes, tájékozott embereket mi kényszeríthet arra, hogy ennyire elvtelenül részrehajlók legyenek az egész világ nyilvánossága előtt?

Máshogyan megfogalmazva, mi lehet a valódi oka annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok még a saját érdekeit és fennhangon hangoztatott értékeit is sutba dobva támogatja Izraelt, függetlenül attól, hogy az éppen háborús bűntetteket követ el ártatlan gyermekeket sem kímélve?

Próbáljuk meg logikusan végiggondolni a lehetséges okokat!

Az első lehetséges magyarázat az lehet, hogy az USA-nak, mint világhatalomnak annyira fontos az izraeli szövetséges, hogy ez mindent fölülír. Fontos a stratégiai elhelyezkedés a világ sakktábláján az arab államok közé ékelve a Földközi-tenger partján. Fontos a térség kőolaj- és gáztartalékai miatt, és még ki tudja mi minden miatt.

A második lehetséges magyarázat az lehet, hogy a 15 milliós zsidóság militáns cionista vezetősége akkora hatalmat képvisel, hogy a háttérből még a mai világ legnagyobb katonai és gazdasági erővel rendelkező országát is ez a csoport irányítja. Sokan megírták már, hogy az izraeli farok csóválja az amerikai kutyát. Sőt egy izraeli miniszterelnök is kérkedett már ezzel. Pont az, aki most is abban a székben ül.

A harmadik lehetséges magyarázat, hogy már a látszatra sem adnak. Tudják, hogy már beindult a háborús hisztéria keltése a médiában Oroszország ellen, és addig-addig szorítják sarokba a medvét, hogy annak végül nem lesz más választása, mint az, hogy visszaüt. Ezzel kirobbanhat a harmadik világháború. Ekkor már senkit nem fog érdekelni, hogy milyen közleményt adtak ki a gázai mészárlás idején.

A birodalmaknak is megvan a maguk sajátos életíve: kialakulás, növekedés, erősödés, aztán hosszabb-rövidebb virágzás után elkerülhetetlenül következik a hanyatlás, majd a darabokra hullás. Ebben a hanyatló fázisban a birodalom vezetősége dönthet úgy, hogy előre menekül, hogy újabb hódítással próbálja elodázni az elkerülhetetlen véget. Amerika már régen ebben a hanyatló ágban van, ezért nem kizárt, hogy ehhez az eszközhöz nyúl.
Mit tehet egy kis Magyarország, és mit annak gondolkodó polgára?

Való igaz, nem sokat.

Az ország vezetőinek távolabbra, egy esetleg bekövetkező nagy háború utáni helyzetre és lehetőségekre kellene tekinteniük, amely valószínűleg valóban új világrend lesz, nem amerikai és nem cionista vezetésű, amelyben az ázsiai hatalmak sokkal nagyobb súlyt képviselnek majd, és ezért már most szakítaniuk kellene a teljesen egyoldalú észak-atlanti függéssel, míg nem késő. Nehogy megint mi legyünk az "utolsó csatlós"!
A gondolkodó polgárok közösségének pedig az a feladata, hogy a vezetőket erre kötelezze. És „csak annyi kell a gonosz győzelméhez, hogy a rendes emberek tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)

Gönyű, 2014. augusztus 3.

dr. Nagy Gergely,
győri Jobbik
barodza
2014-08-05 16:21:33
Ferenc szavai: Minden csak rajtunk múlik mit és meddig engedjük meg nekik!!
Topi
2014-08-05 16:00:04
barodza
2014-08-05 15:58:00
Minden csak rajtunk múlik, hogy mi mit engedünk meg nekik és meddig.
Tömörödnünk kellene azokkal, akik ide írnak.
Vona honnan jött, mindent a rendszer ügyel és figyel.
Jaj, a becsapottaknak. Álságos és válságos minden, a rongyosok csapapatának
egyesülni kell a viharsaroktól kezdve mindenhol
Maguktól nem takarodnak, el a karvalyok segíteni kell nekik.
Barteli2
2014-08-05 14:16:10
A Jobbik cenzúráz, és már nem ez az első eset!

