Imi
2017-09-29 09:20:11
Józsi
Támogatlak, én sem tudnélk alkalmasabb jelöltet. Azért ne kapkodjuk el a választást mert ahoz nagy tömegre van szükség. Legyen a jelöltünk és toborozzunk hozzá támogatókat máshol. Pl. lehetne egy oldalt indítani a népszavazási kezdeményezések oldalán.
Józsi
2017-09-28 18:29:55
Azt javasolom, válasszuk meg KUBINYI TAMÁST MAGYARORSZÁG KORMÁNYZÓJÁNAK !
Figyelembe véve a következőket:
- Igaz jó magyar ember.
- Hatalmas tudású ember.
- Jól ismeri a magyarság történelmét.
- A politikában is jártas, hiszen „miniszterelnöki tanácsadó is volt”
- Jól látja Magyarország helyzetét, és van elképzelése a helyzet javítására.
- Származását és vérvonalát illetően alkalmas erre a feladatra.
Jovon Antal
2017-09-28 12:09:06
Katalin
2017-09-27 05:16:23
Katalin
2017-09-27 03:49:25
barodza
2017-09-26 15:10:18
mindszentiocsi
2017-09-26 11:57:58
https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=JmHysA_n7jc BARTÓK BÉLA: KONCERT ZONGORÁRA ÉS NAGYZENEKARRA 3/2..... .A NAZARÉNUS HALÁLA..... >>Ha a malomtorony épületéből lenézhetnénk most - képzeletben egy kissé ,,arccal a vasút felé" - az épület udvarának a mélyén,egyszerre megpillanthatnánk,a kereszt irányban elnyúló ,és az éppen munkálatainak legnyüzsgőbb részét megélő ,minden szükséges eszközökkel ellátott, jól felszerelt kovács műhelyt. Ez a műhely a mindszenti TSZCS közös vagyonát képezi. S,lám a mi anyai nagyapánk is - a hajlott kora ellenére - éppen ott dolgozik. Többek között Gyöngyike és Jenő (Bika) édesapjával egyetemben. De,nézz oda,szinte hihetetlen,hiszen éppen most veszi ki a parázsból az izzó vasat, azzal a kétágú,hosszú fogantyús kovácsszerszámmal.Ezzel éppen egy időben, a két ,,segéd " éppen most lép el a fejtetőre állított óriás-tangóharmonikaszerű fújtatónak a fejmagosságban elnyúló hosszú karjai mögül. Az ötvenes évek ,,arccal a föld felé" (hátul összekötve), hangulatú levegőjének a végén, és a bizalmat ébresztő ,,emberarcú" hatvanas évek elején. Pont..... Most még rengeteg lovaskocsi járja a zörgős,szürkéskék színű macskaköves utakat,de pontosan ugyanez a helyzet a - tavaszból az ősz közepére, szinte már négysávossá átváltozott - sártengeres,mellékutcákkal és a tanyasi dűlőutakkal is. Nagyapámék többen is szorgoskodnak,ebben a tágasan zajos,élettel teli kovácsműhelyben,s ha jól látom,még ,,kisinas-tanoncok" is segédkeznek nekik,ilyen irányú ténykedésükben. A mindig új kihívásokat és lázas munkálatokat igénylő,valamint a jelen idők hajnalát bizakodva remélő,zsibongva zsongó-bongó légkörben,nagyon sok munkájuk van most még a kovácsmestereknek. Lőcsös kocsikhoz,gumis kocsikhoz és mezőgazdasági gépekhez javítanak - és készítenek is - alkatrészeket,illetve a kint várakozó lovakon végzik el a ,,manikűrözési munkálatokat",s égetik,szögelik reájuk az általuk frappánsan elkészített új patkóikat. Ezt a sürgés-forgást, mi gyerekek tágra nyíló szemekkel,félmeztelen,fekete klott gatyában, figyelmünket összpontosítva nézzük. Állunk,mezítlábasan a betonkeménységűre taposott, hepehupás kovácsműhely