barodza
2015-10-03 07:56:09
Minden nemzetnek olyan irányítói van
amilyet megérdemel, meg akiket hagy
élni a nyakán. Morvai Ferenc bátyáméknak
Papp Lajos tanár úréknak itt van nagy szerepe
meg nekünk is az oldal tulajdonosával együtt.
Gonoszság vette át az irányítási szerepet mindenhol
Professzor úrnak tanítványai a szíveinket gyógyítsák
mérnök úrnak a kis csapata meg a MEG figyelő rendszereinek
kiiktatása legyen. Mondva csinált álrendszert csak közös össze-
fogással tudjuk közömbösíteni. Apukám becsukta a szemét
a lágerba és mamám kis kicsi kezecskéje simogatta az álmában.
Álomból valóság lett, de amit ide leírok az se álom legyen hanem VALÓSÁG! TEGYÜNK MEG ÉRTE MINDENT, MERT MINDEN CSAK RAJTÚNK MÚLIK EZ AZ ÁLOM IS !
Horvathek
2015-10-03 02:41:10
Oliver, nagyon koszonjuk minden szavadat. Szavaid szivunkhoz szolnak. Sosem aggodj, tovabbra is szolj be az adasba. Szeretettel kuldjuk szivbol jovo jokivansagainakat Kaliforniabol. Ne aggodj, Bennunk tamogtast talalsz. Tudd, hogy rank mindig szamithatsz. A Joisten aldjon meg. Ha a Skypon velunk szeretned felvenni a kapcsolatot , irjal: horvath.ferenc986 a Skype-on. Nem vagy egyedul. A Joisten aldjon meg! (egyebkent az ima az adasban a Feri ferjem otlete volt. meg lmegehet talalni.. de ez nem nagyon lenyeges mar) .
Horvathek
2015-10-03 02:12:32
Koszonom a Ferencnek amit elmondott a mai adasban az oktatasrol. Ugy van ahogy mondta. Teljesen egyet ertek vele, amit elmondott az ugy igaz, en megtapasztaltam otthon es Kaliforniaban is. Ezert en nagyon tamogatom a regi oktatast az alapokban, hiszen abbol tudunk epiteni. Ugy tudunk fejlodni, hogy meglegyenek az alapok. Mi erre torekszunk. Nagyon nehez feladatunk van mindenhol nekunk a Magyaroknak. A szuloknek kell resen lenni. Igaza van a Nagy Lacinak, a szulok, az edesanyak vegyek kezbe a gyermekeink tanitasat, iranyitasat, a csaladi kozosseget kell feleleszteni. A gyermekeinkben van a jovonk. Bennunk van a jovonk. Rajtunk mulik. A Magyarsag nem fog elpusztulni!
mindszentiocsi
2015-10-01 13:14:01
mindszentiocsi
2015-10-01 06:32:09
Olvasó-nevű beíróval teljes mértékben egyetértek!
Olvasó
2015-10-01 03:39:47
Manapság mindegy hol él valaki, ha együtt érez és gondolkodik a magyarság érdekében és megmaradásásért azt ne becsülje le senki. Most, amikor az internet előnyeit kihasználva naprakészen tisztában lehetünk azzal hogy mi történik a világban, hazánkban, szinte lényegtelen hogy Londonban vagy Tokióban vagy Karakószörcsögön tartózkodunk éppen. Az amerikai magyarságnak, de az egyéb országokban külföldön életvitel szerűen tartózkodóknak nehezebb magyarnak maradni, mint aki csak egyszerűen otthon lakik. Aki nem hiszi el, megpróbálhatja, hiszen lehet olvasni hirdetéseket, mindig keresnek munkásokat hol itt..hol ott a világon. Aztán a napi munka után hétvégén vigye a gyerekét magyar iskolába, vagy népitáncra, vagy saját maga menjen rendezvényre, ahol fizetni kell érte, mert valamiből elő kell teremteni a helység bérleti diját, az előadó bérét+útiköltségét, némi frissítőt netán valami ennivalót...és minden más egyebet. Vagy nem megy ilyen helyre, nem költ rá, és lassan elfelejt magyarul. Esetleg ül a TV a net előtt (egy idő után azt is meg lehet unni). Szóval ne froclizzunk senkit, aki együttérzésel jószándékkal megirt vagy elmondott véleménnyel próbál segíteni a bajok megoldásában, vagy csak elmondja a saját meglátásait tapasztalatait, hanem találjuk meg a megoldást közösen és összetartva a jelen fennálló nehézségeire. A közös együttgondolkodás a fontos, és a jó szándék.