Nem csak ÁKTV-t hanem más nemzeti érdekeket szolgáló rendezvényekről is mélyen hallgatnak..
Sőt számtalanszor rászerveznek ugyanabban az időben egy másik helyen.
(biztos mindenki tud mondani két-három vél-etlen egybeesést)

Sokan próbáltak már szövetségest keresni, tárgyalni a Jobbikkal .. vajon miért nem sikerült még senkinek sem?

A feldarabol-ósdi?

Érdemes elgondolkodni az alábbi mondatokon:

"A cenzúra információk hozzáférhetőségének és terjesztésének a felügyelete, elsősorban politikai és morális alapokon. Szűkebb értelemben csak az államilag gyakorolt, külön erre a feladatra alakult szervek által végzett információszűrést nevezzük cenzúrának (amely elsősorban a hírlapok és műalkotások megcsonkítását vagy betiltását eredményezheti), tágabb értelemben azonban az információknak a szélesebb nyilvánosság elöli mindenfajta elzárását szokás (sokszor vitatható helyességgel) cenzúrának nevezni.

A szűkebb értelemben vett cenzúra az abszolutizmus, illetve a diktatórikus rendszerek jellemzője, ahol az információkat, az emberek véleményét és nézeteit is szabályozni akarják. Ezen lépéseket általában nemzetbiztonság, a közérdek vagy a „jó ízlés” ürügyén teszik meg." -wikipédia.

Visszatértünk a legalább 1 éve húzódó kérdéshez: kit szolgál a Jobbik vezetése?
Csurka legalább őszintén írta ki: X napja nem tudjuk, ki fizette a Jobbik EP-kampányát.
Ám az vitathatatlan tény, hogy Balónak bejött anyagilag.
Anikó3
2014-08-05 12:33:17
Előre is elnézést kérek a hosszabb cikk miatt, de van olyan része amit érdemes elolvasni.


„Március 15 (…) nem lehet a mi ünnepünk. Emlékezni-visszatekinteni – elengedhetetlen, de az általunk helyesnek minősített alapelvek szellemének értelmében.” „E sorok szerzője (…) külön missziójaként határozza meg, hogy bizonyos, a tradícionalitás elveinek a megjelenítésétől nem idegen történelmi alakokat a maguk eredeti fényében próbálja bemutatni. Ilyen, például, I. Ferenc József császár és király, (…) Metternich herceg és kancellár, Alfred Fürst zu Windisch-Grätz tábornagy és főparancsnok, Haynau táborszernagy és főparancsnok, de ilyenek lesznek majd azok a császárhű-királyhű magyarok, akik egyáltalán nem kis számban harcoltak Bocskai, Bethlen, Thököly, Rákóczi és Kossuth lázadó, belháborút kirobbantó horda-hadai ellen…” – írta jó pár éve a hazai tradicionalisták doyenje az azóta már megszűnt labanc.org oldalon, de ezek gondolatok megtalálhatók a Pannon Front c. folyóirat 32 és 35 számaiban. Úgy tűnik, a misszió sikeres.
Kossuth és Petőfi megvetendő alakjai a magyar történelemnek, csakúgy, mint Rákóczi, Bethlen és Bocskai. A kuruc seregek közönséges rabló hordák voltak, és az összes szabadságharcunk nem volt egyéb a söpredék lázadásánál, amit joggal toroltak meg az osztrákok, de még Dobó István is megérdemelte a tömlöcöt, mert engedetlen volt Habsburg Ferdinánddal szemben. A reformer Széchenyi se pozitív figura, ahogyan Mátyás király sem. Kik az igazi hősök? A Habsburgok, azok politikusai és hadvezérei, elsőként is Haynau, aki kivégeztette az aradi tábornokokat.

