Kubínyi Tamás
Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás hírek Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás televízió Kubínyi Tamás Kubínyi Tamás

Fórum

A fórum használatához jelentkezz be!

 

Álmos Király Televízió

Műsorainkkal kapcsolatos véleményt előfizetőinktől szívesen fogadunk itt.

 

Topi
2014-12-22 18:32:35
FELKÉSZÜLÉS A HOLNAPRA

2014. december 21. - 09:21


"...bölcsen, okosan félre kell tenni a lezser nyári ruhát, és fel kell
készülni a komoly mínuszokra, mert biztos, hogy ennek a sok pazarlásnak meglesz a böjtje."A Román államelnök világosan kimondja, hogy kölcsönökből élünk. Mindenki látja, hogy a nálunk fejlettebb országok hitele is elapadhat, pl. Görögország, Írország, Portugália... De azt is láttátok, hogy mi történik Angliában, hol a jóléti társadalomban felnőtt fiatalok, az angol modern oktatási rendszeren keresztül ment nagyra nőtt emberek, semmit nem kímélve gyújtogatnak, szétvernek mindent. Tudjuk, hogy lassan globalizálódó világunkban, félő, hogy mint minden előbb - utóbb hozzánk is begyűrűzik. Elgondolkodtató! Fel kell készülni arra az időre, mikor az állam nem adni, hanem elvenni fog. Mióta a világ a világ, az állam mindig az alattvalóiból élt, és nem külföldről felvett kölcsönöket osztott szét az állampolgárok között. Szerintem, lassan de biztosan itt nálunk is visszaáll az évezredes szokás. Az állam nem fog adni, osztogatni, hanem csak kérni fog és az adókból kifizeti az adósságot, és ami marad, annak egy részét fogja visszaosztani azoknak, akiknek jónak látja. Ez ilyen egyszerű!

Lehet, hogy ezt a kanyart lassan, fokozatosan veszi be a mi államunk, de lehet, hogy nagyon gyorsan átalakul minden, és egyszerre csak nagyon csípős hideg ősz lesz. Persze a nap majd akkor is minden reggel fel fog kelni, az élet megy tovább, csak fagyos hideg lesz, és mindenkinek nagyon ügyesen fel kell öltöznie. Erre kell tudatosan felkészülni! Mi, akik a gyerekeket, a fiatalokat fel akarjuk készíteni a holnapra, - ezt jelentené a nevelés, - ismernünk kell a holnapot, és arra kell felkészítenünk őket, hogy akkor is jókedvű, Istenben, önmagukban bízó, a jéghátán is megélő, az életet vállaló emberek legyenek. Tudjátok, nem véletlenül szerveztük meg a "pusztai vándorlás hete" elnevezésű tábort Szovátán! És az "Ábel a rengetegben" nevű tábort is nagyon tudatosan terveztük meg Kászonban. Meg kell tanítanunk a ránk bízott gyerekeket a jég hátán is megélni. Hogy ebben az iskolák, vagy a csak a mát látó hatóságok mennyire partnereink, az nem számít. Ezt a feladatot mi, a Szent József-i értelemben vett szülők, becsülettel fel kell vállalnunk, és jó végre kell vinnünk.

E célból fogalmaztam meg néhány javaslatot:

1. Minden napközi otthont, minden családot kértem, hogy a konyhakert művelését vegye komolyan. Istennek legyen hála, házainkat látogatva nagyon sok szép kertet láthatok. A kertben termett hagymát fel kell fonni, a paszulyt szépen leszedni, felszárítani, tárolni, a zöldségekből télire zakuszkát készíteni, paradicsomot befőzni, káposztát sarvalni, hordóba eltenni. Ez és sok más hasonló dolog, mind - mind elsőrendű oktatási célunk. Az állam nem kéri ezt tőlünk számon, de az élet majd számon fogja kérni, és az lenne jó, ha azon a vizsgán is átmennének a gyerekeink. Sok szép kezdeményezés van a házainkban, de ennek ellenére azt mondom, hogy ebben az irányban sokkal bátrabban kellene mennünk.

Őseink a földből, az erdőből éltek, és fizették az adókat, tartották el az államot is! Előrelátó bölcs gondolkodás, kemény kétkezi munka tarthatja fent a jövő családjait itt Erdélyben is, és erre meg kellene tanítanunk a gyermekeinket! Ez még fontosabb sok szempontból, mint az iskolák végtelen elméleti oktatása.

