kurucPista
2015-04-14 21:50:18
hát igen ... a Jobbik a következő kártya a talonban - ugyanazoknak a kezében
János tőlünk
2015-04-14 20:15:52
Köszönet a Jobbik vezetőjének, hogy végre kinyilvánította valós céljait. Látványosan fordított hátat mindazoknak akiik szinte a vállukon vitték idáig. Feltehetően megkapta a háttér támogatás ígéretét O.V. leváltására. Nincs Magyar Nemzeti érzelmű politikai tömörülés a parlamentben !
miskolcilaci
2015-04-14 17:56:00
miskolcilaci
2015-04-14 17:52:21
Csak beérik végre! Farkába harapott a büdös zsidó! Salommal kell lassan köszönni a Jobbik-ban is.
Vona elhajtja a rasszistákat a Jobbikból.
Tévedésből tagja vagy szavazója a Jobbiknak az, aki arra számít, hogy faji, vallási vagy bármilyen más alapon különbséget tesz az emberek között – jelentette ki Vona Gábor. A párt elnöke azt üzente a cigányellenes vagy antiszemita jobbikosoknak, hogy keressenek maguknak új pártot.
Vona Gábor erről a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján beszélt. A párt első embere a vasárnapi tapolcai választás másnapján ismét történelmi jelentőségűnek nevezte a jobbikos Rig Lajos győzelmét.
Rasszistának nincs helye a Jobbikban
Vona Gábor néppárti folyamatot akar végigvinni a Jobbikban. A Hír24 beszámolója szerint a politikus úgy fogalmazott, vállalja a felelősséget saját "vadhajtásaikért", azokat "le fogja nyesni".
Vona Gábor néppárti folyamatokat akar végigvinni a pártban.
Az antiszemita, illetve cigányellenes tagoknak és szavazóknak a pártelnök azt üzente: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási vagy bármilyen alapon különbséget tesz az emberek között. Mint mondta, ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, valószínűleg tévedésből van a Jobbikban. Nekik üzenve hozzátette: keressenek maguknak egy másik politikai pártot.
Topi
2015-04-14 07:02:49
Topi
2015-04-14 05:54:30
Csaba
2015-04-14 03:02:39
Topi
2015-04-12 19:04:51
Április 12 a Felvidékről kitelepítettek emléknapja.
Emlékezzünk, hogyan űzték el szüleinket, nagyszüleinket szülőföldjükről !
Medgyesegyházán megemlékezés 15 órakor az Emlékműnél.
Györfi Sándor "fájdalmasan gyönyörű" alkotásánál.
Az Emlékmű makettjét Gútán állítják fel.
H. F.
https://www.youtube.com/watch?v=3hDrKIFTF4o
Topi
2015-04-12 07:40:21
miskolcilaci
2015-04-11 18:10:22
Mindenki boldog a miskolci gettóban.
Mosolyra szalad a szánk, ahogy az autónk begördül a lebontásra váró, kiköltöztetés alatt álló miskolci nyomornegyedbe, a számozott utcákba, hiszen vidám az élet, már csak úgy hétszázat kell aludni és elkészül a 8 milliárd forintos szupermodern focistadion, sőt sportkomplexum a telep helyén.
http://www.origo.hu/itthon/20150411-mindenki-boldog-a-miskolci-gettoban.html
Topi
2015-04-10 22:37:58
Topi
2015-04-10 22:02:54
Tanulságos történet Wass Alberttől, az összetartás erejéről
"- Tudják, én szegény fiú voltam és gyermekkoromban anyám
elszegődtetett a községhez disznópásztornak. Maguk most nevetnek,
pedig a disznók előtt megemelheti a kalapját minden ember. Tudják-e
milyen jó szándékú, becsületes állatok azok?
Három éven át jártam ki a legelőre velők, tavasztól őszig. Megismertem őket. Hűségesek, tisztességesek. Értik? Szerettek engem! Pedig én ne is voltam disznó, csak ember...
Nyelt egyet és egy pillanatig maga elé bámult a padlóra. Aztán folytatta:
- Egy őszön makkoltatni küldtek föl a hegyekbe. Akkor történt, hogy farkasok kezdték kerülgetni a kondát. Volt a rám bízott állatok között egy, amelyik mindig külön járt a többitől. Egy rühes, sovány kis süldő. A többi nem tűrte meg maga között, mert, hogy maga alá piszkolt, fektében. Mert a disznó nagyon tiszta állat, tudják-a többi elveri magától az ilyet. A konda szégyene volt ez a süldő. És éppen erre mentek rá a farkasok.