Ilyen, és ehhez hasonló nézeteket vallanak a tradicionalisták, más néven „ultrajobboldaliak”, akik egyre meghatározóbb tényezővé váltak a szélsőjobboldalon. Több folyóirattal rendelkeznek, kiadóik jelentős anyagi háttérről árulkodnak. Két fontos szerző: Horváth Róbert és Baranyi Tibor Imre a Magyar Szigeten is tartott előadást. Baranyi egy ideje Vona Gábor tanácsadója, és az Attila Király Szellemtudományi Akadémia előadója (László Andrással egyetemben), de maga Vona is publikált a tradicionalisták egyik folyóiratában, a Magyar Hüperionban. Ironikus módon még a magát kurucokról elnevező portálon is megjelennek írások ebben a szellemben. Lipusz Zsolt például Dózsát és Táncsicsot törli ki a magyar történelmi hősök közül a kuruc.info-n, ahol a Haynaut több írásban is dicsőítő Pannon Front-ot is reklámozzák. Az Evola-vírus a mainstrem jobboldalt is megtámadta, legalábbis erről tanúskodik, hogy Bogár László professzor nagyon hasonló nézeteket kezd az utóbbi időkben hangoztatni 1848-cal kapcsolatban (bár olyan messzire azért még nem megy el, mint a keményvonalasok), és a neve is ott virít a tradicionalista guruk mellett az Attila Akadémia honlapján.

A jelenség eddig a kutyát nem érdekelte, mígnem a Magyar Hajnal ki nem robbantott egy botrányt, hogy miféle magyarellenes nézetek is terjednek a Jobbikon belül, sőt a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye mozgalom voltaképp egy magyarellenes, kozmopolita elitet nevel ki az Attila Szellemtudományi Intézetben. A kérdés kapcsán Pozsonyi Ádám is megnyilvánult, és hagyományos nacionalista szemszögből intézett támadást a tradicionalizmus térhódítása ellen, ami „terjed, mint a pestis”.

A tradicionalisták előretörése egyrészt egy generációváltás kifejezője. Csurka kiiktatása és halála, ill. általában a plebejus, „népi-nemzeti” szélsőjobb hanyatlása, és a rendszerváltás utáni vadkapitalizmusban szocializálódott, óhatatlanul kozmopolitább, családi tradíciókkal, szülőről-gyermekre átadott világnézeti gyökerekkel nem rendelkező fiatalok tömeges megjelenése a szélsőjobboldalon erősen meggyengítette a hagyományos magyar nacionalizmust. Ők azok, akiknek nem sokat jelentenek a nemzeti ünnepek, a kokárda, vagy a történelemórák szokásos anyaga, és olyan újfajta radikális jobboldaliságot keresnek, ami sokkal inkább az egész magyar társadalommal, ezen belül is főleg az idősebb generációkkal való szembenállást (vö. a nyuggerezés általános jelensége) fejezi ki, mintsem a „magyarsághoz” tartozást. A gyökértelenség és a tagadás vákuuma törvényszerűen szippantotta be a tradicionalizmust.

„Halaszthatatlan feladat tehát a jobboldali politikai erők számára egy autentikus, vállalható magyar történelmi felfogás elsajátítása, amely semennyire nem közös az egykori SZDSZ kossuthozásával és az MSZP rég, legalább 1919 óta tartó petőfizésével” – írja Lipusz a kuruc.info-n. Úgy vélem, a kötelező eszdéeszezés (ill. kommunistázás, cionistázás és hasonlók) ellenére a tradicionalizmus térhódítása éppenhogy „eszdéeszes” (értsd: liberális és neokonzervatív) szempontból tekinthető pozitív, sőt örvendetes fejleménynek. Az „ultrajobboldaliak” ugyanis a maguk „újfajta hazafiságával” olyan sémákat és attitűdöket terjesztenek tudattalanul (?), ami a magyar nacionalizmust, és vele a szélsőjobboldalt éppen onnan gyengíti, ahonnan senki sem várná: legbelülről. Ezzel összefüggésben lehetőséget ad a kallódó fiatal jobberek értelmesebbjeinek kinőni a szélsőjobboldaliságot, és átevickélni egy globalista neokonzervatív jobboldaliság felé.