2. A gyermekeket, a fiatalokat meg kell tanítani az önfenntartásra.
Csíksomlyóról Zsókáék elmentek ősszel krumplit szedni másoknak, és napszámként egy - egy zsák krumplit kaptak. Almát is szedtünk részibe, és biza télen nagyon finom volt. Mindenik ház szervezze meg az őszi munkákat. Nemcsak azért kell szépen a családok elmenjenek dolgozni, hogy legyen amit együnk, hanem azért, hogy a nagyobb gyerekek tanulják meg a munka által megtermett anyagi javak megbecsülését. Lehet, hogy a hatóság majd ezt kifogásolni fogja, de szeretettel kérdezzétek meg, hogy a tanácsok adása mellett átvállalják-e a számláinkat, a gyermekek fenntartási költségeit? És főleg azt kérdezzétek meg, hogy 10-20 év múlva el fogják tartani az élhetetlen, naplopó fiatalokat? Vagy mint Angliában, százasával fogják majd őket bezárni?

3. Szeretettel kérlek, szépen menjetek ki az erdőbe, tanítsátok meg a gyerekeket meglátni a természet adta adományokat. Tanítsátok meg meglátni a nyirkos oldalban a forrást, és azt szeretettel befogni egy kis csorgóba, tüzet rakni biztonságosan, üstben ételt készíteni a természethez közeli állapotban, és azt jó étvággyal elfogyasztani. Az erdőben termett gyümölcsökből télire eltenni, jó, ehető gombát szépen felszárítani, finom hecserli lekvárt főzni, mind - mind olyan fontos feladat, mint a szorzótábla megtanítása, vagy az iskolában tanított más tantárgyak.

4. Mindenütt ahol lehet, lassan a kiépített rendszerekről le kell válni. A fűtést már több házunkban is átállítottuk fára. Házainkat
biztatom, hogy nézzenek ki szép eladó erdőket, kezdjenek tárgyalásokat és értesítsenek engem is a fejleményekről, lássuk, mit tudunk tenni? Én biztos, hogy megteszek mindent erőm szakadtáig, hogy a téli fűtésrendszerünket szépen önfenntartóvá tegyük. Nem látok más utat, őseink is csak ezen az úton jártak. Így legalább a kevés pénzünket népünk egyszerű fogatosainak, erdőmunkásainak adhatjuk, és nem távoli országok mágnásainak.

5. Vízszámláink hihetetlenül magasak. Csíksomlyón sikerült befogni egy forrást, kis tavat is ástunk, így az öntözéshez, állatok itatásához, locsoláshoz a víz Istentől van. Tovább is szeretnénk lépni ebben az irányban. Minden házra Isten bőséges esőt csorgat, fel kell azt fogni a vizet locsolásra, kocsimosásra stb. Minden ház a fenntartási költségeit tudatosan le kell faragja. A gyerekeinket is erre az egyszerű, takarékos, fenntartható pályára kell állítanunk. El kell magyarázni, hogy nem kell a csapokat maximumra kinyitni kézmosás alatt. A villanyokat le kell oltani ott, ahol nem vagyunk, a fűtés, szellőztetés kérdéseiről sokat beszéltünk, de ti a gyerekekkel ezt tanévkezdéskor újból vegyétek át.

Ebben az irányban minden javaslatot hálás szeretettel fogadunk. Rég, hogy kérem a házak vezetőit, hogy ebben az irányban tett lépésekről is be kell számolni írásban, hadd tanuljunk egymástól! Próbáljunk egy fenntartható rendszert működtetni, és gyermekeinket is abba belenevelni. Biztos, hogy jön a tél, és nem kell megijedni a közelgő fagyos időtől, de fel kell készülni rá. A közelgő gazdasági összeroppanástól sem kell pánikolni, - senki nem tudja még, hogy mit hoz a holnap, - de szerintem bölcsen, okosan félre kell tenni a lezser nyári ruhát, és fel kell készülni a komoly mínuszokra, mert biztos, hogy ennek a sok pazarlásnak meglesz a böjtje.


Az Isten adta holnapban bízva,
Csaba testvér
miskolcilaci
2014-12-22 14:46:35
" Orbán Ráhel a napokban közölte, nem a miniszterelnök fizeti a félévente 15 millió forintba kerülő tandíját egy svájci egyetemen, hanem férjével "saját lábukon állnak".
http://fn.hir24.hu/gazdasag/2014/12/22/orban-rahel-ferje-perrel-fenyegeti-a-lapokat/#sl
Szabó Ferenc
2014-12-22 11:15:39
A kerecsen ünnep előadásait nézem, az egész rokonságnak szétküldtem. köszönet az Áktv-nek a közvetítésért és mindenért.
Topi
2014-12-22 08:46:25
A 2014 áprilisi országgyűlési választásokra óriási támogatási pénzeket juttatott a kormány kis kamupártoknak, amelyek a választáson szóra érdemes eredményt nem értek el. Hogy ez mire volt jó, azt anincs normális ember, aki megtudná indokolni. A kár meghaladja a kétmilliárd forintot. Egy talicska pénz kamupártoknak http://index.hu/belfold/2014/06/06/kamupartok/
Csaba
2014-12-22 03:05:52
Sepsiszentgyorgy - Vedjuk meg a himnuszunkat! http://www.youtube.com/watch?v=7Pr9Pvv4b70
Mumotors
2014-12-21 18:55:15
Eleison Comments by His Excellency Bishop Richard Williamson:
In other words, there was a time when God raised up his Catholic Church to great heights. But today it is making itself the laughing-stock of the world, to the point that one can almost be ashamed to be a Catholic. However, there are still faithful Catholics. O God, come to their help, O God, come to our help!