Horvathek
2015-10-01 01:11:13
Az "amerikas magyarok'-rol annyit, hogy a hazan kivul a Magyar nyelvet, az igaz tortenelmet tanitjuk. Nemcsak a gyerekunk itt Kaliforniaban Magyarul beszel, ir es olvas, hanem az unokaink is aprankent tanulnak, de azt mar tudjak, hogy nem keverik a Magyar nyelvet az angollal. Mi nem ulunk a valagunkon a tv elott , meg biralkozunk es kesergunk es elemzunk es sajnalkozunk ertunk Magyarokert. Szeretnem tudni, hogy honnan van rolunk az a velemeny, hogy ahogy le van rogzitve ami irva van rolunk. Mert akarom tisztazni.
Szabó Ferenc
2015-09-30 14:08:19
A gúnyolódás kevés, gyűlöletet szítani magyar és magyar között nem szabad.
mindszentiocsi
2015-09-30 13:44:24
Szabó Ferenc Úr! Ezt eddig nem tudtam,hogy egy sorban él a vidéki a fővárosi és az idegenbe szakadt magyar ,ez nekem új!Főleg,hogy az utolsó kettőt érdekli az első sorsa. Köszönöm a válaszát.Köszönöm ,hogy helyretette a dolgokat a fejemben. Nagy örömmel tölt el ,hogy Ön megalakítja a hazai "PEGIDÁ-t.Én már meg is írtam az önéletrajzomat, és nagyon kérem minél előbb küldje el ide a címét és a jelentkezési lapokat! Innen tőlünk többen is jelentkeznének és mondták,hogy adjam át hálás köszönetüket ,hiszen Ön az igazi TETTEK EMBERE nem sokat laca-pacázott hanem lépett. Kérem írja meg hányan vagyunk már összesen?Mi nagyon várjuk válaszát. Mikor lesz az első demonstráció és hol? Kérem sürgősen tájékoztasson, nehogy végül már késő legyen a" saját sorainkban"."A saját sorainkban "Ez nagyon jó,ez nagyon jó! Hogy én erre eddig nem gondoltam?Nahát! Nagyon jó, igazán.Hát persze!Meg a magunkfaják kontra magukfajták!Meg a MI és az ŐK, meg a jó fiúk kontra rossz fiúk!Ja... meg hófehérke kontra gonosz boszorka.Meg még a holotúlélő kontra FASISZTA.Ön nem ismer engem én meg Önt nem ismerem, és egyikünk sem biztos hogy ismeri a többieket!
Szabó Ferenc
2015-09-30 12:32:24
Nem kellene az ellentétet szítani a saját sorainkban, örüljünk, hogy összetart a vidéki, fővárosi és idegenbe szakadt magyar. A szakszervezetek akármilyen harcosaknak tünnek, csak azért vannak, hogy lecsillapitsák az ellentéteket. Soha semmit nem vívtak ki. Itt a Pegidához hasonló népmozgalomra van szükség, amely független minden szervezettől, de befogad minden szervezetből érkezőt, ha a magyar ügyért áll ki.
mindszentiocsi
2015-09-30 12:27:53
mindszentiocsi
2015-09-30 09:45:16
Én ilyesmire gondoltam,hiszen ők is érintettek napi szinten és még motíváltak,ahogy a bekiabálásaikból az hallatszik :
https://www.youtube.com/watch?v=kCxra3vzjl4 Az elején és a végén ajánlom,a bekiabálásokat! Ne bízzunk bennük? Jó de akkor kiben bízzunk? Csak magunkban bízzunk? DE hiszen a háború ellen demonstrálni,az idegen csapatok kivonását követelni talán csak nem bűn,még ha az illető rendvédelmi dolgozó is. ""Egyébként meg van egy jobb ötletem hecceljük fel a vidéki legelesettebb réteget,majd adassuk el velük a legutolsó kis vagyonkájukat,hogy Pestre utazhassanak(mert a vonatjegy ugye nekünk egy vagyon,meg hát ugye a pesti entellektüel nem hajlandó demonstrálni?). Vigyük az útcára ezeket a szerencsétleneket(mint 56'-ban a legárvábbakat)mészároltassuk le őket,azután már biztosan lenne az intellektuális rétegből(persze Pestről) egy halom jelentkező,hogy beüljön a vezetői székekbe, élvezve a másik ember véráldozatának a gyümölcseit.Ja?Majdnem elfelejtettem mondani,hogy közben az amerikás magyarok meg tiszta erőből drukkolnának nekünk odaátról"" Elnézést kérek! Szóval ez egy rossz vicc.De ne vicceljünk kérem! Gondolom a PEGIDA vezetői közt van egy két húzó név, akire hallgatnak az emberek. Magyarországon is voltak és talán vannak is(nagyon jól tudják azt azok akikre most gondolok),de miért hallgatnak,MIÉRT??? Ez itt a kérdés! Addig is nincs jobb mint az első javaslatom. A magyar ember abból főz ami van. Egyenlőre ez van,csak nehogy késő legyen,vagy már az van?