Miről is van szó? Először is, az „ultrajobboldaliság” élesen szemben áll a magyar nacionalizmus szinte minden hagyományával és radikálisan elveti annak valamennyi ikonját, s többségében azok ellenségeit teszi meg példaképként. Ezáltal viszont – újfajta hazafiság ide vagy oda – gyöngíti a berögzült nacionalista sémákat, s vele a nacionalista érzelemvilágot. Hogy miért? Mert a magyar nemzettudat a függetlenségi törekvések révén alakult ki. Szabadságharcaink, lázadásaink teremtettek nemzeti hagyományt, nemzeti mitológiát, történelmet, művészetet, népdalt, költészetet, zenét, mindent. Ezt felülírni – túl azon, hogy tipikusan posztmodern gesztus – magát a nemzeti hagyományt, végső soron a nemzetet írja felül, és helyette nincs és nem is lehet más, teljesen mindegy, hogy mi a szándék. (Mellesleg a szándék egy új kasztrendszer létrehozása, nem egy megújult nemzeté.)

Persze vannak ennek jó oldalai is, például a tradicionalizmus a rasszizmus tudattalan megkopását is előidézheti, mivel mitológiájuk szerint az árják a magasabbrendűek, márpedig a magyar nem árja, hanem turáni nép, a nyelvünk is szegényesebb, primitívebb az indeoeurópai nyelveknél, olyan nyelv (ezt a főgurujuk írta), ami ugyan szép, de képtelen komolyabb szellemi tartalmak kifejezésére. Bár ez elsőre valamiféle náci fantasy, de ha egy világképben nem a saját nemzet, hanem egy másik áll a hierarchia csúcsán, az egy olyan gondolkodásmódbeli mintát eredményez, ami a később, a „fantasy” kinövése után, magának a rasszista előítéleteknek a levetkőzését eredményezheti. Az árja fajok magasabbrendűségének eszméje a németeknél lehet veszélyes, de nálunk ez inkább a magyar kiválasztottságtudatot gyengíti. Ráadásul Európa leginkább árjái: a németek és a skandinávok társadalma ma a legliberálisabb társadalmak a világon. És ha már a rasszizmusnál tartunk, az ultrajobboldaliak ikonja: Haynau anyai ágon zsidó származású volt, ahogyan Vona Gábor is ultraortodox zsidókkal kampányol a „cionizmus” ellen, tehát a kötelező antiszemitizmus sem általános érvényű.

Vélhetőleg Kossuth Lajost sem a sokat emlegetett szabadkőművessége miatt tartják az egyik legnegatívabb történelmi figurának. Hogyan is utálhatnák kizárólag emiatt, mikor Guénon, az egyik legnagyobb tradicionalista, akit az Attila Szellemtudományi Akadémián is tanítanak, szintén szabadkőműves volt? Miként Mária Terézia férje és fia, II József is az volt, miként a Habsburgok udvarában is számosan. (A bécsi páholy igen felkapott volt.) Kossuth-tal tehát csakis a magyar nacionalizmus, a birodalom elleni lázadás lehet a probléma, nemdebár?

A király iránti hűtlenség se a fő zsinórmérték, hiszen a tradicionalisták imádják Savoyai Jenőt, aki pedig elárulta XIV Lajost, a „legkeresztényibb királyt”, és Habsburg zsoldba állt, pedig Lajos nem sértett ottani törvényeket, szemben I Lipóttal, aki semmisnek tekintette az Aranybullát. (Továbbá Savoyai a magyarokat szimplán söpredéknek nevezte, és az udvarban a kiegyezés helyett a magyarokkal szembeni kemény kéz politikájának volt a híve. Ezen felül a jezsuitákat is utálta, vagyis egyáltalán nem volt korának konzervatív tradicionalistája.) Mi a baj akkor Rákóczival és másokkal? Csakis az lehet, hogy magyarok. Végül is érdekes fordulat, hogy a Jobbik „szellemi elitjét” épp ez az eszmerendszer kerítette hatalmába.