hűvös,földes- padlóján,s ámulattal csodáljuk,hogyan is formázzák - dzsungel ritmusú kalapácsütéseikkel - a fújtatóval felszított, parázsban vörös-fehérre izzított,konok szilárdságú vasakat. Ezek a kovácsok, a mélyen térd alá érő hasított-bőr kötényeikben,szinte mindannyian,hajdan volt,és jobb napokat megélt, ügyes kezű önálló mesterek voltak. Azért dolgoznak most itt,hogy - öregségükre, ámbár már most is azok - legyen egy kis kenyérhéj,amit majd a teájukba apríthassanak. Az ,,Aczélokat" megedzik ugye? Volt ilyen mozifilm is? Nem? Pedig kéne már,hogy legyen. Most pediglen, nékünk, taknyunk és nyálunk is egybefolyik az álmélkodástól,mikor is,a vörösen vibráló vasdarab sistergését meghalljuk,és meglátjuk azt is, ahogyan egy szemvillanás alatt a vízzel teli,ütött-kopottra barnult horganyvödörbe mártja ,,na-apánk" a szikrázóan villódzó munkadarabot. Ezenközben a már pikkelyesre agyonmeszelt, piszkosfehér falnak a sarki mélységéből,népviseletbe öltözött fiákeres,vidám lakodalmi menetet ábrázoló, színes szocreál-falinaptár mellől,halkan és settenkedve dudorászik elő a kávébarna színű,vászonhuzatos néprádióból a ,,jó ebédhez szól a nóta" című szórakoztató műsor,amit a műhelyben ácsorgó kocsisok hangos eszmecseréi miatt, szinte alig hallani. De várjunk csak, talán ez mégsem az lesz,mert ez éppen,hogy - az inkább csak háziasszonyoknak és gyerekeknek szóló - nemzeti családregényeink egyik kiváló gyöngyszeme,a soha el nem múló szeretettel,de soha véget nem érő hosszúsággal rendelkező, Szabó család. Éppen az izgalmas, hétfő esti adást ismétlik. Vajon Icu hogy van már,felgyógyult a betegségéből? No és Péteri úr boltja,egzisztál-e már? Iszik-e még - mint a gödény - Wágner Zsiga? No, és,hát a fia,a Ferkó,nyomja-e még a vagány angyalföldi szövegét,esetleg,inkább elszegődött ,,A Tenkes Kapitánya" című T.V. sorozatba labancnak? Szegény Petrik József,Isten nyugosztalja,őt is és mindnyájukat.hiszen valamennyien az életünk részei voltak. No és Zenthe Ferenc? Ő pedig egy Zoltán nevű újságírót alakít, aki a mindig fiatalos hangú Icunak a férje? De hiszen ő a Tenkes kapitánya,vagy,nem? Laci apu meg Csurkának az öccse lett? Hogyan mondjuk azt helyesen,hogy: Angéla,vagy inkább Ándzsélá? Kicsi angyalkám? Emberek becsüljétek meg Gobbi Hildát, ,,alias" Szabó nénit! Na me' különben mi lössz? Mögin ellenállási mozgalom lössz? Na és Benkő Gyula,az üzemi mérnök, akit Szabó Bandinak hívtak? Jé...pedig hát ő volt úgy tudom az igazi Fatia Negra,vagy nem? Szabó bácsiból három példány is van,Szabó Ernőn és Rajz Jánoson kívül. Van az a bizonyos első,mivel ötvenhatban a Széna téren szintén volt egy,viszont,hoppá,hát éppen,hogy ő volt az igazi! És ezalatt, megbújva,az oszlopokon túl,a mindig bölcs lovak,egyenesen a szemünk közé bámulnak. Különben néztél te már egy ló szemébe? No,mert ha nem,hát akkor soha nem tudod meg,hogy mi az igazság . Odakinn a malom udvarán,az ISTEN - beborult,és esőszagú - szabad ege alatt,ők türelmesen azt a pillanatot várják,hogy végre-végre reájuk is sor kerülhessen. Amikor