Kyrie eleison
Csaba
2014-12-21 09:36:33
A heten tiltakozasok voltak a roman kormany ellen Sepsiszentgyorgyon es Csikszeredaban.
A penteki tiltakozas Sepsiszentgyorgyon http://www.youtube.com/watch?v=M7tNJf2J9VY
Toth Balint a HVIM erdelyi szovivojenek a beszede http://www.youtube.com/watch?v=lV4O7shw-x0
Topi
2014-12-21 07:45:02
KARÁCSONYI MEDITÁCIÓ - KASSÁK LAJOS - MIHII - 2014 http://youtu.be/XclZ0TeTpU0

Erdélyből kaptam:

Nem tudom kihez fordulhatnék, hogy mindenkihez eljusson a hír az erdélyi zavargásokról !
Ismét,akár a CEAUSESCU idejében NEMZETÜLDÖZÉS FOLYIK !
Sorra váltják le a magyar vezetőket mindenhol !
A Sepsiszentgyörgyi polgármestert megbüntették, mert június 4.én elénekelték a magyar himnuszt!
A Kézdivásárhelyi polgármestert azért, mert kitette a Székely zászlót !
FELHÁBORÍTÓ AMI FOLYIK ÉS BETELT A POHÁR !

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy minden nap pontban du. fél 4 órától fél 5-ig éneklik többször is a magyar és székelyhimnuszt, óriás és kis zászlókat lobogtatva.

https://www.facebook.com/video.php?v=763951467018912&set=vb.100002121982886&type=2&theater

Már színészek és az egyház papjai is csatlakoztak.
Segítsetek és védjük meg Erdélyt az erdélyi magyarságot, és székelységet,
Ha nem elpusztítanak minket! Meg kell menekülnünk és győznünk kell, nemcsak magunkért, HANEM AZ EGÉSZ VILÁGÉRT !

Előre is köszönjük, hogy mellénk álltok és segítetek !

http://alfahir.hu/14_jel_ami_arra_utal_hogy_haboru_varhato
miskolcilaci
2014-12-20 21:47:17
Tisztelt László! Örülök, hogy emlékeztet a pontos dátumra, köszönöm az észrevételét. Mivelhogy az utólagos korrekció(n) nem lehetséges, megígérem önnek, ilyen és ehhez hasonló tévedések elkerülése végett, hogy a hozzászólásaim leírása során, a későbbiekben a pontos dátumra is jobban odafigyelek majd.
A kérdésére a választ inkább rábízom a fantáziájára.
Topi
2014-12-20 19:48:54
Az amerikai szegény gyerekek részére gyűjtöttek az árvíz után Moszkvába Putin is segített és énekelt angolul.

https://www.youtube.com/watch?v=IV4IjHz2yIo
miskolcilaci
2014-12-20 16:41:27
A rezgésszint emelkedés, és a globális felmelegítés Tesla módra. Így már könnyű az időjárás alakulását meghatározni. A felvételek 2014.12.21.-én délután 14, és 16-óra között készültek.
Ilyen volt.... http://kepfeltoltes.hu/view/141220/922970184001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/1256994296002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/006_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/141220/011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és ilyen lett....http://kepfeltoltes.hu/view/141220/012_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Az égbolt.
Mindössze két óra alatt.
Micsoda összeesküvés elmélet. Vagy véletlen egybeesés?
Memumo 1, Memumo 2.
A tizedik perctől.. http://mesefilmek.hu/gyerekvideo.php?id=Uzenet-a-jovobol-%E2%80%93-A-Mezga-csalad-kulonos-kalandjai---Memumo-1
http://mesefilmek.hu/gyerekvideo.php?id=Uzenet-a-jovobol-%E2%80%93-A-Mezga-csalad-kulonos-kalandjai---Memumo-2
Csaba
2014-12-20 12:15:24
Magyar korona , roman korona - Ioan Talpes a roman titkosszolgalat volt elnoke http://www.youtube.com/watch?v=ed3YD156eYE
Topi
2014-12-20 05:39:33
ERŐS TÁMASZ VAGY NEKÜNK - PÉDERI KAR - MIHI - 2014 http://youtu.be/KkEECrnigwg
Topi
2014-12-19 21:45:56
Köszönöm a kedves leveledet!