Egyesek a tradicionalizmus hatásának tudják be a Jobbik muszlim- és törökbarátságát is. A szélsőjobboldali „fedőideológia” ugyan az iszlám hagyománytisztelete, Nyugat-ellenessége és „anticionizmusa”, valamint a török-magyar rokonság, de itt is a hatásmechanizmust kell nézni. Egyrészt ez élesen szembemegy a nyugati szélsőjobboldallal, ami Izrael-barát és iszlám-ellenes, és inkább hasonul a baloldali és liberális felfogáshoz, ami muszlim-barát, Izrael- és Amerika-kritikus. A törökbarátság pedig passzol ahhoz a trendhez, melynek szellemében Szigetváron szobrot állítottak Szulejmánnak, vagyis a történelmi megbékéléshez és toleranciához. Ráadásul ezzel a magyar nacionalizmus másik nagy pillérének: a „Magyarország, mint Nyugat védőpajzsa” toposznak, s vele a törökverő hagyománynak is annyi, viszont mentális alapját képezheti egy toleráns és befogadó szellemiségnek.

Az ultrajobboldaliak régóta megvetik és kártékonynak tarják az ősmagyarkodókat, a sumer-magyar nyelvrokonság és hasonló nézetek híveit. Az „ősmagyarkodók” jó része viszont nyitott a tradicionalisták felé, minden bizonnyal azok intellektualizmusa miatt. Így a tradicionalizmus terjedése háttérbe szoríthatja a zavaros áltudományos elméleteket a „magyar őstörténetről” és egyebekről, és modernizálja a szélsőjobboldalt.

A tradicionalisták világképe szinkretisztikus jellegű, benne a keresztény és judaista misztika mellett gnosztikus tanok, buddhista, hindu és egyéb vallások doktrínái elegyednek egymással. Ami egyrészt egy globalista látásmód alapját képezheti, másrészt a jelenlegi keresztény kurzussal szembeni passzív ellenállás bázisává lehet a jobboldalon. Nem véletlen, hogy Gál Péter atya New Age – keresztény szemmel c. könyvében a tradicionalistákat besorolja New Age alá, és ily módon neopogány, keresztényellenes jelenségként értékeli.

Az antinacionalizmus és a Habsburg birodalom kultusza erodálhatja a trianonozást. A mai szlovák történészek és történelemoktatók nagyjából ugyanazt mondják, mint a tradicionalisták: románok, szlovákok, horvátok, szerbek, stb. a latin államnyelvű, sokszínű apostoli királyság ugyanolyan alattvalói voltak, mint a magyarok. Horváth Róbert (aki szintén írt Haynaut dicsérő cikket a Pannon Frontba, ma pedig a Magyar Hüperión főszerkesztője, ahol Vona mellett Bogár professzor is publikál, és amely folyóiratot a Jobbik eléggé a magáénak tekint), még 2001-ben A tollas gárda címmel válogatást adatott ki román nacionalisták írásaiból, egy megértő módban írt előszóval, ahol a román szélsőjobbnak részben igazat ad a magyarokkal szemben. Igaz ugyan, hogy olyan szerzőkről van szó, akik a magyarokat se kedvelték, és talán ki is akarták őket irtani, de ha távlataiban nézzük, ilyen gesztust még a legliberálisabb értelmiségiek sem tesznek.