is a rutinos mesterek gondos kezei nyomán - miközben keserédes égett szaruforgács illatot hord a langyos tavaszi szél - ők is újjászülethessenek,s majdan a hatvanas,hetvenes éveknek a vége felé,frissen kapott szerencse-patkóikon, elvágtathassanak a számunkra még ma is oly felfoghatatlanul távoli ismeretlenbe,a mindig halhatatlan őselődeinkhez,a régmúltba,ebbe a folyton vissza és visszatérő örökkévalóságba.Odafönn a templomban - hallom - épp harangoznak. Valaki bejön és mondja a nevét annak, akit temetnek,mire az emberek egymásra nézve mondogatják: én is ismertem,én is ismertem ,nahát,pedig élhetett volna még,pedig élhetett volna még..... De hisz NAZARÉNUS volt a faluban már a legeslegutolsó,mégis milyen szépen húzzák neki? Mindég azt mondogatta : ,,Nincs mit tenni,viselni kell a szenvedéseinket,hiszen ítélet alatt állunk mind." Az egyre gyorsuló gomolyfelhőkből,lassan szemerkélni kezd az egykedvű eső,majd hatalmas dörgések és villámlások közepette teljes erőből rázendít,és mintha dézsából öntenék,a malom udvarán patakokban hömpölyög már az összes szennyet és mocskot elmosó égi áldás, a mindent megváltó esővíz.
Topi
2017-09-24 23:31:38
Elgázolták Barki Évát
Sajtószolgálatunk ellenőrizte azt a hírt, mely szerint Dr. Barki Éva, ismert nemzetközi jogász autóbalesetet szenvedett. Az ügyvédnő bécsi irodája igazolta a hírt, mely szerint Dr. Barki Éva gyalogosként kelt át egy bécsi utcán, és egy autó elgázolta.
A baleset nem életveszélyes, de az ügyvédnőt műteni kell. A bécsi iroda közlése szerint nem kizárt a szándékosság.
Én is, és
A Magyarok Világszövetsége is mihamarabbi felépülést kíván Dr. Barki Évának.
MVSZ Sajtószolgálat
9336/170922
Topi
2017-09-24 16:51:08
Barteli2
2017-09-24 11:44:26
Topi
2017-09-23 18:23:21
Topi
2017-09-23 09:00:04
Topi
2017-09-23 08:34:03
Terez
2017-09-22 03:50:53
Terez
2017-09-22 03:47:41
wk.szilvia
2017-09-21 22:29:01
Kedves Gergely!
Nagyon köszönöm forditasat. Természetesen nem vettem ugy, hogy Ön a forditast le akarta passzolni nekem. Nagyon megértem, hogy a sok munkaja mellett kevés ideje marad a forditasra. Ez egy eléggé nagy, idöigényes munka. A müsorban épp ezért kértem segitséget, egy-egy személyre elosztva talan jobban megvalosithato. (Nyugdijas létemre kevesebb az idöm, több a teendöm, de ez igy van jol!). 10 percet én is bevallalok, remélem sikerül mégegy személyt megnyerni ügyünknek.
Nem tudom az ötletem mennyire volt jo ami a film bemutatasat illeti: feliratos vagy rabeszélés. Kivancsi lennék véleményére, söt a harmadik személy véleményére is. Egyaltalan kivitelezhetö? Jo lenne erröl beszélni.
Örömmel venném ha Skype-kapcsolatba léphetnék Önnel. Addig is megprobalok még valakit talalni.
Üdvözlettel:
Szilvia
Ebredo
2017-09-21 19:10:00
Kedves Szilvia!
Nem akartam, hogy úgy érezze, hogy lepasszoltam a fordítást Önnek. A sok munka mellett nincs rá most időm. Nekifogtam, de csak 4:17-ig jutottam. A fordítást küldöm az alábbiakban. Jövő hét közepén kerülök ismét gépközelbe. Ha nem előz(nek) meg addig vele, vállalom az első 10 percet.