- Reggel történt, alig valamivel virradat után. Éppen kitereltem az állatokat a karámból s álmosan dűtöttem neki hátamat egy bükkfának,amikor a visítást meghallottam. A kis rühes süldő megint valamivel távolabb túrt a többitől s azt cserkészték be a farkasok. Négyen támadtak reá egyszerre. De amikor én felütöttem fejemet a sivalkodásra, már valamennyi disznónak fönt volt a feje és a következőpillanatban az egész konda összeröffent s mint egy roppant fekete henger rohant reá a farkasokra. Képzeljenek csak el kétszáz egynéhány
disznót, tömötten egymás mellett, fölemelt ormánnyal rohanni, fújva és fogat csattogtatva! Szempillantás alatt elkergették a farkasokat s a kis rühes süldőnek néhány harapáson kívül semmi baja nem történt. Én pedig sokat gondolkoztam akkoriban azon, hogy miért is védte meg a falka ezt
az egyet, akit amúgy is kitaszított maga közül s akit azután sem fogadott vissza soha. De csak most jöttem rá: azért, mert disznó volt az is.
- Hát látjátok, ezért szeretnék disznó lenni. Mert irigylem a disznóktól a szolidaritást, ami az én emberi falkámból hiányzik.
Mi tanokat hirdetünk és jelszavakat halmozunk jelszavakra, de közben mindenki csak önmagával törődik, nemhogy a kisujját is mozdítaná másért. Ha akkor, ott az erdőn, az én disznófalkám is úgy viselkedik mint ma az emberi társadalom: rendre az egész falkát fölfalhatták volna a farkasok. Mint ahogy az embereket is fölfalja rendre a, gonoszság és az önzés." (Wass Albert)
Van egy bizonyos emberfajta akit csakis a haszonelvűség vezérel /tudjátok úgyis, kik- mik ezek/
hogy úgy mondjam nincs bennük "csordahajlam"
jó értelemben!!! Viszont ők visítínak a leghangosabban, ha sérelem éri a "hasznukat"!
Topi
2015-04-10 20:20:34
totya54
2015-04-10 18:07:03
miskolcilaci
2015-04-09 23:27:03
Topi
2015-04-09 22:04:57
Erdély a közeljövőben függetlenedhet Romániától
A Jurnalul National román lap szerint Erdély rövid időn belül függetlenedni fog Romániától, és a kormány nem tehet mást, mint hogy ezt tétlenül végignézi. Az Ilie Șerbănescu által írt elemzés abból vezeti le Erdély függetlenedésének várható bekövetkeztét, hogy az új nemzetközi környezetben a régiók a politikai határoktól függetlenül, gazdasági hatalmi pólusok vonzáskörzetében mozognak, amire a politikának minimális ráhatása sincs. Șerbănescu elemzésében kifejti, hogy Erdély számára Bukarest a leggyengébb gazdasági hatalmi pólus, a régió számára Budapest és Bécs sokkal inkább meghatározó erőközpont, és a politika rövid időn belül követni fogja a gazdasági realitásokat.
Székelykapu
A román szakértő szerint egy nagyhatalmak közötti paktum van érvényben, melynek részeként Erdély leszakadhat Romániáról, és mindezt alátámasztja, hogy a Romániába érkező német befektetések nem jutnak tovább a Kárpátok vonalánál; többnyire Erdély területére összpontosulnak, ami az elszakadást hivatott előkészíteni. Șerbănescu elemzésében arra is rámutat, hogy az utóbbi években szándékosan megkezdték Erdély visszakapcsolását Magyarország gazdasági vérkeringésébe, az autópályák “nyugat felől megérkeztek Románia határaihoz, és Erdélyből is elindultak nyugat felé”. Șerbănescu emellett felhívta a figyelmet arra, hogy Temesvárt és Kolozsvárt hetente több tíz repülőjárat kapcsolja Budapesthez, Bécshez, és Frankfurthoz, miközben hetente alig néhány járat indul Bukarestbe.
A szerző szerint a nagyhatalmak közt folyamatban vannak a tárgyalások Erdély függetlenedéséről, és ezt Románia nem csak tétlenül végignézi, de gyakorlatilag semmit nem tehet ellene.