Manapság a liberális oldalon is erősödik az a nézet, miszerint a Habsburgok az európaiságot, a progressziót, a Nyugatot, a modernizációt, a civilizációt képviselték a mucsai szittya barbársággal szemben. Emellett toleránsak és befogadók is voltak, ld. a különféle nemzetiségek betelepítése, vagy akár a zsidók tömeges bevándorlása. A századelő szociáldemokratái és polgári radikálisai közül többen kacsintgattak Bécs felé, mivel a magyar dzsentrivel, ill. a népnyúzó vármegyével szemben a birodalomban látták törekvéseik támaszát. (A Szociáldemokrata Párt ebben a szellemben maradt távol tüntetően a Kossuth-ünnepségektől, s egyes polgári radikálisok a kiegyezést éppúgy kártékonynak tartották, mint a mai ultrajobboldaiak, mivel az teret adott a magyar nacionalizmusnak.) Nos, e hagyomány feléledése tapasztalható a liberális-neokonzervatív oldalon is, gondoljunk csak Habsburg György sztárolására a Bokros Lajos-féle MDF részéről, vagy a Gerő András vezette Habsburg Intézetre. Komoróczy Géza, a liberális értelmiség Konrád Györgyhöz vagy Heller Ágneshez hasonló tekintélye is úgy nyilatkozott, miután minden rosszat elmondott Rákócziról és a kurucokról, hogy „ha egyszer megírják az Európai Unió által jóváhagyott közös európai történelmet, akkor minden bizonnyal szégyenpadra kerülünk forradalmaink és szabadságharcaink miatt”.

Fábri Péter írja Komoróczyhoz csatlakozva: „…az 1711-es szatmári béke nem árulás volt, hanem valódi béketeremtés (…) És e békekötés után eljött Magyarország egyik leghosszabb békekorszaka. Hamarosan trónra került a Mátyás óta legnagyobb magyar uralkodó, Mária Terézia, aki, hogy csak néhány eredményét idézzem, bevezette az általános (magyar nyelvű) népoktatást, az első általános védőoltást, megteremtette az első nyugdíjrendszert (az államhivatalnokok számára), szorgalmas német iparosokat telepített a semmiből felépített új magyar városokba. (…) Aki ma Magyarországon a polgári értékek: a szabadság, a demokrácia, a nyílt társadalom híve, azt előbb-utóbb úgyis lelabancozzák”.

És még valami: a Habsburg uralom idején nem volt olyan, hogy a „magyar föld védelme”. Az uralkodók előszeretettel adták idegeneknek a birtokokat (lévén így biztosították be magukat a magyarok ellen), akár koncepciós perek árán is. Így lett többek között a Habsburg-hű Bocskaiból is rebellis, mivel az ő birtokaira is fájt a foga Bécsnek. A török kiűzése után pedig tömegesen talált új gazdára a „magyar föld”, többségében idegen származású új birtokosok személyében, akikből még a 19 századra se váltak magyarok, viszont korszerű gazdaságot csináltak. A szándékos betelepítésekről meg már ne is szóljunk, aminek kimondott célja volt a barbár magyarok pacifikálása. Kell ennél modernebb és európaibb társadalompolitika? Legtisztábban talán I Lipót leghívebb embere, Caraffa fogalmazott, miután Debrecenben, Eperjesen és Brassóban kiirtotta a maradi polgárságot, és megszerezte a vagyonukat, majd birtokot kapott Verőce vármegyében: „Ha tudnám, hogy ereim között akadna olyan, amely jóindulatot, vagy akár csak kíméletességet érezne a magyarok iránt, kimetszeném, és tűzre vetném”. Ő is tudományos képzett tiszt volt, aki nyugatosító reformtervekkel állt elő, csakúgy, mint Kollonich Lipót kardinális, aki ugyan mondott valami olyasfélét, hogy Magyarországot rabbá meg szegénnyé teszi, viszont nagyszabású modernizációs elképzelései voltak, főként a közigazgatás területén, amihez a pénzt a bennszülöttektől próbálta beszedni. Ez viszont akkora összeg volt, főleg egy lerombolt és kifosztott országban, hogy a mucsai szittyák Rákóczi vezetésével megint fellázadtak.

Mindezek a nagyszerű reformerek tehát az ultrajobboldaliak és a nyugatos liberálisok példaképei, kezdve talán Caraffával, zárva a sort Haynauval, aki érdemeiért szintén birtokot kapott nálunk. Ezek után viszont nem értem, miért féljünk a magyar nacionalizmustól, amikor a kiegyezés óta egyetlen rendszerben nem írtak és mondtak – és főleg nem tömegével – olyasmiket se a magyarokról, se a magyar történelemről, amit manapság jobbról is és balról is olvashatunk, és nem is akárhol és akárkiktől?

