Varadinum
2015-12-07 21:28:12
Kedves Topi!
Nem hogy '18-ban, de 1990-'91-ben is sportnyelven legalábbis egy döntetlen - értsd: erdélyi autonómia - benne lett volna. A diktátor "bukása" után a felvilágosultabb erdélyi románok is tartottak a regáti cigányoktól. Szóval, jó esély lett volna egy, erdélyi hangsúlyozom, területi autonómiára. Kellet is a másodvanalas komcsiknak mint egy falat kenyér a román-magyar konfliktus, amit aztán Marosvásárhelyen sikerült is kiprovokálniuk. Isten nyugtassa Sütő Andrást, aki az összecsapásban ott hagyta az egyik szeme világát. Na, szóval megvolt a történelmi esély még/már a módszerváltás után is, de a "belpesti" bölcsészek, ügyvédek alkotta kormány(ok) "természetesen" elszalasztották. A délszláv háború kapcsán pedig a Délvidékre legyintettek az előbbiek. Raffay kevés volt hozzá...
Topi
2015-12-07 21:15:48
barodza
2015-12-07 21:15:29
Topi
2015-12-07 20:52:23
Varadinum
2015-12-07 20:44:26
Még valami, mert erre nem voltam felkészülve. Valószínűleg túl sok sebet tépett fel a beszélgetés. Életem első húsz évét Nagyváradon töltöttem. Pontosabban ennél másfél évvel kevesebbet, mert közben elvittek katonának. 700 km-re szülővárosomtól... Egyébként bozgor voltam Váradon is, Moldvában is (sereg). A hölgy persze jól érezte magát, őt nem bántotta senki, és ahogy mondta nosztalgiával gondol vissza a Ceausescu érára. Naná! Mi meg titokban, egy-egy, még a Horthy érában végzett tanártól hallhattunk igaz történelmünkről, illetve legnagyobb íróink, költőink munkásságáról.
Minden jót kívánok kedves ismeretlen barátaim!
Topi
2015-12-07 20:39:14
Weblapok , információs portálok ,hírek egyéni gyűjteménye Nagyváradról és környékéről.Kattintson a Teljes cikk vagy a Forrás utáni linkre.A Facebookon fotókat és videókat nézhetnek Nagyváradról az Egy Váradi oldalon.Nagyvárad a romániai Bihar megyében található,melyet Körös-parti Párizsnak is neveztek. Szeressük ,őrizzük meg Nagyváradot és az emlékeit a következő nemzedékeknek' Isten hozta Nagyváradon és környékén'
Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre
http://www.instantstreetview.com/@47.089271,21.875632,148h,5p,1z
Varadinum
2015-12-07 20:34:21
Kedves Druszám, Kalifornában!
Isten áldja, hogy helyretette a "nagyváradi polémiát". Természetesen, Tamásnak is az igazán, talán túlságosan is nagyvonalú moderálásért.
Üdvözlöm,
Laci
Topi
2015-12-07 20:27:04
Varadinum
2015-12-07 20:08:47
Üdvözlöm Tamás!
Bocsásson meg, de most hallgatom élőben a beszélgetését Árpád barátjával. Mint megtudtuk, Árpád felesége "negyed részben" magyar, nagyváradi. Szóval, a gutta mos üt meg. Mondom ezt nagyváradi születésűként. Megjegyzem, ahogy a beszélgetésből kiderül, a hölgy románnak tartja magát. Avram Iancu a hős? Megáll az eszem... Egyébként gratulálok a türelméhez, ahogy kezeli az asszonyság fejtegetését. De higgye el kérem, nem érti a hölgy.
Hű, hallom, románról kell közben fordítani. A románok toleranciája? Végem van...
Mindent jót kívánok,
Laci, Nyugat-Magyarország
Anna
2015-12-07 18:14:27
Jézus senki helyet , nem tett meg semmit, Jézus útját mindenkinek saját magának kell végig járnia!Ő a példáján keresztül , megmutatta, hogy hogyan kell vissza jussunk a forrásunkhoz, ISTENHEZ! Ennek a kulcsa, a MEGBOCSÁLJTÁS, és a FELTÉTELNÉLKÜLI SZERETET, minden élő iránt! Ő még a kereszten is azért imádkozott, hogy a kivégzőinek bocsásson meg, a teremtő. A teremtő a SZERETET energiáján keresztül tartja fent, a világegyetemet! Ha ebből kilépünk, az anyagba merülünk, és sötétség energiája lesz úrrá az emberen.
kurucPista
2015-12-07 12:42:45
Topi
2015-12-07 11:05:55
Topi
2015-12-07 09:14:45
“Az oroszok nyilvánosságra hozták a Szept 11 WTC (9/11) terror támadás feltárt eredményeit, bizonyítékait, tételesen a közvélemény számára. Ezekből sok ismert de kimondatlan volt eddig is:
Amerikai, angol és izraeli terroristák hajtották végre, 2 kilotonnás plutónium bombával, (10 centis neutron bomba) ami az amerikai hadseregtől szerzett tüzérségi eszköz.