Üdvözlettel:
Gergely
-----------------------------------
Kedves Nézők!
Szeretettel üdvözlöm Önöket a QuantiSana TV következő adásában. Nicolas Hippe vagyok, a mai műsorvezető. A most következő témára már régóta várok. A védőoltások. Volt már róla szó néhány korábbi adásban. Hogy kiderítsük, egészséges -e vagy egészségtelen, milyen érvek szólnak mellette illetve ellene, két szakértőt hívtunk meg a műsorba, Dr. Heinz Reinwaldot (táplálkozási szakértő) és Dr. Manfred Döppöt (a QuantiSana Egészségközpont vezető orvosa), szeretettel üdvözlöm Önöket.
Reinwald: Jó napot!
Döpp: Jó napot!
Műsorvezető:
A vélemények összecsapnak egymással. Egyesek azt mondják, vannak kötelező védőoltások, lehetőleg minden ellen oltatni kell, a gyermekbetegségek ellen is, stb; míg mások azt mondják, egyáltalán nem kell a védőoltás. Mi az Önök véleménye, minek van valójában értelme, mely védőoltások hatásosak, melyek teljesen károsak?
Döpp:
Én meglehetősen radikális vagyok. Én azt mondom, a védőoltásoknak csak akkor van értelme, ha egy helyi járvány alakul ki, vagy akár egy világméretű járvány, ami azonban ki kell hogy érdemelje ezt az elnevezést. Tehát ha egy adott területen egy bizonyos betegség rendkívül elterjedt vagy közel van az elterjedéshez, akkor kell ezen a behatárolt területen oltani. Például ha lett volna egy ebola elleni oltóanyag, olthattak volna Sierra Leone teljes járvány súlytotta területén. De egyedül ilyen esetben javallott, egyébként csak a hátrányait látom az oltásnak, mégpedig az előnyöket jelentősen meghalató hátrányokat. Tag vagyok több orvosi szakmai hálózatban, pl. a DocCheck vagy a Colliquio, és látom hogyan fejt ki nyomást az oltóanyagipar. Szakadatlanul mossák az orvosok agyát, hogy állandóan oltsanak és hogy hogyan tudják növelni ezáltal praxisuk forgalmát. Nagyon jövedelmezőek a védőoltások. A legnagyobb képtelenség, amit eddig láttam, az a humán papilómavírus elleni védőoltás, amikkel a lányokat oltják méhnyakrák ellen és most már a fiúkat is elkezdték vele oltani. A rák egy olyan fajtája ellen, amely a férfiaknál egyáltalán nem fordul elő, már időközben védőoltást ajánlanak 12 éves fiúk számára is, a humán papilómavírus ellen. Ez a legabszurdabb eset, amit ismerek. De a legrosszabb az az, hogy egy gyermeket megszületésétől egy éves kora betöltéséig - amikor a test saját védekezőrendszere még egyaltalán nem alakult ki, hanem az anyatej segítségével jut hozzá -, ebben az első évben 32 különböző oltóanyagot pumpálnak bele. Ez megérzésem szerint elviselhetetlen és ha egy édesanyát ilyen nyomás alá helyezik, mindenképpen fel kell tennie a kérdést, nem káros -e mindez a gyermeknek?
----------------------------------------------
4:17- ig
Terez
2017-09-20 23:34:00
Ebredo
2017-09-20 17:31:29
Most néztem meg a tegnapi műsort. Köszönöm Szilvia!
wk.szilvia
2017-09-20 13:05:37
A "dicsö nyugat"!!! Mit tettek Afrikaval? Jo hogyha az emberek tudnak minderröl! A nyugat "egye meg amit fözött"!
Olcso munkaerö, a nyersanyagok kizsakmanyolasa, mezögazdasag tönkretétele, uj piacok megnyitasa, stb. = GYARMATOSITAS
Raismerünk, hogy mit tesznek Hazankkal!? Kilépni az EU-bol!!! - sürgösen!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hajsza_Afrik%C3%A1%C3%A9rt