A tradicionalisták hangsúlyozzák, hogy a nacionalizmus baloldali eszme, és a közös néphez tartozás az alacsonyabb kasztokkal való elegyedéshez vezet. Az igazi jobboldali nemzetekfeletti és elitista. „A Habsburg- és Habsburg Lothringen-dinasztia tagjai nem voltak sem magyarok, sem osztrákok, sem németek, sem más nemzethez tartozóak, és persze, keveredettek sem, hanem nemzetfelettiek voltak (…) Az Árpád-ház, a Turul dinasztia sem volt magyar, hanem a tagjai Árpád-háziak, Turul-ok voltak. (…) A népi-nemzeti királyság egy antitradicionális delírium. (…) A király nem tartozik a néphez, a nemzethez, függetlenül attól, hogy egy vagy több nép és nemzet felett uralkodik. (…) Ez végtelenül több és végtelenül magasabbról eredő, mélyebbre ható összefüggést jelent, mint a vér szerinti néphez-nemzethez való tartozás. Egy vér szerinti népi-nemzeti király - esetleges volta miatt - eleve nem is lehet igazi király. Lehet egy kiemelkedő hadvezér vagy politikai vezető, aki királyi jogokat gyakorol, de ez még a legpozitívabb esetben sem sokkal több a bitorlásnál” - állítja László András.

Az ultrajobboldaliak transznacionalista elitizmusa ha tartalmát tekintve nem is azonos, mintázatát tekintve mindenképp kompatibilis mindenfajta transznacionalista elitizmussal, legyen szó akár a multicégek nagytőkés elitjének transznacionalista elitizmusával. Maga a birodalmiság globális látásmódja a fontos, legyen az adott birodalom bármi.

A tradicionalizmus tehát sokkal inkább átjárási lehetőség a szélsőjobboldalból a liberális-neokon szférába azok számára, akik kellő értelem és karrierlehetőség birtokában idővel elhagyják a „jobboldali radikalizmust”. Középkor-nosztalgia? Királyság? Szakrális birodalom? Ugyan. A fantasy és a szerepjáték híveiből se lettek középkori lovagok, barbár harcosok vagy kelta varázslók. Sokan kinövik majd a tradicionalista fantasyt és válnak a kapitalizmus neoliberális-neokonzervatív építőivé, ugyanis az ultrajobboldaliság megteremtette ennek mentális alapját: távolságtartást a nacionalizmustól és a keresztény kurzustól. Ahogyan a plebejus szélsőjobboldaliság összeér a szélsőbaloldalisággal, sőt egymásba válthatnak át, úgy a tradicionalizmus ultrajobboldalisága is összeér látszólagos ellentétével, a globalista felfogással, és ugyanolyan könnyen válthat át egyik a másikba.

Egyébként maga Julius Evola is dadaista költőként kezdte, a dadaizmust meg aztán mindennek lehet nevezni, csak nem jobboldalinak és konzervatívnak. És erről a korszakáról Evola még öregkorában is nosztalgiázva mesélt.
Mariann
2014-08-05 12:25:25
Csak kibujt a szög a zsákból! Szabó Gábor Jobbik pártigazgató tiltására a nem jobbikos rendezvényekből is kivágatják Kubinyi Tamást és a nekik nem tetsző szereplőket, és ez nem pártállami cenzúra, hanem szekelyfoldi szerint azért van mert "sokszor ok nelkul belerugott a jobbikba". Mi is a belerúgás?
1. A cenzúra nélkül műsor szóvá tette, hogy Szegedi Csanádot vissza kellene hívni és az üzlettársait is kitenni a pártból.
Igazuk volt? Mégis Lenhardt Balázst tették ki, aki feljelentette SzCs-t.
2. A műsor kifogásolta az Atilla Főiskolán folyó labancképzést, mert kiderült, hogy a főideológus Baranyi Tibor követi László András magyargyűlölőt és Horváth Róbert agyament Haynau imádót. Segédanyag: Miért tiszteljük Haynaut + László andrás Kossuth, Petőfi és Rákóczi gyalázó előadásai a youtubon.
3. A műsorban elhangzott, hogy a miskolci polgármesternek nem zsidó származásút kellene jelölniük a jobbikosoknak.