A román szakértők előrejelzései egyébként nagyon megkéstek; már az ukrajnai konfliktus kezdetén valószínűsíthető volt, hogy a magyarság nem csak Ukrajnában, de Romániában is geopolitikai tényezővé válik. Ez egy kettős folyamat, melynek lényege, hogy a nyugati hatalmi tömb nyomást akar gyakorolni Romániára az Oroszország elleni háborúban részvétel kikényszerítésére, és Erdély leszakítását helyezik kilátásba arra az esetre, ha Románia nem hajlandó a NATO-val folytatott “fokozott együttműködésre”. Ugyanakkor ez egy öngerjesztő folyamat, mert ezzel Románia válik a NATO előretolt helyőrségévé és támadó súlypontjává, emiatt Oroszországnak érdekévé válik a Romániában rekedt magyarság függetlenedési törekvésének támogatása.
Ebben a helyzetben lenne szükség egy olyan magyar kormányra, ami valóban a magyarság érdekét képviseli, és nem Washington, Berlin vagy Brüsszel végrehajtójaként tevékenykedik Magyarországon. Egy ilyen geopolitikai átrendeződésben gyakorlatilag megfelelően képzett, tehetséges diplomatákkal elérhető lenne, hogy Kárpátalja és Erdély egyetlen puskalövés nélkül térjen vissza az anyaországhoz. Magyarországon sajnos nincsenek ilyen képzett és tehetséges diplomaták.
https://hidfo2015.wordpress.com/page/2/
Marcsi
2015-04-09 14:42:50
kurucPista
2015-04-08 10:36:25
000713
2015-04-08 07:02:27
KÉRÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELNÖKÉHEZ
Európai Bizottság
Jean-Claude Juncker Elnök Úrnak
B-1049 Brüsszel
Belga Királyság
Tisztelt Jean-Claude Juncker Elnök Úr!
Nagy tisztelettel köszöntöm Esztergomból, Magyarország első koronázó fővárosából.
Szomorúan kell tájékoztatnom, hogy jelenleg olyan kettős állampolgárságról szóló törvény van hatályban, Szlovákiában, ami több ponton sérti az uniós alapértékeket.
Nincs egyenlőség, mert amíg, a Szlovákiában élők elvesztik a szlovák állampolgárságukat, amikor felvesznek egy másik állampolgárságot, addig egy más országban állandó lakhellyel rendelkező szlovák állampolgárok szabadon felvehetnek, egy másik állampolgárságot szlovák állampolgárságuk mellé.
Sokan a törvény szigorától félve, hogy elveszik tőlük a szlovák állampolgárságukat inkább fájó szívvel, beletörődve, hogy nem lehetnek szabad európai polgárok, nem veszik fel másodikként a nemzetiségük állampolgárságát, így az emberi méltóság, szabadság és emberi jogok is súlyosan sérülnek.
Ennek következtébe négy év alatt 923 személynek kellett leadnia a szlovák útlevelét. Köztük 47 magyar a legtöbb érintett, eddig összesen 284 személy a cseh állampolgárság felvételét követően vesztette el szlovák állampolgárságát.
Ahogy egy édesanyját és édesapját egyformán szerető gyermektől sem kérheti senki azt, hogy válasszon szülei közül, hogy csak az egyiket szeresse. Senki sem kérheti azt a Szlovákiában élő nemzetiségét büszkén megvalló és ahhoz ragaszkodó magyar, cseh, német, osztrák, brit vagy bármely más nemzetiségű szabad európai Szlovák Állampolgártól, hogy válasszon a meglévő szlovák és a másodikként felvenni kívánt nemzetisége állampolgársága közül.
Magyarország és az Európa Unió szabad állampolgáraként meggyőződésem, hogy az Európai Unió egyik tagállamában sem létezhet olyan törvény, ami sérti az uniós alapértékeket.
Ha úgy ítéli meg, hogy a fentiekben említett szlovák kettős állampolgárságról szóló törvény módosítása érdekében, 2015. február 09-én (magyar, szlovák, lengyel, német, spanyol, portugál, orosz nyelven) létrehozott keresztény indíttatású petíció, aminek sikeréért Istennek hála több Római és Görög Katolikus, Református, Unitárius, Evangélikus és Ortodox keresztény testvérünk is imádkozik, a Mindenhatóhoz, amit már majdnem 11 000-ren en aláírtak, megérdemli a kitüntető rokonszenvét. Tisztelettel kérem, hogy támogassa, és ha egyetért vele, vesse fel annak napirendre tűzését.
http://www.citizengo.org/hu/18662-felvideki-magyarok-szivukre-lelkukre-hallgatva-szabadon-felvehessek-magyar-allampolgarsagot?tc=ty&tcid=10202066
Előre is hálás szívvel köszönöm az értékes segítségét.
Szilas László
a Pedagógia doktora
Dr. Szilas László
Percz utca 3.
H-2500 Esztergom
Magyarország
Topi
2015-04-08 05:33:58