Az épület alatt robbantott hatalmas üregbe zuhant az épület, a szuper erős acéltartókat pedig a neutron fluxus olvasztotta porrá.. A villanás jórészt a föld alatt történt és szinte magmává olvasztotta a kőzetet, villanása igen rövid volt és leginkább az infra tartományban. Ez magyarázza a torony tetején lévő hatalmas antenna füstté válását is. Valamint a hatalmas mennyiségű beton port, amelynek 72 órán át tartó radioaktív sugárzása visszatért aztán normálisra. Viszont tény, hogy azóta is sokan hallnak meg rákos daganatoktól, akik ott voltak.. A sajtóba kiszivárogtatott precíz bizonyítékokat tételesen ellenőrizte az amerikai sajtó, és igazolta..
A szervezés és a háttér jól dokumentált szintén..az ismert W54 “piszkos bombák” izraeli kezekbe juttatása. Gladió akcióként is nevezik…”
Forrás:
http://worldtruth.tv/russia-presents-evidence-against-us-uk-and-israel-as-being-the-actual-911-terrorist/
mindszentiocsi
2015-12-07 08:59:27
Topi
2015-12-07 06:19:07
Topi
2015-12-07 04:50:14
Kondor Katalin Karácsonyi Ima-levele
Beteg a világ, bizony, Uram, nagybeteg. Az olyan zseniális váteszek, mint Ady, már évszázada látták ezt. Mi meg azt látjuk, hogy azóta még betegebb. Mit tegyünk, Uram?
Sohasem írtam neked levelet. Mert már gyermekkoromban úgy gondoltam, nekem a kérés nagy szégyen, pedig még nem is ismerhettem Nagy László versét. Most írok, és kérek. Sokak nevében, és alázattal.
Ne büntess bennünket többé, Uram! Nézd el nekünk, hogy mi folyton csak várunk, ráadásul nem Rád, a Te eljöveteledre, hanem bizony a sült galambra, arra, hogy a dolgok maguktól rendeződjenek..
Végtelen a mi adventünk, Uram, és hitetlen. Nem bízunk már a magunk méltóságában; reményvesztettek vagyunk, és ostobák. Olyanok szavának hiszünk, akiknek nincs egy igaz gondolatuk sem. Pedig egy másik vátesz már régen megmondta: ,,Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét." Őt Karinthy Frigyesnek hívták.
Kérlek, tehát Uram, hogy ebben a félelemre és megfélemlítésre alapított világrendben szállást találj a jó emberek szomorú szívében. Tudom, hogy érdemtelenek vagyunk a szeretetedre, mégis könyörületért esengek. Gyújts világosságot bennünk, és adj bátorságot nekünk. Mondd, hogy ne tűrjük tovább napi megaláztatásainkat, mondd, hogy kergessük el a kufárokat. Segíts nekünk kimondani, hogy elég volt! Elég a nemzet kiárusításából, elég a rablásból, az ország elszegényítéséből, beteggé tételéből, a szemkilövésekből, a jogtiprásokból, történelmünk ellopásából.
Most az egyszer nem leszek szerény, Uram! Sokat kívánok. Adj erőt, hogy ne a tagadásodban legyünk szilárdak, hanem igenlésedben. Adj hitet, hogy lehetséges és érdemes embernek lenni, s hogy az életnek van értelme és célja.
S ne haragudj azért sem, kirekesztettünk Téged Európából. Legalábbis a Nagy Átverés Globális Uniójából. Megvagy Te enélkül is, tudom, csak mi nem vagyunk meg Nélküled. Rád vár a világ, Uram, csak nem tudja, mert ostoba. Bocsásd meg ezt neki. S bocsáss meg nekünk, szegény magyaroknak is azért, hogy van itt néhány millió múltját, örökségét, kultúráját vesztett ember, akik kilátástalan, lelketlen világot akarnak utódaikra hagyni. Tudod, nekünk most legnagyobb ellenségünk a gyöngeségünk, ne haragudj ezért se. Van ennek is oka, de nem magyarázkodom.
Adj tehát karácsonyi ajándékot nekünk, de ne satnya vágyainkat nézd, hanem hozz méltó életet!
mindszentiocsi
2015-12-06 22:50:53
barodza
2015-12-06 15:16:34
kurucPista
2015-12-06 14:29:36
Vers Vasárnapra:
Fessétek bár sötétre a jövőt,
Mondjátok, hogy már torkunkon a kés,
Beszéljetek közelgő, hosszú gyászról,
Mély süllyedésről, biztos pusztulásról:
Engem nem ejt meg gyáva csüggedés!
Szentül hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!
. . .
Ki a saját pártos dühét kiállta,
Annak nem árthat többé idegen!
Hányszor harsogták kárörömmel: Vége!
S csak arra szolgált minden veresége,
Hogy még kitartóbb, még nagyobb legyen.
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar nem vész el s élni fog!
. . .
Ha minden nemzet fásultan lemond,
S a szent rajongás mindenütt kiég,
S a büszke jognak minden vára megdől:
A te szabadság-szerető szívedtől
Új lángra gyullad Európa még!
Ezért hiszem, akármit mondjatok,
Hogy a magyar örökre élni fog!
(Ábrányi Emil - Él a magyar - részlet - több mint 100 éve ...)
barodza
2015-12-06 12:13:53