Ma Sepsiszentgyörgyön voltam. Az emberek itt nagyon elvannak keseredve, mert a magyar himnusz eléneklése miatt a kormány megbízottja, a prefektus büntetést osztott! Ilyen sértő dolog a forradalom óta nem fordult elő Erdélyben, ezért nap mind nap a kormány tisztségviselőjének ablaka előtt összegyűlnek az emberek és éneklik a nemzeti imánkat! Szeretettel hívtak, hogy jöjjek közéjük és mondjak egy imát ezen a rendezvényen! A csatolt levélben, általam az ott elmondottakat próbáltam meg összefoglalni! Szeretettel, Csaba t.

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/szent-ferenc-alap-mainmenu-144/roviden/10756-fohasz-sepsiszentgyorgyon
Topi
2014-12-19 18:26:38
Roppant érdekes beszélgetés az ember cselekedeteiről egy filozófus szemével: https://www.youtube.com/watch?v=6ypXfEWmQ0A&index=3&list=TLWdoBb9C1MBU
miskolcilaci
2014-12-19 16:11:33
miskolcilaci
2014-12-19 15:47:11
-------------------------------------------------------------------------------A hír még nincs megerősítve.----------------------------------------------------------------------------

A legfrissebb hír pedig egészen félelmetes. Ma délelőtt a Beregsurány – Asztély magyar – ukrán határátkelő “Luzsanka” ukrán nevű határállomásán MAGYARORSZÁG FELÉ TARTÓ AUTÓBUSZ utasai nyitottak tüzet az átkelőhely parancsnokát és helyettesét is megölve.

A tudósítás szerint egy több autóbuszból álló karaván érkezett a határátkelőhöz. A rutinellenőrzésre az első buszra felszálló határőr látta, hogy NEM AKÁRKIK tartózkodnak a járművön, és az első pillanatokban feltűnt számára a LÁTHATÓ SOK FEGYVER. A beszámoló szerint a fegyverek SPECIÁLIS, A KÜLÖNLEGES ERŐKNÉL RENDSZERESÍTETT fegyverek lehettek. Az utasok pedig azonnal és jól láthatóan fegyveres alakulat tagjai.

A határőr ezt látva értesítette az átkelőhely parancsnokát, Gyemjan Pancsenko őrnagyot, aki a helyettesével érkezett a buszhoz. A parancsnok felszólította az utasokat, hogy szálljanak ki a buszból. Ekkor az egyik “utas” szó nélkül lelőtte mind az őrnagyot, mind pedig helyettesét, akik azonnal meghaltak.

Ekkor érkezett egy magas rangú SZBU – tiszt, aki miután igazolta kilétét, intézkedett a konvoj HALADÉKTALAN ÉS AKADÁLYTALAN TOVÁBBHALADÁSA IRÁNT – MAGYARORSZÁG FELÉ!

Néhány percen belül a buszok magyar területen voltak, és itt CSATLAKOZOTT HOZZÁJUK EGY MAGYAR VEZETŐ, aki már várta őket.

A jelentés szerint amerikai zsoldosokról van szó, akik – idézzük szó szerint – “egy magyarországi Dél – alföldi bázison vannak elhelyezve”! Ez a zsoldoscsoport vélhetőleg Donbasszból tért vissza magyarországi állomáshelyére – karácsonyozni!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/19/megint-tisztet-aldoztak-szcsasztyjenal-a-martalocok/#respond
barodza
2014-12-19 14:21:04
https://www.youtube.com/watch?v=oErUXxVWkCU

Ez a Föld a HazámKegyelemmel teljes áldott
Karácsonyi ünnepeket minden
Honfitársamnak e világban!

Olivér
Topi
2014-12-19 11:23:53
A keddi, egy-kétezer fő részvételével lezajlott legújabb EU-imádó ultraliberális őrjöngéshullám legvisszataszítóbb eseménye volt, hogy meggyalázták a Parlament előtt felállított karácsonyi Betlehemet. http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80725
Terez
2014-12-19 10:08:12
Dr. Drabik Janos eloadasa Marosvasarhelyen http://www.youtube.com/watch?v=nzRs6ucla3E
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841
© Kubínyi Tamás 2011-2015. Minden jog fenntartva.