totya54
2015-09-30 06:34:38
Kedves Horvathek!
Mindig is büszkék vagyunk a Kaliforniai Magyarokra.
Mi is erőt és kitartást merítünk a videóból amit küldtök nekünk az összejövetelekről.
Nagy szeretettel gondolunk rátok. Totya
totya54
2015-09-30 06:24:27
Horvathek
2015-09-30 02:21:33
Nagyon sok a hasznos es fontos hircsere itt a forumban, atolvasom a hozzaszolasokat. En es a csaladom hazankon kivul elve innen es az AKTV-bol meritujuk az ismeretet, a hirt a hazankrol, a tenyeket, a mindennapi elet nehezsegeit es oromeit, meg amit otthon atelnek a Magyarok amit mi nem tapasztalunk mar itt a mindennapi eletunkben. (Van nemi tapasztalatunk a csurhevel, hozzank betortek meg kiraboltak tobbszor, de tuleltuk, megoldottuk.) Amit meg otthon nem fognak fel a fiatalok, hogy Amerikaban mar megvaltozik a nezet, mert egyre inkabb lenezik a drug hasznalokat. Mindenkinek sajat valasztasa, sajat felelossege. Az adottsagaink szerint mi megtesszuk amit tehetunk ertunk, hat a Magyarok alljak meg a helyuket... Hataron belul es kivul.
Terez
2015-09-29 17:53:22
totya54
2015-09-29 17:01:27
mindszentiocsi
2015-09-29 11:40:16
Kedves Zsuzsi! Gondolja ,hogy akik csöndben szenvedtek évtizedeken át ,azok most abbahagyják a csöndben szenvedést , egyszerre megváltoznak és jó egészségnek örvendve-fitten,netten,bátran, megszerveznek majd egy háború ellenes tüntetést? A szakszervezetekben pedig nem bízni vagy nem bízni kell,hanem le kell őket váltani,vagy újakat kell alakítani.Ön szerint, ha megalakítjuk a" Nyomorban Élő Munkanélküliek Szakszervezetét" azzal megyünk valamire,azonkívül,hogy feltétlen bízunk egymásban?
Ne kelljen már sokszor leírnom,hogy a közalkalmazotti réteg nem a favoritom,csak reálisan nézve nem maradt más, aki meg tudná szorongatni az országvezetést, a fizetésükért úgy is sírni fognak.(ha már a kohászok szakszervezete ezt nem tudja megtenni).Legyünk már reálisak! Álmodozással,szentimentalizmussal lehet élni,nem is bűn,csak nem megyünk semmire.Zsuzsika amit írt az annyi mint, ha azt mondta volna ,hogy ne csináljunk semmit csak békésen szemlélődve bízzunk a nyomorgó sorstársainkban közben érezzük,hogy akkor is nekünk van igazunk.Elnézést kérek,de Itt van például a Keresztény Pedagógusok Szakszervezete! Ha nem végzik jól a dolgukat háborúellenes ügyben ,szóvá kell tenni!Ennyi.
Zsuzsi
2015-09-29 09:19:15
A szakszervezetekben nem bíznék, sokkal inkább azokban, akik nem voltak semmiféle káderek, csöndben szenvedtek évtizedeken át.
Kerion
Köszönöm, ez az a minőség, amit örömmel olvasok, és ami igaz.
mindszentiocsi
2015-09-29 09:16:24