Aki ezeket "ok nélkül belerugott" kategóriának tartja, az nem tudja, mit jelent magyarnak lenni.

Szekelyfoldi!
Nagyon csúnya ügybe keveredtél és még arra sem vagy képes hogy átlásd. Egy ügynökbandának vagy a segitője és ha szóvá teszik, felháborodsz. Nem gondolkodtál még azon, hogy itt ezen az oldalon bocsánatot kellene kérjél mindenkitől akit megsértettél és végre lépned kellene azért, hogy a kivágott részeket láthassák azok, akiktől a közremüködéseddel cenzúráztak.
Topi
2014-08-05 12:15:25
2014-08-04 22:09

Ha a szíveden viseled a kárpátaljai magyarok sorsát, ott a helyed! Gyűjtsd az aláírásokat is!

Színhely: az ukrán követség előtt, Bp. 1125. Istenhegyi út 84

Időpont: 2014. aug. 8, -án 18 órától. http://www.peticiok.com/uploads/images/ukrantunt2.jpg
Szabó Ferenc
2014-08-05 12:06:20
Székelyföldi

Közülünk egyedül te ismered Bognár Tibort, nyilván tőle kapod a videókat. Nem tennéd meg, hogy hamis állítás helyet teszel is valamit? "Ok nélkül belerugott a Jobbikba" ez tömör hazugság. Meghívnak valakit egy rendezvényre, meghirdetik, majd kiderül, hogy a meghivók között nem szereplő Jobbik utólag cenzúrázza a felvételt. Ez szerinted elfogadható ügymenet? És ezek után még te mosléknak nevezed Ajozsef beirását, aki szeretne tisztán látni? Magadat minek neveznéd?
Szabó Ferenc
2014-08-05 10:54:13
Székelyföldi
Magad mondtad, hogy Bognár Tibortól van a videó, ő vágta meg. Tehát te a studiótól kapod a videókat. Közben a levelezők kideritették, hogy Ináncsi József és a Jobbik alapitványának vezetője utasítására történt a csonkítás. Erre mondod hogy semmi közöd nincs hozzá? Ügynöki munkákat terjesztesz, lehet, hogy te csak viceügynök vagy, de vedd már észre hogy mit csinálsz. Ha van benned becsület, közzéteszed a kivágott részeket, tudod a Hősök terén július 5-én és Szegeden. És lenne egy kérdésem, mióta végzitek ezt a gyalázatos munkát?
Ajózsef
2014-08-05 10:18:20
válasz székelyföldinek,
"miert irsz hulyesegeket , azert mert egy idiota elkezdte? Mar tobbszor leirtam , hogy semmi kozom az emlitett videohoz!
Több általad idiótának nevezett ember is van itt a fórumon, magamat is közéjük sorolom, sértésed lepereg, mert csak megerősíti eddigi véleményem:
-Ajózsef 2014-07-17 14:04:23
Kedves szekelyfoldi, a másik oldalon állók szabják a videókat és még sok mást is, ha ön nem tartozik közéjük akkor ne segítse tovább ezt a Magyarszomorító cion bandát. Kérem ne tegyen fel több linket, mert szemlátomást Ön képtelen vagy alkalmatlan a szelektálásra. Nekünk is megvannak ugyanabból a bizonytalan forrásból fakadó híreink. Mielőtt felteszünk egy linket, előbb végignézzük, megemésztjük és a véleményünkel együtt adjuk tovább.
Kérem ne vegye személyeskedésnek, a véleményére a gondolataira kíváncsi vagyok de a linkmoslékjára nem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018
© Kubínyi Tamás 2011-2020. Minden jog fenntartva.